Dodaj do ulubionych

W czasie powodzi kłócą się o patrona bulwaru na...

09.06.10, 08:26
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: mm Re: W czasie powodzi kłócą się o patrona bulwaru IP: 91.208.150.* 09.06.10, 09:19
      nie wały tylko bulwary... ale PISiaki czytać ze zrozumieniem nie
      potrafią... nic nowego.
      tak, tak na pewno byś chciał, żeby z PISem się kojarzyły... To
      może: "zaszczane bulwary"? :D (od PISs)
      • Gość: Buk Re: W czasie powodzi kłócą się o patrona bulwaru IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.10, 09:43
        a ja proponuję nazwać imieniem L.Kaczyńskiego najśmieszniejszego prezydenta w
        historii Polski (tak mi brakuje jego Irasiad,Borubala,małpy w
        czerwonym,bezzębnego uśmiechu,przemówień na bani a najbardziej ciamkania)
      • Gość: adwokat lewara Re: W czasie powodzi kłócą się o patrona bulwaru IP: *.starnettelecom.pl 09.06.10, 10:54
        zacytuje bo usunięto powyższy tekst

"Wały im. Hanny Gronkiewicz Waltz. To jest moja propozycja. Nocne wizyty pani
        Hani na wałach powinny zostać docenione.
        Mogą być też wały imienia Platformy Obywatelskiej...to także oddawałoby prawdę
        na temat jej rządów :) "
        • Gość: anula Re: W czasie powodzi kłócą się o patrona bulwaru IP: 83.143.161.* 09.06.10, 11:30
          Dobre byłyby też wały imienia słonicy, która jest małżonką najgłupszego
          kandydata na prezydenta w historii Polski. Warto utrwalić w ten sposób pamięć po
          facecie, który najpierw mówi a dopiero później myśli ;-)
          • Gość: wałkarz Re: W czasie powodzi kłócą się o patrona bulwaru IP: *.toya.net.pl 09.06.10, 12:37
            Nie takie Wały wyobrażała sobie Wiejska ;-)
            ---
            gry ekonomiczne
        • lewar_30 _________ prze-WAŁY im. HGW i PO __________ 09.06.10, 11:34
          Powtórzę bo skasowali.

Wały im. Hanny Gronkiewicz Waltz! To jest moja propozycja. Nocne wizyty pani
          Hani na wałach powinny zostać docenione.
          Mogą być też wały imienia Platformy Obywatelskiej...to także oddawałoby prawdę
          na temat jej rządów :)
          • Gość: gruby $ Re: _________ prze-WAŁY im. HGW i PO __________ IP: 213.77.28.* 09.06.10, 12:27
            A może Lecha K. - najbardziej nieudacznego prezydenta Warszawy.
            Ew. Kazia M. z PiSu - jego następcy.
            • Gość: anula Re: _________ prze-WAŁY im. HGW i PO __________ IP: 83.143.161.* 09.06.10, 12:29
              Prze-WAŁY jednak najlepiej pasują do PO i HGW. To ich imieniem powinny zostać
              nazwane wszystkie wały w kraju!
              • Gość: gruby $ Re: _________ prze-WAŁY im. HGW i PO __________ IP: 213.77.28.* 09.06.10, 12:34
                Wały to mi się jednoznacznie z PiSem kojarzą.

Telegraf, Fundacja Prasowa Solidarność, czy nawet 300 zł diety dla prezesa.
                • Gość: anula Re: _________ prze-WAŁY im. HGW i PO __________ IP: 83.143.161.* 09.06.10, 12:38
                  A mi się wały kojarzą z HGW tańczącą po nich w obcasach przed kamerami :)
                  Kojarzą mi się także Rywinem, Misiakiem, Sawicką, Schetyną oraz Ryśkiem,
                  Zbyszkiem, Mirem i innymi załatwiaczami spod znaku obecnie rządzącej i jedynie
                  słusznej PO.
                  Jest jeszcze taki jeden co wały z WSI robił...ale nie chcę mu psuć sondaży ;)
                  • Gość: mm Re: _________ prze-WAŁY im. HGW i PO __________ IP: *.centertel.pl 09.06.10, 22:37
                    anula.. idź dziecko spać, dobranocka się już dawno skończyła, a Ty dalej
                    marudzisz... Miś pod pachę i spać, bo jutro jeszcze będziesz poprawiała się z
                    zagrożeń.
      • Gość: rentier Re: W czasie powodzi kłócą się o patrona bulwaru IP: *.chello.pl 09.06.10, 11:12
        Jedyną słuszną nazwą jest "Bulwar Zachodzącego Słońca". Brzmi znajomo,
        a i każdy znajdzie ukrytego bohatera w słowie "Słońca".
    • Gość: Waldemar W czasie powodzi kłócą się o patrona bulwaru na... IP: *.home.aster.pl 09.06.10, 09:56
      Wara od historycznych nazw wybrzeży warszawskich.
    • cillian1 W czasie powodzi kłócą się o patrona bulwaru na... 09.06.10, 10:07
      nazywajcie ulice itd nazwami owadów, a to towarzystwo nazwać gó...jadami
      :))))))
    • Gość: dracek7 Logicznie byłoby nazwać je imieniem Wokulskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.10, 10:11
    • mniammniam3 Najlepsza nazwa 09.06.10, 10:24
      to Wybrzeże Wodnika Szuwarka
      • mineyko Re: Najlepsza nazwa 09.06.10, 10:58
        mniammniam3 napisał:

> to Wybrzeże Wodnika Szuwarka

Komantarz:
        E tam , ja wolę Wała Kaczyńskiego!
        • cillian1 Re: Najlepsza nazwa 09.06.10, 11:14
          > E tam , ja wolę Wała Kaczyńskiego!

a może KWK (to prawie kwakwa) od: krótkiego wała kaczyńskiego

:)
          • kingaps Re: Najlepsza nazwa 09.06.10, 11:37
            A ja proponuję Bulwary im Dwóch takich co ukradli księżyc.
            Docenimy geniusz Prezydenta i jeszcze większy (choć jeszcze nie odkryty) geniusz
            kandydata.

--------------------------
            tłumaczenia w Zachodniopomorskiem | SOROBAN
    • Gość: Kot789 W czasie powodzi kłócą się o patrona bulwaru na... IP: *.toya.net.pl 09.06.10, 10:50
      albo Lech kaczynski albo Jan Pawel II, wszelkie inne nazwy obrazaja uczucia
      wszelkie
    • Gość: Rurecki Tylko Lech Kaczyński może byc patronem! IP: 195.117.162.* 09.06.10, 10:55
      Już nawet JP II ma od Niego mniejszą rangę!
    • nielenin Może nazwać imieniem misia yogi Komorowskiego 09.06.10, 11:12
      Taki dziubdziuś i ciapa jak w sam raz na tzw "bulwary" czyli to
      co i za PRL było.

Bulwary imienia misia yogi,ciapy Komorowskiego

ładnie brzmi
    • kamilo_82 W czasie powodzi kłócą się o patrona bulwaru na... 09.06.10, 11:16
      A ja proponuję "WAŁKI im. HGW". Ma to bowiem znaczenie dosłowne - bufetowa
      przecież robi "wałki" i "przewałki".
      • cillian1 Re: W czasie powodzi kłócą się o patrona bulwaru 09.06.10, 12:25
        napisz o wałkach, pośmieję się. LK robił wałki, budując muzeum dla swoich kolesie!
        :D
    • mus-zek0 W czasie powodzi kłócą się o patrona bulwaru na... 09.06.10, 11:19
      Żeby takie bzdety wzbudzały takie kontrowersje,tylko JP2.
      • Gość: wolik Re: W czasie powodzi kłócą się o patrona bulwaru IP: *.spray.net.pl 09.06.10, 12:26
        przebijam, niech będzie nawet JP4
    • jkredman a może Trakt Waltzowy 09.06.10, 11:40
    • Gość: elvis Może tradycyjnie nazwac je jakąs nieznaną.... IP: 83.238.109.* 09.06.10, 12:12
      Może tradycyjnie nazwać je nazwą nieznanego zgrupowania samobójców z czasów
      powstania? Np Bulwar Zgrupowania AK "Flaszka". Bez samobójczej martyrologii
      kiepsko będzie się spacerowało brzegiem ścieku...
    • tom_aszek Skoro tunel "Przekręt" to wał "Przewał" :) 09.06.10, 12:27
      Skoro mamy tunel "Przekręt" (ten wzdłuż Wisły), to możemy mieć też wał "Prze-wał" :)
    • otoosh Na zdjęciu jest inny fragment bulwaru niz w art... 09.06.10, 12:27
      To jest fragment pomiędzy mostami Śląsko-dąbrowskim i Gdańskim.
      A tak na margniesie ten fragment nad samum brzegiem, obrobiony
      kamiennymi blokami (na zdjęciu zalany wodą, tylko latarnie wystają)
      miał przed wojną nazwę.
      Jeszcze 30 lat temu we wnęce schodków prowadzących na wyższy poziom
      była kamienna tablica, której treść mówiła, że to Bulwar
      Piłsudskiego... Nie wiem, czy jeszcze ta tablica istnieje, czy
      została usunięta podczas przebudowy Wisłostrady pod Zamkiem.
      Żałuje, że nie zrobiłem wtedy zdjęcia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka