Dodaj do ulubionych

Pozdrawianie

19.04.06, 19:37
Czy w tym sezonie zwyczaj pozdrawiania został zawieszony? W ciągu trzech dni
na kilkunastu może ze trzech odmachało. A z czystej ciekawości-na zachodzie
sie pozdrawiają?Bo tam jest tyle motocykli że ręka by wiecej była w powietrzu
jak na kierownicy.
Obserwuj wątek
    • Gość: jazz Re: Pozdrawianie IP: *.localnetwork.pl 19.04.06, 19:43
      w tym sezonie nastąpiły zmiany w statucie.
      pozdrawiamy się uniesieniem lewej nogi...neistety, nie wszyscy jeszcze o tym wiedzą i z tąd zamieszanie
      • Gość: yamasz Re: Pozdrawianie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 20:00
        ja zawsze odmacham, jak nie ręką, to nogą, każdy wie o co chodzi :D
        PZDR yamasz

:::Puści klamę, ruszy i na horyzoncie zniknie:::
        • Gość: Benny Re: Pozdrawianie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 20:17
          ja jezdze 50ccm (enduro) i zaden mi nie odmacha :/
          • Gość: NYorker Re: Pozdrawianie IP: *.dyn.optonline.net 19.04.06, 23:15
            www.smileyhollow.com/images/waving.gif
            www.infopak.gov.pk/saarc/gallery/INDIAN%20PM%20WAVING%20HANDS.jpg
            www.eckhoffs.com/images/Bonnie%20Waving.jpg
            www.paulhobson.co.uk/seal%20waving.jpg
            www.simons-rock.edu/~scsensat/images/friends/waving.jpg
            www.mghgifts.org/marathon/_Pictures/Weinstein%20waving.JPG
            wystarczy?
            (nie przejmuj sie bucami. niektorzy kiedys dorosna)
            • Gość: Max Re: Pozdrawianie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 01:18
              widze, ze ci (chyba:P) wieksza radosc czyni siedzenie na tym forum niz w siodle
              wlasnego sprzeta. Ehhh, NYorker - wsadz d..pe na moto a nie piernicz bez sensu
              (polecam:D)
              • Gość: NYorker Re: Pozdrawianie IP: *.dyn.optonline.net 20.04.06, 02:25
                'widze, ze ci (chyba:P) wieksza radosc czyni siedzenie na tym forum niz w siodle
                wlasnego sprzeta. Ehhh, NYorker - wsadz d..pe na moto a nie piernicz bez sensu
                (polecam:D)'.

dziwny przypadek slepoty. przyjzyj sie uwaznie, maxiu, a dojdziesz, ze 90% moich
                postow to godziny pracy w robocze dni tygodnia.

podczas gdy wy, wszystkie zuchy siedzialyscie, tulilyscie sie do balwanow i
                czytaliscie posty mariuszka o tuleniu sie do balwanow, ja sobie spokojnie
                nawijalem zimowe mile. ponad 4200mil/6760km od pazdziernika. a sezon sie dopiero
                zaczyna. snijcie sobie o blawatkach, maxymalnie wielcy motocyklisci.

• dabitdm850 Re: Pozdrawianie 20.04.06, 20:23
                  NIe byłem na forum od około 1,5 roku i nie bardzo sie jeszcze
                  zorientowałem.NYorker Ty piszesz z USA czy to tylko taki Nick?
                  • Gość: NYorker Re: Pozdrawianie IP: 70.19.14.* 20.04.06, 20:54
                    mariuszek nie negowal (a on sprawdza ip), wiec chyba z usa.

gratuluje sprzeta.
                • Gość: Max Re: Pozdrawianie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 18:44
                  Naprawde zwisa mi kiedy i gdzie klepiesz w klawiature, ile to % postow, dni
                  roboczych itd, itd. Powtorze - wsadz tylek na moto - zrob
                  dalsze "4200mil/6760km" (plzzzzz/prosze:P) i uwolnij na ten czas to forum od
                  swojej osoby. Bedzie z pozytkiem dla wszystkich - dla ciebie (next time
                  pochwalisz sie kilometrazem), dla reszty (bo uwolnisz obecnych tu "zuchow" od
                  protekcjonalnosci i chelpliwego tonu).
                  • Gość: NYorker Re: Pozdrawianie IP: 70.19.14.* 21.04.06, 21:30
                    tak wlasnie wyglada motocyklistow pozdrawianie.
                    • Gość: Max Re: Pozdrawianie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 01:51
                      Zdecydowanie. W nielicznych, na szczescie, przypadkach tak to wlasnie wyglada:D
                • Gość: jazz Re: Pozdrawianie IP: *.localnetwork.pl 21.04.06, 21:04
                  coś kręcisz panie yorkier...
                  piszesz, że klepiesz tylko w godzinach pracy?? a od kiedy na zmywaku jest internet, hę??
                  • Gość: NYorker Re: Pozdrawianie IP: 70.19.14.* 21.04.06, 21:29
                    w ameryce nawet kubly sprzataczek maja bluetooth.
                    • Gość: banan na twarzy Re: Pozdrawianie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 22:31
                      :))) 9/10 Pozdro NY
                    • Gość: jazz Re: Pozdrawianie IP: *.localnetwork.pl 21.04.06, 23:21
                      aaa.....no tak....hameryka....
              • Gość: NYorker och, maxiu, strasznie ciebie przepraszam... IP: *.dyn.optonline.net 20.04.06, 02:32
                naprawde nie wiedzialem, ze jestes nastoletnia swiezynka...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=508&w=21747000&a=21753332
    • Gość: beemwiak Re: Pozdrawianie IP: 212.106.19.* 19.04.06, 20:27
      Bo w tym roku to tylko my z Beemek (ale tylko na tuningu) bedziemy sie
      pozdrawiać.
    • yamaha222 Re: Pozdrawianie 19.04.06, 20:32
      Ja odmacham każdemu co ma dwa koła i silnik.
      Jeszcze w tym sezonie nie pojeździłem niestety
      • Gość: mrmisquamacus Re: Pozdrawianie IP: *.popl.cable.ntl.com 19.04.06, 21:41
        Londyn - w miescie nie, bo a: za duzo motorkow b: za duzo korkow, natomiast na
        trasie juz tak, z reguly kiwnieciem glowy a'la patrze w lusterko :)
        • patmate Re: Pozdrawianie 19.04.06, 23:47
          Ja machałem, do wczoraj, bo wyciąłem figurę. Jakiś debil wjechał puszką na
          skrzyżowanie na głębokim czerwonym. Niestety moja trajektoria była prostopadła
          do tamtego i ... stało się. Sprzęt w warsztacie, nie wiadomo czy warto
          odbudować, ja na szczęście tylko drobne potłuczenie.
          pzdr
          • Gość: jazz Re: Pozdrawianie IP: *.localnetwork.pl 20.04.06, 08:20
            stary, pospaawaa sie....
            trzymaj fason
            • patmate Re: Pozdrawianie 20.04.06, 10:54
              Niestety, osiem lat temu rodzinka przyglądala się, jak pogotowie zeskrobywało
              mnie z asfaltu w podobnej sytuacji. Zapierd...lą mnie jak zobaczą z powrotem na
              sprzęcie, wcale nie będę musiał wyjeżdżać na ulicę. Na razie muszę odczekać :(
              Pzdr
          • wojtekk1000 Re: Pozdrawianie 20.04.06, 16:04
            patmate napisał:

> Ja machałem, do wczoraj, bo wyciąłem figurę. Jakiś debil wjechał puszką na
            > skrzyżowanie na głębokim czerwonym. Niestety moja trajektoria była
            prostopadła
            > do tamtego i ... stało się. Sprzęt w warsztacie, nie wiadomo czy warto
            > odbudować, ja na szczęście tylko drobne potłuczenie.
            > pzdr

Co z motocyklem, bo z tego co piszesz tobie nic się nie stało?!
            • patmate Re: Pozdrawianie 20.04.06, 23:17
              Tragedii nie ma : wiadomo plastiki , reflektor , porysowany bak, lusterka ,
              dolna półka-ogranicznik mocno naderwany, tłumik, nie wiadomo co z lagami
              główką ramy i samą ramą, silnik powinien być OK, ale jeszcze nie byl palony,
              teraz czekam z dalszymi pomiarami na likwidatora, a to może potrwać , bo
              samochód byl ubezpieczony w Norwegii i w Polsce nie ma tzw . korespondenta,
              czyli firmy która w zastępstwie likwiduje szkody, wiec sprawę przejęła Warta
              (jest uprawniona do likwidowania takich spraw, ale to może potrwać). W
              zależności od wyroku będę sprzedawał jak stoi + odszkodowanie, a przy
              niekorzystnym werdykcie odbuduję na oryginałach i na faktury. SZKODA,
              nakręciłem dopiero niecałe 3kkm, ledwo dotarta (taaakie plany na lato).
              Pzdr
              PS. Jak za oknem słyszę sprzęta wkręcającego na obroty to mnie
              skręca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • wojtekk1000 Re: Pozdrawianie 21.04.06, 08:54
                Ch..o.wo wyszło! W zeszłym roku miałem podobną sytuację (a nawet gorszą - bo
                mogłem tylko pomarzyć o odszkodowaniu - heh). Dopiero teraz kupuje sprzęta,
                więc wiem co to znaczy nie latać sezon i tylko słuchać jak ktoś na gumie
                przeleci! Mało tego - znaleźć dobry (używany) motocykl to prawdziwa sztuka.
                • speedy600 Re: Pozdrawianie 27.04.06, 09:10
                  I jak wojtekk1000 kupiles tego gixera ?
                  • wojtekk1000 Re: Pozdrawianie 27.04.06, 09:16
                    Niestety nie, wszystko było idealne i w super staniae (cena była dobra) -
                    niestety nie było (wszystkich) dokumentów. Jutro idę oglądać hayabuse (2002r.),
                    a w sobote Motobazar.
    • maciuga Re: Pozdrawianie 20.04.06, 11:55
      to chyba jeden, moze ostatni juz sympatyczny gest ze strony uzytkownikow polskich drog. dlatego
      szanujmy to! no jest jeszcze drugi - ostrzeganie przed radarami :)
      pozdro
      • miitch Re: Pozdrawianie 20.04.06, 15:45
        pozdrawiajmy sie
        jestesmy jedna wielko rodzina
        kocham was
        :*
    • Gość: waps Re: Pozdrawianie IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 21.04.06, 23:33
      W jaki samochod przydzwoniles? Czy to nie byla czasem Mazda? Znajomi z Norwegii
      sa teraz w Polsce takim wozkiem.
      • miitch Re: Pozdrawianie 22.04.06, 19:23
        nie to byl blekitny tarpan ale wszystko dzialo sie tak szybko
      • patmate Re: Pozdrawianie 22.04.06, 20:34
        Nie to był Mercedes kombi W124 (stary). Miesjce: Szczecin, Trasa Zamkowa przy
        Bramie Królewskiej.
        Pzdr
        • deviant.rr Najważniejsze, że jesteś cały 22.04.06, 21:07
          chopie to się liczy najbardziej!
          Moto się albo naprawi albo kupi nowe, ale zdrowie panie jest najważniejsze...
          Tak czy siak wiem co to za ból, gdy maszyna rozbita.
    • ireo Re: Pozdrawianie 27.04.06, 02:08
      dabitdm850 napisał:

> ... A z czystej ciekawości-na zachodzie sie pozdrawiają?
      > Bo tam jest tyle motocykli że ręka by wiecej była w powietrzu
      > jak na kierownicy.

pozdrawiają, tylko nie zawsze ręką.
      np. w Szwajcarii często robią taki ruch głową, jakby chcieli powiedzieć "tej"
      (kto z Poznania, wie o co chodzi)
      najpopularniejsza jest właśnie to uniesienie głowy albo małe machnięcie dwoma
      palcami l. ręki, bez odrywania dłoni od kierownicy
      • speedy600 Re: Pozdrawianie 27.04.06, 09:09
        Patmate wspolczuje... takze czekalem caly zeszly sezon na moto i straszliwy bol
        byl jak wszyscy na okolo smigali :/ Dobrze ze tylko moto ucierpialo.

pozdr
        • deviant.rr Re: Pozdrawianie 27.04.06, 10:39
          W Holandii i Belgii ludzie pozdrawiają się tradycyjnym gestem z wyjątkiem
          wyprzedzania - w tym momencie robia to prawą nogą - wykonują coś jakby wymach -
          wygląda to jakby kopnięcie.
          • Gość: rafalxtz750 Re: Pozdrawianie IP: *.w86-209.abo.wanadoo.fr 27.04.06, 18:19
            "kopniecie" noga to nie tylko gest pozdrowienia (wsrod motocyklistow we Francji
            uzywany tylko kiedy kogos wyprzedzamy), a przede wszystkim gest podziekowania
            dla samochodu, ktory usunal nam sie na bok i pozwolil bezpieczniej i sprawniej
            wyprzedzic. mimo, ze wydaje sie to dosc obcesowe, nikt sie o to nie obraza, po
            prostu tak jest bezpieczniej dla motocyklisty, kiedy trzyma obie rece na
            kierownicy. poza tym wszyscy pozdrawiaja sie normalnie, podniesiona reka,
            wystawione palce. w miastach raczej nie, bo rzeczywiscie nie daloby sie jezdzic :)
            Posdrufka!
            • Gość: O.dyrektor Re: Pozdrawianie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 19:40
              Uważam, że nasze robotniczo-chłopskie machanie rękami jest zajebistym
              pozdrowieniem. Nie zawsze można ten manewr wykonać, ja wówczas chyle głowę
              przed kolegami motocyklistami. A tym co nie reagują na pozdrowienia CH.. w dupe
              i kotwica w plecy. Amen
            • Gość: NYorker Re: Pozdrawianie IP: *.dyn.optonline.net 30.04.06, 19:42
              "podniesiona reka, wystawione palce."

dwa palce a la 'v' skierowane ku dolowi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka