slowikem 08.11.09, 13:02 Witam Mam pytanie, czy ktoś wie jakie są możliwości podłczenie kablówki i internetu w bud. 105? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maly2009 Re: Internet, kablówka w bud. 105 08.11.09, 17:52 przyłączam sie do zapytania... musimy chyba sami sie zorientowac w UPC! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejikasia Re: Internet, kablówka w bud. 105 08.11.09, 20:41 nie bardzo rozumiem skąd te zniecierpliwienie? Do bloków 103 i 111 doprowadzone są łącza Bait, Upc, Tp i Aster(zdaje sie) Nie wiem czy budynek został już odebrany, jeśli nie to chyba tylko tps będzie mogła się podpiąć, bo pozostali mogą mieć problemy z uzyskaniem pozwolenia. Wspólnota ma podpisane jakieś umowy z operatorami, nie wiem czy już należycie do wspólnoty (czy zakładacie swoją) - do tego czasu, chyba nie bardzo mamy jak Wam pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
7485p Re: Internet, kablówka w bud. 105 18.11.09, 22:21 Na całym osiedlu jest jedna wspólnota i blok 105 nie ma wyboru - wchodzi w skład "Wspólnoty Piłsudskiego 103-111". Wszystkie bloki zlokalizowane są na jednej działce - to determinuje jedną wspólnotę. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
route67 Re: Internet, kablówka w bud. 105 16.11.09, 14:46 Jeśli chodzi o UPC to taką otrzymałem odpowiedź: Witam, Dziękuję za zainteresowanie ofertą UPC Polska. Z przykrością informuję, iż pod wskazanym adresem nie istnieje techniczna możliwość świadczenia usług. Łączę pozdrowienia, Anna Jaszczyk Konsultant ds. Korespondencji Odpowiedz Link Zgłoś
pablo120375 Re: Internet, kablówka w bud. 105 16.11.09, 23:40 witam proponuje zadzwonić do firmy JJS www.jjs.pl/index.htm pozdrawiam pablo Odpowiedz Link Zgłoś
route67 Re: Internet, kablówka w bud. 105 18.11.09, 22:54 a ja nie bardzo. korzystalem z JJS niegdyś i było tragiczne. Na codzien ze wzgledu na pracę mam bezpośredni kontakt z JJS i z Baitem. Nie kupię łącza od nich do prv domu. Szkoda nerwów... Odpowiedz Link Zgłoś
route67 Re: Internet, kablówka w bud. 105 06.12.09, 12:20 dla zainteresowanych: dodam, że ponownie kontaktowałem się z UPC i z Aster. Marne szanse na to że kablówka w naszym budynku będzie, bo NIKT o to nie wystapił, twierdza, że nie otrzymali nigdy nawet propozycji współpracy, żeby było ciekawiej - nazwisko człowieka który ponoć ze strony UPC złozył ofertę na podłączenie nic im nie mówi, nie wiedzą kto to jest ... i tak dalej. Tak na pierwszy rzut oka, to kablówki nie ma i nie bedzie, bo chyba "komuś się nie chce". Zarówno UPC jak i Aster wyraźnie zaznaczyły, że sprawdzą czy się da popdłaczyć budynek, jeśli tylko ktoś sie do nich zwróci w tej kwesti - ktoś reprezentujący wspólnote :) Czyli nie pozostaje nic innego jak użeranie sie z pseudodostawcami lub play online/iplus/inne badziewia i tv naziemna. ...i pomyslec ze tu gdzie dotychcas mieszkam kablówka była gotowa jeszcze przed wykończeniem mieszkania i dostepna od dnia pierwszego. wszystko zalezy od developera i zarządcy. No cóż. Zamienił stryjek... Odpowiedz Link Zgłoś
marecki9990 Re: Internet, kablówka w bud. 105 07.12.09, 15:34 Witam, właśnie uzykałem info że admin co to nas przejął wydał dzisiaj zgodę na wejście na nasz blok (105) UPC i teraz od nich zależy ile zajmie cała ta operacja przyłączenia Odpowiedz Link Zgłoś
route67 Re: Internet, kablówka w bud. 105 07.12.09, 20:43 jupi ;] czyli jednak to UPC ma u siebie bajzel, tak jak podejrzewalem :) wazne by podpieli i z glowy. Odpowiedz Link Zgłoś