Gość: Doris IP: *.chello.pl 21.04.10, 21:52 Proszę o wskazówkę jak dojechać z Dworca Centralnego do outletu w Piasecznie? Czy w godzinach rannych są korki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yuppie1 Re: W-wa Centrum do Fashion House w Piasecznie??? 21.04.10, 22:52 Autobusem linii 700 albo metrem do stacji Metro Wilanowska, dalej autobusem PPKS, odjazdy (pasują Tobie wszystkie kursy) www.pks.warszawa.pl/piaseczno/wykaz_przystank/tabliczki/tpo_15225022.html do przystanku "Energetyczna", przy Fashion House :-) Bilet na PPKS kosztuje tylko 2,5zł, a autobus jedzie znacznie szybciej, niż autobusy linii 727 czy 709 Druga opcja: autobusem linii 700 albo metrem do stacji Metro Wilanowska, dalej autobusem linii 727 albo 709 z dodatkowym biletem 20-minutowym, który skasujesz na przystanku granicznym "Mysiadło". Wysiądziesz w Piasecznie na przystanku "Energetyczna", przy Fashion House :-) Odpowiedz Link Zgłoś
yuppie1 Powrót z Fashion House 21.04.10, 22:56 Kursy powrotne z Fashion House -> www.pks.warszawa.pl/piaseczno/wykaz_przystank/tabliczki/tpo_15221244.html Godziny odjazdów są z przystanku wcześniejszego, niż ten, z którego będziesz wracać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Powrót z Fashion House 21.04.10, 23:36 Dlaczego pomijasz istnienie 505? Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: W-wa Centrum do Fashion House w Piasecznie??? 22.04.10, 10:23 A Express Piaseczno kursuje, czy zawieszony? Bo byłoby bezpośrednio. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: W-wa Centrum do Fashion House w Piasecznie??? 22.04.10, 10:47 horpyna4 napisała: > > A Express Piaseczno kursuje, czy zawieszony? Bo byłoby bezpośrednio. Już dawno znikł. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: W-wa Centrum do Fashion House w Piasecznie??? 21.04.10, 23:35 Spod Pałacu Kultury 505 do przystanku Al.Lotników i z tego samego przystanku 709 do Energetycznej. To jest opcja najprostsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doris Re: W-wa Centrum do Fashion House w Piasecznie??? IP: *.chello.pl 22.04.10, 00:18 Bardzo Wam dziękuję. Jakie bilety obowiązują na te autobusy miejskie, co to za dodatkowy 20 min i czy są bilety całodzienne? A ten na PPKS kupię w autobusie? Tak pytam bo będę miała ograniczony czas na dotarcie tam, a na taxi szkoda mi kasy (ile by kosztowała-ewentualnie?) Wielkie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doris Re: W-wa Centrum do Fashion House w Piasecznie??? IP: *.chello.pl 22.04.10, 00:29 Wybiorę chyba opcję 505 i 709-sprawdziłam na jakdojade.pl Ale wg. tej strony wsiadam w 505 na Dworcu Centralnym, czyli nie koniecznie koło PKiN. A te dodatkowe 20 min chrzanie i nie kasuję:)to tylko 2 przystanki Odpowiedz Link Zgłoś
w357 Re: W-wa Centrum do Fashion House w Piasecznie??? 22.04.10, 00:50 Gość portalu: Doris napisał(a): > wg. tej strony wsiadam w 505 na Dworcu Centralnym, czyli nie > koniecznie koło PKiN. www.ztm.waw.pl/pokazmapy.php?i=8&l=1 (patrz po prawej stronie) 505 ma dwa przystanki na Emili Plater (obok Dworca). Bliżej PKiN jest początkowy, a od strony Dworca jest #.2. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: W-wa Centrum do Fashion House w Piasecznie??? 22.04.10, 08:56 Gość portalu: Doris napisał(a): > Wybiorę chyba opcję 505 i 709-sprawdziłam na jakdojade.pl > Ale wg. tej strony wsiadam w 505 na Dworcu Centralnym, czyli nie > koniecznie koło PKiN. A te dodatkowe 20 min chrzanie i nie kasuję:) to tylko 2 przystanki - Nie radzę, ta trasa to raj dla kontrolerów. Odpowiedz Link Zgłoś
w357 cennik biletów autobusu miejskiego 22.04.10, 00:42 Cennik www.ztm.waw.pl/?c=110&l=1 Jeżeli będziesz korzystała TYLKO z komunikacji miejskiej (MZA lub/i Metro, Tramwaj), to najtaniej jest kupić: 1 szt. "dobowy" (na I-szą strefę) i dwa "20-minutowy" (na obie strefy) 9.oo + 2.oo + 2.oo = 13.oo Lub ( jeżeli bez zabawy w dodatkowe kasowania biletów ) - Jeden bilet Dobowy ( na I i II-gą STREFĘ ) za 14.oo zł. To są ceny biletu Normalnego ! Do czego jest potrzebny bilet 20-to minutowy ? Ostatnie kilka przystanków na Twojej trasie jest w II-giej strefie i tam bilety z I-szej strefy są nie ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rachela Re: cennik biletów autobusu miejskiego IP: *.aster.pl 22.04.10, 13:50 przy okazji, bo nigdy nie jechałam poza miasto - jeśli mam kwartalny imienny, to też kasuję ten 20-to minutowy na drugą strefę? pewnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
w357 Re: cennik biletów autobusu miejskiego 22.04.10, 14:30 Gość portalu: Rachela napisał(a): > ....mam kwartalny imienny, to > też kasuję ten 20-to minutowy na drugą strefę? TAK. (jeżeli piszesz o Karcie na I-szą strefę) Bilecik taki należy skasować przed momentem wjazdu do II-giej strefy.... Czasami wystarcza 20-to minutowy, ale nie zawsze :-) Np. Z Okecia do Janek wystarcza 20 minutowy, ale z Okecia do Lesznowoli już nie i wymagany jest minimum 40-to minutowy. ps Kanary lubią sobie pograsować zaraz po przekroczeniu Granicy Strefy ! Na tego rodzaju liniach nie mają "pustych" przerobów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rachela Re: cennik biletów autobusu miejskiego IP: *.aster.pl 22.04.10, 14:54 wielkie dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doris Re: cennik biletów autobusu miejskiego IP: *.chello.pl 22.04.10, 17:43 Dzięki Wam! Pomogliście mi bardzo. A co z ceną taxi Dworzec-Piaseczno? Odpowiedz Link Zgłoś
w357 Re: cennik biletów autobusu miejskiego 22.04.10, 18:41 Gość portalu: Doris napisał(a): > A co z ceną taxi Dworzec-Piaseczno? OooooooOO , albo jeszcze więcej :-) Odpowiedz Link Zgłoś