Dodaj do ulubionych

LPR JEST PRZECIW AUTOSTRADZIE - GŁOSUJĘ NA NIĄ !!!

IP: 5.2.* / *.chello.pl 03.04.04, 21:27
Liga Polskich Rodzin to obecnie NAJSENSOWNIEJSZA PARTIA w Polsce!

Jest PRAWDZIWIE NIEZALEŻNA i NIESKORUMPOWANA przez zachodnie korporacje-
giganty o budżetach takich, że z łatwością kupiłyby całą Polskę (jeśli już
tego właśnie nie robią):
www.wprost.pl/ar/?O=43420
- coż, cudów nie ma. Czy ktokolwiek przy zdrowych zmysłach spodziewałby sie
MIŁOSIERDZIA po znanych z bezduszności i bezwzględności korporacjach?!

Również nie ustępuje w niczym Platformie Obywatelskiej pod względem poziomu
intelektualnego i WYKSZTAŁCENIA reprezentowanego przez jej polityków, a więc
jest daleko bardziej godna zaufania od takiej Samoobrony (też ostatnio
podejrzewanej skądinąt o niezależność, hmm..). Sama PO natomiast jest pod
względem niezależności i korupcji co najmniej MOCNO podejrzana - jeśli się
spojrzy na jej obecnych członków z tzw. "Układu Warszawskiego" (definicja PiS-
u)!

Liga Polskich Rodzin jeśli dojdzie do władzy to JAKO JEDYNA będzie się
kierować WYŁĄCZNIE OBIEKTYWNYMI INTERESAMI SPOŁECZEŃSTWA POLSKIEGO
i dobrem zwykłych ludzi i ich DZIECI - KTÓRE UCIERPIAŁYBY NAJBARDZIEJ NA
AUTOSTRADZIE PRZEZ NAJLUDNIEJSZE MIASTO a w nim przez najludniejsze osiedle w
Polsce - Ursynów gdzie mieszka KILKASET TYSIĘCY obywateli! JAK MOŻNA
PODEJMOWAĆ DECYZJE WBREW i NA SZKODĘ TAKIEJ ILOŚCI LUDZI?!! Gdzie REFERENDUM
w tej sprawie?! GDZIE DEMOKRACJA?! TO FASZYZM!
Obserwuj wątek
    • Gość: ups! ups! IP: 5.2.* / *.chello.pl 03.04.04, 21:30
      > podejrzewanej skądinąt

ups! to literówka, żeby ktoś tu nie uczynił z tego głównej linii swego ataku!
    • warzaw_bike_killerz Ja jestem przeciw sciezkom rowerowym! 03.04.04, 21:32
      Glosuj na mnie!
    • Gość: michal Re: LPR JEST PRZECIW AUTOSTRADZIE - GŁOSUJĘ NA NI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.04, 21:33
      rany!!!! ludzie co to za palant!!!

czy LPR to skrot od LEPPER???? bo takie mam podejrzenie ;)
      • Gość: Peppers Do Papieraka IP: *.acn.pl 04.04.04, 15:33
        Sensowna? W zyci na nich nie zglosuje!

1. To antysemici i szowinisci!

2. To rasisci!

3. To ultrakatolicy, ktorzy potrafia tylko szczuc psami ludzi co mysla inaczej
        niz oni.

4. Nie maja pojecia o gospodarce i wogole nie chca sie nia zajmowac.

5. Chca odizolowac nasz kraj od reszty swiata.

6. Wiekszosc rzeczy, ktore robia niby z sensem robia pod publike i tak naprawde
        nigdy nie zamierzaja ich zrealizowac.

Pozdrawiam!
        • Gość: jaa_ga Re: Do Peppersa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.04.04, 23:38
          Brawo, Peppers !!
          :)
        • Gość: PrussianClaimsScty Die Preußische Treuhand GmbH & Co. KG a. A. IP: *.chello.pl 17.04.04, 10:35
          Gość portalu: Peppers napisał(a):
          > 1. To antysemici i szowinisci!
          > 2. To rasisci!
          > 5. Chca odizolowac nasz kraj od reszty swiata

www.preussischetreuhand.de.vu/
          The Prussian trust GmbH & CO. Kg A. A.

• Gość: ... Die Preußische Treuhand GmbH <-versus-> LPR IP: *.chello.pl 17.04.04, 10:49
            Rudi Pawelka:
            "Soon we will all be Europeans. Poland's accession to the EU will enable us to
            take our case to the Strasbourg court for the first time. Poland must not be
            allowed to discriminate against Germans."

www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2004/02/15/wger15.xml
            Maciej Giertych, an MP for the League of Polish Families Party:
            "Many farmers would be forced to leave the land."
        • Gość: WYPĘDZENI z USA Paul Gerhard & Margarete Goertz, Ostpr. (1943) IP: *.chello.pl 17.04.04, 11:30
          users.foxvalley.net/~goertz/
          users.foxvalley.net/~goertz/faqopr.html
          What happened to the forgotten Danzig?
          www.cyberspace.org/~goertz/
        • Gość: piotr vzy to ty nieszczęsny ?? IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 18.05.04, 20:58
          czy ty jesteś tym nieszczęśnikiem co popiera samoloty nad Ursynowem i
          likwidację drogi z Ursynowa do Powsina. Marny nasz los jak takie persony są
          przeciw LPR. Więc lepiej nic nie pisz ,bo napedzasz tylko wyborców
    • Gość: feelek interesująca kwestia: IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.04, 23:26
      gdzie pobierałeś nauki koleś i tak w ogóle:
      1. po
      "znanych z bezduszności i bezwzględnych korporacjach"
      nie spodziewałbym się przenigdy
      "MIŁOSIERDZIA"
      a co najwyżej, że zaopatrzą mnie w dobrej jakości produkty, dadzą Polakom
      pracę, zarobek, więcej , myślę,że
      "już właśnie to robią"
      także w Polsce bo jeśli gdziekolwiek indziej to czemu by i nie u nas?
      2. Jeśli uważasz, że
      "cudów nie ma"
      to chyba nie wolno Ci będzie głosować na LPR ( Ligę Przyjaciół Rosji).
      3. Kawałek o autostradzie przez
      "NAJLUDNIEJSZE MIASTO"
      jest the best. Myślę, że chodzi ci o W-wę? A serio może słyszałeś Papierku
      Lakmusowy, że ta autostrada, która ma mieć już tylko status drogi szybkiego
      ruchu ( ograniczenie do bodaj 100 km/h) i w tunelu przez " najludniejsze
      osiedle w Polsce-Ursynów"
      więc,że ta droga była planowana PRZED wybudowaniem Ursynowa? Demokracja,
      której szukasz mówi chyba wyraźnie coś o odpowiedzialności czy może się mylę.
      No więc jak nazwiesz fakt, że wszyscy, którzy tam zamieszkali od zawsze o tych
      planach wiedzieli/ mogli wiedzieć, gdyby chcieli?
      pzdr.
      -----------------
      mniej bzdetów, więcej konkretów
      • Gość: jacek a wiesz co bylo planowane na miejscu twojego domu IP: *.u.mcnet.pl 05.04.04, 10:22
        morze albo kopalnia odkrywkowa - tak zarzadzil Stalin juz w 1938 roku - i co ty
        na to ???

wszyscy o tym wiedzieli, ty tez - spakuj swoje rzeczy i wracaj na wies !!!

• Gość: feelek Re: a wiesz co bylo planowane na miejscu twojego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.04, 12:06
          jeśli wiesz
          " co bylo planowane na miejscu [mojego]domu"
          to wiesz także zapewne, że ja JUŻ mieszkam na wsi.
          "tak zarzadzil Stalin juz w 1938 roku - i co ty
          >
          > na to"
          no cóż ja na to, że dużo wiesz o Stalinie, więcej chyba niż on sam
          pzdr.
          -----------------
          mniej bzdetów, więcej konkretów
          • Gość: jacek a wiesz co bylo planowane na miejscu twojego IP: *.u.mcnet.pl 05.04.04, 12:48
            bo sie glabie powolujesz na jakies plany gomulki i bieruta - wtedy samochodami
            jezdzili dygnitarze i nikt nie widzial na oczy tira

czas weryfikuje bzdurne plany - tak i inne piecio i szecsioletnie plany
            komunizmu ...
            • Gość: feelek co to jest glabie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.04, 16:32
              Ładnie to tak zasłaniać się cały czas antykomunizmem (rodem nie wiadomo skąd)
              gdy chodzi wyłącznie o zwyczajny brak odpowiedzialności i pieniactwo? A może
              uda się coś utargować? Twoja chata z kraja?
              PS. co to jest "glabie"
              -----------
              mniej bzdetów, więcej... ech nie warto
              EOT
              • Gość: jacek nawet tego nie wiesz ... IP: *.u.mcnet.pl 05.04.04, 16:43
                1. lpr nie jest prawica
                2. jak ci zabraklo argumentow - to po inwektywy ??

co jest zreszta smieszne biorac pod uwage ze to wlasnie sld i mafia kupowaly
                ziemie - autostrada ma prowadzic tylko 3 km przez tzw tunel - reszte trzeba
                bedzie wykupic ... kula w plot feelek - albo nawet do wlasnej bramki ... (albo
                lapaj zlodzieja ...)
                • Gość: JP III Re: nawet tego nie wiesz ... IP: *.aster.pl 08.04.04, 12:28
                  Oj jacus, jacus! Nie mila ci autostrada , praesiadz sie na furmanke. Zdrowe to
                  i ekologiczne. Zeby komuna wczesniej upadla, to twojego ojca nie byloby stac na
                  to aby splodzic takiego frustrada i idiote.
                  • Gość: jacek nawet tego nie wiesz ... IP: *.u.mcnet.pl 16.04.04, 13:16
                    tej twojej autostradzie przez stolice to blizej furmanki - albo nawet jaskini

dawno nie widzialem takiego frustarty i idioty jak ty
    • Gość: Automobilista Re: LPR JEST PRZECIW AUTOSTRADZIE - GŁOSUJĘ NA NI IP: 62.233.175.* 05.04.04, 09:50
      LPR jest generalnie przeciwko wszystkiemu z wyjątiem leżenia krzyżem. Banda
      pieprzonych talibów.
      • d.z Re: Na LPR nie zagłosuję nigdy! 05.04.04, 12:15
        Chocby obiecywali cuda na kiju!
        • Gość: rasputin gmbh Re: Na LPR nie zagłosuję nigdy! IP: *.gdynia.mm.pl 05.04.04, 16:49
          ja też nie, chocby obiecywał brodawki na ch..ju
          • Gość: PrussianClaimsScty Die Preußische Treuhand GmbH & Co. KG a. A. IP: *.chello.pl 17.04.04, 10:28
            www.preussischetreuhand.de.vu/
    • Gość: pazdzioch Re: LPR JEST PRZECIW AUTOSTRADZIE - GŁOSUJĘ NA NI IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.04.04, 14:56
      Drogi Papierku!Takch bredni jak żyje nie słyszałem!!!!!!!!!!!!!
      Ty jesteś naprawde papierek tyle że do d...!
      Nie pozdrawiam.
    • Gość: uszy Re: LPR JEST PRZECIW AUTOSTRADZIE - GŁOSUJĘ NA NI IP: *.chello.pl 08.04.04, 10:18
      no co ty na forum oswieconej i majacej wylacznosc na prawde "gazety" takie
      rzeczy pisac??? przeciez cie ratlerki zaraz zagryza.
      • Gość: feelek bez obawy, ratlerki nie zagryzają myszy... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.04, 11:31
        ...nie ma argumentów, to się zachodzi od strony, że my, piszący to UD-cja itp.?
        PS. co ty tu robisz?
        pzdr.
        • Gość: pazdzioch Re: bez obawy, ratlerki nie zagryzają myszy... IP: 5.2.* / *.chello.pl 08.04.04, 22:59
          Argumenty to mam tylko mi się z Wami gadać niechce!
          Poczytałem sobie i tyle.
          Pozdr.
      • Gość: NOWY AUTOSTRADA OTWIERA LUDZIOM OCZY IP: *.chello.pl 16.04.04, 13:10
        > no co ty na forum oswieconej i majacej wylacznosc na prawde "gazety" takie
        > rzeczy pisac??? przeciez cie ratlerki zaraz zagryza

trochę w tym racji jest, ale LPR jak każda partia powinna usiłować przebić się
        do jak największej liczby ludzi i poszukiwać ich wszędzie - wśród czytelników
        Gazety Wyborczej również
        pamiętajmy, że w wyborach liczy się ILOSĆ a nie jakość zwolenników danej partii
        może dlatego szczerze martwi mnie takie podejście, że "lepiej" jest obrazić się
        i byc biernym niż walczyć o słuszną sprawę na tylu arenach na ilu się tylko da!

Ja osobiście wyznam, że LPR zacząłem traktować poważnie stosunkowo niedawno -
        wcześniej sam byłem wśród jej krytyków i prześmiewców i pretendowałem do grona
        spod znaku "fury i komóry"
        ale sprawa autostrady otrzeźwiła mnie raptownie bowiem tak się składa, że
        odwiedziłem i pomieszkałem w kilku naprawdę nowowczesnych państwach zachodniej
        Europy i teraz gdy słyszę jak sprawujący pieczę nad Warszawą urzędnicy starają
        się nam wmówić, że to jest "nowoczesne" i "dobre dla miasta" rozwiązanie aby
        puścić autostradę-TRANZYT NIEMCY-ROSJA przez najludniejsze osiedle mieszkaniowe
        w Polsce
        to wszystkie "SPISKOWE TEORIE DZIEJÓW" nagle znajdują tutaj swoje NIEODPARTe
        UZASADNIENIE!
    • Gość: nik Re: LPR JEST PRZECIW AUTOSTRADZIE - GŁOSUJĘ NA NI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 13:22
      Lepiej głosuj na Leppera. On jest nie tylko przeciw autostradom, ale również
      przeciw rozumowi /podobnie jak Ty/ ;)
      • Gość: jacek lepkier na pewno poprze autostrade ... IP: *.u.mcnet.pl 16.04.04, 13:41
        nazwie ja imieniem swojego wzoru - adolfa
        • alex.4 Re: 17.04.04, 10:39
          jakby nie patrzeć autostrady są potrzebne. I autostrada w warszawie też.
          Inicjatywy oszołomów z lpr pokazuje tylko jak bardzo to zacofane towarzystwo
          pozdr
          • Gość: jacek miasto potrzebuje komunikacji miejskiej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.04, 11:04
            autostrady powinny omijac miasto obwodnica
            tylko zacofani mowia inaczej
          • Gość: ... OBWODNICA JEST POTRZEBNA a nie GOSPODARCZY SABOTAŻ IP: *.chello.pl 17.04.04, 11:06
            > jakby nie patrzeć autostrady są potrzebne. I autostrada w warszawie też

jakby nie patrzeć autostrady są potzebne ale nie w środku miasta i
            potrzebne są również OBWODNICE - czy ktoś z tych tutaj "nowoczesnych" słyszał
            już o istnieniu takiego zjawiska gdzieś na świecie?

ale obwodnica kosztuje dodatkowe pieniążki więc "lepiej" "zaoszczędzić" jest
            kosztem "zwykłych" ludzi, choćby chodziło o KRZYWDĘ kilkuset tysięcy
            Warszawiaków :(
            oczywiście taki RACHUNEK tylko w Polsce "jest możliwy" bo jak się podliczy
            koszta tzw. zewnętrzne, czyli m.in. wydatki na lecznie skutków zatruwania
            ludności spalinami z TIR-ów czy MILIONÓW innych samochodów miesięcznie
            przejeżdżających z/do Niemiec/Rosji, albo obniżenia siły nabywczej mieszkańców
            Ursynowa którym z dnia na dzień ceny mieszkań spadną o połowę - to TO OKAŻE SIĘ
            ŻE JEST TO GOSPODARCZY SABOTAŻ !!!
            • alex.4 Re: OBWODNICA JEST POTRZEBNA a nie GOSPODARCZY SA 17.04.04, 11:34
              nikt nie chce budować autostrady w środku miasta. To demagogia i absurd.
              Autostrada bedzie w tunelu (cześciowo podziemnym) więc protesty przeciwko niej
              przypominają niszcenie maszyn bo zabieraja prace rzemieśnikom. Kretyństwo i
              idiotyzm
              Obwodnice są niezbedne miastu.
              pozdr
              • Gość: ... TUNEL "CZĘŚCIOWO PODZIEMNY" IP: *.chello.pl 17.04.04, 11:48
                > nikt nie chce budować autostrady w środku miasta. To demagogia i absurd.
                > Autostrada bedzie w tunelu (cześciowo podziemnym)

piszesz, że tunel ma być "częściowo podziemny" (dokładnie 2 km) - TOŻ TO MA
                OGROMNE ZNACZENIE!!!
                Pomijam już, że reszta autostrady (kilkadziesiąt km przez Warszawę) będzie
                w "NAZIEMNYM TUNELU"...
                ...to gdzie niby te SPALINY Z TUNELU (pionowego... ups! podziemnego) będą
                wyprowadzone?
                Czy wybudują SPECJALNY RUROCIĄG WYPROWADZAJĄCY SPALINY ZA MIASTO?!
                • Gość: jacek TUNEL "CZĘŚCIOWO PODZIEMNY" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.04, 15:11
                  nie ma co dyskutowac z alex-em i podobnymi glabami - oni rozumieja tylko
                  zamordyzm i lewe interesy - a najlepeij ze nazwa kazda bzdure 'postepem' -
                  pewnie takim jakim byl kanal bialomorski, Czernobyl i zawracanie rzek ...

• alex.4 Re: TUNEL "CZĘŚCIOWO PODZIEMNY" 17.04.04, 17:44
                    zlikwidować spaliny? to może wyrzucić w oghóle samochody z miasta, powietrze
                    bedzie czystsze. Samochody (ciężarówki) któe bedą jeździły autobusem i tak
                    jeżdzą Warszawą, tyklko bez autostrady, niszczą drogi lokalne. Wystepowanie
                    przeciwko aytostradzie jest surrealistyczne
                    pozdr
                    • Gość: ... OBWODNICA !!! IP: *.chello.pl 17.04.04, 18:01
                      > zlikwidować spaliny? to może wyrzucić w oghóle samochody z miasta, powietrze
                      > bedzie czystsze.

słuchaj, udajesz za pieniądze żeś taki głupi?

chodzi o OBWODNICĘ i o to, żeby MASOWY TRANZYT ominął miasto
                      - czy wystarczająco prosto to wyjaśniłem?
                      • Gość: ... ok then, who's next? IP: *.chello.pl 20.04.04, 14:34
    • Gość: radca Re: LPR JEST PRZECIW AUTOSTRADZIE - GŁOSUJĘ NA NI IP: 213.25.179.* 20.04.04, 14:51
      PAPIEREK LAKMUSOWY napisał: "to faszyzm"
      Jasne,że tak.Przecież wszyscy wiemy jaka jest Liga Przyjaciół Rosji.
      • Gość: ... Re: LPR JEST PRZECIW AUTOSTRADZIE - GŁOSUJĘ NA NI IP: 5.2.* / *.chello.pl 20.04.04, 15:34
        > Jasne,że tak.Przecież wszyscy wiemy jaka jest Liga Przyjaciół Rosji.

nie "nie wiemy"
        natomiat zaczynamy wiedziec kim są jej przeciwnicy
        • Gość: ... Re: LPR JEST PRZECIW AUTOSTRADZIE - GŁOSUJĘ NA NI IP: 5.2.* / *.chello.pl 20.04.04, 15:35
          > Jasne,że tak.Przecież wszyscy wiemy jaka jest Liga Przyjaciół Rosji.

zaczynamy wiedzieć kim są "jej" przeciwnicy, to znaczy
          nie "Ligi Przyjaciół Rosji" bo czegoś takiego nie ma
          tylko LIGI POLSKICH RODZIN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: nie zrzeszony LPR JEST NAJBLIŻEJ KULTURZE SKANDYNAWSKIEJ !!! IP: *.chello.pl 21.04.04, 19:17
      warto zauważyć, że LPR jest też przeciwna rozbudowie Okęcia bowiem ta partia -
      jak deklaruje w swej nazwie - jest przeciwna "rozwiązaniom" które szkodzą
      ZDROWIU PUBLICZNEMU, szkodzą zdrowiu zwykłych ludzi i ich niczemu nie winnych
      DZIECI - wielokrotnie słyszałem wypowiedzi polityków tej partii (choćby w Radiu
      Maryja) wskazujących na ZBRODNICZY CHARAKTER decyzji "biznesowych" UDERZAJĄCYCH
      W ZWYKŁYCH LYDZI i ich BEZPIECZEŃSTWO ZDROWOTNE!

- w tym sensie, i nie tylko, Liga Polskich Rodzin optuje za tymi posunięciami
      STRATEGICZNYMI które są obecne w krajach typu SZWECJA - GDZIE OKĘCIE czy
      AUTOSTRADA PRZEZ OSIEDLE SĄ NIE DO POMYŚLENIA !!!

Także LPR wskazywała na potencjał ODNAWIALNYCH źródeł ENERGII istniejących w
      Polsce - ENERGII GEOTERMALNEJ - której POWSZECHNE - ARCY-EKONOMICZNE i
      ekologiczne - wykorzystanie na skalę przemysłową jest znane z (też
      skandynawskiego kraju) ISLANDII - która przy wspólpracy z SHELL DUTCH ROYAL ma
      ambicję stać się KUWEJTEM PRZYSZŁOŚCI !!! (chodzi o WODOROWE tzw. "ogniwa
      paliwowe" - cała komunikacja miejska Reykjaviku OPIERA SIĘ już na napędzie
      wodorowym!! ale ich ambicja to EKSPORT!)
      W Polsce, w wielu rejonach są IMPONUJĄCE warunki do pozykiwania energii
      geotermalnej na WIELKĄ skalę - Polska mogłaby WZOREM Islandii na tym dużo
      ZAROBIĆ i oszczędzić piękną polską przyrodę oraz zdrowie ludzi - w istocie,
      gdyby zawiązać także wspólpracę z Shell'em w sprawie OGNIW PALIWOWYCH to
      mogłoby to stać się źródłem BOOMU GOSPODARCZEGO i TECHNOLOGICZNEGO dla Polski !!

Jedyny PROBLEM to POLITYKA i INTERESY BARONÓW NAFTOWYCH jakie pasą się już w
      Orlenie (ale nie tylko - także macki korporacji zachodnich)
      - to co tu napisałem tutaj jest DOBRY POWÓD, ŻEBY POPIERAĆ Ligę Polskich Rodzin!
      • warzaw_bike_killerz LPR JEST NAJBLIŻEJ KULTURZE IRAŃSKIEJ !! 21.04.04, 21:01
        > - w tym sensie, i nie tylko, Liga Polskich Rodzin optuje za tymi posunięciami
        > STRATEGICZNYMI które są obecne w krajach typu SZWECJA - GDZIE OKĘCIE czy
        > AUTOSTRADA PRZEZ OSIEDLE SĄ NIE DO POMYŚLENIA !!!

Tak! w Iranie nie sa do pomyslenia takie sytuacje. W Skandynawii niestety maja
        duze lotniska i dobra infrastrukture drogowa. Czasami bardzo blisko osiedli.
        Niestety mieszka tam tak malutko ludzi, (w niektorych krajach o powierzchni
        Polski, mniej niz w wojewodztwie mazowieckim) co powoduje, ze mniejsza ona jest
        potrzebna

> Także LPR wskazywała na potencjał ODNAWIALNYCH źródeł ENERGII istniejących w
        > Polsce - ENERGII GEOTERMALNEJ - której POWSZECHNE - ARCY-EKONOMICZNE i
        > ekologiczne - wykorzystanie na skalę przemysłową jest znane z (też
        > skandynawskiego kraju) ISLANDII - która przy wspólpracy z SHELL DUTCH ROYAL
        ma
        > ambicję stać się KUWEJTEM PRZYSZŁOŚCI !!! (chodzi o WODOROWE tzw. "ogniwa
        > paliwowe" - cała komunikacja miejska Reykjaviku OPIERA SIĘ już na napędzie
        > wodorowym!! ale ich ambicja to EKSPORT!)

Tak! Iran eksportuje rope naftowa, Islandia majaca gejzery moze wymyslac inne
        rodzaje energii. Oczywiscie eksportuja to, bo takie ciemnioki z LPR, gotowe
        bylyby zabrac z tacy, byle ta kasa poszla za granice - kulactwo polskie nie
        jest w stanie przeciez nic wymyslec. Domena zastaw sie a postaw to takie
        szlacheckie tradycje.

> W Polsce, w wielu rejonach są IMPONUJĄCE warunki do pozykiwania energii
        > geotermalnej na WIELKĄ skalę - Polska mogłaby WZOREM Islandii na tym dużo
        > ZAROBIĆ i oszczędzić piękną polską przyrodę oraz zdrowie ludzi - w istocie,
        > gdyby zawiązać także wspólpracę z Shell'em w sprawie OGNIW PALIWOWYCH to
        > mogłoby to stać się źródłem BOOMU GOSPODARCZEGO i TECHNOLOGICZNEGO dla
        Polski !
        > !

TAK! Polska jak Iran ma tyle gejzerow i innych zrodel geotermalnych, ze lepiej
        jest wyciac las ogniska, niz czekac az jakis wulkan u nas wybuchnie. Czy wasc
        wie o czym pieprzy? I prosze nie mieszac ogniw wodorowych z zrodlami
        geotermalnymi.
        Jesli taki boom zapewnic nam chce LPR- to ja dziekuje - bo nie wiedza o czym
        pisza.

> Jedyny PROBLEM to POLITYKA i INTERESY BARONÓW NAFTOWYCH jakie pasą się już w
        > Orlenie (ale nie tylko - także macki korporacji zachodnich)
        > - to co tu napisałem tutaj jest DOBRY POWÓD, ŻEBY POPIERAĆ Ligę Polskich
        Rodzin
        > !

Tak samo w Iranie tlumacza biedote ludu.
        • Gość: nie zrzeszony a co z kulturą KATOLICKIEJ IRLANDII ?!! Hi-Tech !! IP: *.chello.pl 22.04.04, 05:00
          OŚMIESZASZ SIĘ!
          Stać cię tylko na inwektywy a samżeś jest CIEMNY jak tabaka w rogu!

PO PIERWSZE - w_b_k napisał:
          > I prosze nie mieszac ogniw wodorowych z zrodlami geotermalnymi.

Otóż te dwie rzeczy są ŚCIŚLE ZWIĄZANE! Przeciwnicy paliwowych ogniw
          wodorowych "argumentują", że ogniwa wodorowe niczego nie rozwiązują bo wodór to
          tylko forma przechowywania energii którą skądś trzeba przecież brać...
          Innymi słowy, DO UZYSKANIA WODORU TRZEBA WŁOŻYĆ ENERGIĘ ELEKTRYCZNĄ i to w
          ilości większej niż później się uzyska/odzyska w ogniwach!

I teraz: czerpiąca CAŁĄ ENERGETYKĘ ze źródeł geotermalnych Islandia OFERUJE
          NAJMNIEJSZE CENY ELEKTRYCZNOŚCI NA ŚWIECIE!
          Proste?

PO DRUGIE - w_b_k ironizuje:
          > Islandia majaca gejzery moze wymyslac inne rodzaje energii.
          > Polska jak Iran ma tyle gejzerow i innych zrodel geotermalnych

Każdy geolog ci powie, że nie tylko tam gdzie są gejzery można pozyskiwać
          energię geotermanlą. To nie taki proste i AKURAT W POLSCE jest sporo miejsc
          mających naturalne warunki żeby stać się ZAGŁĘBIEM ENERGII GEO!
          (Nawiasem mówiąc polscy inżynierowie mają tu swoje osiągnięcia i istnieje w
          Polsce eksperymentalna tego typu instalacja. Inwestowanie w to to mnóstwo
          korzyści, m.in. stymulowanie rozwoju naukowo-technicznego, co miałoby
          STRATEGICZNE znaczenie dla kraju. TYLKO BRAKUJE WOLI POLITYCZNEJ!)

Isladią się WŁAŚNIE zainteresował, wietrzący w WODORZE niezły interes na
          przyszłość, Dutch Shell Royal z powodu TRADYCJI tego kraju w wykorzystywaniu
          geo-energii - a co za tym idzie:
          ponieważ Islandczycy opanowali DO WIRTUOZERII TECHNOLOGIĘ POZYSKIWANIA E.
          GEOTERMALNEJ !

To kwestia nie tyle gejzerów ALE INFRASTRUKTURY "GEO" i MYŚLI TECHNICZNEJ !!!
          ale także NIEZALEŻNOŚCI od światowych korporacji (też naftowych, więc brak
          konkurencji dla Shella) - jakoś wszyscy dotąd "gardzili" Islandią - z pełną
          teraz korzyścią dla niej!
        • Gość: mędrzec ENERGIA GEOTERMALNA POLSKĄ SZANSĄ !!! IP: *.chello.pl 26.04.04, 21:18
          > TAK! Polska jak Iran ma tyle gejzerow i innych zrodel geotermalnych, ze
          > lepiej jest wyciac las ogniska, niz czekac az jakis wulkan u nas wybuchnie.

www.mos.gov.pl/dg/energia_geotermalna/miasta/miast_geot.html
          > Tak! Iran eksportuje rope naftowa, Islandia majaca gejzery moze wymyslac inne
          > rodzaje energii.

www.mos.gov.pl/dg/energia_geotermalna/oplacalnosc/oplacal_bud.html
          kgp.wnoz.us.edu.pl/Pdf/a7.pdf
          www.biuletyn.agh.edu.pl/archiwum_bip/_2002/_100/14_01_100.html
          cire.pl/publikacje/energetyka_niekonwencjonalna.pdf
          "Do regionów posiadających ocenę zasobów geotermalnych należy województwo
          łódzkie (wszystkie gminy i powiaty). Władze tego województwa posiadają dla
          sześciu osiedli projekty wierceń zapewniających możliwość zastąpienia energią
          geotermalną w pierwszym etapie ok. 100-200 MW mocy uzyskiwanej z węgla -
          twierdzą prof. Julian Sokołowski z PAN i prof. Jacek Zimny z AGH we wnioskach z
          VIII Ogólnopolskiego Forum Odnawialnych Źródeł Energii Odnawialnej w
          Międzybrodziu Żywieckim.
          Równocześnie - postulują - z wdrażaniem programu geotermalnego w Łodzi powinno
          się realizować analogiczne programy opracowane wcześniej dla Torunia,
          Bydgoszczy, Inowrocławia, Strzelna, Kruszwicy i Mogilna. Uzasadnia to fakt, że
          pod całym województwem kujawsko-pomorskim zasoby energii geotermalnej oceniono
          na ok. 13 mld ton paliwa umownego (tpu).
          Następnymi dużymi miastami, w których istniejąca sieć ciepłownicza może być
          wsparta przez geotermię są Poznań, Warszawa oraz Szczecin."

bibliografia:
          www.min-pan.krakow.pl/Wydawnictwa/polite_spis031s.php#a41
          regent2.uci.agh.edu.pl/bpp/publikacje.phtml?R=0&aut=3302
          regent2.uci.agh.edu.pl/bpp/publikacje.phtml?R=0&aut=3211
    • Gość: mr x Re: LPR JEST PRZECIW AUTOSTRADZIE - GŁOSUJĘ NA NI IP: *.p.lodz.pl 22.04.04, 14:08
      W województwie łodzkim weszli w koalicje z PSL i Samoobrona, dwa tygodnie i juz
      jest afera... Wiec uwazaj co piszesz. Oddajac glos na LPR wzmacniasz pozycje
      samoobrony a wiec najbardziej skorumpowanej partii w polsce o ile wogole ta
      bande cwaniakow "samobroniacych" sie przed prawem mozna nazwac partia...
      • Gość: ... może precyzyjniej ? IP: *.chello.pl 22.04.04, 20:24
        > Oddajac glos na LPR wzmacniasz pozycje samoobrony

to nie jest taki proste!
        a wogóle to na pomówieniach daleko nie zajedziesz
        - proszę o precyzję: jaka afera i co ma do tego LPR?
        • alex.4 Re: może precyzyjniej ? 22.04.04, 21:18
          samobrona i lpr deklaruja współpracę. Jedna partia jest warta drugiej
          pozdr
          • Gość: ... Re: może precyzyjniej ? IP: *.chello.pl 22.04.04, 22:19
            > samobrona i lpr deklaruja współpracę.
            > Jedna partia jest warta drugiej

pod względem WYKSZTAŁCENIA i POZIOMU INTELEKTUALNEGO to są DWA RÓŻNE ŚWIATY!

ale w polityce czasem trzeba zrobic coś praktycznego dla dobra sprawy - chociaż
            nadal nie wiem gdzie ta współpraca i "afera" - nic konkretnego nie powiedziałeś
            i może to tylko zwykłe pomówienie - wszak obrzucanie błotem LPR to typowa
            praktyka wrogów uczciwości - jeszcze z PRL...
      • Gość: radon Re: LPR JEST PRZECIW AUTOSTRADZIE - GŁOSUJĘ NA NI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 23:33
        Dokłądnie tak. To banda oszlołomów, którzy nie mją konstruktywnych pomysłow.
        Zobaczcie Łodź , tam rządzi cześciowo LPR . Jakos nie widać sensownych efektów.
        Poza tym sprzymierzają się SAmąbroną
    • Gość: NATURE SPALINY WYWOŁUJĄ DZIEDZICZNE MUTACJE !!! IP: *.chello.pl 18.05.04, 03:42
      serwisy.gazeta.pl/nauka/1,34148,2072219.html
      "Kanadyjscy naukowcy właśnie udowodnili, że szkodliwe mutacje spowodowane
      zanieczyszczeniami powietrza mogą się przenosić z ojca na syna

Zanieczyszczenia powietrza są dzisiaj uznawane za jedno z najpoważniejszych
      zagrożeń dla zdrowia milionów osób na całym świecie. Cząsteczki toksycznych
      substancji wydzielane są do atmosfery zarówno przez zakłady przemysłowe, jak i
      samochody, których liczba na drogach rośnie z każdym rokiem. Badania
      epidemiologiczne dowiodły, że wdychanie tych zanieczyszczeń znacznie zwiększa
      ryzyko rozwoju chorób układu krążenia i układu oddechowego, w tym raka płuc. W
      wielu przypadkach związane jest to z mutacjami, jakie te cząsteczki wywołują w
      komórkach organizmu.

Dzisiejszy numer "Science" sugeruje, że zagrożenie jest jeszcze większe.
      Naukowcy z McMaster University z położonego nad jeziorem Ontario miasta
      Hamilton w Kanadzie dowiedli, że mutacje wywołane zanieczyszczeniami powietrza
      mogą się powielać poprzez geny ojca w przyszłych pokoleniach."

• Gość: Chello Re: SPALINY WYWOŁUJĄ DZIEDZICZNE MUTACJE !!! IP: *.chello.pl 18.05.04, 12:35
        Każdy z nas chciałby mieszkać w miejscu zielonym, cichym, ekologicznym, bez
        hałasu samochodów, huku samolotów, spalin, dymu a jednocześnie miec dogodna
        komunikację z każdego miejsca w każde miejsce, dobrze zaopatrzone sklepy, pod
        domem, wywożone śmieci, sprzatane osiedla itd, itp.
        Jednak tych wszystkich rzeczy pogodzić się nie da. Do sklepu musi dojechać
        zaopatrzenie, ale najpierw trzeba go wybudować, dowieść materiały budowlane,
        które także trzeba gdzieś wyprodukować. Aby dojechać do pracy trzeba wsiąść do
        samochodu/autobusu ( nie wszędzie są tramwaje lub metro, które tez trzeba
        wybudować) i tak dalej, i tak dalej.
        Nikt nie kwestionuje niedogodności związanych z mieszkaniem w dużym mieście,
        ale takie są prawa aglomeracji i nie od dziś wiadomo, że inwestycje są
        niezbędne i będą realizowane.
        Jestem jak najbardziej za używaniem roweru, ale do celów rekreacyjnych, można
        przejść do pobliskiego sklepu na piechote, ale już po wieksze zakupy, każdy
        jedzie samochodem.
        Ludzie, opamiętajcie się i kierujcie zdrowym rozsądkiem. Pamiętajcie, że nie
        można miec ciastka i zjeść ciastka.
        Z drugiej strony interesuje mnie jak przeciwnicy autostrady, drogi szybkiego
        ruchu itp, wyobrażaja sobie funkcjonowanie dużego miasta?
    • Gość: rsagan Re: LPR JEST PRZECIW AUTOSTRADZIE - GŁOSUJĘ NA NI IP: *.man.polbox.pl 18.05.04, 12:04
      ale stek bzdur
    • Gość: Ello Re: LPR JEST PRZECIW AUTOSTRADZIE - GŁOSUJĘ NA NI IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.05.04, 12:11
      Zdecyduj się pojebie na jeden nick, to może ktoś cię weźmie na poważnie...
    • Gość: ... OBRADY RADY DZIELNICY URSYNÓW w/s A2 IP: *.chello.pl 18.05.04, 20:24
      Obrady XXVII Sesji Rady Dzielnicy Ursynów
      w dniu 18 maja 2004 r., ul. Lanciego 14, sala konferencyjna, godz. 15.00

efekt: 7-przeciw A2 a 10-"zainteresowanych" dalszym rozpatrywaniem tego.

PROSZĘ UJAWNIĆ Z JAKICH PARTII BYLI CI "ZA" !!!
      • komagane Re: OBRADY RADY DZIELNICY URSYNÓW w/s A2 18.05.04, 21:36
        Prosze bardzo:
        Rzecz dotyczyła przyjęcia przez Rade Ursynowa stanowiska negatywnie
        opiniującego poprowadzenie ruchu tranzytowego przez Ursynów autostradą, trasą
        ekspresową lub jakąkolwiek trasa szybkiego ruchu. Stanowisko przygotowała radna
        Miąkwicz z LPD.

Radni PiS oraz PO wprowadzili do uchwały poprawki wypaczające jej sens: żądali
        zwrócenia sie do GDDKiA z wnioskiem o jak najszybsze przygotowanie - koncepcji
        przebiegu autostrady przez Ursynów (tunel czy bez tunelu). O tranzycie i o
        innych wariantach w stanowisku nie było mowy.
        Radni PO i PiS w Radzie Ursynowa maja wiekszość.

Za tamim stanowiskiem (z poprawkami) głosowało 11 radnych PO i PiS.
        Radni pozostali, na znak protestu, opuścili salę i nie brali udziału w
        głosowaniu.

W efekcie stanowisko negatywne w stosunku do ruchu tranzytowego nie zostało
        przyjęte. Ursynów wyłamał sie tu z grona pozostałych dzielnic (Ursus, Włochy,
        Wilanów, wawer, wreszcie rada Warszawy), które podjęły podobne uchwały

Najbardziej bulwersujące jest tu stanowisko PiS-u, który pod hasłami
        niedopuszczenia do budowy autostrady przez Ursynów wygrał wybory w dzielnicy i
        dzis ma przewage w radzie. PO przynajmniej konsekwentnie opowiadała sie za
        autostradą. Ale ci hipokryci z PiS-u wyraxnie potraktowali ursynowian jako
        maszynki do głósowania, na które można sie potem wypiąć. Ot co!
        • Gość: MaszynkaDoGłosowań więc PiS i PO są ZA A2 -- TRZEBA TO NAGŁOŚNIĆ !! IP: *.chello.pl 18.05.04, 21:52
          > Ale ci hipokryci z PiS-u wyraxnie potraktowali ursynowian jako
          > maszynki do głósowania, na które można sie potem wypiąć

Trzeba to NAGŁOŚNIĆ NA CAŁY KRAJ!
          Teraz PiS zdobywa serca obywateli pod hasłami WALKI Z KORUPCJĄ a wygląda na to,
          że SAM PiS MOŻE OKAZAĆ SIĘ NAJBARDZIEJ SKORUMPOWANĄ PARTIĄ
          która potraktuje - jak zwykle paradoksalnie - swych mających dość korupcji
          wyborców JAKO "MASZYNKI DO GŁOSOWANIA"!

Od TAKICH partii, o TAK wyraźnych hasłach politycznych powinno się
          OCZEKIWAĆ 100% KONSEKWENCJI - a tu mamy SZWINDEL!
          • Gość: MaszynkaDoGłosowań Ile PiSowa "WALKA Z KORUPCJĄ" BĘDZIE WARTA ?!! IP: *.chello.pl 18.05.04, 21:59
            No ile?
    • Gość: SŁySZAŁEM W SPOCIE OBWODNICA TO "OSIĄGNIĘCIE" PISKORSKIEGO w spocie! IP: *.chello.pl 06.06.04, 13:55
      Słyszałem właśnie w spocie przedwyborczym niejakiego pana Piskorskiego który
      się tam chwali swoimi "osiągnięciami" i mówi: "to JA oddałem metro, Most
      Świętokrzyski, OBWODNICĘ..."

CO ZA BEZCZELNOŚĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!

Skoro w warunakch Polskich zwyczajowo już OBIETNICE PRZEDWYBORCZE TO RAJ w
      porównaniu z rzeczywistością jaka będzie w praktyce już pod rządami wybranego
      to już sobie wyobrażam...
      (Pomijając już fakt, że żadnej obwodnicy nikt z PO ani jeszcze nie oddał ani
      nie ma NAJMNIEJSZEGO zamiaru bo chce puścić DWIE AUTOSTRADY TRANZYTU
      MIĘDZYNARODOWEGO PRZEZ SAM ŚRODEK NAJLUDNIEJSZEGO OSIEDLA W POLSCE!)
      • Gość: Yasioo Re: OBWODNICA TO "OSIĄGNIĘCIE" PISKORSKIEGO w spo IP: *.crowley.pl 06.06.04, 22:47
        Wszystkich zainteresowanych dyskusją o A2 zapraszam na
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=271&w=12104467
        Postaram się dostarczać wszelkie wiadomości na bieżąco.
    • Gość: przeciętny wawiak PiS ma JUŻ niższe notowania od LPR !!! IP: *.chello.pl 09.06.04, 13:03
      info.onet.pl/933654,11,itemspec.html
      "Według "Rzeczpospolitej"
      PO zdobędzie 18 mandatów, Samoobrona 11, LPR 7, PiS 6, ..."

PiS złamał obietnice wyborcze wobec mieszkańców Warszawy, że obroni Nas przed
      zbrodniczą inwestycją autostrady przez środek najgęściej zaludnionych osiedli,
      pomimo, że cały czas legitymuje się obietnicą rozprawienia się ze straszliwą
      korupcją w naszym kraju.
      Taka sprawa jak autostrady wbrew woli 80% mieszkańców to najlepsza próbka
      uczciwości polityków i ich odporności na korupcję.
      Czyim Prezydentem Warszawy jest przywódca PiSu? Większości Warszawiaków czy
      OLIGARCHÓW?!
      • Gość: przeciętny wawiak Spisek "elit" przeciwko LPR i przeciwko Polsce !!! IP: *.chello.pl 30.06.04, 16:43
        > info.onet.pl/933654,11,itemspec.html
        > "Według "Rzeczpospolitej"
        > PO zdobędzie 18 mandatów, Samoobrona 11, LPR 7, PiS 6, ..."

No i co? Ile te sondaże są warte?
        Jak tu nie wierzyć w zmowę "sondażową" co legło u podstaw domaganiu się LPR
        powołania Państwowego Ośrodka Badania Opinii Publicznej który jako część
        Państwowej Komisji Wyborczej byłby pod ścisłą kontrolą wszystkich sił
        politycznych w Polsce?
    • Gość: przeciętny wawiak LPR KONKRETNIE przeciw autostradzie przez miasto IP: *.chello.pl 30.06.04, 16:57
      Podobnoż Rada Warszawy, w dużej mierze za sprawą jej przewodniczącego z LPR,
      oddaliła plan autostrady przez Warszawę...
      Tak słyszałem 2 miesiące temu w radio, ale teraz wyjątkowo jest cicho na ten
      temat. Ta cisza niepokoi. Proszę się podzielić informacjami/linkami jeśli ktoś
      coś wie!

• Gość: Automobilista Re: LPR JEST PRZECIW AUTOSTRADZIE - GŁOSUJĘ NA NI IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.06.04, 17:45
      I to lubię!

Dzięki takim popierdolonym postaciom jak "papierek", "piotr" czy "jacuś z
      Okęcia" to forum jest piękne!

Ciekawe tylko czy "papierek" i "piotr" są tak samo skorumpowani (przez swoich
      mocodawców "ekologicznych") i głupi jak jacuś (co to sobie wybudował bida-
      chatkę przy pasie startowym)?
    • Gość: przeciętny wawiak A2 w Wawie TO SKOK NA KASĘ! ("wykup" działek) IP: *.chello.pl 01.07.04, 13:55
      Ile i kto ZAROBIĆ MA NA TYCH DZIAŁKACH pod A2?
      ILE TO KASY?!
      To dobre pytanie, bo być może mamy tu do czynienia z MAFIJNYM LOBBYINGIEM na
      niewyobrażalną skalę!
      I TYLKO TO się liczy! LUDZIE SĄ NIEWAŻNI!
      I to, że problemy komuniakcyjne Stolicy wzrosną do POZIOMU KATASTROFY to TEŻ CI
      NOWOWZBOGACENI NA DZIAŁKACH mają "serdecznie gdzieś" i BEZCZELNIE będą poprzez
      WYNAJĘTYCH KUNDLI udowadniać, że jest odwrotnie - a po latach jak ŻYCIE WYSTAWI
      RACHUNEK TO "NIE BĘDZIE WINNYCH" oczywiście - jak zawsze!

CZYLI DECYZJE w stylu SOCREALISTYCZNEJ GIGANTOMANII - Z POGWAŁACENIEM PRAW
      LUDZI i na ICH SZKODĘ - ale BEZ ŻADNEJ ODPOWIEDZIALNOŚCI kogokolwiek
      i tylko z garstką CWANIAKÓW SUPERWZBOGACONYCH na LUDZKIEJ KRZYWDZIE !!!

FASZYZM lub MAFIA - wybierzcie sobie sami co wolicie!

• Gość: B człowieku, nie pij tyle... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.07.04, 14:21
        • Gość: ja jestem normalny sądzisz według siebie IP: *.chello.pl 01.07.04, 14:31
    • Gość: arystokrata LPR - najgodniejsza szacunku i nieskompromitowana IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 03.07.04, 19:15
      LPR jest chyba ostatnia w Polsce godna zaufania, nieskorumpowana sila
      polityczna a zarazem skupiajaca samych najszacowniejszych i najlepiej
      wyksztalconych ludzi ktorzy oprocz tego za swoj absolutnie najwyzszy priorytet
      przyjmuja wysoki poziom moralny i etyczny
      to zwlaszcza, czyli ow poziom moralny u politykow, jest kompletna egzotyka w
      dotychczasowym polskim zyciu politycznym gdzie powszechnie kroluja oszusci i
      pospolite bydlo kryminalne czesto nawet i wyksztalceni ale zazwyczaj tez
      poprzez przekrety typu: "doktoryzowal sie w Wyzszej Szkole Nauk Spolecznych
      PZPR"
      oczywiscie za chwile te odpady moralne poprzez swe ratlerki kontrargumentuja,
      ze duzo ludzi z LPR uzyskalo swe stopnie naukowe na Katolickim Uniwersytecie
      Lubelskim poniewaz poprzez swoja ciemnote nie wiedza, ze poziom naukowy KUL
      jest wysoko uznanawany na calym cywilizowanym swiecie co czyni autorytety
      wypromowane przez ta uczelnie s-k-r-a-j-n-ym przeciwienstwem "absolwentow"
      szkol PZPR
      • Gość: kmiot Re:LPR - najmniej godna szacunku i skompromitowana IP: *.acn.pl 03.07.04, 21:37
        W calosci twojego wywodu, brakuje samodzielnego myslenia. Dyskwalifikuje to
        twoj nick. Podszywanie sie pod arystokracje, co najmniej czyni ciebie niegodym
        dyskusji.
        KUL jest tak uznawany w cywilizowanym swiecie jak prywatna szkola biznesu i
        reklamy srodkow do deratyzacji. I tyle.
      • Gość: el matador Re: LPR - najgodniejsza szacunku i nieskompromito IP: *.aster.pl 04.07.04, 23:07
        LPR to partia skrajnej ciemnoty, wybitnie szkodliwa dla dalszego pomyślnego
        rozwoju gospodarczego Polski, skoro proponuje takie bzdurne rozwiązania dla
        Warszawy daje tym samm wyraz sojej bezgranicznej głupoty.Efekty działania LPR i
        PIS-u juz w Warszawie widać - ograniczane są inwestycje,maleje front nowych
        inwestycji i budów, rośnie zastraszająco bezrobocie.Ta partia nie bierze pod
        uwagę gospodarczego upadku Warszawy jaki zafundował nam w ciągu ostatniego 1,5
        roku swoich rządów Prezydent Lech Kaczyński.Ten autentyczny i niebywały w
        dziejach Warszawy szkodnik gospodarczy który naraził Warszawę przez swoje
        niezrealizowane decyzje i zaniechania na miliardy złotych strat gospodarczych
        przez swój bezczelny ośli czy kaczy upór utrzymuje się przy władzy właśnie
        tylko dzięki ultrawstecznej LPR.Partia ta sądząc po wypowiedziach oszołoma
        który wywołał ten post nie ma zielonego pojęcia w sprawach gospodarczych ,w tym
        w nasilonej jak nigdy dotąd konkurencji gospodarczej pomiędzy dużymi miastami
        europejskimi,n.p.ów oszołom nie wie, iż w Madrycie budowane jest za 4 mld EURO
        lotnisko na 90 mln pasażerów z gigantycznym pierścieniem i tysiącami km
        autostrad dojazdowych i tranzytowych,wieloma km wielopasmowych tuneli drogowych
        metra i szybkiej kolei miejskiej.Taka sama forsowna rozbudowa lotniska i całego
        przyległego terenu a więc infrastruktury, łącznie z budową podziemnych
        wielopasmowych tuneli autostradowych,metra i kolejowych TGV
        ma miejsce w Barcelonie-lotnisko ma w 2008 roku przyjmować równo 50 milionów
        pasażerów.Nowy system transportowy i tranzytowy jest po prostu konieczny dla
        obsługi wielu setek budynków budowanych i eksploatowanych tam terminali
        pasażerskich i cargo,cateringów,hangarów itp.
        Lotnisko w Madrycie generuje obroty w granicach 1o,9 mld EURO i zatrudnia
        pośrednio i bezpośrednio 150 tys.osób zaś lotnisko w Barcelonie obsługujące
        obecnie 31 milionów pasażerów(6 razy więcej niż obecne Okęcie) ma obroty 5 mld
        EURO i zatrudnia pośrednio i bezpoednio 50 tys.osób.Właśnie takie wrzaski i
        krzyki niebezpiecznych czarnych zakompleksiałych klechów i innych czarnych w
        swoich diabelskich zaiste wizjach, spod ciemnej gwiazdy wykolejeńców
        zasłaniających się Papieżem i Kościołem doprowadzają do ruiny nasz
        kraj.Istnieje mocne podejrzenie iż LPR sądząc nawet z tego bezczelnego jak
        nigdy dotąd postu internetowego to zwykła niebezpieczna i podła maksymalnie V
        Kolumna KGB/GRU grająca jak na organach na wrodzonej ciemnocie i religijności
        Polaków i torpedująca wszelkie sensowne i konieczne dla rozwoju Warszawy
        posunięcia gospodarcze czy inwestycyjne.Marny los Polski i Warszawy w łapach
        tych czarnych ,upiornych,religijnych zbrodniarzy...Upiorny OPUS DEI rządzący
        ważnymi kwestiami gospodarczymi; wypieprzajcie jak najszybciej do swoich
        ruskich mocodawców- po moim trupie bezczelne chamy będziecie hamowąc rozwój
        Warszawy i Polski!!!!
    • Gość: :( Re: LPR JEST PRZECIW AUTOSTRADZIE - GŁOSUJĘ NA NI IP: *.chello.pl 08.07.04, 17:30
      www.passa.legion.superhost.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=886
    • Gość: ... Re: LPR JEST PRZECIW AUTOSTRADZIE - GŁOSUJĘ NA NI IP: *.chello.pl 10.07.04, 15:58
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2174273.html
      "kończy się czas prywaty, zaprzaństwa i korupcji". "Czas na normalność w
      prawie, etyce i państwie"
    • Gość: niepokojący się JAKIE JEST OSTATNIO ZDANIE PIS na ten temat? IP: *.chello.pl 19.07.04, 16:15
      Pewne plotki, niejsane półprawdy ostatnio "chodzą", że jakoby Prezydent
      L.Kaczyński zmienił zdanie w/s przebiegu autostrady lub
      drogi_ekspresowej_łączącej_2_końce_autostrady_transkontynentalnej przez Ursynów.

Czy to prawda? Co na ten temat konkretnego wiadomo?

Wróciłem właśnie z urlopu i nie wiem co się ostatnio działo w tej sprawie, ale
      mnie i moją rodzinę strasznie ten temat niepokoi!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka