pablo-se 10.12.08, 15:48 Za jakiś czas stracimy tę przewagę jaką mieliśmy w odniesieniu do samochodów przy fotoradarach. Niedługo oprócz fotki z przodu będziemy i fotografowani z tyłu. moto.wp.pl/kat,55194,wid,10654128,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kuba Nie koniecznie stracimy przewagę :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 16:31 Fajne urządzonko, przycisk chowania/wysuwania przy kierownicy: www.youtube.com/watch?v=KkpY5x6tSxk Mam długie jesienne/zimowe wieczory, mam zamiar zrobić coś podobnego, z tym, że chciałbym aby tablica wsuwała się pod tył a nie zginała tak jak na filmiku. Do wiosny spokojnie się wyrobię, chowanie tablicy w sytuacji gdy wystarczy nacisnąć jeden guziczek przy kierownicy tra ułamek sekundy, więc spokojnie każdy zdąży schować tablicę przed fotoradarem :) P.S. Zrobił już ktoś coś takiego? Chyba nie jest to zabronione przez prawo (nie chowanie tylko umieszczenie tablicy na ruchomym elemencie) czy może jest jakiś przepis? Jeżeli coś wiecie to podzielcie się informacjami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Nie koniecznie stracimy przewagę :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 16:33 sorry za orta w temacie :) Odpowiedz Link Zgłoś
xplict Re: nowe fotoradary 10.12.08, 17:31 Proponuję , żeby posłowie wnieśli następujące poprawki: Oprócz fotki z przodu i z tyłu, dodatkowo 3 zdjęcia paszportowe, foto z lewego profilu i RTG zębów. A tak serio... kto weźmie kasę za zmianę fotoradarów? Czy czasem (przypadkowo, oczywiście) prezesem firmy produkującej fotoradary nie jest zięć teścia stryjenki wujka co ma posła w sejmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiwor Re: nowe fotoradary IP: 78.8.139.* 10.12.08, 17:39 Z tego co pamiętam kiedyś na forum było zdjęcie zrobione od tyłu przez fotoradar z okolic Gdańska, a także we wsi Raducki Folwark na 50 jest też taki, wychodzi na to, że ktoś się chce wykazać i mówi głośno o tym o czym jeszcze nie było mówione. Zastanawia fakt jak działa taki f na oddalanie. Patrząc po dzisiejszych fotoradarach nie ma co sie obawiać, zdecydowana większość to lipa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adaś Re: nowe fotoradary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.08, 19:04 Jesli chodzi o chowanie tablic to jest to legalne bo juz u dealera mozna zakupic taki bajer jako akcesoria wiec i homologacja powinna byc. Co do tych fotoradarów to żadna nowość.. Jakieś skretyniałe te przepisy się robia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: nowe fotoradary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 22:00 Masz jakiś dostęp do tych akcesoriów? Jak to się fachowo nazywa, może sam znajdę na allegro, bo jeżeli jest to w miarę tanie to chyba nie ma sensu się męczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
nik-kodem Re: nowe fotoradary 10.12.08, 23:04 Gość portalu: Kuba napisał(a): > Masz jakiś dostęp do tych akcesoriów? Jak to się fachowo nazywa, > może sam znajdę na allegro > , bo jeżeli jest to w miarę tanie to chyba nie ma sensu się męczyć. No jasne jeszcze byś się spocił. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
priller Re: nowe fotoradary 10.12.08, 23:13 > No jasne jeszcze byś się spocił. ;) w jego wieku to nic takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marider Re: nowe fotoradary [OT] IP: *.elpos.net 12.12.08, 15:52 Mam to u siebie tylko profesjonalne i od producenta a nie jakas domowa samorobka na sznurek od snopowiazalki. Zdemontowalem zeby nie wywolywac wilka z lasu. Nazywa sie toto: tinyurl.com/ygmvdy Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajetan-rr Re: nowe fotoradary [OT] IP: *.kpn-gprs.nl 13.12.08, 22:01 Jezeli zdemontowales to cudo i nie uzywasz go to moze chcesz to sprzedac?? :-) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marider Re: nowe fotoradary [OT] IP: *.elpos.net 14.12.08, 00:23 Zerknij tutaj i sie odezwij, cos moze wymyslimy: tinyurl.com/2v8xx6 Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pablo-se Re: nowe fotoradary 11.12.08, 11:37 Ciekawostka jest jeszcze inna. Chcą wprowadzić że mandat będzie przyznawany już gdy przekroczy się dozwoloną prędkość o 5km\h gdzie dokładność urządzeń pomiarowych ma przyjętą właśnie podobna wartość za tolerancję błędu. Jedziemy 50 a oni mają 55 i już kaplica. Inną sprawą jest poprawność pomiaru prędkości w naszych pojazdach. No i na koniec z godnie z porzekadłem "dobry zwyczaj nie pożyczaj" w tym przypadku ma się tak, że jeśli naszym autkiem czy motocyklem będzie kierować ktoś inny i zostanie sfotografowany fotoradarem to nie zależnie kto kieruje i czy widać tę osobę na zdjęciu zawsze mandat dostanie właściciel pojazdu. Nie będzie czegoś takiego jak obecnie, że dochodzi się kto w tedy prowadził pojazd. Karę dostaje właściciel a co dalej to jego ból. Nie jestem pewien co z punktami karnymi ale na bank się wyjaśni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adaś Re: nowe fotoradary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.08, 15:17 Wiecie, z ta legalnością to jest tak, że nigdzie nie jest napisane, że jest NIELEGALNE, a że u dealera można cos takiego nabyć to mówię tylko z tego iż w salonie widziałem r6 z takim bajerem więc jak jest coś takiego w salonie to musi być na to homologacja. Jak to sie nazywa to nie mam pojęcia- Moze "AutoChowaczBlachy" xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiwor Re: nowe fotoradary IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.12.08, 15:26 Te 5km/h to pewnie dalsza ściema, stacjonarne zazwyczaj są pełne przez dzień/noc, w dzień w terenie zabudowanym można 50km/h ale w nocy już 60k/h, ciekawe jak to rozwiążą. Odpowiedz Link Zgłoś