Gość: zniecierpliwiona VECTRA NA TAK IP: *.chello.pl 02.02.10, 21:49 Na nas spokojnie możesz liczyć ,wpisujcie się w tym temacie to będziemy wiedzieć ile osób jest naprawdę zainteresowanych tą ofertą.Pozdrawiam sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancina Re: VECTRA NA TAK IP: 195.136.20.* 03.02.10, 08:29 hello.. ja tez jestem na tak:) prosze mnie zaliczyc do grona zainteresowanych :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: VECTRA NA TAK IP: *.chello.pl 03.02.10, 09:09 Ja też jestem za Vectra, Piaskowa 9 , ale myśle że lepiej jeszcze poczekać jak większość się wprowadzi bo my jeszcze kluczy nie dostaliśmy :/myślę żeby chociaż do połowy lutego i wtedy rozwiesić ogłoszenie lub przejść się po lokatorach :)bo większość nie wchodzi na to forum :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: VECTRA NA TAK IP: *.chello.pl 03.02.10, 11:24 Multimedia polska tez ma bardzo fajną ofertę programową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamcia Re: VECTRA NA TAK IP: 195.117.255.* 03.02.10, 11:45 Poczytajcie troszkę na temat jakości odbioru i zsięgnijcie informacji od osób już korzystajacych z usług Vectry. Jest spora konkurencja warto podjąć, rozsądną i przemyślaną decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancina Re: VECTRA NA TAK IP: 195.136.20.* 03.02.10, 12:08 dokładnie znalazłam kilka info na forach- reasumujac Vectra podnosi ceny za usługi w trakcie umowy - z przyczn nie zależnych od nich np. kryzys gospodarczy, natomist Multimedia jest bardzo awaryjna dosc długie przerwy w dostawie netu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamcia Re: VECTRA NA TAK IP: 195.117.255.* 03.02.10, 15:30 Ja znalazłam ciekawe informacje pod tym adresem forum.gazeta.pl/forum/w,51,100605301,100605301,Telewizja_w_Vec tra_dawny_SPRAY_.html a opinie innych użytkowników forum.pclab.pl/index.php?showtopic=415548 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamcia Vectra cz napewno na tak? IP: 195.117.255.* 03.02.10, 15:42 Przepraszam w poprzednim poście żle skopiowałam adres. forum.gazeta.pl/forum/w,51,100605301,100605301,Telewizja_w_Vectra_dawny_SPRAY_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRAD Re: Vectra cz napewno na tak? IP: 94.75.121.* 03.02.10, 17:04 Wazne!!! od dzis do odwolania jest wstrzymane podlaczanie pradu (blisko 80 podan :( przez Stoen. Sa pomylone liczniki i wykonawca (ten co budowal) zostal zobowiazany do naprawy. Tak wiec, jak juz to zrobia to nam prad podlacza. Jest kilku szczesliwcow, ktorym sie udalo i maja swiatlo ;) reszta musi czekac... a ile, to niewiadomo :( a My pechowcy z kluczami od kilku dni z naliczanym czynszem mozemy sobie w ciemnosciach siedziec!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowa.net.pl Re: Vectra cz napewno na tak? IP: 81.210.85.* 03.02.10, 18:03 Witajcie, Forum już działa, zapraszam na www.piaskowa.net.pl Wybaczcie ręczną weryfikację użytkowników forum ale to tylko względy bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekać piaskowa 9 i 11 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 21:51 ja też czekam więc może w drugim etapie uda mi sie. ja moja żona i syn czekamy na jakieś `m`.z kamienicy w stanie zagrożenia. niech napisze ktoś kto dostał jak to wygląda i czy mieszkania są takie jak budynki z zewnątrz.dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: piaskowa 9 i 11 IP: *.chello.pl 02.02.10, 22:02 Ja sie przeprowadzam z kamienicy (Łucka) my czekalismy 1.5 roku na mieszkanie, ale na jesieni inspektor nakazal opróżnienie budynku ze wzgledu na stan techniczny i sprawy przyspieszyly. Z tego co wiem to w pierwszej kolejności były rozlosowywane osoby własnie z lokali do wysiedlenia. A co do samej Piaskowej to wiesz...jak ktos sie przeprowadza z kamienicy gdzie nie ma ogrzewania gazu itp, to wszystko wydaje sie byc lepsze:) my jesteśmy szczęsliwi. Życze Ci zebyście szybko dostali przydzial, byc może także na piaskowej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GN Re: piaskowa 9 i 11 IP: *.chello.pl 03.02.10, 19:14 No cóż... to tylko wygląda tak ładnie.W środku (przynajmniej w naszym lokalu) mamy powypalana papierosami wykładzine,wypaczone drzwi (tylko 4 szt.) ,popekana ścianę w kuchni,popekany sufit w pokoju,zle podłączoną kuchenkę elektryczną,wypadajace gniazdka z puszkami...Tak wiec nie wiem czym te mieszkania różnią sie od tych stwarzajacych zagrożenia,Przecież jestesmy ludzmi a odp...ili jakbysmy nie wiem kim byli.A czyncz trzeba płacic jak za pełnowartosciowe.Tylko ciekawe kto te buble odbierał...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRANDA Re: piaskowa 9 i 11 IP: 94.75.121.* 03.02.10, 21:13 a teraz cos lepszego, w 11 to nawet wylaczyli winde!!!!! Nie dosc, ze nie ma pradu, bo popieprzyli instalacje, to jeszcze nie ma jak sie dostac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRANDA Re: piaskowa 9 i 11 IP: 94.75.121.* 03.02.10, 21:14 a teraz cos lepszego, w 11 to nawet wylaczyli winde!!!!! Nie dosc, ze nie ma pradu, bo poplatali instalacje, to jeszcze nie ma jak sie dostac, a winda tylko 1... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: piaskowa 9 i 11 IP: *.chello.pl 03.02.10, 21:52 no własnie!!!!i teraz lec człowieku z buta na 7 czy 8 piętro z meblami na plecach!!!!!porażka totalna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniecierpliwiona Re: piaskowa 9 i 11 IP: *.chello.pl 03.02.10, 22:24 no to przekichane, u nas na 9 w 3 klatce też coś winda siada, prąd chociaż mamy i wodę, ale mam nadzieję,że winda jeszcze pochodzi.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowa.net.pl Re: piaskowa 9 i 11 IP: *.subscribers.sferia.net 03.02.10, 23:52 Zapraszam na Naszą stronę www.piaskowa.net.pl - Forum też już jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancina Re: piaskowa 9 i 11 IP: 195.136.20.* 04.02.10, 08:57 Witam, mam pytanie czy ktoś z was miał przlepiona kartke z e stoenu na drzwiach o tresci odblokowalismy licznik ? ... nie bardzo wiem co mam zrobic dalej ... włączylismy korki w mieszkaniu ale prądu jak nie było tak nie ma.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: piaskowa 9 i 11 IP: *.chello.pl 04.02.10, 10:13 witam:) ale mamy fajną stronkę;)super,ze ktoś się tym zajął:))) a jak Wam sąsiedzi idą przeprowadzki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancina wybór dotsawcy usług: telewizja internet telefon!! IP: 195.136.20.* 04.02.10, 11:01 Kochani na naszej piekniej stroce na forum odbywa sie głosowanie dotyczące wyboru operatora ... zachecam do rejestracj i głosowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowa.net.pl Re: piaskowa 9 i 11 IP: 81.210.85.* 04.02.10, 11:15 Cześć Ania, Staram się, żeby się podobała :) Niestety mogę tylko wieczorami się tym zajmować, więc większość aktywacji kont na forum i jakieś zmiany w późnych godzinach wieczornych. Dla użytkowników rejestrujących się w ciągu dnia, czas oczekiwania na aktywację nie powinien przekroczyć 20 minut - jeśli zarejestrują się przed 18-tą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniecierpliwiona Re: piaskowa 9 i 11 IP: *.chello.pl 04.02.10, 12:42 No coż nam niezabardzo , sąsiedzi obok nas kują ,wiercą ,remont pełną parą.Mój 2 letni syn się boi, bo hałas jest straszny, więc niewiem kiedy się wprowadzimy.Rozumiem każdy chce sobie gniazdko uwić ,ale to trochę przesada.Pozdrawiam sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remonty Re: piaskowa 9 i 11 IP: 94.75.121.* 04.02.10, 15:36 do zniecierpliwionej ;) Wiesz, wiekszosc z nas ma dzieci i wlasnie dlatego wszyscy chca sie uwinac, zeby jak najszybciej to zrobic. Poza tym, to dopiero poczatek, bo my jestesmy I tura. Tak to jest, ze w nowo zasiedlanym budynku ludzie sie uzadzaja i jest troche halasu, wiec bez przesady. No i tak sie to wszystko poznym wieczorem konczy, wiec prosze nie przesadzajcie i wiecej wyrozumialosci! A co maja powiedziec Ci co nie maja pradu, wody czy windy?! Wiec chyba troche "remontowych uciazliwosci" nie powinno NIKOMU przeszkadzac, no chyba ze gdzies po nocy, ale nikt bedzie az tak szalal ;) Jeszcze raz bez przesady i wyrozumialosci dla wszystkich w tej i tak TRUDNEJ sytuacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowa.net.pl Re: piaskowa 9 i 11 IP: 81.210.85.* 04.02.10, 16:59 Czekamy na kolejnych użytkowników naszego forum www.piaskowa.net.plZAPRASZAM! Już wkrótce pierwszy konkurs dla Mieszkańców - Nagród raczej nie przewiduję - ale wierzę w waszego ducha walki i zdrowej rywalizacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniecierpliwiona Re: piaskowa 9 i 11 IP: *.chello.pl 04.02.10, 20:05 Wszystko jest do przeżycia.Doskonale rozumiem ,że każdy chce się uwinąć ze wszystkim przed wprowadzeniem.Sądzę ,że wyrozumiałości mamy dość dużo zważywszy na wszelkie TRUDNE sytuacje jakie mieliśmy i pewnie jeszcze będziemy mieli.Wiesz łatwiej jest tym z pierwszym przydziałem,bo mają więcej czasu na przeprowadzkę (wiem z doświadczenia), a my z ZAMIAN mamy określony termin na zdanie naszych mieszkań,więc proszę o zrozumienie też dla nas.GORĄCO POZDRAWIAM SĄSIADÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowa.net.pl Re: piaskowa 9 i 11 IP: 81.210.85.* 04.02.10, 11:08 Cześć, Pod licznikiem są trzy przełączniki - trzeba je do góry przełączyć - jeśli nie masz kluczy od szafy z licznikami, można spróbować śrubokrętem ją otworzyć, potem dopiero wszystkie w mieszkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ireneo Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: 81.219.52.* 04.02.10, 09:11 ja taka mialem to jest sygnal ze stoen juz zakonczyl sprawe w tym lokalu teraz tylko administraja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 14:13 Ostatnie informacje z godz.12 uzyskane u Panów z firmy budowlanej (z budynku murowanego na osiedlu) dot. osób którzy maja błędnie przypisany licznik do lokalu to takie że: w najbliższą sobote mają naprawic ten błąd, od rana ma byc ekipa która ma działac, czy się uda trudno powiedziec ale sporo jest lokatorów w takiej sytuacji, więc atakujcie tych panów, oni spisują nr lokalu na kartce:)) i maja przekazac informację do kierownika który podłączał te liczniki. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamash kolejne losowanie IP: *.chello.pl 04.02.10, 15:00 a nie wiecie kiedy jest następne losowanie, na zasiedlenie kolejnych mieszkań ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: kolejne losowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 15:19 podobno 15/02/10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowa.net.pl Re: kolejne losowanie IP: 81.210.85.* 04.02.10, 15:30 Po feriach, tak mówili w UM WOLA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: losowanie Re: kolejne losowanie IP: 94.75.121.* 04.02.10, 15:52 ale z doswiadczenia ;) skierowania moga wystawiac dopiero luty/marzec ;) a sasiedlac pozniej, wiec do Wielkanocy sie zejdzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamash Re: kolejne losowanie IP: *.chello.pl 04.02.10, 18:32 no właśnie ciekawe, czy zaraz po feriach (czyli 15.02) czy po prostu po ,znaczenie paru dni jest dla mnie bardzo duże , ach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowiec Re: kolejne losowanie IP: 94.75.121.* 04.02.10, 18:50 do kamash wiesz, najlepiej pytac w Lokalowym. Ale doradzam meega duuuzo cierpliwosci ;) i nie nastawiac sie na zbyt wiele, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: kolejne losowanie IP: *.chello.pl 04.02.10, 18:57 nastawiony jestem na cokolwiek, a moja cierpliwość to już jest wystawiona już od listopada :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowiec Re: kolejne losowanie IP: 94.75.121.* 04.02.10, 19:14 ej, rozumiemy to wszyscy, ale niestety tak TO wyglada ;) a dla tych co juz dostali wymarzone "skierowanie" jak poczytasz, schody dopiero sie zaczely ;) Jedyne co pocieszajace, ze na wiosne bedziesz na swoim, a ze wiesz, ze bedziesz na liscie to juz polowa sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamash Re: kolejne losowanie IP: *.chello.pl 04.02.10, 20:50 schody , to ja mam teraz i to niezłe. czytam to forum od początku , więc owe zamieszczane problemy to pikuś w porównaniu do moich. Na liście byłem, niestety cały czas los rzuca nam kłody pod nogami i teraz od grudnia walczę i przywrócenie nas z powrotem na listę. Gdyby nie ostatnia decyzja, odebrał bym klucze teraz ,tak jak Wy, ale niestety mamy niesamowitego pecha od samego początku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowa.net.pl Re: kolejne losowanie IP: *.subscribers.sferia.net 04.02.10, 22:58 Poszukuje osób, które mieszkają na Piaskowej 7. Zapraszam do rejestracji na Forum (www.piaskowa.net.pl) - Ta strona i forum jest dla WSZYSTKICH Mieszkańców Piaskowej - nie tylko tych "nowych". Jeszcze raz Zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 05.02.10, 06:25 i makuchy w końcu też losowały? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ? Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 05.02.10, 09:13 "i makuchy w końcu też losowały?" że co, że kto ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HY Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 77.255.242.* 05.02.10, 10:01 WITAM SŁYSZAŁAM ŻE OD PONIEDZIAŁKU BĘDĄ KONTROLOWAĆ PRZYDZIELONE LOKALE TYCH KTÓRYM DALI KLUCZE CZY NIC NIE ZMIENILI W LOKALACH CZYLI CZY NIE WYBURZAJĄ ŚCIAN I NIE ZAKŁÓCA SIĘ SPOKOJU INNYM TYMI REMONTAMI WIĘC TRZEBA SIĘ POSPIESZYĆ PODOBNO KONTROLA BĘDZIE WNIKLIWA WPŁYNEŁY 2 SKARGI NA NASZE REMONTY /NIEMOŻNA MIESZKAĆ W TYM LOKALU OD RANA DO WIECZORA KUCIE I WIERCENIE..TO UDAŁO MI SIĘ PRZECZYTAĆ MAJĘ PRZEZ TO PISMO WPROWADZIĆ JAKIŚ ZAKAZ ALE JAKI JESZCZE NIE WIEM POZDRAWIAM I POSPIESZMY SIĘ ŻEBY ZDĄŻYĆ TAK//////////// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 05.02.10, 10:38 no to poprostu świetnie!!!!Bardzo dziękujemy tym którzy wniesli skargi!Czyli teraz przez niektóre osoby nie mozna sobie mieszkania zrobic po swojemu bo im to przeszkadza,tak?Co za ludzie!!!Nie fajnie się zapowiada to wspólne sąsiedztwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancina Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 195.136.20.* 05.02.10, 11:04 świetnie , normalnie pięknie co za ludzie ! przeciez każdy wiedział ze wprowadzajac sie do mieszkanie bedziemy robic małe remonty nie da sie tego uniknąć jak w mieszkaniu sa gole sciany i podłogi.. ciekawe kto byl tak "zyczliwym donosiciekem" wiadomo ze remonty nie beda trawaly latami tylko przez pierwszych pare tygodni.. chyba komus żal dupe ścisnął!!! na dodatek blok jest na w pół pusty i dodatkowo każde pukniecie młoteczkime niesie sie jakb co najmniej młot pnełmatyczny chodził , ale tego tez "zyczliwi " nie wzieli pod uwage !!!.. zapowiada sie ciekawe SĄSIEDZTWO!!!! juz mozemy sobie gratulowac .... ehhhhhh pozdrawiam donosicieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIASKOWA 9 Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 77.255.242.* 05.02.10, 11:22 MAMY CZAS DO WTORKU WTEDY ZACZNIE SIĘ KONTROLA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 05.02.10, 11:33 mi to już niestety nic nie da czy do wtorku czy do poniedziałku bo u nas juz stoi ścianka gipsowa oddzielająca nasz pokój od kuchni!i co mam teraz zrobic????Bardzo dziękuję życzliwym sąsiadom-donosicielom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancina Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 195.136.20.* 05.02.10, 11:37 jak to do wtorku? a co potem niby nie można mi bedzie wiercic sobie dziur w ścianie czy glazury uklładac ? hahah to jakiś zart !!! jak ja niby mam teraz cokolwiek robic jak przez tych baranów nie mam prądu w domu , bo sa źle oznaczone liczniki !! czyja to wina no chyba nie moja !!!! co ma bez pradu robic remont? palcem mam wiercic .. nich mnie w d**** pocałują z tymi swoimi kontrolami i zakazami !!!wniose ja skarge ze przez ich nie umiejetnosci nie moge tam mieszkac bo nie mam pradu a kuchenka niestety na prad i nia mam jak dzieciom jesc gotowac!! malo tego powinni nam naliczac mniejsze komorne za ten misiac z tego tytulu ze byli de facto nie przygotowanie nia przejecie lokatorow !!!!! pacany .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hy Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 77.255.242.* 05.02.10, 12:04 czytałam w urzedzie bo przy mnie złożyli i słyszałem jak mówili o tej sprawie /szczupły wysoki facet i blondynka szczupła babka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 05.02.10, 11:47 A niby skąd to wiecie? a co do hałasu to jeszcze potrwa, bo samo składanie szafek hałasuje, a prawie wszyscy mają to przed sobą. W ciszę nocną nikt nie będzie wiercił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 05.02.10, 11:59 macie dziewczyny rację-ale najwyrazniej ktos chce nam bardzo zaszkodzic!tylko czemu ludzie są tacy wredni??? pozdrawiam życiowych sąsiadów a tym mniej życiowym życzę więcej wyrozumiałości!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 77.255.242.* 05.02.10, 12:10 ta to jak bez wiercenia szałki w kuchni założyć czy plafony w łazience karnisze i i.t to jest nie realne a jeśli chodzi o światło to da się załatwić jak potrzeba to pisać /tylko kluczyk do administratorki trzeba wysępić/ jak coś to pisać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piaskowa Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 12:46 Ja też mam problem z prądem- licznik włączony a prądu "niet" w mieszkaniu:((( mam 14 dni na przeprowadzkę od dziś i wyremontowanie starego lokalu - ale jak to zrobić , jak się przeprowadzić, jak mieszkać z dziećmi...jak nie ma światła:( Wogóle to jest jakieś chore, przecież pozytywnie zatwierdzili elektrykę a tu takie rzeczy... Nie mówiąc juz o sąsiadach co skargi składają już na samym początku, przecież to normalne że sie remontuje i jest hałas - a moze chodzi im o te zgody na remonty ???? co niby się o wszystko trzeba pytać "czy mozna" ??? No ładnie się zapowiada....komisje, sprawdzania itd. itp a moze niedługo cieszyć sie nie będzie mozna bo śmiech tez będzie przeszkadzał...i dzieci cichutko będą musiały się bawić .... jakaś paranoja... Mam nadzieję że się to jakoś ułoży, pozdrawiam wszystkich sąsiadów i o więcej wyrozumiałośći proszę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 77.255.242.* 05.02.10, 12:58 idż do administratorki ona siedzi w tym małym budynku powiedz że światło ci zgasło i popros o kluczyki od skrzynek a potem pokoleii włączaj korki pod licznikami aż światło się nie wlączy pod licznikami czyli 2 dzwiczki ja tak zrobiłem i jest ok działa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 13:35 Drodzy sąsiedzi a może powinniśmy napisac do Dyrekcji ZGN na Bema o zmniejszenie czynszu za luty tym którzy mają pozamieniane liczniki przecież nie z naszej winy nie możemy sie przeprowadzic, a z tego co sie dowiedziałam to będzie dopiero 08/02/10 będą naprawiac ten błąd, czyli jesteśmy w plecy 8 dni. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowiec Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 94.75.121.* 05.02.10, 14:11 do Beaty ;) popieram, ze trzeba napisac o zmniejsenie czynszu. Do tego, skoro oni nas tak "przepisowo" to nadmieniam, ze zgodnie z art. 6a USTAWY z dnia 21 czerwca 2001 r. o ochronie praw lokatorów, mieszkaniowym zasobie gminy i o zmianie Kodeksu cywilnego TO WYNAJMUJACY ma OBOWIAZEK zapewnienia nam SPRAWNIE dzialajacych urzedzen elektrycznych, hydraulicznych (wody cieplej), windy itd. A ten sie z tego nie wywiazuje, bo koczujemy przy swieczkach z zimna woda, bez windy itd. Wiec pisac trzeba!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 14:20 Ja bedę pisała, rozmawiałam dziś z P. kierownik z administracji zadałam jej pytanie o czynszu ale oczywiście mnie zbyła i odesłała do inspektora oraz że to nie ich wina tylko firmy Dorbud,(a tak na marginesie to ograniczona baba nie słucha innych ma swoja wizję),więc nie daruję napiszę do ZGN, a im dam do wiadomosci. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancina Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 195.136.20.* 05.02.10, 15:00 czy mozna to zrobic na zasadzie zbiorczego pisma ? czy musimy każdy składac odzielnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowiec Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 94.75.121.* 05.02.10, 15:18 Prosze Cie ta administracja (w wiekszosci) i ZGN to jakies betony sa. Co nas obchodzi wykonawca. TO ONI maja nam zagwarantowac sprawnosc wszystkiego, kuzwa!!! I tak nas beda odsylac! A te kontrole, to niech spiep..... na szczaw, kurde... moga nas cmoknac! Jak oni cos, ze sciany pmalowane, to My do nich a gdzie woda, prad itd... kuuuuuu........r...waaaaaaa!!! To jest lepsze niz Alternatywy 4 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ani ;) Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 94.75.121.* 05.02.10, 15:22 Wiesz, moze nawet lepiej jak kazdy z osobna, to ich troche zasypie ;) a to wszystko przez tych wiesniakow, wszystkich. Wiekszosc, to buraki z Grojca dolnego ;) i posralo im sie welbach! Ludziom nerwow napsuc, mieszkania sobie mendy jedne pozalatwiali i teraz Panow stroja!!! I oni to czytaja i niech sobie poczytaja, jakimi to czeresniarzami sa!!! Na wies!!! Do domu, na pole z kibelkiem pod lasem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancina Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 195.136.20.* 05.02.10, 15:41 masz racje ... lepsze niz alternatywy .... z tym ze my nie mamy hahahah tak faktycznie zadnej alternatywy .. ku**** co za ironnia losu :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowa.net.pl Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 81.210.85.* 05.02.10, 15:51 Moi Mili, mam prośbę. Jeśli rozpoczynacie nowy wątek, to róbcie to na naszym forum... Jeśli nadal tutaj będziecie pisać, to istnienie naszego forum oraz moja praca nie miały najmniejszego sensu :( Pozdrawiam wszystkich zarejestrowanych Użytkowników i czekam na następnych. (Jest już nas 22) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do seby Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 13:29 Dzięki za info , naapewno spróbuję- moze to coś da :))) "oby tylko to nie była pomyłka z licznikiem ":(((( Pozdrawiam,:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniecierpliwiona Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 05.02.10, 13:40 To jakaś paranoja w ogóle ,wiecie rozumiem nam też trochę przeszkadza hałas ,ale liczymy się z ty ,że każdy chce zrobić po swijemu.My też będziemy trochę hałasować,ale żeby odrazu skargi pisać??? Nie no to już jest poprostu chore!!!POZDRAWIAM NADGORLIWYCH SĄSIADÓW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowiec Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 94.75.121.* 05.02.10, 14:15 a do nadgorliwcow!!! to jezeli sie dowiemy kto i jak, a my bedziemy miec przez nich nieprzyjemnosci, to trzeba ich "ZLINCZOWAC" i niech oni choc sprobuja buraki jedne gwozdzia wbic w sciane, to dopiero zobacza!!! Niech zyja sasiedzii ;) na szczescie zdecydowana wiekszosc jest OK, ale zawsze sie jakies polglowki przydaza i tak ich trzeba traktowac!!! pozdrawiam WSZYSTKICH remontujacych piaskowcow obecnych i przyszlych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 77.255.242.* 05.02.10, 14:06 a jak nie to ja będę w niedzielę na budynku to jakoś tobie pomogę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowa do seby Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 15:17 Nic mi się nie udało, bo administratorki juz nie było:( więc dalej nie wiem co z tym prądem, moze jutro coś wykombinujemy ale dziękuję z góry za pomoc:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowa.net.pl Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 81.210.85.* 05.02.10, 15:41 A ja mam w d.... kontrole ;) Jutro zaczynam wiercić... Jak to było w pewnym filmie: " - Kupiłem wiertła udarowe... Jutro wpadają sąsiedzi i będziemy borować... dziury..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniecierpliwiona Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 05.02.10, 15:52 Ludzie spokojnie,wiem że zdeka przeginają z tymi kontrolami,ale podejdźmy do tego na luzie.I tak mieliśmy dość zjedzonych nerwów przed dostaniem skierowania,na dodatek teraz to.Wyluzujmy,potem się odegramy.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ` Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 77.255.242.* 05.02.10, 16:02 zapomiałem jeszcze o jednym ponad 60% MIESZKAŃCÓW NIE WPŁACIŁO KAUCJI TYLKO PISAŁO O UMORZENIE I UMORZONO IM A JA GŁUPI ZAPŁACIŁEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strona Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 94.75.121.* 05.02.10, 16:23 admin ma racaje, piszmy juz na naszym forum... ale to tak z przyzwyczajenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowiec Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 94.75.121.* 05.02.10, 16:13 ej, a My przepraszam to w jakims OBOZIE mieszkamy, czy jak??? Ze nam tu beda zakazy robic i moze jeszcze kontrole osobiste, no nie do pomyslenia! Poza tym "kontrole", to powinny byc po wczesniejszym uzgodnieniu terminu, bo przeciez nikt nie siedzi i nie czeka laskawie. Zapraszam po 21ej jak wroce z pracy ;) albo w niedziele. Najpierw to chyba wypada zadzwonic i sie umowic... art. 10 pkt. 3 Po wczesniejszym ustaleniu terminu... wiec nikt, tak sobie wejsc nie moze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTY_KONFIDENT Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.ip.netia.com.pl 05.02.10, 16:28 Jeżeli chodzi o pozwolenia na remonty drobne (bez ingerencji w tgz. substancję lokalu np. wyburzanie ścian, permanętna ingerencja w inst. elektr.)to są one potrzebne administracji jedynie do zdjęcia z siebie obowiązku zwracenia Tobie kasy za udoskonalenia przy zdawaniu lokalu. Według przepisów do najemcy należy konserwacja i odświeżanie lokalu. Nie mają prawa zabronić urządzania lokalu. A co do chamów tgzw. życzliwych podpie...czy... proponuje wrócić na wiochę tam cicho będzie i żabki w stawie kumkają. Nic wam to nie da że piszecie donosy w tej sprawie. Normalne jest to że na klepichu mieszkał z chorym dzieckiem nie będę. POPIERAM i rozumiem wszystkich remontujących i modernizujących ten socjalny standard jaki otrzymaliśmy!!! Oczywiście zachowajmy umiar w robieniu chałasu po 22.00 bo to oczywiste. Pozdrawiam wszystkich normalnych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SEBA Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 77.255.242.* 05.02.10, 17:16 MY ZACZYNAMY W SOBOTĘ REMONCIK A WE WTOREK MAMY SIĘ WPROWADZIĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 45 Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 17:25 JAK DO TEJ PORY NIKT SIE NIE STOSUJE DO NORMY CISZY NOCNEJ WIERTARY CHODZE DO 1 W NOCY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do 45 Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 18.02.10, 22:04 to nie wiesz co się robi...puka do takiego delikwenta i zwraca się uwagę, najpierw grzecznie, potem już nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: 94.75.121.* 05.02.10, 18:57 P.S wkońcu i tak wypłynie kto pisze donosy i na dobre przylgnie do niego miano konfidenta_podp... na kwadracie :) Totalny brak mózgu... Ludzie róbcie swoje, będzie dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mania Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 19:34 Mam pytanko czy ktoś z was już załatwiał przeniesienie telefonu tp i czy coś wiadomo o kablówce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniecierpliwiona Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 05.02.10, 21:11 nam przyjeli zamówienie na linię,ale mają to jeszcze dokładnie sprawdzic,więc zobaczymy.Mają się odezwac w ciągu 3 dni.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piaskowa Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.10, 14:34 Mi też przyjeli zamówienie na przeniesienie i mam czekać na telefon od montera. Prawdopodobnie mają na to 21 dni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdf Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 77.255.242.* 10.02.10, 13:30 witam na piaskowej 9 i 11 siadły po koleji wszystkie windy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: windy!!! Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 94.75.121.* 10.02.10, 14:18 LUDZIE windy sa sprawne!!! Oni je po prostu wylaczyli!!! I wszystkich oszukuja!!! To jest kwestia formalno-finansowa. Ktos przy inwestycji spiep...... umowe i teraz my MIESZKANCY musimy za to bekac. Oni sobie TAM ustalaja a my musimy dymac po schodach!!! Windy sa technicznie sprawne a nas jak smieci traktuja!!! Trzeba ich zalac WNIOSKAMI o obnizenie czynszu, za te wszytskie usterki brak windy, pradu itd. To ich PSI obowiazek nam to dostarczyc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.10, 11:40 NA BLOKACH SĄ ANTENY ZBIORCZE NA JAKIEGO SATELITE USTAWIONE WIE KTOŚ MOŻE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: II losowanie Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.chello.pl 15.02.10, 18:02 czy ktoś wie czy odbyło się dzisiaj II losowanie mieszkań? czy już coś wiadomo? dzięki za odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekająca Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 15.02.10, 19:40 Witam,ja też czekam na drugie losowanie dzwoniłam do urzędu i powiedziano mi że 17-02-10 mają losować pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamash II losowanie IP: *.chello.pl 15.02.10, 22:04 potwierdzam, drugie losowanie ma być 17.02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowa.net.pl Re: II losowanie IP: 81.210.85.* 19.02.10, 11:58 Witam, Przyszłych Mieszkańców też zapraszam na naszą stronę www.piaskowa.net.pl oraz do rejestracji na Forum. Ne pewno wiele pożytecznych informacji znajdziecie tam dla siebie. Pozdrawiam, Administrator www.piaskowa.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc333 Re: II losowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.10, 14:37 witam, jestem osobą która też czeka na mieszkanie.chciałam sie zarejestrować na forum i nie mogę, administrator usunął konto,o co tu chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowa.net.pl Re: II losowanie IP: 81.210.85.* 19.02.10, 16:15 Konto już zostało utworzone ponownie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 17.02.10, 09:46 Gdyby do kogoś już dzwonili po drugim losowaniu, dajcie znać . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc333 Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.10, 19:14 tak dajcie znac jesli ktos bedzie coś wiedział na temat drugiego losowania pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.chello.pl 19.02.10, 16:38 ktos z was kto dostał mieszkanie 3 pokojowe i nie jest w stanie go utrzymać ma mozliwosc zamiany na 2 pokojowe i odwrotnie można to zrobić między soba oczywiście przez administracje ja obecnie szukam osób które maja 3 pokoje a chcą zamiany na 2 piszcie propozycje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekuaca Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.chello.pl 20.02.10, 01:55 Witam,my już we wtorek idziemy oglądać mieszkanie nie czekałam na telefon z urzędu sama się tam pofatygowałam dowiedzieć czy zostaliśmy wylosowani i się udało Pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekująca 2 Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 22.02.10, 09:59 Oczekująca - gratuluję... my też braliśmy udział w losowaniu, dzisiaj dzwonił do nas Pan z urzędu, we wtorek chyba oglądamy mieszkanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekująca 2 Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 22.02.10, 14:10 My wylosowaliśmy - Piaskowa 9, kondygnacja trzecia...w środę będziemy oglądać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekująca 3 2 losowanie IP: *.chello.pl 22.02.10, 14:50 Miło że do kogoś się odezwali, to jak narazie 2 rodziny wiedzą że są wylosowani, a gdzie reszta? nie dzwonią ? piszcie jak do kogoś zadzwonią ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czynsz czynsz IP: *.chello.pl 20.02.10, 20:52 Mieszkańcy Piaskowej 9 i 11 mam pytanie: ile wynoszą świadczenia doliczane do czynszu (woda, co,itd.)? czynsz to wiem: metry x 6 zł. Dzięki za informacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: czynsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.10, 23:21 za 3 osoby 290zł media (bez prądu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.chello.pl 20.02.10, 22:02 świadczenia woda,ogrzewania i wywóż śmieci ok 288zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: 89.174.254.* 03.03.10, 02:25 SKANDAL, dlaczgo mamy fundowac mieszkania tylko dlatego, ze ktos czekal w jakiejs kolejce? Moi rodzice kosztem wlasnych urlopw, zdrowia zapracowali na dwa mieszkania na wolnym rynku. Nic nigdy dostali od Panstwa czy w spadkach, oboje pochodzili z malozamoznych rodzin ale nie byli wychowani w duchu, "ze cos im sie nalezy" a po przeczytaniu tego artykulu ze zdziwenm stwierdzma ze w XXI wieku utwierdza sie nowe pokolenia ze od "panstwa nalezy sie mieszkanie". Zaraz ktos napisze ze studia za darmo dostali itp. moze czesciwo, ale tez pracowali na to rozladowujac wagony z cegiel... Ewelina pisala, ze przez dwa czy cztery lata chodzila co kilka dni tygodni do urzedu dzwonila pisala itd. no jakby ten czas poswiecila na parce to moze by i na mieszkanie zarobila? A tak zawracala d.pe urzednikom i marnowala czas ich pracy, wiec juz moze w akacie desperacji dali jej mieszkanie. A potem ci dotowani pzrez nas lokatorzy pisza ze jeszcze zasupuja urzedy podanimi a to zeby kaucje obnizyc, a to zeby miec garaz na koljeny samochod itp. Swoja droga kogo stac w Warszwie na smaochod w sesnie na utrzymanie samochodu, bo kupic to mozna i rzecha niedrogo? Poza zamoznymi osobami chyba tylko lokatorow mieszkan komunlanych? Moze jakbym mial tyle czasu i tupetu to tez bym dostal mieszkanie? Jak kogos nie stac to niech nie mieszka w Warszawie no chyba ze ma jakeis specjalne zaslugi dla tego miasta a niest niezamozny (i nie jest menelem) np.: jest tu lekarzem - stazysta, policjanetem, pielegniarką, nauczycielem takim przydatnym a malozarabiajacym osobom mozna by sie zastanowic nad wynajmoweniem mieszkan moze nie po 6 zl za metr a po 10-20 jeszcze bym to zrozumial. Ale jaki jest sens wynajmowanie innim ludziom po 6 zl? Jak kogos nie stac to niech nie mieszka w Warszawie. Czy jest jakas weryfikacja? Bo to jak z zaswiadczeniami o zarobkach do stypendoum socjalnego zaden Warszaawiak nie dostanie bo rodzic ma za wysoka emeryture, a cala wies ma zasiwadczenia ze wlsacie ma zarobki jak rodzina w Pernambuko tyle ze niewidaomo skad przyezdza na uczlenie fajna bryka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 03.03.10, 14:15 zal ci d..e sciska... no coz... tyle twoje. co sie nagadasz a raczej napiszesz na tym forum. Twojego czasu na to nie szkoda? przeciez piszac tak dlugi post mogles w tym czasie zarobic na np lepsze okulary, zeby tyle bledow przy pisaniu nie popelniac... eh, biedny czlowieku, zółć cie zaleje calkowicie niedlugo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WARSZAWKA Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 217.17.35.* 03.03.10, 15:48 NIE WIESZ SAMA CO PISZESZ FAKTYCZNIE OKULARY BY CI SIĘ PRZYDAŁY I TROCHE ROZUMU ,NIE MARNUJ CZASU I WEŹ SIĘ ZA ROBOTE JAK JESTEŚ TAKA PRACOWITA ,JAK CIE ŻÓŁĆ ZALEJE DAJ ZNAĆ !!! OD NAS SIĘ OPDWAL .KUP SOBIE JESZCZE JEDNO MIESZKANIE I WEŹ JESZCZE JEDNĄ PRACE POWODZENIA . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piasek Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.03.10, 16:11 Zeby "dostac przydzial" na takie mieszkanie, to TRZEBA BYC Z WARSZAWY!!! A przez wiesniakow wlasnie, ceny mieszkan poszly tak w gore, to niech sobie wieski biora kredyty na 30 lat! A dla niedouczonych czeskow, to kiedys byly TYLKO takie mieszkania! Kazdy dostawal z przydzialu, czy to kwaterunkowe, spoldzielcze, zakladowe itd. A potem mozna bylo sobie je wykupic, jak juz komuna upadla. A mieszkanie i prawa socjalne, to mamy przez prawo zagwaratnowane. I nie, to ze sie nalezy, ale mozna sie starac. I jak ktos spelnia kryteria, to czemu nie skorzystac? Poza tym, wiekszosc z nas oddalo swoje poprzednie mieszkania w duzo lepszym standarcie i nie wiem, czy takim "luksusem" jest ta Piaskowa? W technicznej czesci Woli, wysypisko smieci, DCSy, warsztaty, i smrod i szczury z MPO... wiec wybaczcie, ale jakbysmy mogli sobie kupic mieszkania, to napewno nie w takiej kiepskiej lokalizacji!!! I nic nie mamy za darmo przeciez, za wszytsko placimy blisko tyle co nawet za kredyt! A jak sie komus noga powinie, to go wyeksmituja, wiec wcale nie jestesmy uprzywilejowani... Odpowiedz Link Zgłoś
x.armide Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln 23.03.10, 21:25 tiaaa a od kiedy jestes warszawiakiem od 2 pokolenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowa Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.chello.pl 03.03.10, 21:32 Dajcie spokój...temat rzeka, zawsze znajdzie się ktoś komu dupę żal ściska, że jedni dostają a drudzy muszą kredyt spłacać , ahhhhh Powiem tylko jedno, z tego co obserwuję dookoła : mieszkania dostają Ci co rzeczywiście są z W-wy, natomiast druga część "warszawiaków" co biorą kredyty i tak bardzo chcą tu mieszkać, to przyjezdni z np.Przasnysza, Ciechanowa, Grójca itp............zresztą wystarczy zobaczyć w weekend ile tej W-wy zostaje a ile wyjeżdza do swoje pola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: 89.174.254.* 04.03.10, 11:02 To jednak jest troche niesprawiedliwe, ze jaks czesci "dostaje" takie mieszkania. Moge zrozumiec ze gmina wynajmuje mieszkania, na tych preferencynych warunkach zasluzonym i potzebnym dla miasta ludziom - mniej zamorzni nauczyciele, policjanci, lekarze, plegnarki itp. i to np.: na 1 rok , 3, 5 lat maksymalnie. Ale zeby to byly jasne kontrakty na wynajem na okresolony okres, z mozliwoscia jednorazowego przedluzenia do maks 5 lat. Zeby chwilowo pomoc i monitoruje czy sytulacja wynajmujacego sie poprawia, czy szuka innego sposobu rozwiazania problemu z mieszkaniem, czy nadal jest uzyteczny dla tego miasta i musi tu mieszkac w interesie mieszkancow - a nie pseudowlasciciele - bo chyba wiekszosc mowi jezykaem "przydzial, zasiedalnie" itp. tak jakby stali sie wlascicielami, mienia nalezacego do wszystkch Warszawiakow? Te mieszkania powinny byc pomoca dorazna dla na prawde potrzebnych osob bardzo przydatnych ogolowi a malo zarabiajacych. Bo tak to szerzy sie zycie na koszt innych. W jednym komentarzu czytalem to nasz pierwszy kwaterunek - tesciowa zaostala na starym czyli juz jedna rodzinak zyje w dwoch mieszkaniach komunalnych dojda dzieci wyponczkuja do 4 mieszkan, potem prosby o zwolnenia z czynszu, kaucji przydzial garazu itp? I kto ma za to placic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piaskowa 9! Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.subscribers.sferia.net 04.03.10, 14:29 Kto za to płaci?? My wszyscy! Również z naszych podatków są te mieszkania, mało tego płacimy także na edukację Twoją i Twoich dzieci, na Twój kredyt mieszkaniowy też bo kto go spłaci jeśli Ty nie dasz rady?? Prawda jest taka, że Was przyjezdnych boli brak możliwości uzyskania mieszkań od miasta i musicie zaciągać hipoteki. Czepiacie się nas z zazdrości. Pozdrawiam wszystkich obecnych i przyszłych mieszkańców Piaskowej 9 i 11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 05.03.10, 15:33 szkoda mi Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do x Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 85.222.87.* 05.03.10, 22:23 ale przepraszam bardzo, nie każdy dostaje mieszkanie od miasta. To nie jest tak, że ja chcę i mają mi dać...żeby dostać mieszkanie trzeba spełniać jakieś warunki...odsyłam do Uchwała Nr XLIII/1010/2004, jest tam wszystko napisane.... Główne kryteria to metraż i dochód - nie miej niż 6m2 na osobę i 160% kwoty najniższej emerytury, a potem dochodzą inne np: osoby z domów dziecka,różne sytuacje rodzinne,choroba itp itd. Przechodziłam przez to i wiem że nie jest łatwo, wnioski odrzucają z byle powodu....raz odrzucili mój wniosek bo dochód na osobę przekroczył 60zł, natomiast gdy w banku podałam że zarabiamy teraz o 60zł więcej, to Pan zaśmiał się nam prosto w oczy...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivi gratulacje i apel IP: *.chello.pl 04.03.10, 19:24 ja nie dostalam mieszkania na piskowej chociaz staralam sie i od prawie 4 lat czekam na zamiane na wieksze bo na kredyt to raczej sie nie skusze :/ ale gratuluje tym co dostali i wcale nie uwazam ze to niesprawiedliwe ze jedni maja inni nie..sama czekam i pewnie sie doczeakam a nie ma co ludzi co dostali obwiniac a urzednikow co maja burdel i od nich zalezy i ich fochow jak to wyjdzie..ja czekam dalej a Wam oby sie mieszkało jak najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marna druga tura piaskowej IP: *.satfilm.net.pl 09.03.10, 15:12 Witam czy wiecie juz Państwo jak idzie zasiedlanie ul Piaskowej?? Czy lokatorzy z drugiej tury losowania juz sie wprowadzili?? Ktos z Panstwa juz zdal dotychczasowo zajmowany lokal?? Pytam bo tez czekamy na mieszkanie , a na Piaskowa nie mamy szans, mamy natomiast dostac mieszkanie po kims zdajacym swoje lokum. Niestety w urzedzie stale nas zbywaja, ze jeszcze mieszkania do nich nie wracaja, a w to trudno mi uwierzyc :( Pierwsza tura losowan byla w styczniu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: druga tura piaskowej IP: 85.222.87.* 09.03.10, 23:59 druga tura jeszcze się nie wprowadza, czekamy już drugi tydzień na telefon z urzędu i skierowania . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katia Re: druga tura piaskowej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.03.10, 19:22 to moze sami zadzwońcie do urzedu, my w drugim tygodniu tak zrobiliśmy i okazało się ,ze skierowanie już jest potem jeszcze kilka dni walki z adm i klucze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Re: druga tura piaskowej IP: 85.222.87.* 11.03.10, 11:57 no właśnie, walka z ADM jestem w trakcie już 3 dzień jeździmy w tą i z powrotem kurwicy można dostać przez te nie kompetentne kobiety, każda mówi co innego :(( ps mamy pytanie długo czekaliście od podpisania umowy z Stoen'em, żeby włączyli prąd ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowa 9 Re: druga tura piaskowej IP: 217.17.35.* 11.03.10, 14:13 Ja czekałam prawie dwa tygodnie ,też się wcale nie spiesza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katia Re: druga tura piaskowej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.03.10, 17:47 my czekaliśmy ok tygodnia,a w ADM trzeba być kilka razy dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piasek Re: druga tura piaskowej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.03.10, 15:38 Umowe ze STOENEM mozna podpisac juz ze SKIEROWANIEM, a na podlaczenie maja 14dni. NIektorym podlaczali wczesniej, ale tez trzeba wlaczyc pozniej na klatce, a to musi zrobic ktos z ADM, wiec powodzenia ;) co do zdawania mieszkan, to moze i przydzialy byly w styczniu, ale ludzie przenosili sie znacznie pozniej. Poza tym, to ze zda sie mieszkanie to jedno, potem musi przejsc jeszcze procedure administracyjna i dopiero jako pustostan moze byc przydzielany, a to moze trwac nawet miesiacami niestety :( do tego sporo mieszkan nie trafia wcale do puli, bo budynku do rozbiorki itd... a co do TYCH milych Pan z ADM co beda Wam protokoly robic, to traktujcie troche przez palce, bo faktycznie glupoty gadaja albo wprowadzaja wrecz w blad... a spr protokoly, bo one czasem bledy w nich robia!!! Niech wypisza, dadza klucze a potem robic swoje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowa 9 Re: druga tura piaskowej IP: 85.222.87.* 15.03.10, 23:20 uffff, już po wszystkim, klucze otrzymane w piątek,od razu umowa ze Stoen'em, a dzisiaj miły Pan elektryk podłączył prąd. Szybko i bezboleśnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: druga tura piaskowej IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.10, 16:11 HEJ A CZY MOŻE KTOŚ DOSTAŁ MOJE MIESZKANIE KTÓRE ODRZUCIŁAM NR 142 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: druga tura piaskowej IP: *.chello.pl 26.03.10, 22:47 A dlaczego odrzuciłaś to mieszkanie? Ile miało pokoji i jaką powierzchnię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcęśliwa Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: 217.17.35.* 27.03.10, 08:21 Mieszkam na piaskowej i jestem bardzo zadowolona i nigdy przenigdy bym nie zrezgnowała ,ja osobiście sie bardzo ciesze .Myśle że ci którzy zrezygnowali pluja sobie w brode a jeśli nie pluja to napewno będą sobie pluć mam nadzieje że bedziecie żałować tej decyzji do śmierci . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Piaskowa Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.centertel.pl 27.03.10, 16:20 Ja też mieszkam na Piaskowej i uważam ,że ci co odrzucili takie mieszkania to muszą mieć nie złe warunki w dotychczasowym mieszkaniu ,mi trafiło się bardzo ładne(2 pokoje ,duży balkon ,okna na kilka stron)ale nawet gdybym dostała mniejsze inny rozkład mieszkania to i tak bym wzięła ponieważ warunki w jakich mieszkaliśmy były okropne a tu jest super:)Nie zrozumiem tych osób co odmówili ,ale cóż bywa i tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: 217.17.35.* 28.03.10, 09:52 W JAKICH LUDZIE MUSZĄ MIESZKAĆ DOBRYCH WARUNKACH ŻE ODMAWIAJĄ TAKICH MIESZKAŃ JAK TE NA PIASKOWEJ ,JA NA MIEJSCU GMINY TO BYM TYM LUDZIA SIĘ DOBRZE PRZYJRZAŁA CZY ONI WOGÓLE POTRZEBUJA MIESZKAŃ BO JEŚLI KTOŚ ODMAWIA NOWEGO MIESZKANIA TO NA JAKIE INNE LICZY ,MOZE NA APARTAMENT ? Z TEGO CO WIEM TO APARTAMENT MOŻNA SOBIE KUPIĆ I WTEDY MOŻNA SOBIE PRZEBIERAĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katia Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.03.10, 12:49 my też mieszkamy na Piaskowej i dziwimy się tym co odmawiają ,jest jeszcze troche bałagan ,ale wszystko z czasem sie ułoży i mamy śliczne 2 pokoje z balkonem i dużą kuchnią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowa7 Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.net-serwis.pl 28.03.10, 13:24 Witam Patrząc na to wszystko dochodzę do wniosku, że niedługo trzeba będzie te osiedle piaskowa7,9,11 omijać z daleka.Mieszkam tu od paru lat, troszkę było ciężko na poczatku z sąsiadami ale jakoś sie wszystko dotarło, a tu nagle BUM!!! i przyszła nowa patologia. dobrym przykładem złego jest plac zabaw i zachowanie dzieci, które całą swa agresję i słownictwo przecierz wynoszą z domu.Jak patrzę na tych ludzi ,którzy przypalaja peta od peta, bo sa przecierz zdenerwowani to aż sie robi słabo.Dozorsrwo, którego praktycznie nie ma, syf, zasrane chodniki i trawniki,bo przecierz żaden właściciel czworonoga nie ponizy się do tego,żeby posprzątać po psie. Ci którzy nie przyjeli mieszkania bardzo dobrze zrobili,ja z rodziną też niedługo z tąd uciekam,bo za kilka lat będa tu slamsy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 9 Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.03.10, 08:53 byłam ostatnio w 7 i faktycznie tam sa slamsy ,a na 9 i 11 trwa zasiedlanie i juz niedługo nie bedzie problemu z kartonami jak znikną kontenery i w końcu pojawi sie dozorca, bo narazie takiej osoby nie ma,sam piszesz ,ze dotarcie z sasiadami trwało tu jeszcze połowa nie jest zasiedlona i narazie niestety będzie jak jest i nikomu to sie nie podoba, to administracja podpisała umowę na wywóz kontenerów raz w tygodniu gdzie po 1 dniu są juz pełne i po tygodniu śmieci latają po osiedlu :( a dzieci no cóż przychodzą też z 7 i niestety bezstresowe wychowanie robi swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancina Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 195.136.20.* 30.03.10, 09:31 dokładnie komus zal dupe sciska !! dzieci z 7 tez nie sa idealne - przyklad 2 małe dziewczynki chyba siostry w wieku gora do 8 lat w rozowych kurteczkach w piatek lub czwartek tak kleły na tym placyku ze az z samochdu wysiadłam zeby zwrocic uwage - matko kochana człowiek dorosły a takich epitetów nie zna !!! no ale jak juz napisano przeciez wychowanie sie z domu wynosi !!:)patologia to chyba w 7 mieszka bo nawet ochroniaże nas nowo zamieszkałych ostrezgali przed złodziejami z 7 ktorzy piwnice nam okradaja !! czy mam coś jeszcze dodac ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.centertel.pl 30.03.10, 16:25 Dokładnie ĄNCINA ma rację ,nie możecie nazywać nas patologią ,dopiero co się wprowadziliśmy ,pragnę tylko przypomnieć dzięki komu gmina sprawdzała nas pod każdym kątem np. czy czynsz był regularnie płacony przez 3 lata wstecz w dawnym mieszkaniu ,dzięki właśnie sąsiadom ponieważ tam nie sprawdzili tego i są efekty ,pozatym wypytywano naszych dawnych sąsiadów jaką jesteśmy rodziną itp.A więc nie piszcie takich głupot ,że patologia się wprowadziła .Na pewno święty nikt nie jest ale od razu wyjeżdżać z takim tekstem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowiec Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.04.10, 20:38 przypomne, ze wlasnie przez "patologie" z 7 byla cala ta selekcja na zasiedlenie nowych budynkow!!! Bo jak zasiedlali 7ke, to dawali jak leci i to byl BLAD, zadluzone mieszkania, poniszczony blok. Co do tych co sie wyprowadza w krotce, to faktycznie ale tym razem do barakow, gdzie patologii miejsce!!! A nie menele niszcza, nie placa to teraz maja eksmisje! Co do dzieci, to nie wiem skad (pewnie z 7, 9 i 11) po trochu. To po jaka cholere ludzie macie te dzieci skoro ONE samopas przez caly dzien! Jak sie nie ma czasu nimi zajmowac, to sie wlasnie taka patologia rozrasta, jak sobie dzieci SAME caly dzien "kolo bloku" siedza!!! Wiec moze czas sie wreszcie swoimi pociechami zajac, a nie zwalac na brak czasu, zmeczenie, kolejne piwko, serial i co tam jeszcze!!! Narobiliscie sobie bachorow, dostaliscie mieszkania, to wykorzystajcie SZANSE i nie spieprzcie im zycia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldi19854 Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.chomiczowka.waw.pl 09.05.10, 23:10 Ja czekam od 1,5roku na mieszkanie socjalne na Woli i tylko z tego względu ze mamy za małe dochody bo przeciesz liczy się papier...duzo moich znajomy podostawało mieszkania na Piaskowej i sa zadowoleni ja też bym brała bo sa naprawde śliczne... a w tej sytuacji jaka mam nieważne jakie aby już na swoim.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowani ile to trwa ? IP: *.aster.pl 09.06.10, 08:34 jak długo czeka się od przydziału do otzymania kluczy ? Muszę to wszystko jakoś zaplanować a nie mam pojęcia jak długo potrwa to czekanie. Decyzja z urzędu o przydziale i co dalej ? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: już mam Re: ile to trwa ? IP: *.chello.pl 09.06.10, 11:57 ok. 2-3 tyg. czeka się na skierowanie a później to już czeka się krótko, no może tylko na prąd dłużej:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowani Re: ile to trwa ? IP: *.aster.pl 09.06.10, 16:13 wsielkie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja a jakie metraże są w 4 klatce na piaskowej 9 IP: *.aster.pl 09.06.10, 16:22 z tego co wiem mamy szanse na jakieś mieszkanko właśnie tam chyba 3 piętro jak dobrze pamiętam i dwupokojowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: my Re: a jakie metraże są w 4 klatce na piaskowej 9 IP: *.chello.pl 10.06.10, 23:01 to zależy czy rodzina 4 os. czy 3 os. ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIASKOWA Re: rodzina czteroosobowa IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.10, 17:06 OK 53M2 BARDZO ŁADNE ALE SĄ MIESZKANIA Z BALKONEM I Z KLITKĄ JAKI NR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: rodzina czteroosobowa IP: *.aster.pl 15.06.10, 21:19 no właśnie nie wiem jaki numer wiem ze 47 metrów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowani Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.aster.pl 08.08.10, 21:44 A dlaczego forum nie działa ? Po zalogowaniu pojawia się komunikat, że forum jest wyłączone O co chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beati Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.pfron.org.pl 09.08.10, 10:45 Właśnie nie wiadomo dlaczego nie chodzi już w tamtym tygodniu, może administrator napisał by kilka słów co się stało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GN Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 109.243.143.* 11.08.10, 12:37 Może jest przerwa urlopowa :-P i forum jest wyłączone... Albo go zalało jak nasze piwnice i windy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fox Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 213.17.171.* 15.08.10, 01:31 To wszystkie windy zalalo??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 217.17.35.* 16.08.10, 14:22 Piaskowa 9 windy zalane puścili tylko ta jedna w środkowej klatce ,ale tez jest zalana codziennie dzwonie do adm ale nic to nie daje na 4 klatce to jeszcze jest błoto po zalaniu a dozorczyni tylko chodzi i gada jaka jest nieszcześliwa a nie robi prawie nic specjalizuje sie w narzekaniu stara się robić dobre wrażenie i tyle jak jej za ciężko to niech zmieni prace.jak miała pakamerke na czwartej klatce to sprzatała czwartą kl.a jak teraz jest w pierwszej to na czwarteą wogóle nie zagląda,ale ja mam tego dosyć mam znojemego w sanepidzie zobaczymy co powie adm na to śmierdzące błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.10, 14:44 forum działa zalogujcie się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gn Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 188.33.131.* 16.08.10, 19:50 Nic podobnego,forum nie działa...jest komunikat zresztą.A szkoda że nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fox Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 213.17.171.* 16.08.10, 21:29 Forum dalej zalane:-) Z 4 klatką to niezły burdel - woda stoi od tygodnia, a dozorczyni to tylko widzę jak wiadro stoi koło bloku a ona gadu gadu za 11.Syf przeokropny jak się już przeszło tydzień lata przez klatkę schodową to widać, barierki zaj.... kurzem i jeszcze jacyś robiący remont chyba na 6p usrali schody jakimś wapnem czy czymś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniecierpliwieni Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.subscribers.sferia.net 16.08.10, 23:01 Witajcie ,forum działa po zalogowaniu pomimo komunikatu.Dziś padł prąd w całym budynku "9".W momencie kiedy włączyli prąd ,padły windy.Jak widać nic niemoże być załatwione normalnie.Pozdrawiam i zapraszam na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 109.243.31.* 17.08.10, 15:45 kurcze, nie siejcie zametu z forum, nie dziala i tyle, jest wylaczone, prosze laskawie nie wprowadzac ludzi w blad bo jest juz wystarczajaco powodow zeby sie wkurzac na Piaskowa... FORUM OD X CZASU JEST NIECZYNNE I TYLE pasuje zreszta ten fakt do caloksztaltu sytuacji na Piaskowej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: admin_piaskowa Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.nitronet.pl 23.08.10, 19:52 Witam, Forum zaliczyło "pad na maskę". W tej chwili już działa nowe forum na nowym serwerze. Niestety, nie udało się odzyskać starej bazy postów i użytkowników. Co do Waszych komentarzy, że wyłączone forum pasuje do całokształtu na Piaskowej, to wybaczcie... Ja awarii nie widziałem, bo na koncie administratora mogłem się zalogować aż do momentu zupełnego rozsypania (19.08). Pozdrawiam, i zapraszam do rejestracji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 178.56.57.* 24.08.10, 13:33 jak się zalogować?może podaj jakiś link czy cos,bo stare forum miałam w zakładkach ulubionych i niestety teraz już go nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: admin_piaskowa Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.nitronet.pl 24.08.10, 21:05 Dokładnie pod tym samym adresem co do tej pory: www.piaskowa.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.centertel.pl 26.08.10, 18:39 dziękuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 03.09.10, 15:55 jesli chodzi o forum...juz kilka miesiecy temu wyslalam prosbe o przylaczenie się do społeczności...i nic...teraz chcialam jeszcze raz (ktorys tasm z kolei) sie zarejestrowac ale moj mail jest zablokowany czemu??? mniejsza o wiekszość zwrocilam sie z prosba jeszcze raz korzystajac z drugiego maila....zobaczymy... Co do kwaterunku na Piaskowej...jestem tam bo muszę...nie bede wchodzic w szczegoly...jedyny plus to to ze wrescie z mezem bedziemy na "swoim" o reszcie lepiej nie wspominac...mieszkania i klatki juz sa w oplakanym stanie...robotnicy robili na odwal sie a teraz my mieszkancy musimy z tym się borykac.... co do dzieci...przyznaję mnie tez przeraża zachowanie i kultura nie których dzieciaków i młodzieży z Piaskowej...a jeszcze bardziej przeraża mnie to że moje dziecko będzie się kolegować z tymi dzieciakami...nie mieszkałam nigdy na OSIEDLU i dzieciaki u mnie w bloku były zupełnie inne..oczywiście 1,2 czy moze 3 było z kulturą na bakier ale to się nie rzucało aż tak w oczy... Na Piaskowej co krok to inny przykład... Koniec żalenia... Pozdrawiam sąsiadow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: admin_piaskowa Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.nitronet.pl 17.09.10, 21:36 Czy udało Ci się już zarejestrować na forum? Jeśli nie, to daj znać mailem lub na GG, kontakt podany jest na stronie głównej, widoczny nawet bez logowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.nitronet.pl 17.09.10, 21:37 To zwróć mieszkanie jak Ci tak źle! Chętni się znajdą, zapewniam Cie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 217.17.35.* 22.09.10, 23:53 A ja nie narzekam ,ale bardzo się ciesze że tu mieszkam dla mnie jest tu pięknie.Chociaż wczoraj jakiś łajza wyrwał dzrzwi do jednej z klatek bo nie potrafił ich otworzyć ale mam to w nosie ,chociaż nie wątpie że jak bym zobaczyła to na własne oczy to wiąche bym mu posłała.Mam tylko nadzieje ze ktoś mu pokaże jak otwiera sie drzwi i nie będzie za każda razą ich wyrywał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.centertel.pl 25.09.10, 19:19 Adminie niestety nie mogę się zalogować.Wysłałam Ci maila już jakiś czas temu i nie dostałam do dziś potwierdzenia aktywacji konta Odpowiedz Link Zgłoś