Dodaj do ulubionych

Kolejne ofiary pociągu-pułapki Kolei Mazowieckich

08.02.10, 22:08
Zastanawiam się, czy w czasie, gdy pasażerowie posiadali ważny bilet (czyli
jadąc między dworcem zachodnim a Włochami, Piastowem etc.) nie mogli, zupełnie
legalnie, kupić u konduktora biletu na pozostały fragment.

Nie znam się na taryfie KMów, przyznaję bez bicia - głośno myślę.

GM
Obserwuj wątek
    • Gość: AP Re: Kolejne ofiary pociągu-pułapki Kolei Mazowiec IP: *.centertel.pl 08.02.10, 22:15
      Mogli, ale widać panowie "sprawdzający" byli szybsi.
      Albo robią to specjalnie, bo wiedzą, że złapią ludzi. Przyznaję, że nie zdarzyło
      mi się w ciągu 2 ostatnich lat spotkać kontrolera w pociągach KM, TLK, InterCity
      itp. A tu kolejna taka sama akcja...
      • przewoz_pw Re: Kolejne ofiary pociągu-pułapki Kolei Mazowiec 08.02.10, 22:23
        > o
        > mi się w ciągu 2 ostatnich lat spotkać kontrolera w pociągach KM, TLK, InterCit
        > y

TLK i IC jeżdżę 2 razy w tygodniu i za każdym razem trafiam na kontrolę. W KM trafiam średnio raz na tydzień lub dwa. Gdzie ty się chowasz, jak kontrolerzy wychodza :P

A teraz do listu:
        "w końcu dwudziestu pasażerów to aż 1 wszystkich osób "
        ??

" a mój mandat wyniósł 1000krotnoć wartości biletu na trasie Pruszków- Jaktorów"
        Żeby przypadkiem....
        • Gość: pm czyli 6000 zeta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 22:43
          to ile ten madat wyniósł, skoro tysiąckrotność ceny biletu (bilet pruszków - jaktorów 6 zeta), 6 tysięcy? o taką sumę to można się już sądzić :d
          • Gość: studenciak Re: czyli 6000 zeta? IP: 82.160.51.* 08.02.10, 23:16
            może ma zniżkę dla inwalidy O_o ...
    • Gość: gość Re: Kolejne ofermy w pociągu Kolei Mazowiec IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.02.10, 23:28
      Podobno znaczna część Polaków nie potrafi czytać ze zrozumieniem. Do
      tej pory w to nie wierzyłem, ale czytając kolejne zwierzenia sierot,
      które nie potrafią wsiąść do właściwego pociągu, zaczynam w to
      wierzyć...
      • freejazzy Re: Kolejne ofermy w pociągu Kolei Mazowiec 09.02.10, 00:14
        > Podobno znaczna część Polaków nie potrafi czytać ze zrozumieniem. Do
        > tej pory w to nie wierzyłem, ale czytając kolejne zwierzenia sierot,
        > które nie potrafią wsiąść do właściwego pociągu, zaczynam w to
        > wierzyć...

"Czytanie ze zrozumieniem" - sentencja-wytrych wszystkich komentujących nie mających nic innego do powiedzenia:)
        Rzecz w tym, że na stacji nie ma nic do czytania ze zrozumieniem, bowiem NIE JEST NAPISANE, że ten akurat podjeżdżający pociąg jest przyśpieszony. Przy notorycznych spóźnieniach pociągów KM ciężko tak naprawdę mieć pewność, że ten akurat skład podstawiający się o 16:55 to właśnie pociąg przyśpieszony a nie spóźniony poprzedni jadący w tej samej relacji. O ile jeszcze na Zachodniej jest jakaś (podkreślam: jakaś) informacja przez megafony o tyle na Powiślu czy Ochocie można liczyć tylko na swoją intuicję - i przeczytanie rozkładu ZE ZROZUMIENIEM nie ma tu nic do rzeczy...
        Następny pociąg do Żyrardowa jest o 17:29 - jaką mam gwarancję przy obecnych "osiągach" KM, że to jest mój pociąg a nie przyśpieszony-opóźniony o pół godziny?
        • przewoz_pw Re: Kolejne ofermy w pociągu Kolei Mazowiec 09.02.10, 13:26
          > Rzecz w tym, że na stacji nie ma nic do czytania ze zrozumieniem, bowiem NIE JE
          > ST NAPISANE

Jest napisane w rozkładzie. Zgoda, że na np Powiślu, czy Ochocie nie ma wyświetlaczy, ale rozkład jest. I jest w nim napisane na jakich stacjach się zatrzymuje. Widziałem już kilkakrotnie, jak niektórzy czytają, czytają, a potem i tak się konduktora pytają, jakby nie dowierzali.
      • szlakuls Re: Kolejne ofermy w pociągu Kolei Mazowiec 09.02.10, 00:40
        Gościu, stań na peronie Ochoty i zorientuj się jaki to właśnie kibel
        wtacza się na stację. Tam nie ma żadnej zapowiedzi, na czole
        wyświetlany jest zamiennie napis Koleje mazowieckie i nazwa stacji
        docelowej. Skąd masz wiedzieć, że ten pociąg to właśnie
        przyśpieszony?
      • Gość: gość Re: Kolejne ofermy w pociągu Kolei Mazowiec IP: 85.222.87.* 09.02.10, 17:01
        No dokładnie tak,zgadzam się z tą opiną w 100%. Spotkałam w swoim
        życiu nie jedną osobę która nie wsiadła do pociągu jadącego
        przykładowo do Gliwic bo sama jechała do Katowic i do głowy jej nie
        przyszło że te pociągi inaczej jak przez Katowice nie pojadą.
        Obowiązkiem podróżnego jest zorientowanie się dokąd jedzie pociąg.
        Niedługo to każdego jełopę pracownicy będą za rączkę musieli
        prowadzić do pociągu.
        • Gość: Rufus Re: Kolejne ofermy w pociągu Kolei Mazowiec IP: *.203.68-86.rev.gaoland.net 09.02.10, 22:20
          > Niedługo to każdego jełopę pracownicy będą za rączkę musieli
          > prowadzić do pociągu.

Święta prawda! Tym zblazowanym podróżującym jełopom wydaje się, że pociągi są
          dla nich! Normalnie w doopach się tym podróżnym poprzewracało!!!
    • szlakuls KM nie chce oznakować czytelnie pociągów 09.02.10, 00:35
      KM celowo nie chce porządnie oznakować swoich pociągów? Złodzieje?
      www.tvnwarszawa.pl/28415,1640644,0,1,wygodne_schematy_kolejowe_nie_da_sie,wiadomosc.html
      www.tvnwarszawa.pl/28415,1635042,0,1,sami_projektuja_tablice__bo_stare_sa_beznadziejne,wiadomosc.html
    • przewozowiec Kolejne ofiary pociągu-pułapki Kolei Mazowieckich 09.02.10, 03:55
      Od tego jest Facebook czy inne podobne forum, na Internecie, zeby sie skrzyknac i zmienic politykow, ktorzy sa odpowiedzialni za ten bajzel w komunikacji. Tak sie robi na zachodzie, dlaczego nie mozna probowac wybrac politykow, ktorzy beda probowac zmienic istniejacy stan rzeczy. Wyrzucic jakichs tam Struzikow czy innych dupkow, ktorzy dbaja o wlasna...posade. Tyle ludzi korzysta z komunikacji miejskiej w Wawie i okolicach, ze da sie to zrobic. No chyba ze nikt z uzytkownikow komunikacji publicznej nie korzysta z Internetu, w co nie wierze albo korzystanie z tejze komunikacji uniemozliwia juz korzystanie z Internetu ze wzgledu na brak czasu spowodowany opoznieniami i wywozeniem w pole! Nie od razu Krakow, znaczy sie Warszawke i jej komunikacje, zbudowano, ale nie ma co dawac sie robic w balona (i to palantom, ktorzy z Warszawa maja tyle wspolnego co ja z Ameryka!) tylko zaczac dzialac!
    • Gość: gapowicz Re: Kolejne ofiary pociągu-pułapki Kolei Mazowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 06:32
      Próbowałem kiedyś wytłumaczyć bandytom z renomy, że nie mam ważnego
      biletu bo śpieszyłem się na pociąg i chciałbym kupić u konduktora. W
      odpowiedzi usłyszałem, że powinienem wsiąść z przodu a nie z tyłu -
      biegłem na pociąg, kierownik pociągu czekał aż dopadne do drzwi, a za
      drzwiami czekała już renoma :) Skończyło sę na wyzwiskach i groźbach,
      że następnym razem mi wpie.... Wszystko dlatego, że nie na mandat i
      żądałem umożliwienia mi kupna biletu u konduktora - do czego nawiasem
      mówiąc mam prawo jeżeli nie mam waznego biletu.
      • titta Re: Kolejne ofiary pociągu-pułapki Kolei Mazowiec 09.02.10, 12:40
        Pozostaje spisac dane z ich legitymacji i poinformowac, ze wystapi
        sie z pozwem o grozby karalne.
    • lozoffo Łukowianka to samo. 09.02.10, 07:23
      Na Centralnym żadnego oznaczenia że pociąg za Wschodnim zatrzyma się dopiero w
      Mińsku. Mówią "Pociąg osobowy spółki Koleje Mazowieckie do Łukowa". A potrafią
      to zrobić bo od kilku lat przed południem ze wschodniego rusza pociąg
      oznaczony "PRZYSP. CZEREMCHA".
      • Gość: z Gdanska Renoma RENOMY IP: *.147.2.49.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.02.10, 08:16
        www.lewica.pl/?id=16617
      • Gość: gość Re: Łukowianka to samo. IP: 85.222.87.* 09.02.10, 17:05
        Bo jesteś człowieku WIELKĄ GAPĄ-pociągi jadące przez Centralny jadą
        DALEKOBIEŻNYMI torami i to jest raczej logiczne że na zadupiach się
        nie zatrzymują. Dla mnie to jest zwykłe gapiostwo. No chyba że ktoś
        jeździ koleją raz na 10 lat. Albo inny przykład-kupowanie biletu
        kolejowego a wsiadanie w skm-kę. Mogę wybaczyć przyjezdnym ale nie
        osobom które codziennie dojeżdżają a w razie ujawnienia głupkowato
        się tłumaczą -że nie wiedzieli.
        • Gość: Rufus Re: Łukowianka to samo. IP: *.203.68-86.rev.gaoland.net 09.02.10, 22:22
          Święta prawda, gościu. Niech się tym gapowatym podróżnym nie wydaje, że pociągi
          są dla ich wygody! Co to, to nie!!!
    • Gość: ygg Re: Kolejne ofiary pociągu-pułapki Kolei Mazowiec IP: 212.160.240.* 09.02.10, 08:52
      problem z tym przyspieszonym to absolutny brak informacji i oznaczen i
      notoroczyne opoznienia.
      w grudniu na ten pociag zlapalo sie okolo 50 osob ktore chcialy wysiasc
      wczesniej niz w jaktorowie, pociag przyjechal opozniony dokladnie o godzinie o
      ktorej mial byc zwykly do zyrardowa wiec na powislu i ochocie nie bylo szans na
      informacje jakakolwiek
    • Gość: n Re: Kolejne ofiary pociągu-pułapki Kolei Mazowiec IP: 83.1.16.* 09.02.10, 09:26
      To, co wyprawiają Koleje Mazowieckie jest zwykłym chamstwem i w
      głowie mi się nie mieści, że robią to bezkarnie. Wyoraźcie sobie, że
      po mieście jeździłyby, nie trzymając się rozkładu jazdy, identyczne
      autobusy z jedną tylko tabliczką z przystankiem końcowym, a to,
      gdzie i czy w ogóle zatrzymują się po drodze, byłoby tajemnicą.
      Niech jeden z drugim pustak na kolei postawi się w roli pasażera.
      Pociągi przyspieszone powinny być bezwględnie oznakowane. Z przodu i
      z tyłu wyświetlić odpowiedni napis, a z boków wzdłuż składu powiesić
      parę tablic z napisem "przyspieszony". Jak któregoś dnia pociąg
      będzie jeździł na zwykłej trasie, wystarczy tablice zdjąć i wygasić
      napis. Tylko tyle i aż tyle. Dlaczego, co cholery, mam się jeszcze
      stresować, czy wsiadam we właściwy pociąg?
      • veninde Re: Kolejne ofiary pociągu-pułapki Kolei Mazowiec 09.02.10, 13:41
        Wprowadzenie takiej liczby tablic byłoby dość trudne, bo to jest pociąg, który
        jedzie z Otwocka do Zachodniej jako pociąg "regularny". Dopiero od Zachodniej
        staje się de facto przyspieszony.
    • Gość: Prahnitz Re: Kolejne ofiary pociągu-pułapki Kolei Mazowiec IP: 212.244.73.* 09.02.10, 09:36
      Pociąg jest poprawnie zapowiadany. Jest informacja głosowa, że nie zatrzymuje
      się na niektórych stacjach.... A jak mimo to ktoś wsiada....
      • szlakuls Na wielu stacjach nie ma megafonów 09.02.10, 10:38
        Na Ochocie i Powiślu nie ma zapowiedzi.
        Na stacjach to PKP nawet żałuje na porządne rozkłady jazdy. Często
        na 200 metrowym peronie jest jeden rozkład a powinno ich być tyle
        ile jest wejśc na peron.
      • jhbsk Re: Kolejne ofiary pociągu-pułapki Kolei Mazowiec 09.02.10, 10:45
        Na Powiślu i Ochocie nie ma zapowiedzi, a i te na Śródmieściu są często
        niewyraźne i zagłuszane przez wjeżdżający pociąg.
        • Gość: Prahnitz Re: Kolejne ofiary pociągu-pułapki Kolei Mazowiec IP: 212.244.73.* 09.02.10, 12:27
          > Na Powiślu i Ochocie nie ma zapowiedzi,

Hehehehe - komu ty ten kit próbujesz wmawiać?

> a i te na Śródmieściu są często niewyraźne i zagłuszane przez
          > wjeżdżający pociąg.

Taaaa.... A w USA biją Murzynów.
          • wuj_w_boju Re: Kolejne ofiary pociągu-pułapki Kolei Mazowiec 09.02.10, 12:59
            Cały kłopot polega na tym, że KM zrobiły JEDEN taki pociąg NA DOBĘ dla swoich
            pracowników wracających do domu. Zdaje się, że właśnie w Jaktorowie mieszka
            jakaś szyszka z KMów.
            Wyświetlacze czołowe na pociągach dają się bardzo łatwo programować (warsztaty
            na Olszynce Grochowskiej mają stosowne oprogramowanie, można nawet zaprogramować
            krój czcionki, nie mówiąc o napisie "Ex ŻYRARDÓW").
            Oszczędność na czasie przejazdu ze śródmieścia do Żyrardowa dla kilkunastu
            pasażerów, którzy zostają w pociągu w Jaktorowie wynosi 10 minut !!!
            I dla tej oszczędności beton z KMu funduje takie atrakcje codziennie, jak widzę,
            kolejnej grupie pasażerów.
            A oszukanym podróżnym proponuję używanie HAMULCA BEZPIECZEŃSTWA na każdym
            przystanku, na którym nie zatrzymał się ten expres z bożej łaski.
            • veninde Ofiary na własne życzenie 09.02.10, 13:38
              Niestety w tym pociągu hamulce już nie raz szły w ruch. Słyszałam też groźby pod
              adresem jego obsługi. I tak pasażerowie dla których ten pociąg z definicji
              mógłby być najlepszym środkiem transportu - dzięki współpasażerom, a nie KM -
              staje się utrapieniem.

Opowiadanie o tym, że ten pociąg jest nieoznakowany można włożyć między bajki.
              Na przedniej szybie jest informacja, że jest to pociąg przyspieszony (Żyrardów,
              Bolimek - pociąg przyspieszony). Komunikaty o tym, że nie zatrzymuje się na
              wielu stacjach powtarzane są wręcz do obłędu. I bynajmniej nie tylko na
              Śródmieściu (tam zresztą można to przeczytać też na tych "elektronicznych"
              tablicach). Zwykle jeżdżę z Powiśla i ostatnio jestem wręcz rozbawiona
              natarczywością tych komunikatów. W niedzielę jechałam z Ochoty i nim wsiadłam do
              pociągu policzyłam, że informacja o tym, że jest to pociąg przyspieszony została
              powtórzona 11 razy!

Drodzy pasażerowie, uderzcie się raczej w swoje piersi!
              v.
              ps. Oczywiście jestem pracownikiem KM. My mieszkańcy Jaktorowa, Międzyborowa i
              Żyrardowa wszyscy pracujemy w KM.

• veninde Re: Kolejne ofiary pociągu-pułapki Kolei Mazowiec 09.02.10, 14:10
              wuj_w_boju napisał:

> Oszczędność na czasie przejazdu ze śródmieścia do Żyrardowa dla kilkunastu
              > pasażerów, którzy zostają w pociągu w Jaktorowie wynosi 10 minut !!!

10 minut i inny komfort jazdy, to wcale nie tak mało.
              A co Pan robi, gdy pociąg spóźnia się Panu 10 min. Czy wtedy to też mało? Czy
              może raczej wścieka się Pan ze złości?
              • Gość: wuj_w_boju Re: Kolejne ofiary pociągu-pułapki Kolei Mazowiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.10, 17:55
                Droga Pani!
                Ciekaw jestem, jak wyglądałby ruch w metrze, gdyby zrobić JEDEN (słownie: JEDEN)
                na dobę pociąg w godzinie szczytu, który nie będzie zatrzymywał się na
                najważniejszych stacjach! Za takie najważniejsze stacje na szlaku do Żyrardowa
                uważam Ursus, Pruszków i Grodzisk, choć sam jestem mieszkańcem Włoch.
                Przecież pociągi podmiejskie w Warszawie to właśnie rodzaj metra!!!
                Pasażer, który pojawia się na stacji w ostatniej chwili (przecież nie będę
                "wychodził" na pociąg podmiejski jak na expres do Zakopanego pół godziny przed
                odjazdem!) i widzi na WYŚWIETLACZU ,a nie na kartce tektury zatkniętej
                niechlujnie za szybą, ŻYRARDÓW, to wsiada, bo tak robił od kilkudziesięciu lat i
                tak było dobrze.
                Pociągi do ŻYRARDOWA ZAWSZE od 1936 roku zatrzymywały się na każdej stacji.
                Szczytem nonszalancji wobec pasażerów jest uruchamianie JEDNEGO takiego
                zwariowanego pociągu na dobę. Gdyby ich było więcej i to na dodatek w takcie
                godzinnym (albo jeszcze lepiej niech wszystkie pociągi do Żyrardowa będą takie)
                to pasażerowie przyzwyczają się.
                Spodziewam się, że wkrótce KM uruchomi np.pociąg do Skierniewic, który nie
                będzie się zatrzymywał np.we Włochach, Piastowie i Milanówku, a czemu nie!
                Pozdrawiam współpasażerkę, TP
                • Gość: vvv Re: Kolejne ofiary pociągu-pułapki Kolei Mazowiec IP: *.opera-mini.net 09.02.10, 23:05
                  Od kiedy to wioski są stacjami najważniejszymi. Chyba chłopie z Gosiewskim się na rozumy pozamieniałeś.
            • metron1 Re: Kolejne ofiary pociągu-pułapki Kolei Mazowiec 10.02.10, 00:12
              wuj_w_boju napisał:

> Cały kłopot polega na tym, że KM zrobiły JEDEN taki pociąg NA DOBĘ dla swoich
              > pracowników wracających do domu. Zdaje się, że właśnie w Jaktorowie mieszka
              > jakaś szyszka z KMów.
              > Wyświetlacze czołowe na pociągach dają się bardzo łatwo programować (warsztaty
              > na Olszynce Grochowskiej mają stosowne oprogramowanie, można nawet zaprogramowa
              > ć
              > krój czcionki, nie mówiąc o napisie "Ex ŻYRARDÓW").
              > Oszczędność na czasie przejazdu ze śródmieścia do Żyrardowa dla kilkunastu
              > pasażerów, którzy zostają w pociągu w Jaktorowie wynosi 10 minut !!!
              > I dla tej oszczędności beton z KMu funduje takie atrakcje codziennie, jak widzę
              > ,
              > kolejnej grupie pasażerów.
              > A oszukanym podróżnym proponuję używanie HAMULCA BEZPIECZEŃSTWA na każdym
              > przystanku, na którym nie zatrzymał się ten expres z bożej łaski.

Właśnie zdaje ci się ale już zabierasz głos wiedząc jedynie że dzwonią ........
          • jhbsk Re: Kolejne ofiary pociągu-pułapki Kolei Mazowiec 09.02.10, 17:44
            Może ty ten bełkot rozumiesz. Gratulacje.
      • Gość: informacja głosowa Re: Kolejne ofiary pociągu-pułapki Kolei Mazowiec IP: *.203.68-86.rev.gaoland.net 09.02.10, 22:25
        > Pociąg jest poprawnie zapowiadany. Jest informacja głosowa, że nie zatrzymuje
        > się na niektórych stacjach.... A jak mimo to ktoś wsiada....

Uuuu-waaa-gaaa .. uuuu-waa-gaaa ... mmmmhmhmmmmm osommmmy do mmmhmmmhmm
        wjemmmmgzmmmmm na mmmmhmhmhmmmm mhmhm mhmhmhmmm ...
    • blawatek33 Re: Kolejne ofiary pociągu-pułapki Kolei Mazowiec 09.02.10, 13:38
      Oczywiście, ze jest to celowe działanie obecnych władz KM! To banda
      obiboków, która za nic ma interes pasażerów. Ludzie płacą kary a
      bandzior Struzik sie cieszy i liczy kasę!
      • veninde pociąg spalinowy 09.02.10, 13:55
        Ponieważ przyzwyczaiłam się już, że do tego pociągu ciągle wsiada ktoś
        pogubiony, mam w zwyczaju informować współpasażerów dodatkowo do jakiego pociągu
        wsiedli. Pewnego dnia na odcinku Powiśle-Zachodnia trzy razy wstawałam, by
        zapytać, czy wszyscy wiedzą, że jest to pociąg przyspieszony. A tu, już na
        wysokości Ursusa wstaje jakaś pani (jechała przynajmniej od Śródmieścia na 100
        proc.) i pyta, czy ten pociąg się tu nie zatrzymuje...

Wydaje mi się, że nie ma takiego oznaczenia, które spełniłoby oczekiwania
        wszystkich pasażerów. Zawsze znalajdzie się ktoś, kto i tak do niego wsiądzie,
        choć nie miał w planach wycieczki do Jaktorowa. No chyba, że KM puszczą na tej
        trasie pociąg spalinowy;-)
    • wolnewww Kolejne ofiary pociągu-pułapki Kolei Mazowieckich 09.02.10, 14:04
      i znowu znalazła się spora grupka kretynów, którzy jeszcze bronią tego
      dziadostwa na polskiej kolei. Czyżby to związkowcy z PKP...?
      • veninde Re: Kolejne ofiary pociągu-pułapki Kolei Mazowiec 09.02.10, 14:14
        wolnewww napisał:

> i znowu znalazła się spora grupka kretynów, którzy jeszcze bronią tego
        > dziadostwa na polskiej kolei. Czyżby to związkowcy z PKP...?

Tak, oczywiście.

Koleje Mazowieckie (nie PKP, drogi wolnewww) i mnie nie raz podniosły ciśnienie.
        Ale potrafię być sprawiedliwa. Wiem kiedy wina leży po stronie KM, a kiedy sami
        pasażerowie są sobie winni.

• Gość: Ja Re: Kolejne ofiary pociągu-pułapki Kolei Mazowiec IP: 85.222.87.* 09.02.10, 17:14
          Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził,hehe.
          Jak ktoś jest gapa to już mu nic nie pomoże, a swoje gapiostwo na
          kogoś zrzucić trzeba.
    • kwoch Kolejne ofiary pociągu-pułapki Kolei Mazowieckich 09.02.10, 18:40
      Jeżdże bardzo często tym pociągiem i nie rozumiem ludzi. Trzeba słuchać
      zapowiedzi. W niedzielę 5 razy zapowiadał na stacji, że na odcinku Warszawa
      Zachodnia- Jaktorów pociąg się nie zatrzymuje, a i tak znaleźli się tacy co
      wsiedli.
      • Gość: pasażer Re: Kolejne ofiary pociągu-pułapki Kolei Mazowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 20:39
        Naród otempiały, to i wsiada...
        Zapowiedzi na Powiślu są. Wsiadam i są. Pociąg oznaczony. A i tak niespodzianka, że się w Ursusie nie zatrzymał. Czy tam takie bałwany mieszkają czy co?
    • Gość: vvv Ofiary własnej głupoty IP: *.opera-mini.net 09.02.10, 22:50
      Jak się okazuje polski naród nie tylko nie potrafi czytać ze zrozumieniem, ale również słuchać. Bo jak duży trzeba mieć iloraz inteligencji, żeby zrozumieć: "pociąg ten od stacji Warszawa Zachodnia do Jaktorowa nie zatrzymuje się". Być może powodem nie zrozumienia jest też brak higieny narządu słuchu lub zatkanie sobie uszu słuchawkami z których muzyka leci tak głośno, ze pasażerowie w promieniu 10 metrów mogą usłyszeć.
      • Gość: albert Re: Ofiary własnej głupoty IP: *.acn.waw.pl 10.02.10, 21:11
        A może lepiej gdyby zatrzymywał sie na każdej stacji. Przeciez
        pociagi sa dla ludzi.
      • metron1 Re: Ofiary własnej głupoty 11.02.10, 01:32
        Gość portalu: vvv napisał(a):

> Jak się okazuje polski naród nie tylko nie potrafi czytać ze
        zrozumieniem, ale
        > również słuchać. Bo jak duży trzeba mieć iloraz inteligencji, żeby
        zrozumieć: "
        > pociąg ten od stacji Warszawa Zachodnia do Jaktorowa nie
        zatrzymuje się". Być m
        > oże powodem nie zrozumienia jest też brak higieny narządu słuchu
        lub zatkanie s
        > obie uszu słuchawkami z których muzyka leci tak głośno, ze
        pasażerowie w promie
        > niu 10 metrów mogą usłyszeć.

Owszem spora część naszego społeczeństwa to funkcjonalni analfabeci,
        tym osobnikom żadne komunikaty nie pomogą.
        W tym konkretnym przypadku jest małe "ale'
        Stacja Żyrardów, zbliża się godzina odjazdu lokalnego pociagu który
        zatrzymuje się na wszstkich stacjach, wjeżdza zwykły normalnie
        oznaczony pociąg KM z tablicą Warszawa Wschodnia, żadnych
        komunikatów z megafonów nie ma, tam ogłaszane są tylko opóźnione i
        to znacznie pociągi
        Teraz konia z rzędem temu kto domyśli się że wjeżdzajacy pociąg to
        PRZYSPIESZONY do Warszawy
        Jeżeli ktoś do niego wsiądzie też będzie winny ?????
    • Gość: MKowiec Pasażerowie są Głupsi niż ustawa przewiduje IP: *.chello.pl 11.02.10, 07:43
      I tyle w tym temacie , nie raz byłem świadkiem głupoty ludzkiej , Ludziom się
      ani czytać nie chcę ( Może ni umieją ) Albo nie słuchają .
      • jhbsk Re: Pasażerowie są Głupsi niż ustawa przewiduje 11.02.10, 08:33
        Kolejny kolejowy mądrala.
        • Gość: krp Re: Pasażerowie są Głupsi niż ustawa przewiduje IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.02.10, 11:07
          Tak, bo oczywiście każdy kto napisze cokolwiek PRZECIW ogółowi to jest kolejarz i obibok i na pewno głupoty gada.
          Tymczasem przejdź się na ten pociąg i zobacz jakie są reakcje na zapowiedzi z megafonów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka