Dodaj do ulubionych

Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obok ...

IP: 194.181.224.* 27.10.10, 10:11
A tak bylo fajnie, podworko nalezalo do miasta, wspolnota nie musiala wydawac grosza na jego utrzymanie, mogla tylko zadac, a tu prosze wlasciciel nie chce juz dla nich utrzymywac podworka. Niestety kij ma dwa konce - wiekszoesc wspolnot musi sama utrzymac trawe, sprzatac i odsniezac swoje podworka, nie kazdy ma dobrego wujka w postaci miasta. Niestety czasami wlasciciel ma inne plany...
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obok ... IP: 94.75.121.* 27.10.10, 10:15
      Zagęszczają, dostawiają! Kogo obchodzą ludzie już mieszkający.
    • Gość: eulomir Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obok ... IP: *.pl.bauer.com / 172.28.185.* 27.10.10, 10:15
      Geniusze! Lokatorzy z dziesięciopiętrowego bloku protestują przeciwko stawianiu kolejnego dziesięciopiętrowego bloku. Ja bym zburzył ich blok na początek - jako lokator 8-piętrowego bloku protestuję przeciwko istnieniu 10-piętrowych bloków.
      • Gość: Stan_wawa Re: Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obo IP: *.chello.pl 29.10.10, 19:40
        Nie w wysokości bloku tkwi problem, tylko w gęstości zabudowy.
        Ciekawe czy chciałbyś (chciałabyś) mieszkać np. na 8 piętrze, wychodzisz na balkon i w odległości 5 metrów jest drugi balkon z sąsiedniego bloku. Rozbierasz się do snu, a sąsiad stoi na balkonie naprzeciw i patrzy co ty robisz. Itd ... Jeśli to nie jest problem, to życzę Ci takiego mieszkania.
        • Gość: gość Re: Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obo IP: 94.75.121.* 29.10.10, 23:35
          przed rozbieraniem się do snu możesz przysłonić zasłony, żaluzje, rolety...........
    • poniedzielny Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obok ... 27.10.10, 10:15
      Cóż za tendencyjny artykuł! Z ostrą krytyką spotyka się pomysł budiwy "wielki, dziesięciopiętrowy budynek, w którym będzie aż 120 mieszkań". A już w głębi tekstu można przeczytać, że protestujący mieszkają w kameralnym... dziesięciopiętrowym budynku ze 153 mieszkaniami, czyli w sporo masywniejszym. Moim zdaniem dobrze że miasto się zagęszcza (byle zgodnie z przepisami o przesłanianiu, nasłonecznieniu itp) a wysokie budynki są budowane obok innych wysokich. Lepsze to niż "rozsmarowywanie" Warszawy i ekspansja na Białołęce czy Tarchominie.
      • Gość: urzędnik Re: Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obo IP: 212.160.157.* 27.10.10, 10:25
        Miasto buduje mieszkania dla kolesi z urzędu i ich rodzin.
      • Gość: goja Re: Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obo IP: 195.42.249.* 27.10.10, 10:38
        jest jeszcze jedno rozwiazanie, wspolnota chce miec podworko przed blokiem sklada oferte miastu, ze kupuje te dzialke i zrobi na niej park ale pewnie takiego rozwiazania wspolnota nie chce brac pod uwage bo za drogo.
        Tez bym chciala, zeby miasto mi zrobilo park pod oknem i pewnie kazdy by chcial nawet ci co mieszkaja w domach jednorodzinnych by chcieli, zeby miedzy jednym domem a drugim byl maly park miejski
        • Gość: xymox Re: Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obo IP: *.capitalpark.pl 27.10.10, 14:48
          Koleś pieprzysz jak nawiedzony. Nie znasz uwarunkowań a piszesz. Jak znam życie (a trochę się na tym znam) to miasto buduje po swojemu nie przestrzegając przepisów bo kolega z działu inwestycji zaniesie projekt do działu architektury i urbanistyki i dostanie pozwolenie na budowę, na warunkach na jakich żaden inwestor prywatny by nie dostał. Ciekawy jest fragment że nie przedstawiono analizy przesłaniania i nasłonecznienia - pomimo że w strefie śródmiejskiej wartości są okrojone o połowę. Ja prze rok dochodziłem się z urzędem który wydał zgodę z naruszeniem przepisów na lokalizację przystanku autobusowego wzdłuż całej mojej działki odcinając mnie od dostępu do drogi publicznej (później nie chciano mi uzgodnić lokalizacji wjazdu z powodu tego przystanku) odkręcanie sprawy zajęło rok i połowicznym sukcesem - mam wjazd dla samochodów dostawczych przez przystanek autobusowy, istne kuriozum niezgodne z rozporządzeniem o wt jakim powinny odpowiadać drogi i ich usytuowanie. Tak że jeżeli urząd sam sobie wydaje decyzje byłbym bardzo ostrożny.
          A ziemia nie jest urzędników i nie jest tak że wszystko musimy zalać betonem i asfaltem, tereny zielone są równie ważne jak wszystko inne. Budynki socjalne to się buduje na peryferiach miast a nie wśród istniejących budynków.
    • warzaw_bike_killerz Niech zapewnia odpowiednia ilosc miejs parkingowyc 27.10.10, 10:27
      Bo inaczej znowu gazeta bedzie miala pozywke w wojnie pieszych z parkingami.
      Niech nie biora limitow maksymalnych obowiazujacych w uchwale, tylko realnych i niech nie sprzedaja mieszkan bez zakupu miejca parkingowego (mozna na nim parkowac rowery i sanki).
      10 pieter, kazdy kupi na wynajem, a potem beda wynajmowac z samochodami i zastawiac trawniki. Maksymalny limit parkingowy nie gwarantuje miejsc dla mieszkancow i ich ewentualnych gosci. Developer musi zaczynac wpisywac budowe wielopoziomowych parkingow w swoj biznesplan.
    • Gość: Ya Gotarda = slumsy IP: *.home.aster.pl 27.10.10, 10:31
      Gotarda i okolice to totalne slumsy, a zabudowa komunalna może tylko jeszcze pogorszyć sytuację.
    • p.s.j Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obok ... 27.10.10, 10:41
      takie protesty są objawem antysemityzmu oraz żerowaniem na developerze przez bandę chciwych, zawistnych ludzi, którzy nie chcą, by Warszawa wyglądała pięknie!

(argumentacja wg linii redaktorów GW i internautów w sprawie budowy pewnego wyzszego niż 10 pięter budynku przy Złotej).
      • Gość: UFO Re: Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obo IP: *.cdma.centertel.pl 27.10.10, 11:51
        I tam. To klasyczne "nie w moim nejberhudzie" :)

Na miejscu miasta odpowiedziałbym くたばっちまえ! albo ciut delikatniej たばれ!

PS. Wierszyk o Szi szi co jadł lwy lepszy niż sprzedawanie morskich muszli na brzegu morza czy siedem pielęgniarek opiekujących się siedmioma chorymi marynarzami - kolekcjonowałem kiedyś takie w różnych językach, a ten, najdoskonalszy, jakoś mi umknął ;)
        • p.s.j Re: Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obo 27.10.10, 14:39
          ja akurat Shi shi znam dzięki zainteresowaniu i nauce tego konkretnego języka :) a inne podane przez ciebie są mi obce. Może jakiś trop do podrzucenia w google?
          • Gość: UFO Re: Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obo IP: 178.56.150.* 27.10.10, 16:01
            She sells sea shells on the sea shore.
            A to niżej to po szwedzku:
            Sju sjuksköterskor skötte sju sjuka sjömän på sjukhuset.
            I ładniejsza wersja z 77 pielegniarkami i jeszcze bardziej zesiuksowanymi marynarzami.
            Sjuttiosju sköna sjuksköterskor skötte sju sjösjuka sjömän på skeppet i Shanghai.
            Wymawia się to świszcząc jak dziecko udające strzelanie "z lasera"...
            Coś w stylu: "śjutijuśju śjena śjykśjeteśkar śjete śju śjeśjyka śjemen po śjepet i śjanhai".
            Mogłem coś pochrzaniś, bo za duśo tego "śj" :)
            W warstwie dźwiękowej całkiem nawet podobne do ciągu "shi". Do tego w szwedzkim jest też dość specyficzny "dodatkowy" akcent.
            A to, co napisałem znakami - to brzydkie odzywki po japońsku :)
            • p.s.j Re: Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obo 28.10.10, 09:58
              pierwsze (she sells) to raczej takie gramatyczne ćwiczonko na poprawną dykcję (wyraźne rozróżnianie w mowie różnych głosek, jak "szedł Sasza szosą, i cóż, że ze Szwecji".

chińska historyjka o Shi xianshang jest o tyle odmienna, iż jest (z podanych przez ciebie przykładów) jedynym tekstem posługującym się cały czas homonimem, a w zasadzie jedną głoską (OK, w różnych tonach) do stworzenia nonsensownej, ale językowo poprawnej i zamkniętej historii.

dla tych, którzy już w ogóle nie wiedzą, o co kaman, pl.wikipedia.org/wiki/O_Shi_Shi,_kt%C3%B3ry_jada%C5%82_lwy
    • Gość: aga Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obok ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.10, 10:54
      to jest miasto, tu się buduje!!!! tak naprawdę jest tam sporo miejsca na blok....należało się spodziewać ze coś tam postawia.
      • Gość: Arcelor Re: Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obo IP: *.chello.pl 28.10.10, 07:06
        A naiwni ludzie sądzili, że kogoś interesuje czy im się dobrze mieszka. Jest miejsce to stawia się bloki dosłownie wszędzie a potem szok, że rozwija się patologia i już jest okazja, żeby wyprowadzić kolejne pieniądze w imię walki z wykluczeniem społecznym i agresją. Tak to się kręci.
    • Gość: hans Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obok ... IP: *.centertel.pl 27.10.10, 10:56
      powinny być wyłącznie domy jednorodzinne z ogrodem ( ewentualnie szeregowce z ogrodami ) wtedy nie byłoby problemu z parkowaniem i posiadaniem terenu zielonego bo każdy miałby swoje ogrodzone przy domu.
    • Gość: tolerancja Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obok ... IP: 188.33.80.* 27.10.10, 11:06
      Jestem za budową budynku przy Gotarda,mże wkomponuje on coś ładnego w te ponure blokowisko.Protestują tu ludzie po 70roku(nie lubią chyba zmian na lepsze).Lepszy blok nowoczesny na miejscu gdzie tylko menele przesiadują nocami i urządzają libacje.
      • Gość: do roboty! komunalne mieszkania na mokotowie? kot to wymyslil IP: *.chello.pl 27.10.10, 11:26
        ja tez chcę ZA DARMOCHĘ mieszkanie od miasta na MOKOTOWIE! a nie kredyt 40 lat i klitka a białołęce...
        • Gość: nic Re: komunalne mieszkania na mokotowie? kot to wym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 19:37
          To rzuć robote, zacznij naduzywać, itp- wiem co mówie i nie oburzajcie sie, bo 70 % lokali komunalnych dostaja ludzie, którzy siedza, nie dokształacaje i mają zasadę, że im sie należy...
      • Gość: Arcelor Re: Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obo IP: *.chello.pl 28.10.10, 07:27
        I sądzisz, że jak postawią nowy budynek, to zniknie problem patologii a menele rozpłyną się w powietrzu ?
        • Gość: Glonojad Re: Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obo IP: *.146.133.34.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.10.10, 08:12
          Nie rozpłyną się, tylko będą imprezować w swoich nowych, komunalnych mieszkaniach ;)
          • Gość: Arcelor Re: Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obo IP: *.chello.pl 28.10.10, 09:06
            coś w tym jest :)
          • Gość: kicia Re: Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obo IP: *.aster.pl 28.10.10, 09:39
            Spoko ! takiego nowiuśkiego komunalnego nie dostanie menel
      • Gość: stach Re: Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obo IP: *.chello.pl 29.10.10, 19:46
        Sluszna uwaga, akurat meneli z nowego bloku przybedzie :)))
        • Gość: gość Re: Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obo IP: 94.75.121.* 29.10.10, 23:38
          spoko menel nie dostanie takiego mieszkania !!!
    • kapitan.kirk Ale głupi ten burmistrz 27.10.10, 11:58
      Przecież wystarczyłoby, gdyby zlecił zaprojektowanie tego bloku p. Danielowi Liebeskindowi - a z miejsca w Stołecznej, zamiast tego artykułu śledczego, pojawił by się pean na temat wyrastania na osiedlu strzelistego nowoczesnego piękna, wbrew bezinteresownej wrogości grupki antysemickich pieniaczy z obskurnego blokowiska obok ;-)
      Pzdr
    • Gość: Nellon Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obok ... IP: 217.153.149.* 27.10.10, 12:26
      tu chca budowac blok wsrod blokow, a w Wawrze przy ul. Palmowej postawili bloki wsrod zabudowy jednorodzinnej niezgodnie z prawem i tez nikt sie tym nie interesuje.

Wladze interesuja tylko stolki, a nie mieszkancy.

powiedzcie im "nie!!!" 21.11.2010
    • Gość: ahajasne Re: Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obo IP: *.chello.pl 27.10.10, 12:35
      Szkoda, że gazeta nie opisze wielu innych sytuacji, kiedy to deweloper odzyskuje ziemie w Warszawie, w Śródmieściu, na Mokotowie, i wpycha się z takim dziesięciopiętrowym kolosem pomiędzy niskie, przed lub tuż powojenne kamienice! Też zabiera światło, place zabaw, boiska i miejsca parkingowe, wycina dziesiątki, a nawet setki starodrzewia. Cóż z tego, że teren objęty jest ochroną konserwatora zabytków. A takich sytuacji jest w Warszawie wiele, szczególnie tam, gdzie nie ma jeszcze planu zagospodarowania przestrzennego i panuje totalna samowola. Miasto wydaje pozwolenia na budowę, bo jest "przyjazne inwestorom". Szkoda, że nie jest przyjazne "starym" mieszkańcom Warszawy. Może niech płacą odszkodowania osobom, których mieszkania w wyniku wyobraźni miejskiego architekta straciły na wartości? Dzielnica, która na osiedlu z wielkiej płyty chce zbudować mieszkania komunalne to przy tym nic. Nie rozumiem Cię, gazeto. Wszak miasto to też właściciel i inwestor w tym przypadku. Trochę konsekwencji.
      • Gość: mokotów komunalne POZA mokotowem ! IP: *.chello.pl 27.10.10, 19:37
        mówimy NIE mieszkaniom komunalnym w centrum , na mokotowie, wilanowie ursynowie! Komunalne budujcie na obrzezach miasta!- przecież w mieszkaniach m=komunalnych i tak mieszkają ci których praca hańbi... tv i zasilek dla bezrobotnych mozna miec tez na białołęce...
        • Gość: Glonojad Re: komunalne POZA mokotowem ! IP: *.146.133.34.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.10.10, 08:17
          Wilanów i Ursynów to jak najbardziej obrzeża miasta.
    • Gość: pablo Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obok ... IP: *.imgw.pl 27.10.10, 14:09
      A plan zagospodarowania to sam się zrobił? Czy jak?
    • Gość: tomi_78 A co to jest koleja po mieszkania komunalne na Mok IP: *.chello.pl 27.10.10, 14:44
      A co to jest koleja po mieszkania komunalne na Mokotowie? Mokotów to jedna z najdroższych dzielnic w Wawie, a co za tym idzie w Polsce. Czemu budje się tam mieszkania komunalne a ludzie biorą kredyty na 30 lat na mieszkania na Białołęce?
      Mieszkania komunalne, proszę bardzo, w Markach, Gołąbkach, Falenicy. W jakiej normalnej stolicy buduje się mieszkania komunalne niemalże w Centrum, gdzie grunt jest najdroższy? Przecież to marnotrawstwo publicznych pieniędzy. Gdzie jest prokurator?
      • Gość: ciekawy_świata Re: A co to jest koleja po mieszkania komunalne n IP: 193.104.164.* 27.10.10, 15:45
        "komuna"lnie magistrat dostanie czyli ziomki i pociotki...

a tak swoja droga na miejscu mieszkancow odszukalbym projektanta tego osiedla i zobaczyl czy od strony praw autorskich jakos tej budowy nie mozna zablokowac... bo to nie jest tak ze te bloki sobie wykielkowaly i urosly do 10 pietra tylko ktos to osiedle ZAPROJEKTOWAL... ciekawe czy byl tam blok przewidziany i czy nie narusza to calosci jako konceptu arch.

do pasji zaczyna mnie doprowadzac czytanie arykulow o tzw "dogeszczaniu"... zwlaszcza osiedli zaprojektowanych w latach 70/80 czyli takich gdzie scisnieto masy ludzi w blokach, ale zostawiono im przestrzenie do zycia "na zewnatrz" - skwery, duze podworka, bloki w formie podkow tak aby swiatlo wpadalo itd.itd... to ze jest kawal wolnego miejsca nie oznacza bowiem ze zdefinicji trzeba tam blok wpier*lac.

to samo na bielanach po tym jak metro powstalo... buduja bloczydla ludziom na podworkach i standardowo niby rowne wysokosca, ale jeszcze nadbudowka dokladaja ktora jako pietro "w projekcie" sie nie liczy... tak wiec niby nie odrozniaja sie od okolicznych ale zawsze wyzsze... polski syf.

tylko czekam az jakis madrala wpadnie na pomysl dogeszczenia centrum i zabudowania tzw studni w kamienicach... a milosnikow dogeszczonego stylu zycia zapraszam na bialoleke na osiedla jwc... tutaj podworka i zieleni tyle co wzdluz chodnika na parking no ale mozna z balkonu ogladac tv u sasiada na przeciwko.
    • mamas-online Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obok ... 27.10.10, 15:29
      TERE-FERE!!!! PROTEST STEROWANY JEST PRZEZ JEDNEGO Z MIESZKAŃCÓW, KTÓREMU BUDOWA NOWEGO BLOKU ZABIERA INTERES ŻYCIA CZYLI NIELEGALNIE POSTAWIONA POD NASZYMI OKNAMI KWIACIARNIE.
      WŁAŚCICIEL KWIACIARNI BIEGA PO BLOKU Z CORAZ TO NOWYMI UCHWAŁAMI, UWIJA SIĘ, JAK W UKROPIE, ABY ZA NASZE PIENIĄDZE WYNAJĄĆ PRAWNIKÓW I RZECZOZNAWCÓW... DOPRAWDY NIE WIDZIAŁAM GO NIGDY TAK AKTYWNEGO, JAK TERAZ! JEST CZŁONKIEM ZARZĄDU WSPÓLNOTY UL. GOTARDA 8 I DO TEJ PORY NIE POMYŚLAŁ NAWET O JEDNEJ ŁAWCE DLA STARUSZKÓW ALBO HUŚTAWCE DLA DZIECI, A TERAZ STRASZY WSZYSTKICH BULDOŻERAMI POD OKNEM I "KRADZIEŻĄ" MIEJSC RELAKSACJI. JEŚLI NIE WIESZ O CO CHODZI TO NA PEWNO CHODZI O... PIENIĄDZE.
      • Gość: CZŁOWIEK Re: Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obo IP: *.aster.pl 27.10.10, 16:08
        O TO CHODZI, BRAVO !!!
      • Gość: tolerancja Re: Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obo IP: 46.112.61.* 27.10.10, 17:05
        LOOOOOOOOOOOOL TO PRAWDA
        AKTYWNY DO BÓLU A JEGO PODWŁADNI TO STARUSZKOWIE PO 70ROKU ŻYCIA NE MAJĄCY INTERNETU I ,ŚLEPO WIERZACY W DOBRO PANA KWIACIARZA.KOMU PRZESZKADZA BUDOWA TAKIEGO BUDYNKU? LEPIEJ PATRZEC NA MENELI PIJACYCH NOCAMI ALKOHOL NA TYM PLACU I NARKOMANÓW OCZEKUJACYCH NA DEALERA.WWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
      • Gość: gość Re: Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obo IP: *.aster.pl 28.10.10, 16:21
        Brawo mamas !!! Tym wpisem zrobiłeś/łaś kawał dobrej roboty, myślę a nawet jestem pewna, że wielu młodszych mieszkańców myśli tak samo jak Ty, ale nie mają siły przebicia przez tą "betonową ścianę" garstki mieszkańców ślepo popierających Zarząd i Zarządcę - "najlepszego" na Mokotowie. TAK TRZYMAJ !!!
      • Gość: ja Re: Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obo IP: *.12-2.cable.virginmedia.com 28.10.10, 19:21
        Nie wiesz - nie plotkuj. Ławki i placyk zabaw były i zostały zlikwidowane przez urzędników. O ponowne zainstalowanie ławek i zadbane miejsca relaksu wspólnota prosiła od dawna, a że teren dzielnicy więc urzędnicy mówili "nie". O tereny zielone wspólnota dbała w takim stopniu jak mogła na nie swoim terenie. Najłatwiej jest krytykować i rozsiewać nieprawdziwe informacje, zwłaszcza, ze protestuje wielu lokatorów a nie jeden. Jak masz tyle do powiedzenia to się włacz do protestu albo podaj racjonalne argumenty, dlaczego to świetny pomysł wybudowac blok 8,5 m od okien innego bloku, a parkingi na podwórku i trawnikach, zablokowac i tak już zablokowaną ulicę itd. zapraszam do rzeczowej dyskusji
        • Gość: gość Re: Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obo IP: *.aster.pl 28.10.10, 19:42
          Czy ty nic nie kumasz ? komu tu najbardziej zależy na tym skrawku? przecież ci staruszkowie doskonale się relaksują w parku przy szkole na Bokserskiej, a ten skrawek ziemi nie będzie wiecznym eldorado dla kwiaciarza, już dawno mu się skończyła umowa dzierżawy!
          • Gość: ja Re: Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obo IP: *.12-2.cable.virginmedia.com 28.10.10, 20:14
            relaksują na skwerku? a czy oni o tym wiedzą? bo staruszkowie twierdzą, ze siadają na krzeslkach na trawnikach, gdzie teraz ma być parking. i skąd takie dokładne informacje o umowie kwiaciarza? jesteś z urzędu czy z konkurencji?
            • Gość: ktoś Re: Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obo IP: 94.75.121.* 29.10.10, 23:54
              zadajesz bardzo naiwne pytania: z urzędu z konkurencji? byłaś tu latem ? widziałaś te trawniki - klepiska, gdzie siadają te plocicuchy?
    • Gość: gość-evita Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obok ... IP: *.aster.pl 27.10.10, 17:20
      Patrząc na foto to "bardzo liczna grupa protestujących" widzących tylko swój problem.

A ja jestem mamą maluszka i wiem że w tym bloku ma być żłobek i
      PROTESTUJE PRZECIW PROTESTOWI TEJ GRUPKI LUDZI!
      W Wawie brakuje żłobków!
      • Gość: misia Re: Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obo IP: *.aster.pl 27.10.10, 21:48
        ci protestujący obrońcy na zdjęciu wyglądają jak rodzina Adamsów
        • Gość: ;-) Re: Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obo IP: *.aster.pl 28.10.10, 01:06
          no rzeczywiście tak jeszcze troche zmrużyć oczy ... i The Addams Family :):):)
          Tekst linka
      • Gość: Arcelor Re: Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obo IP: *.chello.pl 28.10.10, 06:57
        Liczna, zebrali 300 podpisów wśród lokatorów. To jest mało jak na dwa budynki ???
        Sama Pani pisze "widzących tylko swój problem" a robi to samo.
        • Gość: gość Re: Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obo IP: *.aster.pl 28.10.10, 09:42
          takich budynków 10-cio piętrowych jest w tym miejscu 4 sztuki
      • Gość: ja u siebie IP: *.12-2.cable.virginmedia.com 28.10.10, 19:22
        to poproś o wybudowanie u siebie na podwórku. Razem z 10-piętrowym blokiem
      • Gość: JA Re: Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obo IP: 94.75.121.* 29.10.10, 23:48
        Nie jesteś jedyną matką maluszka, która czeka na żłobek w tej okolicy
    • Gość: Asia Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obok ... IP: 94.75.121.* 27.10.10, 19:37
      Przecież własnośc to rzecz święta. Mają swój blok i działkę koło bloku. Tyle sie im należy i kropka. Co to za dyskusja. Ja też chcę kawałek ziemi koło mojego bloku, ale nie dostanę bo musiałabym za niego zapłacić. Niech się złożą i kupią, bedzie ich.
      • Gość: misia Re: Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obo IP: *.aster.pl 27.10.10, 21:39
        podzielam twoje zdanie, przecież oni wszyscy mają komunalne mieszkania wykupione za grosze od gminy a teraz nie pozwalają budować komunalnego bloku. Mało tego ci protestujący obrońcy naopowiadali tym staruszkom że do parkingu podziemnego nowo budowanego bloku będzie kopany tunel i boją się że zawali się ich blok

• Gość: ??? Re: Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obo IP: *.12-2.cable.virginmedia.com 28.10.10, 22:20
          skąd wiesz że to były mieszkania komunalne? i co opowiadali staruszkom? boją się bo to sa stare bloki z wielkiej plyty i moze maja racje?
        • Gość: tamta Re: Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obo IP: 217.153.87.* 28.07.11, 14:01
          Nie generalizuj. Ja osobiście KUPIŁAM mieszkanie w bloku obok 3 lata temu. Nic od nikogo nie dostałam, musiałam się zapożyczyć w banku na 30 lat.
          Jak ustalano plan zagospodarowania, to mówiono o bloku 4-piętrowym, na 40 mieszkań. Trochę kombinactwo wg mnie. A przeciwko samej budowie nic nie mam, przynajmniej zniknął monopol 24 h wraz z wiecznymi klientami.
    • Gość: kizia Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obok ... IP: *.aster.pl 27.10.10, 22:04
      CZEMU PANI NIE ZAPYTAŁA O ZDANIE DRUGIEJ STRONY KONFLIKTU, PANI ARTYKUŁ JEST TENDENCYJNY, TAK JAK ZAWSZE W TAKICH SPRAWACH SĄ ZWOLENNICY I PRZECIWNICY, TYCH KILKA OSÓB NA ZDJĘCIU TO NIE WIĘKSZOŚĆ MIESZKAŃCÓW , W TYM BLOKU MIESZKA OKOŁO 500 OSÓB, WOKÓŁ JEST TYLE BLOKÓW W KAŻDYM INNA WSPÓLNOTA MIESZKANIOWA I JAKOŚ NIKOMU NIE PRZESZKADZA, DLACZEGO NIE WALCZYLI Z WŁADZAMI GMINY WCZEŚNIEJ OBUDZILI SIĘ DOPIERO TERAZ ??????
    • rita.1 Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obok ... 28.10.10, 09:16
      Trzeba było wykupić sobie i podwórko, a nie tylko niewielki pasek ziemi pod budynkiem.
    • Gość: urzedas Cała Prawda o tej inwestycji - tylko tyle!!! IP: 194.8.66.* 28.10.10, 16:40
      Prawda jest taka, że obowiązuje tam plan miejscowy z 2009 r, którego mieszkańcy jakoś nie opretestowali!!! i który przewiduje tam taki budynek, poza tym wszyccy zyskaja żłobek, nowy parking podziemny i naziemny (z którego będą mogli korzystać wszyscy) i zagospodarowanie terenu także pomiędzy gotarda 8 i 10 wraz z monitoringiem na koszt miasta!
      Wspólnota z Got. 10 od razu to załapała i wywalczyła sobie zieleniec pod oknami, a tych kilka osób z Got. 8 (wcale nie reprezentują wszytkich!) tylko liberum veto!!!
      • Gość: ja Re:to nie prawda !!! IP: *.12-2.cable.virginmedia.com 28.10.10, 19:34
        jeśli prawda to pisz prawdę.
        Pod protestami podpisali się prawie!! wszyscy mieszkańcy bloku (a nie kilka osób), a także wielu mieszkańców z okolicznych bloków, którzy właśnie ZAŁAPALI co im szykują urzędnicy.
        Gotarda 10 nie będzie miała żadnego zieleńca, bo nie jest zaplanowany.
        Parking i garaż, jak wynika z dokumentacji urzędowej, jest do dyspozycji TYLKO mieszkańców nowego bloku.
        O monitoringu nigdy nikt nie słyszał w planach urzędów
        • Gość: xxl oficjalne plany sa inne!!! IP: 194.8.66.* 29.10.10, 09:40
          W oficjalnych planach jest zieleniec i monitoring!!! i to dzięki staraniom wspólnoty z Gotarda 10 a parking bedzie do dyspozycji Wszystkich chętnych!!!!, bo mieszkań komunalnych nie przydziela się z garazami-takie są przepisy - do pozwolenia na budowę musi być ich więcej niż nowych mieszkań, a pożniej będą wynajmowane w otwartym konkursie dla wszytkich chetnych, a parking od strony Gotarda 8 będzie dostepny bezpłatnie dla kazdego!!!
          • Gość: ja nie kłam bo to nieładnie IP: *.12-2.cable.virginmedia.com 29.10.10, 16:49
            widac jesteś źle poinformowany/a!! dowiedz się dokładnie, a później pisz. Plany są do wglądu w urzędzie, oficjalne stanowisko urzędu w sprawie parkingóew równie jest znane ( jest w dokumentacji). Skoro jesteś tak dobrze poinformowany to ilez tych miejsc parkingowych jest zaplanowanych? bo mieszkań w nowym bloku ma być 120. I z ciekawości pytam, bo plany znam - gdzie ma być ten zieleniec?
          • Gość: ja Re: oficjalne plany sa inne!!! IP: *.12-2.cable.virginmedia.com 29.10.10, 16:53
            i jeszcze jedno - piszesz cały czas nieprawdę - przeczytaj przepisy dotyczące nowych budynków i konieczności zapewnienia miejsc parkingowych. A Gotarda 10 to zupełnie inna sprawa - bo dziwnie nagle od kilku miesięcy ta wspólnota, a może tylko jej przewodnicząca, zmieniła zdanie - przedtem była motorem wszystkich protestów przeciw budowie czegokolwiek na taj działce. Ciekawe skąd taka nagła zmiana poglądów? czyżby jakiś interes w tym był??
      • Gość: Basia Re: Cała Prawda o tej inwestycji - tylko tyle!!! IP: *.chello.pl 29.10.10, 20:10
        Mieszkancy nie oprotestowali planu bo o nim nie wiedzieli!! Sprawa wyszla przypadkiem w lecie tego roku. Garazy podziemnych ma nie byc bo teren bagnisty. A miejsc parkingowych ok 80. Zapraszam do odwiedzenia naszej okolicy wieczorem. Najlepiej podjedz samochodem i kraz po okolicy szukajac miejsca. Tylko uwazaj bo SM lubi tu krażyc A Redaktorka sfotografowala kilka osob ktore akurat byly w okolicy, w godzinach przedpoludniowych. Wiekszosc z nas o tej porze pracuje.
        • Gość: gość Re: Cała Prawda o tej inwestycji - tylko tyle!!! IP: 94.75.121.* 29.10.10, 23:44
          Basiu mało wiesz ! dlaczego nie sfotografował się główny pomysłodawca tego całego zamieszania?
          stał obok redaktorki, ale na tyle jest cwany, żeby przypadkiem ktoś go nie rozpoznał np. w gminie czy innym urzędzie !!!
          • Gość: ja po raz kolejny nieprawda !!! IP: *.12-2.cable.virginmedia.com 30.10.10, 10:58
            po raz kolejny proszę - "nie posługuj się kłamstwem' jak mówią politycy:)) otóż pomysłodawca całego zamieszania jest na tym zdjęciu:))) a Ty z jakiegoś powodu cały czas wprowadzasz ludzi na forum w błąd. Oj nieładnie, nieładnie. Widać masz jakiś cel w tym, ale jaki? Tylko rozsiewanie plotek? prywatna niechęć do jakiejś osoby? czy coś więcej? Chcesz podyskutować o tym jak naprawdę wygląda ta inwestycja i czemu ludzie protestują, czy tylko podjudzasz?
            • Gość: oni Re: po raz kolejny nieprawda !!! IP: *.aster.pl 31.10.10, 00:17
              przestań już pisać lepiej wczytaj się we wszystkie posty a zrozumiesz o co tak naprawdę chodzi, już ktoś napisał jak nie wiadomo o co chodzi to o pieniądze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              Każdy by chciał mieć własny interes na tak drogim kawałku ziemi na Mokotowie i płacić marne grosze za dzierżawę, a tak reasumując to nie wiem o co ci chodzi, co i komu chcesz udowodnić tym swoim działaniem, a może i ty masz z tego całkiem niezłą kasę???????????????????????????????
              przecież i tak nikt z tych broniących krzyża nie czyta ługująych twoich wypocin, ponieważ ONI nie posługują się internetem........................... hihi haha hihi haha hihi haha......................................
              hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhah
              • Gość: ja Re: po raz kolejny nieprawda !!! IP: *.12-2.cable.virginmedia.com 31.10.10, 12:18
                czyli podjudzasz. A ponieważ ja nie mam zwyczaju wdawać się w pyskówki, więc kończę "dyskusję" z Tobą
          • Gość: ja Re: Cała Prawda o tej inwestycji - tylko tyle!!! IP: *.12-2.cable.virginmedia.com 30.10.10, 11:01
            aaaaaaa i jeszcze jedno - jak było robione zdjęcie Pani Redaktor jeszcze nie było - dojechała później:)))) to chyba nie stał obok niej, żeby go nie było widać na zdjęciu?:)))
    • Gość: hawk do wszystkich IP: *.12-2.cable.virginmedia.com 28.10.10, 22:16
      zastanówcie się, czy gdyby to kilka metrów od Waszych okien chcieli wybudować blok, a na trawniku parking też bylibyście tacy wyrozumiali? i nie protestowalibyście? czy tylko kiedy dotyczy to innych takie oceny przychodzą łatwo? A gdzieś była krytyka kwiaciarza - to dziwne, że człowiek walczy o swoje miejsce pracy i źródło dochodu? normalnie to każdy by machnął ręką i poszedł na bezrobocie?
      odrobina empatii polecana wszystkim forumowiczom
      pozdrawiam
    • Gość: Stary Pingwin Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obok ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.10, 10:12
      Z historii wiadomo że Gotarda 10 to kwaterunek dla slumsów z Bródna ( rozbieranych pod nowe osiedle ) , 10% mieszkańców z Mokotowa . Gotarda 8 dla równowagi to blok milicyjno - wojskowy .
    • Gość: Stary Pingwin Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obok ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.10, 10:19
      Mokotów miał stawiać budynek komunalny na terenie po Ceramice , ale sprzedal deweloperowi .
      • Gość: ja Re: Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obo IP: *.12-2.cable.virginmedia.com 31.10.10, 12:16
        to również jest jednym z przedmiotów dyskusji mieszkańców z burmistrzami i radnymi - Mokotów przoduje w Warszawie w sprzedaży gruntów inwestorom prywatnym, a twierdzą, że nie ma wcale gruntów pod budownictwo komunalne i pozostały tylko podwórka i dogęszczanie zabudowy. Zresztą dotyczy to nie tylko Mokotowa i Gotarda - wystarczy poczytać posty po różnymi artykułami z innych dzielnic. Wszędzie jest tak samo. I trudno zrozumieć czemu tak jest, ale tak jest. I chyba potrzeba jekiejś wielkiej awantury ogólnowarszawskiej, żeby urzędnicy w końcu przestali tak bez sensu budować. Protesty dotyczące pojedynczych budów jak widać nic nie dają.
    • Gość: tyu Re: Chcą postawić dziesięciopiętrowy blok tuż obo IP: 185.135.2.* 01.09.21, 18:24
      Gotarda 10 to slumsy komunałka z karaluchami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka