Gość: spiwor IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.08.08, 19:46 Będzie podobno nowy tor w Polsce, dokładne dane na temat toru w WMC 26 września. Info z motogp.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: siekiera77 Re: Nowy tor w Polsce IP: *.aster.pl 27.08.08, 22:25 oby jak najprędzej. byłem dziś wieczorem przez chwile na cargo... włosy się jeżą na plecach. odpukać w niemalowany asfalt... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba_zanetti Re: Nowy tor w Polsce IP: *.subscribers.sferia.net 27.08.08, 22:41 bo mnie pan policjant powiedział na cargo że najgorsze są grupy niezorganizowane:/ i powiedział że takie rzeczy to tylko na lotnisku Bemowo! Czasem tam bywam, coraz ciaśniej sie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dingo Re: Nowy tor w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 09:43 Plotki o nowm torze słyszałem od zawodników w Poznaniu. Podobno ma coś być między Wa-wą i Radomiem. Ale to tylko plotki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siekiera77 Re: Nowy tor w Polsce IP: *.aster.pl 30.08.08, 14:29 dzisiaj na cargo ok 12 tej ekipa filmowa kręciła filmik z udziałem motka (chyba stary GS 500 albo kawka) i kilku samochodów. Motek oczywiście zap...ał pod prąd a plastikowe barierki rozgraniczające pryskały na boki aż miło. ciekawe, czy znów zmontują z tego jakiegoś paszkwila... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slajder Re: Nowy tor w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 15:35 no skoczni narciarskich nabudowali już w pytę, teraz będą nam tory formuły pierwszej szykować w każdej wiosce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adaś Re: Nowy tor w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.08, 17:16 Slajder-a to twierdzisz że przez Kubiece? bo jak Małysz zabłysnął to zaczęło się "skoczniowe" boom to teraz czekamy na boom torowe? No przydałby się jakiś tor.. ale tak bliżej śląska, bo Wy tam już w Polsce centralnej je macie :P w jakim stanie to inna sprawa ale fakt faktem macie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dingo Re: Nowy tor w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 17:36 Jedyny tor motocyklowy w Polsce jest w Poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adaś Re: Nowy tor w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.08, 18:43 Tak tak, celowo ująłem to w liczbie mnogiej bo jako miejsce zabawy prawie jak na torze można uznać l. w Bemowie bo tam tez można pośmigać czasem ;) a podobny obiekt przydałby się na Śląsku bo raczej l. w Pyrzowicach się do tego nie nadaje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba_zanetti Re: Nowy tor w Polsce IP: *.subscribers.sferia.net 30.08.08, 22:36 ale ekipa filmowa dwuch panów w białych koszulach, czy taka telewizyjna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siekiera77 Re: Nowy tor w Polsce IP: *.aster.pl 31.08.08, 11:57 panowie w koszulach też byli. "zabezpieczali" bezpieczną pracę ekipy filmowców?/telewizorów?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dingo Re: Nowy tor w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 15:07 A jednak Pionki koło Radomia. Planowane otwarcie maj 2009. Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba_zanetti Re: Nowy tor w Polsce IP: *.subscribers.sferia.net 30.09.08, 20:32 oby oby, byłoby kozacko!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cabaniero Re: Nowy tor w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.08, 15:12 No z tymi skoczniami to fakt... ale co do motocykli... to zauważcie że wcale nie potrzebny był Polak z tytułem mistrza świata w MotoGP, czy Superbike, a tłok w klasach markowych i klasach Mistrzostw Polski jest i tor Poznań pęka w szwach... motocykle sportowe są bardzo popularne u nas... no bo policzmy ilu w POlsce mamy motocyklistów ujeżdżających sportowe maszyny a ilu mamy skoczków narciarskich ?? Druga sprawa, to bajzel na torze Poznań i polityka AW.. taki tor przy tak dużym zapotrzebowaniu na korzystanie z niego może zarabiać na siebie... a przynajmniej zwrócić koszty inwestycji... skocznia narciarska ?? wątpię.. za treningi Grandysów w Poznaniu trzeba zabulić 800 zł za w sumie kilka godzin jeżdżenia... dla tego drugi tor w POlsce ma rację bytu... i oby szybciej on powstał... bo wyścigi na drogach publicznych kończą się dużo gorzej niż na torze... Ja osobiście mam nadzieję że Litwini niebawem poprawią tor pod Kownem... bo jest naprawdę zajebisty... a że jestem z Podlasia to mam rzut beretem... ale mimo to dobrze byłoby mieć drugą opcję gdzieś bliżej od Poznania... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2012 Re: Nowy tor w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 12:50 Teraz budujemy stadiony , ponoć 200 tys chińczyków ma przyjechać nam je zbudować, niech wezmą jeszcze trochę więcej. Zbudują nam Tor na motocykle, wiele moich znajomych pojechałoby na 100 % , nawet jeśli cena byłaby w granicach kilkuset zł. za dzień jazdy. Potrzeba jest ogromna, narazie tor to kawałek nowej , równej drogi a szkoda, bo i motocykliści byliby zadowoleni i właściciele toru i puszkarze i policja i szkoły jazdy, nie ma osoby ,która by nie była zadowolona, no ale po co ?? To tak jak z wiatrakami, postawiliby ale to się zwróci dopiero za 5 lat to się nie opłaca. Je.... POLSKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patmate Pionki IP: *.chello.pl 30.09.08, 20:38 Plan toru: www.wmc.media.pl/ Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cabaniero Re: Pionki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 20:59 Konfiguracja ciekawa, tylko pytanie czy plan wypali... ? Osobiście wierzyć mi się w to nie che, bo to byłoby zbyt piękne... i co mnie najbardziej interesuje... zakładając że dojdzie do powstania tego toru, to czy amatorzy będą mieli możliwość na nim trenować i za ile ??? No ale czas pokaże... odnośnie samej konfiguracji, to jeszcze ciekawe w którą stronę będzie się latało po tym torze ... bo w POznaniu lata się zgodnie z ruchem wskazówek zegara... czyli prawych zakrętów jest więcej... w takim razie dobrze byłoby żeby nowy tor miał więcej lewych... no ale ch... tam niech będą jakiekolwiek.. żeby tylko były... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dingo Re: Pionki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 08:47 Będzie w prawo, jak w zegarku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba_zanetti Re: Pionki IP: *.subscribers.sferia.net 01.10.08, 09:57 najwięcej wątpliwości nasuwa termin zakończenia prac, w tempie w jakim buduje się w Polsce drogi publiczne. No chyba że to inwestycja prywatna. Pożyjemy zobaczymy- to już całkiem niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patmate Re: Pionki IP: *.chello.pl 01.10.08, 23:11 No pewnie w prawo, w lewo za prostą zbyt łagodny zakręt :))). Czytając relację o zamiarach aż wierzyć się nie chce.... Pozywiom, uwidim... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dingo Re: Pionki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 09:20 najwięcej wątpliwości nasuwa termin zakończenia prac, w tempie w jakim buduje się w Polsce drogi publiczne. No chyba że to inwestycja prywatna. Pożyjemy zobaczymy- to już całkiem niedługo. Nie jestem pewien o który obiekt chodzi dokładnie, wydaje mi się że to obiekty po byłych zakładach zbrojeniowych. Jeżeli tak jest to duża częśc jest gotowa do wykorzystania po przeprowadzeniu remontu. Podbudowa pod nawierzchnię też istnieje więc trzeba położyć dywanik i zrobić strefy bezpieczeństwa. Patmate - zwróć uwagę na szykany po prostej start meta i delikatnym zakręcie w prawo - będzie się działo. Odpowiedz Link Zgłoś