Dodaj do ulubionych

List do sw. Mikolaja

IP: 91.208.150.* 15.12.09, 14:34
Zapraszam was do napisania tutaj listu do swietego. Zyczenia powinny
byc zwiazane z komunikacja.
Moje zyczenie to linia autobusowa... moze nazywac sie 522 na
trasie... Mlynow-Ogrod Botaniczny a konkretnie Plocka-Wolska-
Skierniewicka-Siedmiogrodzka-Grzybowska(omijajac Bankowy)-
Marszalkowska-waryńskiego-spacerowa(omijajac pl.trzech Krzyzy)-
belwederska-sobieskiego(koniecznie bez przystankow czarnomorska i
truskawiecka)-wilanowska-przyczolkowa-do ogr.botanicznego
dziekuje swiety mikolaju ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: kuna List do Mikolaja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.09, 15:12
      Kochany Mikołaju,
      poproszę o przywrócenie linii 125 na trasę: Międzylesie, Praga, pl. Bankowy, al.
      Solidarności, Wolska, Połczyńska, Lazurowa, Os. Górczewska.
      Z poważaniem,
      kuna.
      • Gość: PB99 Re: List do Mikolaja IP: *.netia.pl 15.12.09, 15:50
        125 na starą trase i powrót 436 (moze być za 504)
        • Gość: qaz Re: List do Mikolaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 16:15
          Ja św. Mikołaju chciałbym dostać prezent w postaci przywrócenia 3-wagonowych
          tramwajów na linii 26, bo - ku@#a - wejść sie nie da!
        • Gość: dds Re: List do Mikolaja IP: 212.38.196.* 16.12.09, 13:26
          tak, to jest tez moje zyczenie do Mikolaja.
        • Gość: Rys50 Re: List do Mikolaja IP: 94.254.172.* 16.12.09, 20:47
          436 Przywrócenie lub 504 po dawnej trasie 436 (na Młynów)
        • horpyna4 Re: List do Mikolaja 17.12.09, 12:10
          Uważaj, bo święty Mikołaj jako osobnik niemłody przywróci 125 na
          naprawdę starą trasę, jaką pamięta: Rynek Nowego Miasta - Łowicka.
          • Gość: PB99 Re: List do Mikolaja IP: *.netia.pl 17.12.09, 12:44
            Bardziej należy się bać ZTM-u jak wymyślą korekty związane z budową
            metra to 125 może zacząć kursować tylko po prawej stronie Wisły a
            potem tak jej zostanie
    • Gość: Jacek Marszałek Re: List do sw. Mikolaja IP: 94.75.121.* 16.12.09, 13:18
      Ja proszę o przywrócenie linii 103 na Pragę Północ na trasie Metro
      Młociny-Dw.Wschodni(Kijowska).
      • Gość: Prahnitz Re: List do sw. Mikolaja IP: 212.244.73.* 16.12.09, 15:12
        A ja proszę, żeby wreszcie doprowadził do rozmowy pana M. z psychiatrą :)
    • angelcorpse List do sw. Mikolaja 16.12.09, 13:46
      A ja bym prosił Św.Mikołaja żeby Ruta pojeździł komunikacją miejską (np. 9tką w
      stronę Okęcia w szczycie, 17tką z Arkadii do Centralnego w szczycie, SKMką rano
      koło 6.30-7.00 z Pruszkowa do Śródmieścia) przez kolejne 365 dni dzień w dzień
      to może zrozumie dlaczego tak wszyscy na niego klną :)
      • Gość: Asia Re: List do sw. Mikolaja IP: *.ip.netia.com.pl 16.12.09, 19:30
        zeby z Bemowa autobus, albu busik chociaz - kursował bezpośrednio do
        Metra Marymont...Bo tak, to bym miala 10 minut do stacji metra i 4
        przystanki: kerfur,dzialki,lidl,broniewskiego, i metro.

A nie tylko tramwaj nr 5,ktory do metra Mlociny jedzie dluzej i ma
        przystankow 10:
        kerfur,dzialki,lidl,broniewskiego,leklerk,cmentarz,statoil,dzialki1,d
        zialki2,dluuugie swiatla, metro.

i gdzie tu logika? egonomia? synergia?

wot technika....
    • Gość: BM Re: List do sw. Mikolaja IP: *.chello.pl 17.12.09, 09:38
      Drogi Mikołaju,
      Ja cię proszę, żeby panowie z ZTM zapomnieli o likwidacji 505 i skracaniu trasy
      107, i żeby na wiosnę ruszyła linia turystyczna po Warszawie z prawdziwego
      zdarzenia: jeżdżąca względnie często, dobrze rozreklamowana i z "objaśnieniami"
      w języku angielskim i polskim (na zmianę).

Chciałbym też, Mikołaju, żeby z Sadyby kursowała choć jedna linia na Służewiec
      aleją Wilanowską.

O przywróceniu 186 na dawną trasę, z przedłużeniem jej do Sadyby,też marzę, ale
      chyba nawet ty, Święty Mikołaju, nie masz takiej mocy...

WESOŁYCH ŚWIĄT! :)

• Gość: spacemarine Mikołaju, ja proszę o stację metra Plac Konstytucj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 15:35
      Byłem bardzo grzeczny w tym roku, więc myślę że zasłużyłem by do pracy nie
      jeździć spóźniającym się wyjącym, zimnym trupem 13N, który dodatkowo się zawsze
      spóźnia i jeździ rzadko.
      • horpyna4 Re: Mikołaju, ja proszę o stację metra Plac Konst 17.12.09, 15:49
        A spacerek dla zdrowia?
      • pawel.777 Re: Mikołaju, ja proszę o stację metra Plac Konst 17.12.09, 16:43
        13N? To jest w Warszawie taka linia?
        • Gość: spacemarine Re: Mikołaju, ja proszę o stację metra Plac Konst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 20:16
          To model tramwaju.
          • Gość: Stary Pingwin Re: Mikołaju, ja proszę o stację metra Plac Konst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 09:23
            A skąd 777 ma o tym wiedzieć?Pracownik ZTM-u nie musi znać się na KOMUNIKACJI
            • horpyna4 Re: Mikołaju, ja proszę o stację metra Plac Konst 18.12.09, 10:50
              13N są i tak lepsze od nowszych od nich 105N. Te to dopiero gruchoty.
            • Gość: Prahnitz Re: Mikołaju, ja proszę o stację metra Plac Konst IP: 212.244.73.* 21.12.09, 12:25
              > Pracownik ZTM-u nie musi znać się na KOMUNIKACJI

Niektórzy motorowi zamiast zadawać się z ZZ niech się nauczą pudłować wagony po
              awarii.
      • Gość: Rychu Niepotrzebna do niczego! IP: *.spray.net.pl 19.12.09, 11:15
        Bardzo dobrze, że jej nie zbudowano. Politechnika jest 3 minuty
        powolnym spacerkiem od Konstytucji.
    • jhbsk Re: List do sw. Mikolaja 18.12.09, 11:38
      Mikołaju drogi spraw, żeby urzędnicy przestali zmuszać ludzi do nieustannych
      przesiadek.
    • Gość: Rychu Re: List do sw. Mikolaja IP: *.spray.net.pl 19.12.09, 00:22
      Ja mam jedną prośbę - czas pogonić roszczeniowe trole!!!
    • Gość: kuna zmieniam życzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.09, 10:24
      Kochany Mikołaju,
      przepraszam za zamieszanie, ale odwołuję swoje życzenie co do przywrócenia linii
      125 na poprzednią trasę. W zamian za to bardzo Cie proszę, drogi Mikołaju, daj
      Rychowi trochę rozumu, by mógł pojąć, że płacąc za komunikację miejską, płacąc
      podatki i inne składki, mamy prawo oczekiwać jakości usług na przyzwoitym
      poziomie i wykorzystania NASZYCH pieniędzy tak, byśmy MY byli zadowoleni. Spraw
      Mikołaju, by Rychu (i jemu podobni) zrozumiał istotną różnicę pomiędzy postawą
      roszczeniową, która dotyczy dziamgania o różne dobra za darmo bez udziału pracy
      ze strony dziamgającego, a żądaniem należnego, czyli tego co z naszych
      pieniędzy
      jest tworzone i dla nas przeznaczone.
      p.s. Mikołaju, jeśli nie będziesz w stanie spełnić tego życzenia (wiem, może być
      ciężko), to poproszę o to 125 jak w pierwszym życzeniu.
      Dziękuję i życzę WESOŁYCH ŚWIĄT,
      kuna
      • Gość: Prahnitz Re: zmieniam życzenie IP: 212.244.73.* 21.12.09, 12:02
        > daj Rychowi trochę rozumu

Hehehehe :) Im więcej czytam takie życzenia od mentalnie ubogich tym bardziej
        popieram Rycha:)
        • Gość: kuna Re: zmieniam życzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.09, 12:57
          Zawsze mnie cieszy, gdy dam komuś trochę radości, nawet jeśli jest to osobnik
          pokroju Rycha ;-) i nawet jeśli jego radość wynika z niezrozumienia tematu.
          Wesołego karpia życzę, bogatego Mikołaja i dużo zdrówka na następny rok.
    • Gość: gecko Re: List do sw. Mikolaja IP: *.multimo.pl 21.12.09, 14:06
      Ja bym sobie życzył, święty Mikołaju, żeby mieszkańcy Mazowsza poszli po rozum do głowy i w następnych wyborach samorządowych nie wybierali PSLu, który rękami marszałka Struzika i jego ludzi zamordował reformy na Kolejach Mazowieckich. I żeby mieszkańcy Warszawy poszli po rozum go głowy i nie wybierali ani PISu, ani SLD, które to przez wiele lat blokowały podwyżki cen biletów, przez co teraz jak się doda linię w jednej dzielnicy, to trzeba coś zabrać w innej. A najlepiej, święty Mikołaju, jakby oświeciło ludzi nieco bardziej, żeby wręcz chcieli podwyżek cen biletów, i żeby mocą uchwały rady miasta te pieniądze były przeznaczane na inwestycje w transport szynowy w Warszawie i okolicach, na przykład tramwaj do Wilanowa, na Gocław, i na kolejową obwodnicę centrum... I żeby pstryk, tak jak Hanka obiecała, były w 2014 trzy linie metra i sześć linii SKM, wiem, to ostatnie to kpina nawet ze świętego Mikołaja, przepraszam :|

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka