Gość: JoJo IP: *.chello.pl 07.10.10, 19:46 PiS jest zawsze przeciw PO i odwrotnie. Potem tylko szukają uzasadnienia dla wzajemnego sprzeciwu. W najbliższych wyborach należy przerwać ten zaklęty łańcuch wzajemnego blokowania się. To jest bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jo5348 Po co ją prywatyzować? 07.10.10, 19:56 Jestem wyborcą PO, ale nie rozumiem, po co miasto chce się pozbyć prosperującej firmy. Rozumiem, że jak coś podupada, to trzeba dokapitalizować, postawic na nogi itd. Ale w tym przypadku? W dodatku firmę monopolistyczną? Wg mnie to wbrew interesom mieszkańców. Ktoś mi to wytłumaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Wyborco PO. Niech ci wytłumaczy koteria z PO. IP: 217.98.20.* 07.10.10, 21:34 Czy zdajesz sobie sprawę ilu członków ich rodzin nie ma jeszcze dobrej pracy? Pracy, w której się nie narobią, a dobrze zarobią, tak jak to wygląda w podobnych przypadkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan Re: Po co ją prywatyzować? IP: 89.174.254.* 07.10.10, 22:35 Wg mnie to wbrew interesom mieszkańców. dokiładnie tak samo zrobiono kiedys ze STOEN-em... Tez była to nieźle prosperująca spólka ale Kaczmarek z Millerem wymyslili, że potrzebna jest prywattzacja bo czekaja ja duże inwestycje na która ani miasto ani samą spólke nie stać... Mineło 10 lat od tamtej pory a jedyne inwestycje w STOEN-ie to zakup kilku transportowych meroli dla ekip elektryków i ich nowe mundurki... Jak w zeszył roku mróz nieco przycisnął to niemal ćwiartka miasta była bez prądu.... Poza kilkoma podwyzkami kompletnie nic sie nie zmieniło... W tym przypadku tez tak będzie i cały motyw dot. tej prywatyzacji to chyba chęć przytulenia jakiejs wziatki przez prominentów.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: specmen Re: Po co ją prywatyzować? IP: *.dip.t-dialin.net 07.10.10, 23:36 Po to, zebys w przyszlosci mogl wybierac od kogo chcesz miec cieplo i ciepla wode! Moze sie okazac, ze inna prywatna firma (nie ta najwieksza i nie monopolista) dostarczy Ci cieplo o wiele taniej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mam Radni PiS nie chcą prywatyzacji dużej spółki mi... IP: 178.56.122.* 07.10.10, 20:03 Jak najszybciej sprywatyzowac!! i wywalić te baby co to na rejonach siedzą. Dzownie dziś do takiej bo od wczoraj nie ma ani wody ciepłej ani centralnego a ta z tekstem, że najpierw to ona kawe musi wypic z koleżanka a zadzwonic prosze za pół godziny to moze bedzie cos wiedziała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Radni PiS nie chcą prywatyzacji dużej spółki IP: *.aster.pl 07.10.10, 20:26 Czy prywatyzacja STOEN-u zmieniła coś na lepsze dla odbiorców? Tak z ciekawości pytam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Nie. Wręcz odwrotnie. Zamiast lepiej jest gorzej i IP: 217.98.20.* 07.10.10, 21:36 drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgorszony Re: Radni PiS nie chcą prywatyzacji dużej spółki IP: *.chello.pl 07.10.10, 20:42 a na jakim rejonie kolego tak ci te baby odpowiedziały Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Hannie Gronkiewicz-Buspas-Słupek-Mega-Korek- 07.10.10, 20:57 Prywatny-Monopol-Ogrzewniczy-To-Duża-Podwyżka-Opłat-Za-CO-Płonący-Autobus-Krzyż-na-Krakowskim-6-Tysięcy-Nowych-Urzędnikó-Dwa-Miliony-Własnego-Majątku-Waltz już dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tia w.i.l. co to za komunista co chce głosować na IP: *.chello.pl 08.10.10, 06:20 Korwina - schitzoid man? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Walka PO PIS trwa czas ją zakończyc IP: 94.75.122.* 07.10.10, 21:09 Walka PO-PIS trwa!!! Ile jeszcze możemy słuchać o walce polityczne? PO za PIS przeciw - czas głosować na ludzi z poza układu POPIS!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nixa Czy nickiem delikatnie sugerujesz tego pajaca ? IP: 217.98.20.* 07.10.10, 21:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andre Jasne, bo nie będzie już skąd kasy wyprowadzać IP: 80.54.47.* 07.10.10, 21:10 Oczywiście PiS jest przeciwko, bo już słynie z tego, jak obsadził swoimi ludźmi państwowe spółki, tym razem na pewno nie było inaczej. To nie chodzi i ideologię, tylko o pieniądze do wyprowadzenia. A PiSowski motłoch nadal wierzy w tą bajkę dla debili o srebrach rodowych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakty Re: Jasne, bo nie będzie już skąd kasy wyprowadza IP: 81.219.13.* 08.10.10, 14:04 Prywatyzacja spółeczek państwowych i samorządowych to jedyna droga do uzdrowienia sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
sstepniewski Radni PiS nie chcą prywatyzacji dużej spółki mi... 07.10.10, 21:38 Spolka nalezaca do miasta to dziesiatki dobrze platnych posad dla kolegow partyjnych ( niezaleznie kto aktualnie rzadzi) - prywatyzacja nie oznacza podwyzki ale z reguly obnizke oplat, bo firma jest po prostu efektywniejsza - poza tym prywatyzacja oznacza jednoczesnie dopuszczenie do rynku innych podmiotow prywatnych a co za tym idzie konkurencje i dalsza obnizke cen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Radni PiS nie chcą prywatyzacji dużej spółki IP: *.aster.pl 07.10.10, 21:49 sstepniewski napisał: > prywatyzacja nie oznacza podwyzki a > le z reguly obnizke oplat, bo firma jest po prostu efektywniejsza Co dobrze widać na przykładzie cen prądu w Warszawie i po jakości obsługi klienta w d. STOEN:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan Re: Radni PiS nie chcą prywatyzacji dużej spółki IP: 89.174.254.* 07.10.10, 22:39 prywatyzacja nie oznacza podwyzki ale z reguly obnizke oplat, bo firma jest po prostu efektywniejsza a ty się z choinki urwałeś? Masz tańszy prąd po prywatyzacji STOEN-u? Tak ci juz mózg zryło, że nawet nie jesteś w stanie odczytać cyferek na fakturze? Odpowiedz Link Zgłoś
sstepniewski Re: Radni PiS nie chcą prywatyzacji dużej spółki 07.10.10, 23:34 A co ma STOEN do rzeczy? Decydujacy jest fakt, czy jest konkurencja czy nie - w przypadku pradu konkurencja jest w powijakach - w przypadku ciepla nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan Re: Radni PiS nie chcą prywatyzacji dużej spółki IP: 89.174.254.* 08.10.10, 09:55 > A co ma STOEN do rzeczy? Decydujacy jest fakt, czy jest konkurencja czy nie - > w przypadku pradu konkurencja jest w powijakach - w przypadku ciepla nie... co ma wspólnego prywatyzacja STOEN do prywatyzacji SPEC? Może tyle, że ta sama demagogje prywatyzatorzy uprawiaja; tez mielismy miec konkurencje na rynku dostawców energii elektrycznej a wyszło jak widać; same podwyzki - konkurencji brak... A teraz wymień mi konkurencję istniejąca na rynku energii cieplnej... Np; jakie możliwości zakupu tej energii z pominięciem SPEC-u (do którego naleza instalacje ciepłownicze w mieście) będzie miał mieszkaniec Ursynowa czy Ochoty czy osiedli na Bemowie... I drugie pytanie; skąd bierzesz pewność, że SPEC pozwoli korzystać ze swoich instalacji ciepłowniczych konkurentom, którzy będa mu odbierac pieniadze od klientów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: best.bacha191 Re: Radni PiS nie chcą prywatyzacji dużej spółki IP: *.dip.t-dialin.net 07.10.10, 23:45 PiS jest wszystkiemu przeciwny co do przodu. PiS wladze mial i co nam pokazal??? Do tylu, tropienie, historia. Jak wiec moze byc za czyms, co dotyczy przyszlosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tia a kogo obchodzi Psychotropy i Socjalizm Jarek IP: *.chello.pl 08.10.10, 06:18 im kazał bo to leninowiec typowy doktorat z marksizmu-leninizm pisał:( Odpowiedz Link Zgłoś