IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.08, 10:31
jak sie wam sprawuje nowa hayabusa. (moja ok., poprzednio mialem cbr
1100xx, nie wiem czy to dlatego ze nowa ale jazda niesamowita, honda
tez byla ok, ale ta jest lepsza)
Obserwuj wątek
    • gad.forumowy Re: hayabusa 12.06.08, 13:56
      Lubimy się chwalić nowym motorkiem, co?
      ;-)
    • Gość: siekiera77 Re: hayabusa IP: *.aster.pl 12.06.08, 16:51
      mi, sie tam stara
      sprawuje ;-)
      • Gość: pbr Re: hayabusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 18:56
        Wiecie najprawdopodobniej bede kupowal nowa Hayabuse za miesiac, ale ta starsza
        wersje z 2007r, choc moge tez wziac ta nowsza ale po prostu mi sie nie podoba.
        Starsza Hayabusa ma swoj klimat, nowa wyglada jak chinska zabawka, tyl nie
        pasuje zupelnie do stylu tego motocykla.
        • Gość: siekiera77 Re: hayabusa IP: *.aster.pl 12.06.08, 21:19
          już dawno to chciałem napisać
          ale mi nie wypadało... ;-)
          www.youtube.com/watch?v=7EaYLp5nzFo
          • sarawi hayabusa 12.06.08, 22:35
            jezdzilam i tym i tym (hayabusa i blackbird) i osobiscie zdecyowanie
            bardziej wole buse.
            • Gość: cx Re: hayabusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 19:33
              tez myslalem nad modelem 2007, ale ten nowszy mi sie cholera,
              bardzie podobal. no na dwie mnie nie stac, bo "stara" tez w sobie
              cos ma, tym bardziej ze chodzila za mna ze trzy lata. ale ta uwaga o
              chińskiej tandecie... no troche smieszy:). pojezdzimy zobaczymy
              • Gość: pbr Re: hayabusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 19:56
                mowiac chinska tandeta mialem na mysli ksztalty tego motocykla ktore mi
                przypominaja takie tanie chinskie zabawki
                • kivan666 Re: hayabusa 13.06.08, 20:15
                  Jeśli chodzi o moje zdanie to popieram pbr, nieładny jest jej zadek i osobiście
                  nie podoba mi sie to zabudowanie na przednim kole-w całości haya przypomina mi
                  taki gruby skuter, który spokojnie pojedzie 300km/h i sie nie zazipie. Uważam z
                  nie jest to motor na nasze drogi i naszą rzeczywistość-jakoś mi do Polski nie
                  pasuje xP ale ogólnie to ukłon w stronę chińczyków bo pokazali ze jak chcą to
                  potrafią zrobić przecinaka ;)
                  • Gość: cx Re: hayabusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 09:09
                    pozwole sie z kolegą nie zgodzić, bo na naszych drogach hayabusa
                    spisuje się całkiem dobrze(chyba jest to zasługą amortyzatora
                    skretu). wiem ze tak praktycznie to zaden sportowy motor u nas nie
                    ma za bardzo gdzie jeździć, chociaż w mojej okolicy powoli sie to
                    poprawia. czasami trzeba niestety kilkanaście kilometrów przejechać
                    po koszmarnych dziurach. jedynym rozsadnym wyjsciem byloby kupic
                    jakiegoś pół-krosa, albo kłada. co do porownania z chińskim
                    skuterem, to pozwole sobie stwierdzić, że kolega wykazuje skrajne
                    malkontenctwo. można by hayabuse rownie dobrze porównać z mz
                    tropikiem, albo inną grubą bertą, ale to wiadomo tylko glupie
                    gadanie, które z rzeczywistością nie mają nic wspólnego. wrażenia z
                    jazdy zapewniam was są zgoła inne. starszy model hayabusy też bul
                    krytykowany masowo, ale muszę wam powiedzieć, że nigdy przez jej
                    właścicieli, z którymi rozmawialem. na koniec powiem, cbr 1100xx
                    mogę polecić wszystkim, chociaż przydałby się już nowy model. na
                    dzień dzisiejszy jednak polecam hayabusę, zarówno starszą jak i
                    nowszą.
                    • kivan666 Re: hayabusa 14.06.08, 09:56
                      Gość portalu: cx napisał(a):
                      >Jedynym rozsadnym wyjsciem byloby kupic jakiegoś pół-krosa, albo kłada.

No nie przesadzajmy, w koncu mamy asfalt a nie jakiś szuter na drodze więc z
                      tymi przykladama to lekka przesada ;)Nie jest to przejaw malkonectwa, ponieważ
                      jestemz adowolony z życia i moja opinia nie wynika z tego ze po prostu marudze
                      na wszystko co jest :P moim zdaniem haya jest zdziebutke zagruba, ale gdyby
                      ludzie puszyści posiadali takie osiągi jak busa to sam z chęcią bym przytył xP
    • Gość: lolo Re: hayabusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 10:01
      HAYABUSA zarówno ta stara jak i nowa swoim wyglądem pasuje raczej do filmu MADMAX.
      Kompletnie mi się nie podoba - tak jak wcześniej napisano - wygląda jak duży
      chiński skuter - kupę plastików w kosmicznych kształtach.
      Przez to swoje "przerysowanie" już za rok będzie przestarzała.
      To w temacie wyglądu.

Jeżeli chodzi o silnik - to już inna bajka - super technologia w japońskim
      wykonaniu - godna polecenia (chociaż to tylko SUZUKI)
      • Gość: sirkiera77 Re: hayabusa IP: *.aster.pl 14.06.08, 10:37
        lolo, dobrze, że piszesz któtko
        i głupio (chociaż to tylko FM) :-D
        • Gość: hrwe Re: hayabusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 11:35
          Glupio zawsze ty piszesz Siekiera bo nie przyjmujesz zadnej krytyki na temat
          swojego motocykla, jestes z tego gatunku ludzi, ktorzy uwazaja, ze to co oni
          maja jest naj i nikt inny nie ma racji.
          • andreas750 Re: hayabusa 14.06.08, 14:14
            Busa jest jednym z tych motocykli które się kocha za wygląd lub je nienawidzi,
            nie sposób obok busy przejść obojętnie. Ten motocykl należy podziwiać ze względu
            na jego silnik i za to ze jest niekwestionowanym królem szos... jest legendą...
            każdy dzieciak kiedyś słyszał słowo "hajabusa" ;) i wie że a ten motocykl
            niemiłosiernie zapi.erdala. XX w porównaniu z busą, niee, to ma sie nijak,
            odstaje we wszystkim no chyba że ktoś jest jednym z fanatyków hondy... wtedy
            nawet gdy będzie śmigał CB500 powie że lepsze niż suzuki...
            Co do nowej busy to podoba mi się bardziej, o wiele bardziej od starej. Nie wiem
            jak jezdzi, jezdziłem stara no i daje rade, choć muszę przyznać że moja 12 nie
            odstaje w niczym ;)
            • Gość: cx Re: hayabusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 22:51
              no wreszcie rozsadny głos! chociaz co do hondy sie nie zgodze,
              zapird.... rownie dobrze jak hayabusa, chociaz to juz teraz jest
              kolo 50 koni wiecej. honda powinna zrobic cos nowego. co tu duzo
              gadac japonce potrafia robic motory seryjne, bo na torach niestety
              wlosi sa lepsi. widuje 25 -30 letnie hondy i suzuki, ktore ganiaja
              jak mlode laski.
          • Gość: siekiera77 Re: hayabusa IP: *.aster.pl 15.06.08, 02:27
            nie przyjmuje krytyki i co?
            musze przyjmować?
            i to jeszcze od "takiego gatunku ludzi" jak ty?
            co buze widzieli z 40 metrów
            albo w śm?
            moja racja jest najmojsza bo jest moja!
            moja busa jest najpiekniejsza bo...
            ja jom mam!!!
            a ty piszesz żadko i teśż głópio :-D
            • kivan666 Re: hayabusa 17.06.08, 14:49
              Gość portalu: siekiera77 napisał(a):
              > ja jom mam!!!
              > a ty piszesz żadko i teśż głópio :-D

dziesięć wyrazów i aż 4 błędy ortograficzne-no ładnie, widać że busa Cię
              przewiała xP i po co się tak pienisz? A jeśli chodzi o krytykę to nie jest
              sztuką ją przyjmować tylko przyjmować z pokorą... a że nie przyjmujesz wcale to
              znaczy że coś z Tobą nie tak, może masz nieszczelny kask i Cię przewiewa w drodze :P
              • Gość: siekiera77 Re: hayabusa IP: *.aster.pl 17.06.08, 17:24
                kivan,
                kiedyś tacy jak ty, zbierali na podwórku(podwurkó?)
                paru młodszych koleżków
                i stojąc przed nimi wygłaszali
                takie mądrości (mondrości)
                budząc w nich (tych koleszkach)
                podziw i zazdrość dla swej głębokiej wiedzy ;-)
                a tera mamy fm :-D)))))
                • kivan666 Re: hayabusa 17.06.08, 18:00
                  Nie Siekiera, tylko straszne jest jak się czyta różnego rodzaju fora i każdy
                  popełnia te same błędy, pal sześć jak ktoś już napisze "wydażenie" ale np
                  "ktury" to jest koszmar...

a tak swoją drogą- zboczyliśmy z tematu xP
                  • Gość: spiwor Re: hayabusa IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.06.08, 19:01
                    Straszniejsze jest jak ktoś nie ma nic do napisania i czepia się błędów.

cx jak jechałeś białą Wro-Oleś. to ta Hayka wygląda lepiej niż na zdjęciach.
                    Ale znów udała się sztuka Japończykom - albo się podoba albo odrzuca.
                    • Gość: siekiera77 Re: hayabusa IP: *.aster.pl 17.06.08, 23:05
                      Gość portalu: spiwor napisał(a):
                      (...)Ale znów udała się sztuka Japończykom(...)

śpiwur, ;)
                      hiba pozostajesz w mylnym błendzie...
                      kiwan ówarza, rze to Hińczyką
                      nalerzy bić pokłony... :-D

(...)ale ogólnie to ukłon w stronę chińczyków bo pokazali ze jak chcą to
                      potrafią zrobić przecinaka(...)
                      • Gość: spiwor Re: hayabusa IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.06.08, 06:43
                        Wymyślili ją Chińczycy w niedzielę, przy obiedzie. Na pierwsze danie była zupka
                        chińska a na drugie kaczka po pekińsku. Z ryżem.
                        • Gość: pawkos Re: hayabusa IP: 194.106.193.* 18.06.08, 20:36
                          Widzę, że wszyscy strasznie szybko odbiegają od tematu i zaczyna się jak zwykle
                          rzucanie jakiś nieprzyjemności. A przecież nie o to tu chodzi.
                          Miałem Busę z 2000 roku na której śmigałem 2 sezony. Byłem bardzo zadowolony ze
                          sprzęta. Jedyną jej wadą jak dla mnie były słabe heble. Do nawijania kilometrów,
                          nawet do śmigania po winklach(oczywiście bez przesady)była super. Takie jest
                          moje zdanie. Po Busie przesiadłem się na typowe szlifierki(R1, GSX-R 1000). W
                          tym jednak roku postanowiłem powrócić do Busy. Mam więc porównanie jak się
                          jeździło na starej, a jak na nowej. Zacznę od hebli. Są lepsze, ale bez żadnej
                          rewelacji. Wyglądają lepiej niż hamują. Jest jednak różnica na korzyść nowej.
                          Szkoda, że nie japońce nie zastosowali lepszej pompy, co mogłoby polepszyć
                          sytuację. W sumie jest i tak nieźle. Wsiadając na nową, można poczuć się jak na
                          starej. Jak dla mnie to zaleta. W końcu pojawił się wyświetlacz biegów, co
                          bardzo się przydaje w trasie. Komfort podróżowania minimalnie lepszy na nowej.
                          Troszeczkę podwyższona szyba lepiej się sprawuje. Mam wrażenie, że jest trochę
                          bardziej wyciszona na seryjnych wydechach.
                          Podsumowując nowa Busa jest nieznacznie lepsza od starej. To jest tylko moje
                          zdanie. Każdy ma prawo odczuwać to inaczej.

Pozdrawiam
                          • Gość: siekiera77 Re: hayabusa IP: *.aster.pl 18.06.08, 20:49
                            no bo sam przyznasz, że
                            mondrości wypisywane przez
                            Prezesa Stowarzyszenia Miłośników Chińskich Ręczników
                            wymagają poważnego podejścia do tematu
                            a nie robienie sobie jakichś podśmiechujków
                            ;)

Heble w Busie zostaną poprawione w wersji
                            "up of 4 hundred"
                            co nastąpi...
                            za jakiś czaaas ;)
                          • Gość: hahaha Re: hayabusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 20:50
                            "Jeżdżę Hayabusą...(teraz już wszyscy wiedzą, że mam małego fiuta)"
                            • Gość: siekiera77 Re: hayabusa IP: *.aster.pl 18.06.08, 20:57
                              hahahaha
                              ci którzy tu wpadają poczytać
                              już wiedzą, że masz małego fiuta :-D
                              napisz teraz o tym jeszcze na onecie... :-D))))))))
                              • Gość: cx Re: hayabusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.08, 13:34
                                wszyscy mamy male fiuty.!! nalezymy do sld i jestesmy gejami:)
                                • Gość: siekiera77 Re: hayabusa IP: *.aster.pl 19.06.08, 17:29
                                  Gość portalu: cx napisał(a):
                                  > wszyscy mamy male fiuty.!! nalezymy do sld i jestesmy gejami:)

ja nie należe do eselde ;-)
                          • Gość: cx Re: hayabusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.08, 13:35
                            pawkos, dzieki za opinie.
    • Gość: Tom Re: hayabusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 20:27
      pozwole sobie nie zgodzic sie z przedmowcami .. hayabusa to w tej
      chwili chyba najlepszy "sportowy" motocykl na nasze drogi (moze
      dlatego.. bardzo stabilny, idealny do wyprzedzania w zakresie
      predkosci 70- 90 km/h (zadnych redukcji) czyli typowych predkosciach
      na naszych "autostradach"
      pzd
    • kivan666 hayabusa-sprostowanie-spec. dla siekiery77 :P 19.06.08, 20:43
      Kazdy ma prawo do pomyłki i w mojej wypowiedzi tez wtargnął błąd, nie kłaniamy
      sie chinczykom tylko japończykom za silnik. Siekier, lepiej? co niektórzy
      potrafią przyznać sie do błędu.
      A teraz coś dla Ciebie siekier: żebyś poczuł się mądrzejszym nazwa motocykla
      pochodzi od japońskiego mysliwca z okresu II Wojny Światowej. Pełna nazwa
      maszyny to Nakajima Ki-43 Hayabusa, jednosilnikowa, jednoosobowa jednostka
      wykorzystywana do ostrzeliwania amerykanów. Hayabusa z japońskiego tłumaczymy
      jako SOKÓŁ WĘDROWNY. Co ciekawe trzecie wydanie tej maszyny wykorzystywane było
      do samobójczych ataków (Kamikaze czyt. kamikadze) pod koniec wojny na Pacyfiku.
      Pierwsza wersja Nakajima Ki-43 Hayabusy miała silnik o mocy 950KM, kolejna
      1150KM a trzecia 1190KM. Prędkość jaką rozwijały to kolejno(od pierwszej edycji)
      495km/h, 548km/h, 555km/h.

Wiecej chyba nie trzeba na temat dlaczego jednoślad hayabusa własnie tak się nazywa.

Siekiera77- Pozdro xP
      • Gość: siekiera77 Re: hayabusa-sprostowanie-spec. dla siekiery77 :P IP: *.aster.pl 20.06.08, 00:41
        kiwan,
        spóźniłeś się ze swoim wykładem...
        www.youtube.com/user/siekiera77
        (tszecia pozycja od gury w róbryce "playlists")

a nazwa, pochodzi od takiego
        małego ptaszka:
        www.youtube.com/watch?v=vt50-DnqCho
        i znuf dałeś ciała... :-(

odpóść sobie bo
        Deyna to ty nie jesteś
        i zakiwasz się na śmierć
        z kempkom trawy ;)

• Gość: kivan666 Re: hayabusa-sprostowanie-spec. dla siekiery77 :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.08, 14:18
          Bo jakbys bambusie czytal ze zrozumieniem to bys skumal ze hayabusa to sokół
          wędrownya to co masz w linku to takze sokol wędrowny... porażka chlopie, porażka...
          • Gość: siekiera77 Re: hayabusa-sprostowanie-spec. dla siekiery77 :P IP: *.aster.pl 20.06.08, 18:29
            no! nareszcie dotarło
            że jesteś palantem! :-D
            na podwórko do młodszych kolegów
            popaprańcu :-D))))))))
            • Gość: siekiera77 Re: hayabusa-sprostowanie-spec. dla siekiery77 :P IP: *.aster.pl 20.06.08, 18:30
              i nie zapomnij hińskiego
              rencznika ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka