Dodaj do ulubionych

Większa strefa płatnego parkowania? Radni nie s...

IP: *.home.aster.pl 17.06.10, 07:17
Radni Woli mają widocznie "luzy" u Straży Miejskiej i wygodnie sobie parkują
gdzie popadnie.

Tymczasem, na ulicach kwartału Skierniewicka - Wolska - al. Solidarności -
Żelazna - Prosta - Kasprzaka ciężko czasem zaparkować segway'a, o samochodzie
nie wspominając. Oczywiście "wszystkie samochody należą tam do mieszkańców",
he he he.

30 zł to swoją drogą żaden wydatek - wystarczy sprawdzić sobie ceny na
najpodlejszych parkingach "dozorowanych" w okolicy.
Obserwuj wątek
    • Gość: zx Re: Większa strefa płatnego parkowania? Radni nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 07:36
      Wszedzie pelno wynalazkow z LU, LLU, WCI itp, stojacych w bezruchu
      od poniedzialku do piatku ;)
    • Gość: Okradziony pasaże Większa strefa płatnego parkowania? Radni nie s... IP: 213.17.253.* 17.06.10, 07:47
      Proponuję ekipie z ratusza na parking przeznaczyć tereny parków i cmentarzy.
      Te miejsca są idealne dla apartamentowców tak samo pod parkingi. Waltz ze
      swoimi umie burzyć, nagradzać "architektów" więc nie ma problemu. Kolesie z
      ratusza muszą parkować, tylko że za darmo. Parkingi i inne podobne usługi są
      płatne dla podatników - mieszkańców. Ludzi z ratusza to nie obowiązuje. To
      przecież oni mają nieograniczony dostęp do kasy, którą płacą na nich
      podatnicy. Parkingi powtarzam są dla bydła - mieszkańców, elita z ratusza ma
      parkowanie gratis.
      • Gość: Polak nie wolak wytrzyj pianę, weź pastylkę. IP: *.chello.pl 17.06.10, 07:59
        i policz do 10.
        • Gość: Konrad Re: wytrzyj pianę, weź pastylkę. IP: 213.17.253.* 17.06.10, 08:20
          widać kto jest ratuszowym d... lizem.
    • Gość: WY Wygonić wieś z miasta !!! IP: *.rev.snt.net.pl 17.06.10, 07:59
      w tygodniu same ościenne rejestracje(LU,WCI,WO,NO,EL,CB,SK) parkują
      i zastawiają wyjazdy...
      • Gość: x ta IP: 217.33.154.* 17.06.10, 10:24
        SK, EL i WO są zajebiście ościenne...
        • Gość: WY Re: ta IP: *.rev.snt.net.pl 17.06.10, 11:43
          ..zapomniałem wpisać "ościennych" :)
          • Gość: KGB Re: ta IP: *.xdsl.centertel.pl 17.06.10, 13:13
            To są swojaki tych z Ratusza
        • Gość: nnn Re: ta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.10, 13:15
          Te ościenne rejestracje dla przyjemności tam nie przyjeżdzają i
          parkują.
          Pracują tak jak mieszkańcy Warszawy. na swoje nieszczęście nie
          urodzili się w Warszawie, a tylko w stolicy są miejsca pracy.
          • eizoo Re: ta 17.06.10, 16:05
            Gość portalu: nnn napisał(a):

> Te ościenne rejestracje dla przyjemności tam nie przyjeżdzają i
            > parkują.
            Parkuja tam ZA KARĘ??

> Pracują tak jak mieszkańcy Warszawy. na swoje nieszczęście nie
            > urodzili się w Warszawie, a tylko w stolicy są miejsca pracy.
            No to chyba nic im nie przeszkadza zameldować się w Warszawie i
            przerejestrować samochód, prawda?
            No ale w takim Ciechanowie OC jest niższe. O ile? 100 zł?
    • Gość: Dziki Większa strefa płatnego parkowania? Radni nie s... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 08:01
      Jestem za powiększeniem strefy na Woli !!!
      Mieszkam na Woli, na Twardej, tuż za Żelazną i to co się dzieje u
      nas z parkowaniem to zgroza !!!!!!!!! Wszyscy pracujący w sąsiednich
      biurach parkują u nas na podwórku nie zostawiając wolnego miejsca
      dla mieszkańców. A potrafią przyjechać nie tylko tanie auta których
      właścicieli (być może) nie stać na parkometr, ale w dużej części
      samochody po kilkaset tysięcy złotych-Audi A6/A8, Jaguar XJR, różne
      terenówki, pick-upy (!!!!!), BMW i jeszce sporo innych. A mieszkańcy
      krążą jak sępy po okolicy szukając wolnego miejsca. Po 18 następuje
      CUD (!!!!), bardzo zmęczeni ciężką pracą w biurach kierowcy (płci
      obojga) docierają do swoich aut i ostatkiem sił odjeżdżają do domów,
      pozostawiając po kilkanaście wolnych miejs.

CHCĘ STREFY PŁATNEGO PARKOWANIA POMIĘDZY ul. ŻELAZNĄ, TOWAROWĄ,
      Al. JEROZOLIMSKIMI i ul. PROSTĄ. !!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: WY Re: Większa strefa płatnego parkowania? Radni nie IP: *.rev.snt.net.pl 17.06.10, 08:06
        ..masz rację fury za kilkaset tysi ,a szkoda pare złotych na
        parkomat:)

• Gość: cyklista Głodna hołota , koryto pustoszeje . IP: *.chello.pl 17.06.10, 08:17
      (...)
    • felicjan15 Co to jest strefa płatnego parkowania? 17.06.10, 08:47
      Normalny człowiek by sądził, że znalezienie się w strefie oznacza,
      że każdy samochód wewnątrz niej musi mieć opłacony postój. Ale nie w
      Warszawie. Połowa samochodów w tzw. strefie parkuje w miejscach
      gdzie nie dociera każąca ręka strażnika ZDM. A tymi miejscami są
      nawet chodniki w centrum miasta, wyłączone formalnie z możliwości
      parkowania więc nie ma tam parkometrów.
      Najwyższy więc czas wprowadzić opłaty za wjazd do centrum a nie
      tylko za parkowanie.
      • Gość: Mario Re: Co to jest strefa płatnego parkowania? IP: *.chello.pl 17.06.10, 18:01
        Wielu ludzi przejezdza tylko przez centrum, wiec nie ma zadnego powodu aby ich
        karac oplatami.
        • Gość: Alfista Re: Co to jest strefa płatnego parkowania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 14:28
          ale właśnie stąd biorą się korki!
    • Gość: niezadowolona powiększyć strefe na Starej Ochocie! IP: *.ibb.waw.pl 17.06.10, 08:57
      To co sie dzieje na Mochnackiego, Mianowskiego i Uniwersyteckiej to
      zgroza, zwlaszcza po zeszlorocznym powiekszeniu strefy, tak ze
      strefa dokladnie otacza tych kilka wylaczonych ulic. Jak latwo sie
      domyslec, prowadzi to do masakrycznego zageszczenia samochodow na
      tych kilku uliczkach. Zrobcie cos z tym!
      • Gość: wdr popieram! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 09:21
        na ochocie powinna być jednolita strefa od śródmieśca do wawelskiej i al.
        jerozolimskich. na woli należałoby przesunąć granicę strefy z żelaznej na towarową
        • Gość: WY Re: popieram! IP: *.rev.snt.net.pl 17.06.10, 11:46
          POPIERAM
    • Gość: Kilo Jestem z Muranowa i mówię NIE poszerzeniu strefy IP: *.128.68.42.static.crowley.pl 17.06.10, 09:16
      • Gość: Maro Radny Woli popierający rozszerzenie straci wyborcę IP: *.128.68.42.static.crowley.pl 17.06.10, 09:19
        każdy to popierający straci mój głos. Sprawdzę to i będę wywieszał na pobliskich
        budynkach listy radnych popierający ten pomysł, aby już więcej nikt na nich nie
        zagłosował
        • Gość: Cogito Re: Radny Woli popierający rozszerzenie straci wy IP: 109.243.218.* 17.06.10, 23:46
          Ale dlaczego jestes przeciw? Rozszerzenie strefy pozbawi Cie
          problemu znalezienia miejsca na Twoj samochod. Wiem, bo sam tez w
          niej mieszkam. Prosze Cie o uzasadnienie Twojego zdania.
    • Gość: eM A kiedy Żoliborz? IP: *.chello.pl 17.06.10, 09:19
      Odkąd "uszczęśliwiono" nas metrem cały Żoliborz zmienił się w parking dla
      azjatów z Białołęki i innych Tarchominów. Parkują jak bydło, rozjeżdżają
      trawniki, zastawiają bramy i wyjazdy a po 17 magicznie znikają czasem
      zostawiając po sobie wór ze śmieciami na pamiątkę.

Do metra wsiąść się w szczycie nie da, samochodu nie ma gdzie zostawić bo
      wszędzie dziki tłum flancowanych kredytowców zza Wisły. Jak wybudują Most
      Północny Bielany poczują to samo :(
      • Gość: Kilo Re: A kiedy Żoliborz? IP: *.128.68.42.static.crowley.pl 17.06.10, 09:21
        a może naciskać na budowę parkingów parkuj i jedź, a nie pieprzyć o wprowadzenie
        płatnego parkowania??
        • Gość: Dziki Re: A kiedy Żoliborz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 09:26
          Kilo, a jak ktoś mieszka praktycznie w Centrum, to gdzie ma
          parkować ? Tu nie ma możliwości budowy parkingu P&R, a parkować się
          jako mieszkaniec gdzieś muszę. Przeczytaj mój poprzedni post.
          • Gość: Kilo Re: A kiedy Żoliborz? IP: *.128.68.42.static.crowley.pl 17.06.10, 09:35
            a ja mieszkam na Muranowie przy Smoczej i jestem przeciwny. Będę robił wszystko,
            żeby temu zapobiec
            • Gość: WY Re: A kiedy Żoliborz? IP: *.rev.snt.net.pl 17.06.10, 11:48
              Napisz ,że tylko wynajmujesz mieszkanie....
          • Gość: Glonojad Re: A kiedy Żoliborz? IP: *.home.aster.pl 17.06.10, 19:09
            Skoro musisz, to zapłać. Nie ma parkingów płatnych w Śródmieściu? W pobliżu
            Muranowa jest parking przy Sądzie na Placu Krasińskich na przykład. Podobno
            pustawy, chyba abonamenty mają.
        • Gość: eM Re: A kiedy Żoliborz? IP: *.chello.pl 17.06.10, 12:55
          Mnie takowy do niczego potrzebny nie jest - niech lobbują ci co go potrzebują.
          pS:
          Wystarczyłoby gdyby w końcu oddano do użytku ten pod Wilsoniakiem, którego
          wykończenie zablokował imć Podwawelski - bo mu dopłata za przełożenie nie
          zaznaczonych na planach instalacji wydała się spiskiem Układu...
      • Gość: graczykowa Re: A kiedy Żoliborz? IP: 85.222.87.* 17.06.10, 10:48
        > Odkąd "uszczęśliwiono" nas metrem cały Żoliborz

Przenies sie gdzies, gdzie nie ma metra, to ci ulzy ;-)
        A ze dzicz parkuje jak dzicz, to inna sprawa. I powinno sie ja tepic bez litosci.
        • Gość: eM Re: A kiedy Żoliborz? IP: *.chello.pl 17.06.10, 12:52
          A niby czemu czemu mam sprzedawać mieszkanie w którym mieszkam jako 3-cie
          pokolenie tj od wybudowania Żoliborza? Żeby zrobić przysługę jakiemuś
          cfaniaczkowi który właśnie wziął dożywotni kredyt na kawałek betonu w
          białołęckim bagnie i teraz dociera do niego czemu było taniej niż na europejskim
          brzegu Wisły ;) Kochany, ja jestem u siebie i po prostu moja gościnność
          zaczyna się wyczerpywać; bo ile można spokojnie patrzeć jak gość sra na
          wycieraczkę?
          • Gość: graczykowa Re: A kiedy Żoliborz? IP: 85.222.87.* 17.06.10, 13:25
            Mam nieodparte wrazenie, ze najbardziej cie drazni, ze oni tam, za rzeka, to te
            mieszkania NA KREDYT kupuja. Podkreslasz to co najmniej w drugim poscie.
            Zazdroscisz im zdolnosci kredytowej? A sam po prostu dziedziczysz wygodne
            mieszkanko, na ktore nie musiales pracowac? Pozazdroscic...
            Kupili taniej niz ty, mieszkaja taniej, maja gorsza komunikacje... Tak wybrali.
            Ale - to cie moze zabolec - niektorzy z nich tez sa w Warszawie U SIEBIE (po
            prostu nie gniezdza sie w jednym mieszkaniu po trzy pokolenia, tylko wyniesli
            sie do domku na Bialolece z Ochoty, Mokotowa albo klity za Zelazna Brama), placa
            tu podatki i maja takie samo prawo jezdzic metrem jak ty. A ze najpierw musza do
            niego dojechac...
            Natomiast tepic ich za parkowanie gdzie popadnie i jak popadnie trzeba - moze
            zoliborska straz miejska by sie tym zajela? :-)
            • Gość: eM Re: A kiedy Żoliborz? IP: *.chello.pl 17.06.10, 18:25
              Białołęckich bagien zwyczajnie się czepiam ze złośliwości - nie zamieniłbym
              swojej piwnicy za taki "apartament" z r-gipsu... A wielkopańskie maniery i "się
              należy" ich lokatorów właśnie wywołują taką reakcję u mnie, także przesunięcie
              granicy Europy na Wisłę :P

Autentycznie zaś wkurza mnie pasożytowanie na innych przy oszczędzaniu na sobie
              - dlatego chcę strefy płatnego parkowania koło swojego domu i nie mam nic
              przeciwko takowej w Azji za Wisłą (bo kto by tam w ciągu dnia pojechał i w sumie
              po co?). Jak się kupuje tanie mieszkanie z jakiegoś powodu jest ono tanie,
              prawda? W przypadku Azji jest to kwestia komunikacji. Ja zwyczajnie nie życzę
              sobie pasożytów pod oknem, zastawiających każdy skrawek przestrzeni i
              niszczących trawniki na uliczkach należących do spółdzielni czyli częściowo do
              mnie - czy tak to trudno zrozumieć? Płacę co miesiąc za usuwanie tych szkód i
              mam nadzieję, że parkomaty załatwią problem. A "strasz miejska"? cóż, są
              skuteczni jak wszędzie - czyli prawie wcale.

Tak nawiasem mówiąc to że mieszkania się dziedziczy jest rzeczą absolutnie
              normalną - chore jest kupowanie co pokolenie nowego i zadłużanie się na całe
              życie. Jeśli razi Cię to że nie musiałem się tu osiedlać i zaczynać od zera -
              najmocniej przepraszam że jestem u siebie...
              • Gość: Kępa Re: A kiedy Żoliborz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 19:21
                Azja? To może Saska Kępa to też Azja według Ciebie? To prawa strona w końcu.
          • Gość: Marian Przyjedź do mnie ćwoku do Anina to przez płot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 23:29
            zobaczysz jak się mieszka. Tylko nie stój tam za długo bo ci moje
            psy dupsko zgryzą jak zobaczą takiego dziada. Juz sobie wyobrażam
            jak wygląda twoje mieszkaniew w śmierdzącym bloku przy Smoczej.
      • Gość: zn Re: A kiedy Żoliborz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 20:21
        popieram pomysł. Żoliborzowi należy się strefa płatnego parkowania.
        Złośliwości wobec mieszkańców tamtej strony bym sobie jednak odpuścił.
        Naprawdę, nie wydaje mi się, żeby "robili kupy na wycieraczkę".
    • warzaw_bike_killerz Dlaczego mieszkancy strefy sa zwolnieni z oplat? 17.06.10, 10:08
      Przeciez ich parkowanie, to kradziez NASZYCH wspolnych pieniedzy i blokada
      rotacji stanowisk. Jesli nie maja zapewnionego parkingu na terenie swojej
      spoldzielni/ wspolnoty/ podziemnym garazu w bloku POWINNI placic za uzytkowanie
      wspolnej przestrzeni publicznej.
      To nieuczciwe, ze iksinski placi wspolnocie za swoj samochod w parkingu
      podziemnym, a darmozjad z komunistycznego bloku moze zapelniac tak cenna wspolna
      przestrzen miejska.
      • Gość: WD Re: Dlaczego mieszkancy strefy sa zwolnieni z opl IP: *.rev.snt.net.pl 17.06.10, 11:47
        ..BO JEST STAŁYM MIESZKAŃCEM A NIE PRZYJEZDNYM..
        • Gość: Mario Re: Dlaczego mieszkancy strefy sa zwolnieni z opl IP: *.chello.pl 17.06.10, 18:05
          Zatem nalezaloby strefe rozszerzyc na cala Warszawe. Nie ma zadnego powodu, dla
          ktorego ktos mieszkajacy przy Plockiej czy Towarowej mial placic grubie
          pieniadze za parkowanie, a tymczasem ktos mieszkajace pare metrow dalej przy
          Zelaznej juz nie. Wszyscy Warszawiacy placa podatki do tego samego worka.
      • Gość: Lukas Re: Dlaczego mieszkancy strefy sa zwolnieni z opl IP: *.acn.waw.pl 17.06.10, 11:59
        Szanowny Pan jest naprawdę idiotą. Takim typowym trollem. Nie warto nawet z
        Panem dyskutować a już kiedyś miałem tę nieprzyjemność.
      • Gość: eM Re: Dlaczego mieszkancy strefy sa zwolnieni z opl IP: *.chello.pl 17.06.10, 12:59
        Nie drogi cyklisto - wspólne nie oznacza niczyje jak się przyzwyczailiście.
        Większość uliczek osiedlowych jest własnością wspólnot lub spółdzielni czyli
        właśnie mieszkańców.
        • warzaw_bike_killerz Bezplatne parkowanie tylko na terenach wlasnych!! 17.06.10, 13:36
          I wlasnie niech tam parkuja mieszkancy - tylko na drogach wewnetrznych terenu
          spoldzielni lub wspolnoty. Prawo do bezplatnego parkowania na WSPOLNEJ
          przestrzeni miejskiej powinno byc rowne i nie powinno sie dyskryminowac
          przyjezdnych! Chocby z ulicy obok. Dla rownosci tego prawa, mieszkancy powinni
          placic tyle samo co przyjezdni, bo chodzi przeciez o DEFICYT miejsc parkingowych
          oraz ROTACJE, a nie parkowania gruchotow przez emerytow.
          • Gość: eM Re: Bezplatne parkowanie tylko na terenach wlasny IP: *.chello.pl 17.06.10, 18:30
            Ależ o nic innego mi nie chodzi - tyle że uliczki spółdzielniane są niestety
            publicznie dostępne ze względu na służebność, tj dojazd do wielu posesji. W
            latach 30-tych ubiegłego stulecia gdy powstawał Żoliborz nikt nie myślał o
            grodzeniu niczego więcej jak podwórek, które zaprojektowane są jako
            nieprzejezdne i nie posiadające miejsc postojowych; te są właśnie wzdłuż uliczek
            osiedlowych mających tu status normalnych, choć najczęściej jednokierunkowych
            ulic. Gdyby je pogrodzić miałbyś przejezdną praktycznie tylko Mickiewicza,
            Słowackiego i Krasińskiego.
      • Gość: Marian Popieram, każdy ma płaciać ze korzystanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 23:31
        z publicznej przestrzeni.
    • Gość: Warszawiak Idąc za ciosem i pomysłami tych ynteligentów, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 10:14
      zróbmy w całej Polsce płatne parkowanie!!! A co, nie damy rady?
      trzeba być niezłym "durniem" aby wprowadzać yakie rozwiązania!
      Najpierw buduje się obwodnicę, parkingi wielopoziomowe w centrum (ot
      choćby Pl. Grzybowski, Pl. Teatralny, Trzech Krzyży, i dziesiątki
      innych), a potem wprowadza opłaty! Inaczej mały biznes wymrze, a
      pozostaną galerie gdzie parkingi są free!!! Myśleć panowie
      samorządowcy, albo do wymiany!
      • Gość: WY Re: Idąc za ciosem i pomysłami tych ynteligentów, IP: *.rev.snt.net.pl 17.06.10, 11:44
        ROGATKI NA PRZEDMIEŚCIACH W-y by się jednak przydały ..
    • Gość: m. Podwórka trzeba zamykać - strefa tego nie zmieni! IP: *.centertel.pl 17.06.10, 10:34
      Jeśli obcy parkują na podwórku czy terenie sp-ni to żadne parkometry temu nie
      zapobiegną. Strefa dotyczy tylko terenów miejskich przy drogach publicznych.
      Podwórko i tak trzeba zagrodzić szlabanem, po wprowadzeniu Strefy właśnie tym
      bardziej stanie się to pilnie potrzebne. Więc może zacząć już teraz?
    • Gość: maxi Większa strefa płatnego parkowania? Radni nie s... IP: 195.182.52.* 17.06.10, 10:36
      Ja bym wprowadził zróżnicowanie w opłatach - w ścisłym centrum strefa A =
      powiedzmy 4 zł za godzinę, w strefie B 3 zł za godzinę, w kolejnej 2 zl za
      godzinę, a na koncu strefy (na granicy strefy płatnej i bezpłatnej) 1 zł za
      godzinę. Parkowanie rozłoży się wtedy równomiernie. Sam parkuję blisko granicy
      i po jednej stronie ulicy jest 0 zł, a po drugiej 3 zł za godzinę, co jest
      bezsensem :)
      • blendyks Re: Większa strefa płatnego parkowania? Radni nie 17.06.10, 19:43
        @maxi, masz 100% racji, tak jest w Poznaniu, są trzy strefy opłat.
      • Gość: x Re: Większa strefa płatnego parkowania? Radni nie IP: 89.174.254.* 17.06.10, 19:51
        Bardzo dobry pomysl. a jednoczesnie 30 zl to oplata za przywilej
        parkowania w centrum. I jest rownowartoscia jednego dnia parkowania.
    • Gość: Produkt Większa strefa płatnego parkowania? Radni nie s... IP: *.171.91.229.static.crowley.pl 17.06.10, 10:50
      Polecam tym fanom płatnej strefy spróbować znaleźć wolne miejsca w
      STREFIE PŁATNEGO PARKOWANIA, w godzinach płatnych (8-18). Życzę
      powodzenia, można próbować ponad godzinę.
      A podwórka trzeba grodzić, wtedy nie wjadą obcy.
      NIE DLA POSZERZENIA STREFY PŁATNEGO PARKOWANIA!
      • Gość: Dziki Re: Większa strefa płatnego parkowania? Radni nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 11:18
        A nie do końca się zgodzę-mieszkając na Woli, przy ul. Twardej, mam
        takie "cholerne szczęście" że nasze podwórko jest przejazdowe i za
        chińskiego boga nie da się postawić tu szlabanu. Urzędnicy
        argumentują tym że musi być dojazd do przedszkola (mieści się obok
        mojego bloku-zaopatrzenie itp.), podwórko należy do 3 wspólnot, a
        główny argument to właśnie ta nieszczęsna
        przejazdowość/przelotowość. Straż miejska ma nas głęboko w dupie i
        twierdzi że nie może kontrolować krto jest mieszkańcem a kto
        przyjezdnym bo to nie leży w jej uprawnieniach. Za to wezwana na
        tzw. "interwencje" wali mandaty na prawo i lewo, obojętne czy to
        mieszkaniec czy przyjezdny. A wydanie mieszkańcom legitymacj
        abonamentowej i postawienie na podwórku parkometru rozwiąze problem-
        zniknie celowość oszczędzania na bezpłatnym parkowaniu na naszym
        podwórku jeśli trzeba będzie i tak za to zapłacić.
      • Gość: x Re: Większa strefa płatnego parkowania? Radni nie IP: 89.174.254.* 17.06.10, 19:54
        NIe dla grodzenia podworek! To jakis wsiowy obyczaj zagroda plot i
        mur potem zeby przesc pomiedzy dwoma podorkami trzeba leciec dookola!

Mieszkam od 12 lat na Kabatach i sie ciesze ze moj dom jako jeden z
        niewielu wogolen nie jest ogrodzony i nie czuje sie jakos
        niebiezpiecznie.
    • a_weasley Tą metodą dojdziemy do strefy na Bielanach! 17.06.10, 11:53
      Gdziekolwiek będzie granica strefy, zawsze na zewnątrz zrobi się strefa
      nadgraniczna zastawiona samochodami ludzi, którzy przyjechali do strefy, a
      wolą kawałek przejść niż płacić za parkowanie.
      • Gość: maxi Re: Tą metodą dojdziemy do strefy na Bielanach! IP: 195.182.52.* 17.06.10, 12:21
        Jak blisko granicy strefy bedzie oplata 0,50-1 zł za godzinę, to ten problem
        zniknie. Powtórzę: 4 zł za 1h w centrum, troche dalej 3 zł, jeszcze dalej 2 zł,
        przy granicy strefy 1 zł, a dalej wielkie parkingi P&R. Problem z parkowaniem
        sie rozwiąże.
    • Gość: PanObserwator Większa strefa płatnego parkowania? Radni nie s... IP: *.tpnet.pl 17.06.10, 12:46
      Jeśli kasa miasta pusta to nie ma z czego kraść. Jak się kasa miasta napełni,
      to się zaczną nowe wałki i będzie o czym poczytać na forum i w gazetach. By
      żyło się lepiej. Wszystkim.

Pozdrawiam serdecznie Panią Prezydent m.st. Warszawy - Hannę Gronkiewicz - Waltz.

P.S. Ustawa o powołaniu Fundacji Nieruchomości Warszawskich chwilowo obsunęła
      się w głąb szuflady Pana Marszałka PO Prezydenta - hr. Bronisława Komorowskiego.

P.S.2 Komorowscy z "tych" Komorowskich nie znajdują żadnych dokumentów na
      potwierdzenie przynależności kandydata na Prezydenta RP - hr. Bronisława
      Komorowskiego - do "tych" Komorowskich.
    • Gość: Rudy_G A niby po co? IP: 62.172.234.* 17.06.10, 15:55
      Proponuję Panom z ratusza, wyjść z niego, przejść się ulicą Solidarności 850m,
      zatrzymać się na skrzyżowaniu z Jana Pawła II i rozejrzeć się jak działają
      obecne strefy. W tygodniu trzeba uważać na chodnikach, żeby nie zostać
      rozjechanym przez miłośników darmowego parkowania. I nic się z tym nie robi i
      nie będzie robić bo nikogo to nie obchodzi. Więc szkoda czasu na rządzenie
      Warszawą niech już lepiej idą i coś ukradną.
      • Gość: Rudy_D Re: A niby po co? IP: 217.98.20.* 17.06.10, 19:26
        Przecież niczym innym się nie zajmują. Ich praca to tylko pozory.
    • Gość: T Re: Większa strefa płatnego parkowania? Radni nie IP: *.acn.waw.pl 17.06.10, 19:46
      Nalezy wyburzyć nadmiar budynków i zabetonowac trawniki, tak aby dla
      każdego mieszkańca i pracownika było darmowe miejsce parkingowe.
    • Gość: fatboy Większa strefa płatnego parkowania? Radni nie s... IP: *.centertel.pl 17.06.10, 19:56
      Dla mnie sprawa jest bardzo prosta.
      Miasto się rozrasta i proporcjonalnie rośnie liczba samochodów.
      Jedną z metod ograniczenia liczby samochodów w centrum (które również zwiększa
      swój promień) są opłaty za wjazd czy parkowanie.
      Niestety ale jeśli ktoś decyduje się na luksus posiadania samochodu i chce
      dojeżdżać nim do pracy w centrum musi się liczyć z dodatkowymi kosztami.
    • Gość: Morela Większa strefa płatnego parkowania? Radni nie s... IP: *.centertel.pl 17.06.10, 20:46
      Należy bezapelacyjnie wprowadzić opłaty za wjazd do Warszawy dla wszystkich
      przyjezdnych. Jak płacą podatki w Koziej Wólce niech jeżdżą za darmo po Koziej
      Wólce. Jak chcą jeździc po mojej Warszawie, niech się tu zameldują,
      zarejestrują auto i płacą. Wtedy - voila. Jak pojadę do Lublina, Ciechanowa,
      Siedlec, czy gdziekolwiek indziej - zapłacę za wjazd, żeby było sprawiedliwie.
      Poza tym korki tworzą się właśnie dlatego, że jest za dużo samochodów spoza
      Warszawy, a ich kierowcy nic tylko narzekać potrafią.
    • Gość: Morela Rogatkowe - błagam!!! IP: *.centertel.pl 17.06.10, 20:47
      Należy bezapelacyjnie wprowadzić opłaty za wjazd do Warszawy dla wszystkich
      przyjezdnych. Jak płacą podatki w Koziej Wólce niech jeżdżą za darmo po Koziej
      Wólce. Jak chcą jeździc po mojej Warszawie, niech się tu zameldują,
      zarejestrują auto i płacą. Wtedy - voila. Jak pojadę do Lublina, Ciechanowa,
      Siedlec, czy gdziekolwiek indziej - zapłacę za wjazd, żeby było sprawiedliwie.
      Poza tym korki tworzą się właśnie dlatego, że jest za dużo samochodów spoza
      Warszawy, a ich kierowcy nic tylko narzekać potrafią.
    • Gość: mati W a r s z a w a s k a n s e n e m e u r o p y!!! IP: 188.33.219.* 18.06.10, 00:48
      Kto byl na zachod od Polski, chocby w czeskiej Pradze ten wie jak
      rozwiazane sa problemy parkowania w duzym miescie. Czy tak trudno
      wziac przyklad z lepiej rozwinietych miast? Dlaczego Warszawa musi
      wygladac jak jeden wielki rozjezdzony parking? Strefa platnego
      parkowania powinna byc DUZO wieksza i dodatkowo podzielona na pod
      strefy, w ktorych wolno parkowac tylko okresowo, tylko na okreslony
      czas i duzo drozej. A przede wszystkim powinny powstac parkingi w
      kazdej dzielnicy po kilka lub kilkanascie z mozliwoscia abonamentow
      i rozsadnymi cenami. Samochody nie powinny byc krajobrazem Naszych
      chodnikow, trawnikow, przystankow autobusowych itd. Panowie Radni
      troche wiecej wyobrazni i przede wszystkim do pracy!!! Dajcie
      mieszkancom normalne cywilizowane jak na Europe przystalo warunki
      parkowania,a co za tym idzie zycia.
    • Gość: Krzysztof Większa strefa płatnego parkowania? Radni nie s... IP: *.171.118.94.static.crowley.pl 18.06.10, 08:47
      Mieszkam w przy Andersa, po wprowadzeniu płatnego parkowania na ulicy zostały
      zatkane obcymi autami nasze podwórka - obce osoby pracujące w Śródmieściu lub
      w przyległych biurowcach parkują na naszych podwórkach. W godzinach od 8 do
      19 mieszkańcy praktycznie nie mają szans na dojazd do własnej nieruchomości.
      Obce pojazdy blokują dojazdy do punktów usługowych i klatek schodowych. W
      razie jakiegoś wypadku dojazd wozu straży pożarnej lub karetki może być
      niemożliwy. Logicznym następstwem wprowadzenia płatnego parkowania będzie
      konieczność zamknięcia podwórek różnymi płotami i bramami i to nie przed
      złodziejami ale ze względów bezpieczeństwa by ograniczyć obcym samochodom
      dostęp do podwórek i umożliwić dojazd do budynków wozów ratowniczych i obsługi
      posesji oraz pojazdów mieszkańców.
      Miasto powinno wprowadzić nie strefy płatnego parkowania tylko opłaty na wjazd
      do centrum co zniechęciłoby osoby dojeżdżające do pracy samochodami do wjazdu
      na teren śródmieścia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka