Dodaj do ulubionych

Policja karała "dachowaniem" zamiast mandatem -...

16.03.10, 14:13
Stoja jeszcze? Mozna bez przekraczania predkosci ( i wogole bez samochodu) sprobowac? :D
Obserwuj wątek
    • korek1000 To ja już lecę połamać przepisy 16.03.10, 14:44
      Też bym chętnie zaryzykował i pojechał przed tym fotoradarem za szybko, żeby móc
      wsiąść za darmola do takiego symulatora :)
    • Gość: Sławek Lunapark zamiast mandatu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 15:11
      To miała być symulacja dachowania czy karuzela w lunaparku?

Raz w życiu, kilkanaście lat temu, zrolowałem się samochodem, przy relatywnie niewielkiej prędkości, w granicach 70-80 km/h. Żadne urządzenie pracujące w kontrolowanych warunkach nie odda chaosu jaki powstaje w momencie rolowania wozu: hałas, trzask giętego metalu i pękających szyb, człowiek, mimo pasów bezpieczeństwa, lata po kabinie jak kukła, tłukąc boleśnie o jej wnętrze, wokół fruwają jakieś części wyposażenia i przedmioty które powypadały ze skrytek i schowków...

Nikomu nie życzę takiego doświadczenia, jeśli więc ktoś poczuł strach przed tą zabawką z ITS, niech lepiej zdejmie nogę z gazu.
      • Gość: agre Re: Lunapark zamiast mandatu? IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.10, 20:12
        Przeżyłem takie doświadczenie we własnym samochodzie, na szczęście nic mi się
        nie stało, wóz do kasacji.Nigdy więcej.Następnego dnia po tym wypadku zirytował
        mnie kolega pytając czy to fajne uczucie, jak wisi się na pasach bezpieczeństwa
        głową w dół.N[b]IGDY WIĘCEJ.
        • cipera policja z karuzelą. kiedy przyjadą do lubelskiego? 16.03.10, 23:41
          Gość portalu: agre napisał(a):

> Przeżyłem takie doświadczenie we własnym samochodzie, na szczęście nic mi się
          > nie stało, wóz do kasacji.Nigdy więcej.Następnego dnia po tym wypadku zirytował
          > mnie kolega pytając czy to fajne uczucie, jak wisi się na pasach bezpieczeństwa
          > głową w dół.N[b]IGDY WIĘCEJ.
          • maskotka.lucyfera dachowanie - polecam. teraz jest bardziej macho 16.03.10, 23:43
            cipera napisała:

> Gość portalu: agre napisał(a):
            >
            > > Przeżyłem takie doświadczenie we własnym samochodzie, na szczęście nic mi
            > się
            > > nie stało, wóz do kasacji.Nigdy więcej.Następnego dnia po tym wypadku zir
            > ytował
            > > mnie kolega pytając czy to fajne uczucie, jak wisi się na pasach bezpiecz
            > eństwa
            > > głową w dół.N[b]IGDY WIĘCEJ.
            >
            >
    • Gość: kixx nie wiem co to cos na video symuluje,ale na pewno IP: *.acn.waw.pl 16.03.10, 16:50
      nie dachowanie
    • Gość: T cool! IP: *.acn.waw.pl 16.03.10, 19:23
      Szkoda, że nie wiedziałem, pojeździłbym szybko Wislostradą, zeby móc
      sie pobawić tym symulatorem.

sama policja powinna tym się pobawić, żeby zorientować się, że
      nadmierna prędkość to żaden problem i nie ma sensu stawiać mandatów.
    • vontomke haha jaki symulator :) 16.03.10, 19:27
      Jutro tam specjalnie przygrzeję żeby załapać się na symulację
    • Gość: R Policja karała "dachowaniem" zamiast mandatem -... IP: *.centertel.pl 16.03.10, 19:28
      Ja bym mógł zapłacić 100 za taką rozrywkę a oni jeszcze mandatów nie
      wystwiali!
      • Gość: marti [...] IP: 85.222.87.* 16.03.10, 21:24
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Sklavin .. a co z taryfikatorem ???! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 23:01
      Wielokrotnie na TVN Turbo mówili, że ONI nie mogą zmniejszyć/zamienić mandatu
      bo taryfikator to, bo ustawodawca tamto. Teraz okazuje się, że jednak można
      zamienić. Więc jak to jest Panowie, przed kamerami poświadczaliście nieprawdę
      czy dziś łamaliście prawo na Wisłostradzie ?
    • Gość: dd Policja karała "dachowaniem" zamiast mandatem -... IP: *.chello.pl 17.03.10, 01:03
      haha...to jest symulacja dachowania? ale w 5 krotnie zwolnionym tempie
      chyba...lipa.
    • kibic_rudego Nareszcie cos madrego zrobili, brawo. 17.03.10, 02:28
    • ko_menta_tors Policja karała "dachowaniem" zamiast mandatem -... 17.03.10, 08:12
      A jak ktoś już dostał tam mandat?... w listopadzie... w 2008 roku?
      Oddadzą pieniądze? zwrócą stragane nerwy (za 20 pkt karnych)?
      • Gość: www Re: Policja karała "dachowaniem" zamiast mandatem IP: 193.0.125.* 17.03.10, 10:13
        pierdolnij sie w czolo
    • Gość: krzysztof a co to jest dachowanie?? IP: *.57.72.8.static.user.ono.com 17.03.10, 09:38
      a na to dachowanie jest może jakaś bardziej oficjalna nazwa, typu "symulator
      obrotu wzdłużosiowego o kącie powyżej 180º"?
    • Gość: gosc Policja karała "dachowaniem" zamiast mandatem -... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.03.10, 09:56
      Bardzo dobrze, taka alternatywa.... Tak samo gapowicz powinien przez kanara
      zostac postawiony przed wyborem: mandat albo bilet miesieczny.

Proponuje jeszcze za przekroczenie predkosci symulator uderzenia w drzewo
      30km/h i za rozboj na pasach dla pieszych symulator potracenia - policjant
      moglby wtedy dawac delikwentowi "z misia" w czache.
    • kamilo_82 Policja karała "dachowaniem" zamiast mandatem -... 17.03.10, 10:12
      Ja też chcę dachować !!! Ciekawe, czy bez przekroczenia prędkości można wsiąść
      do symulatora ???
    • welcometopoland Och, ach, ajwaj ! Jaka troskliwa milicja ! Albo .. 17.03.10, 11:21
      ... spragniona kapusty po srogiej zimie (nie stali z suszarkami od końca 2009 !)

Oby władze stolycy zaczęły się wreszcie troszczyć o nasz "CZAS Z RODZINĄ"
      zamiast tylko fundować glinom kolejne gadżety do łapania ludzi i napychania
      kasy miejskiej !!!

W tym kraju (i stolycy) jedzie się 50-70% czasu w korkach 5 km/h
      więc gdzie tylko można TRZEBA jechać 50%-70% ponad limit aby nie spędzić w
      aucie pół życia !
      Ja np. dymam do pracy 25km x 2 codziennie i zajmuje mi to 2x1h a jadę właśnie
      dynamicznie tam gdzie się da. Gdybym się wlókł 5-40kmh całą drogę jechałbym 2h
      x 2 !

B U D U J C I E SZEROKIE DROGI !!!!!!!!!!
      • Gość: . Jesteś najlepszym dowodem, że powiedzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 11:46
        "głupota nie boli, ale męczy bliźnich", jest coraz bardziej aktualne.
    • titta Policja karała "dachowaniem" zamiast mandatem -... 17.03.10, 13:09
      Na mandat decydowali sie pewnie ci, ktorym sie spieszylo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka