Dodaj do ulubionych

Świece zapłonowe-mam problem.Proszę o pomoc

25.11.06, 16:13
Podczas wkręcania i wykręcania (chcąc skontrolować stan) napotykam na
opór,nieregularnie(to co 60 stopni,to co półtora obrotu-różnie)tak,jak
przy "zaciąganiu" gwintów stalowych z aluminiowymi.Świece da się wkręcić, bo
opór nie jest aż tak duży, ale się obawiam.Czy to uszkodzenie, czy należy
użyć jakiegoś specyfiku, a może po prostu nowych świec?
Obserwuj wątek
    • Gość: Dzakas Ladnien przeczysc gwit i gwint swiecy nic na chama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 16:35
      Czarna wersja moja wypluc ja ja tak mialem w simsonie zerwalem gwint:/
    • Gość: qunio Re: Świece zapłonowe-mam problem.Proszę o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 20:57
      Spróbuj przesmarowac gwint swiecy smarem miedzianym najlepiej, jak nie masz to jakimkolwiek i sprawdź czy to pomoze. Czasem te gwinty sa troche suche i lekko podkorodowane. Obejrzyj gwint na swiecy czy jest nieuszkodzony. Jesli jest ładny i przesmarowany i nadal stawia opory to nalezy obejrzec gwint w głowicy. Moze sie czaem zdazyc ze któs krzywo wkrecił swiece kiedys uszkaczając gwint. Ale jak swiece da sie dokrecic i nie ma przedmóchów większych z pod niej to powinno byc wszystko git
    • Gość: DAR Re: Świece zapłonowe-mam problem.Proszę o pomoc IP: *.gliwice.msk.pl 27.11.06, 19:08
      Tak odrobina smaru miedziowego powinna być tu pomocna i wyjaśnić wątpliwości.
      Radzę zachować ostrożność przy dokręcaniu świec bo może to być bolesna szkoła.
      • zmisior Re: Świece zapłonowe-mam problem.Proszę o pomoc 28.11.06, 11:51
        Dziękuję za dobre rady!Po oczyszczeniu gwintów i naniesieniu śladowej ilości
        smaru miedziowego, świece wkręciłem dosłownie palcami!Trochę mi się nogi ugięły
        po tym makabrycznym rokowaniu o uszkodzeniu gwintów(głowica do bandita 600 nie
        jest pewnie tania).Fajnie, że można liczyć na taką reakcję i że mit o
        solidarności motocyklistów okazał się prawdą.Dopiero zaczynam swoją aktywność w
        necie ale widzę, że warto i po prostu fajnie.Dzięki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka