IP: *.ols.vectranet.pl 11.09.06, 21:26
W temat dopiero wchodzę. Mam na oku Suzuki GS 500 F i proszę o opinie
użytkowników. Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: Olo. Re: GS 500 F IP: *.lot.pl 11.09.06, 22:07
      Mam nowego GS-a od dwóch lat i pierwsze, co mogę powiedzieć, to że jest
      bezawaryjny. Przejechałem co prawda tylko ponad 14 tys. km ale jest to jakiś
      pogląd. Motorek jest prosty, silnik pamięta lata osiemdziesiąte ale jest kilka
      razy modyfikowany i "choroby wieku dziecęcego" go nie dotyczą. Pali ok 4,5 - 5
      l/100. Nie ma kłopotów z rozruchem i w lecie i późną jesienią przy 3-4
      stopniach ciepła. Jak we wszyskich olejakach trzeba pilnować poziomu i wymian
      oleju i raczej wymieniać częściej niż rzadziej. Również po zimowym
      postoju.Podobnie z łańcuchem napędowym, zwłaszcza gdy się często jeźdźi w
      deszczu. Podwozie jest nie złe ale przy wożeniu pasażera dobija i lepiej za
      wczasu przestawić tylnie na twardsze. Przyrządy są czytelne ale odczuwa się
      brak paliwomierza i zegarka. Owiewka jest wystarczjąca do prędkości 120 - 140.
      Potem jest głośno i szyba nie daje rady chronić głowy przed szarpaniem przez
      wiatr. Schować się za szybą będzie ciężko, zwłaszcza wyższym osobom, bo
      kierownica jest normalna - wyższa (turystyczna) a nie ścigantowa. Ale to ustala
      z kolei wygodną pozycję kierowcy, a nie półleżącą, co w któtkim czasie daje się
      we znaki. Hamulce są skuteczne, zwłaszcza przedni (tzw. dwupalcowy) mimo
      pojedynczych tarcz. Trochę przeszkadza brak schowka na drobiazgi i tylko mały
      zestaw narzędzi mieści się pod siodłem. Parametry dobre, nie jest to rakieta
      ale swoje potrafi. No ale za tą cenę nie można wiele wymagać. Dużo z czynności
      obsługowych można wykonać samemu mając średnie umiejętności i podstawowe
      narzędzia. Nie jest to komputer na dwóch kółkach ale dlatego też przeglądy nie
      kosztują wariackich pieniędzy. (po 6 tys.km. - 400 zł).
      Generalnie - dobry sprzęt na miasto, do codziennego użytku i bliskiej
      turystyki. Idealny na pierwszy motocykl, dużo dziewczyn go ujeżdża.
      • Gość: amator Re: GS 500 F IP: *.ols.vectranet.pl 12.09.06, 07:30
        B. dziękuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka