Dodaj do ulubionych

Ubezpieczenie AC

IP: *.crowley.pl 08.05.06, 09:31
Podzielcie się proszę doświadczeniami z ubezpieczeniem AC motocykla.
Chcę kupić używanego Dragstara 1100 i zamierzam ubezpieczyć się,
głównie ze względu na potencjalną kradzież.
Napiszcie proszę, w której ubezpieczalni najlepiej.
Dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kuc Re: Ubezpieczenie AC IP: *.telkonet.pl / *.telkonet.pl 08.05.06, 17:43
      Ja ubezpieczalem swoj motor w PZU . ALE DROZYZNA !!! choc podobno jest to i tak
      najtansze ubezpieczalnia. Więc jak nie masz zamiaru szalec to ubezpiecz go
      tylko od kradziezy. Kiedy zapytalem dla czego to ubezpieczenie jest takie
      drogie pani powiedziala mi ;" Po naszych drogach jeździ pełno malolatow którzy
      rozbijaja ciagle motry wiec to byloby malo oplacalne" ;/ to sie dowiedzialem ...
      • speedy600 Re: Ubezpieczenie AC 08.05.06, 19:07
        Wszystko jw,
        do mojej 600rr wyliczyli mi 2500 zl ze wszytskimi znizkami ale z 30% zwyzka za
        wiek ponizej 24 lat... bez znizek byloby ok 5000 zl !!! SZOK... zrobili zaporowa
        cene i kogo stac to ubezpieczy (slowa agenta)...
        Pytalem w warcie i tam nie ubezpieczja od kradziezy wogole, wiec musialem
        przystac na zlodziejstwo PZU.

pozdr
    • Gość: ryba Re: Ubezpieczenie AC IP: *.2plk.hopto.org / *.chello.pl 09.05.06, 12:07
      zapytaj o ubezpieczenie w firmie ALIANZ.Mi wyliczyli ze z maksymalnymi znizkami
      za ubezpieczenie od kradziezy jak i od uszkodzenia motocykla zapłaciłbym około
      1500zł.Była chyba jakaś zwyżka za wiek ale mnie juz nie obejmowała.Z tego co
      sam się dowiadywałem i słyszałem od znajomych to jest to chyba najlepsza
      (najtansza) firma jesli chodzi o ubezpieczenie motocykla.
      • suzi650 Re: Ubezpieczenie AC 09.05.06, 12:17
        tez mam teraz w Allianz, zaplacilam 2400 za samo AC, OC bylo tak drogie, ze
        wzielam w PZU. poprzednio mialam AC w PZU, prawie bez problemu wyplacili szkode.
        czasem ubezpieczenie od kradziezy jest wazne o ile masz jakeis zabezpieczenia
        typu alarm.
        • Gość: ryba Re: Ubezpieczenie AC IP: *.2plk.hopto.org / *.chello.pl 09.05.06, 12:23
          a miałas jakies znizki?
          • suzi650 Re: Ubezpieczenie AC 09.05.06, 12:32
            na AC? nic nie wiem o znizkach.
    • Gość: Wave Re: Ubezpieczenie AC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 15:01
      Witam, ktoś tam napisał, że ma drogie OC ( to raczej za auto bo na motocykle OC
      + NW jest bardzo niskie). Z AC jest nieco gorzej. Ja mam sprzęt za ok 20 tyś.
      W PZU wyliczyli mi że jest wart ok 26 tyś i musiałem pisać ptośbę o zaniżenie
      wartośki składki ( niestety potrącają to przy odszkodowaniu). Faktem jest że
      PZU jest jedną z nielicznych firm ubezpieczeniowych mających AC na motocykle.
      Jeśli nie masz zniżek lepiej mieć współwłaściciela, np tata z 50% zniżką.
      Jednak przy kolizji (w twoim wykonaniu) osoba ta traci zniżki. Ostatecznie przy
      ubezpieczeniu na 20 tyś wyliczyli mi 1800 pln za rok.
    • skalpel84 Re: Ubezpieczenie AC 26.05.06, 09:09
      te ceny podajecie za cale AC, czy tylko za ubezpieczenie od kradziezy ??
      • Gość: Wave Re: Ubezpieczenie AC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 09:29
        Ja podałem za całe AC (1800 zł)
        • Gość: John Re: Ubezpieczenie AC IP: 81.210.27.* 26.05.06, 10:00
          No nie wiem czy za całe Ac bo w moim przypadku dla motocykla o wartości 13 000 w
          PZU policzyli mi AC na 2700 a Ac tylko na kradzież niecałe 1100. Ze znizkami!
          • Gość: Wave Re: Ubezpieczenie AC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 10:10
            Na 100 % całe. Mam 24 lata,na moto mam współwłaściciela z 50% zniżką.
            Za ubezpieczenie AC płace 1800 zł za rok, z 10% udziałem własnym (przy
            szkodzie i przy kradzieży).
            • Gość: ryba Re: Ubezpieczenie AC IP: 195.55.127.* 26.05.06, 17:36
              a w firmie Alianz za motocykl wartosci 30.000zl z 60% znizki policzyli okolo
              1700zL. acznie od kradziezy i od uszkodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka