Gość: Tomasz IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.04.10, 11:25 Skandal!!! Dlaczego cos takiego pojawia sie na tym portalu? Od kiedy istnieje slowo "mających" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Nie będzie dotacji dla mających szambo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.10, 14:46 Dotacji nie ma bo z dniem 31.12.2009 r.został ustawowo zlikwidowany Gminny Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej, z którego były wypłacane. Jestem mieszkanką Ursusa i też miałam miałam z m.st. Warszawa podpisaną umowę o dotację. Niestety wodociągi nie wykonały na czas kanalizacji i dotacje przepadły. Pretensje możemy mieć do parlamentu i do wodociągów, że zwlekały z budową (kanalizacja na mojej ulicy miała być wykonana już 3 lata temu i do dziś nie jest gotowa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3nerka Ale szambo... IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.10, 19:40 No właśnie... Mam w tej chwili dokładnie taki dylemat - podłączać się do kanalizacji czy czekać. Właśnie zaczęły się roboty na mojej ulicy w Marysinie. Tym razem MPWiK robi mądrze, tzn od razu wykonuje przyłącza do granic posesji, więc nie będzie prucia ulicy, jak się właściciele zdecydują na przyłącze (dobre i to). Grandą jest sytuacja, że urzędnicy i radni namawiają na inwestycje itp. a potem szast-prast zapominają poinformować o zmianach prawa. Co gorsza - nie robią wystarczająco dużo, by w obecnej sytuacji legislacyjnej wymyśleć metodę na wypłątę tych pieniędzy dla prywatnych inwestorów (czyli mieszkańców). Pewnie łatwiej powiedzieć nie da się, nakazać pod presją kar i podatków przyłączanie się do kanalizacji, a 'zaoszczędzone' środki zagospodarować (może nawet i z sensem) by potem się chwalić się własną gospodarnością... Tym bardziej boli, że Wawer nie jest zbyt bogatą gminą, a rzeczy do zrobienia jest tu całe multum. Odpowiedz Link Zgłoś