Dodaj do ulubionych

Kaski Uvex ?

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.04.07, 18:22
czy ktos uzywa kasku uvex i jaka jest jego opinia ?
czy to dobra marka?
Obserwuj wątek
    • Gość: MO Re: Kaski Uvex ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 20:02
      Mam kajk Uvex RS Wing od 3 lat. Kosztował 1200 zł, nie jest wart połowy.
      Plastikowe wykończenia pękają. Szyba jest pokryta od wewnątrz folią anti-fog,
      która szybko się ściera w miejscach, gdzie dotyka skorupy kasku. Wentylacja
      jest niewyczuwalna.
    • Gość: Wasiowaty Re: Kaski Uvex ? IP: *.centertel.pl 16.04.07, 21:37
      W zeszłym roku kupiłem szczękowca GT 310. Nie była to najlepsza inwestycja. Dwa
      razy pękł plastikowy kołnierz spinający wyściółkę ze skorupą. O ile kask był
      delikatnie mówiąc nienajleszy, to muszę podkreślić bardzo dobrą odsługę ze
      strony dealera. Koniec końców wymieniłem kask na nowy, tegoroczny model i
      jestem zadowolony.
    • Gość: klontwa Re: Kaski Uvex ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.07, 21:54
      stary to najleprze kaski niedo rozwalenia mózg ci pujdzie a to bydle dalej
      bedzie trzymać tylko oczywiscie trzeba wiedzieć gdzie kupić i jaki bo jest ich
      wiele ale naprawde polecam
      • masiwa Re: Kaski Uvex ? 17.04.07, 08:34
        przy ewentualnym zakupie zwroc uwage czy jest robiony w Niemczech czy w
        Chinach, te drugie sa tansze, a pewnie za tym idzie tez jakosc, ja mam UVEXa,
        ale za krotko zeby moc sie wypowiadac, na razie(odpukac) jestem zadowolona
        pozdrawiam
    • jeszua Re: Kaski Uvex ? 17.04.07, 17:44
      jak patrzę na te krytyczne opinie... mojego uvexa boss 3000 kupiłem 6 lat temu i
      jakoś do dziś służy bezawaryjnie: fajny patent na zapięcie ze wsuwanym z boku
      paskiem, podwójna szybka faktycznie niełatwo paruje. mógłby mieć lepszą
      wentylację, ale poza tym wiele mu zarzucić nie mogę ;)
      jsz
    • frucik303 Re: Kaski Uvex ? 18.04.07, 18:35
      Ja używam Bossa 4000, kosztował niecałe 1200 zł jakies 3 lata temu - teraz można
      takiego w promocji kupic za 800 - 900 zł.
      Fajne zapięcie, nie ma problemu nawet w grubych rękawicach. Podwójna szybka nie
      paruje - czego zazdrosci mi mąż (jeżdżacy w starym Araiu). No ale niestety, nie
      jest zbyt cichy - ten sam mąż po przejechaniu się w nim stwierdził, że chyba
      moto mu nawaliło, bo tak głośno coś chodzi... A to dlatego że jechał w moim
      kasku!!! :(
      No ale ja nie narzekam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka