Gość: Nie podoba się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 09:04 Nie podoba się w Polsce? Do Nigerii wypad! Dziękuje, dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pis_to_pic RE: Nie podoba się w Polsce? 29.05.10, 09:17 No proszę, przemawia przez Ciebie prawdziwa tolerancja otwartość na poglądy innych aż serce rośnie że ma się takich rodaków. Odpowiedz Link Zgłoś
podwojne_widzenie [...] 29.05.10, 09:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: To nie Czarna Afryka.Tu prawo ma być prawem.N 29.05.10, 10:03 I oto widzimy, że nadmierna pobłażliwość prawa (zabity bazarnik był kilkakrotnie karany za przestępstwa gospodarcze, zapewne grzywnami, których być może nie zapłacił, bo ma ponoć trudną sytuację rodzinną) obraca się przeciwko samemu przestępcy. Miał powody śmiać się z polskiej (europejskiej) pobłażliwości, to i przykozaczył. Zapłacił za to życiem. Nie on pierwszy i nie ostatni. Grzywnę to można mu dać za pierwszym razem. Za drugim razem powinna być odsiadka. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright proponuje zbiorke pieniedzy na poparcie 29.05.10, 12:46 narodowego przymyslu Nigerii - przekretow internetowych. To niesprawiedliwe, ze rzady bogatych krajow ostrzegaja swoich obywateli przed nigeryjskimi oszustami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo z bagien Re: proponuje zbiorke pieniedzy na poparcie IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 29.05.10, 13:15 tylko tyle wiesz o Nigerii? :) Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright nawet mniej, bo nie dalem sie na numer 29.05.10, 13:22 z listem nabrac. czy nigdy nie zastanawiales sie nad prostym faktem, ze kraje skolonizowane )poza malymi wyjatkami, mialy sie lepiej pod zarzadem Belgow, Francuzow, Anglikow, Holendrow? Czy widzisz, co sie dzieje w Afryce Poludniowej? Czy widzisz Rodezje, wroc, Zimbabwe? Nie martwie cie to? Odpowiedz Link Zgłoś
somatico Re: nawet mniej, bo nie dalem sie na numer 29.05.10, 14:07 koham.mihnika.copyright napisał: > z listem nabrac. > czy nigdy nie zastanawiales sie nad prostym faktem, ze kraje skolonizowane )poza malymi wyjatkami, mialy sie lepiej pod zarzadem Belgow, Francuzow, Anglikow, > Holendrow? Nie wiedziałem, że fanklub Michnika to rasiści i faszyści. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright jestes jak strus albo male dziecko 29.05.10, 15:02 nie chowaj glowy w piasek. klepiesz bez zastanowienia. nie odpowiedziales na pytanie - kiedy w Afryce bylo lepiej? Rodezja byla spichlerzem, teraz zebrze o jedzenie. z powodu lewackiej dyktatury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo Re: jestes jak strus albo male dziecko IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 29.05.10, 15:44 było lepiej, gdy nie było Europejczyków. Europejczycy zniszczyli kulturę, religię, ustrój i gospodarkę tego kontynentu. Żaden kontynent nie wytrzymałby takiej inwazji. Podobnie w Amerykach. Jedynie Azja wytrzymała Europejczyków, choć nie cała. Odpowiedz Link Zgłoś
asiazlasu Re: jestes jak strus albo male dziecko 29.05.10, 16:02 Gość portalu: kosmo napisał(a): > było lepiej, gdy nie było Europejczyków. Europejczycy zniszczyli kulturę, > religię, ustrój i gospodarkę tego kontynentu. Żaden kontynent nie wytrzymałby > takiej inwazji. Podobnie w Amerykach. Jedynie Azja wytrzymała Europejczyków, > choć nie cała. i racja Odpowiedz Link Zgłoś
daretom Re: jestes jak strus albo male dziecko 30.05.10, 20:52 > było lepiej, gdy nie było Europejczyków. Europejczycy zniszczyli kulturę, > religię, ustrój i gospodarkę tego kontynentu. Żaden kontynent nie wytrzymałby > takiej inwazji. Podobnie w Amerykach. Jedynie Azja wytrzymała Europejczyków, > choć nie cała. CZyym się różni kubek jogurtu od Afryki?? W kubku jogurtu jest żywa kultura!! Odpowiedz Link Zgłoś
kain_brat_abla Re: nawet mniej, bo nie dalem sie na numer 29.05.10, 15:19 czy nigdy nie zastanawiales sie nad prostym faktem, ze kraje skolonizowane )poza malymi wyjatkami, mialy sie lepiej pod zarzadem przeczytaj Kondotierzy Rafała Gan-Ganowicza. tam to jest opisane dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
kumotrzysko Wielkopolska tez miała lepiej pod Prusami 30.05.10, 22:33 kain_brat_abla napisała: > czy nigdy nie zastanawiales sie nad prostym faktem, ze kraje skolonizowane > )poza malymi wyjatkami, mialy sie lepiej pod zarzadem przeczytaj > Kondotierzy Rafała Gan-Ganowicza. tam to jest opisane dlaczego Wielkopolska też miała lepiej pod zarządem Prus. Tylko jakiś terrorysta Drzymała chciał się odłączyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koles z gdanska Re: proponuje zbiorke pieniedzy na poparcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 13:25 mam nadzieję że nie tylko rondo ale też nasz stadion narodowy zostanie nazwany imieniem zabitego nigeryjczyka. cześć jego pamięci [*] Odpowiedz Link Zgłoś
kumotrzysko Media Market za to płaci podatki 30.05.10, 22:31 zigzaur napisał: > I oto widzimy, że nadmierna pobłażliwość prawa (zabity bazarnik był kilkakrotni > e > karany za przestępstwa gospodarcze, zapewne grzywnami, których być może nie > zapłacił, bo ma ponoć trudną sytuację rodzinną) obraca się przeciwko samemu > przestępcy. Miał powody śmiać się z polskiej (europejskiej) pobłażliwości, to i > przykozaczył. Zapłacił za to życiem. Nie on pierwszy i nie ostatni. > Grzywnę to można mu dać za pierwszym razem. Za drugim razem powinna być odsiadk > a. > > Takiego ścierwa jak w Mediamarkcie to nigdzie ni kupisz. Po prostu niemiecka jakość czyli: szajs. Kupiłem 50 płyt DVD minus R a 3 ostatnie były ... plus R! Niemiecka jakość nie musi płacić podatków w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo To Polska, tu też pracuje się nielegalnie IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 29.05.10, 10:05 jesteś głupkiem, rasisto. Obrażając emigrantów z Nigerii obrażasz Polaków pracujących nielegalnie za granicą. Spora część drobnych kapitalistów w Polsce zaczynała swoją przygodę z pracą "na swoim" właśnie na Zachodzie, pracując nielegalnie, w ukryciu, mieszkając w nielegalnych obozowiskach w parkach, lasach, pod mostami. Dziś też spora część ludzi pracuje na nielegalu i mieszka np. w pustostanach. Rasizm aż tak oślepia? Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: To Polska, tu też pracuje się nielegalnie 29.05.10, 10:19 Właśnie na Zachodzie a nie w Nigerii i tu jest różnica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo z bagien Re: To Polska, tu też pracuje się nielegalnie IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 29.05.10, 10:34 :) może wyjaśnisz jaka. Czym my, pracujący i mieszkający na nielegalu w innym kraju różnimy się od tych, którzy pracują u nas na tych samych zasadach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ent Jest duża różnica między pracą na czarno, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 10:55 a handlowaniu podróbkami czy narkotykami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo Re: Jest duża różnica między pracą na czarno, IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 29.05.10, 11:12 nie znam przypadku ujawnionego w mediach, żeby policja złapała niebiałego dilera. Czy handel podróbkami to już zbrodnia? Kilka lat kampanii organizacji antypirackich i zaczniecie denuncjować własne dzieci, że ściągają z sieci mp3 :) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Jest duża różnica między pracą na czarno, 29.05.10, 11:46 Gość portalu: kosmo napisał(a): > nie znam przypadku ujawnionego w mediach, żeby policja złapała niebiałego diler > a. > Czy handel podróbkami to już zbrodnia? Kilka lat kampanii organizacji > antypirackich i zaczniecie denuncjować własne dzieci, że ściągają z sieci mp3 : > ) Jak widzę jesteś następnym, który nie potrafi pojąć nie takiej wcale drobnej różnicy pomiędzy handlem podróbkami, a atakiem na policjanta. Bo za wyciąganie łap do policji facet został zastrzelony a nie za handel. Za trudne do zrozumienia?? Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Jest duża różnica między pracą na czarno, 29.05.10, 12:34 > Jak widzę jesteś następnym, który nie potrafi pojąć nie takiej wcale drobnej > różnicy pomiędzy handlem podróbkami, a atakiem na policjanta. > > Bo za wyciąganie łap do policji facet został zastrzelony a nie za handel. > Za trudne do zrozumienia?? dokładnie o to chodzi. Gdyby Maxwell nie przeciwstawiał się czynnie działaniom Policji, dostałby najwyżej grzywnę albo wezwanie do sądu. Zabity został w momencie próby odebrania broni policjantowi. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Jest duża różnica między pracą na czarno, 29.05.10, 12:36 swoją drogą współczuję Policjantom, bo tego rodzaju handlarze to wyjątkowo szemrane towarzystwo, a na Stadionie są jeszcze gorsi. Ich było więcej, niż funkcjonariuszy, i będą teraz kręcić i kłamać przed sądem, ile wlezie, aby tylko obronić swoich. Już gdzieś widziałem absurdalne zarzuty pod adresem tego policjanta, że rzekomo kogoś skuł i brutalnie pobił, itp. Gadanie, że Maxwella zastrzelił ot tak przy dziesiątkach świadków to w ogóle żałosna próba odwracania kota ogonem. Tam powinny być KAMERY, wtedy byłoby czarno na białym, ale obawiam się, że nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
3miastoorg Re: Jest duża różnica między pracą na czarno, 29.05.10, 13:11 > > Jak widzę jesteś następnym, który nie potrafi pojąć nie takiej wcale drobnej różnicy pomiędzy handlem podróbkami, a atakiem na policjanta. > dokładnie o to chodzi. Gdyby Maxwell nie przeciwstawiał się czynnie działaniom Policji, dostałby najwyżej grzywnę albo wezwanie do sądu. Zabity został w momencie próby odebrania broni policjantowi. Widzę różnicę między handlem podróbkami, a atakiem na policjanta. Moja wypowiedzieć dotycząca podróbek to tylko odpowiedź na argumenty typu "handlował podróbkami/przestępca gospodarczy/nielegalny emigrant, ma za swoje". WSZYSCY ŚWIADKOWIE, oprócz jednego, na którego powołuje się policja, twierdzą, że nie było żadnej próby odebrania broni przez Nigeryjczyka policjantowi, większość z nich twierdzi, że policjant zaczął był agresywny i przesadził ze swoją agresją. wyborcza.pl/1,76842,7935923,Handlarz_ze_Stadionu__policjant_mowil_ze_zastrzeli.html Teraz policja będzie kręcić i kłamać przed sądem, aby obronić swoich. To jest normalna praktyka policyjna, gdy któryś z jej funkcjonariuszy przekroczy swe uprawnienia i sprawa trafi do sądu. Będą zwolnienia lekarskie, niemożność przesłuchania świadka, a jeżeli koleś ma swoje lata odsłużone, to pewnie szybko trafi na policyjną emeryturę, bo w razie skazania straci przywileje. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: To Polska, tu też pracuje się nielegalnie 29.05.10, 11:43 Gość portalu: kosmo z bagien napisał(a): > :) > > może wyjaśnisz jaka. Czym my, pracujący i mieszkający na nielegalu w innym kraj > u > różnimy się od tych, którzy pracują u nas na tych samych zasadach? Niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakbyja Re: To Polska, tu też pracuje się nielegalnie IP: *.aster.pl 29.05.10, 10:20 Nie rób sobie jaj. Każdy bierze ryzyko za swoje czyny na własne barki i nie każ mi, jak i innym Polakom cierpieć katuszy za nielegalnych wyrobników polskiej narodowości, a tym bardziej nie porównuj obu sytuacji, bo mają się nijak. Prawda jest taka, że wielu Polaków nie wyjeżdżało na saksy i legalną pracą dorobiło się w tym kraju majątków, a wielu innych "mądrych" siedzi nad Tamizą, Sekwaną żebrząc w upojeniu alkoholowym. Czym oczywiście przysparza nam wstydu. Druga sprawa, dlaczego ludzi mających rację wyzywasz od rasistów? A nie jest tak, kto kogo przezywa tak się sam nazywa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simon mol Polskie laski lubiom bronz a i czerniom nie gardzo IP: *.zone3.bethere.co.uk 29.05.10, 10:34 szczegolnie wyzwolone studentki kulturoznastwa czy te ze zdjecia w artykule - wiem sprawdzilem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo z bagien Re: To Polska, tu też pracuje się nielegalnie IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 29.05.10, 10:41 no chyba Ty sobie jaja robisz. Pracować legalnie, w niektórych krajach UE możemy od lat kilku, przez ostanie 30 lat setki, tysięcy Polaków żyło i pracowało nielegalnie na Zachodzie. Zdecydowana większość wspierała swoje rodziny w kraju, niejednokrotnie dorabiając się tyle, by rozkręcić tu swój własny biznes. z komunizmu wychodziliśmy jako biedacy, na Zachodzie zdobywaliśmy pierwsze pieniądze, które rozmnożyliśmy w kraju. Marki, dolary płynęły szerokim strumieniem emigracji zarobkowej, wspierając polską gospodarkę. Dzięki tym pieniądzom, dzięki pracy nielegalnych pracowników z Polski, jesteśmy jako Polska gdzie jesteśmy. Dlatego śmieszy mnie pokolenie nie znające najnowszej historii Polski, pokolenie uważające, że jesteśmy narodem miłującym legalizm i porządek. Obrażając inne nacje, obrażacie pokolenie swoich rodziców, a także swoich kolegów, którzy często nie mają legalnego zameldowania, ani legalnej pracy. Hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
kettyxx Re: To Polska, tu też pracuje się nielegalnie 29.05.10, 11:00 Napisales bardzo madry post, chetnie bym sie pod nim takze podpisala,szkoda ze tak malo osob wie to wszystko... Mam nadzieje ze chociaz kilku osobom da to choc odrobine do myslenia. pozdrawiam Kosmo z bagien :) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: To Polska, tu też pracuje się nielegalnie 29.05.10, 11:50 Gość portalu: kosmo z bagien napisał(a): > no chyba Ty sobie jaja robisz. Pracować legalnie, w niektórych krajach UE możem > y > od lat kilku, przez ostanie 30 lat setki, tysięcy Polaków żyło i pracowało > nielegalnie na Zachodzie. Zdecydowana większość wspierała swoje rodziny w kraju > , > niejednokrotnie dorabiając się tyle, by rozkręcić tu swój własny biznes. z > komunizmu wychodziliśmy jako biedacy, na Zachodzie zdobywaliśmy pierwsze > pieniądze, które rozmnożyliśmy w kraju. Marki, dolary płynęły szerokim > strumieniem emigracji zarobkowej, wspierając polską gospodarkę. Dzięki tym > pieniądzom, dzięki pracy nielegalnych pracowników z Polski, jesteśmy jako Polsk > a > gdzie jesteśmy. Dlatego śmieszy mnie pokolenie nie znające najnowszej historii > Polski, pokolenie uważające, że jesteśmy narodem miłującym legalizm i porządek. > Obrażając inne nacje, obrażacie pokolenie swoich rodziców, a także swoich > kolegów, którzy często nie mają legalnego zameldowania, ani legalnej pracy. > Hipokryzja. Hipokryzja?? A może brak umiejętności wyciągania wniosków?? Kolejny raz pytam, czy rozumiesz różnicę pomiędzy nielegalnym pobytem a atakowaniem policjanta?? To czy Polacy byli nielegalnymi na zachodzie czy nie nie ma znaczenia. Bo nawet nielegalni nie pozwalali sobie na szarpaniny z policją. Paru moich znajomych załapało się na "miśki" w paszporcie. Ale własnie za nielegalną pracę, czy handel a nie za burdy. Nie wspominam, że wystarczyło być raz złapanym na pracy czy handelku i szło się na deport. Jeśli zastrzelony facet był wcześniej karany, to oznacza że i tak jesteśmy POBŁAŻLIWI... Odpowiedz Link Zgłoś
enro_n Re: To Polska, tu też pracuje się nielegalnie 30.05.10, 17:12 Niestety to to piszesz to prawda. Większość wygłaszanych tu opinii, aż kipi rasizmem i nietolerancją. Pewnie każdy z tu piszących albo sam pracował na Zachodzie, albo ma kogoś takiego w rodzinie lub wśród znajomych. Cytując jedno z przysłów "Zapomniał wół jak cielęciem był? " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiku Re: To Polska, tu też pracuje się nielegalnie IP: *.tvkdiana.pl 29.05.10, 10:25 Nie obrażaj Polaków porównując ich do Nigeryjczyków mieszkających w Polsce. Ludzie pojeździjcie sobie trochę po świecie, poznajcie paru Nigeryjczyków i może jak się przejedziecie na waszej życzliwości to się Wam otworzą mózgowiny. Bronicie tego czego nie znacie, najbardziej tolerancyjni są ludzie którzy nie mają zielonego pojęcia o innych kulturach. Wyjdźcie trochę poza granice Polski i nie mówię o mieszkaniu gdzieś ale nie znaniu ani jednego 'tubylca'. Ja znam ludzi z całego świata, różne kultury, znam ich na co dzień, przyjaźnie się z nimi,i dopiero jak na prawdę poznasz inne kultury od środka to docenisz Polaków. Docencie fakt, że nasza kultura nie jest rozbita wewnętrznie, porównajcie się z Francją, Łotwą, UK, innymi krajami które są rozbite przez różnice społeczne. Nie ma czym się zachwycać i podniecać, więc napisy typu "otworzyć granicę" są żałosne szczególnie trzymane w rękach kilkunastolatków którzy najdalej w swoim życiu pojechali nad polskie morze a może na chwilę na wakacje za granicę. Przestępstwo gospodarcze w ich wydaniu najczęściej oznacza naciągnięcie kogoś na wpłatę pieniędzy za coś, typowe Nigeryjskie oszustwo, poczytajcie sobie w internecie i bynajmniej nie jest to niezapłacenie mandatu czy kary. Ja znam Nigeryjczyków, i każdy z nich, Was którzy tak zaciekle bronią ich praw, zostałby w jakiś sposób wykorzystany przy pierwszej okazji. Jedźcie do Nigerii, ciekawe czy tam ktoś zawalczy o Wasze prawa, a też byłaby okazja bo nie przeżylibyście tam jednego tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo Re: To Polska, tu też pracuje się nielegalnie IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 29.05.10, 10:44 Może zainteresuj się jaką opinię jeszcze 10 lat temu mieli Polacy w Niemczech, w Szwecji, czy ogólni na Zachodzi. W Niemczech była cała klasa dowcipów o Polakach i ich miłości do motoryzacji :) Zadziwia mnie ten awans w postrzeganiu swojego narodu, jaki nastąpił w Polakach w ciągu ostatnich 10 lat :) To jest śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiku Re: To Polska, tu też pracuje się nielegalnie IP: *.tvkdiana.pl 29.05.10, 10:59 Śmieszni są ludzie z kompleksem narodowości, nabijający się z cech własnego narodu a najczęściej samemu będącymi ich odzwierciedleniem, kompleksy, kompleksy, kompleksy. Typowe człowiek który jadąc za granicę udaję, że nie jest Polakiem, takich ludzi poznałam mnóstwo, siedzą i trzymają buzie na kłódkę po po pierwszym słowie w obcym języku prawda wychodzi na jaw. Nie muszę interesować się opinią jaką Niemcy mają o Polakach czy Szwedzi bo oni nie interesują się jaką ja mam opinię o nich. Kolejny dowód na twój kompleks niższości - wyznacznikiem tego co mam o sobie myśleć jest to co myśli o mnie jakieś Niemiec lub Szwed. Byłam w Niemczech nie raz, ale nigdy dłużej niż tydzień, poza porządną infrastrukturą nic mnie tam nie zachwyca a tym bardziej mentalność, więc po raz kolejny - nie ma się czym podniecać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo z bagien Re: To Polska, tu też pracuje się nielegalnie IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 29.05.10, 11:19 ja nie mam "kompleksu narodowości" i wcale nie nabijam się cech własnego narodu, bo nie uważam kombinatorstwo, często złodziejstwo i zamiłowanie do nielegala, za coś co charakteryzuje nasze społeczeństwo, jesteśmy różni - są wśród nas uczciwi i złodzieje, ludzie honorowi i gwałciciele, kulturalni i chamy, czyści i brudni. Wsłuchuję się opinię o nas, jakie wystawiają nam inni, bo właśnie inni mają dystans do nas i ich opinie są bliższe prawdzie, niż opinie o nas samych, jakie sobie wystawiamy. Sobie samemu trudno wystawić obiektywną opinię, bo nie ma się dystansu do siebie. To się sprawdza i w przypadkach dotyczących pojedynczych osób, jak i całych społeczeństw. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: To Polska, tu też pracuje się nielegalnie 29.05.10, 11:55 Gość portalu: kiku napisał(a): > Śmieszni są ludzie z kompleksem narodowości, nabijający się z cech > własnego narodu a najczęściej samemu będącymi ich odzwierciedleniem, > kompleksy, kompleksy, kompleksy. Typowe człowiek który jadąc za > granicę udaję, że nie jest Polakiem, takich ludzi poznałam mnóstwo, > siedzą i trzymają buzie na kłódkę po po pierwszym słowie w obcym > języku prawda wychodzi na jaw. > Nie muszę interesować się opinią jaką Niemcy mają o Polakach czy > Szwedzi bo oni nie interesują się jaką ja mam opinię o nich. Kolejny > dowód na twój kompleks niższości - wyznacznikiem tego co mam o sobie > myśleć jest to co myśli o mnie jakieś Niemiec lub Szwed. Byłam w > Niemczech nie raz, ale nigdy dłużej niż tydzień, poza porządną > infrastrukturą nic mnie tam nie zachwyca a tym bardziej mentalność, > więc po raz kolejny - nie ma się czym podniecać I tu się z Tobą ABSOLUTNIE zgadzam. To jest śmieszne, jak baranki z małomiasteczkowymi kompleksami usiłują pouczać. Ale cóż, jak się samemu nic nie osiągnęło, to trzeba szukać akceptacji w oczach pana. Jak piesek żebrzący o kęs ze stołu... Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarex Re: To Polska, tu też pracuje się nielegalnie 29.05.10, 12:11 Jezdzilem, widzialem, nie mieszkam w Polszcze, i rodzine mam niepolska. I im bardziej poznaje inne kultury, tym bardziej je cenie. Jakos polska "kultura" na tle innych za dobrze nie wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: To Polska, tu też pracuje się nielegalnie 29.05.10, 12:14 jaguarex napisał: > Jezdzilem, widzialem, nie mieszkam w Polszcze, i rodzine mam niepolska. > I im bardziej poznaje inne kultury, tym bardziej je cenie. Jakos > polska "kultura" na tle innych za dobrze nie wychodzi. Zaiste, na przykład angielska, reprezentowana przez niektórych jej przedstawicieli przylatujących tu tanimi liniami na chlanie. Mam wymieniać dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaguarex Re: To Polska, tu też pracuje się nielegalnie IP: *.lns1.way.bigpond.net.au 30.05.10, 06:09 Twierdzisz, ze przyjezdzajacy na picie Anglicy sa reprezentatywni dla kultury angielskiej? Jesli ta, to zule spod mostu i prostytutki dworcowe sa dla Ciebie zapewne reprezentatywne dla kultury polskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubelski Polska powinna wyjść z Schengen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 23:19 Marzę o tym, aby w celu zachowania swojej wspaniałej czystości etnicznej Polska wyszla z Schengen i przywróciła kontrole graniczne z bogatym Zachodem - Niemcami i Czechami. Ciekawe tylko jak wtedy Polacy będą tam traktowani. PS: O co ci z tą Łotwą, kurwa, chodzi? Pogięło cię? Że Rosjan dużo tam mieszka? I dobrze, dzięki temu można się tam po rosyjsku bez problemu porozumieć. A najlepiej to ty byś się chyba czuł w Bośni, ja po prostu nie rozumiem, jak można mówić takim samym, wręcz identycznym językiem i się tak nienawidzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obrońcy heheh mam dość obrońców IP: *.183.243.95.dsl.dynamic.eranet.pl 29.05.10, 10:38 rasistą to są Nigeryjczycy bo myślą że jak w takich głupich stanach udało im się wywalczyć takie a nie inne prawo to że wszędzie będą tak traktowani hola hola Polska nie jest stanami i prawo jest prawem i powinien być przepis iż w momencie kiedy osoba zostanie złapana na przestępstwie automatyczna deportacja i kropka. jest dużo Polaków bez pracy Afrykańczycy nie muszą im zabierać chleba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polaczek Re: mam dość obrońców IP: *.home.aster.pl 29.05.10, 13:45 pretensje nalezy miec do polaczkow, a nie afrykanczykow, jesli z calym szacunkiem, glupszy, gorzej wyksztalcony (z obiektywnych przyczyn geograficznych) afrykaniec, jest w stanie 'zabrac chleb' majacemu dostep do darmowego wyksztalcenia (!!!) polaczkowi, to o czym to swiadczy? o tym ze zaiste wieksze prawo do zycia maja afrykanie jesli potrafia z niego korzystac. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: To Polska, tu też pracuje się nielegalnie 29.05.10, 11:43 Gość portalu: kosmo napisał(a): > jesteś głupkiem, rasisto. Obrażając emigrantów z Nigerii obrażasz Polaków > pracujących nielegalnie za granicą. Spora część drobnych kapitalistów w Polsce > zaczynała swoją przygodę z pracą "na swoim" właśnie na Zachodzie, pracując > nielegalnie, w ukryciu, mieszkając w nielegalnych obozowiskach w parkach, > lasach, pod mostami. Dziś też spora część ludzi pracuje na nielegalu i mieszka > np. w pustostanach. Rasizm aż tak oślepia? Głupota oślepia. Ciebie. Bo każdy kto się nie zgadza, to rasista. Jakie to proste. Przypomina pewien tekst: Jak nie ma argumentów ad rem to się leci od personam... Nie przypominam sobie, aby Polacy pracujący nielegalnie na zachodzie wyciągali łapy do miejscowej policji. Możesz podać jakieś przykłady?? Odpowiedz Link Zgłoś
critto a ja jestem legalistą, nie rasistą 29.05.10, 12:32 hmm... Ja NIE jestem rasistą, ale uważam, że nielegalnych imigrantów - niezależnie od koloru skóry i pochodzenia - powinno się natychmiast deportować. Nie wolno pozwalać na łamanie prawa. To samo dotyczy Polaków siedzących nielegalnie np. w Stanach Zjednoczonych. Poza tym jeśli ktoś jest nielegalnym imigrantem, to powinien być GRZECZNY i na pewno nie łamać innych praw na miejscu. A Maxwell nie był w Polsce nielegalnie, miał tu rodzinę. Takie już mamy Prawo, że napadający na policjanta może zginąć i bardzo słusznie. Za tzw. komuny nikomu do głowy by nie przyszło, aby podnieść rękę na Pana Władzę - nawet różnego rodzaju żule i przestępcy się tego panicznie bali i darzyli Władzę respektem. I to trzeba przywrócić w III/IV RP. Obywatel ma obowiązek być GRZECZNYM wobec Policji, nawet jeśli się z nią nie zgadza; może się spierać, ale kulturalnie i grzecznie i ma obowiązek się podporządkować poleceniom. Więc jak go aresztują, to nie oponować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo z bagien Re: a ja jestem legalistą, nie rasistą IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 29.05.10, 13:58 masz dość idealistyczny obraz policji i tego co było za komuny:) Gdyby wszyscy Polacy byliby Twojego charakteru, dalej byśmy tkwili w komunie. Policjant ma przede wszystkim być profesjonalistą. Postępować według procedur, czyli ustawy o policji - z władnego doświadczenia wiem, że z tym jest źle. Tutaj prawdopodobnie żadne procedury nie były przestrzegane, zwyciężyły emocje funkcjonariusza i doszło do tragedii. Dlatego przełożeni policjanta trzymają się niepotwierdzonej przez żadnego świadka tezy, o próbach wyrwania broni przez zastrzelonego. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: a ja jestem legalistą, nie rasistą 29.05.10, 16:54 Gość portalu: kosmo z bagien napisał(a): > masz dość idealistyczny obraz policji i tego co było za komuny:) Gdyby wszyscy > Polacy byliby Twojego charakteru, dalej byśmy tkwili w komunie. > > Policjant ma przede wszystkim być profesjonalistą. Postępować według procedur, > czyli ustawy o policji - z władnego doświadczenia wiem, że z tym jest źle. Tuta > j > prawdopodobnie żadne procedury nie były przestrzegane, zwyciężyły emocje > funkcjonariusza i doszło do tragedii. Dlatego przełożeni policjanta trzymają si > ę > niepotwierdzonej przez żadnego świadka tezy, o próbach wyrwania broni przez > zastrzelonego. Ciekawe, czy zdecydowałbyś się na pewien eksperyment: Masz broń w kaburze. Z nabojem w lufie. Ja mam nóż, ukryty. Z dystansu 5 metrów wyciągam go i cię atakuję. Jestem pewien, że zdążę Cię zabić, zanim Ty zdążysz oddać celny strzał. Zakładasz się?? Zrób sobie eksperyment z kimś znajomym. Pistolet na kulki a on w łapę marker. Wtedy może uświadomisz sobie o co w tym chodzi. Tak wygląda realne zagrożenie na ulicy. Każdy, kto zbliża się na taki dystans jest zagrożeniem śmiertelnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo Re: a ja jestem legalistą, nie rasistą IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 29.05.10, 23:39 myślę że oglądasz zbyt dużo filmów amerykańskich. Sorry, ale policjant raczej powinien być zdrowy psychicznie, nie mieć jakiejś nerwicy natręctw, nie powinien zabijać każdego, kto podejdzie bliżej niż na 7 metrów, albo zakładać, że każdy z osób awanturujących się, ma nóż. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: a ja jestem legalistą, nie rasistą 30.05.10, 16:22 Gość portalu: kosmo napisał(a): > myślę że oglądasz zbyt dużo filmów amerykańskich. Sorry, ale policjant raczej > powinien być zdrowy psychicznie, nie mieć jakiejś nerwicy natręctw, nie powinie > n > zabijać każdego, kto podejdzie bliżej niż na 7 metrów, albo zakładać, że każdy > z > osób awanturujących się, ma nóż. Zaiste, nie ma o niczym pojęcia, jakieś tam kilka lat treningów krav maga i innych tego typu rzeczy, zainteresowania praktyczne w dziedzinie walki wręcz, i taktyki interwencji i inne takie są równoznaczne z oglądaniem amerykańskich filmów. Jesteś śmiesznym teoretykiem. Przejdź się choć raz na jakiś trening systemów utylitarnych, to może otworzą ci się oczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wuk Re: a ja jestem legalistą, nie rasistą IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.10, 00:39 > miał tu rodzinę. Takie już mamy Prawo, że napadający na policjanta > może zginąć i bardzo słusznie. Twoim tokiem myślenia to milicja w Kopalni Wujek miała prawo strzelać, w końcu górnicy rzucali w zomo kamieniami. W ogóle policja powinna w każdą agresywną manifestację walic z kałachów. Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany-obrazliwy-nick Polacy pracują 29.05.10, 15:26 Gość portalu: kosmo napisał(a): > jesteś głupkiem, rasisto. Obrażając emigrantów z Nigerii obrażasz Polaków > pracujących nielegalnie za granicą. Spora część drobnych kapitalistów w Polsce > zaczynała swoją przygodę z pracą "na swoim" właśnie na Zachodzie Nie widzisz tej różnicy, większa część Polaków pracuje, fakt nielegalnie też, lecz nie trudni sie pokątnym handlem podróbkami, narkotykami i złodziejstwem jak kolorowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo z bagien Re: Polacy pracują IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 29.05.10, 15:48 > Nie widzisz tej różnicy, większa część Polaków pracuje, fakt nielegalnie też lecz nie trudni sie pokątnym handlem podróbkami, narkotykami i złodziejstwem ja kolorowi :) poczytaj sobie o roku 1989, 1990, 1991 - jak zaczynał się polski kapitalizm. Do czego służyły łóżka polowe, znajdź sobie utwór Big Cyca "Berlin Zachodni". Zadziwiający jest ten "awans" cywilizacyjny dzieci dawnych handlarzy mizerią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaguar Re: To nie Czarna Afryka.Tu prawo ma być prawem.N IP: *.lns5.fli.bigpond.net.au 29.05.10, 11:25 Nielegalnych dzikusow to moze by i dalo sie deportowac. Ale chyba takich w Polsce nie ma. W tym przypadku na milicji ciazy wina za zamordowanie Polaka (nawet nie obcokrajowca). Co z tego jakiego pochodzenia? To nieistotne. Swiat bedzie patrzyl, jak polski "wymiar sprawiedliwosci" zareaguje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tttttttttt Re: RE: Nie podoba się w Polsce? IP: *.centertel.pl 29.05.10, 10:57 podasz rękę a potem całego zjedzą, w afryce to się z białymi nie cackają. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: RE: Nie podoba się w Polsce? 29.05.10, 11:40 pis_to_pic napisał: > No proszę, przemawia przez Ciebie prawdziwa tolerancja otwartość na poglądy > innych aż serce rośnie że ma się takich rodaków. I słusznie, niech rośnie... Jak się nie umie przestrzegać prawa, to się wraca ciupasem do domciu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kenijczyk taaak... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.10, 09:17 pana zdanie policjancie nas nie interesuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nibyja Re: taaak... IP: *.aster.pl 29.05.10, 10:25 A czemu nie? Czyżby kenijskie śledztwo osiągnęło apogeum? Proszę jednak o szacunek dla kraju, w którym przebywacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokorny Protestowali w obronie Nigeryjczyka. Zostaną uk... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.10, 09:18 czego sie boi policja gdyby to byla czysta sprawa to nikt by nie protestowal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestescie p....... Re: Protestowali w obronie Nigeryjczyka. Zostaną IP: *.chello.pl 29.05.10, 09:52 no taaa.... bo wszyscy protestujacy byli tam w czasie zajscia, wszytsko widzieli i dokladnie wiedza jak przebiegalo zajscie... co do nanosekundy. prawda jest taka, ze to jakas banda niewyrzytych dzieciakow ferujacych wyroki... wystarczy spojrzec na tresc transperentow... jp i do przodu? zalosne.... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Protestowali w obronie Nigeryjczyka. Zostaną 29.05.10, 10:04 Ta dzielnica Warszawy to akurat siedlisko przestępczości i szarej strefy. Co robi lokalna policja? Co robią służby skarbowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakbyja Re: Protestowali w obronie Nigeryjczyka. Zostaną IP: *.aster.pl 29.05.10, 10:31 zigzaur napisał: > Ta dzielnica Warszawy to akurat siedlisko przestępczości i szarej >strefy. Co robi lokalna policja? Co robią służby skarbowe? Śledzą składających coroczne zeznania podatkowe;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakyja Re: Protestowali w obronie Nigeryjczyka. Zostaną IP: *.aster.pl 29.05.10, 10:28 ech, albo krótko żyjesz, albo nie pamiętasz, jak Nigeryjczycy przeszli przez miasto protestując przeciwko policji, o rzekomą opieszałość w prowadzeniu śledztw w sprawie ich kolegów, sugerując, że wypływa to z czystego rasizmu. Tak jakby śledztwa w polskich sprawach trwały minut pięć:))) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Protestowali w obronie Nigeryjczyka. Zostaną 29.05.10, 12:10 Gość portalu: pokorny napisał(a): > czego sie boi policja gdyby to byla czysta sprawa to nikt by nie protestowal Przestań. W Niemczech była taka sprawa, że pijany murzyn najpierw chodził po dyskotece i szukał zadymy, jak nie znalazł, to poszukał na zewnątrz. No i trafił na 2 gości na przystanku autobusu miejskiego, do któregoś wyciągnął łapska i dostał strzała. Tak nieszczęśliwie, że upadł na krawężnik i stracił przytomność, no i szpital. Mimo tego, ze całość zarejestrowały kamery monitoringu to i tak były wrzaski o rasizmie. Uświadom sobie, że jest grupa ludzi, dla których każdy konflikt pomiędzy białym i czarnym to rasizm. Oni są na tyle prymitywni, że nie rozumieją tego, że ktoś ma gdzieś kolor skóry swojego adwersarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad [...] IP: *.kundenserver.de 29.05.10, 09:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc! Protestowali w obronie Nigeryjczyka. Zostaną uk... IP: 212.76.37.* 29.05.10, 09:29 nie przestrzega prawa! podnosi reke na policje? ma w d... polskie prawo i wykonujacych je? zniewaza slownie policje? tak powinien byc ukarany kazdy!!!!!!! rece precz od policji!!!!! nie chcemy przemytnikow i przestepcow w Polsce!! brawo policja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja&ja Demagogia IP: *.elartnet.pl 29.05.10, 09:42 Piszesz w kontekście tego zabójstwa? Czyli Ty już wiesz kto zawinił! Po co sądy, prokuratorzy, dochodzenia, procedury itd. W takiej perspektywie, to my jawimy się dzikim narodem. Obyś Ty nigdy nie znalazł się w takiej sytuacji, gdy z góry zostaniesz osądzony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiu ciu Re: Demagogia IP: *.chello.pl 29.05.10, 09:56 protestujacy tez juz wiedza kto zawinil... ale przeciez oni maja transparetny wiec ich racja jest wieksza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antylewak Re: Demagogia IP: 144.177.50.* 29.05.10, 09:57 Czarnego Ci szkoda?? Niedlugo bedziesz mial ich powyzej dziurek w nosie jak takie lewactwo dorwie sie do wladzy. Homosie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja&ja Re: Demagogia IP: *.elartnet.pl 29.05.10, 10:05 Co Ty o mnie wiesz? A "Czarnego" mi szkoda. Ciebie także bym żałował, choć zapewne jesteś nieśmiertelny i jedyna Twoja wada to żałosne poglądy oraz skłonność do obrażania nieznajomych, na forach internetowych:-) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Demagogia 29.05.10, 12:12 Gość portalu: ja&ja napisał(a): > Piszesz w kontekście tego zabójstwa? Czyli Ty już wiesz kto zawinił! Po > co sądy, prokuratorzy, dochodzenia, procedury itd. W takiej > perspektywie, to my jawimy się dzikim narodem. Obyś Ty nigdy nie > znalazł się w takiej sytuacji, gdy z góry zostaniesz osądzony Ciekawe, że dokładnie to samo można by rzec o tych, którzy protestowali przeciwko policji. Powiedz, ze się mylę... Odpowiedz Link Zgłoś
eltinu Re: Demagogia 29.05.10, 12:21 > Piszesz w kontekście tego zabójstwa? A mieliśmy do czynienia z jakimś zabójstwem? Bo jak na razie to wiadomo o policjancie wykonującym z narażeniem zdrowia swoje obowiązki. Tutaj nie został zabity przypadkowy bogu ducha winny obywatel, tylko hołota rzuciła się z kamieniami i łapami na policjantów wykonujących swoje obowiązki. A policja po to nosi broń by w takich chwilach z niej korzystać Ów Nigeryjczyk atakując uzbrojonego policjanta ciężko zapracował sobie na nagrodę Darwina. Jego problem i jego strata. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Nie wszyscy wiedzą, że gdyby policjant 29.05.10, 13:06 pozwolił odebrać sobie broń, byłby ścigany za przestępstwo. Oto artykuł części wojskowej kodeksu karnego. Przepis dotyczy wprawdzie wojska ale policjanci podlegają podobnym przepisom. Art. 359. Żołnierz, który, nie dopełniając obowiązku lub przekraczając uprawnienia w zakresie ochrony lub nadzoru nad bronią, amunicją, materiałem wybuchowym lub innym środkiem walki, powoduje choćby nieumyślnie ich utratę, podlega karze aresztu wojskowego albo pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. Jeszcze jest "zwykły" kodeks karny: Art. 263. (...) § 3. Kto, mając zezwolenie na posiadanie broni palnej lub amunicji, udostępnia lub przekazuje ją osobie nieuprawnionej, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. § 4. Kto nieumyślnie powoduje utratę broni palnej lub amunicji, która zgodnie z prawem pozostaje w jego dyspozycji, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja&ja Re: Demagogia IP: *.elartnet.pl 29.05.10, 14:39 Jasne. Wycofuję się z określenia "zabójstwo" (to jeszcze sprawdzi prokuratura i sąd, póki co to przekroczenie uprawnień skutkujące nieumyślnym spowodowaniem śmierci). Kto dał Ci prawo nazywać tych ludzi hołotą??? Może właśnie tak byli postrzegani przez tych, którzy "wykonywali z narażeniem zdrowia swoje obowiązki"? I być może, dlatego tak to się skończyło. Odpowiedz Link Zgłoś
eltinu Re: Demagogia 29.05.10, 15:13 > Kto dał Ci prawo nazywać tych ludzi hołotą??? Sami mi dali prawo jak zaatakowali policję. Normalny człowiek nie ma takich problemów. Normalny człowiek zazwyczaj nie ma powodu by bać się policji. Jak już ma z nią problem to albo poddaje się poleceniom "panów na niebiesko" albo ostatecznie ucieka albo wdaje się w dyskusje. A jak ktoś wobec nieprzekraczających swoich uprawnień policjantów startuje z kamieniami, pięściami, kijami to nie jest normalnym porządnym obywatelem tylko hołotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja&ja Re: Demagogia IP: *.elartnet.pl 29.05.10, 15:46 Idealista!!! Normalny, idealista (z pewnością biały, wykształcony, zamożny). W laboratoryjnych warunkach, zgodziłbym się z Tobą w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
eltinu Re: Demagogia 29.05.10, 17:28 > z pewnością biały, wykształcony, > zamożny Biały, ale zamożny bardzo umiarkowanie. Sorki, żyję już jakiś czas na tym świecie. Za kolor skóry można w Polsce oberwać ale od chuliganów. Z policją i wszelką władzą trudności maja najczęściej Ci co muszą zawsze i wszędzie kozaczyć. Tak jak ten Nigeryjczyk co gołymi rękami chciał odebrać broń policjantowi. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.331 Re: Protestowali w obronie Nigeryjczyka. Zostaną 29.05.10, 16:07 Gość portalu: gosc! napisał(a): > nie przestrzega prawa! podnosi reke na policje? ma w d... polskie > prawo i wykonujacych je? zniewaza slownie policje? tak powinien > byc ukarany kazdy!!!!!!! rece precz od policji!!!!! > nie chcemy przemytnikow i przestepcow w Polsce!! brawo policja ..................W takim razie, nawiazujac do tego co mowisz, to ok.1/4 Polakow powinna byc ukarana.Od wandali zaczynajac na przestepcach gospodarczych konczac (politycy nasi kochani).Brawo!!! Wreszcie Ktos ruszyl glowa. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Protestowali w obronie Nigeryjczyka. Zostaną 29.05.10, 17:00 jola.331 napisała: > Gość portalu: gosc! napisał(a): > > > nie przestrzega prawa! podnosi reke na policje? ma w d... polskie > > prawo i wykonujacych je? zniewaza slownie policje? tak powinien > > byc ukarany kazdy!!!!!!! rece precz od policji!!!!! > > nie chcemy przemytnikow i przestepcow w Polsce!! brawo policja > ..................W takim razie, nawiazujac do tego co mowisz, to ok.1/4 Polako > w > powinna byc ukarana.Od wandali zaczynajac na przestepcach gospodarczych konczac > (politycy nasi kochani).Brawo!!! Wreszcie Ktos ruszyl glowa. Zgadza się. Ci, którzy nie przestrzegają prawa mają byc karani. Bez względu na kolor skóry i pochodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LaVidaEnCaliente Protestowali w obronie Nigeryjczyka. Zostaną uk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 09:33 Ile osób potrzeba, aby stworzyć "nielegalne zgromadzenie"? Jeśli spotkam się z 10-20 znajomymi w jakimś parku i będziemy trenowali np. taniec to zostaniemy wylegitymowani bo jest nas za dużo? Niedługo jak będę chciał się spotkać z 10 znajomymi na mieście to będę zobowiązany zgłosić to do jakiegoś urzędu, wypełnić formularz i czekać 14 dni na odpowiedź... Odpowiedz Link Zgłoś
po_stach To było zabójstwo.. 29.05.10, 09:40 Nigeryjczyk był nieuzbrojony ! Policja ma inne środki, gaz, sieci,paralizatory, itd.. Dlaczego pieszczą sie z kibolami, którzy rzeczywiście ich atakują, siekierami,prętami,nożami ? Dlaczego nie strzelają na ostro ? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: To było zabójstwo.. 29.05.10, 10:07 Z kibolami też się nie pieszczą, a przynajmniej zaczynają ich właściwie traktować. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: To było zabójstwo.. 29.05.10, 12:17 po_stach napisał: > Nigeryjczyk był nieuzbrojony ! Policja ma inne środki, gaz, sieci,paralizatory, > itd.. Dlaczego pieszczą sie z kibolami, którzy > rzeczywiście ich atakują, siekierami,prętami,nożami ? > Dlaczego nie strzelają na ostro ? Gości wyciągających łapy było kilkunastu. Poza tym policjant idący na akcję po cywilnemu nie wlecze ze sobą sprzętu. Ma broń, kajdanki i legitymację. I tyle ma mu wystarczyć. Jeśli dokonuje interwencji, to obywatel ma się PODPORZĄDKOWAĆ jego poleceniom a nie mędrkować, czy wyciągać łapska. Tym bardziej, że nie jego akurat zatrzymywali. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.331 Re: To było zabójstwo.. 29.05.10, 16:10 po_stach napisał: > Nigeryjczyk był nieuzbrojony ! Policja ma inne środki, gaz, sieci,paralizatory, > itd.. Dlaczego pieszczą sie z kibolami, którzy > rzeczywiście ich atakują, siekierami,prętami,nożami ? > Dlaczego nie strzelają na ostro ? ....................................Bo to "swoi"- rodacy. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: To było zabójstwo.. 29.05.10, 17:02 jola.331 napisała: > po_stach napisał: > > > Nigeryjczyk był nieuzbrojony ! Policja ma inne środki, gaz, sieci,paraliz > atory, > > itd.. Dlaczego pieszczą sie z kibolami, którzy > > rzeczywiście ich atakują, siekierami,prętami,nożami ? > > Dlaczego nie strzelają na ostro ? > ....................................Bo to "swoi"- rodacy. Nie. Bo tacy jak ty podniosą wrzask, jak to policjanci przekraczają uprawnienia, bo przecież ci kibole to są biedni ludzie, których mamusia nie kochała i nalezy się pochylić nad ich problemami... Odpowiedz Link Zgłoś
jola.331 Re: To było zabójstwo.. 29.05.10, 18:55 andrzejto1 napisał: > jola.331 napisała: > > > po_stach napisał: > > > > > Nigeryjczyk był nieuzbrojony ! Policja ma inne środki, gaz, sieci,p > araliz > > atory, > > > itd.. Dlaczego pieszczą sie z kibolami, którzy > > > rzeczywiście ich atakują, siekierami,prętami,nożami ? > > > Dlaczego nie strzelają na ostro ? > > ....................................Bo to "swoi"- rodacy. > > Nie. Bo tacy jak ty podniosą wrzask, jak to policjanci przekraczają uprawnienia > , > bo przecież ci kibole to są biedni ludzie, których mamusia nie kochała i nalezy > się pochylić nad ich problemami... > ........................Ja bym tak na pewno nie wrzeszczala.Pomyliles osoby.Ale ok.60% tych tutaj, na pewno tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hipolit.X Re: Protestowali w obronie Nigeryjczyka. Zostaną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 09:43 Za ustawą "Prawo o zgromadzeniach." Art. 1. 1. Każdy może korzystać z wolności pokojowego zgromadzania się. 2. Zgromadzeniem jest zgrupowanie co najmniej 15 osób, zwołane w celu wspólnych obrad lub w celu wspólnego wyrażenia stanowiska. Tak więc 10 osób trenujących w parku to jeszcze nie nielegalne zgromadzenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LaVidaEnCaliente Re: Protestowali w obronie Nigeryjczyka. Zostaną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 09:59 Dziękuję za informację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo Re: Protestowali w obronie Nigeryjczyka. Zostaną IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 29.05.10, 10:09 Gdy jest Was więcej, a zamierzacie protestować, podzielcie się na 14 osobowe grupy i albo róbcie to rotacyjnie, albo zachowajcie odległość. Wtedy nie mają prawa się przyczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Protestowali w obronie Nigeryjczyka. Zostaną 29.05.10, 11:30 Zatem przyjęcie imieninowe jest zgromadzeniem? Ponad 15 osób, wspólnie wyrażają stanowisko "Sto lat niech Jasio żyje nam!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SUGA3 Re: Protestowali w obronie Nigeryjczyka. Zostaną IP: *.range86-155.btcentralplus.com 29.05.10, 11:31 z tego co mi wiadomo, zgromadzenie od 15 osob w gore to juz jest 'wiec' i nalezy zdobyc pozwolenie... nie recze za ta informacje, bo powiedzial nam to policjant, ktory juz nie wiedzial co zrobic jak nikt nie przyznal sie do stojacych butelek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zahar30 Protestowali w obronie Nigeryjczyka. Zostaną uk... 29.05.10, 09:36 To jest jednak skandal... Nie wiem jak było, to się dopiero wyjaśni. Wiem jednak , że jak funkcjonariusze legitymują i zatrzymują to osobnik, który im przeszkadza, szarpie i atakuje jest przestępcą a nie ofiarą. W stanach za próbę pobicia funkcjonariusza delikwent dostaje kilkanaście lat paki. Banda ba.łwanów i piekonduchów obrońców "uciśnionych" niech zobaczy do czego prowadzi ochrona przestępców proszę do Meksyku albo na Jamajkę gdzie wojsko nie może się uporać z lokalnym watażką mordercą i szefem gangu narkotykowego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja&ja Re: Protestowali w obronie Nigeryjczyka. Zostaną IP: *.elartnet.pl 29.05.10, 09:49 To protest przeciwko nieuzasadnionej, niewspółmiernej do okoliczności reakcji ze strony policji. A Twój wywód jest niespójny i jeżeli najpierw piszesz, że nie wiesz jak było, to skąd wiesz, że ten którego zabili przeszkadzał, szarpał i atakował? Ogólnie masz rację, jednak co do szczegółu (tej konkretnej sytuacji)- poczekaj z osądem Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Protestowali w obronie Nigeryjczyka. Zostaną 29.05.10, 10:11 Reakcja policji istotnie była niewspółmierna do okoliczności, bo za łagodna. Każdy, kto rzuca w policjanta niebezpiecznym przedmiotem, powinien zostać zastrzelony. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Protestowali w obronie Nigeryjczyka. Zostaną 29.05.10, 12:19 Gość portalu: ja&ja napisał(a): > To protest przeciwko nieuzasadnionej, niewspółmiernej do okoliczności > reakcji ze strony policji. A Twój wywód jest niespójny i jeżeli > najpierw piszesz, że nie wiesz jak było, to skąd wiesz, że ten którego > zabili przeszkadzał, szarpał i atakował? Ogólnie masz rację, jednak co > do szczegółu (tej konkretnej sytuacji)- poczekaj z osądem To samo dotyczy ciebie. Też poczekaj z osądem i oskarżeniami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja&ja Re: Protestowali w obronie Nigeryjczyka. Zostaną IP: *.elartnet.pl 29.05.10, 15:52 ??? a w którym momencie osądzałem lub oskarżałem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Protestowali w obronie Nigeryjczyka. Zostaną 29.05.10, 10:10 Powtarzasz nieprawdziwe stereotypy na temat Meksyku. To jest kraj bogatszy od Polski. Sprawa jest prosta: bazarowa hołota rzucała w policję niebezpiecznymi przedmiotami. Każdy atak na głowę należy traktować jako usiłowanie zabójstwa i w takiej sytuacji policjant ma prawa użyć broni bez ostrzeżenia, nawet w zamiarze zabicia bandyty. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej1_1 Re: Protestowali w obronie Nigeryjczyka. Zostaną 29.05.10, 11:10 Jesteś pewno pałom i dlatego tak piszesz WSZYSTKICH POWINNO OBOWIAZYWAĆ PRAWO. Piszesz o Meksyku a ja przytoczę ci Rosję rocznie pały ubijają tam rocznie około 100 ludzi -pewno nie chciał bys tam być-w imię prawa i swabodyzahar30 napisał: > To jest jednak skandal... Nie wiem jak było, to się dopiero wyjaśni. Wiem > jednak , że jak funkcjonariusze legitymują i zatrzymują to osobnik, który im > przeszkadza, szarpie i atakuje jest przestępcą a nie ofiarą. W stanach za > próbę pobicia funkcjonariusza delikwent dostaje kilkanaście lat paki. Banda > ba.łwanów i piekonduchów obrońców "uciśnionych" niech zobaczy do czego > prowadzi ochrona przestępców proszę do Meksyku albo na Jamajkę gdzie wojsko > nie może się uporać z lokalnym watażką mordercą i szefem gangu narkotykowego... > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kollektor Protestowali w obronie Nigeryjczyka tego z Okęcia? IP: *.chello.pl 03.06.10, 08:14 j.w. tego co przemycał narkotyki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabatus W obronie przestępcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 09:39 W jakim ja kraju żyję. Dlaczego policja pozbawiona jest wszelkich praw, a atakujący brutalnie policję notoryczny przestępca urasta do rangi bohatera. Czy w Anglii lub Niemczech byłoby to możliwe. Ludzie opamiętajcie się. To był nieszczęśliwy wypadek, ale wina jest nie po stronie policji, co by było gdyby ten Nigeryjczyk wyrwał broń policjantowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antylewak Re: W obronie przestępcy IP: 144.177.50.* 29.05.10, 09:59 MAsz racje. Powinien go zastrzelin nawet za sam kolor skory a dodatkowo za zdegenerowany kryminalizm, ktory czarni reprezentuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja&ja Notoryczny przestępca...- skąd wiesz? IP: *.elartnet.pl 29.05.10, 10:00 Jakich konkretnie praw pozbawiona jest policja??? Moim zdaniem może zdecydowanie więcej niż np. ja czy Ty (no chyba, że jesteś funkcjonariuszem). Chodzi bardziej o to, w jaki sposób korzysta z tych praw i kto w jej szeregach z nich korzysta. Pisanie takich sloganów, jest mało konstruktywne. I jeszcze odpowiedź na zadane przez Ciebie pytanie: "co by było gdyby ten Nigeryjczyk wyrwał broń policjantowi". Wariantów może być kilka, ja np. sugeruję, że być może nie zginąłby i nic nie stałoby się policjantowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo dlaczego ACAB, dlaczego ChWDP? IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 29.05.10, 10:16 funkcjonariusz praktycznie jest bezkarny, wie to każdy kto poznał policję z tej drugiej strony, ciemnej. Każdy kto spotkał się z przekroczeniem uprawnień przez policję i chciał dochodzić swych praw przed sądem wie, że jest to praktycznie niemożliwe. Przełożeni kryją swych podwładnych, preparują dowody, przeinaczają fakty, często zdarza się tak, ze po wpłynięciu zawiadomienia do prokuratury, o przekroczenie prawa przez policję, policja odwdzięcza się tym samym, np. zawiadamiając o naruszeniu nietykalności. Przed sądem, o ile w ogóle sprawa przejdzie przez prokuraturę, słowo człowieka i policjanta nie jest traktowane na równi. Stąd nienawiść do policji, akty przemocy wobec funkcjonariuszy i powszechne lekceważenie. Społeczeństwo nie może sobie pozwolić na istnienie grupy zawodowej stojącej ponad prawem, szczególnie gdy ma ona monopol na użycie przemocy. Odpowiedz Link Zgłoś
eltinu Re: dlaczego ACAB, dlaczego ChWDP? 29.05.10, 15:19 > funkcjonariusz praktycznie jest bezkarny, wie to każdy kto poznał policję z tej > drugiej strony, ciemnej. Każdy kto spotkał się z przekroczeniem uprawnień przez > policję i chciał dochodzić swych praw przed sądem wie, że jest to praktycznie > niemożliwe. Zadziwiające, nigdy nie miałem z nimi problemów. Ani moja rodzina. Ani moi kumple. Jakoś dziwnie problemy ze "złymi policjantami" mają ci coś się sami o nie proszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja&ja Re: dlaczego ACAB, dlaczego ChWDP? IP: *.elartnet.pl 29.05.10, 15:50 Wszechwiedzący! Oświeć mnie, ja się nie prosiłem, a miałem! Wiedząc tyle ile zechciałem napisać- powiedz dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo z bagien Re: dlaczego ACAB, dlaczego ChWDP? IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 29.05.10, 15:52 wiesz, troszkę udzielam się społecznie i politycznie, więc takie rzeczy zdarzają się mnie i moim znajomym. Dodam Ci, że nie trzeba łamać prawo, czasem wystarczy złamać dość powszechną zasadę "nie wychylaj się". Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Notoryczny przestępca...- skąd wiesz? 29.05.10, 12:22 Gość portalu: ja&ja napisał(a): > Jakich konkretnie praw pozbawiona jest policja??? Moim zdaniem może > zdecydowanie więcej niż np. ja czy Ty (no chyba, że jesteś > funkcjonariuszem). Chodzi bardziej o to, w jaki sposób korzysta z tych > praw i kto w jej szeregach z nich korzysta. Pisanie takich sloganów, > jest mało konstruktywne. I jeszcze odpowiedź na zadane przez Ciebie > pytanie: "co by było gdyby ten Nigeryjczyk wyrwał broń policjantowi". > Wariantów może być kilka, ja np. sugeruję, że być może nie zginąłby i > nic nie stałoby się policjantowi. Zastrzelony był kilkakrotnie karany za przestępstwa gospodarcze. Było o tym we wcześniejszych artykułach na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo z bagien Re: Notoryczny przestępca...- skąd wiesz? IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 29.05.10, 13:20 > Zastrzelony był kilkakrotnie karany za przestępstwa gospodarcze. Było o tym we > wcześniejszych artykułach na ten temat. a może zastanów się co to znaczy pojęcie "przestępstwa gospodarcze" w tym przypadku :) Rzecznik prasowy policji jest po kursach z teorii propagandy i socjotechniki. Podczas swojej pierwszej wypowiedzi rzucił parę hasełek typu: "przestępstwa gospodarcze", "zamieszki", "atak na policjanta", "próba wyrwania broni". Jak widać, lud to kupił i powtarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polaczek Re: Notoryczny przestępca...- skąd wiesz? IP: *.home.aster.pl 29.05.10, 13:56 swoja droga juz w okolich minionego pon doniesienia o przeszlych przesteptwach gosp zastrzelonego cos ucichly.. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Notoryczny przestępca...- skąd wiesz? 29.05.10, 17:03 Gość portalu: kosmo z bagien napisał(a): > > Zastrzelony był kilkakrotnie karany za przestępstwa gospodarcze. Było o t > ym we > > wcześniejszych artykułach na ten temat. > > a może zastanów się co to znaczy pojęcie "przestępstwa gospodarcze" w tym > przypadku :) > Rzecznik prasowy policji jest po kursach z teorii propagandy i socjotechniki. > Podczas swojej pierwszej wypowiedzi rzucił parę hasełek typu: "przestępstwa > gospodarcze", "zamieszki", "atak na policjanta", "próba wyrwania broni". Jak > widać, lud to kupił i powtarza. Ty nie kupiłeś, boś mądry niepomiernie i posiadasz wiedzę tajemną która innym, w tym dziennikarzom GW jest nieznana... Odpowiedz Link Zgłoś
kumotrzysko A co z wyzywaniem od "czarnuchów"? 30.05.10, 23:39 Gość portalu: Sabatus napisał(a): > W jakim ja kraju żyję. Dlaczego policja pozbawiona jest wszelkich praw, a ataku > jący brutalnie policję notoryczny przestępca urasta do rangi bohatera. Czy w An > glii lub Niemczech byłoby to możliwe. Ludzie opamiętajcie się. To był nieszczęś > liwy wypadek, ale wina jest nie po stronie policji, co by było gdyby ten Nigery > jczyk wyrwał broń policjantowi. Wyraźnie stoi: "odsuń się... czarnuchu, bo cię zastrzelę"... Bez komentarza. Nie znoszę nazywania kogoś czarnuchem, czy białasem, dla mnie człowiek jest po prostu człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosomak Szybko cos niektórzy zapomnieli!! IP: *.satfilm.net.pl 29.05.10, 09:42 Niedawno w Warszawie zginał pilcjant.Zabił go goniarz, gnojek, ktory dal zabawy rzucił koszem w tramwaj. Urządziliście kociokwik że to granda, skandal ,że zbito policjanta. Czytam te wasze wypociny na forum, w których to teraz tak krytykujecie policjantów, ze użyto broni, ze zastrzelono. Problem w tym, ze gdyby wszystko spokojnie poddano się interwencjo policjantów to nie byłoby żadnej ofiary.Ci murzyni mają swoje za uszami, są nielegalnie i ich zkichanym obowiazkiem jest poddawać sie prawu panujacemu w Polsce. Od pilnowania przestzrefgania prawa są policjanci i jeżeli się to nie podoba komukolwiek to niech p[oprostu wyjedzie. A tak, to później są takie sytuacje jak z tym policjantem kltory zginął (Strug bodajże). To wina społeczeństwa, tych nawiedzonych błaznów z transparentami kochajacymi wszystko i wszystki byle tylko być przeciw . To grupka oszołomów i takich pómózgów opuszczonych przez rodziców i bliskich. Walnijcie się troszeczke w głowkę bo za kilka dni ten broniony przez was emigrant, murzynek czy jakiś inny niedorostek z nożem uszkodzi was. I co wtedy? Znowu kociokwik? Odpowiedz Link Zgłoś
tentutaj Re: Szybko cos niektórzy zapomnieli!! 29.05.10, 09:52 Rozumiem, że każdy przestępca w Polsce jest imigrantem, albo jakieś innej nacji, najprawdopodobniej nie biały i nie katolik, a jedyną uzasadnioną reakcją policjanta jest zrobienie użytku z broni palnej w celu fizycznej likwidacji delikwenta. Czy dobrze Cię zrozumiałem? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Szybko cos niektórzy zapomnieli!! 29.05.10, 12:25 tentutaj napisał: > Rozumiem, że każdy przestępca w Polsce jest imigrantem, albo jakieś innej nacji > , > najprawdopodobniej nie biały i nie katolik, a jedyną uzasadnioną reakcją > policjanta jest zrobienie użytku z broni palnej w celu fizycznej likwidacji > delikwenta. Czy dobrze Cię zrozumiałem? Nie zrozumiałeś, jak każdy nawiedzony lewak. Prawo ma być RÓWNE dla wszystkich. A policja ma jego przestrzeganie egzekwować. Państwo po to daje policjantowi broń, by w razie czego egzekwował to prawo siłą. Jeśli ktoś się nie podporządkuje poleceniom policjanta ryzykuje kłopoty do nagłej śmierci włącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
radon13 Re: Szybko cos niektórzy zapomnieli!! 29.05.10, 13:23 Dokładnie TAK. W USA są miliony czarnych i atak na policjanta źle się kończy dla każdego niezależnie od koloru skóry. A jesli chodzi o Nigeryjczyków to jesli mają zajmowac się tu HANDLEM na czarno to dziekujęmy ale nie sa nam potrzebni i powinni być deportowani. Imigranci maja sie zajmowac uczciwa praca najlepiej legalną i zachowywac sie zgodnie z prawem. Mamy dosyć własnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
conn-x-5 [...] 29.05.10, 09:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany-obrazliwy-nick Rosomak, prawde prawisz 29.05.10, 15:34 walić lewaków i poprawność polityczną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny człowiek Protestowali w obronie Nigeryjczyka ! IP: *.internetia.net.pl 29.05.10, 09:42 Ci, którzy tak krzyczą,żeby otworzyć granice niech najperw otworzą swoje mieszkania i domy, przygarną imigrantow, bezdomnych, matki i żony dręczone przez domowych oprawców. Dopiero wtedy uwierzę im. W tej chwili uważam to za bzdurę i poulistyczny, emocjonalny bełkot ! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Protestowali w obronie Nigeryjczyka ! 29.05.10, 10:13 Chyba nie sądzisz, że oni mają własne mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antylewak Protestowali w obronie Nigeryjczyka. Zostaną uk... IP: 144.177.50.* 29.05.10, 09:43 Lewactwo do Afryki, tam mozecie sobie sprobowac Nigeryjskiego miodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Z Nigerii już pewnie leci ładunek nowych świadków IP: 109.243.201.* 29.05.10, 09:43 Tylko żeby nie zapomnieli ich potem zabrać z powrotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja&ja Re: Z Nigerii już pewnie leci ładunek nowych świa IP: *.elartnet.pl 29.05.10, 10:23 Za to ładunek Twojego poczucia humoru poraża! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben bywałem na stadionie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 09:44 przechodząc koło agresywnych, napakowanych murzynów BAŁEM się. Ci handlarze podróbami psują opinie innym cudzoziemcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo Re: bywałem na stadionie IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 29.05.10, 10:18 czy przechodząc koło napakowanych i agresywnych białych, nie boisz się? Musisz zrozumieć, że Twój rasizm, bierze się z próby racjonalizacji strachu. Boisz się, dlatego nienawidzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja&ja Re: bywałem na stadionie IP: *.elartnet.pl 29.05.10, 10:26 Tu na forum jesteś anonimowy i nie musisz się już bać. Możesz napisać każdą "PRAWDĘ" Odpowiedz Link Zgłoś
jola.331 Re: bywałem na stadionie 29.05.10, 16:21 Gość portalu: ben napisał(a): > przechodząc koło agresywnych, napakowanych murzynów BAŁEM się. Ci > handlarze podróbami psują opinie innym cudzoziemcom Ktorzy tez handluja podrobkami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel czarnecki jeszce tego brakuje żęby nie omzna było zastrzelic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 09:45 łobuza zwykłego...ludzie...jak zabili na przystanku policjanta łojezu! lament wszyscy polacy to jedna rodzina prawie że spiewaliscie. teraz porzadny glina zastrzelił handlarzyne nędznego, kryminaliste (handel podrobkami) i nagle POLICJA BE! nie poodba sie w polsce wynocha.jak najdalej nawet do nigerii. to nasz kraj i nasze prawo. stosuj sie albo giń Odpowiedz Link Zgłoś
antyfaszysta-antypis Re: jeszce tego brakuje żęby nie omzna było zastr 29.05.10, 09:53 Nie zabili na przystanku, to była kolejna manipulacja psów. Po czym wnosisz że porządny glina zastrzelił nędznego kryminalistę? Nazwijmy to inaczej: Kupiec zastrzelony przez niezrównoważonego psychopatę w policyjnym mundurze. Lepiej? PS. Pod iloma nickami już piszesz w tym watku, bo się doliczyć nie mogę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel czarnecki Re: jeszce tego brakuje żęby nie omzna było zastr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 11:47 haha kolego. ja w przeciwienstwie do ciebie nie chowam sie pod zadnym nickiem typu- krzywa pupcia, czarny wyzwoliciel czy antypis itp. prosze bardzo w kazdym podpisałe sie imieniem i nazwiskiem. tak mam na imie i tak sie nazywam nie mam nic do ukrycia.paweł czarnecki lat 23 warszawa. ;) drogi cichociemny Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: jeszce tego brakuje żęby nie omzna było zastr 29.05.10, 12:28 antyfaszysta-antypis napisał: > Nie zabili na przystanku, to była kolejna manipulacja psów. > > Po czym wnosisz że porządny glina zastrzelił nędznego kryminalistę? > Nazwijmy to inaczej: Kupiec zastrzelony przez niezrównoważonego psychopatę w > policyjnym mundurze. > Lepiej? > > PS. Pod iloma nickami już piszesz w tym watku, bo się doliczyć nie mogę? > A może przestępca gospodarczy zastrzelony w czasie policyjnej interwencji? Wydaje mi się to bardziej adekwatne do sytuacji. Tym bardziej, ze delikwent był karany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Re: jeszce tego brakuje żęby nie omzna było zastr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 13:44 Ta, ku.rwa, kupiec. Od razu napisz, że drugi Wokulski. Czemu masz sobie żałować lewacki przygłupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Ludzie normalni i uczciwi nie atakują policjantów! IP: *.centertel.pl 29.05.10, 09:47 Nie szarpią się przy legitymowaniu czy aresztowaniu, nie uciekają, nie rzucają się całą grupą. Robią tak natomiast kryminaliści, recydywiści i degeneraci, ale ci powinni wiedzieć, że policja ma broń i ma prawo jej użyć. Gazeta po raz kolejny hańbi się broniąc kryminalistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja&ja kryminaliści, recydywiści i degeneraci, IP: *.elartnet.pl 29.05.10, 10:17 Tak. Policja ma prawo do używania broni ALE w uzasadnionych przypadkach i w ostateczności, mistrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: kryminaliści, recydywiści i degeneraci, IP: *.centertel.pl 29.05.10, 10:37 Od ilu ofiar po stronie policji zaczyna się "uzasadniony przypadek"? Policjant nie może obawiać się użycia broni. Atakujący policję muszą się liczyć z możliwością taką, że ucierpią. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: kryminaliści, recydywiści i degeneraci, 29.05.10, 12:35 Gość portalu: ja&ja napisał(a): > Tak. Policja ma prawo do używania broni ALE w uzasadnionych przypadkach > i w ostateczności, mistrzu. Niezastosowanie się do polecenia policjanta jest takowym przypadkiem. Odległość bezpieczna, to jest około 7 metrów. Z takiego dystansu osoba na przykład uzbrojona w nóż jest w stanie dobiec i zabić uzbrojonego w broń palną człowieka. To są szanowny panie brutalne fakty. Wiedza empiryczna zdobyta przez policję z wielu innych krajów. Za zdobycie tej wiedzy ktoś zapłacił życiem. Jeśli nie wierzysz, to poszukaj: jest takie czasopismo "sztuki walki" 2 albo 3 numery do tyłu było opracowanie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja&ja Re: kryminaliści, recydywiści i degeneraci, IP: *.elartnet.pl 29.05.10, 14:24 Tak jest! Skoro takie są fakty i empiryczna wiedza, to nie będę dyskutował. A Panu nie życzę aby, funkcjonariusz, od którego będzie Pan oddalony o te 7 metrów, zinterpretował w niewłaściwy sposób pańskie zachowanie i stosując się do procedur skutecznie użył broni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wuk Kuloa mogła zabic jeszcze kogoś IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.10, 01:15 Ta kula mogła przejść przez ciało i zabic czyjeś dziecko. Kretynizm do potegi, uzywac broni na zatłoczonym bazarze, 50 metrów od dworca autobusowego. Kula z pistoletu leci 300 metrów. Odpowiedz Link Zgłoś
wicur Protestowali w obronie Nigeryjczyka. Zostaną uk... 29.05.10, 09:52 Nie lubie dzialaczy spolecznych bo zawsze popieraja mniejszosci bez wzgledu na stan racji. Gadanie o rasizmie czy homofobii prawie zawsze wychodzi od samych "poszkodowanych". Doskonale sobie zdaja sprawe, ze moga ( i uzywaja )kwestie koloru skory jako argumentow na swoja korzysc. Czarny klamie zanim jeszcze otworzy usta, klamie przed snem, podczas snu i po snie pierwsze co mowi to tez klamstwo. To oni sa homofobami i rasistami, wilkami w owczej skorze, zerujacymi na naiwnosci ludzkiej. Nigdy nie bylem rasista ale zostalem nim wlasnie przez naiwnosc. Nie musze sie obnosic publicznie ze swoimi pogladami bo wierze, ze to tylko kwestia czasu kiedy ludziom otworza sie oczy i przestana kierowac sie nieuzasadniona litoscia Odpowiedz Link Zgłoś
radon13 Re: Nigeryjczyk,nie zapłacił haraczu ? 29.05.10, 13:30 A masz jakies dowody , świadków ? Bo inaczej jest to pomówienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Nigeryjczyk,nie zapłacił haraczu ? IP: *.aster.pl 29.05.10, 15:13 tak jak pomówieniem może być, że atakował policjanta lub że próbował odebrać broń.. Odpowiedz Link Zgłoś
artie40 Re: to tylko czarny 29.05.10, 09:59 Abstrahując od przyczyn samej demonstracji, to głupota tej dzieciarni na zdjęciu jest porażająca. Jasne, otwórzcie granice, przyjedzie 30 mln czarnych (ops, ciemnoskórych mieszkańców Afryki) plus z 10 mln muzułmanów i powiedzmy 5 mln Pakistańczyków. Ale będzie fajnie, dzień i noc zadyma na ulicy. Ale za to jaka wspaniała różnorodność, niech żyje multikulti!!! Skąd się biorą tacy kretyni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja&ja Re: to tylko czarny IP: *.elartnet.pl 29.05.10, 10:09 Z tej samej gliny się biorą, z której Ty również powstałeś. Monopolu na rację Odpowiedz Link Zgłoś
asiazlasu Re: to tylko czarny 29.05.10, 10:23 artie40 napisał: > Abstrahując od przyczyn samej demonstracji, to głupota tej dzieciarni > na zdjęciu jest porażająca. Jasne, otwórzcie granice, przyjedzie 30 > mln czarnych (ops, ciemnoskórych mieszkańców Afryki) plus z 10 mln > muzułmanów i powiedzmy 5 mln Pakistańczyków. Ale będzie fajnie, dzień > i noc zadyma na ulicy. Ale za to jaka wspaniała różnorodność, niech > żyje multikulti!!! Skąd się biorą tacy kretyni? zapewniam cie ze tak sie nie stanie ! skrajnie zrozpaczona garstka dotarla do Polski i pewnie do dzis tego zaluje. Reszta juz wie ze to brzydki, zimny kraj zamieszkany przez glupich ludzi. Polska to zadna atrakcja, nie bedzie najazdu obcych, nie ma co sie ekscytowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antylewak Re: to tylko czarny IP: 144.177.50.* 29.05.10, 10:30 > zapewniam cie ze tak sie nie stanie ! skrajnie zrozpaczona garstka > dotarla do Polski i pewnie do dzis tego zaluje. Reszta juz wie ze to > brzydki, zimny kraj zamieszkany przez glupich ludzi. Polska to zadna > atrakcja, nie bedzie najazdu obcych, nie ma co sie ekscytowac To mnie pocieszyles !!! Mam nadzieje, ze tak sie stanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakbyja Re: to tylko czarny IP: *.aster.pl 29.05.10, 10:52 asiazlasu napisała: > zapewniam cie ze tak sie nie stanie ! skrajnie zrozpaczona garstka > dotarla do Polski i pewnie do dzis tego zaluje. Reszta juz wie ze to > brzydki, zimny kraj zamieszkany przez glupich ludzi. Polska to zadna > atrakcja, nie bedzie najazdu obcych, nie ma co sie ekscytowac ------ w lesie żyjesz, że tak mało widzisz? Jest wprost przeciwnie. Stale wzrasta populacja ciemnoskórych (Afrykańczyków, jak i Pakistańczyków, itd) w Polsce. Co więcej nawet młodzieńcy gotowi są poślubić dla stałego pobytu każdą kobitkę, nawet 70-latkę, byle chciała. Także nie jest im tak źle tutaj... ---- W l Odpowiedz Link Zgłoś
asiazlasu Re: to tylko czarny 29.05.10, 14:23 Gość portalu: jakbyja napisał(a): > asiazlasu napisała: > > > zapewniam cie ze tak sie nie stanie ! skrajnie zrozpaczona garstka > > dotarla do Polski i pewnie do dzis tego zaluje. Reszta juz wie ze to > > brzydki, zimny kraj zamieszkany przez glupich ludzi. Polska to zadna > > atrakcja, nie bedzie najazdu obcych, nie ma co sie ekscytowac > > ------ > w lesie żyjesz, że tak mało widzisz? Jest wprost przeciwnie. Stale wzrasta popu > lacja ciemnoskórych (Afrykańczyków, jak i Pakistańczyków, itd) w Polsce. > Co więcej nawet młodzieńcy gotowi są poślubić dla stałego pobytu każdą kobitkę, > nawet 70-latkę, byle chciała. Także nie jest im tak źle tutaj... > > ---- > W l nie, we Francji :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: to tylko czarny 29.05.10, 12:38 asiazlasu napisała: > artie40 napisał: > > > Abstrahując od przyczyn samej demonstracji, to głupota tej > dzieciarni > > na zdjęciu jest porażająca. Jasne, otwórzcie granice, przyjedzie > 30 > > mln czarnych (ops, ciemnoskórych mieszkańców Afryki) plus z 10 mln > > muzułmanów i powiedzmy 5 mln Pakistańczyków. Ale będzie fajnie, > dzień > > i noc zadyma na ulicy. Ale za to jaka wspaniała różnorodność, > niech > > żyje multikulti!!! Skąd się biorą tacy kretyni? > > > zapewniam cie ze tak sie nie stanie ! skrajnie zrozpaczona garstka > dotarla do Polski i pewnie do dzis tego zaluje. Reszta juz wie ze to > brzydki, zimny kraj zamieszkany przez glupich ludzi. Polska to zadna > atrakcja, nie bedzie najazdu obcych, nie ma co sie ekscytowac I tego się trzymajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemass Re: to tylko czarny IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.05.10, 16:07 We Francji zafundowali sobie multikulturowe społeczeństwo. I co z tego wynikło? Super poprawni politycznie powiedzą, że nic złego, a dla normalnych ludzi to teraz koszmar, co roku awantury na ulicach, zwiększona przestępczość bo Europejczyk arabskiego lub afrykańskiego pochodzenia do roboty dupy nie ruszy i woli kraść lub lecieć na zasiłku, płonące samochody, dzielnice gdzie karetka anie straż pożarna bez eskorty Policji nie przyjedzie. Dużo by wymieniać tych plusów, A więc otworzyć granicę, może u nas też będzie tak kolorowo. Odpowiedz Link Zgłoś
asiazlasu Re: to tylko czarny 29.05.10, 20:47 Gość portalu: Przemass napisał(a): > We Francji zafundowali sobie multikulturowe społeczeństwo. I co z tego wynikło? > Super poprawni politycznie powiedzą, że nic złego, a dla normalnych ludzi to > teraz koszmar, co roku awantury na ulicach, zwiększona przestępczość bo > Europejczyk arabskiego lub afrykańskiego pochodzenia do roboty dupy nie ruszy i > woli kraść lub lecieć na zasiłku, płonące samochody, dzielnice gdzie karetka > anie straż pożarna bez eskorty Policji nie przyjedzie. Dużo by wymieniać tych > plusów, A więc otworzyć granicę, może u nas też będzie tak kolorowo. trzeba ci stracha na wroble w postaci Francji ? z "plonacej, kolorowej, piekielnej" Francji do bialej, modlacej sie, rajskiej Polski nie przyjade aby w niej zyc. Moze wiesz dlaczego ? Bo ja wiem - dusze sie w Polsce i balabym sie zarazic nienawiscia, zasciankowoscia, kompleksami, obluda ...itd itp Mam jednak nadzieje ze kiedys to sie zmieni...a wtedy bedzie mi cieplo na sercu i przyjemnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teenka NO I DOBRZE IP: *.146.225.224.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.05.10, 10:13 Nareszcie może zrobią porządek z tymi roszczeniowymi i bezczelnymi czarnymi.ONI MYŚLĄ ŻE SĄ PONAD PRAWEM BO SĄ CZARNI!!!! Mieszkam na osiedlu z takimi. To koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
kajasa Re: NO I DOBRZE 29.05.10, 11:19 Gość portalu: Teenka napisał(a): > Nareszcie może zrobią porządek z tymi roszczeniowymi i bezczelnymi > czarnymi.ONI MYŚLĄ ŻE SĄ PONAD PRAWEM BO SĄ CZARNI!!!! Mieszkam na osiedlu > z takimi. To koszmar. Dobrze, że nie mieszkasz wśród Polaków w jakimś kraju zachodnim, bo rano mógłbyś nie znaleźć swojego samochodu przed domem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemass Re: NO I DOBRZE IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.05.10, 16:12 Pracuję w Policji interwencje z czarnymi, cyganami, ormianami itp są częste i męczące. Robią co chcą, prawo mają w dupie, a jak się ich łapie to rasizm, ksenofobia itp. Każdy z nich wychodzi z założenia, że im się więcej należy i powinni być traktowani ulgowo. Kiedyś widziałem jak dwóch czarnych zaczepiło chłopaczka z dziewczyną, chcieli ją poderwać jak usłyszeli spierdalać to usiłowali pobić gościa. Na szczęście ten umiał się bronić i to oni dostali, od razu był lament, że rasista i ich napadł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnat Protestowali w obronie Nigeryjczyka. Zostaną uk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 10:14 To że jesteśmy "zamkniętym" i mało liberalnym państwem uważam za zalete.Otwierać się-tak ale na to co dobre i przydatne dla nas. I ciekaw jestem jak zareagowaly by dziś demonstrujące osoby, gdyby to policjant został np. ugodzony nożem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miszcz Dlaczego Polki tak zażarcie bronią Murzynów? IP: *.oswiecim.vectranet.pl 29.05.10, 10:16 Wytłumaczcie mi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpr To proste. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 10:22 to proste. wiele polek nie potrafi o siebie zadbać. są niespecjalnie ładne i grube. a na takie lecą murzyni. 1+1 i wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: To proste. 29.05.10, 11:31 Jest też inne wytłumaczenie, z weselnej piosenki: "Czy chciałaby pani Polaka? Polaka? Polaka, ach, nie! Bo Polak katolik, wciąż modlić się woli. Polaka? Polaka, ach, nie!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpr Re: To proste. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 12:05 na dziwne wesela chodzisz. chyba murzyńskie właśnie, gdzie białe kobiety 'bawią się' z murzynami. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: To proste. 29.05.10, 12:42 Pijane muzykanty wyśpiewują najróżniejsze rzeczy. Zresztą, relacja jest z drugiej ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Dlaczego Polki tak zażarcie bronią Murzynów? IP: *.aster.pl 29.05.10, 15:11 Bo wolą Murzyna, niż kogoś takiego jak TY czy inny rasista! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakbyja Re: Dlaczego Polki tak zażarcie bronią Murzynów? IP: *.aster.pl 29.05.10, 15:17 Gość portalu: anka napisał(a): > Bo wolą Murzyna, niż kogoś takiego jak TY czy inny rasista! ----- Ech, przekonasz się, może niedługo, jakimi rasistami są Murzyni. A Nigeryjczycy celują w tym. Znam, wiem, niebezpodstawnie, nie.. A jak zdradzają!, co krok to kobitka. Żona potrzebna mu tylko do uzyskania stałego pobytu, potem to hulaj dusza, piekła nie ma:) Pewnie dlatego białe żony dyżurują na stadionie obok swoich wybranków;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Dlaczego Polki tak zażarcie bronią Murzynów? IP: *.aster.pl 29.05.10, 15:42 Oj, przestań.. Zdrady są nie tylko wśród Nigeryjczyków, ale również wśród Polaków. Na głupie pytania sa glupie odpowiedzi, a TY proszę jeszcze wywód do takiej odpowiedzi dałeś/aś.. Odpowiedz Link Zgłoś
jeruzalem51 Re: Dlaczego Polki tak zażarcie bronią Murzynów? 29.05.10, 19:31 Gość portalu: anka napisał(a): > Bo wolą Murzyna, niż kogoś takiego jak TY czy inny rasista! raczej wiedza,ze nie maja wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
wondziadu Protestowali w obronie Nigeryjczyka. Zostaną uk... 29.05.10, 10:20 KIEDY w Warszawie pod STADIONEM bedzie w koncu PORZADEK? BEDZIE NOWY STADION I DALEJ BEDZIE SYF.KUPA HANDLARZY,ZLODZIEJI,OSZUSTOW I TYPOW SPOD CIEMNEJ GWIAZDY.[Smieci znowu bedom sie walaly 500 metrow od STADIONU.A co do POLICJI TO KALIBER 7,62 MM I NAPRZOD ROBIC PORZADEK. KTOS MUSI W KONCU TO ZROBIC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo z bagien dlaczego ludzie nienawidzą policji? IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 29.05.10, 10:21 funkcjonariusz praktycznie jest bezkarny, wie to każdy kto poznał policję z tej drugiej strony, ciemnej. Każdy kto spotkał się z przekroczeniem uprawnień przez policję i chciał dochodzić swych praw przed sądem wie, że jest to praktycznie niemożliwe. Przełożeni kryją swych podwładnych, preparują dowody, przeinaczają fakty, często zdarza się tak, ze po wpłynięciu zawiadomienia do prokuratury, o przekroczenie prawa przez policję, policja odwdzięcza się tym samym, np. zawiadamiając o naruszeniu nietykalności. Przed sądem, o ile w ogóle sprawa przejdzie przez prokuraturę, słowo człowieka i policjanta nie jest traktowane na równi. Stąd nienawiść do policji, akty przemocy wobec funkcjonariuszy i powszechne lekceważenie. Społeczeństwo nie może sobie pozwolić na istnienie grupy zawodowej stojącej ponad prawem, szczególnie gdy ma ona monopol na użycie przemocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Protestowali w obronie Nigeryjczyka. Zostaną uk... IP: *.xdsl.centertel.pl 29.05.10, 10:25 A prawo musi być przestrzegane.Bydełko chowane bez bata musi odczuć je na własnej skórze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Protestowali w obronie Nigeryjczyka. Zostaną uk... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.10, 10:26 i bardzo dobrze - jestem za policja i tak ma smieszne male prawa a ludziom od tego liberalizmu najzwyczajniej w swiecie odpi.... i miesza sie w glowach Odpowiedz Link Zgłoś