Dodaj do ulubionych

Pierwszy motocykl- ktory ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 15:09
Chce zamowic w tym tygodniu swoje pierwsze moto , pod uwage biore dwa
modele , ktory wybrac ?

www.suzuki-moto.pl/page.php?id=salon&kat=street07&moto=07street_sv650sa
czy ten
www.suzuki-moto.pl/page.php?id=salon&kat=street07&moto=07street_gsr600a
Obserwuj wątek
    • oz_ktm Re: Pierwszy motocykl- ktory ? 17.06.07, 16:45
      SV :)

pozdr. oz
    • yacey Re: Pierwszy motocykl- ktory ? 17.06.07, 17:15
      Dlaczego nie chcesz się ładnie zestarzeć?
    • Gość: foamclene Re: Pierwszy motocykl- ktory ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.07, 17:39
      wez oba
      motocykli nigdy za wiele
      • Gość: Anka Re: Pierwszy motocykl- ktory ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 17:45
        wzielabym oba z checia, ale mam tylko 40 tys wiec nie starczy

a za to co mi zostanie trzeba kupoic jeszcze jakies ciuchy kas buty itd itp

wiec ?
        ktory ?

od strony technicznej moze ?
        • Gość: foamclene Re: Pierwszy motocykl- ktory ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.07, 17:56
          od strony technicznej to Ci nie pomoge ;)
          bo sama jestem zielona,

ale gdybym miala dokonac wyboru wzielabym gsr (ze wzgledu na dynamike silnika,
          budowe i wyglad motocykla, ktory ma dla mnie ogromne znaczenie :))
        • Gość: JW Re: Pierwszy motocykl- ktory ? IP: *.hortex.pl 18.06.07, 12:33
          ja zamówiłem GSR-a... :)
          wkrótce odbieram...
    • Gość: Doc Re: Pierwszy motocykl- ktory ? IP: *.chello.pl 17.06.07, 18:39
      SV :]
    • Gość: Lucc Re: Pierwszy motocykl- ktory ? IP: *.035-4-73746f25.cust.bredbandsbolaget.se 17.06.07, 19:13
      Najlepiej jak pojdziesz do salonu i siadziesz sobie na jednym i drugim Sama
      musisz zobaczyc ktory ci lepiej "lezy", na ktorym sie lepiej czujesz Moze
      sprzedawca da sie nawet namowic na jazde probna jak zobaczy, ze jestes
      zdecydowana na zakup Powodzenia
      • Gość: Anka Re: Pierwszy motocykl- ktory ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 19:17
        chyba tak zrobie; za Sv przemawia fakt ze ma owiewke i podobaja mi sie jego
        przednie lampy :)
        • Gość: kons6 Re: Pierwszy motocykl- ktory ? IP: *.eranet.pl 17.06.07, 19:30
          yamaha fz6 fazer/naked do wyboru ;)
        • foamclene Re: Pierwszy motocykl- ktory ? 17.06.07, 19:57
          naprawde? a mnie te lampy wydaja sie juz dosc przebrzmiale...
          za to gsr ma swietna forme, mimo ze w klasycznym stylu wyglada duzo
          nowoczesniej niz sv ;) i z pewnoscia za pare lat bedzie sie prezentowal duzo
          lepiej niz ten sv ;) dla kobiety to chyba wazne ;)
          i chyba wlasnie przez ten bark owiewki moto jest bardziej efekciarskie
    • foamclene a moze hornet? 17.06.07, 20:01
      moto.honda.pl/zdjecia/1/2/0/764_CB600F_BLK.html
    • Gość: Anka Re: Pierwszy motocykl- ktory ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 20:42
      Obawiam sie tego Gsr-a600

Zobaczcie ponizej dlaczego:

www.motobikers.net/forum/viewtopic.php?t=12667&start=0
      • foamclene Re: Pierwszy motocykl- ktory ? 17.06.07, 20:53
        moze wlasnie dlatego powinnas swoje zycie powierzyc solidniejszej marce ;)
      • Gość: lysout Re: Pierwszy motocykl- ktory ? IP: *.centertel.pl 17.06.07, 21:03
        > Obawiam sie tego Gsr-a600
        >
        > Zobaczcie ponizej dlaczego:
        >
        > www.motobikers.net/forum/viewtopic.php?t=12667&start=0

... w życiu bym suzuki nie kupił....
        PS. chyba ze se do KRSu dopisze "skup złomu" :P
        • Gość: Anka Re: Pierwszy motocykl- ktory ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 21:39
          a moze to tylko pojedynczy przypadek ? skad wiadomo jak byl ekspolatowany ten
          motocykl ?

wydaje mi sie ze gdyby takie rzeczy zdarzly sie nagminnie to ten midel bylby
          juz dawno wycofany, hmm

• Gość: kons6 Re: Pierwszy motocykl- ktory ? IP: *.eranet.pl 17.06.07, 22:47
            ja tez mysle, ze to malo prawdopodobne,
            zeby cos takiego przeszlo,
            w takich krajach jak Niemcy czy USA
            od razu wycofano by ze sprzedazy,
            u nas zreszta tez (homologacja)
            polecam Yamahe z wlasnego (krotkiego) doswiadczenia
            nie na podstawie tych zdjec, ktore sa w necie
            od pewnego czasu
            • Gość: Anka Re: Pierwszy motocykl- ktory ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 10:49
              powiedzcie cos jeszcze o tym gsr600

boje sie ze jak kupie pojezdze peknie rama , a nie uwzglednia mi reklamacji
              twierdzac ze nieodpowiednioo ekspolatowalem
              • foamclene Re: Pierwszy motocykl- ktory ? 18.06.07, 11:15
                bez przesady :) przeciez to nie tektura
                jezeli wystepowalby jakies wady fabryczne to chyba byloby juz o tym glosno
                nie sadze zeby ukrywali cos co zagraza zyciu uzytkownika - to nie odlazacy
                lakier przeciez
                a wogole to ja niewiele zrozumialam z komentarza w obcym jezyku do tych zdjec
                wnioskuje ze na foto widzimy motocykl powypadkowy i zaleznosc jest odwrotna:
                czyli rama pekla po zderzeniu a nie jej uszkodzenie bylo przyczyna wypadku...
              • Gość: GS500 Re: Pierwszy motocykl- ktory ? IP: 80.54.53.* 18.06.07, 12:31
                Jeśli to ma byc twoje pierwsze moto to odradzam zakup . moc 98KM dla nowicjusza
                to stanowczo za duzo. Kup se lepiej cos o mocy ok. 50KM , pojeżdzij ze 2 sezony
                i wtedy pomysl o wiekszym motocyklu.
                • Gość: Anka Re: Pierwszy motocykl- ktory ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 12:38
                  to co z tego ze 98 KM ?

To ja odkrecam manetke, ona sie sama nie odkreca

po drugie: z tego co wiem ten motocykl zaczyna ostro wyrywac dopiero od 9tys
                  obrotow
                • foamclene Re: Pierwszy motocykl- ktory ? 18.06.07, 12:46
                  mialam 110 KM i zyje
                  motocykl takze ;)
                  • lucc_r Re: Pierwszy motocykl- ktory ? 18.06.07, 18:40
                    Na pierwsze moto kupilem r6 I tez zyje :)
                    • Gość: kons6 Re: Pierwszy motocykl- ktory ? IP: *.eranet.pl 18.06.07, 22:09
                      i to, jak myślę, całkiem nieźle
                      • Gość: GS500 Re: Pierwszy motocykl- ktory ? IP: 80.54.53.* 19.06.07, 00:45
                        ciekawe tylko jak długo. widze ze co niektórzy nie maja pojecia o dynamice tych
                        motocykli , reakcji na gaz w zakrecie , hamowaniu itp. Taka wiedze zdobywa sie
                        tylko po przez nawijanie kilometrów. Wirtualna wiedza sie nie liczy.
                        I nie pisz ze nie będziesz odkrecac. Takie teksty to dla mamusi ale nie dla mnie.
                        Zresztą zrozumiesz o czym pisze po pierwszej glebie . Mam tylko nadzieje , że
                        nauka nie będzie zbyt bolesna.
                        • kons6 Re: Pierwszy motocykl- ktory ? 19.06.07, 08:44
                          zapraszam Cię na tor w Poznaniu (o ile to nie za daleko),
                          zeby zaprezentowac wspomniany brak pojecia o dynamice motocykla
                        • Gość: foamclene Re: Pierwszy motocykl- ktory ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 09:14
                          6 sezon :)
                        • lucc_r Re: Pierwszy motocykl- ktory ? 19.06.07, 19:37
                          A skad wiesz ile ja jezdze??? Po czym wnioskujesz, ze to moj pierwszy sezon?
                          Napisalem tylko, ze jako pierwsze moto kupilem R6 i nic mi sie nie stalo I nie
                          pisze, ze nie odkrecalem i nie odkrecam :) bo to robie, ale z glowa A dynamike
                          i reakcje na gaz opanowalem z czasem A i glebe tez zaliczylem, ale nie
                          bolalo :) A nie zaliczylem jej ani przez nieumiejetny gaz na zakrecie, ani przy
                          hamowaniu A przed gleba tez rozumialem o czym piszesz :)Pzdr
                        • lucc_r Re: Pierwszy motocykl- ktory ? 19.06.07, 19:44
                          A z wiedza o dynamice tych motocykli to sie z toba zgodze Tylko, ze wsrod tych
                          nie majacych pojecia sa tez tacy ktorzy ta dynamike demonizuja
    • Gość: Agrest Re: Pierwszy motocykl- ktory ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 10:23
      Kup sobie normalny motocykl a nie plastika :)
      np. www.suzuki-moto.pl/page.php?id=salon&kat=cruiser07&moto=07cruiser_vz800 :););)
      • foamclene Re: Pierwszy motocykl- ktory ? 19.06.07, 10:44
        kobieta zle wyglada w tej pozycji ;)
        • Gość: antek Re: Pierwszy motocykl- ktory ? IP: 195.94.208.* 19.06.07, 13:27
          to chyba ty , bo widziałem wiele kobiet na takich motocyklach i wygladały
          świetnie, poza tym czy ty kupiłaś motocykl po to żeby na nim dobrze wyglądać?
          gratuluję ....
          • Gość: foamclene Re: Pierwszy motocykl- ktory ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 13:52
            jak mowi stare powiedzenie
            poczucie humoru co cecha ludzi inteligentnych

• Gość: antek Re: Pierwszy motocykl- ktory ? IP: 195.94.208.* 19.06.07, 14:01
              fakt przykro mi tylko że to ciebie nie dotyczy
        • Gość: spiwor. Re: Pierwszy motocykl- ktory ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.06.07, 14:01
          Odpowiadasz na :
          foamclene napisała:
          > kobieta zle wyglada w tej pozycji ;)

Dla aktywnych nie ma to jak na pieska ;)
          • Gość: Goscio Re: Pierwszy motocykl- ktory ? IP: 82.166.79.* 27.07.07, 21:37
            No i co wybralas w koncu?
            • Gość: teyuh Re: Pierwszy motocykl- ktory ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 00:57
              Na poczatek wzialbym Hayabuse i skastrowal ja do 20 KM tak jak to niektorzy robia.
              • Gość: ronnie_renner Re: Pierwszy motocykl- ktory ? IP: *.chello.pl 28.07.07, 20:23
                Na poczatek najlepszy MOTOCROSS(albo lekkie enduro)...tylko tak nauczysz sie
                techniki ktora pozwoli ci przezyc(hamowanie,dociazanie tylnego kola,balans
                cialem w zakrecie).Tylko czy ciebie to interesuje.Bo cos czuje ze tu chodzi o
                lans.A propos szlifiery dla poczatkujacego jezdzca to szlag mnie trafia jak
                slysze u siebie na osiedlu szlifiere dokrecana do kilkunastu tysiecy obrotow i
                zaraz potem uuuuuuuuuu i znowu ogien i znowu uuuuuuuu a na zakrecie mu malo
                lancuch nie spadnie z zebatek, i w 50 proc. przypadkow widze grubasa w krotkich
                spodenkach.Tez chcialbym zobaczyc jak taki kozak pokazuje co potrafi na
                torze,jadac dluzej niz 2 kolka.Sorry za male odejscie od tematu.
                • Gość: Goscio Re: Pierwszy motocykl- ktory ? IP: *.degem.com 30.07.07, 09:02
                  Takim pulpetom imponuje chyba odglos wyia silnika: "zynzynzynzynzzzzzyyyyyyyynnnnn..." SAMI NIE MOGA GRUBEGO DOPSKA SZYBCIEJ RUSZYC TO PRZYNAJMNIEJ MANETKA SZYBCIEJ I JEST EFEKT ;-) Pozdrowienia dla pulpetow ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka