25.08.06, 11:42
Witam

Mam takie pytanie, kupiłem motocykl i mam umowe pomiędzy kolesiem od którego kupiłem motocykl, a wlaścicielem z tym, że ta umowa nie jest podbita w Urzędzie Skarbowym bo koleś nie przerejestrował w ogóle motocykla na siebie, więc co mam robic? Napisać umowe miedzy mną, a właścicielem motocykla (mam wszystkie dane) czy miedzy mną a kolesiem od ktorego kupilem motocykl?

pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Seraphin Re: umowa KS IP: 80.51.10.* 25.08.06, 20:43
      Jeśli gość od którego kupiłeś nie jest właścicielem motocykla a Ty masz umowę
      podpisana z Nim a nie z właścicielem to ta umowa za bardzo Ci sie nie przyda.
      • nerlst Re: umowa KS 26.08.06, 16:58
        Gość jest właścicielem, ale umowa nie jest podbita w US, ale dowiedziałem się, że jeśli kwota na umowie jest mniejsza niż 1000zł nie trzeba znaczków z US... tak jest?

pzdr
    • Gość: Radek Re: umowa KS IP: 82.160.111.* 27.08.06, 13:13
      TAK jezeli mniej niz 1000 to nie trzeba znaczkow.

Co powinienes miec: umowe KS pomiedzy Toba a osoba od ktorej odkupiles
      motocykl. Dowod rejesrtacyjny, OC i karte pojazdu (jezeli jest). Z tymy
      dokumentami przerejestrujesz motor na siebie. A to ze koles ktory kupil motor
      od kogos tam nie ma pieczatki US to swiadczy tylko o tym ze nie zaplacil on
      jeszcze podatku za sprzedany motocykl. Wiec lepiej, zanim ty zarejestrujesz
      sprzet, niech on zaplaci ten podatek, bo bedzie mial klopociki...

Reasumujac: Umowa KP, Dowdo Rejestracyjny, i dowd ze motor ma wciaz
      kontynuowane OC.
      • nerlst Re: umowa KS 28.08.06, 08:15
        No tak ale on też sprzedał za mniej niż 1000zł i z tego co już sie dowiedziałem to pan X zglosił gdzieś, że nie jest właścicielem i że właścicielem jest pan Y. Więc posiadam umowe między X i Y, między mną a Y, ważne OC do 09.03.2006, zaświadczenie o przeglądzie do 06.07.2007, dowód rejestracyjny i z tym dzisiaj idę do Wydziału Komunikacji... zobaczymy co będzie.

pzdr i dzięki
        • Gość: Radek Re: umowa KS IP: 62.29.253.* 28.08.06, 15:43
          jak masz paiery i umowy w garsci to sie nie martw powinno sie udac... Daj znac
          czy udalo sie...
          • nerlst Re: umowa KS 29.08.06, 22:17
            Moto już zarejestrowane i to bez problemów :D do US trzeba iść po pieczątke, że jest się zwolnionym z podatku (jeśli < 1000zł) i zapłaciłem za znaczki 11zł...

pzdr i dzięki
            • Gość: baba_zanetti Re: umowa KS IP: *.itpp.pl 29.08.06, 22:35
              Dobrze wiedzieć, taka wiedza pewnie i mi się niebawem przyda. PZDR
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka