Dodaj do ulubionych

Kruk i inni pseudowindykatorzy

04.03.04, 22:32

Re: ERA a sprawa PL, czyli 3 lata mojej wlaki
Przeczytaj komentowany artykuł »
Autor: Gość: krzysztofplebs IP: 217.153.174.*
Data: 04.03.2004 21:58 + odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

------------------------------------------------------------------------------
--
Presco, Kruk i inne firmy tzw. windykacyjne działające wbrew prawu do tej
pory
cieszyły się względami władz. Ale to szambo musiało się przelać! Mnie ci
debile
z Kruka straszyli wizytami ponad rok po tym jak zawarłem z Invest Bankiem
ugodę
i wzajemnie zrezygnowaliśmy ze swoichg roszczeń... Tyle tylko, że Invest Bank
przeprosił a ci z Kruka do dzisiaj nie, więc pobawię się z nimi w sądzie i
zapłacą jak za zboże.Kruk to chyba odnoga tego cwaniaczka Kaczmarskiego
Incaso,
zresztą wbrew ustawie o komornikach i egzekucji firmy windykacyjne mnożą się
jak grzyby po deszczu, powołując się na swoje "europejskie korzenie".

Obserwuj wątek
    • Gość: Nigdy Bnk Milenium Re: Kruk i inni pseudowindykatorzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 22:47
      Moze zbiorowo zlozymy? Mnie strasza za debet w Banku Milenium, gdzie mam
      dokument z zeszlorocznego zamkniecia konta rownego 0 PLN. Jak sie ich pytam z
      czego wynikl ten debet, skoro mam dokument zamykajacy rachunek, to oni
      oczywiscie nie maja zielonego pojecia. Bank Milenium nic nie wie, ma zamkniety
      rachunek, a Kruk Inkaso wie, ze mam jakis debet w tym banku - po prostu
      paranoja.
      Od nikogo nigdy nie dostalem listu, ze mam jakis dlug, a Kruk Inkaso do mnie
      dzwoni, ze mam - ot ciekawostka.
      • krzysztofplebs Re: Kruk i inni pseudowindykatorzy 04.03.04, 23:24
        To są po prostu nie wychowane chamy, którzy kupują wierzytelności "jak leci",
        działają bez podstawy prawnej, szczególnie przy naliczaniu tzw. kosztów.
        Pierwsze podejście prokuratura jednak umorzyła ( bo Bank mnie przeprosił), ale
        wiadomo że z prokuratorami trzeba walczyć do koćca, bo oni jak nie ma trupa to
        wszystko umarzają. Jeden taki dupek z Mińska Mazowieckiego o dźwięcznym imieniu
        Maksymilian umorzył mi kiedyś sprawę p-ko Janowi Rochowi St. ( obecnie wreszcie
        jeden mądry sędzia wysłał go na badania psychiatryczne i okazało się że mój
        przeciwnik jest psycholem, co bylo widać gołym okiem)pisząc w
        uzasadnieniu: "Jan Roch St. wielokrotnie grozil śmiercią Krzysztofowi M. lecz
        groźby swojej nigdy dotychczas nie spełnił..." I ten dupek nadal pracuje w
        mińskiej prokuraturze, nawet z asesora stał się pełnym prokuratorem... Jestem
        prawnikiem - zakładam Stowarzyszenie Pokrzywdzonych przez Adwokatów ( ale można
        wymyśleć np. to samo w odniesieniu do tych wszystkich Kruków, Causa, Iustum,
        tego badziewia namnożyło się do czorta. Zapraszam do współpracy - forum
        prywatne: pokrzywdzeni przez adwokatów.
        • Gość: Anetka Re: Kruk i inni pseudowindykatorzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 00:23
          A powiedz mi ile czasu tacy oszuści z presco itp. mogą ścigać uczciwego
          człowieka za nie skasowany bilet w autobusie komunikacji miejskiej? W ciągu
          jakiego czasu (2 czy 3 lata a może dłużej)od chwili wypisania mandatu przez
          kanara mogą mi założyć sprawę i ściągnąć swoją należność? Czy czasem taki niby
          dług nie jest umarzany po dwóch latach???
          • krzysztofplebs Re: Kruk i inni pseudowindykatorzy 05.03.04, 00:49
            To zależy w jakim czasie ewentualnie złożą pozew do sądu ( dla osób fizycznych
            praktycznie nie ma przedawnienia, bo wynosi ono 10 lat, a każda czynność
            komornika ( w wypadku uzyskania dla wyroku, czy nakazu zapłaty klauzuli
            wykonalności) przerywa bieg przedawnienia, które wynosi 10 lat. Jeżeli jednak
            nie złożą w ustawowym terminie pozwu mogą skoczyć na drzewo... A raczej nie
            składają pozwów bo taniej jest postraszyć listem zwykłym niż opłacać powództwo.
            A może się uda i klient pęknie i zapłaci za frico?!
        • atob Re: Kruk i inni pseudowindykatorzy 05.03.04, 00:27
          "Jan Roch St. wielokrotnie grozil śmiercią Krzysztofowi M. lecz
          groźby swojej nigdy dotychczas nie spełnił..."

Pociesz sie ze pewnie gdyby spelnil to poszedlby siedziec .Choc wtedy to
          moglaby byc dla Ciebie marna pociecha.
          A na powaznie to mnie to przerazilo ...szczegolnie w swietle skazania na
          tymczasowy areszt czlowieka za "podrobienie szkolnej legitymacji"
      • Gość: doświadczony Zawiadom Prokurature o podejrzeniu popełnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 00:20
        działa na nich jak lek usypiający.
        • krzysztofplebs Re: Zawiadom Prokurature o podejrzeniu popełnieni 05.03.04, 00:53
          na nich nic raczej nie działa, są niereformowalni niczym PZPR... Sędziowie
          natomiast bardzo nie lubią jak się każe podczas rozprawy zaprotokołować i
          odczytać ich wypowiedzi, często bardzo "błyskotliwe". Nic tak nie plami, jak
          papier!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka