Gość: Życzliwy
IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl
18.03.06, 12:18
Witam grypowiczów
Mój post to krytyka jubileuszowego nr. Świata Motocykli. Moim zdaniem redakcja i wydawca najlepszej polskiej gazety motocyklowej robią sobie żarty z czytelników. Po pierwsze to nr 150 praktycznie nie różni sie niczym od comiesięcznych wydań gazety. Po drugie świętowanie odbyło się kosztem czytelników, czytaj zapłaciliśmy 7.90 zł czyli tyle ile zawsze jeśli ŚM wychodzi z płytą tak więc Agora nie sprezentowała płyty (dopłaciliśmy do niej 1 zł zresztą jak zawsze).Po trzecie jeśli jubileusz to dlaczego taka płyta(sezon 2006 GP) zamiast np. archiwalnych nr. gazety w formacie PDF czy cokolwiek na temat historii gazety(tak żeby młody czytelnik zobaczył jak się zmieniała na przełomie lat, jak większość z nas twierdzi na gorsze).Po czwarte giełda to już paranoja, wysłałem ze strony aaaby.pl ogłoszenie do działu KUP i co ten dział po prostu się nie zmieścił. Ręce opadają. Dobrze, że chociaż już nie ma kłamliwej wzmianki, że jest 1500 ogłoszeń, bo każdy mógł stwierdzić już „na oko”, że z pewnośćią ich nie ma.
Chciałbym zakończyć jeszcze „pocieszającą” informacją, że niestety redakcja ŚM nie jest osamotniona w swoich kłamstwach i tak Motocykl obiecał w jednym z numerów, że jego objętość(liczona w stronach)będzie taka sama po tym jak zwiększyli bardzo mocno liczbę stron. Tak się jednak nie stało. Nosiłem się z zamiarem zaprenumerowania również tego miesięcznika zachęcony taką postawą, ale cieszę się, że nie dałem się nabrać.
Uff…ulżyło mi, ale to mnie naprawdę wkurza.
Pozdrawiam Wszystkich Świadomych Motocyklistów
Tomasz Poznań