Dodaj do ulubionych

cykajaca CBR

IP: *.dsl.pipex.com 18.12.06, 13:58
witam, mam wrazenie ze moja cbr`a cyka. szczegolnie na zimnym silniku. bylem w hondzie, posluchali, powiedzieli ze to zawory (tyle ze robilem niedawno) wiec to odpada, napinacz lancucha tez wtedy sprawdzali i ok. ktos moze ma pomysl co to moze byc? jak to sprawdzic? a moze cbr tak sobie cykaja?
Obserwuj wątek
    • Gość: nyorker Re: cykajaca CBR IP: *.dyn.optonline.net 18.12.06, 14:02
      zatankuj na innej stacji.
      • Gość: kubek145 Re: cykajaca CBR IP: *.dsl.pipex.com 18.12.06, 15:20
        ok, zmienie stacje, dotychczas tankowalem 97ke na BP
    • Gość: mrmisquamacus Re: cykajaca CBR IP: *.scansafe.net 18.12.06, 16:09
      a to nie jest tak, ze dopoki sie silnik nie nagrzeje to wszystkie motki
      delikatnie cykaja? zwrocilem na to uwage, ze wiekszosc motocykli dopoki nie
      zlapia temperatury to wydaja rozne dzwieki wlasnie podobne do cykania.
      • Gość: marider Re: cykajaca CBR IP: *.elpos.net 18.12.06, 16:37
        Posluchajcie sobie dowolnej Kawa(l)s(r)aki po wylaczeniu silnika, te dopiero
        cykaja a ze cyka, tzn stygnie ;)

Pzdr
        marider
        R1
        • Gość: mrmisquamacus Re: cykajaca CBR IP: *.scansafe.net 18.12.06, 16:49
          ech no tak, te Kawasaki, nie dosc ze ramy i felgi pekaja, zaciera sie 3 panewka
          to jeszcze najglosniej cykaja. musze sie powaznie nad soba zastanowic :) czym
          ja do cholery jezdze.
          • Gość: kubek145 Re: cykajaca CBR IP: *.dsl.pipex.com 18.12.06, 17:17
            te panewki i cykanie to pewnie dlatego ze chcesz za duzo kucy z niej wycisnac.. biedna kawka, niema nic z zycia, tylko odkrecanie i odkrecanie, umyles ja chociaz?? ;P zreszta jak latasz z szalonymi predkosciami po dziurach to nie dziwne ze rama i fele nie wytrzymuja ;)
      • Gość: nyorker Re: cykajaca CBR IP: 70.19.14.* 18.12.06, 17:07
        nie wiem, czy wszystkie motki cykaja, ale chyba wszystkim silnikom pod
        obciazeniem (niskie obroty, wysoki bieg) cykaja zawory, gdy odkrecic manetke.
        • Gość: kubek145 Re: cykajaca CBR IP: *.dsl.pipex.com 18.12.06, 17:15
          ja akurat mowilem o przypadku odpalenia moto z rana po nocy pod chmurka, i ze sobie pierwsze 10-15min przejazdzki "cyka", slysze to tylko jak stoje i silnik chodzi na wolnych obrotach.
          • Gość: mrmisquamacus Re: cykajaca CBR IP: *.scansafe.net 18.12.06, 17:37
            Ty jestes pewny ze tam masz silnik od hundy? te same symptomy zdradza moja
            Kawa :) moze Cie przerobili w Chiswick ;) hehe, teraz to dopiero ja umyje
            po "zimie"

PS mi raczej chodzilo o pierwsze kilka minut po odpaleniu, potem cykanie
            (deliktne) zanika, ale co ja moge wiedziec, znajac zycie to pewnie oznacza to ,
            ze zawory sie zatra, albo wybuchnie silnik.
            • Gość: kubek145 Re: cykajaca CBR IP: *.dsl.pipex.com 18.12.06, 17:44
              no od hundy :) i jak sie dowiedzialem ma "cale" 98KM. Na chiswick powiedzieli ze 112KM moga latwo z niej wycisnac, ale to bedzie kosztowac 140 funciakow, wiec juz raczej na wiosne ;)
              • Gość: mrmisquamacus Re: cykajaca CBR IP: *.scansafe.net 18.12.06, 17:47
                no to stary wydus z niej reszte stadka, potem jeszcze tylko jakis porzadny
                komin i bedzie cos ok 120 kucykow :D i mozemy uderzac na Brand's Hatch!
                • Gość: kubek145 Re: cykajaca CBR IP: *.dsl.pipex.com 18.12.06, 17:54
                  no ok :) ale najpierw zglebilbym temat tego cykania.. bo jesli wiekszosc moto tak ma ze na simnym silniku sobie pocykuja, to spoko, przyjme jako "ten typ tak ma" a jak nie to najpierw usune usterke a potem bede dodatkowe KM z niej wyciskal :)
                  moze czyjs moto tez tak cykal, a juz jakims sposobem nie??
                  • Gość: baba_zanetti Re: cykajaca CBR IP: *.itpp.pl 18.12.06, 23:01
                    A mi się jednak wydaje że to zawory, temperatura otoczenia spadła o te kilka
                    stopni i luz zaworowy się miniminimalnie zwiększył.
                • Gość: nyorker Re: cykajaca CBR IP: 70.19.14.* 18.12.06, 23:14
                  no, wtedy to jak bomba bedzie cykac, a moze nawet huknie z tego porzadnego
                  komina.
                  • Gość: kubek145 Re: cykajaca CBR IP: *.dsl.pipex.com 19.12.06, 18:37
                    wiesz nyorker, tak jakby pomoglo, zatankowalem na innej stacji (shell) i jakos ciszej cyka.. a to ze zimno to tez moze wplywac na zaworki, niestety do wiosny nie dowiem sie czy to to czy cos innego :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka