Gość: Maniek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.07, 09:37 Witam mam pytanko może wiecie co jest przyczyna Yamaha Drag Star 1100 jak tylko silnik osiągnie normalna tęperature to słychac takie dziwne metaliczne stuki na wolnych obrotach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: baba_zanetti Re: Drag star 1100 metaliczne stuki IP: *.subscribers.sferia.net 04.10.07, 23:05 moja odpowiedź, będzie tak samo precyzyjna jak twój opis: stuka silnik:) więcej szczegółów: na dole, czy na górze silnika, kiedy ostatnio był serwisowany, (zawory, łancuch rozrządu) jaki przebieg, i czy na wyższych milknie. i czy po wciśnieciu sprzęgła milknie, nasila sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Drag star 1100 metaliczne stuki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 09:00 Sory faktycznie opis byl skąpy Stuki ja by w górnej czesci milknie po dodaniu gazu po wcisnieciu sprzęgla tak samo jak na luzie stuka. Przebieg maly 19 tyś / ostatnia regulacja hmm dobre pytanie nie jestem pierwszym wlascicielem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galas Re: Drag star 1100 metaliczne stuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 10:56 Jezeli stuki nie nasilaja sie podczas ruszania i sa TYLKO na wolnych obrotach po rozgrzaniu i pewnie z przedniej głowicy to jest to typowe w tych silnikach. Czasami pomaga regulacja zaworów na minimalny luz,(a zaworki swoja droga to wyreguluj aby miec pewnosc ze wszystko ok.). Poszukaj na innych forach, ten problem byl opisywany, wystepuje tez w BT BULDOG (ten sam silnik + kilka KM ekstra). U mnie stuki ucichly po regulacji na jakis 1000 km. a potem sie tym nie przejmowalem az do 58 tys. przebiegu (kupilem jak mial 23 tyś.). Moto jezdzi dalej u innego wlasciciela i nic mu nie dolega. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba_zanetti Re: Drag star 1100 metaliczne stuki IP: *.subscribers.sferia.net 05.10.07, 21:35 szczerze to znikomą miałem styczność z tym motocyklem, ale stawiałbym na zawory, ewentualnei może napinacz rozrządu sie zaciął, czasami się tak zdarza, PZDR. Odpowiedz Link Zgłoś