Dodaj do ulubionych

Karta Visa - problemy

02.01.10, 23:18
Mam dzis problemy z platnoscia karta Visa . Sa srodki na koncie a zaden
bankomat nie chce wyplacic kasy i nie mozna zaplacic karta . Ktos jeszcze ma
taki problem ??? Karta w GetinBank
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: Karta Visa - problemy 02.01.10, 23:49
      Może pomyliłeś PIN? Karty VISA działają.
      • blumm Re: Karta Visa - problemy 03.01.10, 00:14
        Wyskakuje jakis komunikat o problemach z polaczeniem z bankiem albo brak srodkow
    • dorsai68 Z takim problemem to na infolinię banku, 03.01.10, 00:44
      a nie na forum internetowe.

Jeśli ktoś powie "tak miałem taki problem", to pomoże jakoś w rozwiązaniu twojego, hmm...?
      • Gość: r Re: Z takim problemem to na infolinię banku, IP: *.prenet.pl 03.01.10, 09:30
        dorsai68 napisał:
        > Jeśli ktoś powie "tak miałem taki problem", to pomoże jakoś w rozwiązaniu
        twojego, hmm...?

Niestety w dni wolne infolinia banku nie dziala , visa nie ma infolinii wiec kto
        moze potwierdzic ze jest problem jak nie inni uzytkownicy , hmm?
        • horpyna4 Re: Z takim problemem to na infolinię banku, 03.01.10, 10:01
          Mafia wyczyściła konto?
          • Gość: snot Re: Z takim problemem to na infolinię banku, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.10, 11:51
            Ja też nie mogę płacić kartą od 1 stycznia, nie wiem o co kaman, w bankomacie
            nie próbowałem, kasa na koncie jest..
            • Gość: r Karcie VISA juz dziekujemy IP: *.prenet.pl 03.01.10, 11:55
              Gość portalu: snot napisał(a):
              > Ja też nie mogę płacić kartą od 1 stycznia, nie wiem o co kaman

Czyli jednak . Jutro zmieniam bank i karte . VISA pa pa
              • Gość: BUC Re: Karcie VISA juz dziekujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 12:12
                Od 1 stycznia 2010 postawiono nowe wymogi dla elektronicznej obslugi kont VISA.
                Od tego dnia wymagane jest zgromadzenia na koncie minimalnej kwoty 4000 pln.
                Konta o nizszym wkladzie nie beda obslugiwane
              • jan-w Re: Karcie VISA juz dziekujemy 03.01.10, 18:16
                Gość portalu: r napisał(a):
                > Czyli jednak . Jutro zmieniam bank i karte . VISA pa pa
                Następna będzie Mastercard pa, pa (bo zamokły łącza) czyli - karto kredytowa pa, pa.
                Amex, JCB, Dinners Club itp są w Polsce w zaniku.
                Nie ma to jak szybkie decyzje ;-)
        • dorsai68 Jaki bank, taka infolinia. 03.01.10, 12:21
          Widziały gały co brały, czyż nie?
    • Gość: kixx Gettin Bank w upadlosci IP: *.acn.waw.pl 03.01.10, 13:07
      srodki na kontach beda dzielone miedzy wierzycieli wg prawa
      bankowego.
    • agulha Re: Karta Visa - problemy 03.01.10, 17:33
      Jeżeli w tym banku infolinia czy inszy numer alarmowy nie działa 24 h na dobę -
      zmień bank.
      Może być np. tak, że wykryto nietypową transakcję na koncie, próbowano się z
      Tobą skontaktować, nie odebrałeś i zablokowano Ci kartę dla Twojego własnego dobra.
      Tak robi np. Citibank, do tej pory 2 czy 3 razy i za każdym razem miałam ich
      ochotę zamordować. Raz 'nietypową transakcją' był dla nich zakup książki przez
      Internet za 40 zł (nie odebrałam telefonu, bo zapomniałam powiadomić o zmianie
      nr komórki), innym razem owszem transakcja była nietypowa, ale spodziewałam się
      telefonu od razu, a nie po pół godziny, kiedy siedząc w gwarnej restauracji nie
      usłyszałam sygnału...
      • Gość: snot Re: Karta Visa - problemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.10, 21:12
        Karta już działa, właśnie zrobiłem nią zakup.

Mam nadzieje, że to tylko chwilowe problemy, które się nie powtórzą..
        • Gość: blumm Re: Karta Visa - problemy IP: *.prenet.pl 04.01.10, 19:24
          Gość portalu: snot napisał(a):
          > Karta już działa, właśnie zrobiłem nią zakup.

No to sie ciesze ze Ci dziala , bo moja o ktorej tu pisalem rowniez ;) To nic ze
          prawdopodobnie byla to wina GB , ktory przeprowadzal fuzje sie z innym bankiem ,
          to nic ze 4 dni nie mialem gotowki , to nic ze nikt nie uprzedzil o klopotach .
          Jak napisal ktos wczesniej - jaki bank , taka infolinia . Ja dodam ze na nazwe
          bank trzeba sobie zasluzyc . dla mnie to najwyzej zenujaca instytucja finansowa
          . Pozdro all
    • jan-w Re: Karta Visa - problemy 06.01.10, 09:44
      Może to niemiecki bankomat był?

Mieszkańcy Niemiec posiadających karty płatnicze i kredytowe mają problemy z wypłatą gotówki i dokonywaniem płatności – podaje Forsal.pl za PAP. Powodem jest błąd w oprogramowaniu mikrochipów, które nie rozpoznają roku 2010.
      prnews.pl/przeglad-prasy/bankomaty-i-terminale-przegraly-z-nowym-rokiem-47483.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka