Dodaj do ulubionych

pas nerkowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 10:33
Jestem w miarę nowy tutaj i chciałem spytać o pas nerkowy. W sumie to po co on
jest w ogóle, gdzie się go zakłada? Wiem,że dlatego,żeby nie przeziębić nerek,
czy cuś... Kupuję aprilie rs 125 ale bede tez jezdził na mocnych sprzętach
jako pasażer, polećcie mi jakiś dobry pas nerkowy.

allegro.pl/item413732211_pas_nerkowy_o_neal_element_kupuj_u_importera_.html
coś takiego ?? Poradźcie bo sie nie znam i sorry jeśli głupio piszę, ale
gdzieś trzeba tych motocyklistów kształcić :))
Obserwuj wątek
    • Gość: CBR Re: pas nerkowy IP: *.city-net.pl 16.08.08, 11:41
      Praktycznie każdy pas jest dobry.Ja raczej sugerowałbym sie ceną i jakością zapięć.Tzn czy rzepy są solidne i solidnie przyszyte.Musisz przymierzyć i sam stwierdzić czy Ci pasuje czy nie.A co do tego czy jest potrzebny czy nie to ja uważam,że raczej lepiej go mieć bo zdrowie ponad wszystko.Pozdrawiam!
      • Gość: pasek Re: pas nerkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 17:17
        dzięki ! A powiedzcie jeszcze dokładniej po co on jest ? Tylko by chronić nerki
        przed chorobą, upadkiem ? Widziałem takie z doczepianym żółwiem, opłaca się od
        razu kupować z żółwikiem, da się go odczepiać ?
        • Gość: CBR Re: pas nerkowy IP: *.city-net.pl 16.08.08, 18:37
          Pas nerkowy służy do ochrony nerek głównie przed przewianiem.Przy upadku pewnie też może troszkę zminimalizować jego skutki.Zasada jest generalnie taka,ze jeśli możesz go mieć to go kup a na pewno nie zaszkodzi.A co do żółwia to nie wiem czy można go przypinać czy nie bo nie spotkałem się z tym jeszcze.Tak więc kup sobie solidny pas nerkowy i używaj go bo na zdrowiu nie można oszczędzać!
          • Gość: pasek Re: pas nerkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 18:45
            dzieki wielkie !
            Masz rację - kupie, a tym bardziej nie jest to taki duzy wydatek. Myślę,że ok.
            100 zł mogę przeznaczyć. Podalibyście mi sklep w okolicach katowic, ale często
            jestem w Opolu u rodziców, są tam gdzieś takie sklepy godne polecenia ? I żeby
            mnie nie zdarli za kawałek materiału ;)
    • Gość: pasek Re: pas nerkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 18:52
      pisze jeszcze raz , prosze pomozcie bo skad mam wiedziec co kupic a co nie? Na
      allegro czesto cisna kity, dobrze o tym wiecie (najwyzsza jakosc) itp. Dobre
      jest np. to :
      allegro.pl/item413259237_profesjonalny_zolw_back_impact_pas_nerkowy_xl.html
      wyglada solidnie, nie wiecie,czy da sie odczepic zolwia od pasa ?

allegro.pl/item413831766_pas_nerkowy_buse_rozm_s_n_sacz_krakow.html
      cos takiego ?
      prosze napiszcie bo sie nie znam.
      • Gość: siekiera77 Re: pas nerkowy IP: *.aster.pl 16.08.08, 18:58
        to już lekko spamerstwem zalatywa :(
        ale może jestem w mylnym błędzie ;)

chcesz pas kup buse
        chcesz żólwia to to drugie
        i nie zawracaj...
        w miejscu :-D
        • Gość: pasek Re: pas nerkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 09:29
          Przepraszam sekier ,że chce sie czegos dowiedziec, a potem ,że jakiś niby
          motocyklista co nic nie wie, głupio tak pytać ludzi bo wyśmieją, a forum jest po
          to. nie lubie spamu, ale trzeba wyciagac info :)
          • Gość: siekiera77 Re: pas nerkowy IP: *.aster.pl 17.08.08, 10:58
            jeśli aprilie kupujesz
            tak jak ten pas nerkowy
            to jeszcze długo bedziesz
            nieśmiałym nibymotocyklistą.
            • Gość: pasek Re: pas nerkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 14:52
              na motocyklach sie akurat znam bardziej jak na osprzecie. Wiadomo- wioska, tu
              wszyscy bez kasków i w dresie a mechanik mówi po co kask- smiesznie wygladasz.
              Tak wiec dlatego pytam i uwierzcie duzo takich pseudo-motocyklistow mamy w Polsce.
              • Gość: fanstonsów Re: pas nerkowy IP: *.aster.pl 17.08.08, 23:38
                pas nerkowy zapewni ci wieczną młodość!!!
                www.youtube.com/watch?v=3AXiIVuPHCg
                od 0.52" do 1'.05"
                :-D
              • Gość: notofru Re: pas nerkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 12:20
                Pas nerkowy jest Ci potrzebny, jeśli masz krótką kurtkę. Ja jeżdżę w długiej, która ma "ogon" spinający przód z tyłem kurtki i pas mi już się na nic nie zda.
                W zimowej kurtce mam przedłużany zadek, na którym sobie siadam - i też pas nerkowy zostaje w garażu.
                Gdy ujeżdżam enduraka, albo gdy jest poważnie gorąco na dworze, jeżdżę w zbroi, która zawiera ochraniacze sztywne: klatki piersiowej, łokci, przedramion, żółwia i pas nerkowy. I to jest zajebiaszcze rozwiązanie.
                Muszę tylko kupić sobie inny rozmiar, bo mam L i jest ciut za duży. Jeśli cię interesuje moja sztuka (wyprana i bez draśnięć, rozdarć), to pisz na ak@NOSPAMgontyoc.pl (wywal wstawkę o spamie).

Notofru

Jawa TS 350 638 '89 - sprzedam -
                - tinyurl.com/56owmt
                XJ 900 F '93
                XT 600 E '95 - sprzedam -
                - tinyurl.com/69k35r
                Suzuki DR-Z 400E 2004 - Yes, yes, yes!
                • Gość: pasek Re: pas nerkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 17:18
                  haha, dobry filmik :)
                  notofru, porządny motocyklista z Ciebie, konkretne odpowiedzi :)
                  Dzięki bracia ;-)
    • tasman.xyz Re: pas nerkowy 18.08.08, 23:24
      pasy nerkowe które pokazujesz są dobrej jakości, jednak duużo lepszym
      rozwiązaniem jest żółw, chroni kręgosłup i ma również zintegrowany pas. w moim
      (super shield) jak i chyba w większości nie można rozłączyć tego zestawu. pas
      chroni nerki odrobinkę lepiej niż żółw z pasem (lepiej przylega)jednak ochrona
      pleców jest znikoma. Ja kupiłem żółwia za 150zł i jest to chyba jedna z tańszych
      opcji, wszystko tańsze jest no name lub marnej jakości. a takie za 70zl to można
      na rower ewentualnie założyć ale nie na moto. pozdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka