Gość: Robinson65 IP: *.mts-ceto.pl 28.05.10, 14:09 Starbucksa na rogu Jana Pawła II i Al. Solidarności. Cóż za lokalizacja... przynajmniej tłoku nie będzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Thomas W Warszawie otworzyła się trzecia kawiarnia Sta... IP: *.wspiz.edu.pl 28.05.10, 14:10 No to rzeczywiscie szaleja z ta ekspansja. 3 kawiarnie w ciagu roku? Jak na potentata to mizernie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: W Warszawie otworzyła się trzecia kawiarnia S IP: 81.15.151.* 28.05.10, 15:11 Byłem w ostatnią niedzielę w Starbucksie przy Nowym Świecie. Gdyby to była prywatna (w sensie nie sieciowa) kafejka, to pewnie nie zwróciłbym uwagi, ale od takiego potentata z doświadczeniem spodziewałbym się znacznie lepszej obsługi i poziomu samej kafejki. Wchodząc do KFC czy McDonalda zawsze można się spodziewać tej samej jakości obsługi. W Starbucks "jadą" totalnie na marce. Usiedliśmy z żoną na zewnątrz. Stolik był nieposprzątany, na dodatek mocno niestabilny (jakaś część u podnóża była zerwana - taki stolik powinien zostać natychmiast zabrany do naprawy!). Obsługa nie specjalnie przejmowała się rozładowaniem chwilowej kolejki (nagle zaczął padać mocno deszcz), jedna kasa z trzech była nieczynna, a pracowników bez liku. Po 15 minutach kupiłem kawę. Jednym serwują w porcelanowym kubku, innym w plastiku. Wróciłem i nadal nie było posprzątane. Żona mi powiedziała, że chodził ktoś z obsługi i sprzątał, ale nasz stolik ominął. Po kolejnych 15 minutach znów ktoś z obsługi sprzątał stoliki i znów by nas ominął, ale zwróciliśmy grzecznie uwagę. Młodzi bariści mogą popełniać błędy, ale gdzie jest menadżer, który za to wszystko odpowiada? W innych tego typu kawiarniach (coffeeheaven, cafe w biegu itp.) też serwują w plastikowym kubku, ale tam jest po pierwsze trochę taniej, a po drugie dziewczyny dbają o czystość stolików (przynajmniej mi się nie zdarzyło inaczej). PS. W Polsce kelnerzy, a raczej ich menedżerowie jeszcze dużo muszą się nauczyć w kwestii obsługi stolików. Będąc w Wiedniu czy Paryżu, było nie do pomyślenia, żeby zasiadać przy stole, z którego nie zostało posprzątane po poprzednim kliencie. Siedząc i pijąc tę kawę (nawiasem nie polecam mrożonej Mocci w Starbucksie - jest obrzydliwa), patrzyłem na sąsiednie knajpy i widziałem jak nowi klienci byli zmuszeni do wycierania stołu we własnym zakresie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chinique Ciekawe ile kosztuje kupienie sobie artykułu w GW? IP: *.146.39.24.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.05.10, 15:26 Bo chyba otwarcie kolejnej sieciówki z lurką sączoną z papieru nie jest na poważnie traktowane jako wYdarzenie lokalne przez duże Y. Dziwne są też wypowiedzi w stylu mojego przedmówcy Bartka - jak się idzie do fast foodu, w którym połowę procesu sprzedaży i obsługi trzeba sobie wykonać samemu (kolejka, cukier w jednym punkcie, sprzątanie po sobie), a obsługa to młode studentki z łapanki dorabiające za pół-darmo, które dają sobie ostatnią szansę zawodową przez przejściem na sponsoring, to czegóż się spodziewać? Chcesz chlapnąć dobrą kawę Bartku, to jedź na Żwirki i Wigury 1 - już po 3h lotu napijesz się czegoś pysznego w Mediolanie, Madrycie, czy Lizbonie. Odpowiedz Link Zgłoś
agatamichalina W Warszawie otworzyła się trzecia kawiarnia Sta... 28.05.10, 14:10 co to znaczy, że wypijemy w trzeciej lokalizacji???? I czy sama się otworzyła??? Ten tekst ma cztery zdania. Tylko. Nie wspomnę już o pomyleniu myslnika z łącznikiem. A tylu bezrobotnych chodzi po świecie. Może nawet znają polski. Odpowiedz Link Zgłoś
kufel78 Re: W Warszawie otworzyła się trzecia kawiarnia S 28.05.10, 14:44 agatamichalina napisała: > co to znaczy, że wypijemy w trzeciej lokalizacji???? I czy sama się > otworzyła??? Ten tekst ma cztery zdania. Tylko. Nie wspomnę już o > pomyleniu myslnika z łącznikiem. > A tylu bezrobotnych chodzi po świecie. Może nawet znają polski. analfabetyzm wtórny pisarzyn, którzy lecą na wierszówkę. Do tego Wi-Fi też się pisze inaczej niż w tekście. Żenua. blog.ku-fel.com/2010/01/jak-model-internetu-web-2-0-zmienil-warsztat-dziennikarza/ Odpowiedz Link Zgłoś
janci0 Re: W Warszawie otworzyła się trzecia kawiarnia S 28.05.10, 15:00 To po co się reklamujesz w takim nędznym portalu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yuofu Re: W Warszawie otworzyła się trzecia kawiarnia S IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.10, 14:48 racja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Huub900 W Warszawie otworzyła się trzecia kawiarnia Sta... IP: *.cdp.entel.pl 28.05.10, 14:13 Nie "się otworzyła", tylko ktoś otworzył. Odpowiedz Link Zgłoś
margot452 Re: W Warszawie otworzyła się trzecia kawiarnia S 28.05.10, 14:28 Względnie "została otwarta". Kogo ta Wyborcza zatrudnia?Ludzi (zapewne po polonistyce lub dziennikarstwie), którzy nie potrafią sklecić poprawnie czterech zdań w ojczystym jezyku? Odpowiedz Link Zgłoś
margot452 Re: Sezam się otwierał. To może i Starbaks też mo 28.05.10, 14:47 Jeszcze mi gdzieś mignął Solar, który również "się otworzył"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: badrel Szkoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 14:40 Zamykaja fajne FreshPointy i otwieraja kolejne bary z kawa, ktorych w Wawie jest zatrzesienie. Bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcino Re: Szkoda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.10, 16:40 zdecydowanie szkoda, bardzo lubiłem freshpointa w tym miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Sfinks. A mi nie szkoda :) nie lubię AmRestu :) IP: 217.153.61.* 28.05.10, 16:58 chociaż starbaks to kolejny amerkański najazd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja W Warszawie otworzyła się trzecia kawiarnia Sta... IP: *.emea.ibm.com 28.05.10, 14:42 ale niuss no no, troche wiochą zalatuje... Ciekawe czemu nie piszą o nowym MC czy innym KFC... Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Właśnie napisali. W Polsce tę lurę serwuje AmRest. 28.05.10, 18:30 a to firma która wprowadziła do nas marki Pizza Hut, KFC, Burger King i Rodeo Drive. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? W Warszawie otworzyła się trzecia kawiarnia Sta... IP: 192.92.94.* 28.05.10, 14:44 A jaki normalny człowiek chce pić kawę z plastikowego kubka zamiast z filiżanki ?? Odpowiedz Link Zgłoś
jungleman Re: W Warszawie otworzyła się trzecia kawiarnia S 28.05.10, 14:50 Gość portalu: ? napisał(a): > A jaki normalny człowiek chce pić kawę z plastikowego kubka zamiast z filiżanki?? Otóż to! Dlatego też, do żadnych srarbuksów nie chodzę, wolę się napić prawdziwej kawy - w domu, lub w jakiejś dobrej kafejce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaz Re: W Warszawie otworzyła się trzecia kawiarnia S IP: *.morag.vectranet.pl 28.05.10, 15:18 oni(ci z usa)próbują w ten sposób promować swój styl życia.niby taki na luzie-kawa z kubka plastikowego,żarcie na wynos ,zapakowane w jakieś pudełeczko karton.z logo firmy,itd.jak dla mnie to jest to lekceważenie konsumenta.jak najmniejszym kosztem ,jak największe zyski.i do tego jeszcze wyzysk młodych z obsługi za najniższe wynagrodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robal Ceny kawy !!! IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.10, 14:49 Dlaczego kubek kawy kosztuje około 10 zł? Wszystkie przybytki tego typu zawyżają ceny kaw. Gdy kubek kawy będzie kosztował 5zł to chętnie zostanę ich klientem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... W Warszawie otworzyła się trzecia kawiarnia Sta... IP: 85.222.87.* 28.05.10, 14:53 Na Gocławiu Pani Krysia otworzyła sklep spożywczy. Sieć polskich sklepów spożywczych ,,Spożywczak" kontynuuje ekspansję w Warszawie. Teraz bułki ze Spożywczaka kupimy nie tylko na Wolskiej róg Młynarskiej czy przy więzieniu na Białołęce, ale również w trzeciej lokalizacji. Sklep tej sieci zaczęła działać przy pętli autobusowej Gocław. Jest czynny w godz. 7-21 od poniedziałku do piątku oraz w godz. 9-21 w soboty i niedziele. W lokalu są bezpłatne torby plastikowe. Odpowiedz Link Zgłoś
xfakt Re: W Warszawie otworzyła się trzecia kawiarnia S 28.05.10, 15:01 yes yes yes, w końcu "Spożywczak" na Gocławiu! jak się cieszę. Będę mógł się częściej lansować z torbami "Spożywczaka" Dziękuje za tego niusa dnia. :) Odpowiedz Link Zgłoś
margot452 Re: W Warszawie otworzyła się trzecia kawiarnia S 28.05.10, 15:11 Bosko! Zaraz jadę na Gocław po swieże bułeczki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: W Warszawie otworzyła się trzecia kawiarnia S IP: 212.180.165.* 28.05.10, 15:36 :D:D:D:D w samo sedno - news dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokrak W Warszawie otworzyła się trzecia kawiarnia Sta... IP: *.centertel.pl 28.05.10, 15:10 Nie wiem o co tyle szumu. Pierwszą lokalizację otworzyli ze straszną pompą jakby co najmniej pojawiło się coś super ekskluzywnego. Ceny mają z kosmosu, jakość taka sama jak wszędzie. Tyle, że na świecie "podobno picie kawy ze Starbucks jest modne". W NY i Waszyngtonie (tam akurat miałem okazję być) Starbucks to coś jak boksy z kawą i hot dogami na Dworcu Centralny, jeśli chodzi o zapach i czystość w lokalu. Nic specjalnego. Na dodatek kawa jest 2-3 razy tańsza niż z warszawskich... Cóż, idealne miejsce dla lansowania się słoików, którzy w weekend, po powrocie w rodzinne strony mogą pochwalić się koleżeństwu, że na lancze piją kawę w amerykańskim starbaksie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V. W Warszawie otworzyła się trzecia kawiarnia Sta... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.05.10, 15:12 Szkoda Fresh Pointa :( Lubiłam ich kanapki, a lokali mieli trzy na krzyż... Chyba się nie sprzedali w mieście kebabów i hamburgerów :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: W Warszawie otworzyła się trzecia kawiarnia S IP: *.wspiz.edu.pl 28.05.10, 15:29 im sie wydaje ze picie u nich jest takie elitarne :) i to dla nas zasciankowych polaczkow to taka wielka frajda i spelndor Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 FreshPoint? Przecież to jedna korporacja. 28.05.10, 18:36 Starbucks, FreshPoit KFC itp. to wszystko AmRest Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Bez laptopa Apple i żelu na włosach nie wpuszczają 28.05.10, 15:30 ...a przynajmniej takie mi się wnioski nasuwają kiedy przechodze obok tej knajpy na nowym świecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Starfucks Re: Bez laptopa Apple i żelu na włosach nie wpusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 16:33 Tak piszesz bo cie dzięciole na komputer Epyl nie stać i sie wylansować nie możesz na mieście. Se te swoje Łindołsy 98 zapgrejduj najsampierw a potem pisz three-gun-max napisał: > ...a przynajmniej takie mi się wnioski nasuwają kiedy przechodze obok tej knajp > y na nowym świecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz Re: Bez laptopa Apple i żelu na włosach nie wpusz IP: 85.222.87.* 28.05.10, 16:33 Aleś ty zakompleksiony, 3gunmax. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Bez laptopa Apple i żelu na włosach nie wpusz 31.05.10, 11:06 A skad, sam mam macbooka pro ze świecącym logiem na klapie. Ale nie potrzebuje go wyciągać tylko po to, żeby pokazać że mam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kawoman Moglibyście tak pisać na gł. o każdej nowej kawiar IP: 217.153.61.* 28.05.10, 16:55 Moglibyście tak pisać na głównej stronie o każdej nowej kawiarni? starbucks/srarbaks .. a np. taka kawiarnia na Pańskiej to na newsa będzie czekała na próżno :) cafepanska.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basta a kiedy nastepny McDonald's? IP: 62.60.98.* 28.05.10, 17:59 ...Gazeta dostaje premie za każdy "artykuł" o starbucksie? Odpowiedz Link Zgłoś
grodek75 Kryzwka fast food i supermarketu 28.05.10, 18:32 Skrzyżowanie fast food`u z supermarketem i to jeszcze w chorych cenach. Jak komuś to imponuje to proszę bardzo. W USA Starbucks jest na co drugim rogu i na połowie stacji benzynowych przy autostradach. Będąc w USA kupuję tam sobie kawę, ale tam te przybytki są traktowane tak jak na to zasługują (czyli jak fast food`y) i ceny w nich są do tego proporcjonalne. U nas jak zwykle wszystko stoi na głowie, bo ludzie naoglądali się filmów i śnią o Ameryce. Życzę powodzenia, mnie w polskim Starbucks nie zobaczą dopóki kawa nie będzie tam kosztowała tyle ile powinna w takim miejscu, czyli 3- 5zł. ---------------------------------------------------------------- Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego czego nie zrobiłeś, niż tego co zrobiłeś. Mark Twain www.panoramio.com/user/2266955 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wkurzony reklamai W Warszawie otworzyła się trzecia kawiarnia Sta... IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.10, 18:50 Proszę umieścić tę reklamę w dziale reklam a nie obrazić inteligencję czytelnika, że to istotna wiadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
wicur W Warszawie otworzyła się trzecia kawiarnia Sta... 28.05.10, 19:15 Przeciez to co sie serwuje w Starbucksie nie mozna nazwac kawa. Taki napoj moze jankesom odpowiada ale my Polacy mamy inne wyobrazenie o kawie. To nawet ta tradycyjna "plujka" jest lepsza od najlepszej oferty Starbucksa. A przynajmniej podawana jest w szklance. Odpowiedz Link Zgłoś
kobietoniewariuj Re: W Warszawie otworzyła się trzecia kawiarnia S 28.05.10, 20:31 starbucksowi się zaspało, stracił prestiżowe i dochodowe lokalizacje w centrach handlowych, a teraz otwiera lokale w dziwnycgh miejacach:DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nonie 1989r.? IP: *.range86-129.btcentralplus.com 29.05.10, 01:26 Cofneliśmy się w czasie, że każda przeciętna zachodnia sieć wzbudza tyle emocji i zasługuje na uwagę GW? Chyba nie brakuje w stolicy fajnych, oryginalnych kawiarni ktorym bardziej sie należy darmowej reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WSW How much did Starbucks... IP: *.chello.pl 29.05.10, 01:40 pay the polish local newspaper to advertise itself via elaborate and questionably ethical article? And how much will it cost me to advertise my own caffee in this local paper? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawa W Warszawie otworzyła się trzecia kawiarnia Sta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 01:03 Burmistrz Bartelski otwierający z wielkim hukiem pierwszą plastikowo - kawową sieciówkę! Bezcenne. I to w "salonie Warszawy". Jeszcze jeden i jeszcze raz...Cudze chwalicie, swego nie znacie....To po prostu żałosne. Jaka władza, takie wstęgi do przecinania. Może chociaż dobrze płacą? Odpowiedz Link Zgłoś