Dodaj do ulubionych

jaki kask szczekowy??

IP: *.autocom.pl 20.07.06, 17:13
AGV Longway 2006

CLASSIC LAZER

club-1 grex

JUSTISSIMO CABERG

co wy proponujecie w rozsadnych granicach cenowych (max550 600 pln)

thx za odp.
pozdro
Obserwuj wątek
    • Gość: maciek Re: jaki kask szczekowy?? IP: *.autocom.pl 20.07.06, 17:18
      a jeszcze znalazlem jeden
      NOLAN N100E Genesis

ładny tylko troszke drogi jak dla mnie :D(jak dla mnie 800 nie chodzi piechotą:D
      • Gość: brembo Re: jaki kask szczekowy?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 18:32
        ja latam na simsonie w kasku tiger i jest super:)

a tak serio to polecam airoha sv55
        • Gość: maciek Re: jaki kask szczekowy?? IP: *.autocom.pl 20.07.06, 18:39
          jak dla mnie wyyypas tylko troszke mnie portwel trzyma:D nie ma to jak 900pln

:|
          • Gość: brembo Re: jaki kask szczekowy?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 19:10
            na allegro są za 570zł
            • Gość: maciek Re: jaki kask szczekowy?? IP: *.autocom.pl 20.07.06, 20:17
              dziekuje
              powaznie sie nad nim zastanowie
              • Gość: kawa Re: jaki kask szczekowy?? IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.07.06, 20:46
                Ja mam kask szczekowy Airoh-a Helmet. No niewiem ile teraz kosztuje ale ja go
                kupilem za 700 zl teraz pewnie mniej. Bardzo fajny szybka nie paruje, a szczeka
                bardzo latwo sie otwiera, jedyny minus ze nie moge wyjac srodka i go wyprac ale
                trudno.
        • Gość: sly11 Re: jaki kask szczekowy?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 22:44
          caberga polecam bardzo,jeździłem w nim troche, bardzo wygodny,solidny,tylko ta cena niestety,natomiast airoh sv 55 to jak na razie największa moja porażka jesli chodzi o kaski.Niby ogólnie jest dość pożądny, tylko za cholerę od dwóch miesięcy nie chce mi się ułożyć,jakoś dziwnie ciśnie w okolicach skroni.Ugniatam już palcami styropian,może to co pomoże bo jak nie to wyrzucę.
          Brembo czy ty nie miałeś takich problemów ze swoim airohem ?

oglądałem natomiast niedawno shoia synerteca straszna lipa,więc w sumnie w szczękach nie widzę konkurencji dla justisimo.
          • Gość: brembo sv55 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 01:10
            to moj 3 szczekowiec, a kask to z wogóle z 8, tak mysle, licząc tigera :)
            sylwek: kupilem L pomimo ze normalnie powinienem M. to najcichszy po uvex
            boss3000 kask jaki mialem. kupielem go za grosze, tj zaa330zł bo nie mial
            naklejek airoh. jest mega wygodny. super lezy. ale na nakedzie przy duzych
            predkosciach troche lata mi na głowie. ja mam 58cm obwód głowy. L niby jest
            59/60cm ale ta L super umila mi wszelkie wyjazdy. czasem sie srobka lewa albo
            prawa od szczeki poluzuje ale tak to bajka!
            • Gość: Penetrator Re: sv55 IP: 195.33.69.* 21.07.06, 09:45
              Niedawno zrobilem sobie małą analize siedząc na necie w robocie :), a ze był
              luz .. wiec szukalem intensywnie ..
              poniżej mamy mała analize tego co znalazłe...
              Sa tu tylko nazwy kasków ale normalnie to w pliku sa linki, ktorkie opisy wad i
              zalet, etc .. sugareowna ceny w sklepach .. ( nie na Allegro - oczywiscie)

ja osobiscie preferuje firme SCHUBERTH .. jest to firma ktora produkuje kaski
              dla kierowców Formuły 1 ( integralne ) ... ale szczekowe też
              wykończenie: nieporównywalnie lepsze niż inne marki
              materiały: 1-sza klasa ..
              etc .. można by wymieniać ...
              w polsce chyba sie nie da kupic tych kasków ale polecam stronke i ebaya
              niemieckiego... www.ebay.de

www.schuberth.de/

AIROH SV55
              AIROH MATHISSE
              AIROH SE 500
              AIROH SR-600
              AIROH TR1
              AIROH SC 66
              CABERG JUSTISSIMO
              CABERG JUST ONE PLUS
              ARROW
              HJC SYMAX
              LAZER CENTURY
              LAZER GRANVILLE GL
              SCHUBERTH CONCEPT
              SCHUBERTH C1
              SHOEI SYNCROTEC
              Uvex GT 310
              Uvex GT 320
              Nitro F 317-V
              NOLAN N100E
              NOLAN N101 CLASSIC VPS
              NOLAN N101 VINTAGE VPS
              NOLAN N101 MATRIX VPS
              • Gość: Penetrator Re: sv55 IP: 195.33.69.* 21.07.06, 09:46
                jakby ktoś chciał moje cale moje wypociny to podajcie maila to wyśle ... moze
                sie przyda :)
                • Gość: maciek Re: sv55 IP: *.autocom.pl 23.07.06, 15:32
                  thx za maila
                  przeczytalem juz pare opinii:D
            • Gość: sly11 Re: sv55 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 11:22
              no to ja chyba jakiś baniak mam nie bardzo italiański,ja kupiłem M niby lekko ciasnawy ale wiedziony doświadczeniem,czułem że się ułoży po jakimś czasie.(jak to zwykle bywa,miałem juz parę kasków,szacun dla sharka chyba najwygodniejszy,jak to francuz)
              A tu akuratnie dupa ciśnie jak cholera, a po trzech godzinach jazdy to pie..a można dostać,jak ktoś jeździł w przyciasnym kasku to wie o czym mówię.
              Fakt że czarę goryczy przelały owe śrubki od szczęki które juz dwa razy musiałem dokręcać bo szczęka opada samoczynnie.
              Ale dam mu jeszcze szansę do końca sezonu,bo w porównaniu z integralem jest bardziej uniwersalny.
              • Gość: maciek Re: sv55 IP: *.autocom.pl 21.07.06, 14:08
                wiec prosze o te wypociny na maila:D
                ludi11@poczta.onet.pl
                • Gość: maciek Re: sv55 IP: *.autocom.pl 22.07.06, 15:44
                  jeszcze jedno pytanko

czy kaski te spadają z ceny poza sezonem(chodzi mi głównie o airoha sv55 jak
                  zauwazyliscie na allegro po 590pln)

oraz czy da sie tam zdemontowac szczeke i zrobic z niego "oryginalną"polówke??
                  • Gość: blejd Re: sv55 IP: 80.54.67.* 23.07.06, 14:34
                    nie wiem jak jest z tym przerabianiem w sv55 , ale ja niedawno nabyłem
                    używanego arioha pr2000 ,i ten garnek da sie przerobic na otwarty lub typu jet
                    z szybą zkrywajacą calą twarz , bo taką szybe i daszek facet dorzucilł do
                    kasku ,ja dałem za niego 450pln i jestę z nigo zadowolony
                  • Gość: kawa Re: sv55 IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.07.06, 22:52
                    Ja mam Airoha sv55 na sprzedaz oczywiscie uzywany. Nosi normalne slady
                    uzytkowania mam go 1 sezon.
                    • Gość: kolo Re: sv55 IP: *.autocom.pl 29.07.06, 13:57
                      a jak jest z tymi rozmiarami mam obw głowy 57cm <z danych producenta wynika ze
                      to rozmiar m>wlaozylem na swa dynke rozmiar 59-60cm<rozm l>i okazal sie mówiac
                      krotko bardzo dopasowany

wiec jak jest z rozmiarami
                      brac M jak w tabeli producenta i liczyc ze sie dopasuje czy xl i bedize od razu
                      dobry??
                      a moze poprostu l i ...

dzieki za odp

kolo
    • Gość: marek Re: jaki kask szczekowy?? IP: *.autocom.pl 25.07.06, 18:38
      jak to jest z tymi kaskami
      na jednej stronce pisze ze airoh sv55 jest z termoplastiku a na innej ze karbon
      kewlar(chodzi o skorupe jak mniemam)

cyz to mozliwe cyz to po prostu jakas pomylka
      a i o co chodzi ze sa wersje "malowane"i "niemalowane"

muglby ktos to jasniej mi napisac??
      • Gość: k27 Re: jaki kask szczekowy?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 22:22
        Witam ja kupiłem caberga just one i myślę że to świetny kask, super układa się
        na głowie i świetnie się w nim śmiga super przwietrzenie bardzo dobra
        widoczność, wygodny i łatwo się go nakłada.
      • Gość: marek Re: jaki kask szczekowy?? IP: *.autocom.pl 27.07.06, 16:15
        a jeszcze jedno
        czym ruzni sie ten oryginalny od tej włoskiej podrobki
        (chodiz o airohsv55 oczywiscie)
        słyszalem ze jest takie rozróznienie:D

za odp dzieki
        • Gość: brembo Re: jaki kask szczekowy?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 17:49
          poprostu jest stary i nowy model. ten starszy ma gorsze opaacie na kregach na
          szyi i napis 55 po włosku. ten nowy ma algerbra napisane 55.
          • Gość: marek Re: jaki kask szczekowy?? IP: *.autocom.pl 27.07.06, 18:42
            dziekuje za odp
            a w katalogu louisa jest jak rozumie ten nowy
            tak??
    • Gość: maciek tak zeby sie pocwalic IP: *.autocom.pl 31.07.06, 15:45
      jak wszystko pujdzie dobrze to kask bede mial do 2-3max4 dni
      wybralem airoh'sv 55

dziekuje wszystkim za opinie

pozdrawiam
      maciek
    • Gość: maciek Re: jaki kask szczekowy?? IP: *.autocom.pl 04.08.06, 17:08
      mam ten kask w dłonbi wlasnie jest super :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się