Dodaj do ulubionych

Reklama wymiotna na pl. Zamkowym

01.10.09, 08:17
Autorzy przegapili jeszcze jeden punkt, dla mnie bardziej przegięty niż o Molu.
39. Josef Fritzl przetrzymywał i gwałcił swoją córkę w piwnicy przez 24 lata.
TurboDymoMan zawstydził Fritzla, trzymał i gwałcił swoją córkę w piwnicy przez
36 lat.
Obserwuj wątek
    • Gość: ehh Reklama wymiotna na pl. Zamkowym IP: 87.239.192.* 01.10.09, 08:18
      Ale kupa. Totalne bezguście, żałuję, że kliknąłem na linka. Na co komu takie
      durne reklamy? Plus szybko straci na tych reklamach całą estymę wyrobioną
      dzięki reklamom Mumio.
      • Gość: lol Re: Reklama wymiotna na pl. Zamkowym IP: *.gemini.net.pl 01.10.09, 08:24
        zrobiliscie swietna reklame. wczesniej w ogole nie wiedzialem ze to jest w
        jakiejs nonsensopedii, teraz chetnie tam zajrze.
        • Gość: asga Tak wydumanego artykulu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 09:23
          to tylko w Fakcie szukac. Co ma wspolnego agencja reklamowa z nonsensopedia ?:D
          I ten tytul jak z Faktu doslownie. Naciagane te tezy na maksa.

Pekla pewna bariera odrozniajaca GW od Faktu, bo ten nius jest jako pierwszy na
          glownej...
          • laksmana Re: Tak wydumanego artykulu 01.10.09, 13:39
            Sprawdzałem, na wyborcza.pl nie ma wzmianki o reklamie Plusa. Coś Ci się pomyliło.

Gość portalu: asga napisał(a):

> Pekla pewna bariera odrozniajaca GW od Faktu, bo ten nius jest jako pierwszy na
            > glownej...
      • Gość: Misiek Re: Reklama wymiotna na pl. Zamkowym IP: *.sds.uw.edu.pl 01.10.09, 08:36
        > Ale kupa. Totalne bezguście, żałuję, że kliknąłem na linka. Na co komu
        > takie durne reklamy? Plus szybko straci na tych reklamach całą estymę
        > wyrobioną dzięki reklamom Mumio.

To nie plus tylko 36,6 - inny brand dla innego targetu - firma ta sama ale to sa
        rozne marki...

A Wyborcza ladnie manipuluje - najpierw skandalizuje na poczatku i zwala na
        Plusa a dopiero jak ktos kliknie na 2 strone artykulu to sie dowie ze wpisy w
        nonsensopedii nie maja nic wspolnego z autorami reklamy
        tylko sa oddolna inicjatywa internautow ...
        • Gość: wars oddolna inicjatywa internautow? IP: *.134.130.147.static.crowley.pl 01.10.09, 09:32
          oddolna inicjatywa internautow?
          czlowieku, w ktorym ty jestem roku 1993?

ta oddolna inicjatywa internautow to glowny sens i motor tej akcji.
          to nie my, to oni...
          taka fajna reklame zrobilismy, ze juz ludzie ja dalej rowijaja.
          nie ludzie, tylko autorzy...

manipulanci
          • Gość: Leo Re: oddolna inicjatywa internautow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 10:47
            Nie przesadzaj - wystarczy zobaczyć jakie wpisy są na tej stronie. Sądzisz, że np takiej Metallice zależy na takich wpisach - np, że rozpoczęli karierę od czarnej mszy <cytat z nonsensopedii? Albo, że Plusowi zależy na wpisach o Hitlerze? Zacznij myśleć trzeźwo - ten artykuł to jedna wielka ściema i naginanie faktów dla zrobienia sensacji - poziom Super Expresu.
            • absurdello Jak wykończyć TurboDymoMana ? 04.10.09, 16:00
              Powiedzieć mu, żeby zawstydził Zuzię, co ma 38 stopni temperatury !
          • Gość: Mt Re: oddolna inicjatywa internautow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 11:13
            > taka fajna reklame zrobilismy, ze juz ludzie ja dalej rowijaja.
            > nie ludzie, tylko autorzy...

Wydaje mi się, że się mylisz. Teksty o Hitlerze i Fritzlu wyglądają
            na robienie sobie jaj z głupoty ej reklamy, a nie jej "rozwijaniem".
            • Gość: qws Re: oddolna inicjatywa internautow? IP: *.134.130.147.static.crowley.pl 01.10.09, 13:55
              moze sie myle, a moze chodzi o to, zeby mowic o reklamie?
        • Gość: le ming Re: Reklama wymiotna na pl. Zamkowym IP: *.aster.pl 09.10.09, 15:46
          "inny brand dla innego targetu"

Oj, zaleciało polszczyzną...
          Skąd ty jesteś, chłopie? Z zarządzania?
        • Gość: gość Re: Reklama wymiotna na pl. Zamkowym IP: 83.238.13.* 20.10.09, 13:41
          Czlowieku polskiego nie znasz??? Jakiego znow "targetu"?? Mowi sie "grupa
          docelowa odbiorcow" matolku.
      • Gość: os --------------->>>>> Wszystkie Osiągnięcia IP: 89.72.18.* 01.10.09, 11:58
        tu można przeczytać wszystkie osiągnięcia, zanim zostały zdjęte z nonsensopedii.
        rzeczwyiście, poziom niektórych nie jest nawet śmieszny, jest smutny.

nonsensopedia.wikia.com/index.php?title=TurboDymoMan&diff=prev&oldid=651436
    • jasiekiera Reklama wymiotna na pl. Zamkowym 01.10.09, 08:18
      DNO!
    • Gość: Ehhh Reklama wymiotna na pl. Zamkowym IP: 78.8.137.* 01.10.09, 08:20
      Taki sam artykuł może pojawić się na nonsensopedii na temat autora tego
      tekstu... 'Autor wymiotny'.
      • Gość: księciunio Re: Reklama wymiotna na pl. Zamkowym IP: *.wr.energiapro.pl 01.10.09, 09:24
        Dobrze napisane, wymiotny to jest poziom co niektórych skrajnie
        subiektywnych artykułów na stronie gazety.
    • Gość: hobo Reklama wymiotna na pl. Zamkowym IP: 212.160.99.* 01.10.09, 08:21
      reklamy mało zabawne i niezbyt pomysłowe. ale o co ten szum to zupełnie nie
      rozumiem. czy autor artykułu wie co to jest nonsenspedia? przecież tam jest
      otwarta edycja i każdy może swoje głupoty wypisywać. do administratorów
      serwisu można mieć pretensje, ale co chcecie od agencji reklamowej, która nie
      ma z tym nic wspólnego?
      • Gość: Kaczo && Ponuro Re: Reklama wymiotna na pl. Zamkowym! IP: *.natpool21.outside.ucf.edu 01.10.09, 15:59
        Coz... ogladalem reklamy w wielu krajach (na kilku kontynentach) ale
        z tego co widze to poziom durnoty i idiotyzmow w polskich reklamach
        moglby smialo powalczyc o pierwsze miejsce (w konkurencji
        swiatowej)!!
    • Gość: Krze Reklama wymiotna na pl. Zamkowym IP: 213.156.122.* 01.10.09, 08:21
      Nie lubię tego DyrboTumoCzegośTam, nie jestem "targetem" tej marki, ale czy
      artykuł w ogólnopolskiej gazecie nie powinien być choć trochę obiektywny? Bo
      to coś powyżej to jakaś dziennikarska żenada! Rozumiem, że autor ma swój
      własny punkt widzenia, ale jeśli chce go przedstawić, to niech się weźmie za
      felietony!
    • Gość: edyta Reklama wymiotna na pl. Zamkowym IP: *.acn.waw.pl 01.10.09, 08:23
      żenujący poziom.
      autorzy kompletnie nie mają wyczucia. prostaki i tyle.
    • Gość: Bergman Reklama wymiotna na pl. Zamkowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 08:27
      Ile autor artykułu wziął od konkurencji plusa za wytoczenie argumentacji jak z
      absurdów realizmu socjalistycznego? Za to co się pojawia w nonsensopedii
      odpowiadają ludzie odpowiedzialni za administrowanie wikipedii. jeżeli oni
      pozwalają na zamieszczanie bzdur w temacie MOla i Hitlera, to do nich
      pretensje trzeba mieć. Tak swoją drogą, autor podniecił sie niezdrowo jak 13 -
      latek jakiś. Turbodymo mu przeszkadza, a taka palma to już nie?
      • Gość: jes [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.09, 08:38
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: +zak Re: Reklama wymiotna na pl. Zamkowym IP: 195.114.161.* 01.10.09, 14:14
        Tylko nie Wikipedii! To dwie odmienne inicjatywy.
    • Gość: zlyczytelnik wymiotny poziom tekstow IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.09, 08:29
      dziennikarska manipulacja, i juz wierszoweczka na kolacje u kucharzy.
      ten portal siegnal dna, absolutnie. I wymiotne sa rzeczywiscie, ale te teksty.
      • Gość: zakk Re: wymiotny poziom tekstow IP: *.mtvk.pl 01.10.09, 09:27
        Dokładnie. Też w pierwszej chwili nabrałem się i pomyślałem, że w reklamach o
        tym kolesiu lecą teksty na temat Mola lub pomordowanych Żydów. Manipulacja.
        • Gość: Nick Re: wymiotny poziom tekstow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 09:57
          Redaktorzy Gazety.pl nauczyli się pisać i czytać w wieku 30 lat, TurboDymoMan
          ich zawstydził, nauczył się pisać i czytać w wieku 45 lat, ale przynajmniej nie
          pisze dennych artykułów....
      • aegis_of_heart Nie inaczej... dno.pl. 01.10.09, 11:06
        Dobrze to opisał w swoim poście Scorcerer - jeśli wpis pochodził z
        Nonsensopedii, to niech teraz "dziennikarz" udowodni, że autorem są pracownicy
        agencji reklamowej... Inaczej mam nadzieję, że agencja i Polkomtel przyłożą
        ładny procesik o zniesławienie, aż się wybiórcza zegnie.

A poziom "dziennikarstwa" na tym portalu to od dawna muł i szuwary...
    • radtkoff Reklama wymiotna na pl. Zamkowym 01.10.09, 08:30
      No moment. Reklamy z TDManem są żałosne, ale w żadnym miejscu ich autorzy nie
      przedstawiają treści obraźliwych. Jeżeli jakiś idiota wykorzystując ich
      produkt to zrobił to wręcz oni są pokrzywdzeni. A Gazeta powinna przedstawić
      sprawę w sposób obiektywny. Ludzie, co się z Wami dzieje w tej Redakcji!?
      Kiedyś byliście wzorem dziennikarskiej rzetelności, a teraz akcje takie jak ta
      mają miejsce co chwila. A już sugerowanie w tytule, że to Plus reklamuje się w
      taki sposób to żenada. Przykro mi ale w walce o "news" zmierzacie powoli w
      kierunku Faktu.
      • Gość: bobitchq Re: Reklama wymiotna na pl. Zamkowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 08:49
        No tak, bo przeciez Plus zalozyl i redaguje Nonsensopedie;}...
        Żenada Panowie Gazeciarze. Sporo ludzi kliknie w taki sensacyjny nagłówek, ale
        to działanie na bardzo krotką metę. Po takich kawałkach jak ten, ludzie
        przestana czytać Wasze artykuły w ogóle.
      • Gość: dg ;) IP: *.k.omnitec.pl 01.10.09, 08:52
        nic sie nie dzieje.

zwyczajnie dorastasz;)
    • Gość: skalp Reklama wymiotna na pl. Zamkowym IP: *.e-wro.net.pl 01.10.09, 08:31
      ja tam sie obsmialem :D:D:D
    • Gość: m. Reklama wymiotna na pl. Zamkowym IP: *.aster.pl 01.10.09, 08:32
      poziom polskich reklam i reklam w ogóle jest żenujacy. play, 36,6 po wszystkim
      zostaje niesmak... autorzy tych "pomysłów" chcą być zabawni, a wychodzi jak
      widać.
      inna rzecz, że wiekszość reklam w polskiej tv to reklamy niemieckie
      przetłumaczone na polski (słynna pani z perwollem w kopertówce lub na plaży,
      przecież każda kobieta taszczy ze sobą detergenty do restauracji i na plażę!)
    • Gość: cez Reklama wymiotna na pl. Zamkowym IP: *.opera-mini.net 01.10.09, 08:34
      Do autora. No rzeczywiscie tragedia! Nic tylko sie powiesic!...Sensacja na miare Faktu. A przy okazji mniezla reklamowka. I to jeszcze 1sza na liscie wiadomosci. he,he
    • Gość: ja Reklama wymiotna na pl. Zamkowym IP: 213.134.152.* 01.10.09, 08:35
      Pierwsze słysze o tym typku.
    • Gość: narwik Reklama wymiotna na pl. Zamkowym IP: *.pbg-sa.pl 01.10.09, 08:35
      No przepraszam, ale chyba nawet szanowny pan redaktor rozumie, że nonsensopedię może edytować każdy, z pracownikami konkurencji włącznie? BDW. edycję o Hitlerze wprowadził użytkownik: HollyBlue, 18:33, 19 wrz, 2009. Może więc tam należało pytać?
    • Gość: ja Reklama wymiotna na pl. Zamkowym IP: *.torun.mm.pl 01.10.09, 08:37
      artykuł na żenującym poziomie. weżcie go z pierwszej strony, bo juz nigdy nie
      odworze gazeta.pl!
    • Gość: OldBruno O reklamach "wymiotnych" IP: *.glfd.cable.ntl.com 01.10.09, 08:37
      A ja sądzę, że wszystko to razem jest skutkiem braku nauczania etyki o czym
      Gazeta Wyborcza pisze dzisiaj w innym miejscu.
    • Gość: Kenji Reklama wymiotna na pl. Zamkowym IP: 168.168.43.* 01.10.09, 08:38
      Mimo, że nie zgadzam się z większością opinii pojawiających się w komentarzach
      i dotyczących niskiego poziomu artykułów Gazety i robienia sztucznej sensacji,
      ten tekst jest dla mnie bełkotem jakiegoś pseudo dziennikarzyny.
      Mieszają się tu dwa oddzielne wątki, które z marnym skutkiem "autor" próbuje
      spleść.
      Reklama na pl. Zamkowym i krytyczne do niej podejście może mieć nawet nieco
      sensu. Faktem jest jednak, ze żyjemy w świecie komercji i reklama wkracza
      niemal wszędzie. Swoją droga pomysł z zawstydzeniem Zygmunta jest wg mnie świetny.
      Absurdem jednak jest zrzucanie odpowiedzialności za wpisy na Nonsensopedii na
      autorów kampanii. Równie dobrze każdy internauta mógłby przedrukowac tam
      komentowany artykuł i dopisać pewne niepoprawne politycznie hasła. Czy "autor"
      czułby się za to odpowiedzialny??!!
      W dwóch słowach: totalna bzdura. Żenujące jest publikowanie takich wypowiedzi
      na łamach tak poczytnego dziennika.
    • Gość: am Reklama wymiotna na pl. Zamkowym IP: *.sgh.waw.pl 01.10.09, 08:42
      Kolejny koszmarny artykul GW. Po co piszecie o tekstach z nonsensopedii, skoro
      na koniec agencja przyznaje ze to nie oni to napisali? Gdyby GW chciala pisac
      o kazdej glupocie jaka internauci dopisza, zabraklo bym wam miejsca na inne
      rzeczy. Plus co to za język.
    • Gość: 123 Reklama wymiotna na pl. Zamkowym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.09, 08:43
      To że dla uczniów Wikipedia jest jedyną prawdą objawioną to nic dziwnego już.
      Takie pokolenie. Ale jeśli dziennikarz (hehehe, dziennikarz) pisząc pełen
      świętego oburzenia tekst posiłkuje się NONSENSOpedią to już absurd.
      Moja sugestia dla rozwinięcia tej kariery: można samodzielnie publikować w
      sieci kontrowersyjne treści a następnie na łamach pałać oburzeniem "czego to w
      tym internecie nie ma"...
      Można też sprawdzić co w nonsensopedii piszą o GW ;)
      nonsensopedia.wikia.com/wiki/Gazeta_Wyborcza
      • Gość: Wacek Wyborcza w Nonsensopedii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 08:52
        Gość portalu: 123 napisał(a):
        (...)
        > Można też sprawdzić co w nonsensopedii piszą o GW ;)
        > nonsensopedia.wikia.com/wiki/Gazeta_Wyborcza

Haha, ależ pięknie pan dziennikarzyna sam zrobił kupę w swoją miskę! :)))

Jest tam jeszcze nonsensopedia.wikia.com/wiki/Gazeta.pl

Mam nadzieję, że te dwa hasła podlinkują z hasła o TurboDymoManie, bo teraz jest
        powód ;)
        • Gość: Leo Re: Wyborcza w Nonsensopedii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 10:48
          Macie rację. Mam nadzieję, że autor tego 'artykułu' poczyta komentarze i wyciągnie wnioski. Np złoży CV do Faktu, bo najwyraźniej w Wyborczej minął się z powołaniem. Chociaż z drugiej strony - ktoś mu ten tekst zaakceptował.
    • Gość: Wacek Kolejny "dziennikarz" z gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 08:45
      Pan Dariusz Bartoszewicz albo celowo wprowadza w błąd (pieniążki?), albo jest
      za głupi, żeby sprawdzić podstawowe fakty, np. proces edycyjny Nonsensopedii.
      Ta firma powinna się za niego wziąć po tym artykule. I "GW" też, bo się dzięki
      takim krętaczom albo głupolom coraz bardziej zeszmaca.
    • monster_truck To już nawet nie chodzi o głupie wpisy internautów 01.10.09, 08:46
      Ta reklama była beznajdziejna od samego początku. Plus płaci pewnie grubą kasę za to żeby być kojarzonym tak idiotycznie. Nie wiem, śmiać się czy płakać.
      • kinskyart Re: To już nawet nie chodzi o głupie wpisy intern 01.10.09, 11:08
        Płacz.
    • sz0k [...] 01.10.09, 08:47
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Stefan Reklama wymiotna na pl. Zamkowym IP: *.wroclaw.mm.pl 01.10.09, 08:51
      no , ale przecież to jest konsekwencja rozwoju rynku ...
      sami tego chcemy skoro nie ma reakcji na różne wcześniejsze durnoty .
      Przecież marketingi prześcigają się w chamstwie
    • uburama Gdy porównuje produkty to biorę pod uwagę 01.10.09, 08:52
      i reklamy. Jedna żałośniejsza od drugiej ale niestety na coś trzeba się
      zdecydować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka