Dodaj do ulubionych

Wybór moto używka czy z salonu ?

IP: 149.156.31.* 27.11.06, 15:00
Witam
Zastanawiam się czy warto kupić nowe Suzuki gs500 w salonie na raty i mieć
pewność że tym pojeżdzę bez awaryjnie kilka sezonów , czy za podobne
pieniądze kupić używkę np. Yamahe fazer 600 lub inny tylko z tym że minimum
będzie miała 5 lat ?. A drugie pytanie jeśli używkę to w komisie przy salonie
kupić (czy dadzą jakąś gwarancję że motocykl jest w dobrym stanie) czy
poszukać w prywatnych rękach ?

A zaznaczam że nie jestem początkującym kierowcą i na różnych motocyklach już
jeździłem najbardziej mi pasuję te do 600cm pojemności w zwiąsku z moimi
gabarytami jestem nad nimi w stanie zapanować litry są dlamnie zaduże. A i
wgrę wchodzą tylko sportowe lub sportowo-turystyczne motocykle.

z góry dzięki za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • bartekexc Re: Wybór moto używka czy z salonu ? 27.11.06, 16:08
      ja tam już nigdy nie kupię nowego moto/samochodu , po roku tracisz lekko 40%
      wartosći
    • Gość: Dzakas Kolega kupil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 16:28
      Nowke z salonu er 5 za 17tys chyba ma ja od maja i juz mus ie znudizla
      licznikowe 5 tys i zamienilby na cos innego i por ekach calowalby gosica ktory
      dal mu 11 tys lekko sie wyglebiol jedna rysa na baku i na dupie niby nic
      szczegolnego ale stracil z kazdym miesiacem 1000zł to jakby do każdego 100km
      przejechanego dokładał 100zl na benzyne yo.
      • Gość: fz6s Re: Kolega kupil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 17:05
        Jak uzywany to staraj sie uszczelic cos sprowadzanedo do rejestracji.
        Na takim motorze nie tyle idzie zarobic co przynajmniej duzo nie stracic.
        A naprawde mozna kupic fajne motory za dobre pieniadze.
        Dajac przyklad ja na bandicie z 2002r przez dwa lata stracilem tylko 1000zł
        W tym sezonie udalo mi sie kupic fz6s 2005 za 19.500 z przebiegiem 1.000km z
        delikatnie peknieta owiewka ktora zreszta byla sklejona.
        • Gość: fz6s Re: Kolega kupil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 17:13
          ustrzelic ;)
          • Gość: qunio Re: Kolega kupil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 17:52
            Jabym brał ładną młoda urzywke, bo generalnie mtory nie psuja sie tak od razu jesli maja w miare nieduzy przebieg i były serwisowane, pozatym w cenie nowego mozna kupic uzywke z wyzszej półki i byc naprawde zadowolonym. No i przy odsprzedazy nie ma az takich strat
    • Gość: sharks01 Re: Wybór moto używka czy z salonu ? IP: 149.156.31.* 28.11.06, 08:27
      Dzięki za odpowiedz a proszę jeszcze o odpowiedz czy warto w salonie rozejrzeć
      się za motocyklami z przebiegiem np. 30tyś 5letni kupiony w tym że salonie i
      wymieniony na nowszy a stary oddany w rozliczeniu ? oczywiście z pełną
      dokumentacją przeglądów wymian itp. czy raczej trzymać się od salonów z daleka
      a interesować sie importem z zachodu ? no i czy kupując w autoryzowanym salonie
      a nie od firmy krzak nie zostane nabity w butelkę i zedrą zemnie więcej kasy ?

Pozdrawiam
      • Gość: fz6s Re: Wybór moto używka czy z salonu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 12:15
        To wszystko zalezy od Twojej zasobnosci finansowej i nie tylko. Liczy sie tutaj
        takze rozsadek nad emocjami a mianowicie checia posiadania czegos lepszego
        powiedzmy sobie szczerze bardziej reprezentacyjnego za nizsze pieniadze.
        Przynajmniej teoretycznie z salonu bedzies miał pewniejszy a w dodatku jezeli
        ten motor wyjechal z niego i byl w nim regularnie serwisowany to z pewnoscia na
        takiego sprzeciora powinni dac Ci jakas gwarancje chocby na pol roku.Czyli sezon
        masz z glowy i nie musisz sie zamartwiac ze nie daj Boze cos sie w nim zepsuje.
        Tylko musisz sie z tym liczyc ze zabulisz za niego jak za woly w stosunku to
        tego samego rocznika z "zachodu" No ale jedno albo drugie.Musisz juz sam
        przekalkulowac co Ci sie bedzie bardziej opłacac,ryzyko czy rozsadek.
    • Gość: trc Re: Wybór moto używka czy z salonu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 21:06
      a co myslicie o Uhma Bike - Warszawa, dobry serwis? maja komis - 1 rok
      gwarancji ponoć? Ktos ma z nimi jakieś pozytywne / negatywne doswiadczenia???

www.uhma-bike.pl/komis.php

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka