Dodaj do ulubionych

Panowie motocykliści kobieta prosi o rade

22.06.06, 11:14
Jestem zupełnie zielona jeśli chodzi o motory a chciałabym swojemu facetowi
sprawić niespodziankę i takowe cacko zakupić. Facet mój dużym mężczyzną jest
(120kg) i nie wiem jaki motor byłby dla niego odpowiedni. Wiem, że istnieją
Yamahy Virago 535 i o takiej myślałam, są też podobno 750 (więcej palą, ale i
wiekszy ciężar uciągną,tak?), ale nie wiem czy z częściami zamiennymi do obu
tych modeli nie ma problemów i czy nie ma przypadkiej jakiejśc dużej
dysproporcji cenowej pomiedzy nimi z racji tych różnic (535 i 750). A może
lepszy Suzuki Intruder? Nadmienię tylko, że na owy prezent mam środki
ograniczone do max 10 tys. więc zdaję sobie sprawę, że cako będzie już
wiekowe, ale chyba to nie jest aż takie ważne jeśli chodzi o motory? Na
allegro znalazłam fajny (dla oka mego bo innaczej nie jestem w stanie go
fachowo ocenić jak się na motorach nie znam) motor - może byście zerkneli i
się wypowiedzieli?
www.allegro.pl/item109799736_yamaha_virago_xv_750.html
Zresztą w ogóle czekam na Wasze rady.
Dziekuje i pozdrawiam.

Obserwuj wątek
    • corrii Re: Panowie motocykliści kobieta prosi o rade 22.06.06, 11:18
      "mam środki ograniczone do max 10 tys"

ja pierdziele... tez chce taki prezent :D
    • mariusz-ef Re: Panowie motocykliści kobieta prosi o rade 22.06.06, 11:23
      jak go kochasz to mu nie kupuj motocykla! albo kup mu virago 535 na ktorej i
      tak jezdzil nie bedzie (bo sie nie zmiesci)

(a nie myslalas by sam sobie wybral padake - pooogladal, zadecydowal co mu sie
      podoba, przymierzyl sie i.... zaplac za to - szczesliwi bedziecie oboje, a on
      na 100% szczerze)

aha - z motocykli ktore wymienilas nie ma lepszego motocykla niz gsxr 750 ;-)
      • Gość: benek187 Re: Panowie motocykliści kobieta prosi o rade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 11:47
        wlasnie Mariusz ma racje...jak mu kupisz to a noz widelec mu sie niespodoba i o
        wtedy??bedzie sie kurzyl w garazu!
      • Gość: Potas Re: Panowie motocykliści kobieta prosi o rade IP: 195.128.228.* 22.06.06, 12:14
        Gixer dla dużego gościa 120 kg? To zes teraz wymyślił. To kupić go można tylko
        po to, zeby koleś znienawidził motocykle na zawsze.
        • Gość: Powyrywane Panewki Re: Panowie motocykliści kobieta prosi o rade IP: *.NET / *.stella.net.pl 22.06.06, 13:48
          Może Gixer nie będzie wygodny, ale niech tylko chłopak się przejedzie! Nie
          znienawidzi, ale pokocha, bezgranicznie!
          Pozdrawiam!
        • Gość: nyorker Re: Panowie motocykliści kobieta prosi o rade IP: 70.19.14.* 22.06.06, 21:46
          potas, dziewczyna nie pisze nic o gixerze
    • Gość: carina Re: Panowie motocykliści kobieta prosi o rade IP: *.crowley.pl 22.06.06, 12:28
      • Gość: carina79 sorry, jestem glupia IP: *.crowley.pl 22.06.06, 12:34
        uwazam ze autorka postu nie istnieje.
        • Gość: benek187 Re: sorry, jestem glupia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 12:44
          w sumie tez nad tym myslalem...troche za bardzo sie zna na tym...ale moze z
          drugiej strony kiedys miala doczynienia z motorami!?
          a moze kolejna prowokacja?k...a co sie z tym forum dzieje??
    • luckykasik Re: Panowie motocykliści kobieta prosi o rade 22.06.06, 21:17
      LUDZIE CO WY WYMYŚLACIE!!! Kolega który ostatnio kupił sobie skuter - burgmana -
      mi doradził, żebym na jakimś forum motocyklistów zapytała fachowców o rade a
      Wy mi ,za przeproszeniem, jakieś kity wciskacie i na dodatek zamiast konkretnej
      rady, nawtykaliście mi jakbym była czemuś winna! Nie rozumiem tego i jest mi
      przykro, że tak niefachowo mnie potraktowaliście.
      P.S. wszystkim tym, którzy wątpią w moje istnienie radzę wstąpić na forum Mam
      Październikowych (właśnie na ten miesiąc oczekuję rozwiązania i nadejścia na
      świat naszego pierwszego dziecka) forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36929
      • Gość: nyorker cierpliwosci IP: 70.19.14.* 22.06.06, 21:53
        potas sie poprawi (moze) i cos napisze. poza tym, moze ktos inny tez cos
        napisze, bo z tych co nie maja nic do napisania wypowiedzieli sie juz prawie
        wszyscy. szymon niestety kocha sie tylko w mydelniczkach, a redakcja nie
        oddelegowala do opieki nad forum nikogo, kto interesowalby sie chopperami.

rozwiazanie blisko, stad nie ma co sie denerwowac. znajdz na internecie ladne
        zdjecie z virago i wrzuc jako tapete w windows. sprawdz reakcje meza.
        • mariusz-ef Re: cierpliwosci 22.06.06, 22:26
          norker napisał(a):

> potas sie poprawi (moze) i cos napisze. poza tym, moze ktos inny tez cos
          > napisze, bo z tych co nie maja nic do napisania wypowiedzieli sie juz prawie
          > wszyscy.

teraz juz wszyscy
        • luckykasik Re: cierpliwosci 23.06.06, 06:37
          niom i właśnie wiem, że na Virago jest strasznie zakręcony, motor to tylko
          chopper i nic więcej. Ja bym wolała skuter taki duży, ale w sumie nie ja tym
          będę jeździć tylko on, a on tylko jak ma ciut wolnego czasu to ogląda te
          choppery (virago, intruder, maruder) i mu się marzy takie cacko. hmmm...ciężki
          los kobiety.
          • Gość: gostek Re: cierpliwosci IP: *.dsl.ip.tiscali.nl 30.06.06, 12:29
            Moje zdanie jest nastepujace.

Osobiscie nie potrafie Ci udzielic zadnych konkretnych rad oprocz takiej ze
            pozniejsze intrudery aa na wtrysku a nie gazniku (jak kazdy wie gaznik - to
            pain in the neck). Nie wiem czy sie zmiescisz w swoim budzecie na taki.

Druga rada jest taka. Poogladaj sobie fora zagraniczne (angielsko, niemiecko
            jezyczne). Zapodaj w google'ach virago vs intruder czy cos. Z wlasnego
            doswiadczenia wiem ze zapytania na polskim forum odbija od merytum zaraz z
            pierwsza odpowiedzia :-)

Pozdrowil serdecznie.
      • Gość: carina79 Re: Panowie motocykliści kobieta prosi o rade IP: *.crowley.pl 23.06.06, 08:54
        po prostu wydało sie to niemozliwe, aby istniala zona, ktora wspiera męża w jego
        hobby motocyklowym (sama nie jezdzac). jesli facet jest duzy to zdecydowanie
        odradzam virago 535 - to jest naprawde maly motocykl. nie doradze Ci nic innego,
        bo jak pare razy sie wypowiedziałam to mnie zjebali, wiec o motocyklach juz nic
        nie gadam tylko pie.. sobie od rzeczy.
        poza tym lepiej, zeby maz sie przymierzyl do motocykla, wez go na wycieczke po
        salonach i usiadzcie sobie na paru, zapomnialam ze ma byc stary, no to wez go
        tam gdzie spotykaja sie motocyklisci i poogladajcie sobie motocykle - sam Ci
        powie co by chcial (nawet nie wiedzac, ze zamierzasz cos kupic:))
    • dragon600 Re: Panowie motocykliści kobieta prosi o rade 23.06.06, 07:40
      Za 10 tyś. to za bardzo nie poszalejesz, albo sprzęt będzie stary, albo za mały
      dla gościa co ma 120 kg.
      • Gość: yamasz Re: Panowie motocykliści kobieta prosi o rade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 09:15
        Nasz ksiądz ma yamahe drag star 650, naprawde potężny sprzęt, ale nie wiem jak
        stoi cenowo.
        PZDR Yamasz
        Puści klamę, ruszy i na horyzoncie zniknie:::
    • Gość: Seb@ Re: Panowie motocykliści kobieta prosi o rade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 13:33
      czesc
      napisalas ze maz wazy 120kg, wazniejsze jest w sumie ile mierzy. Ja mam 180cm i
      85kg jezdze wlasnie Virago 535 i z wygoda jest umiarkowanie. Moj kolega mierzy
      kolo 175cm - tylko 5cm roznicy ale za to wazy okolo 115kg i jest mu ok.
      Jezeli oprocz wagi twoj facet ma troche wzrostu to zapomnij o Virago 535.
      Tak jak juz ktos napisal Virago 750 jest ciut wygodniejsza a nie az tak duzo
      drozsza.
      Ze wzgledu na swoje 180cm ja swoja sprzedaje z wielkim bolem i zalem bo jest
      piekna, niezawodna, malo pali i slicznie wyglada.

pozdrawiam Seb@
      • Gość: HD ;-) Re: Panowie motocykliści kobieta prosi o rade IP: 80.246.106.* 28.06.06, 19:44
        Suzuki Marauder 800
        w miare mocny, stosunkowo niedrogi, a ja jak go mialem wazylem 100kg przy 190 i
        nie czulem zeby byl maly. I nie czepiajcie sie, ze nie jezdzi w zakretach
        idealnie (jak prawie kazdy chopper). Grag star 650 tez jest niezla opcja. Jak
        nie ma doswiadczenia Twoj facet to pokocha kazda maszyne jaka mu sprawisz.
        Postaraj sie jednak kupowac z kims kto wie wiecej niz cos o moto, bo mozna sie
        wbic na mine. Lub ewentualnie podjec do serwisu za 50-100 zl obejrza maszyne
        czy jest prosta etc.

Obojetnie co to bedzie to i tak pierwszy krok w strone motocykla czyli hd ;-)
        • Gość: nyorker poprawka IP: 70.19.14.* 28.06.06, 19:52
          "Obojetnie co to bedzie to i tak pierwszy krok w strone motocykla zabytkowego
          czyli hd ;-)"

poprawilem to dla ciebie za friko.
    • brutus72 Radze jak moge...;-) 28.06.06, 22:01
      Odkad mamy wiekszy wybor niz Jawa lub ETZ, TRZEBA do nabywanego moto
      sie "przymierzyc". Ja swoje pierwsze moto inne niz wymienione powyzej
      nabylem "na odleglosc" nie brobujac wpasowac sie w nie. Byla to wlasnie gieksa
      750 i byla - nadal jest - nieco kusa:) Mierze 183cm przy 90kg wagi w stanie
      suchym ;} Do obecnego rumaka przymierzalem sie dlugo i lezy jak ulal - DL 1000,
      ale to inna bajka. Virago 750, jezdzilem i dla mnie bylo niezwykle wygodne, a
      kumpel - 190cm - tez nie narzekal...
      • yamasz Re: Radze jak moge...;-) 28.06.06, 22:46
        hehe, Jorker właśnie to samo napisać miałem, nie dość, że HD wyglądają tak samo od początku produkcji ( no może te nowsze mają rozrusznik i kierunkowskazy) to jeszcze psują się jak zabytki, ale przecież dla nabywcy takiego krążownika to wadą raczej nie będzie.
        PZDR Yamasz
        :::Puści klamę, ruszy i na horyzoncie zniknie:::
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka