lewar_30 09.06.10, 08:26 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mm Re: W czasie powodzi kłócą się o patrona bulwaru IP: 91.208.150.* 09.06.10, 09:19 nie wały tylko bulwary... ale PISiaki czytać ze zrozumieniem nie potrafią... nic nowego. tak, tak na pewno byś chciał, żeby z PISem się kojarzyły... To może: "zaszczane bulwary"? :D (od PISs) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buk Re: W czasie powodzi kłócą się o patrona bulwaru IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.10, 09:43 a ja proponuję nazwać imieniem L.Kaczyńskiego najśmieszniejszego prezydenta w historii Polski (tak mi brakuje jego Irasiad,Borubala,małpy w czerwonym,bezzębnego uśmiechu,przemówień na bani a najbardziej ciamkania) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adwokat lewara Re: W czasie powodzi kłócą się o patrona bulwaru IP: *.starnettelecom.pl 09.06.10, 10:54 zacytuje bo usunięto powyższy tekst "Wały im. Hanny Gronkiewicz Waltz. To jest moja propozycja. Nocne wizyty pani Hani na wałach powinny zostać docenione. Mogą być też wały imienia Platformy Obywatelskiej...to także oddawałoby prawdę na temat jej rządów :) " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: W czasie powodzi kłócą się o patrona bulwaru IP: 83.143.161.* 09.06.10, 11:30 Dobre byłyby też wały imienia słonicy, która jest małżonką najgłupszego kandydata na prezydenta w historii Polski. Warto utrwalić w ten sposób pamięć po facecie, który najpierw mówi a dopiero później myśli ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wałkarz Re: W czasie powodzi kłócą się o patrona bulwaru IP: *.toya.net.pl 09.06.10, 12:37 Nie takie Wały wyobrażała sobie Wiejska ;-) --- gry ekonomiczne Odpowiedz Link Zgłoś
lewar_30 _________ prze-WAŁY im. HGW i PO __________ 09.06.10, 11:34 Powtórzę bo skasowali. Wały im. Hanny Gronkiewicz Waltz! To jest moja propozycja. Nocne wizyty pani Hani na wałach powinny zostać docenione. Mogą być też wały imienia Platformy Obywatelskiej...to także oddawałoby prawdę na temat jej rządów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby $ Re: _________ prze-WAŁY im. HGW i PO __________ IP: 213.77.28.* 09.06.10, 12:27 A może Lecha K. - najbardziej nieudacznego prezydenta Warszawy. Ew. Kazia M. z PiSu - jego następcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: _________ prze-WAŁY im. HGW i PO __________ IP: 83.143.161.* 09.06.10, 12:29 Prze-WAŁY jednak najlepiej pasują do PO i HGW. To ich imieniem powinny zostać nazwane wszystkie wały w kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby $ Re: _________ prze-WAŁY im. HGW i PO __________ IP: 213.77.28.* 09.06.10, 12:34 Wały to mi się jednoznacznie z PiSem kojarzą. Telegraf, Fundacja Prasowa Solidarność, czy nawet 300 zł diety dla prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: _________ prze-WAŁY im. HGW i PO __________ IP: 83.143.161.* 09.06.10, 12:38 A mi się wały kojarzą z HGW tańczącą po nich w obcasach przed kamerami :) Kojarzą mi się także Rywinem, Misiakiem, Sawicką, Schetyną oraz Ryśkiem, Zbyszkiem, Mirem i innymi załatwiaczami spod znaku obecnie rządzącej i jedynie słusznej PO. Jest jeszcze taki jeden co wały z WSI robił...ale nie chcę mu psuć sondaży ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: _________ prze-WAŁY im. HGW i PO __________ IP: *.centertel.pl 09.06.10, 22:37 anula.. idź dziecko spać, dobranocka się już dawno skończyła, a Ty dalej marudzisz... Miś pod pachę i spać, bo jutro jeszcze będziesz poprawiała się z zagrożeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rentier Re: W czasie powodzi kłócą się o patrona bulwaru IP: *.chello.pl 09.06.10, 11:12 Jedyną słuszną nazwą jest "Bulwar Zachodzącego Słońca". Brzmi znajomo, a i każdy znajdzie ukrytego bohatera w słowie "Słońca". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldemar W czasie powodzi kłócą się o patrona bulwaru na... IP: *.home.aster.pl 09.06.10, 09:56 Wara od historycznych nazw wybrzeży warszawskich. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 W czasie powodzi kłócą się o patrona bulwaru na... 09.06.10, 10:07 nazywajcie ulice itd nazwami owadów, a to towarzystwo nazwać gó...jadami :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dracek7 Logicznie byłoby nazwać je imieniem Wokulskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.10, 10:11 Odpowiedz Link Zgłoś
mineyko Re: Najlepsza nazwa 09.06.10, 10:58 mniammniam3 napisał: > to Wybrzeże Wodnika Szuwarka Komantarz: E tam , ja wolę Wała Kaczyńskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Najlepsza nazwa 09.06.10, 11:14 > E tam , ja wolę Wała Kaczyńskiego! a może KWK (to prawie kwakwa) od: krótkiego wała kaczyńskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
kingaps Re: Najlepsza nazwa 09.06.10, 11:37 A ja proponuję Bulwary im Dwóch takich co ukradli księżyc. Docenimy geniusz Prezydenta i jeszcze większy (choć jeszcze nie odkryty) geniusz kandydata. -------------------------- tłumaczenia w Zachodniopomorskiem | SOROBAN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot789 W czasie powodzi kłócą się o patrona bulwaru na... IP: *.toya.net.pl 09.06.10, 10:50 albo Lech kaczynski albo Jan Pawel II, wszelkie inne nazwy obrazaja uczucia wszelkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rurecki Tylko Lech Kaczyński może byc patronem! IP: 195.117.162.* 09.06.10, 10:55 Już nawet JP II ma od Niego mniejszą rangę! Odpowiedz Link Zgłoś
nielenin Może nazwać imieniem misia yogi Komorowskiego 09.06.10, 11:12 Taki dziubdziuś i ciapa jak w sam raz na tzw "bulwary" czyli to co i za PRL było. Bulwary imienia misia yogi,ciapy Komorowskiego ładnie brzmi Odpowiedz Link Zgłoś
kamilo_82 W czasie powodzi kłócą się o patrona bulwaru na... 09.06.10, 11:16 A ja proponuję "WAŁKI im. HGW". Ma to bowiem znaczenie dosłowne - bufetowa przecież robi "wałki" i "przewałki". Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: W czasie powodzi kłócą się o patrona bulwaru 09.06.10, 12:25 napisz o wałkach, pośmieję się. LK robił wałki, budując muzeum dla swoich kolesie! :D Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 W czasie powodzi kłócą się o patrona bulwaru na... 09.06.10, 11:19 Żeby takie bzdety wzbudzały takie kontrowersje,tylko JP2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolik Re: W czasie powodzi kłócą się o patrona bulwaru IP: *.spray.net.pl 09.06.10, 12:26 przebijam, niech będzie nawet JP4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis Może tradycyjnie nazwac je jakąs nieznaną.... IP: 83.238.109.* 09.06.10, 12:12 Może tradycyjnie nazwać je nazwą nieznanego zgrupowania samobójców z czasów powstania? Np Bulwar Zgrupowania AK "Flaszka". Bez samobójczej martyrologii kiepsko będzie się spacerowało brzegiem ścieku... Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek Skoro tunel "Przekręt" to wał "Przewał" :) 09.06.10, 12:27 Skoro mamy tunel "Przekręt" (ten wzdłuż Wisły), to możemy mieć też wał "Prze-wał" :) Odpowiedz Link Zgłoś
otoosh Na zdjęciu jest inny fragment bulwaru niz w art... 09.06.10, 12:27 To jest fragment pomiędzy mostami Śląsko-dąbrowskim i Gdańskim. A tak na margniesie ten fragment nad samum brzegiem, obrobiony kamiennymi blokami (na zdjęciu zalany wodą, tylko latarnie wystają) miał przed wojną nazwę. Jeszcze 30 lat temu we wnęce schodków prowadzących na wyższy poziom była kamienna tablica, której treść mówiła, że to Bulwar Piłsudskiego... Nie wiem, czy jeszcze ta tablica istnieje, czy została usunięta podczas przebudowy Wisłostrady pod Zamkiem. Żałuje, że nie zrobiłem wtedy zdjęcia... Odpowiedz Link Zgłoś