Dodaj do ulubionych

Jaki motor do 6000?

24.05.03, 19:49
Jestem totalnym lajkonikiem :) i dopiero zaczynam się konkretniej tym
wszystkim interesować, a kto wie może w przyszłym sezonie przyjcie czas na
zakup. Interesowałby mnie jakiś nakedbike do 6000 zł, nie musi być potworem,
w końcu jestem początkujący. Poza tym jak wygląda sprawa z już leciwymi
motorkami, czy często się "sypią" i jak jest z kosztami napraw?

Z góry dziękuję i pozdrawiam
Hasoo
Obserwuj wątek
    • globus2 Re: Jaki motor do 6000? 25.05.03, 13:44
      Witam.Proponowalbym ci cos z rodziny CB.Sam posiadalem Honde CB 650 SC i musze
      powiedziec ze miala ponad 100000 km na budziku a caly czas silnik chodzil jak
      nowy.Polecalbym ci ten model. Ze swoim 65KM daje sobie niezle rade a ty jako
      poczatkujacy tez nie bedziesz mial wiekszych klopotow z jej opanowaniem.Jesli
      interesuje cie jednak cos mocniejszego to moze Boldor 750.
      • hasoo Re: Jaki motor do 6000? 25.05.03, 20:22
        Dzięki za odpowiedź. Ostatnią noc spędziłem na wertowaniu stron, grup
        dyskusyjnych itd. Niestety największy problem miałem ze znalezieniem srednich
        cen używanych motocykli. Wytypowałem sobie 3 modele które by mnie interesowały
        na początek. GS500 - bardzo podoba mi się jego stylistyka, poza tym moc też nie
        jest przesadzona (choć wiem że i takie "głupie" 50 parę kucyków potrafi
        początkującemu wyrwać się spod kontroli, do tego doszła jeszcze opinia kolegi
        na temat kosztów jego eksploatacji (Bóg jeden wie czy on przypadkiem nie trafił
        na jakiś wyjątkowo udany egzemplarz :) ). CB500 - wydaje mi się że wyrobiłbym
        się cenowo, nie powala mnie juz tak pod względem stylistycznym, ale jeśli
        koszta przemawiałyby na jego korzyść to czemu nie. No i na koniec XJ600N -
        przepiekny, ale nie wiem czy to już nie byłoby troszeczkę za wiele dla mnie,
        poza tym wątpię że wyrobiłbym się w cenie (nigdzie nie mogłem znależć
        odpowiednich informacji). Czekam na dalsze sugestie braci motocyklowej.
        • globus2 Re: Jaki motor do 6000? 26.05.03, 13:36
          Witam ponownie.Co do XJ to polecam z calego serca.Mialem kiedys przyjemnosc
          pojezdzic taka ale z owiewka.Ma ona 61 kucykow ale te kucyki nie maja az takich
          dlugich nog jakby sie to wydawalo.Motocykl bardzo spokojny i komfortowy.Ze
          spokojny to nie znaczy ze mulowaty.Taki w sam raz.I na pierwszy raz naprawde
          dobry.Moj znajomy wlasnie od niego zacza i juz jezdzi 2 latka bez zadnego
          gruza.A co do CB 500 to tez dobry motocykl ale troche krutki.Bardzo dobry do
          roznych sztuczek.Silnik wbrew pozorom ciagnie jak szatan.Bardzo szybki i
          mocny.A co do GS to wiem o nim tylko tyle ze jest maly wiec ci nie moge pomoc w
          jego kwestii.Ale jak bedziesz mial odpowiednia sume to radzilbym XJ.Cztery gary
          zawsze lepsze od dwoch.

Pozdrawiam-Globus!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka