Dodaj do ulubionych

Dlaczego zginął Nigeryjczyk? Przeczytaj jak to ...

• Gość: Nic nie wiem pomyśl IP: 91.206.177.* 25.05.10, 13:08
      Przecież on był mężem, ojcem i człowiekiem. Dziec straciły ojca, czy do was to
      nie dociera? Kobieta straciła kogoś kogo kochała. Osobę bliską. C zy naprawdę na
      głowy wszyscy poupadaliście?
      Według piszącego tutaj motłochu osoba o odmiennym kolorze skóry nie ma prawa do
      życia. Dla większości z was czarnoskóry może być tyko sportowiec, jakiś raper
      czy aktor. Wtedy opowiadacie dyrdymały jacy jesteście tolerancyjni i lubicie
      odmiennośc.
      Kto do jasnej anielki miałby chęć zatrudnić ŚP Maxa do firmy? No kto? Co miał
      człowiek robić jak nie handlować pokątnie? Jaką miał alternatywę?
      Nie wiem kim był ŚP Max, nie znałem człowieka, nie oceniam co robił i dlaczego,
      ale okolicznoiści jego śmierci powinny zostać wyjaśnione.
      Teraz policja jawi się wam jako obońca ludu. Zabito człowieka, może przypadkowo
      nie wiem, mam nadzieję że tak. Ale jeśli było to nadużycie broni przez
      finkcjonariuszy niech nie stworzy to precedensu że pewnego dnia ktoś z was
      forumowicze będzie zatrzymany do kontroli dokumentów bo znajdzie się w
      niewłaściwym miejscu i niewłaściwej porze i zacznie uciekać (bo był(a) u
      kochanki na przykład a w domu opowiadał(a) że w pracy....) i kulka w głowę bo
      się nie da wylegitymować...
      Pomyślcie globalniej mądrzej zastanówcie się co piszecie.
      Przepraszam za haos w wypowiedzi ale naprawdę jestem zdenerwowany waszą
      znieczulicą i brakiem empatii.
      Podsumuję; zginął, mąż, człowiek i tata. Tak pan Max był tatą. Pomyślcie nad tym...
      • Gość: yova Wlasnie:pomyśl!!! IP: *.dsl.mweb.co.za 25.05.10, 13:36
        i ten bogu Ducha winny tatus i maz rzucil sie na policjanta chcac wyrwac mu
        bron, zreszta nie on sam, tylko w otoczeniu podobnych sobie, agresynych
        dzentelmanow.
        Ale po co strzelac, wszak istnieja procedury, ze jesli osoba atakujac posiada
        kogos kto go kocha to krzywdy jej zrobic nie wolno.
        Bo zona: tylko postrzelenie w maly pauszek u nogi,za jedno dziecko no moze
        wystajacy pazokiec mu przestrzelic, a jak delikwent posiada jeszcze zyjacych
        dziadkow, tudziez stado kochajacego rodzenstwa to moze gwalcic, palic, rabowac,
        jak to jest dopuszczalne w jego ojczyznie i WLOS MU Z GLOWY SPASC NIE MOZE>
        Przecia mial tylu co go kochaja.
        A Policaj PSY BEZCZELNE, nikt i nie kocha.. nikt ich nie lubi... moze ty
        zacznisz w nich rzucac podpalanymi opanami bo oni tacy brutalni wobec tych
        wyjatkowo milujacych pokoj nieszczesnikow....
        • alam90 Re: Wlasnie:pomyśl!!! 25.05.10, 15:14
          lol. ty tam byles widziales, wiesz...
        • Gość: Nic nie wiem Re: Wlasnie:pomyśl!!! IP: 91.206.177.* 25.05.10, 16:04
          Dziękuję za jakże ciepły komentarz, przynajmniej u ciebie jest trochę cieplej
          niz na innej części globu. MOże jednak teperatura ci nie słuzy i powoduje twoje
          rozdrażnienie. Wróć do Polski gdzie wciąż zdecydowana większośc ma jedyny
          stosowny kolor skóry i tyle osobistej wycieczki.
          Rzucać oponami, nie nie będę z dwóch powodów: trzeba podejśc blisko uzbrojeonego
          policjanta i wykonać rzut precyzyjny. Drugi powód jest taki że opona ma do
          siebie to że jest wykonana z gumy która topi się pod wpływem ognia i potrafi
          spłynąc na rękę i twarz rzucającego. Zaliczam się do grupy która czasem się
          zastanowi zanim coś zrobi. Dlatego,powiem nie dziękuję ale nie będę brał
          udziału w zawodach rzucania opon. Chyba że oczekujesz że tę odpowiedź otrzymasz
          od Pudzianowskiego (fecet silny dorzuciłby oponę do kordonu policji) i że on
          siedzi po drugiej stronie monitora... Rozczaruję cię, nie jestem nim. Szukaj
          dalej siłacza.
        • Gość: edek Re: Wlasnie:pomyśl!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 16:14
          Zgadza się - strzelenie do awatnurnika, czasem jest jedynyn wyjściem, jedyną
          opcją. Ale nigdy to nie może być piersza opcja!!
          • Gość: Nic nie wiem Nie sądzę że strzelanie to jakakolwiek opcja IP: 91.206.177.* 25.05.10, 16:34
            Jest amunicja gumowa (boli) patralizuje mięśnie i pozwala delikwenta dorwać. Są
            paralizatory, facet uciekający pada sobie i grzecznie leży. Ale w Polsce trzeba
            od razu strzelać. Najlepiej kulami dum dum żeby taki miał nauczke. Ech ludzie
            ludzie co te gry z was zrobiły....
            • andrzejto1 Re: Nie sądzę że strzelanie to jakakolwiek opcja 25.05.10, 17:02
              Gość portalu: Nic nie wiem napisał(a):

> Jest amunicja gumowa (boli) patralizuje mięśnie i pozwala delikwenta dorwać. Są
              > paralizatory, facet uciekający pada sobie i grzecznie leży. Ale w Polsce trzeba
              > od razu strzelać. Najlepiej kulami dum dum żeby taki miał nauczke. Ech ludzie
              > ludzie co te gry z was zrobiły....

Jak napisałeś wcześniej nie jesteś Pudzianowskim rzucającym oponami. Powiem
              więcej. Nie jesteś też człowiekiem mającym pojęcie o tym co piszesz. Amunicja
              gumowa, paralizatory i inne takie zabawki stosowane są w większym dystansie i
              nie w sytuacji bezpośredniego zwarcia, lub w bliskim dystansie. Nie wspominam,
              ze amunicji gumowej do pistoletów nie ma. Jest używana do strzelb
              gładkolufowych. Paralizatory też są stosowane w sytuacji 1-1 w dużym dystansie.
              Na pewno nie w sytuacji zagrożenia stwarzanego przez kilka osób. Nie wspominam
              już o tym, że większość tych środków nie działa jak mamy do czynienia z gościem
              po dragach na przykład.
              Amunicja dum-dum i jeszcze bardziej skuteczne jej rodzaje jest stosowana przez
              policję z racji:
              1. Dużej mocy obalającej - czyli większość trafień powoduje niezdolność
              trafionego do dalszej akcji.
              2. Bezpieczeństwa osób postronnych, ponieważ taka kula wyładowuje cała swoją
              energię w ciele ofiary i nie ma ryzyka, że przeleci przez ciało i zrani osobę
              stojącą ZA ostrzeliwanym.

Co do gier, no cóż...
              to akurat zostawiam bez komentarza...
              • Gość: Nic nie wiem Re: Nie sądzę że strzelanie to jakakolwiek opcja IP: 91.206.177.* 25.05.10, 17:14
                Hej dziękuję za tę lekcję. Wiem już więcej. Więc może lepiej mieczem ciąć w
                szyję pyskujących? Dystans mniejszy... Nie wiem. Nie dowiem się.
                Jedno wiem na pewno jest wiele osób rządnych krwi i to jest przerażające.
                A serio, nie interesuje mnie jakie kule i do czego są używane. Wiem jedno jeżeli
                policjant nie panuje nad sobą to nie panuje nad bronią i tak powstają tragedie.
                Zawsze działa psychologia tłumu. Więc naprawdę nie życzę żeby podczas zamieszek
                z okazji "przezgranej, zwyciestwa ukochanych piłkarzy" policjantowi z prewencji
                puściły nwerwy bo wtedy więcej będzie płaczu a wtedy jednak policji się przypnie
                łatkę zabójców o zabili niewinnych z bejzbolami, kastetami lekko zachalanych
                dżentemenów w dresikach. A to taki dobry chłoipak był pił tylko rzadko z
                kolegami podaczas meczu, no czasem na osiedlu i czasem wdał się w boke ale nie
                jesgo wina... I takich chronić należy. Racja.
                Gonić obcokrajowców.
                • andrzejto1 Re: Nie sądzę że strzelanie to jakakolwiek opcja 25.05.10, 17:50

> Hej dziękuję za tę lekcję. Wiem już więcej. Więc może lepiej mieczem ciąć w
                  > szyję pyskujących? Dystans mniejszy... Nie wiem. Nie dowiem się.
                  > Jedno wiem na pewno jest wiele osób rządnych krwi i to jest przerażające.
                  > A serio, nie interesuje mnie jakie kule i do czego są używane. Wiem jedno jeżel
                  > i
                  > policjant nie panuje nad sobą to nie panuje nad bronią i tak powstają tragedie.
                  > Zawsze działa psychologia tłumu. Więc naprawdę nie życzę żeby podczas zamieszek
                  > z okazji "przezgranej, zwyciestwa ukochanych piłkarzy" policjantowi z prewencji
                  > puściły nwerwy bo wtedy więcej będzie płaczu a wtedy jednak policji się przypni
                  > e
                  > łatkę zabójców o zabili niewinnych z bejzbolami, kastetami lekko zachalanych
                  > dżentemenów w dresikach. A to taki dobry chłoipak był pił tylko rzadko z
                  > kolegami podaczas meczu, no czasem na osiedlu i czasem wdał się w boke ale nie
                  > jesgo wina... I takich chronić należy. Racja.
                  > Gonić obcokrajowców.

Dokładnie ty to robisz, o co oskarżasz przyszłych skarżących się na pracę
                  policji. Przecież on był dobrym mężem i ojcem, czasem tylko robił przekręciki i
                  wyskakiwał z łapami do policjantów...
                  Idż kiedyś na jakieś trening systemów: Krav Maga czy Combat 56 lub podobnych i
                  zobacz jak się działa w stresie, co można zrobić jak atakuje cię kilku lub
                  kilkunastu ludzi. I taka lekcja może spowoduje, że przestaniesz teoretyzować, bo
                  to dokładnie robisz...
                  • Gość: Nic nie wiem Andrzejto IP: 91.206.177.* 25.05.10, 17:56
                    Drogi Jędrzeju, dziękuję Tobie za szczery list. Na wstępie chce ci podziękować
                    za trud jaki włożyłeś w napisanie listu. Wiem że oczekujesz odmnie oraz od
                    pozostałych aby zaczęli ćwiczyć i doskonalić swoje umięjętności w sztukach walki
                    w stylu bij aby zabić.
                    Jest to naprawdę cenna porada z twej strony i obiecuję wziąć ją pod uwagę.
                    Obecnie zajmuje się na codzień rozważaniem twoich sugestii odnośnie poznawania
                    działania w stresie i pod presją czasową. Zajmi mi to troszkę czasu.
                    A teraz zejdzmy na parter - i od nowa facet został zastrzelony podczas
                    rutynowego przeszukania. Jeżeli tak to ma się odbywać to dziękuję. MOże jednak
                    twoja Krav Maga ma sens.
    • Gość: Nic nie wiem Re: Dlaczego zginął Nigeryjczyk? Przeczytaj jak t IP: 91.206.177.* 25.05.10, 13:10
      Przecież on był mężem, ojcem i człowiekiem. Dziec straciły ojca, czy do was to
      nie dociera? Kobieta straciła kogoś kogo kochała. Osobę bliską. C zy naprawdę na
      głowy wszyscy poupadaliście?
      Według piszącego tutaj motłochu osoba o odmiennym kolorze skóry nie ma prawa do
      życia. Dla większości z was czarnoskóry może być tyko sportowiec, jakiś raper
      czy aktor. Wtedy opowiadacie dyrdymały jacy jesteście tolerancyjni i lubicie
      odmiennośc.
      Kto do jasnej anielki miałby chęć zatrudnić ŚP Maxa do firmy? No kto? Co miał
      człowiek robić jak nie handlować pokątnie? Jaką miał alternatywę?
      Nie wiem kim był ŚP Max, nie znałem człowieka, nie oceniam co robił i dlaczego,
      ale okolicznoiści jego śmierci powinny zostać wyjaśnione.
      Teraz policja jawi się wam jako obońca ludu. Zabito człowieka, może przypadkowo
      nie wiem, mam nadzieję że tak. Ale jeśli było to nadużycie broni przez
      finkcjonariuszy niech nie stworzy to precedensu że pewnego dnia ktoś z was
      forumowicze będzie zatrzymany do kontroli dokumentów bo znajdzie się w
      niewłaściwym miejscu i niewłaściwej porze i zacznie uciekać (bo był(a) u
      kochanki na przykład a w domu opowiadał(a) że w pracy....) i kulka w głowę bo
      się nie da wylegitymować...
      Pomyślcie globalniej mądrzej zastanówcie się co piszecie.
      Przepraszam za haos w wypowiedzi ale naprawdę jestem zdenerwowany waszą
      znieczulicą i brakiem empatii.
      Podsumuję; zginął, mąż, człowiek i tata. Tak pan Max był tatą. Pomyślcie nad tym...
      • Gość: Brudny Harry Re: Dlaczego zginął Nigeryjczyk? Przeczytaj jak t IP: *.chello.pl 25.05.10, 13:22

Jak ktoś podnosi rękę na policje musi liczyć się że może oberwać .Jestem ciekaw co byś napisał gdyby tego policjanta ten napastnik zasztyletował ? lub doprowadził do ciężkich urazów ciała . co byś w tedy krzyczał ?
        Sam pomyśl . Ale fakt faktem trzeba wyjaśnić sytuację czemu została użyta broń i czy została użyta zgodnie z prawem .
        Jestem Ciekaw co byś napisał
        • Gość: Nic nie wiem Drogi Harry - oto moja odpowiedz. IP: 91.206.177.* 25.05.10, 15:53
          Co bym napisał gdyby zasztyletowana policjanta. Otóż istnieje taka możliwośc i
          jest to wkalkulowane w ryzyko zawodu a raczej służby. Policja z natury powinna
          zajmować się przestępcami a oni są rózni z natury. Podejrzany z natury jest
          podejrzewany że może być niebezpieczny. Każdy znich może mieć jakąkolwiek broń
          dlatego procedura przewiduje i takie zajścia. Jeden policjant legitymuje przy
          wsparciu kolegów. Jeżeli policjant uważa że jest wszechmocny ponieważ ma broń to
          zaczyna się kłopot. Jeżeli facet uciekał, i po przewróceniu (jakkolwiek było bo
          nie wiem) był na przykład straszony bronią (też tak mogło być), pierwszym
          odruchem jest zasłonić się przed pistoletem, kamieniem czymkolwiek. Mogło to być
          odebrane jako grożba utraty broni przez nieopłaconego policjanta, sfrustrowanego
          bez nadzoru psychologa o specjalizacji mundurowych i facet spanikował bo miał
          zły dzień. I doszło do tragedii. Mogło tak być i to jest mp=oja wymyślona
          hipoteza. Tak jak wiekszośc opinii na tym forum wyssana z palca. MOgło tak być
          ale nie musiało.
          Jedno jest pewne, gdy pojawia się sytuacja w której rodowity przedstawiciel rasy
          słowiańskiej z odświętnym dresie wali policje w gębę to zbiera poklask gawiedzi.
          Gdyby został postrzelony lub zabity policja nie zebrałaby tyle pochwalnyuch
          wypowiedzi. Pojawiłyby się wpisy co policja robi, jak robi itd.
          Zabrakło tu wszystkim obiektywizmu, POlacy boja się "obcych", boja się
          odmienności. Już z melkiem matki wysysa się niechęc do osób upośledzonych (tak
          jak z syndromem Downa). Pan MAx jest tutaj ewidentnym przykładem jak daleko może
          posunąć się nietolerancja i niechęć do ONYCH. W sytuacji gdy jest brak
          autorytetów moralnych, łatwo winić Bogu ducha winnego człowieka. Jasne,
          sprzedawał buty podrabiane. Ic o z tego. Dam sobie obie dłonie obciąć że
          rpzynajmniej 30% szanownych dobrych forumowiczów używa pirackich systemów na
          komputerach, są zawalone ściągniętymi filmami i MP3 z internetu i niekoniecznie
          zapłacili za te dobra doczesne.
          Pan Max sprzedawał buty bo jest popyt. Proste jak dwa razy dwa. Ludzi nie stać
          na oryginalne buciki produkowane na zlecenie koncernów więc wybierają podrabiane
          ponieważ są tańsze. Więc spójrzmy na siebie samych i powiedzmy że jesteśmy bez
          winy, sami uczciwi jak widzę są tutaj, nobliwe towarzystwo.
          Każda śmierć jest tragedią dla rodzin w to wplątanych zwłaszcza gdy jest nagła i
          niepotrzebna. Nie ma znaczenia czy to policjant czy podejrzany o cokolwiek lub
          po prostu przechodzeń. Każdy strzał z broni niesie ryzyko zabicia kogoś
          niewinnego, tego się nie da odkręcić (nie ma opcji "redo") wieć tym bardziej
          jestem za tym żeby policja była bardzo kontrolowana jeżeli chodzi o użycie broni
          w miejscach publicznych, kula może zabłądzić zabić dziecko, kogokolwiek i wtedy
          co powie większośc nobliwych forumowiczów? Policja to mordercy, tak się
          wypowiedzą. A powracanie to historii zasztyletowanego policjanta na przystanku
          komunikacji miejskiej, tak to tragedia ale nie większa w mymiarze ludzkim niż
          śmierć pana Maxa.
          Życie jest równe życiu bez względu na status społeczny czy pełnioną funkcję.
          • andrzejto1 Re: Drogi Harry - oto moja odpowiedz. 25.05.10, 17:28

> Co bym napisał gdyby zasztyletowana policjanta. Otóż istnieje taka możliwośc i
            > jest to wkalkulowane w ryzyko zawodu a raczej służby. Policja z natury powinna
            > zajmować się przestępcami a oni są rózni z natury. Podejrzany z natury jest
            > podejrzewany że może być niebezpieczny. Każdy znich może mieć jakąkolwiek broń
            > dlatego procedura przewiduje i takie zajścia. Jeden policjant legitymuje przy
            > wsparciu kolegów. Jeżeli policjant uważa że jest wszechmocny ponieważ ma broń t
            > o
            > zaczyna się kłopot. Jeżeli facet uciekał, i po przewróceniu (jakkolwiek było bo
            > nie wiem) był na przykład straszony bronią (też tak mogło być), pierwszym
            > odruchem jest zasłonić się przed pistoletem, kamieniem czymkolwiek. Mogło to by
            > ć
            > odebrane jako grożba utraty broni przez nieopłaconego policjanta, sfrustrowaneg
            > o
            > bez nadzoru psychologa o specjalizacji mundurowych i facet spanikował bo miał
            > zły dzień. I doszło do tragedii. Mogło tak być i to jest mp=oja wymyślona
            > hipoteza. Tak jak wiekszośc opinii na tym forum wyssana z palca. MOgło tak być
            > ale nie musiało.

Jak widać więcej czasu powinieneś poświęcić na czytanie artykułu, a mnie na
            wymyślanie hipotez. Dokładne przeczytanie artykułu mówi, że policjanci byli
            zajęci aresztowaniem innego podejrzane, a zastrzelony delikwent im przeszkadzał
            w czasie interwencji. I to nie sam, a w towarzystwie kolegów. Może tobie się
            zdaje, że w Policji pracują uczniowie Bruce Lee którzy samodzielnie pokonują
            kilkunastu przeciwników w walce wręcz. Jeśli tak, to się mylisz...

> Jedno jest pewne, gdy pojawia się sytuacja w której rodowity przedstawiciel ras
            > y
            > słowiańskiej z odświętnym dresie wali policje w gębę to zbiera poklask gawiedzi
            > .
            > Gdyby został postrzelony lub zabity policja nie zebrałaby tyle pochwalnyuch
            > wypowiedzi. Pojawiłyby się wpisy co policja robi, jak robi itd.

Mylisz się. Mało czytasz fora...

> Zabrakło tu wszystkim obiektywizmu, POlacy boja się "obcych", boja się
            > odmienności. Już z melkiem matki wysysa się niechęc do osób upośledzonych (tak
            > jak z syndromem Downa).

Jaasne... antysemityzm też i w ogóle. Tak poza tym to szwedzkie dbające o
            mniejszości społeczeństwo swego czasu sterylizowało osoby upośledzone, czego
            jakoś w Polsce nie zaobserwowałem...
            Masz chyba gości jakieś kompleksy.

Pan MAx jest tutaj ewidentnym przykładem jak daleko moż
            > e
            > posunąć się nietolerancja i niechęć do ONYCH. W sytuacji gdy jest brak
            > autorytetów moralnych, łatwo winić Bogu ducha winnego człowieka. Jasne,
            > sprzedawał buty podrabiane. Ic o z tego. Dam sobie obie dłonie obciąć że
            > rpzynajmniej 30% szanownych dobrych forumowiczów używa pirackich systemów na
            > komputerach, są zawalone ściągniętymi filmami i MP3 z internetu i niekoniecznie
            > zapłacili za te dobra doczesne.

Jaki mia to związek?? Przecież jeśli zgarnie ch policja, to nie będą stawiali
            oporu, tylko bekną...

> Pan Max sprzedawał buty bo jest popyt. Proste jak dwa razy dwa. Ludzi nie stać
            > na oryginalne buciki produkowane na zlecenie koncernów więc wybierają podrabian
            > e
            > ponieważ są tańsze.

A może są tańsze dlatego, ze ten Max nie płacił podatków na przykład??
            Dlaczego ja mam to robić a on nie musi??
            Jego dzieci chodzą lub pójdą do szkoły, chcą się leczyć i korzystać z zasiłków i
            innych takich. Dlaczego ja mam to finansować?? Dlaczego on nie może zapłacić
            podatków na to wszystko??

Więc spójrzmy na siebie samych i powiedzmy że jesteśmy bez
            > winy, sami uczciwi jak widzę są tutaj, nobliwe towarzystwo.
            > Każda śmierć jest tragedią dla rodzin w to wplątanych zwłaszcza gdy jest nagła
            > i
            > niepotrzebna. Nie ma znaczenia czy to policjant czy podejrzany o cokolwiek lub
            > po prostu przechodzeń. Każdy strzał z broni niesie ryzyko zabicia kogoś
            > niewinnego, tego się nie da odkręcić (nie ma opcji "redo") wieć tym bardziej
            > jestem za tym żeby policja była bardzo kontrolowana jeżeli chodzi o użycie bron
            > i
            > w miejscach publicznych, kula może zabłądzić zabić dziecko, kogokolwiek i wtedy
            > co powie większośc nobliwych forumowiczów? Policja to mordercy, tak się
            > wypowiedzą. A powracanie to historii zasztyletowanego policjanta na przystanku
            > komunikacji miejskiej, tak to tragedia ale nie większa w mymiarze ludzkim niż
            > śmierć pana Maxa.
            > Życie jest równe życiu bez względu na status społeczny czy pełnioną funkcję.

Policja jest kontrolowana i kazdy przypadek użycia broni jest prześwietlany.
            Znowu nie doczytałeś artykułu. Nie będę cytował, bo mam nadzieję, że ty to
            zrobisz i wtedy może się nieco ogarniesz.
            • Gość: Nic nie wiem Re: Drogi Harry - oto moja odpowiedz. IP: 91.206.177.* 25.05.10, 17:45
              Andrzej tak, dziękuję. Potrafisz i wiesz jak łapać za słowa omijając kwestię
              zastrzelenia podczas przeszukiwania. MOże i i lepiej żyć nie czując.
              Tak Andrzej mam kompleksy. Mam ich mnóstwo ale jeden chyba największy kompleks
              że urodziłem się w POlsce. Że muszę tłumaczyć że nie każdy w Polsce chce wbić na
              pal odmieńca.
              Nie jestem tutaj żeby analizować notatkę prasową słowo po słowie. Zaintrygowała
              mnie ilośc pomyj i poziom agresji oraz pogardy dla drugiego człowieka tylko
              dlatego że jest z innego kontynentu. Tutaj nawet nie chodzi o kontynent, chodzi
              o inny kraj o kogoś kto ma prawo myśleć inaczej. Polska jest krajem
              ksenofobicznym czy tego chesz czy nie i nie zmieni deklaracja dla OBOP czy
              innego Pentora że jest się tolerancyjnym, to są tylko dane deklaratywne. Jacy
              ludzie sa naprawdę i co myślą widać po wpisach. Dla większości ludzi każdy jest
              podejrzany i niedobry. Jak bogaty to złodziej, jak ładny to pedał itd. Rumini to
              Cyganie, Albańczycy to zacofanie i głupki itd. Przykłady można mnożyć.
              Tak nie jestem tutaj częstym gościem, na szczęście. Bywam tutaj od wielkiej czapy.
              • jeruzalem51 Re: Drogi Harry - oto moja odpowiedz. 25.05.10, 20:11

> Andrzej tak, dziękuję. Potrafisz i wiesz jak łapać za słowa
                omijając kwestię
                > zastrzelenia podczas przeszukiwania. MOże i i lepiej żyć nie
                czując.
                > Tak Andrzej mam kompleksy. Mam ich mnóstwo ale jeden chyba
                największy kompleks
                > że urodziłem się w POlsce. Że muszę tłumaczyć że nie każdy w
                Polsce chce wbić n
                > a
                > pal odmieńca.
                > Nie jestem tutaj żeby analizować notatkę prasową słowo po słowie.
                Zaintrygowała
                > mnie ilośc pomyj i poziom agresji oraz pogardy dla drugiego
                człowieka tylko
                > dlatego że jest z innego kontynentu. Tutaj nawet nie chodzi o
                kontynent, chodzi
                > o inny kraj o kogoś kto ma prawo myśleć inaczej. Polska jest krajem
                > ksenofobicznym czy tego chesz czy nie i nie zmieni deklaracja dla
                OBOP czy
                > innego Pentora że jest się tolerancyjnym, to są tylko dane
                deklaratywne. Jacy
                > ludzie sa naprawdę i co myślą widać po wpisach. Dla większości
                ludzi każdy jest
                > podejrzany i niedobry. Jak bogaty to złodziej, jak ładny to pedał
                itd. Rumini t
                > o
                > Cyganie, Albańczycy to zacofanie i głupki itd. Przykłady można
                mnożyć.
                > Tak nie jestem tutaj częstym gościem, na szczęście. Bywam tutaj od
                wielkiej cza
                > py.

lepiej nie przyjezdzaj, nie potrzebujemy pedziow
                • Gość: Nic nie wiem Re: Drogi Harry - oto moja odpowiedz. IP: 91.206.177.* 26.05.10, 13:25
                  Wiem wiem że nie potrzebujesz. Nie lubisz konkurencji. NIe dziwię się. Jest za
                  duża podaż ostrzyzonych w dresach. A szkoda, może zmień image?
      • Gość: aaa Re: Dlaczego zginął Nigeryjczyk? Przeczytaj jak t IP: *.181.188.85.static.crowley.pl 25.05.10, 13:38
        co ty piszesz

STAWIAŁ OPÓR POLICJI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NA CAŁYM ŚWIECIE POLICJA STRZELA KONIEC KROPKA.
        • Gość: edek Re: Dlaczego zginął Nigeryjczyk? Przeczytaj jak t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 15:33
          jeśli policja - z całą władzą, wyposażeniem, szkoleniami - jedyne co potrafi to
          strzelić do kolesia, wykorzystując monopol na broń- to jest parodia nie policja.
          jakoś cała masa kiboli bije sie policją co tydzień i nikt do nich nie strzela.
        • Gość: Nic nie wiem Re: Dlaczego zginął Nigeryjczyk? Przeczytaj jak t IP: 91.206.177.* 25.05.10, 16:43
          Tak na całym świecie policja strzela. Idę ulicą i co jakiś czas padam. To taka
          tradycja krajów wszystkich a zwłaszcza policji żeby strzelać do ludzi.
          Czasm zgłąszam się ochotniczo na wyjazd np do Azji lub Afryki umawijąc się z
          miejscowymi że chciałbym aby we mnie postrzelano.
          Życzę ci aby toja mądrośc w tobie kwitła. KROPKA
    • Gość: Te_DZiennikarz a gdzie to było...? IP: *.bialystok.vectranet.pl 25.05.10, 13:10
      Bo w artykule ciężko znaleźć, źródło gazeta stołeczna, znaczy się w wawie?
      • Gość: d_xter Popieram pilicję. IP: 192.109.140.* 25.05.10, 14:13
        Ja bardzo popieram policję. Mam dosyć tego, że boję się wyjść z domu w nocy, bo
        ktoś może mnie pobić/okraść/zabić* (*niepotrzebne skreślić). Jego kolor skóry
        mnie nie obchodzi, chcę się w końcu poczuć bezpiecznie. Dla mnie sprawa jest
        prosta. Pyskował i rzucał się to dostał kulkę, koniec rozmowy. Sam nie raz byłem
        spisywany, bo tak się trafiło. Osobiście uważam, że wolę żyć w wielkim
        państwowym big brotherze, niż bać się o siebie i moich bliskich. Co do
        mentalności Kalego. Jak ktoś z Was zostanie pobity to krzyk, gdzie jest policja,
        ale jak agresywnego typa policja odstrzeli to od razu larum, bo człowiek, bo
        ojciec, bo mąż. Święta dla mnie zasada: "Sam się pchał, to niech się sam broni".
        • garnek_z_neolitu Dlaczego wszyscy mamy placic za to 25.05.10, 14:51
          ze jestes tchórzem? Kup sobie gaz lub wiatrówke. Cieszysz sie ze zabito
          handlarza, bo ty sie boisz wyjsc z domu.

Jak zabito Brazylijczyka w Londynskim metrze tez zes sie cieszyl, bo sie boisz
          terrorystow?
          • jeruzalem51 Re: Dlaczego wszyscy mamy placic za to 25.05.10, 20:47
            garnek_z_neolitu napisał:

> ze jestes tchórzem? Kup sobie gaz lub wiatrówke. Cieszysz sie ze
            zabito
            > handlarza, bo ty sie boisz wyjsc z domu.
            >
            > Jak zabito Brazylijczyka w Londynskim metrze tez zes sie cieszyl,
            bo sie boisz
            > terrorystow?

o co tobie chodzi?
    • Gość: ar W Polsce zaczyna się kolorowy terror IP: *.aster.pl 25.05.10, 13:13
      Kiedyś czarnoskórzy byli folklorem, teraz stanowią coraz liczniejszą mniejszość, która zarabia na nielegalnych interesach i powoli zaczyna terroryzować białą większość.

Brak szacunku dla polskiej policji ?? Widać czują się na tyle silni..
      • Gość: edek Re: W Polsce zaczyna się kolorowy terror IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 15:41
        zapomniałeś wziąść swoich leków, nieprawdaż?
      • Gość: Nic nie wiem Hej ar - napisze ci jeszcze jedno.... IP: 91.206.177.* 25.05.10, 16:40
        Nie tylko się zaczyna ten terror ale to kontynuacja większej manipulacji. Otóż
        podziele się z tobą poufną informacją i nikt na forum tego nie przeczyta. Otóż
        jak wiesz w Polsce są zorganizowane grupy przestępcze. Mają fajne ksywki takie
        spożywcze, Boczki szynki i inne Masy. A teraz wiadomość bombowa, masz rację oni
        nie są biali... o ni używają puder, mnóstwo warst pudru. Wyglądają jak bali ale
        są wszystkich innych ras. Są wsród nich Hindusi, Czarni, nawet Różowi. Ale teraz
        sięnie boja i posłąli na stadion swoich przedstawicieli bez makijażu bo tacy są
        silni i nie bojący się. Bezczelnośc w biały dzień...Masz rację terroryzują
        Polskę i Polaków.
    • Gość: sonny Re: Dlaczego zginął Nigeryjczyk? Przeczytaj jak t IP: *.tpnet.pl 25.05.10, 13:26
      Gość portalu: HANKA napisał(a):

> Żle się stało, zginął człowiek. Ale dlaczego szarpał się z
      > policjantami? Jego zachowanie było bezmyślne, takich rzeczy sie nie
      > robi.Policja musi być zdecydowana i szybka w działaniu, tego
      > wymagają od niej uczciwi obywatele. A potem jego towarzysze napadli
      > na policjantów - głupota. Ludzie, którzy przyjeżdzają do obcego
      > kraju muszą się podporządkować prawu jakie w nim obowiązuje.

Skąd wiesz jak było, byłaś tam? Policjant będzie sie teraz bronił, jego kumple
      po fachu też będa za nim. Pomysl po co Nigeryjczyk miałby wyrywac pistolet
      policjantowi? Szukał guza, była jakims oszołomem-bandziorem któremu było
      wszystko jedno? Otóż nie, miał żonę, dzieci, chciał wrócic do domu...Sprawa cuchnie.

PS uważaj żeby twojego faceta kiedyś taka "zdecydowana i szybka w działaniu
      policja" nie dopadła bo inaczej bedziesz śpiewać.
    • Gość: yova Dlaczego zginął Nigeryjczyk? Przeczytaj jak to ... IP: *.dsl.mweb.co.za 25.05.10, 13:26
      Nigeryjczyk szarpal sie z Policja?? PROBOWAL WYRWAC MU BRON?? chyba mu sie
      kraje pomyliły :)))
      i ta pomyłka miala dla niego niestety tragiczny final. drugi raz jej nie
      popelni, ale inni z jego 'paczki' chyba tez 2 razy sie zastanowia.
      Tutaj nie Nigeria , drodzy "bracia".
      Nie widze tutaj zadnej dyskusji.
      Zagrazal policjantowi -ten mial prawo uzyc broni.
      Zadajcie sobie pytanie: czy Probowalibyscie wyrwac policjantowi bron przy
      interwencji? macie swiadomosc czym to by sie dla Was skonczylo?
      Swoja droga- z jakich dzialalnosci sa znani Nigeryjczycy na swiecie, wiekszosc
      z nas ma swiadomosc..
    • Gość: Jeszcze Normalny Grzeczny policjant dostaje kosę na przystanku i co IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.10, 13:27
      z tego wynika? Ginie policjant. Nielegalny imigrant rzuca się na policjanta i ten strzela śmiertelnie. I co z tego wynika? Policja to bandyci. Ludzie, opamietajcie się, to jest Polska, to jest Nasz Kraj!!!
      • Gość: jo-jo Re: Grzeczny policjant dostaje kosę na przystanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 13:33
        ciekawe co ustaloi prokuratura, ale do wyszkolenia naszej policji mozna
        miec zastrzezenia, czesto ESKALUJA konflikt zamiast go rozwiazac
        mozliwe, ze policjant przekroczyl swoje uprawnienia

wiecie co? bandytow trzeba sie bac, ale najbardziej boje sie bandytyzmu
        w majestacie prawa
        • krzysiozboj Re: Grzeczny policjant dostaje kosę na przystanku 25.05.10, 13:58
          Z jednej strony trzeba od organów ścigania wymagać standardów innych niż czasem
          pokazują ale z drugiej ciężko wymagać od urzędu by pracował idealnie kiedy się
          go nie szanuje. Bandytyzmu w majestacie prawa jest o wiele mniej niż za komuny,
          pewnie całkowicie się go nie wyeliminuje, pewnie jest bardziej bolesny niż ten
          "uliczny" bo trudniej się przed nim bronić i mozna frustracji dostać kiedy
          urzędnik utrzymywany z naszych podatków wykorzystuje swoją pozycję by dać nam
          bezzasadnie po tyłku ale nie szanując urzędu nic nie wskóramy chyba.
      • Gość: edek Re: Grzeczny policjant dostaje kosę na przystanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 16:10
        wy, narodowcy, zawsze musicie wycierać sobie gębę polskością:
        "polski policjant", nie odwołujecie się do prawa, tylko do "polskiego prawa". I
        dlatego jesteście pojebani.
        • jeruzalem51 Re: Grzeczny policjant dostaje kosę na przystanku 25.05.10, 20:53
          Gość portalu: edek napisał(a):

> wy, narodowcy, zawsze musicie wycierać sobie gębę polskością:
          > "polski policjant", nie odwołujecie się do prawa, tylko
          do "polskiego prawa". I
          > dlatego jesteście pojebani.

edek,czy ty przypadkiem nie Izaak bolszewik?
    • aekielski Dlaczego zginął Nigeryjczyk? Przeczytaj jak to ... 25.05.10, 13:38
      Brak mi w działaniach policji profesjonalizmu. W środowisku o podwyższonym
      ryzyku interwencja policji powinna być bardziej zdecydowana, nie podlegająca
      dyskusji. Użyte siły winny być na miarę zagrożeń. To już nie pierwszy
      przypadek porywania się z motyką na księżyc. Emeryta rzucić na glebę to i
      dzieciak potrafi.
      • krzysiozboj Re: Dlaczego zginął Nigeryjczyk? Przeczytaj jak t 25.05.10, 13:49
        Celna uwaga, to czym różni naszych przy interwencjach od tego co widziałem
        kiedyś np w Austrii dwukrotnie to to, że tam widząc zachowanie Policji i ich
        wzajemną asekurację siebie nie przyjdzie ci nawet do głowy podnieść rękę na
        któregoś z nich. Tu mamy przekomarzanie się, pyskówki i szarpaninę, tam jeden
        legitymuje/sprawdza a drugi czy trzeci jasno daje do zrozumienia że w razie
        potrzeby wyciągnie broń, wtedy odechciewa się szarpaniny.
    • krzysiozboj Re: Dlaczego zginął Nigeryjczyk? Przeczytaj jak t 25.05.10, 13:43
      Wymagajmy od policji by byli stróżami prawa, by z racji swoich uprawnień byli
      gwarantem bezpieczeństwa, domagajmy się karania zakał w policji i to
      wielokrotnie mocniej niż przeciętnego obywatela ale i stwórzmy im warunki do
      interwencji. Podniesienie ręki na funkcjonariusza na służbie chyba powinno się
      tak kończyć, jeszcze tego brakuje by legitymowany uciekał a złapany miał prawo
      odebrać broń policjantowi czy spuścić mu wpierdziel. Policjant przekroczył
      uprawnienia przy kontroli, są świadkowie i skarga. Kontrolowany ucieka przed
      policjantem to strzał ostrzegawczy i drugi w nogi by nie uciekł za daleko. Inni
      nie będę próbowali. Atakujesz uzbrojonego funkcjonariusza - liczysz się z tym że
      ten użyje broni, po to ją w końcu posiada.
      Jesli byłą ucieczka, później szarpanina, próba wyrywania broni to ... szkoda mi
      policjanta, bo zrobił co trzeba a będzie nagonka na niego.
      • pyzz Re: Dlaczego zginął Nigeryjczyk? Przeczytaj jak t 25.05.10, 14:10
        > Wymagajmy od policji by byli stróżami prawa, by z racji swoich uprawnień byli
        > gwarantem bezpieczeństwa, domagajmy się karania zakał w policji i to
        > wielokrotnie mocniej niż przeciętnego obywatela
        Tylko najpierw ZACZNIJMY to robić. Bo prawda jest taka, że morderca Przemysława
        Czai pobiera policyjną emeryturę.
        Naprawdę NIE ma w polsce systemowych problemów z uprawnieniami policji, za to SĄ
        z rozliczaniem ich nadużyć.

> Policjant przekroczył
        > uprawnienia przy kontroli, są świadkowie i skarga.
        Tak w polsce jest. Tylko, że kończy się oddaleniem skargi z automatu, a często
        wrabianiem ofiar i nawet świadków w przestępstwa. I co gorsza jest to działanie
        SYSTEMOWE, a nie pojedynczych, skorumpowanych osób.

> uprawnienia przy kontroli, są świadkowie i skarga. Kontrolowany ucieka przed
        > policjantem to strzał ostrzegawczy i drugi w nogi by nie uciekł za daleko. Inni
        > nie będę próbowali. Atakujesz uzbrojonego funkcjonariusza - liczysz się z tym ż
        > e
        > ten użyje broni, po to ją w końcu posiada.
        Tego typu deklaracje są tylko pozornie oczywiste. Owszem, atakujesz policjanta,
        to powinieneś się liczyć z aresztowaniem, ale pod warunkiem, że nie ulega
        NAJMNIEJSZEJ wątpliwości, że to policjant. Jak masz cień UZASADNIONEJ
        wątpliwości, to WOLNO się bronić przed bandytą. Kontrolowany ucieka, to strzał w
        nogi? OK. Ale z pedantycznym kontrolowaniem zasady, że ma strzelać tak, aby
        wyrządzić możliwie najmniejszą krzywdę, a nie, jak w polsce (o czym za chwilkę).
        A po drugie z pedantycznym przestrzeganiem i kontrolowaniem zasady, że strzelać
        wolno tylko wtedy, gdy jest ABSOLUTNA pewność, że nikt postronny nie uciepri.

Co do kontroli, to zupełnie nie dawno polska przegrała proces o łamanie praw
        człowieka. Sprawa była taka, że jacyś przestępcy uciekali samochodem, a
        policjanci ich rozstrzelali. Prokuratura kontrolując użycie broni uznała
        tłumaczenie policjantów, że celowali rzekomo w koła. I nie zauważyła nic
        dziwnego w tym, że było dużo kul w zabitych, ale ŻADNA z opon nie była nawet
        draśnięta. TO jest polska norma. Tak naprawdę to spokojnie mógłby być i wyrok, a
        i tak śledztwo wewnętrzne by wykazało, że zabity rzekomo napadł na policjanta.
        • Gość: Stefan Re: Dlaczego zginął Nigeryjczyk? Przeczytaj jak t IP: *.fbx.proxad.net 26.05.10, 17:05
          Piszę do "pyzz"

Zastanawiam się, co ty jeszcze w tej Polsce robisz, jak uważasz, ze prawa są
          takie niesprawiedliwe ?
          Dlaczego jeszcze nie powróciłeś do Afryki zamiast robić zamieszanie w
          cywilizowanym kraju, który ma swoje prawa i z którymi Obywatele Polski są zgodni?
          Jak żyjesz tu po to, żeby wprowadzać swoje prawa, to lepiej wracaj do siebie, bo
          skończysz jak twój kolega Nigeryjczyk.
    • Gość: jacek Czego nauczyła nas śmierć policjanta na przystanku IP: 158.75.38.* 25.05.10, 13:59
      Pamietacie śmierć zasztyletowanego policjanta na przystanku
      tramwajowym w W-wie? Czy są jakieś wnioski? Niech jakaś łachudra lub
      nawet inteligencik spróbuje ruszyć na policjanta z bronia w ręku w
      np USA. W naszym byłym PRL-u jeżeli nam coś złego się dzieje modlimy
      sie o policję i pomoc z ich strony, jeżeli oni są zagrożeni olewamy
      ich lub jeżeli się bronią to odżegnujemy ich od czci i wiary.
      Zachowujemy się jak dupki, te chłopaki maja być po naszej stronie,
      nie powinni się bać. Jeżeli będą się bać, nie będą pewni, że uczciwy
      ludek jest po ich stronie, nawet w ciężkiej chwili, to może ich
      kiedyś zabraknąć przy nas, zjawią sie za późno, nie pójdą na całość,
      a w to graj bandziorom i większości pismaków goniących za sensacją.
      Szacun dla chłopaków z Policji.
    • 0ffka Przywrócić karę śmierci ! 25.05.10, 14:00
      kara śmierci dla zabójcy!
      • kajmanik Re: Przywrócić karę śmierci ! 25.05.10, 14:03
        a gdzie ten zabójca bo nie zauwazyłam?
      • Gość: zalosne Re: Przywrócić karę śmierci ! IP: *.chello.pl 25.05.10, 14:08

taa pierrdolnij sobie w leb dziewczynko;)
      • Gość: Roman Re: Przywrócić karę śmierci ! IP: *.fbx.proxad.net 26.05.10, 21:08
        Offka,
        Zabójcą Nigeryjczyka jest sam Nigeryjczyk.
        Policjant był na służbie.
        Nigeryjczyk szamotając się z policjantem,wiedział dobrze do czego może
        doprowadzić i sam sprowokował swoja śmierć.
    • Gość: H Czarny zginął bo zaczął się szarpać z Policjantem IP: *.multi-play.net.pl 25.05.10, 14:02
      tzn. inny czarny zaczął się szarpać z Policjantem i broń wypaliła do
      już obezwładnionego czarnego na glebie.
    • Gość: i dobrze Dlaczego zginął Nigeryjczyk? Przeczytaj jak to ... IP: *.nette.pl 25.05.10, 14:05
      albo żyjemy w państwie prawa albo murzyni zabierają broń policjantom!!!Tu nie
      jest chyba jeszcze Kinszasa!!!!!!
      • Gość: edek Re: Dlaczego zginął Nigeryjczyk? Przeczytaj jak t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 16:23
        wlasnie nie jest, jesteśmy w Polsce i od policjantów można oczekiwać większego
        wyszkolenia i
        doświadczenia, zabić kolesia może policja w każdym kraju.
        Dziwi mnie, że tak bronicie policjanta, który prawdę mówiąc zawiódł, bo
        konieczność użycia broni i tak niefortunny strzał, to dowód na to, że stracił po
        prostu głowę, nie wytrzymał sytuacji.
        • Gość: Jan Re: Dlaczego zginął Nigeryjczyk? Przeczytaj jak t IP: *.fbx.proxad.net 26.05.10, 21:16
          edek,
          A na co on miał czekać? Az go zabije, ten tłum czarnych, co się na niego rzucili ?
          Przecież musiał się bronic.
      • Gość: W-ak Re: Dlaczego zginął Nigeryjczyk? Przeczytaj jak t IP: *.fbx.proxad.net 26.05.10, 21:11
        i,
        dobrze powiedziane.
        Popieram.
    • Gość: A.Miałczyński Kto to jest do k...y nędzy "psycholożka"` IP: 188.33.157.* 25.05.10, 14:05
      ... to czy chodzi może o panią psycholog? Facet sprzedający swoje ciało to
      "prostytut"? "Kopernik też była kobietą!"- to to nie Kopernik, tylko
      Koperniczka. Kobieta będąca zawodowym kierowcą to kierownica. A pani minister
      to pewnie ministerka. A kobieta polityk to polityczka. "Nic na siłę, tylko
      młotkiem!"
      • jeruzalem51 Re: Kto to jest do k...y nędzy "psycholożka"` 25.05.10, 14:45
        Gość portalu: A.Miałczyński napisał(a):

> ... to czy chodzi może o panią psycholog? Facet sprzedający swoje
        ciało to
        > "prostytut"? "Kopernik też była kobietą!"- to to nie Kopernik,
        tylko
        > Koperniczka. Kobieta będąca zawodowym kierowcą to kierownica. A
        pani minister
        > to pewnie ministerka. A kobieta polityk to polityczka. "Nic na
        siłę, tylko
        > młotkiem!"

to zydowska nowomowa
      • Gość: parapsychopatolog Re: Kto to jest do k...y nędzy "psycholożka"` IP: 46.112.4.* 25.05.10, 15:19
        Pani psycholog- kobieta która ukończywszy studia, profesjonalnie zajmuje się
        psychologią. Prowadzi praktykę, badania, pisuje artykuły do specjalistycznych
        czasopism. Psycholożka to dziewczyna po prywatnej uczelni o kierunku
        psychologicznym, "uświadomiona" feministycznie czynnie biorąca udział w "dniach
        cipki" i innych "manifach"("manifa to w nomenklaturze "psycholożki"
        manifestacja). Psycholożka zazwyczaj utrzymuje się z zupełnie innych źródeł niż
        pani psycholog.
      • Gość: hmm Re: Kto to jest do k...y nędzy "psycholożka"` IP: 134.76.248.* 27.05.10, 14:18
        > A pani minister to pewnie ministerka.

Ministrantka, jeśli już. A pani pastor to pastorałka.
        • Gość: Nic nie wiem Re: Kto to jest do k...y nędzy "psycholożka"` IP: 91.206.177.* 28.05.10, 10:31
          Psycholożka to taka babka brzydsza od pani psycholog.
      • Gość: lulek Re: Kto to jest do k...y nędzy "psycholożka"` IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 11:08
        Tak! tak !
        Kobieta psycholog to psycholożka tak jak lekarz kobieta to nie lekarz tylko lekarka, kobieta kierowca to nie kierowniczka tylko kierowca bo nie ma polskiej formy żeńskiej tego zawodu, jak inżynier, magister itd. To nowo mowa sprawia że wszystkie zawody mają jedynie formę męską. Zastanów się spokojnie nad tym czy masz rację.
    • dzisus Standardy dzialania Polskiej Policji 25.05.10, 14:14
      Mozna sie odwolac od czegod lub powolac na cos co istnieje... ciezko
      jest walczyc z widmem.
    • Gość: serafina Dlaczego zginął Nigeryjczyk? Przeczytaj jak to ... IP: 92.17.220.* 25.05.10, 14:16
      Polskiej policji brak profesjonalizmu i kultury, niestety to kolejny
      przykład, który pokazuje wszystkim wokół, że Polski Policjancik to
      agresywny, niedojrzały i lekkomyślny fircyk, który mysli, że jemu
      wszystko można. Polskich policjantów należałoby wysłać do Anglii, aby
      tam nauczyli się przyzwoitego zachowania podczas wykonywania pracy od
      brytyjskich kolegów.
      • jeruzalem51 Re: Dlaczego zginął Nigeryjczyk? Przeczytaj jak t 25.05.10, 14:49
        Gość portalu: serafina napisał(a):

> Polskiej policji brak profesjonalizmu i kultury, niestety to
        kolejny
        > przykład, który pokazuje wszystkim wokół, że Polski Policjancik to
        > agresywny, niedojrzały i lekkomyślny fircyk, który mysli, że jemu
        > wszystko można. Polskich policjantów należałoby wysłać do Anglii,
        aby
        > tam nauczyli się przyzwoitego zachowania podczas wykonywania pracy
        od
        > brytyjskich kolegów.

czy moze chodzi o tych policjantow, ktorzy na oczach innych w metrze
        rozstrzelali Brazylijczyka, oddajac kilka strzalow w glowe/mysleli
        ze jest terrorysta/, przykladow jest wiecej: durniu i lokaju
    • Gość: maciej.z.zadupia kto to jest "psycholożka"?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.10, 14:20
      no, nie wiem.. czy to samo co pani psycholog?
    • christoph4 Dlaczego zginął Nigeryjczyk? Przeczytaj jak to ... 25.05.10, 14:26
      Wwszyscy przybysze do naszego kraju powinni wiedziec ze tu jest prawo .
      Szeczegolnie islamisci , czarni ci ludzie powinji byc scigani przez policje .
      Jesli nie masz kwalifikacji do pracy to z powrotem do Nigeri czy do Kamerunu a
      tak nawiasem wszyscy prawie Nigeryjczycy to handlarze narkotykowi , brawo
      Policja . Scigac handlarzy nie wydawac pozwolen na pobyt tylko ludziom nam
      przydatnym do pracy .
      • j-50 Re: Dlaczego zginął Nigeryjczyk? Przeczytaj jak t 25.05.10, 14:50
        Jak pan Obama do nas przyjedzie, to go nasza policja zastrzeli.
    • gelbigel ekstradycja 25.05.10, 14:29
      sprawdzić czy mają papiery jak nie natychmiastowa ekstradycja do afryki niech sie u siebie żrą i zabijają my mamy juś wystarczająco swoich problemów
    • mroowa49 Nie wolno atakować policjanta! 25.05.10, 14:33
      Koniec, kropka, amen.
    • alam90 Dlaczego zginął Nigeryjczyk? Przeczytaj jak to ... 25.05.10, 14:42
      Ja wiedziałem, że tak to się skończy. Wszyscy na około powtarzają,
      że wersja zdarzeń była inna, trafiła się przypadkiem jedna osoba,
      która stwierdziła, że Nigeryjczyk się szarpał,że próbował wyrwać
      broń- w co szczerze wątpię. Nagle media powielają tą nieprawdziwą i
      durną informację. Za grosz im nie wierzę, wybielą się jak zawsze, i
      właśnie dlatego, że ludzie to łykają. ;]
      • garnek_z_neolitu W UK lecial taki dokument 'taking liberties' 25.05.10, 14:58
        O tym jak rzad stopniowo ubezwlasnowolnil obywateli, pod pozorem walki oo ich
        bezpieczenstwo. Podano tam kilka przykladow jak wladze probowaly usprawiedliwiac
        soje dzialania a madia powielaly te klamstwa. Najjaskrawszy przyklad to
        zamordowanie Brazylijczyka w londynskim metrze i klamstwa dopoki ktos nie
        opublikowal mterialow CCTV, ale podali tez pare przykladow gdzie ludzi wyslano
        na tortury to cieplych krajow lub zamknieto na czas nieokreslony na podstawie
        'niezbitych dowodow'. Te osoby potem sady oczyscily ze wszytkich zarzutow a
        media nadal pisza o nich per 'terrorysci' i apeluja o wydalenie ich z kraju.

Ludzie gonia za sensacja a nie za prawda. Choc w przypadku zabojstwa
        Nigeryjczyka prawdopodobnie to zwykly rasizm. Przeciez jak zabili brudasa to ma
        za swoje, co nie?
    • marek1846 Być może, nie wykluczone, prawdopodobnie, nie wiem 25.05.10, 14:49
      To podstawy do budowania prawdopodobnej wersji zdarzeń.
      To policja jest tą stroną, która jest wyszkolona i działa w ramach
      procedur. Wie jak zapanować nad tłumem, a wtym wypadkt z grupką. I
      to nie jest jedyny przypadek kiedy policja działa jak działa.
      Specjalny oddział myli adres - demoluje czyjeś mieszkanie, i co , i
      nic - pomyłka. Wpadają do mieszkania niewinnego człowieka -
      doprowadzją do poważnego uszkodzenia jego ciała i nawet w sądzie nie
      chcą przyznać się do błędu. Bo policja nie popełnia błędów.
      Dlatego nie dziwi, że postronni obserwatorzy nie reagują gdy widzą
      policjantów, którzy nie dają sobie rady z drobnymi bandytami.

Na to pracuje się długo. Każdy kto próbował zgłosić banalną sprawę
      na policji wie o tym bardzo dobrze.
    • 3miastoorg moment śmierci Nigeryjczyka - VIDEO 25.05.10, 14:56
      cia.bzzz.net/wideo_smierci_na_stadione_video_of_death_at_the_stadium
      • Gość: aguares Re: moment śmierci Nigeryjczyka - VIDEO IP: 209.44.103.* 25.05.10, 16:01
        widac lezacego goscia a nie wiadomo w jakich okolicznosciach doszlo do
        postrzelenia, to video niczego nie wyjasnia.
    • kaszub102 "ekspresja mezczyzn czarnoskorych..." pp. nowomowa 25.05.10, 15:04
      zamienia sie coraz bardziej w jakis niezrozumialy, odrealniony i
      pokretny belkot. polski policjant nie ma obowiazku wczuwanie sie
      w "ekspresje" afrykanskiego handlarza i tym
      bardziej "miedzykulturowo" interpretowac jego wrzasku, szarpania za
      kabure pistoletu czy wreszcie wymachiwania pretem inaczej niz
      uczynilby to w przypadku rodzimego kibola.
      • Gość: edek Re: "ekspresja mezczyzn czarnoskorych..." pp. now IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 15:25
        no tak polski policjant nie jest w stanie tego pojąć, masz racje. Nie ma co od
        niego tego wymagać.
        • Gość: aguares Re: "ekspresja mezczyzn czarnoskorych..." pp. now IP: 209.44.103.* 25.05.10, 16:06
          nie tylko polski, gdyby jakis kolorowy zaczal wygrazac ,wyzywac szarpac sie z
          policjantem w dowolnym kraju UE tez mogly liczyc sie z potencjalnym oberwaniem
          kulki. i rasizm nie ma tu nic do rzeczy. To samo mialoby miejsce w przypadku
          adekwatnego zachowania bialasa dresa czy zwyklego żula.
        • jeruzalem51 Re: "ekspresja mezczyzn czarnoskorych..." pp. now 25.05.10, 21:04
          Gość portalu: edek napisał(a):

> no tak polski policjant nie jest w stanie tego pojąć, masz racje.
          Nie ma co od
          > niego tego wymagać.

edek, ty jestes jakis glupi i upierdliwy pedzio
    • garnek_z_neolitu A trzecie sledztwo??? 25.05.10, 15:16
      W sprawie umyslnego spowodowania smierci? Dlaczego od poczatku odrzuca sie
      taka mozliwosc? Jak ja odstrzele Murzyna to tez co najwyzej strace uprawnienia
      do noszenia broni?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka