Dodaj do ulubionych

Kradzieże

07.07.10, 10:23
Drodzy Sąsiedzi,
W tym tygodniu zdarzyła się rzecz niezwykła ktoś ukradł drabinę "dachową" z klatki schodowej w bloku 103 - rozmawiałem z administratorem i okazało się że to już kolejna drabina.
Skoro z osiedla można bezkarnie ukraść drabinę zamkniętą na łańcuch i kłódkę to znaczy, że można ukraść wszystko. Może to już najwyższy czas żeby pomyśleć o ochronie. Co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • route67 Re: Kradzieże 12.07.10, 21:50
      szczerze? śpiący emeryt w budzie przed bramą to żadna ochrona i w żaden sposób
      nie wpłynie na fakt że ktoś kradnie/ktoś nie kradnie.
      a nawet jak cos zobaczy to położy uszy po sobie, bo po co ma nadstawiać garba
      żeby dostać od jakiegoś beja. niestety ochrona z prawdziwego zdarzenia to koszt,
      a czynsze juz płacimy większe niż sie płaci na wielu nowych osiedlach w
      warszawie (sic!)
      • gusia18 Re: Kradzieże 13.07.10, 07:51
        Tu się z Tobą nie zgodze. Nasze czynsze nie są wysokie. Są średnie,
        rynkowe. Usługi mamy wykonywane po taniości.
        A co do ochrony to uważam, ze to bardzo dobry pomysł, ale nie na
        Naszym osiedlu. Na zebraniu niestety okazało się, że mieszkańcy chca
        dobrze i tanio, a tak się nie da.
        • megi-27 Re: Kradzieże 13.07.10, 10:23
          ochrona, może to i dobry pomysł, ale myślę że jeszcze nie teraz bo dopóki jest
          budowa to i tak ciągle jest otwarta brama, kręcą się robotnicy, z budowy można
          swobodnie przejść na nasze osiedle, nie zdałoby to wg mnie teraz egzaminu. A
          swoją drogą to ciekawe skąd ktoś wiedział że ta drabina wisi właśnie w tej
          klatce, na ostatnim piętrze. Ktoś to to zrobił musiał wiedzieć o tym doskonale!!!
    • jessie304 Re: Kradzieże 17.07.10, 11:31
      Drabina? No wiecie co!!!!!!!!!!! Komu potrzebna drabina? mysle ,że
      komuś kto ma do czynienia z praca na budowie....
      • jessie304 Re: Kradzieże 17.07.10, 11:33
        Ciekawe, w której klatce?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka