Dodaj do ulubionych

Problem z CBR 125

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 23:18
Potrzebuję pomocy! Problem wygląda tak: przy włączaniu jakiegokolwiek biegu (
oprócz neutrala ) motocykl gaśnie... :( Nie jest to nic ze sprzęgłem, bo
kiedy jest na biegu i wcisnę sprzęgło moto porusza się... Już przy odpalaniu
na eNce ma problem... pomocy! :(
Obserwuj wątek
    • Gość: fireblademan Re: Problem z CBR 125 IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 20.08.06, 10:39
      MOzliwe ze problem jest ze sprzeglem bo w takim razie moze nie wysprzeglac i
      jezeli wrzucasz bieg motocykl traci moc bo nie rozlacza biegu. Ale motor gasnie
      podczas kiedy wrzucasz bieg to motor wtedy gasnie czy jak wrzucisz juz bieg i
      probujesz rusyc?? Ale jezeli gasnie podczas wrzucania to tak jak wspominalem
      sprzegla nie wysprzegla i nie mozna wrzucic biegu. to tak jak bys probowal
      ruszyc z 1 nie wciskajac sprzgla. SProbuj zrobic cos takiego odepchnij sie z
      miejsca troche noga dodaj troche gazu i wrzuc 1. Zobaczyny czy wtedy zgasnie.
      JAk to oczywiscie dobrze zrobisz. Bo jak jakos ruszy to oznacza ze sprzeglo nie
      wysprzegla. Pozdro
    • Gość: macias Re: Problem z CBR 125 IP: *.gdynia.mm.pl 20.08.06, 11:24
      Hej,

całkiem mozliwe że jest to problem z czujnikiem położenia podstawki bocznej.
      Mam coś takiego u siebie: odpalam moto, ale jeżeli chcę ruszyć i zapomnę złożyć
      stopki to przy wrzuceniu biegu moto gaśnie. Jeżeli masz uszkodzony/zaśniedziały
      czujnik który cały czas wskazuje "stopka rozłożona", to moto będzie gasło przy
      każdej próbie wrzucenia biegu.

Pozdrawiam,
      M.
    • Gość: Dzakas Downie jeden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 12:17
      Stopke boczna schowaj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka