Dodaj do ulubionych

Ziomkowie szturmują Warszawę

• Gość: Wojtek Re: Ziomkowie szturmują Warszawę IP: *.acn.waw.pl 14.04.04, 11:34
      Chcialbym obalic tutaj pare mitow, ktore pojawily sie w tym artykule:

PRZYJEZDNI ZABIERAJA PRACE WARSZAWIAKOM: Do Warszawy przeprowadzilem sie piec
      lat temu z Wroclawia. Nie zabralem zadnemy Warszawiakowi pracy, bo moj przyszly
      pracodawca chcial tylko ze mna pracowac, niestety zaden Warszawiak nie spelnial
      jego kwalifikacji.

PRZYJEZDNI ZANIZAJA PENSJE: sprzedalem sie drogo, napewno nie zanizylem nikomu
      pensji, a wiem, niektorzy na podobnych stanowiskach w tej firmie mieli gorsze
      warunki wynagrodzenia

PRZYJEZDNI MIMO ZE MIESZKAJA W W-WIE TO WCIAZ DUSZA SA TAM SKAD PRZYJECHALI:
      Moze jestem w mniejszosci, ale lubie to miasto, mimo calego zestawu jego wad.
      Musze jednak przyznac, ze ma zalety, ktore mnie przekonaly do Warszawy.
      Zalozylem tu rodzine, i tutaj buduje dom, tutaj chce pozostac. Jednak co
      najbardziej mnie wkurza to arogancja i buta pewnej czesci "prawdziwych
      Warszawiakow".

NO I W ZWIAZKU Z TYM SLOWO DLA "PRAWDZIWYCH WARSZAWIAKOW": Koledzy i kolezanki.
      Obnizcie nieco swoje loty, nie jestescie jedynymi i prawdziwymi miszkancami
      najpiekniejszej europejskiej metropoli. Sporo sluzbowo podruzoje po Europie Wsch
      jak i Polsce, i musze stwierdzic, ze Warszawa jako miasto, osrodek klutury,
      architektonicznie jak i centrum biznesu blado wypada przy Pradze, Budapeszcie,
      Wroclawiu, Poznaniu czy Bratyslawie (tutaj niestety architektonicznie Bratyslawa
      bardzo przegrywa). Troche pokory!
    • klaryska komentarz z daleka 14.04.04, 13:39
      po pierwsze czy naprawde ludzie musza sie wciskac do pociagu to p. PKP nic nie
      robi. .
      Po drugie co to znaczy ze ktos uzywa ulice w W-wie a samochod ma zarejestrowany
      w malej dziurze.
      po trzecie przy takiej migracji powinno sie uregulowac meldunek osob. Opieka
      zdrowotna, podatki, gdzie to wszystko w tym burdelu ginie
      po czwarte dzieki fantastycznej ustawie o wynajmowaniu mieszkan nikt normalny
      nie podpisze umowy o wynajem w ten sposob - miato ?panstwo? traci duze
      pieniadze ktore mogloby uzyskac z podatkow.
      po piate mam znajome i znajomych z poza W-wy glownei w kierunku granicy
      wschodniej sa b. ambitnie i pna sie.
    • Gość: Szczera Re: Ziomkowie szturmują Warszawę IP: 157.25.31.* 14.04.04, 13:45
      POPIERAM!!!!
    • Gość: dorotka Re: Ziomkowie szturmują Warszawę IP: *.vailresorts.com 15.04.04, 01:19
      Ludzie, zastanowcie sie o czym wy w ogole piszecie (myslicie?). Czy wy nie
      widzicie nieszczesni Polacy, ze jedziecie na tym samym wozku bez wzgledu na
      miejsce zamieszkania? To nie ma znaczenia czy Warszawa, czy Kielce, czy Ustka.
      Polacy jak zawsze od wiekow byli i sa glupi a inne narody maja szacunek do
      siebie i dlatego zawsze, dopoki nie zmadrzejecie, bedzie w Polsce tak jak jest.
      Czy to tak trudno zauwazyc? Jestescie jednym krajem, jednym narodem, powinien
      laczyc was wspolny interes, wspolne dazenie w tym samym kierunku, aby wszystkim
      na tej polskiej ziemi bylo lepiej. Aby bylo dobrze. Nie marnujcie czasu i
      energii na jalowosc. Wszyscy jestescie POLAKAMI.
    • elwin2 CENTRUM tylko dla ludzi z centrum 15.04.04, 08:27
      a wiocha z mokotowa, ochoty, ursynowa, zoliboza, pragi, won do siebie. nie
      zabierajcie nam pracy. pracujcie u siebie w swoich dzielnicach. nie chcemy was
      w centrum!!!
    • Gość: Psylon Re: Ziomkowie szturmują Warszawę IP: *.prawo.uni.wroc.pl 15.04.04, 15:31
      Ksenofobi WON! Szczery ale burak z Ciebie.
    • Gość: Krystyna Re: Ziomkowie szturmują Warszawę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 09:50
      Niestety nie mam dobrych doswiadczen z przyjezdnymi, pracujac w duzej firmnie
      ktora nie hoduje kurczakow - zeknelam sie z plaga przyjezdnych z mazurski wsi i
      innych pieknych miejsc w Polsce...
      moje wrazenia- z malymi wyjatkami to wyjadacze zdolni do zrobienia wszystkiego
      za "warszawskie wynagrodzenie", dla nich ta warszawa to jak NY brrrrrrrr...
      knuja, dupowlaza szefostwu, dostaja sraczki jak ich sytuacja staje sie niepewna
      P R Z Y J E Z D N I W O N !!!
      Szczegolne pozdrowienia dla Agnieszki M. z Gdyni
      • tolerancyjny Re: Ziomkowie szturmują Warszawę 16.04.04, 13:06
        Gość portalu: Krystyna napisał(a):

> Niestety nie mam dobrych doswiadczen z przyjezdnymi, pracujac w duzej firmnie
        > ktora nie hoduje kurczakow - zeknelam sie z plaga przyjezdnych z mazurski wsi
        i
        >
        > innych pieknych miejsc w Polsce...
        > moje wrazenia- z malymi wyjatkami to wyjadacze zdolni do zrobienia
        wszystkiego
        > za "warszawskie wynagrodzenie", dla nich ta warszawa to jak NY brrrrrrrr...
        > knuja, dupowlaza szefostwu, dostaja sraczki jak ich sytuacja staje sie
        niepewna
        > P R Z Y J E Z D N I W O N !!!
        > Szczegolne pozdrowienia dla Agnieszki M. z Gdyni

Piszesz tu o tych wsiokach w Warszawie, że są dupowłazami,
        a jak wyjadą za granice to zmieniają się na dupodajków
    • tripper Re: Ziomkowie szturmują Warszawę 16.04.04, 13:02
      niech naplywowi naplywaja, tylko BLAGAM, niech nie robia z Warszawy wsi. popatrzcie na
      warszaffskie salony - przyjezdni chca byc bardziej warszawscy od warszawiakow, co jest
      ZALOSNE

aha, i fakt jest faktem, ze w niektorych sytuacjach przyjezdni nakrecaja wyscig szczurow. byc
      moze sa bardziej pracowici, bo wiedza, ze gdy nie wyjdzie im w Warszawie, beda musieli
      wracac do Zyrardowa, Lublina albo Bialegostoku, ale idzie za tym tez bezwzglednosc i brak
      skrupulow w podkladaniu swin

jeszcze raz - nie mam nic przeciwko przyjezdnym, dopoki graja fair i nie robia z tego miasta
      posmiewiska dla niego samego...
      • tolerancyjny Re: Ziomkowie szturmują Warszawę 16.04.04, 13:09
        tripper napisał:

> niech naplywowi naplywaja, tylko BLAGAM, niech nie robia z Warszawy wsi.
        popatr
        > zcie na
        > warszaffskie salony - przyjezdni chca byc bardziej warszawscy od
        warszawiakow,
        > co jest
        > ZALOSNE
        >
        > aha, i fakt jest faktem, ze w niektorych sytuacjach przyjezdni nakrecaja
        wyscig
        > szczurow. byc
        > moze sa bardziej pracowici, bo wiedza, ze gdy nie wyjdzie im w Warszawie,
        beda
        > musieli
        > wracac do Zyrardowa, Lublina albo Bialegostoku, ale idzie za tym tez
        bezwzgledn
        > osc i brak
        > skrupulow w podkladaniu swin
        >
        > jeszcze raz - nie mam nic przeciwko przyjezdnym, dopoki graja fair i nie
        robia
        > z tego miasta
        > posmiewiska dla niego samego...

i dlatego jedno co rozumieć zaczynają to - WON Z WARSZAWY !!!
    • Gość: morrigan Re: Ziomkowie szturmują Warszawę IP: 193.23.63.* 16.04.04, 13:39
      A KTO TO JEST WARSZAWIAK? Czy wystarczy sie tu urodzic, czy jeszcze trzeba
      pomieszkac, czy rodzice tez musza sie tu urodzic, a moze dziadkowie, a moze
      tylko trzeba kupis mieszkanie i sie zameldowac? A Pan Szczery to z dziada
      pradziada w Warszawie rozumiem? OD Warsa i Sawy bezposrednio?
      • Gość: tolerancyjny Re: Ziomkowie szturmują Warszawę IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.04, 14:38
        Gość portalu: morrigan napisał(a):

> A KTO TO JEST WARSZAWIAK? Czy wystarczy sie tu urodzic, czy jeszcze trzeba
        > pomieszkac, czy rodzice tez musza sie tu urodzic, a moze dziadkowie, a moze
        > tylko trzeba kupis mieszkanie i sie zameldowac? A Pan Szczery to z dziada
        > pradziada w Warszawie rozumiem? OD Warsa i Sawy bezposrednio?

powoli zaczynasz czuć swój brud
    • Gość: tolerancyjny Re:jeszcze setke o ziomkach i zrównamy z psimi kup IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.04, 17:48
      Temat wart tematu!!!
    • Gość: ziomek z zakopca Re: Ziomkowie szturmują Warszawę IP: *.88net.trzepak.pl 16.04.04, 18:32
      nie mogę..
    • Gość: vogel Re: Ziomkowie szturmują Warszawę IP: *.stanet.pl / *.kki.krakow.pl 16.04.04, 21:59
      Warszawa przybudówką kulturalnego Krakowa!
    • abdon Re: Ziomkowie szturmują Warszawę 17.04.04, 12:47
      W latach 50-ych byłem świadkiem, jak w autobusie pewien mężczyzna pytał, gdzie
      ma wysiąść, aby dostać się na określoną ulicę i dodał, że jest z Gdańska i
      dlatego w Warszawie jest obcy. Na to jeden człowiek krzyknąl na cały
      autobus "jak pan jest między Warszwiakami , to nie jest pan obcy" Tak było
      kiedyś.
      • abdon Re: Ziomkowie szturmują Warszawę 17.04.04, 13:05
        Wszystko przez to, że jak chciał pewien poeta "lud wszedł do śródmieścia"
    • Gość: smok Re: Ziomkowie szturmują Warszawę IP: 80.72.37.* 18.04.04, 00:57
      Tyle tych wiesniakow do wawy sciaga ze glowa mala...heh
    • Gość: STOLICA WARSZAWA DLA WSZYSTKICH!!!!! IP: *.elpos.net 18.04.04, 08:44
      SZCZERY TY LAMUS JESTES .WARSZAWA TO STOLICA POLSKI I KAZDY MA PRAWO TU
      PRZYJECHAC A NAWET POWINIEN CHOC RAZ W ZYCIU.NIC DZIWNEGO ZE POZA WARSZAWA NIE
      LUBIA WARSZAWIAKOW.
    • Gość: warszawiak Re: Ziomkowie szturmują Warszawę IP: 62.233.204.* 18.04.04, 11:03
      Walnij się w ten głupi łeb debilu zanim coś napiszesz na forum.
      Każdy ma prawo do życia i pracy a przyjazd do obcego miasta jest o wiele
      trudnijszym krokiem niż mieszkanie u mamusi i narzekanie, że nie chcą mi płacić
      kosmicznych kwot bo ktoś inny chce pracować za mniej.

• Gość: przyjezdni To miasto będzie należeć DO NAS! IP: *.lib.cmu.ac.th / 202.28.27.* 18.04.04, 13:23
      ...bo jesteśmy przebojowi i ambitni!
      • Gość: tolerancyjny Re: wsioki potrafią zjadać z pod siebie... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.04, 14:08
        Gość portalu: przyjezdni napisał(a):

> ...bo jesteśmy przebojowi i ambitni!

i tempaki , zeby zrozumieć, że MY WARSZAWIACY niemamy wam za złe,
        waszych ambicji co niejednokrotnie wykazujecie : z pod siebie zjeść potraficie,
        ale to że z tego powodu śmierdzicie!!!!!!!
        • Gość: też przyjezdny Re: IP: 213.77.87.* 18.04.04, 15:25
          Immanentną cechą rdzennych populacji miejskich jest silnie ujemny przyrost naturalny. W połączeniu z wydarzeniami historycznymi, których doświadczyła warszawa, oznacza to, że nie ma tu w zasadzie potomków ludzi, którzy zamieszkiwali miasto np. w I poł XIX w. Upraszczając - zanim zaczniesz psioczyć na wieśniaków, sprawdź swoje korzenie.
          • Gość: tolerancyjny Re: IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.04, 16:09
            Gość portalu: też przyjezdny napisał(a):

> Immanentną cechą rdzennych populacji miejskich jest silnie ujemny przyrost
            natu
            > ralny. W połączeniu z wydarzeniami historycznymi, których doświadczyła
            warszawa
            > , oznacza to, że nie ma tu w zasadzie potomków ludzi, którzy zamieszkiwali
            mias
            > to np. w I poł XIX w. Upraszczając - zanim zaczniesz psioczyć na wieśniaków,
            sp
            > rawdź swoje korzenie.

Mój korzeń już niejedna wsiówka miała okazje ....
            Bywało się po Polsce za kawalera he he he
            Może jesteś tego owocem
            Dlatego odnoś się z szacunkiem !
            • Gość: Zdegustowana Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.04, 14:45
              W zamkniętych populacjach takich jak Szwajcarja lub Skandynawia pojawił się
              problem sosu genetycznego i zaczęło się rodzić wiele ułomnych ludzi?
              Czy u ciebie też zachowywano czystość rasy, że jesteś ułomny jak przerasowany
              dalmatyńczyk?
              • Gość: tolerancyjny Re: IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.04, 23:37
                Gość portalu: Zdegustowana napisał(a):

> W zamkniętych populacjach takich jak Szwajcarja lub Skandynawia pojawił się
                > problem sosu genetycznego i zaczęło się rodzić wiele ułomnych ludzi?
                > Czy u ciebie też zachowywano czystość rasy, że jesteś ułomny jak przerasowany
                > dalmatyńczyk?

sos ?
                degustacja ?
                konsumcja ?
                nie lubisz z pustym brzuchem chodzić :-))
    • Gość: BB Re: Ziomkowie szturmują Warszawę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 22:57
      Z niemałego podatku z wynagrodzenia mojego zespołu można utrzymać (jak
      obliczyłam na szybko) 15 pielęgniarek lub urzędników - 15 etetów! Do tego
      zasilamy kilku mieszkańców wynajmując od nich mieszkania. Zostawiam swoje
      pieniądze w sklepach i restauracjach oraz stacjach benzynowych. Pieniądze płyną
      od skandynawskiej grupy kapitałowej, więc są czystym zyskiem dla stolicy.
      Nie moge pominąć również spore sumy o jakie zasiliłam budżet podczas płatnej
      edukacji w Warszawie.
      gdybym była facetem powiedziałabym niektóym piszącym tu niemyślącym krzykaczom:
      "Być może utrzymuję Ciebie lub kogoś z Twojej rodziny, baranie!" ale jestem
      ułożoną kobietką i mi nie wypada...

Druga rzecz o jakiej chciałabym napisać, co zresztą postaram się umieścić na
      łamach prasy:
      W ciągu ostatnich 2 tygodni zmuszona byłam, jak również znajoma z mojej pracy
      skorzystać ze służby zdrowia, którą jak wspomniałam, pomagam utrzymać.
      Przyjechało pogotowie i lekarz zamiast udzielić pierwszej pomocy zaczął
      przepytywać moją znajomą: ile zarabia, dlaczego nie chodzi do lekarza tam skąd
      pochodzi, i jakie studia kończyła, ze zarabia takie pieniadze i czy w Warszawie
      nie ma podobnych fachowców. No cóż, moja wizyta u lekarza pierwszego kontaktu
      przebiegła podobnie.
      Szanowni Państwo, obydwie panie doktor zachowały się jak prostaczki. Własnie w
      ten sposób wystawiaja same opinię o Warszawie. Nie ma czego zazdrościć. To jest
      więcej niż żałosne.

Wystarczy zwykły rachunek ekonomiczny. Prosty do przeprowadzenia. Ale
      jednocześnie zbyt skomplikowany do niektórych nieokrzesanych forumowiczów.

Pozdrawiam serdecznie
      szczególnie ciepło służbę zdrowia

BB
    • Gość: U2roopa Re: Ziomkowie szturmują Warszawę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.04, 09:41
      A ja akurat chciałem uciec w drugą stronę. Jestem rodowitym mieszkańcem
      Warszawy ale studiować chciałem we Wrocławiu. Pokochałem to miasto od razu.Inna
      sprawa,że moja przyszła żona mieszka w tym mieście. Cóż, jeśli ludzie uważają,
      że w Warszawie czeka ich lepsza przyszłość niż w innych częściach Polski-trudno
      im zabronić przyjazdu. Szczeg. jeśli przyjeżdżają w poszukiwaniu "chleba". A
      zdanie, że przyjezdni odbierają możliwość pracy rodowitym warszawiakom uważam
      za bzdurę..
    • Gość: radeks Re: Ziomkowie szturmują Warszawę IP: *.altkom.pl 19.04.04, 10:53
      Mam nadzieję, że jak będziesz chciał wyjechac do pracy do innego kraju, to też
      ci powiedzą WON. życzę ci tego.
    • Gość: Ania Re: Jestem pod wrażeniem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.04, 11:54
      Odnalazł się prawdziwy potomek Warsa i Sawy.
    • Gość: Ania Re: jakim prawem opusciłeś szpital w którym się ur IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.04, 12:23
      Przecież to niezgodne z twoimi zasadami.
    • Gość: ania1 Re: Hitlerowi wydawało się, że Niemcy są jego IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 19.04.04, 14:14
      • Gość: -><-0()``````````` Re: Warszawa IP: *.securenet.net / *.securenet.net 20.04.04, 01:28
        Bardzo mnie zastanawia chamskosc na tym forum, bo z mojego doswiadczenia
        prawdziwe mieszczuchy (a mieszkalem w swoim zyciu w Paryzu, Nowym Jorku,mam
        przyjaciol rodowitych Berlinczykow) maja troche wiecej kultury i nie denigruja
        innych w tak typowy dla ludzi tradycji chlopskiej.
        Prawdziwi Warszawiacy juz prawie nie istnieja, bo zostali wymordowani przez
        okupanta, a ci ktorzy przetrwali, przeniesli sie w inne regiony. Warszawe
        powojenna zbudowali przyjezdni z malych miasteczek i wsi, moze dlatego brakuje
        jej klimatu miasta europejskiego, z jakiego slynela przed wojna. A swoja droga
        to kazde zamozne miasto przyciaga obcych, bo inaczej by zgnusnialo i wymarlo,
        jak dinozaur.
        Chociaz troche zgadzam sie z opiniami o przyjezdnych, bo mieszkajac obecnie w
        Montrealu, skad zmuszono do wyjazdu tysiace firm anglojezycznych i
        anglojezycznych mieszkancow, ktorych nisze zajeli ludzie z okolicznych wiosek
        Quebecu, zauwazam, jak to miasto zamienilo sie w wies. Aura urbanistyczna
        zostala wymieciona pod dywan prowincjonalnosci. A dobre maniery i elegancja
        jezyka zostaly zastapione przez chlopska ordynarnosc i niechec do obcych, tak
        obca miastom, ktore od swego istnienia byly zawsze otwarte na naplyw
        przybyszow, czy to z wlasnego podworka, czy z innych regionow swiata.
    • Gość: ty Re: Ziomkowie szturmują Warszawę IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 20.04.04, 01:14
      odezwał się warszawiaczek w drugim pokoleniu he hehehehehe
    • Gość: kart Re: Ziomkowie szturmują Warszawę IP: *.zapora / 212.160.172.* 20.04.04, 14:56
      a jakie Ty prawo masz do tego miejsca prostaku?
      co zrobiłeś dla Warszawy?
      ponoć to przyszywani Warszawiacy są tacy nie do zniesienia, a rodowi niby
      sympatyczni, a tu proszę taki buraczek i cham czystej wody
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka