simsun 17.11.08, 13:48 Witam Jakiś pomysł dla okularnika na fajny kask? Szczękowiec czy integralny? Proszę o jakieś konkretne modele. Chodzi o markowe produkty Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: okularnik Re: kask dla okularnika IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.08, 19:49 każdy, chyba że nosisz okulary mocno zawinięte za uszami to tylko szczękowy bo pod integrala nie wciśniesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jsz Re: kask dla okularnika IP: *.t-mont.net.pl 17.11.08, 21:22 dokładnie. ewentualnie szukaj takich oznaczonych "do okularów" (np. uvex ma takie oznaczenie), mają odpowiednio ukształtowane gąbki na wysokości skroni jeszua Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mradom Re: kask dla okularnika IP: *.devs.futuro.pl 26.11.08, 12:49 polecam ci Schubertha - bez problemu z okularami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maro Re: kask dla okularnika IP: *.subscribers.sferia.net 20.11.08, 20:32 Też myślałem, że tylko szczękowy mogę kupić... Do czasu, aż nie przymierzyłem Shoei'a XR-1000. Bajeczka. Okulary idealnie się mieszczą. Poza tym jest b. cichy i ma świetną wentylację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: kask dla okularnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.08, 13:41 ja rowniez polecam xr-1000. Jezdze w okularach i nigdy nie mialem z nim problemow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: kask dla okularnika IP: *.karoo.KCOM.COM 21.11.08, 20:19 Rowniez moge polecic xr 1000. Okulary mieszcza sie bez problemu. Z wczesniejszych: Arai viper- dobrze wyprofilowane gabki nie przeszkadzaja w noszeniu okularow pod kaskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: montauk hybryda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.08, 12:25 Czesc, jesli nie na scigacza, to ciekawa konstrukcje ma Schuberth J1 (JET): wypinana garda zapewnia sztywnosc i ochrone jak w integralnym, pozostaja zalety JETa - typu nieograniczona widocznosci i latwy dostep po otwarciu szyby. Blenda przeciwsloneczna jest wewnatrz, nie koliduje z okularami korekcyjnymi. Poza tym kask ma idealna wentylacje i wypinana (do prania) antybakteryjna wysciolke. Schuberth robi kaski dla BMW (System), troche drogi u nas ale mozna negocjowac, lub przymierzyc i zamowic z zagranicy. Uzywam i polecam, ... ci tutaj zreszta tez: www.webbikeworld.com/schuberth-j1/ Odpowiedz Link Zgłoś