Gość: kacap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 20:20 Doskonały pomysł. Najlepiej przewieźć do radomia albo sokołowa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kuba Kto jeszcze chce zburzyć Pałac Kultury? IP: *.chello.pl 10.11.09, 20:23 To bardzo proste. Na miejscu Pałacu powinno się odtworzyć przedwojenną siatkę ulic. Naturalny przebieg odzyskałaby Złota, Chmielna i inne, a przy nich powstałyby budynki - jakie? To już zależy od architektów (tylko nie przesadzajmy z wieżowcami). Może jakieś instytucje kulturalne, skoro na dzisiejszym Placu Defilad ma powstać (niezbyt ładne) Muzeum Sztuki Nowoczesnej? Ale to i tak bajka, bo PKiN jest "zabytkiem"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Niech PeKiN będzie darem Warszawy dla prowincji! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 21:27 Przenieśmy go gdzieś do byłego miasta wojewódzkiego jako symbol wdzięczności... Rodziny "warszawiaków" będą całe szczęśliwe, że mają u siebie odrobinę swoich bliskich :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sikorski tak.. niech domy kultury stoją na prowincji IP: 89.73.207.* 11.11.09, 10:05 u nas wystarczą galerie handlowe i kościoły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torro kraj oszolomow - nikt nie proponuje zbudujny cos IP: *.chello.pl 11.11.09, 16:13 b Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torro niech Sikorski najpierw cos zbuduje lub odbuduje IP: *.chello.pl 11.11.09, 16:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T ja jestem przeciwny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 16:27 A ja jestem przeciwny burzeniu PKiN. Jest to symbol Warszawy. Historia kołem się toczy. Najpierw burzono burżuazyjne kamienice i nasi przodkowie zostali okradzeni z majątku, a teraz chcą burzyć bogactwo narodu i znowu jakiś cwaniak na tym się obłowi. Czy w innych krajach też burzono takie budowle? np cos podobnego do pałacu kultury w Rydze? stoi. wieża telewizyjna w Wilnie? stoi. Może dom Chaucescu w Rumunii? Stoi i ma się świetnie. To co teraz nasi "wspaniali potylicy" robią jest tym samym co działo się kiedyś, tylko wrogowie inni. może teraz zaproponują zamiast pałacu jakąś wieżę unii europejskiej którą nasi wnukowie będą burzyć. paranoja. moim zdaniem PKiN powinien zostać. Powinny zostać zlikwidowane wszystkie parkingi naokoło pałacu, wszystkie ulice, powinny powstać chodniki i fontanny i wszędzie bym posiał trawę i zasadził park/las. na całym terenie. i nie chodzi mi porównanie do central parku. Dla mnie to miejsce powinno pozostać memoriałem. Pałać w parku a nie nowe wieżowce, nowe "złote 44", które będą straszyć niedokończonymi betonowymi filarami. jeszcze mi się przypomniało przy okazji: czy może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego w POLSKI DZIEŃ NIEPODLEGŁOŚCI Pan Solorz i cała Polsatowa zgraja puszczają w prime time o 20 AMERYKAŃSKI PATRIOTYCZNY FILM DZIEN NIEPODLEGLOSCI??? Toż to przecież paranoja i moim zdaniem KRRiT i Rada Etyki Mediów powinna się tym zająć. Niech 4 lipca puszczają takie filmy a nie 11 listopada! T Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torro juz myslalem ze Trojkat sie nie podTobie oba IP: *.chello.pl 11.11.09, 16:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torro jak w 40latku:kupil przodka.Z dzialka na pl Defila IP: *.chello.pl 11.11.09, 16:42 d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desperados Re: Kto jeszcze chce zburzyć Pałac Kultury? IP: 77.222.245.* 10.11.09, 20:24 Zamek Krzyżacki w Malborku też zburzmy! A co! Odpowiedz Link Zgłoś
palim.psest Re: Kto jeszcze chce zburzyć Pałac Kultury? 11.11.09, 00:38 właśnie... symbol germanskiej dominacji nad pokojową ludnością słowiańską i pruską Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Kto jeszcze chce zburzyć Pałac Kultury? IP: *.chello.pl 10.11.09, 20:49 A mi się wydawało, że powiedział to szef MSZ. Ale, redakcja chyba wie lepiej....// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawwas Kto jeszcze chce zburzyć Pałac Kultury? IP: *.chello.pl 10.11.09, 20:52 A kto pokryje koszty? pewnie wielomilionowe. Trzeba przenieść wiele instytucji(publicznych) z pałacu(jak muzeum techniki,teatry). A co z nadajnikami - bez pałacu spory kawałek nie miał TV. Oj zebrało bu się tego. Uprzejmie proszę o odwalanie się od moich podatków. Albo nich ci tak bardzo chętni zrobią sobie zrzutkę Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Kto jeszcze chce zburzyć Pałac Kultury? 10.11.09, 20:57 Akurat TV nadaje od dawna z Raszyna, nie z PKIN. Także cyfrowa. Co do Muzeum Techniki, to cały PKiN nim jest ;-) Ale też jestem przeciwny rozbieraniu go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawwas Re: Kto jeszcze chce zburzyć Pałac Kultury? IP: *.chello.pl 10.11.09, 21:03 Tak nie do końca. Nie wszystko z Raszyna emi.emitel.pl/EMITEL/obiekty.aspx?obiekt=DODR_E1I. W w pałacu jest sporo instytucji publicznych. Podałem tylko przykład Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Kto jeszcze chce zburzyć Pałac Kultury? 10.11.09, 22:03 Gość portalu: pawwas napisał(a): > Tak nie do końca. Nie wszystko z Raszyna > emi.emitel.pl/EMITEL/obiekty.aspx?obiekt=DODR_E1I. Mało przekonujący ten link :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Masz bardziej przekonujący: 10.11.09, 22:12 emi.emitel.pl/EMITEL/obiekty.aspx?obiekt=DODR_E1I ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawwas Re: Kto jeszcze chce zburzyć Pałac Kultury? IP: *.chello.pl 10.11.09, 22:28 Nazwa obiektu: Warszawa / PKiN Obiekt: DODR_E1I Typ obiektu: RTCN Region: Region Wschodni Podregion: Warszawa Długość geo: 21E00'29" Szerokość geo: 52N13'55" Właściciel: Zarząd Pałacu Kultury i Nauki LP PROGRAM NAZWA KONTRAHENTA CZĘSTOTLIWOŚĆ [MHz] KANAŁ MOC ERP [kW] koncesja INFOR. DODAT. 1. T-DAB TP EmiTel sp. z o.o. 190,64 2 Testowa emisja cyfrowego radia DAB+. Emit. pr.: PR1, PR2, PR3, Polskie Radio Euro, RMF FM, RMF Classic, Radio ZET, Chilli ZET, TOK FM, Radio Dla Ciebie, Radio Eska, Radio Maryja. 2. DVB-T TP EmiTel sp. z o.o. 690 48 3 MPEG-4 AVC, 64 QAM, 8k, 3/4, 1/8; emitowane programy: TVP1, TVP2, TVP INFO Warszawa, Polsat, TV4, TVN, TV Puls 3. POLSAT Telewizja Polsat SA 663,25 45 3 4. PULS Telewizja PULS sp. z o.o. 487,25 23 3 5. TV 4 Polskie Media SA 551,25 31 3 6. TVN TVN SA 575,25 34 3 7. TVP INFO Warszawa Telewizja Polska SA Oddział w Warszawie 471,25 21 3 8. TVP1 Telewizja Polska SA 207,25 10 0,50 9. TVP2 Telewizja Polska SA 511,25 26 3 10. 103,7 Roxy FM ROM sp. z o.o. 103,70 0,20 11. Akademickie Radio Kampus Uniwersytet Warszawski 97,10 0,10 12. AntyRadio 94 FM SPECTRUM FM sp. z o.o. 94 1 13. CHILLI ZET Radiostacja sp. z o.o. 106,80 0,20 14. Katolickie Radio PLUS Św. Józef Archidiecezja Warszawska 96,50 10 15. PiN 102 FM Agencja Wydawniczo-Marketingowa "MEDIABANK" SA 102 0,50 16. PLANETA FM FM Radio Jazz sp. z o.o. 101,50 1 17. PR1 Polskie Radio SA 92,40 0,10 18. PR2 Polskie Radio SA 104,90 2,50 19. PR3 Polskie Radio SA 99,10 0,10 20. PR4 Polskie Radio SA 92 0,20 21. Radio dla Ciebie Polskie Radio - Regionalna Rozgłośnia w Warszawie "Radio dla Ciebie" SA 101 10 22. Radio ESKA Rock WAWA SA 104,40 0,50 23. Radio ESKA Warszawa Radio ESKA SA 105,60 3,20 24. Radio Kolor MFM sp. z o.o. 103 1 25. Radio Maryja Prowincja Warszawska Zgromadzenia O.O. Redemptorystów 89 1 26. Radio Pogoda 100,1 FM Złote Przeboje IM 40 sp. z o.o. 100,10 1 27. Radio VOX FM Warszawa NADAWCA sp. z o.o. 93,30 0,50 28. Radio Warszawa Praga Diecezja Warszawsko-Praska 106,20 0,20 29. Radio WAWA International Communication sp. z o.o. 89,90 0,50 30. Radio ZET Radio ZET sp. z o.o. 107,50 10 31. RMF CLASSIC Opera FM sp. z o.o. 98,30 0,10 32. RMF MAXXX - Mazowsze Radio Mazowsze sp. z o.o. 95,80 0,50 33. TOK FM - Pierwsze Radio Informacyjne INFORADIO sp. z o.o. 97,70 0,15 Odpowiedz Link Zgłoś
palim.psest nierozsądny pomysł 11.11.09, 00:40 a mnie siewydawało, że minister msz prowadzi politykę zagraniczną państwa, a nie zajmuje sie rozwojem urbanistycznym miasta. niech wraca do usa i tam mówi co trzeba rozebrać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Kto jeszcze chce zburzyć Pałac Kultury? IP: *.warszawa.mm.pl 10.11.09, 21:10 ja jestem przeciw wyburzaniu wszelkich budowli tylko ze względu na historię. Na tej zasadzie nie byłoby na świecie żadnych zabytków. W Warszawie należałoby po prostu uporządkować Centrum i od razu byłoby ładniej. Poza tym mi osobiście PKiN kojarzy mi się bardziej z Warszawą i wzbudza we mnie pozytywne emocje. Pomimo że jest brzydki i tło historyczne jest nieciekawe, to jednak jest to budynek charakterystyczny i zawszy miło mi go zobaczyć jak wracam z podróży bo wiem że zbliżam się do domu i rodzinnego miasta :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kira Re: Kto jeszcze chce zburzyć Pałac Kultury? IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 11.11.09, 12:37 Zacznijmy od zburzenia Cytadeli, później MDM i Plac Konstytucji , a nawet Mariensztat bo komuna go budowała. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Nie należy też zapomnieć o wyburzeniu: 11.11.09, 19:35 Starego Miasta, zabudowy ul. Marszałkowskiej (domy Centrum, Rotunda)), zerwania komunistycznych torów kolejowych, wyburzenia osiedli (najlepiej wraz z mieszkańcami wszak wychowanymi w poprzednim systemie, czego nie da się wyleczyć) i masy innych rzeczy zbudowanych za poprzedniego systemu (w tym około 550 zakładów przemysłowych, w tym większości elektrowni (z wyjątkiem tych wybudowanych po 1989 roku oczywiście ;)))) , bo po co nam lewoskrętny prąd jak możemy mieć prawoskrętną ciemność ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sawaq Re: Kto jeszcze chce zburzyć Pałac Kultury? IP: *.subscribers.sferia.net 11.11.09, 22:26 aż się uśmiechnęłam, dziękuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Kto jeszcze chce zburzyć Pałac Kultury? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 21:18 Zburzyć to gó...! Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Jak ci się nie podoba to ... 11.11.09, 19:37 chodź tyłem z zamkniętymi oczami i zatkanym nosem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Sikorski jeszcze raz udowodnil,że jest idiotą!;-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 21:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black bmw bierze mocny towar IP: 89.73.207.* 11.11.09, 10:31 niech zdradzi swojego dilera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh67 OK, ale najpierw Malbork, potem Gdańsk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 21:20 ...Szczecin i Wrocław. Germańskim oprawcom chyba też nie odpuścimy, nieprawdaż? Ehh, wszystkie członki opadają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jap Jeszcze ja chcę! IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.11.09, 21:21 Uważam, że mógłby być z tego ciekawy happening, np. "Cały Naród burzy Pałac Stalina w Stolicy" albo "Lubisz Pałac? Teraz możesz mieć go w domu (w kawałkach)". Burzenie odbyłoby się w czynie społecznym, na uwolnionej działce, którą można podzielić i sprzedać dałoby się uzyskać większą i bardziej praktyczną zabudowę; pewnie do burzenia nie trzeba dopłacać. Więc nad czym się tu zastanawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mścisław paranoja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.11.09, 21:23 Pan Minister z Bydgoszczy uruchamia temat zastępczy w Warszawie, tylko po co? Bo chyba to nie jest objaw paranoi, bo przecież Pan Minister jest bardzo inteligentnym i opanowanym człowiekiem. A przy okazji PKiN jest wpisany na listę zabytków tak jak Łazienki, Wilanów etc.a więc z mocy prawa nie można go zburzyć, czyżby Pan Minister absolwent Oxfordu bardzo wykształcony i elokwentny człowiek o tym nie wiedział .., Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik Re: paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 08:11 Jakowarszawiak z urodzenia i od wielu pokoleń chcę zbrzenia tego monstrum. Na długo przed upadkiem komunizmu mazyłem o zburzeniu tego monstum. W jego miejsce malutka hacjenda. Moja !:) Na jakiś czas. A potem prwdziwe centrum miasta, a nie pryszcz. Co z tego, że wielki. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Nim coś zaczniesz burzyć, to weź i zbuduj 11.11.09, 19:43 podwyższenie dla swego poziomu ortografii, bo jak na mieszkańca Warszawy od wielu pokoleń to pachnie od ciebie przyjezdnością :(( Też Warszawiak od pokoleń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Killerek Kto jeszcze chce zburzyć Pałac Kultury? IP: *.warszawa.mm.pl 10.11.09, 21:30 Sikorski to minister spraw zagranicznych a nie obrony :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Kto jeszcze chce zburzyć Pałac Kultury? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 21:38 a w nieczech zburzyc autostrady budowane za hitlera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Kto jeszcze chce zburzyć Pałac Kultury? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 21:45 Radek Sikorski to ambasador USA w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an_architekt Re: ja chcę! Bo jestem Polakiem IP: *.aster.pl 10.11.09, 23:03 Ty się nie odzywaj, Twój głos się nie liczy. Udowodnij, żeś Polak. Dla mnie możesz być, np. czereśniakiem, hreczkosiejem, ziemią do kwiatów i czym tam jeszcze, jak to u was zowią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Re: ja chcę! Bo jestem Polakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 10:58 > Udowodnij, żeś Polak. Właśnie, gacie w dół, kolego ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Właśnie niech powie szybko: 11.11.09, 19:46 Grzegorz Brzęczyszczykiewicz z Chrząszczyrzewoszyc powiat Łękołody pogryziony przez chrząszcza z powyłamywanymi nogami, brzmiącego w trzcinie przy suchej szosie w czasie suszy ... to zaraz się ujawni kto on taki :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Kto jeszcze chce zburzyć Pałac Kultury? IP: *.chello.pl 10.11.09, 21:48 A mnie się wydaje że albo pan Sikorski ma widoki na przejęcie ziemi w centrum Warszawy(bo parku to tam na pewno nie będzie),albo ma kłopoty z głową po włażeniu w d... amerykanom.PKiN nie jest może piękny ani politycznie poprawny,ale stanowi element naszej historii i powinien stać tam gdzie stoi.Dlaczego nie ma pomysłu zburzenia np.Cytadeli przecież to też rosyjska budowla,tylko teren pod nią nieco mniej atrakcyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Kto jeszcze chce zburzyć Pałac Kultury? IP: *.chello.pl 10.11.09, 23:31 Z cytadelą to świetny przykład , bo ona żadnym obłudnym podarunkiem nie była , miała bez metafor Warszawę pacyfikować pod butem bratnich słowian . Teraz jej celem będzie głoszenie chwały oręża polskiego , i mimo swej genezy , albo również i z tego właśnie powodu , do takiej roli nadaje się wyśmienicie . Podobną metamorfozę , ale w mentalnym postrzeganiu musi przejść PKiN , a dywagacje o burzeniu to jedynie jakiś wizerunkowy teatrzyk . Odpowiedz Link Zgłoś
palim.psest Re: Kto jeszcze chce zburzyć Pałac Kultury? 11.11.09, 00:43 no nie zapominajmy o kilkunastu fortach warszawskich. Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Odesłać oszołomów do piaskownicy. 10.11.09, 21:48 Tam mogą sobie budować pałace z piasku i burzyć je do woli. Usunąć niebezpieczne osoby z rządu! Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Niech coś zbudują najpierw te półgłowki 10.11.09, 22:07 Ten wstrętny reżimowy siermieżny PRL odbudował Warszawę. A arcypotężna gromowłądna bogata kapitalistyczna IV RP zes*by się, gdyby musiała odbudować chociażby Pałac Saski. Chociaż na budowę siedlisk kleru - kasa jest. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Jeśli mowa o Pałacu Saskim 10.11.09, 22:28 to i III i IV RP dała ciała. I to bez wazeliny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Jeśli mowa o Pałacu Saskim IP: *.chello.pl 06.02.10, 11:27 życie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomiak Re: Kto jeszcze chce zburzyć Pałac Kultury? IP: *.acn.waw.pl 10.11.09, 22:07 lepiej do Kielc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sosnkowski Kto jeszcze chce zburzyć Pałac Kultury? IP: 188.33.20.* 10.11.09, 22:19 Newsweek oczywiście popiera agenta CIA. Buhahaha ! R.S. wracaj do Afganistanu tam twoje miejsce ! Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Kto jeszcze chce zburzyć Pałac Kultury? 10.11.09, 22:23 Pochodzenie miał pałac dość haniebne, ale naukowe, oświatowe i kulturalne instytucje, które tam działały przez lata (także w PRL) dawno już zmazały ten grzech poczęcia. Jeśli ktoś teraz chce za nasze pieniądze burzyć ten wyimaginowany mur, tylko się ośmiesza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frantic Re: Kto jeszcze chce zburzyć Pałac Kultury? IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.09, 23:03 Popieram pomysł zburzenia: Po pierwsze to nie jest pałac, po drugie ilekroć bywam koło tego koszmaru architektury postsowieckiej przypomina mi się smutny los jaki spotkał Polskę i Warszawę po 1945 roku. Pseudo dar Stalina - największej zakały w historii ludzkości - z pewnością nie zasługuje na to aby istnieć dłużej niż istniał narzucony prze sowietów system. Po wojnie zburzono Sobór św. Aleksandra Newskiego zbudowany przez dynastię Romanowów - zburzmy PKiN zbudowany przez „dynastię” komuchów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: Kto jeszcze chce zburzyć Pałac Kultury? IP: 94.75.67.* 11.11.09, 02:11 Gość portalu: Frantic napisał(a): > Popieram pomysł zburzenia: Po pierwsze to nie jest pałac, po drugie > ilekroć bywam koło tego koszmaru architektury postsowieckiej > przypomina mi się smutny los jaki spotkał Polskę i Warszawę po 1945 (...) Fakt, smuta. Odbudowano kraj, zelektryfikowano, zwalczono analfabetyzm. Ludność przestała umierać z głodu na przednówku, uwolniono większość Polaków spod władzy szlachty i kleru. Same zbrodnie. Teraz to wszystko wymażemy a do połowy wieku przywrócimy pańszczyznę. Analfabetyzm i biedę na pograniczu wyniszczenia biologicznego już udało się ponownie wydobyć z zapomnienia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxx Postsowiecki półmózgu IP: *.chello.pl 14.11.09, 00:31 Zmiany o których piszesz odbyły się pomimo tego PRLowskiego g...a, w innych krajach też sytuacja była podobna a osiągnięto o wiele więcej. Gdyby nie PRL Polska miałaby szanse na normalny rozwój, a tak jesteśmy zacofani, a tacy "inteligenci" jak ty jeszcze tego nie rozumieją to dopiero tryumf zzagrobu . Zburzyć PKiN bo to żaden symbol Warszawy. A z listy zabytków zawsze można wykreślić.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włocławiak Re: Kto jeszcze chce zburzyć Pałac Kultury? IP: 94.254.145.* 11.11.09, 12:30 To może całą Warszawę ją też budowali ci znienawidzeni przez Ciebie komuniści a zniszczyli straszni niemcy Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Co tak skromnie idźmy za ciiosem 10.11.09, 22:26 W Warszawie należy zburzyć PKiN, budynek KC (a dziś Centrum Bankowo-Finansowe), MDM, Hutę Warszawa, Stadion Śląski w Chorzowie, "Spodek" w Katowicach i hutę w Dąbrowie Górniczej (d. Huta Katowice), Osiedle Nowa Huta i Hutę Sendzimira (d. Lenina). No i oczywiście zasiać trawę na "gierkówce". A na prezydenta wybrać Kononowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autorr X Re: Co tak skromnie idźmy za ciiosem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 11:36 Zburzyć i nie pytać ludzi o zdanie tak jak zburzono kino MOSKWA. Każdy ma jakieś zdanie i jeden powie NIEEE drugi TAAAk i wszyscy jęczą jak stare krowy..może jeszcze refenrendum zrobić, dla decyzji administracyjnej. W tym miejscu o wiele lepiej można zagospodarować przestrzeń i dostosować ją do nowych czasów, tak aby ludzie nie musieli spotykać się pod ROTUNDĄ która też jest do wyburzenia! Pozdr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianin Kto jeszcze chce zburzyć Pałac Kultury? IP: *.aster.pl 10.11.09, 22:53 Już aż nadto było w Warszawie zniszczeń, żeby jeszcze dyskutować nad chorym pomysłem pana Sikorskiego zburzenia PKiNu. Niech ten człowieczek cieszy się tym, że może chodzić po odbudowanej Warszawie. Już byli w historii niszczyciele budowli, książek, ludzi. Wystarczy tego niszczenia a pomysł, małego w swoim zaślepieniu człowieka, zaliczmy do objawu chorobowego. Mnie PKiN kojarzy się z kinami, doskonałymi spektaklami teatralnymi, spotkaniami z F. Durrenmattem i jego twórczością, muzycznymi wydarzeniami artystycznymi w Sali Kongresowej, czego pan Sikorski chyba ani nie widział, ani nie słyszał. Nie wiem jakich represji doznał on w swoim życiu, ale podejrzewam, że nie stracił tyle ile moja rodzina straciła tu w Warszawie. Dziś, moimi dobrami są groby najbliższych, od kilku pokoleń spoczywających na warszawskich cmentarzach. Panie Sikorski, do pewnych rzeczy należy dorosnąć razem z historią kraju, miasta i rodziny, tak jak dorasta się do fraka. Ale na to trzeba wielu pokoleń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iKristof Kto jeszcze chce zburzyć Pałac Kultury? IP: *.range86-151.btcentralplus.com 10.11.09, 23:22 Jeszcze ja! Odpowiedz Link Zgłoś
jacekzwawy Zburzyć 11.11.09, 02:09 Jestem warszawiakiem z urodzenia. Chcę szybkiego zburzenia Pałacu Kultury. Nie tylko dlatego, ze to symbol zniewolenia Polski podarowany przez Stalina. Przede wszystkim dlatego, że ten kolos zajmuje cenne miejsce w środku miasta,umartwia serce stolicy. Na miejscu „Pekinu” widziałbym odbudowane wg zdjęć(jak na Starym Mieście) stare kamienice i częściowe odtworzenie siatki ulic: Wielkiej, Złotej itd. W kamienicach powinny znajdować się instytucje, które ożywią martwe, ciemne i głuche serce Warszawy: kafejki, restauracje, kluby muzyczne itp. Proszę tez o to, aby nie wypowiadały się na ten temat osoby spoza Warszawy. Im łatwo jest popierać tego molocha, bo nie muszą z nim żyć na co dzień. Jacek z Wawy. Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Chcesz coś sobie zburzyć? Wolna wola. 11.11.09, 08:14 Ale najpierw coś sobie za własne pieniądze wybuduj na własnym terenie. A potem daj upust manii destrukcji i rozwalaj. Nawet po kilka razy. Ale nie to co należy do społeczeństwa Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Zburzyć IP: *.e-point.pl 11.11.09, 10:08 Popieram - trzeba usunąć to dziwactwo z centrum miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an_architekt Re: Zburzyć IP: *.aster.pl 11.11.09, 11:54 jacekzwawy, masz rację, świętą rację ale tylko częściowo. Proponuję jednak małą zmianę. Warszawiacy z urodzenia ale tylko Ci, którzy mieszkają tu od np. trzech pokoleń, na Święto Zmarłych na groby przodków nie wyjeżdżają w Polskę a wakacji nie spędzają u dziadziusia na furmance. Reszta mieszkańców Warszawy małczat i ruki pa szwam. Mam nadzieję, że wtedy takich debilnych pomysłów jak Twój nie byłoby na forach internetowych. Pozdrawiam, warszawianin w 6. pokoleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
eldritch68 Re: Zburzyć 11.11.09, 23:32 całkowicie popieram zburzenie tego penisa w wzwodzie który non-stop gwałci Warszawę. Szkoda , że wsród nas jest już tylu tchórzy, że mało komu Pajac przeszkadza. Przypomnę że nasi przodkowie w 1921 roku mieli dość odwagi by zburzyć podobny rosyjski "prezent" czyli gigantyczną cerkiew na obecnym Placu Piłsudskiego. Niestety teraz większość polskiego narodu stanowi hołota. Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku a CO Twoim zdaniem znajduje się w tym "molochu"? 12.11.09, 01:24 jakie konkretnie instytucje chciałbyś zamknąc aby zbudować swoje parkingi i kafejki? znasz je? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saxon Pałac im. tow. Stalina - zburzyć, postawić coś IP: *.chello.pl 11.11.09, 09:21 ładnego. Odpowiedz Link Zgłoś
do100jnik mam propozycję dla chcących zburzyć PKiN (d. im. 11.11.09, 10:20 Józefa Stalina), nie się zrzucą na ten projekt wraz z odtworzeniem publicznych powierzchni udostępnionych przez PKiN, bo to co robią to takie pieprzenie bez odpowiedzialności i nie za swoje z pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
do100jnik a tak w rozwinięciu mojego poprzedniego wpisu 11.11.09, 10:24 proponuję zajrzeć do wyborcza.pl/1,75248,7239016,Kolejke_powietrzna_wspiera_juz_nawet_opozycja.html mam nadzieję, że do takich właśnie ludzi należy przyszłość, a nie do pierdoł od burzenia Odpowiedz Link Zgłoś