Dodaj do ulubionych

Świat Motocykli-krytyka

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.06, 12:18
Witam grypowiczów
Mój post to krytyka jubileuszowego nr. Świata Motocykli. Moim zdaniem redakcja i wydawca najlepszej polskiej gazety motocyklowej robią sobie żarty z czytelników. Po pierwsze to nr 150 praktycznie nie różni sie niczym od comiesięcznych wydań gazety. Po drugie świętowanie odbyło się kosztem czytelników, czytaj zapłaciliśmy 7.90 zł czyli tyle ile zawsze jeśli ŚM wychodzi z płytą tak więc Agora nie sprezentowała płyty (dopłaciliśmy do niej 1 zł zresztą jak zawsze).Po trzecie jeśli jubileusz to dlaczego taka płyta(sezon 2006 GP) zamiast np. archiwalnych nr. gazety w formacie PDF czy cokolwiek na temat historii gazety(tak żeby młody czytelnik zobaczył jak się zmieniała na przełomie lat, jak większość z nas twierdzi na gorsze).Po czwarte giełda to już paranoja, wysłałem ze strony aaaby.pl ogłoszenie do działu KUP i co ten dział po prostu się nie zmieścił. Ręce opadają. Dobrze, że chociaż już nie ma kłamliwej wzmianki, że jest 1500 ogłoszeń, bo każdy mógł stwierdzić już „na oko”, że z pewnośćią ich nie ma.
Chciałbym zakończyć jeszcze „pocieszającą” informacją, że niestety redakcja ŚM nie jest osamotniona w swoich kłamstwach i tak Motocykl obiecał w jednym z numerów, że jego objętość(liczona w stronach)będzie taka sama po tym jak zwiększyli bardzo mocno liczbę stron. Tak się jednak nie stało. Nosiłem się z zamiarem zaprenumerowania również tego miesięcznika zachęcony taką postawą, ale cieszę się, że nie dałem się nabrać.
Uff…ulżyło mi, ale to mnie naprawdę wkurza.
Pozdrawiam Wszystkich Świadomych Motocyklistów
Tomasz Poznań

Obserwuj wątek
    • Gość: mmarcinn Re: Świat Motocykli-krytyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 15:09
      Do tego papier na którym wydrukowali ten nr jest gorszej jakosci. i na jubel
      przydałby sie jakis konkurs dla czytelników a tu lipa.
      • Gość: brembo Re: Świat Motocykli-krytyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 17:05
        lipa lipa lipa. kupuje od święta jak jacyś znajomi opiszą jakiś swój odjechany
        wyjazd wakacyjny(ostatnio Albania) tak to szkoda czasui kasy, poziom
        merytoryczny na poziomie TVN jednoślad, tzn dla debili co maja kase i kupili 1
        moto, i nie rozróżniają oleju od klamki hamulca(brembo oczywiście)

pozdrowienia dla Andre seven fifty kawasraki !
      • Gość: Marco Re: Świat Motocykli-krytyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 17:46
        Pamier lipa - WIDZĘ TANIOŚĆ - w dówch słowach tak bym to określił. Co, wydawca
        już nie ma na czym zaoszczędzić ???? Ale lipa.

• zephir Re: Świat Motocykli-krytyka 18.03.06, 18:18
          Jeszcze nie kupiłem a już mi sie nie podoba:(
          • Gość: czub? Re: Świat Motocykli-krytyka IP: *.itpp.pl 18.03.06, 20:20
            Kupuję tą gazetę z rozpędu- po prostu kiedyś ją lubięm, a teraz kupuje z nudów,
            dla jednego czy dwóch artykółow. Moje sugestie: więcej listów od czytelników
            opubliwanych, jeśli chodzi o dział Motocykl używany, to rzadko trafia się cos
            czego produkcja sięga lat 80. A przecież większość (tak mi się wydaje,a
            przynajmniej moich znajomych jeździ takimi motocyklami). Cieszę sie że teraz są
            chociaż dwa motocykle używane w jednym nr. Przydałoby się też trochę więcej
            techniki motocyklowej. Heh gdzie te czasy kiedy były porady jak podrasować
            komarka:) Felietony SZ.P. Potyńskiego są coraz bardziej żenujące:( Proponuję
            by wreszcie zamieścić jakąś ankietę i wyjść na przeciw oczekiwaniom
            czytelników. Kto się ze mną zgodzi a kto nie?
            • Gość: SV Re: Świat Motocykli-krytyka IP: *.dhcp.sprint-hsd.net 18.03.06, 22:22
              Jednym slowem cena rosnie jakosc spada, a powinno chociaz jedno z tych dwoch
              sie zmienic na lepsze...:)
            • bouli4321 Re: Świat Motocykli-krytyka 26.03.06, 15:26
              Ja sie zgadzam, w czegolnosci do Szpana Redaktura Potynskiego.
              • cien1100 Re: Świat Motocykli-krytyka 27.03.06, 15:07
                Narzekacie tak na ten ŚM,a tam można takich ciekawych rzeczy się dowiedzieć. Np.
                o nowych markach takich jak MV Gusta czy Rogal Enfield (art. Wczesny zapłon).
                W opisie BMW, natomiast jest coś takiego:
                Przyspieszenia: 0-100km/h 3,5s ,0-1000m 2,1s
                Mam za sobą nieprzespaną noc,to może mi ktoś z trzeźwym umysłem wyjaśni to
                0-1000m 2,1s ,bo jakoś nie mogę załapać o co chodzi.
    • cien1100 Re: Świat Motocykli-krytyka 18.03.06, 22:46
      Jest jeden plus.Giełda jest na lepszym papierze.
      • speedy1000 Re: Świat Motocykli-krytyka 18.03.06, 23:06
        a gdzie slowa moderatora na ta krytyke...
        a gielda to juz smiech na sali...

pozdrawiam
        • speedone Re: Świat Motocykli-krytyka 19.03.06, 00:41
          a ja ch.. na to klade ile juz takich postow bylo ? ile KB ? oj duzo i co ch.. ch..
          ch.. ch.. ch.. ch.. ch.. ch.. i jeszcze raz ch.. nic ch.......
    • Gość: Dzakas Wolalbym aby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 09:13
      Wiecej bylo opisywane motorow starszej japoni pierwsze cbr f2-f3 itd fzr gpz
      pierwsze r1i wszystkie takie od strony technicznej wszystkiego, a nie na
      zasadziejak jzu cos sie ukaze moj kolega ma taki motocykl jezdzi nim 15 lat i
      sie nie psuje. Niechce mi sie rozpisywac ale powiem tak. Wieksznosc osob
      czytjacych SM to osoby srendiozamozne ktorych go...o obchodzi jakis stop h...j
      wie czego w klockach hamulcowych np w mv aguscie dzieki czemu shudla 5 gram i
      rozpisywanie tego an 5 stron
      • wojtekk1000 Re: Wolalbym aby 19.03.06, 12:41
        Gość portalu: Dzakas napisał(a):

> Wiecej bylo opisywane motorow starszej japoni pierwsze cbr f2-f3 itd fzr gpz
        > pierwsze r1i wszystkie takie od strony technicznej wszystkiego, a nie na
        > zasadziejak jzu cos sie ukaze moj kolega ma taki motocykl jezdzi nim 15 lat i
        > sie nie psuje

Widzisz - a ja np. wolę czytać o nowszych (i nowych) motocyklach. Wyciągnij z
        tego wnioski.
        • baba_zanetti Re: Wolalbym aby 19.03.06, 21:06
          Nikt nie mówi: wywalmy wszystko co nowe! Aby bez przesady w żadną stronę. Moja
          rada: czytaj Superbikes.
    • Gość: Życzliwy Re: Świat Motocykli-krytyka- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 20:37
      Ciekawe czy ktoś z redakcji zechce nieprzeoczyć tego wątku,znaczy się
      odpowiedzieć na zarzuty.Pożyjemy zobaczymy-przecież dopiero weekend
      • szymon.dziawer Re: Świat Motocykli-krytyka- 20.03.06, 10:14
        Gość portalu: Życzliwy napisał(a):
        > Ciekawe czy ktoś z redakcji zechce nieprzeoczyć tego wątku

Zechciałem nie przeoczyć.
        Szymon
        • Gość: Życzliwy Re: Świat Motocykli-krytyka- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 20:24
          "Zechciałem nie przeoczyć." Oto i ustosunkowanie się(przez przedstawiciela
          redakcji Pana Dziawera)do krytyki/spostrzeżeń czytelników ŚM.Czuje się jakbym
          występował w filmie Barei.Widać ile znaczą nasze słowa,tyle co nic.I jak tu ma
          być fajnie?Najważniejsze,że gazeta się sprzedaje a co sobą reprezentuje niekogo
          nie obchodzi.Swoją drogą myślałem,że Pan Dziawer reprezentuje jakiś poziom ale
          widocznie jest na bakier z kulturą.
          Życze dalszego dobrego samopoczucia redakcji ŚM.
          • szymon.dziawer Re: Świat Motocykli-krytyka- 21.03.06, 09:38
            A czego Pan szanowny sobie życzy?
            Ja już kilkukrotnie próbowałem polemiki na forum, ale moje argumenty trafiają,
            niestety, do nielicznych. Jakiś czas temu powiedziałem, że nie będę podejmował
            tematów, bo z mojej strony powiedziane było już chyba wszystko.
            Ale cóż. Złamię tę zasadę i jeszcze raz powiem.
            Ja też bym chciał, aby ŚM miał 200-250 stron
            Ja też bym chciał, żeby był drukowany na 100% kredzie
            Ja też bym chciał, aby ŚM kosztował 2,40 zł
            Ja też bym chciał, żeby było więcej motocykli zabytkowych, a każdy motocykl
            używany prezentowany był z rozłożeniem na elementy pierwsze
            Ja też bym chciał, żeby w redakcji było więcej niż 2 osoby piszące (obecnie na
            etacie w ŚM jest 2 (słownie 2 redaktorów piszących), czyli red. naczelny
            Krzysztof Wydrzycki i ja.
            I nie są to postulaty nierealne do zrealizowania (może poza ceną).
            Ale, niestety, ani ja, ani naczelny ŚM o tym nie decyduje.
            Skargi i wnioski prószę przekazywać do wydawcy ŚM: Cezary Jęksa
            cezary.jeksa@agora.pl
            Redakcji naprawdę zależy, aby to pismo było jak najlepsze.
            Ale to nie do nas (redakcji) należą ostateczne decyzje.
            To na wydawcy spoczywa ciężar odpowiedzialności. Trzeba umiejętnie żonglować
            dziesiątkami elementów, które składają się sukces Świata Motocykli,
            jednocześnie być ostrożnym, bo każde potknięcie może spowodować zniknięcie
            tytułu z rynku.

p.s. Zawsze największe larum wznoszą ci niezadowoleni. Sa jednak tacy, którzy
            kupują ŚM. I pomimo tego, że odkąd pamiętam, wszystkie głosy wokół twierdzą z
            uporem maniaka, że ŚM "schodzi na psy", pismo ma się dobrze.

p.s. 2 Ciekawe, że na najbardziej aktywne postaci na forum ŚWIATA MOTOCYKLI nie
            czytają go. Ba. Są jego największymi oportunistami. Czy to nie ironia?

Szymon Dziawer
            "Świat Motocykli"
            • Gość: Życzliwy Re: Świat Motocykli-krytyka- IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.06, 20:21
              Dla Pana wiadomości mam prenumeratę ŚM.
              • szymon.dziawer Re: Świat Motocykli-krytyka- 22.03.06, 09:50
                Gość portalu: Życzliwy napisał(a):
                > Dla Pana wiadomości mam prenumeratę ŚM.

Dlatego też bez wcześniejszego zapoznania się z tematami poruszanymi na forum
                rozpocząłeś po raz kolejny podobny do kilku innych wątek żądając odpowiedzi,
                które już dawno padły?
                Czasem warto popatrzeć w archiwum forum.
                SzymonGość portalu: Życzliwy napisał(a):
                > Dla Pana wiadomości mam prenumeratę ŚM.

Dlatego też bez wcześniejszego zapoznania się z tematami poruszanymi na forum
                rozpocząłeś po raz kolejny podobny do kilku innych wątek żądając odpowiedzi,
                które już dawno padły?
                Czasem warto popatrzeć w archiwum forum.
                p.s. Prenumeratorów chyba nie dotyczą "promocje" z płytą + 1 zł, więc o co tak
                lamentujesz? Dla dobra ogółu? A może warto namówić innych na prenumeratę, to
                nie będą musieli dopłacać za płytę? Ba! W prenumeracie za 65 zł* dostajesz 12
                numerów, czyli po 5,41 zł/szt.

Szymon

* Promocja obowiązuje od 17 marca do 13 kwietnia 2006 r.
                • Gość: Gość S-c Re: Świat Motocykli-krytyka- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 21:05
                  tak ze w jubileuszowym numerze pogorszyl sie papier co strona jest jakas durna
                  reklama jak by nie mozna stworzyc jakiejs innej gazety z nowymi motocyklami
                  ktora juz istnieje i kosztuje 15 zł. tak jak kiedys na srodku gazety byl duzy
                  rysunek motoctkla to teraz nie ma. praktycznie nic sie nie zmienilo w
                  jubileuszowym numerze nawet nie bylo kilkunastu stron wiecej lub 2 filmow jeden
                  z wyczynami lub glebami a drugi o historii ŚM. mam nadzieje ,że sie zmieni cos
                  ale na lepsze.
            • Gość: bareja Re: Świat Motocykli-krytyka- IP: *.aster.pl 21.03.06, 23:16
              i to jest sluszna koncepcja... ;-))
            • bouli4321 Re: Świat Motocykli-krytyka- 14.07.06, 18:27
              Panie Szyminie,

Pan jest niekonsekwentny.
              Zona co dzien mi to powtarza ale widze ze to nie tylko ja.
              Humor mi sie poprawil na caly wieczor. Piwa sie chyba napije chociaz
              przysiegalem ze nie bede ;-)
    • Gość: mmarcinn Re: Świat Motocykli-krytyka IP: 213.199.201.* 20.03.06, 13:22
      Ja myśle ze z gazetami jest jak z samochodami. Projektant sie napracuje namodzi
      nawymyśla. A potem do akcji wkracza księgowy.
      Dlatego jest tyle reklam.
      Chodźby Pan Szymon krzyczał to ksiegowych nie przekrzyczy. Poza tym robote musi
      szanowac. Ilu z nas by chciało pracować tak jak on??
      Redakcja powinna sie ustosunkować do tego czego oczekuja czytelnicy.
      uff
      • Gość: Zephir Pare gorzkich słów. IP: *.teleton.pl 20.03.06, 17:57
        Przepraszam,że to napisze (za wyrażenie i tylko forumowiczów bo redakcji sie
        należy)...Droga redakcjo: takim papierem to sobie możecie podcierać żyć!!!!.
        Przecież krew zalewa jak to sie widzi:/.

Mój pierwszy numer ŚM to 5/94.Pierwszy pełny rocznik (i tak czytam do dzisiaj)
        to 2000.Przez te wszystkie lata czasami było lepiej a czasami gorzej.Ale tak
        zejść z poziomem i to jeszcze w 150,jubileuszowym numerze???

Stałemu czytelnikowi jest poprostu przykro.

P.S.A może sie tak wypowie "Nasz redaktor" Krzysztof Wydrzycki.Bo Szymonowi
        możemy wiele mówić ale chyba te opinie nie idą dalej..

Pozdrawiam ALL
        • Gość: Zephir Re: Pare gorzkich słów. IP: *.teleton.pl 20.03.06, 18:03
          Widze tylko jeden plus nowego ŚM : wieksza ilość testów (no i może giełda lepiej
          i przejrzyściej teraz wygląda).Niestety zabrakło tekstu o turystyce :(.

Jeszcze raz pozdrawiam:)
          • Gość: Zephir Re: Pare gorzkich słów. IP: *.teleton.pl 20.03.06, 18:19
            Przepraszam,przepraszam,przepraszam.
            Dział o turystyce to ja przegapiłem a nie redakcja:)
            • ireo Re: Pare gorzkich słów 21.03.06, 10:08
              myślałem, zefir, że przepraszasz za nieortograficznie napisane słowo rzyć, ale
              się rozczarowałem

forumowym krytykom miesięcznika Świat Młodych to się chyba wydaje, że tylko oni
              czytają tę gazetę i że to dla nich jest ona wydawana. gdyby tak było, to dawno
              by splatowała, a że tak wcale nie jest, można się przekonać czytając choćby ten
              wątek. na "konstruktywną krytykę" szkoda klawiatury, bo tylko się Szymon
              zdenerwuje (znaczy, jeszcze bardziej, bo na ogół i tak jest nerwowy), po co go
              męczyć

ja tam nie narzekam, bo wpis Tomasza z Poznania dał mi bardzo wiele.
              wcześniej nie wiedziałem, że miesięcznik Świat Młodych ma specjalny Dział Kup.
              jeśli kiedyś założę jakąś redakcję, też zadbam o to żeby był w niej odpowiednio
              obszerny Dział Kup, bo niewykluczone że to właśnie tam powstają najbardziej
              wartościowe materiały
              • Gość: Zephir Re: Pare gorzkich słów IP: *.teleton.pl 21.03.06, 13:48
                Ireo....z premedytacją to zrobiłem aby nie być posądzonym o używanie wulgarnych
                określeń:D
                Ale dobrze,że napisałeś poprawną wersje....ja w tym ferworze i rozgorączkowaniu
                zapomniałem to zrobić w kolejnym poście.

Poprawiam gdyby ktoś nie wiedział:
                żyć - czasownik od życie
                rzyć - rzeczownik (od doopa ;)- musiałem,musiałem...:D )
    • Gość: wiecie kto Re: Świat Motocykli-krytyka IP: *.localnetwork.pl 21.03.06, 09:48
      jak dostałem od ziomków znajomków cynk, że agora łyka ŚM, to już wtedy wiedziałem, że nic z tego nie będzie dobrego....
      a swoją drogą to skandal, żeby zgredakcja JAKIEJKOLWIEK gazety była AŻ tak zależna od widzimisię wydawcy....
      • soleski Re: Świat Motocykli-krytyka 21.03.06, 10:18
        Panowie. To co tu się wypisuje nie można nazwać inaczej jak: Pobożne życzenia
        małego Jasia, który jedyne co tak naprawde wie to to że mu "śpik" wisi pod nosem...
        W jednym z ostatnich numerów ŚM czy M widziałem podsumowanie sprzedaży
        jednośladów w Polsce. Gazety o tematyce moto mają możliwości wprost
        proporcjonalne do efektu sprzedażowego i potencjału rynku. A jaki jest tenrynek
        każdy widzi. Czy myślicie w swojej Jasiowej naiwności że wiekszość nabywców
        chińskich skuterów sięgnie po gazetę żeby poczytać o motocyklach? Nie wiem jaki
        jest nakład ŚM i ile jest zwrotów ale się domyśłam. Nie są to liczby
        imponujące... Tak samo jak wyniki sprzedaży Yamaha, Honda, Suzuki i innych.
        Wydawanie prasy jest takim samym biznesem jak każdy inny. Nie robią tego TYLKO z
        miłości do motocykli, ale też a może przede wszystkim dla pieniędzy.
        Nie oczekujcie więc cudów. Zwłaszcza jeżeli piszecie posty typu: "Kiedy
        wyprzedaże w Berlinie" albo podobne. To sobie kupcie niemiecką gazetę i
        czytajcie. I wytrzyjcie ten "śpik" pod nosem. Trzeba wydorośleć. Świat nie jest
        czarno-biały....
        I odwalcie się od Swiata Motocykli.
        Pozdrawienia dla Szymona bez kucyka.... :-)))))
        • szymon.dziawer Re: Świat Motocykli-krytyka 21.03.06, 10:28
          soleski napisał:
          > Pozdrawienia dla Szymona bez kucyka.... :-)))))

hgrhgrhgr...
          Jest kucyk.
          Nowy ŚM (4/2006) s. 26 na dole.
          Chyba, że pozdrowienie nie dla mnie - to sorrki, że się wpierniczkowywuję.
          p.s. Na CBR 600RR kucyka nie było, bo było zimno i latałem w kominiarce.
          ;)
          Szymon
          • Gość: jazz Re: Świat Motocykli-krytyka IP: *.localnetwork.pl 21.03.06, 10:45
            hi hi hi....a tu chłopaki całą debatę rozwinęli na ten temat..."szymon bez kucyka? jak to?!! szymon bez kucyka?? przecież to złąmanie praw fizyki...szymon bez kucyka???"

pozdro
            • Gość: carina79 Re: Świat Motocykli-krytyka IP: *.crowley.pl 21.03.06, 13:50
              A ja myślałam, ze Szymonowi zabrali kucyka - takiego małego konika, ktorego
              dostał na pierwszą komunie :(
              • soleski O kucyku... 21.03.06, 15:42
                Nie opopwiadaj. Przecież podobno leczysz erekcję. Myślałaś o zupełnie innym kucyku.
          • soleski Re: Świat Motocykli-krytyka 21.03.06, 10:52
            Dla Ciebie, dla Ciebie.....
            To weźże wreszczei zetnij ten "przeżytek" epoki, bo czas w miejscu nie stoi ;-)))
            Chyba to działa jak płetwa rekina podczas jazdy...
            Nodobrażartowałem.
            • cien1100 Re: Świat Motocykli-krytyka 21.03.06, 10:56
              Ja Ci dam przeżytek,cholero;)
        • Gość: Drag Re: Świat Motocykli-krytyka IP: *.noname.net.icm.edu.pl 21.03.06, 10:51
          soleski napisał:
          >Trzeba wydorośleć...

"Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym"
          To nie moje.
          Pozdrawiam
      • Gość: NYorker Re: Świat Motocykli-krytyka IP: *.dyn.optonline.net 21.03.06, 14:11
        nie wiem, czy to skandal. tak funkcjonuje wspolczesny biznes. wierze, ze mimo
        wszystko lepiej, jesli redakcja zalezy od wydawcy, niz zeby miala zalezec od bmw.

www.cbxclub.com/forum/viewtopic.php?t=1654
        • Gość: NYorker mike's cbx IP: *.dyn.optonline.net 21.03.06, 14:21
          www.cbxclub.com/forum/album_pic.php?pic_id=184
      • Gość: bareja Re: Świat Motocykli-krytyka IP: *.aster.pl 21.03.06, 23:20
        no to kaczor mial racje...:-(
    • Gość: jazz matko boska!! NYorker!!! IP: *.localnetwork.pl 21.03.06, 15:56
      NIE!!!
      • ireo Re: matko boska!! NYorker!!! 21.03.06, 16:10
        Yorker, co znowu zrobiłeś dżezowi
        • Gość: carina79 wtrace sie, bo nudno IP: *.crowley.pl 21.03.06, 16:13
          jazz nie zdzierżył zapewne zawartosci linka zapodanego przez Naszego Przyjaciela
          Zza Oceanu.
          • Gość: niedżerżący dżez Re: wtrace sie, bo nudno IP: *.localnetwork.pl 21.03.06, 16:21
            nie mogę zdzierżyć iż kolega niujorkier zaczyna się zabawiać w koliegię brembo...
            wszystko wie najlepiej, jego opinie są Jedynie Prawdziwe, a co Inne to na stos...
            • Gość: carina79 Re: wtrace sie, bo nudno IP: *.crowley.pl 21.03.06, 16:28
              wyluzuj koleś, jemu o to właśnie chodzi, zeby cie wku..c ;)
              wiadomo ze NY nie ma racji, bo JA ją mam!
              • Gość: NYorker Re: wtrace sie, bo nudno IP: 70.19.14.* 21.03.06, 16:33
                o wku..eniu jezzusa marzylem od przedwojny.
                • Gość: carina79 Re: wtrace sie, bo nudno IP: *.crowley.pl 21.03.06, 16:35
                  jako inkarnacja tego samego psa co potem zgwałcił Jezzzusa?
                  • Gość: NYorker Re: wtrace sie, bo nudno IP: 70.19.14.* 21.03.06, 16:56
                    nie moge byc wcieleniem wlasnego psa, bo ow pies przyszedl na swiat i zszedl za
                    mojego zycia. nie przed, ani po. a poza tym to wszystko spekulacje, bo moze
                    jazz zostal zgwalcony przez dzielnicowego.
                    • Gość: carina79 Re: wtrace sie, bo nudno IP: *.crowley.pl 21.03.06, 17:05
                      Widzisz, NY, Twoj problem tkwi w braku umiejetnosci abstrakcyjnego myslenia.
                      Ja tam moge byc jednoczesnie Carina i suka.
                      • Gość: NYorker Re: wtrace sie, bo nudno IP: 70.19.14.* 21.03.06, 17:08
                        no ale nie wlasna, tylko czyjas. to w ogole nie jest abstrakcyjne.
                        • Gość: carina79 Re: wtrace sie, bo nudno IP: *.crowley.pl 21.03.06, 17:15
                          poruszyles we mnie organ gniewu. niby czyja suka?
                          • Gość: NYorker Re: wtrace sie, bo nudno IP: 70.19.14.* 21.03.06, 17:25
                            niestety nie moja. ale na szczescie zadnago z tych przyglupow, ktorych tu
                            widuje.
                      • Gość: jazz Re: wtrace sie, bo nudno IP: *.localnetwork.pl 21.03.06, 17:08
                        fakt...
              • Gość: jazz Re: wtrace sie, bo nudno IP: *.localnetwork.pl 21.03.06, 16:55
                mnie nie można wku..ć..
                a jeśli chodzi o posiadanie racji, to tylko jedna jest racja i ta racja jest moja....
        • Gość: NYorker Re: matko boska!! NYorker!!! IP: 70.19.14.* 21.03.06, 16:32
          nie wiem, z jego belkotu nic nie wynika.
          (moze moj pies w kolejnym wcieleniu go zgwalcil?)
        • Gość: siekiera77 Re: matko boska!! NYorker!!! IP: *.aster.pl 21.03.06, 23:37
          irenko! nie wzywaj imienia itd...
          ja to co innego...
          666
          !!!!!!!!!!!!!!!
          :-)
    • Gość: LEO Re: Świat Motocykli-krytyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 13:34
      Oi!

To, że Świat Motocykli schodzi na psy wiadome jest od dawna. Kupuje i czytam
      tylko z sentymentu dla dawnego wizerunku pisma.
      Obecnie mamy pisemko w stylu "bravo", tylko że o motocyklach.
      Oto tereść mojego listu napisanego 7 października 2004, na który NIGDY nie
      otrzymałem żadej odpowiedzi (widać strasznie ciężko pracują).
      "Szanowny Panie Redaktorze

Do napisania tego listu skłoniły mnie najnowsze numery ŚM. Jestem z Wami od
      samego początku istnienia, czuje się więc silnie powiązany z gazetą i całym jej
      otoczeniem.
      Na początku zaznaczam że i tak będę was tak długo czytał, jak długo będę
      jeździł motorkiem ( wiecznie :) )!
      A więc do rzeczy. Już kilkakrotnie pisałem na adres redakcji, co nie podoba mi
      się w nowej formule Świata Motocykli ( od zmiany wydawcy i od zmiany formatu w
      IX-2003) Pytałem się wówczas, dlaczego zamiast standardowego A4 kupuje coś, co
      potem nie mogę zmieścić w segregatorze (mam taką półeczkę, na której trzymam
      wszystkie Wasze wydawnictwa), niestety nie otrzymałem żadnej odpowiedzi :(.
      Potem, bodajże w styczniu pojawił się jeden z SUPER dodatków, a mianowicie film
      DVD z S.Stallone – dlaczego i po co??? Takich shit`owych filmów nawet w TV nie
      oglądam! Na okładce były dumne zapowiedzi FILM DVD, myślałem, że będzie to coś
      na miarę „Easy Rider`a”, a tu TAKA KICHA!! Oczywiście gdyby cena gazetki była
      taka sama jak bez takiego HITA to jakoś bym się nie przejął, ale tak to
      poczułem się nieswojo. Byłem wówczas studentem i nie śmierdziałem groszem :(
      Pisałem znów do redakcji czy musicie dołączać takie produkcje – znów bez
      odpowiedzi.
      Przy następnych miernych płytach („najlepsze motocykle świata” – syf total!! )
      nie zwracałem już uwagi i tylko zaciskałem zęby.
      No, ale znów powróciły filmy – październikowy „Konwój” – kto decyduje żeby taki
      film dołączyć do kultowego czasopisma??? Ja oczywiście wolałem kupić Atlas
      Polski, nie rzucił mnie na kolana dokładnością, ale napewno się przyda ( na
      jeden sezon aż się rozleci).
      I tu mam pytanie – czy nie można dać nabywcy możliwości wyboru: czy chce kupić
      samą gazetkę, czy z bonusami? Osobiście nie lubię takich sprzedaży łączonych,
      choć kiedyś na bazarze we Wrocku kupiłem „Motocykl`a” (jeden z kilku jakie mam)
      z kominiarką w środku za taką samą cenę jak w sklepie bez niczego. Czy nie
      lepiej robić (jeżeli musicie) takiego typu promocji? Na bazarze w Łodzi,
      Wrocku, Wszawie, Katowicach można by zorganizować coś takiego?
      To, że ktoś skuszony w Empiq kolorową okładką z płytką w środku was kupi nie
      oznacza, że kupi was powtórnie! Tacy czytelnicy potratują was jak kolejny
      stopień „wtajemniczenia” po „Bravo”, „Auto Świat”, „Playboy” i szybko o was
      jak o poprzednich zapomną.
      Uważam, że macie szeroki krąg wiernych starych odbiorców, dla których nie
      jesteście „modą na lato” i są doyć konserwatywni (jak ja). Nie oznacza, że
      macie się zamykać na nowych odbiorców! Po prostu marzy mi się czasopismo czysto
      dla„klimaciarzy”, a nie dla „pozerów”.
      Co do treści ŚM to tak ogólnie jest OK. Trzymacie poziom:) Choć zdarzają się
      potknięcia (koleś od DR800 z opisu motocykla używanego nie przejechał nim 100
      tyś. km osobiście jak można to odnieść z lektury).
      Bardzo chwale sobie opisy z wypraw i właśnie działy „motocykl używany”, jak
      również „technika”.
      Czyli ogólnie treść ŚM jest git, macie klasę:) Szkoda, że takie rzeczy jak
      dziwaczny format (nie A4) i dziwne ( z innej „bajki”) płytki psują całość.
      Nic to – pozdrawiam i tym razem może doczekam się jakiejś odpowiedzi :) "

To tyle - może komuś z wydawnictwa coś podpowie.
      • tuzmen Re: Świat Motocykli-krytyka 25.03.06, 00:16
        Nie jest tak źle jak co niektórzy tu piszą. Dla mnie w ŚM jest kilka ciekawych
        działów, które czytam. Oczywiście nie wszystkie mnie interesują, nie da sie
        zrobić gazety dla wszystkich tak, żeby wszyscy byli zadowoleni. Dlatego nie
        przejmuję sie tym że giełda jest kiepska (bo nie czytam), że sport jest nie dla
        mnie (nie czytam). Nie wrzeszcze że papier kiepski, bo to nie foto atlas.
        Jedyne co mnie niepokoi jest to że na polskim rynku brak jest konkurencyjego
        moto czasopisma na poziomie ŚM. A wiadomo, że jak konkurencji brak to i nie ma
        co przejmować sie sugestiami i krytyką czytelników.
        • Gość: STRÓPEK!!! Re: Świat Motocykli-krytyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 10:15
          Dla mnie ŚM jest najlepszą gazetą jeżeli chodzi o motory:), tak więc nie
          narzekam:) tylko szkoda że plakatów już nie ma:(

Pozdrawiam!
          • yamasz Re: Świat Motocykli-krytyka 25.03.06, 11:19
            no właśnie o plakatach miałem napisać... przydały by sie jakieś fajne, tak jak
            kiedyś kilka razy były, czyli motocykl+ jakaś fajna laska na nim...mam nową
            szafe, więc i jest miejsce na nowe plakaciki :D
            :::Puści klamę, ruszy i na horyzoncie zniknie:::
            • Gość: Yaca Re: Świat Motocykli-krytyka IP: *.icpnet.pl 29.03.06, 07:52
              No co Ty! Żadnych lasek - będą moto zasłaniać!
    • Gość: foob@wp.pl Re: Świat Motocykli-krytyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 18:51
      swiat motocykli
      to porazka w stosunku do srajtasmy
      juz nawet dupy podetrzec nie idzie bo europejski papier.
      ja chetnie zajme sie gielda bo brak mi kasy a ntam taki bajzel burdel ze ktos
      kto kase bierze za ukladanie tych ogloszen powinien sie deko przylozyc do pracy
      bo chyba mu za to placa ???? ogloszenia prosze posegregowac modelami motocykli
      • motory3 Re: Świat Motocykli-krytyka 14.07.06, 23:51
        Jestem czytelnikiem "Świata Motocykli" od 2000r. Dla mnie brakuje komiksów i
        ciekawych opisów motocykli jak dawniej.
    • Gość: znawca papieru nie chcemy papieru kredowego ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 01:55
      absolutnie nie !
      Taki na jakim jest obecnie drukowany jest git.
      Kupujesz ŚM. Siadasz na kibelku.
      Wertujesz ŚM. ....kupka.... Podcieranie. Bez obaw mozemy uzyc ŚM. Pomyslcie
      jakby moglo bolec jakby to byl twardszy paier !

Wiem ze to drozej wychodzi niz gdybysmy uzywali "zwyklego" papieru toaletowego,
      ale czego sie nie robi dla przyjemnosci....
    • Gość: Darek Wu Re: Świat Motocykli-krytyka IP: *.ists.pl 25.10.06, 01:24
      Witam
      Ja bym prosil o wiecej artykulow o bezpieczenstwie jazdy. Dopiero zaczynam
      praktyczna przygode z motocyklami, i brakuje mi tego typu wiedzy. Plakaty tez
      byly by fajne, bo w sklepach nie chetnie daja.
      Pozdrawiam wszystkich

Dar
      • Gość: brembo Re: Świat Motocykli-krytyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 09:49
        ja bym prosił by artykuły o motocykach w magazynach motocyklowych pisali luidzie
        co chociać siedzieli chocciaż raz kiedyś na motocyklu. bo ci co dzis je piszą i
        redagują to raczej nie rozróżniaja oleju od manetki hamulca.
        • miitch Re: Świat Motocykli-krytyka 25.10.06, 13:58
          kupowalem nieprzerwanie swiat motocykli od 98 roku az do sierpnia tego roku
          przestalem bo pismo jest tragiczne i to nie tylko za sprawa ze jest malo w niej
          tresci wystarczy policzyc ile jest stron a potem ile reklam ...
          pozatym opisy ala ten o cbr 1000 rr made by Szymon D. to jak dla mnie poprostu
          swietokractwo
          moze dlatego ze honda nie chce im dawac motorow do testow ?
          • Gość: kędzior_fazer Re: Świat Motocykli-krytyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 17:08
            Ja podobnie, kupowałem ŚM od pierwszego numeru, nieprzerwanie. Nawet jak 3 lata
            byłem w stanach to miałem prenumeratę pomimo miejscowej prenumeraty na
            "Motorcyclist" i "Motorcyclist Cruiser". Niestety od jakiegoś czasu mój zapał do
            magazynu wygasał. Akurat w wakacje wpadł mi w ręce "Motocykl" - którego
            wcześniej nie kupowałem ze względu na przedruki tekstów zagranicznych, często
            oderwanych od naszej rzeczywistości. Niestety (albo i stety) znalazłem tu jednak
            rzeczy, których brakowało mi w ŚM, czyli dużej liczby wszelakich testów
            porównawczych nie tylko motocykli, ale np.: kasków i innych akcesoriów. Teksty
            jak mi nie pasują, to sobie pomijam, za to papier i zdjecia są najwyższej
            jakości. Krótko mówiąc: widać która pozycja wydawnicza ma wiekszy budżet.
            Zmartwiłbym się bardzo gdyby ŚM miał zniknąć z rynku i kupuję go od czasu do
            czasu jak jest interesujący mnie temat. Ale jeśli Agora nic nie zmieni to
            magazynem prenumerowanym zostanie "Motocykl". Pozdrawiam Redakcje obydwu
            magazynów, zwłaszcza dla dziennikarzy ŚM za wprowadzenie mnie w ten świat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka