Gość: cx IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.08, 10:31 jak sie wam sprawuje nowa hayabusa. (moja ok., poprzednio mialem cbr 1100xx, nie wiem czy to dlatego ze nowa ale jazda niesamowita, honda tez byla ok, ale ta jest lepsza) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gad.forumowy Re: hayabusa 12.06.08, 13:56 Lubimy się chwalić nowym motorkiem, co? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siekiera77 Re: hayabusa IP: *.aster.pl 12.06.08, 16:51 mi, sie tam stara sprawuje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pbr Re: hayabusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 18:56 Wiecie najprawdopodobniej bede kupowal nowa Hayabuse za miesiac, ale ta starsza wersje z 2007r, choc moge tez wziac ta nowsza ale po prostu mi sie nie podoba. Starsza Hayabusa ma swoj klimat, nowa wyglada jak chinska zabawka, tyl nie pasuje zupelnie do stylu tego motocykla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siekiera77 Re: hayabusa IP: *.aster.pl 12.06.08, 21:19 już dawno to chciałem napisać ale mi nie wypadało... ;-) www.youtube.com/watch?v=7EaYLp5nzFo Odpowiedz Link Zgłoś
sarawi hayabusa 12.06.08, 22:35 jezdzilam i tym i tym (hayabusa i blackbird) i osobiscie zdecyowanie bardziej wole buse. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cx Re: hayabusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 19:33 tez myslalem nad modelem 2007, ale ten nowszy mi sie cholera, bardzie podobal. no na dwie mnie nie stac, bo "stara" tez w sobie cos ma, tym bardziej ze chodzila za mna ze trzy lata. ale ta uwaga o chińskiej tandecie... no troche smieszy:). pojezdzimy zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pbr Re: hayabusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 19:56 mowiac chinska tandeta mialem na mysli ksztalty tego motocykla ktore mi przypominaja takie tanie chinskie zabawki Odpowiedz Link Zgłoś
kivan666 Re: hayabusa 13.06.08, 20:15 Jeśli chodzi o moje zdanie to popieram pbr, nieładny jest jej zadek i osobiście nie podoba mi sie to zabudowanie na przednim kole-w całości haya przypomina mi taki gruby skuter, który spokojnie pojedzie 300km/h i sie nie zazipie. Uważam z nie jest to motor na nasze drogi i naszą rzeczywistość-jakoś mi do Polski nie pasuje xP ale ogólnie to ukłon w stronę chińczyków bo pokazali ze jak chcą to potrafią zrobić przecinaka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cx Re: hayabusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 09:09 pozwole sie z kolegą nie zgodzić, bo na naszych drogach hayabusa spisuje się całkiem dobrze(chyba jest to zasługą amortyzatora skretu). wiem ze tak praktycznie to zaden sportowy motor u nas nie ma za bardzo gdzie jeździć, chociaż w mojej okolicy powoli sie to poprawia. czasami trzeba niestety kilkanaście kilometrów przejechać po koszmarnych dziurach. jedynym rozsadnym wyjsciem byloby kupic jakiegoś pół-krosa, albo kłada. co do porownania z chińskim skuterem, to pozwole sobie stwierdzić, że kolega wykazuje skrajne malkontenctwo. można by hayabuse rownie dobrze porównać z mz tropikiem, albo inną grubą bertą, ale to wiadomo tylko glupie gadanie, które z rzeczywistością nie mają nic wspólnego. wrażenia z jazdy zapewniam was są zgoła inne. starszy model hayabusy też bul krytykowany masowo, ale muszę wam powiedzieć, że nigdy przez jej właścicieli, z którymi rozmawialem. na koniec powiem, cbr 1100xx mogę polecić wszystkim, chociaż przydałby się już nowy model. na dzień dzisiejszy jednak polecam hayabusę, zarówno starszą jak i nowszą. Odpowiedz Link Zgłoś
kivan666 Re: hayabusa 14.06.08, 09:56 Gość portalu: cx napisał(a): >Jedynym rozsadnym wyjsciem byloby kupic jakiegoś pół-krosa, albo kłada. No nie przesadzajmy, w koncu mamy asfalt a nie jakiś szuter na drodze więc z tymi przykladama to lekka przesada ;)Nie jest to przejaw malkonectwa, ponieważ jestemz adowolony z życia i moja opinia nie wynika z tego ze po prostu marudze na wszystko co jest :P moim zdaniem haya jest zdziebutke zagruba, ale gdyby ludzie puszyści posiadali takie osiągi jak busa to sam z chęcią bym przytył xP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: hayabusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 10:01 HAYABUSA zarówno ta stara jak i nowa swoim wyglądem pasuje raczej do filmu MADMAX. Kompletnie mi się nie podoba - tak jak wcześniej napisano - wygląda jak duży chiński skuter - kupę plastików w kosmicznych kształtach. Przez to swoje "przerysowanie" już za rok będzie przestarzała. To w temacie wyglądu. Jeżeli chodzi o silnik - to już inna bajka - super technologia w japońskim wykonaniu - godna polecenia (chociaż to tylko SUZUKI) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sirkiera77 Re: hayabusa IP: *.aster.pl 14.06.08, 10:37 lolo, dobrze, że piszesz któtko i głupio (chociaż to tylko FM) :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrwe Re: hayabusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 11:35 Glupio zawsze ty piszesz Siekiera bo nie przyjmujesz zadnej krytyki na temat swojego motocykla, jestes z tego gatunku ludzi, ktorzy uwazaja, ze to co oni maja jest naj i nikt inny nie ma racji. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas750 Re: hayabusa 14.06.08, 14:14 Busa jest jednym z tych motocykli które się kocha za wygląd lub je nienawidzi, nie sposób obok busy przejść obojętnie. Ten motocykl należy podziwiać ze względu na jego silnik i za to ze jest niekwestionowanym królem szos... jest legendą... każdy dzieciak kiedyś słyszał słowo "hajabusa" ;) i wie że a ten motocykl niemiłosiernie zapi.erdala. XX w porównaniu z busą, niee, to ma sie nijak, odstaje we wszystkim no chyba że ktoś jest jednym z fanatyków hondy... wtedy nawet gdy będzie śmigał CB500 powie że lepsze niż suzuki... Co do nowej busy to podoba mi się bardziej, o wiele bardziej od starej. Nie wiem jak jezdzi, jezdziłem stara no i daje rade, choć muszę przyznać że moja 12 nie odstaje w niczym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cx Re: hayabusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 22:51 no wreszcie rozsadny głos! chociaz co do hondy sie nie zgodze, zapird.... rownie dobrze jak hayabusa, chociaz to juz teraz jest kolo 50 koni wiecej. honda powinna zrobic cos nowego. co tu duzo gadac japonce potrafia robic motory seryjne, bo na torach niestety wlosi sa lepsi. widuje 25 -30 letnie hondy i suzuki, ktore ganiaja jak mlode laski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siekiera77 Re: hayabusa IP: *.aster.pl 15.06.08, 02:27 nie przyjmuje krytyki i co? musze przyjmować? i to jeszcze od "takiego gatunku ludzi" jak ty? co buze widzieli z 40 metrów albo w śm? moja racja jest najmojsza bo jest moja! moja busa jest najpiekniejsza bo... ja jom mam!!! a ty piszesz żadko i teśż głópio :-D Odpowiedz Link Zgłoś
kivan666 Re: hayabusa 17.06.08, 14:49 Gość portalu: siekiera77 napisał(a): > ja jom mam!!! > a ty piszesz żadko i teśż głópio :-D dziesięć wyrazów i aż 4 błędy ortograficzne-no ładnie, widać że busa Cię przewiała xP i po co się tak pienisz? A jeśli chodzi o krytykę to nie jest sztuką ją przyjmować tylko przyjmować z pokorą... a że nie przyjmujesz wcale to znaczy że coś z Tobą nie tak, może masz nieszczelny kask i Cię przewiewa w drodze :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siekiera77 Re: hayabusa IP: *.aster.pl 17.06.08, 17:24 kivan, kiedyś tacy jak ty, zbierali na podwórku(podwurkó?) paru młodszych koleżków i stojąc przed nimi wygłaszali takie mądrości (mondrości) budząc w nich (tych koleszkach) podziw i zazdrość dla swej głębokiej wiedzy ;-) a tera mamy fm :-D))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kivan666 Re: hayabusa 17.06.08, 18:00 Nie Siekiera, tylko straszne jest jak się czyta różnego rodzaju fora i każdy popełnia te same błędy, pal sześć jak ktoś już napisze "wydażenie" ale np "ktury" to jest koszmar... a tak swoją drogą- zboczyliśmy z tematu xP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiwor Re: hayabusa IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.06.08, 19:01 Straszniejsze jest jak ktoś nie ma nic do napisania i czepia się błędów. cx jak jechałeś białą Wro-Oleś. to ta Hayka wygląda lepiej niż na zdjęciach. Ale znów udała się sztuka Japończykom - albo się podoba albo odrzuca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siekiera77 Re: hayabusa IP: *.aster.pl 17.06.08, 23:05 Gość portalu: spiwor napisał(a): (...)Ale znów udała się sztuka Japończykom(...) śpiwur, ;) hiba pozostajesz w mylnym błendzie... kiwan ówarza, rze to Hińczyką nalerzy bić pokłony... :-D (...)ale ogólnie to ukłon w stronę chińczyków bo pokazali ze jak chcą to potrafią zrobić przecinaka(...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiwor Re: hayabusa IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.06.08, 06:43 Wymyślili ją Chińczycy w niedzielę, przy obiedzie. Na pierwsze danie była zupka chińska a na drugie kaczka po pekińsku. Z ryżem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawkos Re: hayabusa IP: 194.106.193.* 18.06.08, 20:36 Widzę, że wszyscy strasznie szybko odbiegają od tematu i zaczyna się jak zwykle rzucanie jakiś nieprzyjemności. A przecież nie o to tu chodzi. Miałem Busę z 2000 roku na której śmigałem 2 sezony. Byłem bardzo zadowolony ze sprzęta. Jedyną jej wadą jak dla mnie były słabe heble. Do nawijania kilometrów, nawet do śmigania po winklach(oczywiście bez przesady)była super. Takie jest moje zdanie. Po Busie przesiadłem się na typowe szlifierki(R1, GSX-R 1000). W tym jednak roku postanowiłem powrócić do Busy. Mam więc porównanie jak się jeździło na starej, a jak na nowej. Zacznę od hebli. Są lepsze, ale bez żadnej rewelacji. Wyglądają lepiej niż hamują. Jest jednak różnica na korzyść nowej. Szkoda, że nie japońce nie zastosowali lepszej pompy, co mogłoby polepszyć sytuację. W sumie jest i tak nieźle. Wsiadając na nową, można poczuć się jak na starej. Jak dla mnie to zaleta. W końcu pojawił się wyświetlacz biegów, co bardzo się przydaje w trasie. Komfort podróżowania minimalnie lepszy na nowej. Troszeczkę podwyższona szyba lepiej się sprawuje. Mam wrażenie, że jest trochę bardziej wyciszona na seryjnych wydechach. Podsumowując nowa Busa jest nieznacznie lepsza od starej. To jest tylko moje zdanie. Każdy ma prawo odczuwać to inaczej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siekiera77 Re: hayabusa IP: *.aster.pl 18.06.08, 20:49 no bo sam przyznasz, że mondrości wypisywane przez Prezesa Stowarzyszenia Miłośników Chińskich Ręczników wymagają poważnego podejścia do tematu a nie robienie sobie jakichś podśmiechujków ;) Heble w Busie zostaną poprawione w wersji "up of 4 hundred" co nastąpi... za jakiś czaaas ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: hayabusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 20:50 "Jeżdżę Hayabusą...(teraz już wszyscy wiedzą, że mam małego fiuta)" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siekiera77 Re: hayabusa IP: *.aster.pl 18.06.08, 20:57 hahahaha ci którzy tu wpadają poczytać już wiedzą, że masz małego fiuta :-D napisz teraz o tym jeszcze na onecie... :-D)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cx Re: hayabusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.08, 13:34 wszyscy mamy male fiuty.!! nalezymy do sld i jestesmy gejami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siekiera77 Re: hayabusa IP: *.aster.pl 19.06.08, 17:29 Gość portalu: cx napisał(a): > wszyscy mamy male fiuty.!! nalezymy do sld i jestesmy gejami:) ja nie należe do eselde ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cx Re: hayabusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.08, 13:35 pawkos, dzieki za opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: hayabusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 20:27 pozwole sobie nie zgodzic sie z przedmowcami .. hayabusa to w tej chwili chyba najlepszy "sportowy" motocykl na nasze drogi (moze dlatego.. bardzo stabilny, idealny do wyprzedzania w zakresie predkosci 70- 90 km/h (zadnych redukcji) czyli typowych predkosciach na naszych "autostradach" pzd Odpowiedz Link Zgłoś
kivan666 hayabusa-sprostowanie-spec. dla siekiery77 :P 19.06.08, 20:43 Kazdy ma prawo do pomyłki i w mojej wypowiedzi tez wtargnął błąd, nie kłaniamy sie chinczykom tylko japończykom za silnik. Siekier, lepiej? co niektórzy potrafią przyznać sie do błędu. A teraz coś dla Ciebie siekier: żebyś poczuł się mądrzejszym nazwa motocykla pochodzi od japońskiego mysliwca z okresu II Wojny Światowej. Pełna nazwa maszyny to Nakajima Ki-43 Hayabusa, jednosilnikowa, jednoosobowa jednostka wykorzystywana do ostrzeliwania amerykanów. Hayabusa z japońskiego tłumaczymy jako SOKÓŁ WĘDROWNY. Co ciekawe trzecie wydanie tej maszyny wykorzystywane było do samobójczych ataków (Kamikaze czyt. kamikadze) pod koniec wojny na Pacyfiku. Pierwsza wersja Nakajima Ki-43 Hayabusy miała silnik o mocy 950KM, kolejna 1150KM a trzecia 1190KM. Prędkość jaką rozwijały to kolejno(od pierwszej edycji) 495km/h, 548km/h, 555km/h. Wiecej chyba nie trzeba na temat dlaczego jednoślad hayabusa własnie tak się nazywa. Siekiera77- Pozdro xP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siekiera77 Re: hayabusa-sprostowanie-spec. dla siekiery77 :P IP: *.aster.pl 20.06.08, 00:41 kiwan, spóźniłeś się ze swoim wykładem... www.youtube.com/user/siekiera77 (tszecia pozycja od gury w róbryce "playlists") a nazwa, pochodzi od takiego małego ptaszka: www.youtube.com/watch?v=vt50-DnqCho i znuf dałeś ciała... :-( odpóść sobie bo Deyna to ty nie jesteś i zakiwasz się na śmierć z kempkom trawy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kivan666 Re: hayabusa-sprostowanie-spec. dla siekiery77 :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.08, 14:18 Bo jakbys bambusie czytal ze zrozumieniem to bys skumal ze hayabusa to sokół wędrownya to co masz w linku to takze sokol wędrowny... porażka chlopie, porażka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siekiera77 Re: hayabusa-sprostowanie-spec. dla siekiery77 :P IP: *.aster.pl 20.06.08, 18:29 no! nareszcie dotarło że jesteś palantem! :-D na podwórko do młodszych kolegów popaprańcu :-D)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siekiera77 Re: hayabusa-sprostowanie-spec. dla siekiery77 :P IP: *.aster.pl 20.06.08, 18:30 i nie zapomnij hińskiego rencznika ;) Odpowiedz Link Zgłoś