Dodaj do ulubionych

Nowy tor w Polsce

IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.08.08, 19:46
Będzie podobno nowy tor w Polsce, dokładne dane na temat toru w WMC 26 września.
Info z motogp.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: siekiera77 Re: Nowy tor w Polsce IP: *.aster.pl 27.08.08, 22:25
      oby jak najprędzej.
      byłem dziś wieczorem przez chwile
      na cargo...
      włosy się jeżą na plecach.
      odpukać w niemalowany asfalt... :(
      • Gość: baba_zanetti Re: Nowy tor w Polsce IP: *.subscribers.sferia.net 27.08.08, 22:41
        bo mnie pan policjant powiedział na cargo że najgorsze są grupy
        niezorganizowane:/ i powiedział że takie rzeczy to tylko na lotnisku Bemowo!
        Czasem tam bywam, coraz ciaśniej sie robi.
        • Gość: dingo Re: Nowy tor w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 09:43
          Plotki o nowm torze słyszałem od zawodników w Poznaniu.
          Podobno ma coś być między Wa-wą i Radomiem.
          Ale to tylko plotki
          • Gość: siekiera77 Re: Nowy tor w Polsce IP: *.aster.pl 30.08.08, 14:29
            dzisiaj na cargo ok 12 tej
            ekipa filmowa kręciła filmik
            z udziałem motka (chyba stary GS 500 albo kawka)
            i kilku samochodów.
            Motek oczywiście zap...ał pod prąd
            a plastikowe barierki rozgraniczające
            pryskały na boki aż miło.
            ciekawe, czy znów zmontują z tego jakiegoś paszkwila... ;)
            • Gość: slajder Re: Nowy tor w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 15:35
              no skoczni narciarskich nabudowali już w pytę,
              teraz będą nam tory formuły pierwszej szykować w każdej wiosce.
              • Gość: Adaś Re: Nowy tor w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.08, 17:16
                Slajder-a to twierdzisz że przez Kubiece? bo jak Małysz zabłysnął to zaczęło się
                "skoczniowe" boom to teraz czekamy na boom torowe? No przydałby się jakiś tor..
                ale tak bliżej śląska, bo Wy tam już w Polsce centralnej je macie :P w jakim
                stanie to inna sprawa ale fakt faktem macie :P
                • Gość: dingo Re: Nowy tor w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 17:36
                  Jedyny tor motocyklowy w Polsce jest w Poznaniu.
                  • Gość: Adaś Re: Nowy tor w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.08, 18:43
                    Tak tak, celowo ująłem to w liczbie mnogiej bo jako miejsce zabawy prawie jak na
                    torze można uznać l. w Bemowie bo tam tez można pośmigać czasem ;) a podobny
                    obiekt przydałby się na Śląsku bo raczej l. w Pyrzowicach się do tego nie nadaje...
            • Gość: baba_zanetti Re: Nowy tor w Polsce IP: *.subscribers.sferia.net 30.08.08, 22:36
              ale ekipa filmowa dwuch panów w białych koszulach, czy taka telewizyjna?
              • Gość: siekiera77 Re: Nowy tor w Polsce IP: *.aster.pl 31.08.08, 11:57
                panowie w koszulach też byli.
                "zabezpieczali" bezpieczną pracę
                ekipy filmowców?/telewizorów?...
          • Gość: dingo Re: Nowy tor w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 15:07
            A jednak Pionki koło Radomia. Planowane otwarcie maj 2009. Trzymam
            kciuki.
            • Gość: baba_zanetti Re: Nowy tor w Polsce IP: *.subscribers.sferia.net 30.09.08, 20:32
              oby oby, byłoby kozacko!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: cabaniero Re: Nowy tor w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.08, 15:12
      No z tymi skoczniami to fakt... ale co do motocykli... to zauważcie że wcale
      nie potrzebny był Polak z tytułem mistrza świata w MotoGP, czy Superbike, a tłok
      w klasach markowych i klasach Mistrzostw Polski jest i tor Poznań pęka w
      szwach... motocykle sportowe są bardzo popularne u nas... no bo policzmy ilu w
      POlsce mamy motocyklistów ujeżdżających sportowe maszyny a ilu mamy skoczków
      narciarskich ?? Druga sprawa, to bajzel na torze Poznań i polityka AW.. taki tor
      przy tak dużym zapotrzebowaniu na korzystanie z niego może zarabiać na
      siebie... a przynajmniej zwrócić koszty inwestycji... skocznia narciarska ??
      wątpię.. za treningi Grandysów w Poznaniu trzeba zabulić 800 zł za w sumie
      kilka godzin jeżdżenia... dla tego drugi tor w POlsce ma rację bytu... i oby
      szybciej on powstał... bo wyścigi na drogach publicznych kończą się dużo gorzej
      niż na torze... Ja osobiście mam nadzieję że Litwini niebawem poprawią tor pod
      Kownem... bo jest naprawdę zajebisty... a że jestem z Podlasia to mam rzut
      beretem... ale mimo to dobrze byłoby mieć drugą opcję gdzieś bliżej od Poznania...
      pozdro
      • Gość: 2012 Re: Nowy tor w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 12:50
        Teraz budujemy stadiony , ponoć 200 tys chińczyków ma przyjechać nam je
        zbudować, niech wezmą jeszcze trochę więcej. Zbudują nam Tor na motocykle, wiele
        moich znajomych pojechałoby na 100 % , nawet jeśli cena byłaby w granicach
        kilkuset zł. za dzień jazdy. Potrzeba jest ogromna, narazie tor to kawałek nowej
        , równej drogi a szkoda, bo i motocykliści byliby zadowoleni i właściciele toru
        i puszkarze i policja i szkoły jazdy, nie ma osoby ,która by nie była
        zadowolona, no ale po co ?? To tak jak z wiatrakami, postawiliby ale to się
        zwróci dopiero za 5 lat to się nie opłaca. Je.... POLSKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: patmate Pionki IP: *.chello.pl 30.09.08, 20:38
      Plan toru:

www.wmc.media.pl/
      Pzdr

• Gość: cabaniero Re: Pionki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 20:59
        Konfiguracja ciekawa, tylko pytanie czy plan wypali... ? Osobiście wierzyć mi
        się w to nie che, bo to byłoby zbyt piękne... i co mnie najbardziej
        interesuje... zakładając że dojdzie do powstania tego toru, to czy amatorzy będą
        mieli możliwość na nim trenować i za ile ??? No ale czas pokaże... odnośnie
        samej konfiguracji, to jeszcze ciekawe w którą stronę będzie się latało po tym
        torze ... bo w POznaniu lata się zgodnie z ruchem wskazówek zegara... czyli
        prawych zakrętów jest więcej... w takim razie dobrze byłoby żeby nowy tor miał
        więcej lewych... no ale ch... tam niech będą jakiekolwiek.. żeby tylko były...
        • Gość: dingo Re: Pionki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 08:47
          Będzie w prawo, jak w zegarku
          • Gość: baba_zanetti Re: Pionki IP: *.subscribers.sferia.net 01.10.08, 09:57
            najwięcej wątpliwości nasuwa termin zakończenia prac, w tempie w jakim buduje
            się w Polsce drogi publiczne. No chyba że to inwestycja prywatna. Pożyjemy
            zobaczymy- to już całkiem niedługo.
            • Gość: patmate Re: Pionki IP: *.chello.pl 01.10.08, 23:11
              No pewnie w prawo, w lewo za prostą zbyt łagodny zakręt :))).
              Czytając relację o zamiarach aż wierzyć się nie chce....
              Pozywiom, uwidim...
              Pzdr
              • Gość: dingo Re: Pionki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 09:20
                najwięcej wątpliwości nasuwa termin zakończenia prac, w tempie w
                jakim buduje
                się w Polsce drogi publiczne. No chyba że to inwestycja prywatna.
                Pożyjemy
                zobaczymy- to już całkiem niedługo.

Nie jestem pewien o który obiekt chodzi dokładnie, wydaje mi się że
                to obiekty po byłych zakładach zbrojeniowych. Jeżeli tak jest to
                duża częśc jest gotowa do wykorzystania po przeprowadzeniu remontu.
                Podbudowa pod nawierzchnię też istnieje więc trzeba położyć dywanik
                i zrobić strefy bezpieczeństwa.

Patmate - zwróć uwagę na szykany po prostej start meta i delikatnym
                zakręcie w prawo - będzie się działo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka