Gość: Gluś IP: *.home.aster.pl 16.11.10, 12:16 Ten artykuł miał być o autobusie czy o włażeniu Hance w dupę bez wazeliny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Daniel Re: 1500. niskopodłogowy autobus na ulicach Warsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.10, 12:19 tzw. art. sponsorowany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytuł Re: 1500. niskopodłogowy autobus na ulicach Warsz IP: 83.238.13.* 16.11.10, 12:25 Nagłówek newsa sugeruje, że mamy w W-wie 1500 niskopodłogowych autobusów, co jest bujdą na resorach. Jednak o to właśnie chodziło, żeby manipulować faktami.. gó... z mózgu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: 1500. niskopodłogowy autobus na ulicach Warsz IP: 217.33.154.* 16.11.10, 12:46 > Nagłówek newsa sugeruje, że mamy w W-wie 1500 niskopodłogowych autobusów, > co jest bujdą na resorach. Udowodnij. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony HGW Dług sie zwieksza, a gronkiewicz się chwali, IP: 193.111.166.* 16.11.10, 16:42 Łatwo jest kupić autobus i sie nim chwalic, bo ni wymaga to wiele pracy. gronkiewicz jest nieudolna w trudniejszych problemach, ma zbyt duzo obowiązkow, praca na uczelni, liczne wojaże i spotkania. W ciagu pierwszych 2 lat zrobila mniej niż Marcinkiewicz przez 4 miesiące komisarzowania, ( Marcinkiewicz np. ODKORKOWAŁ !!! Warszawę budując estakady i bokujac wjazd TIRom - czy to ktos jeszcze pamieta - nie było korków!!!) no cóż były wybory i sie starał, ale warszawiacy tego nie docenili, bo głosowali politycznie - czy ich nie obchodzi Warszawa, co to sa sami przyjezdni? Odpowiedz Link Zgłoś
hdk123 1500. niskopodłogowy autobus na ulicach Warszawy 16.11.10, 12:35 kampania wyborcza pełną gembą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin 1500. niskopodłogowy autobus na ulicach Warszawy IP: 46.113.132.* 16.11.10, 12:36 Ładnie propaganda idzie. No to teraz brakuje informacji np. o zadłużeniu stołecznego miasta. Aaa o tym cicho sza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: 1500. niskopodłogowy autobus na ulicach Warsz IP: 217.33.154.* 16.11.10, 12:42 zawsze możesz założyć własną gazetę i napisać o tym artykuł. Śmiało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: 1500. niskopodłogowy autobus na ulicach Warsz IP: 80.54.33.* 16.11.10, 14:14 Rozumiem, że wyznajesz zasadę albo mówimy o kimś dobrze albo wcale. Wielka to sztuka kupić coś mimo że nie mamy na to pieniędzy. Nie ma to jak wydawać cudze pieniądze, ba żeby jeszcze one były, a w kasie puściutko to bierzemy pożyczki. Pewnie nie wiesz ale takie pieniądze oddaje się potem z odsetkami, ale kto by się przejął taką drobnostką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fsd 1500. niskopodłogowy autobus na ulicach Warszawy IP: *.chello.pl 16.11.10, 12:41 WARSZAWA WARSZAW A I TLYKO WARSZAWA BAD ZWROCLAW I POZNAN KUR*** A CO ZE SZCZECINEM??? MOZE TU BY KTOS COS ZROBIL NIE ZROBICIE? BEDIZE GANGSTERKA DALEJ I BEDIZEMY OKRADAC WARSZAWE POZNAN I WROCLAW WIEDZ BUDUJCIE BEDIZE CO KRASC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drewnis 1500. niskopodłogowy autobus na ulicach Warszawy IP: *.static.entel.pl 16.11.10, 12:43 lubię to kobitę. Coś robi a nie tylko obiecuje. Most Północny się buduje. II linię meta też. Jest wspólny bilet z KM. Nowe SKM-ki. Część ludzi zawsze będzie niezadowolonych. Ale mam taką dla nich anegdotę.Kiedyś robiłem projekt i wyszło ale był mały poślizg nie z mojej winy ale wiadomo że jako prowadzący projekt byłem pod obstrzałem. I jeden taki teoretyk jeździł po mnie jak po burej suce. Aż w końcu mój kolega nie wytrzymał i zaproponował temu krytykowi poprowadzenie podobnego projektu i co? Zesrał się ze strachu. Niestety Pan Lech Kaczyński takich sukcesów nie miał. Cechą dobrego menagera jest umiejętność budowania zespołu ludzi którzy potrafią działać i są skuteczni. Liczy się skuteczność a nie górnolotne idee. O idealistach i teoretykach to bardzo fajnie się wypowiedział Szpotański w Towarzyszu Szmaciaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćbr Re: 1500. niskopodłogowy autobus na ulicach Warsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.10, 13:04 jak się porównuje z zerem to zawsze wzrost jest nieskończenie wielki Odpowiedz Link Zgłoś
slawek391 Re: 1500. niskopodłogowy autobus na ulicach Warsz 16.11.10, 14:11 Faktycznie należy porównać do zera bo tyle faktycznie zakupił jej poprzednik w poprzednich 4 latach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gluś Tłumoku jeden. Odpie...się od Kaczyńskiego bo my IP: *.home.aster.pl 16.11.10, 13:36 tu poruszamy kwestie komunikacji i Bufetowej. Jak nie jarzysz palancie o czym mowa, to się nie wychylaj ze swoimi fobiami. Rzecz dotyczy artykułu o autobusach w ilości 1500 i Bufetowej startującej aktualnie na stanowisko prezydenta miasta Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Tłumoku jeden. Odpie...się od Kaczyńskiego bo IP: 217.33.154.* 16.11.10, 13:59 nerwy puszczają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gluś Alez skąd. Spoko luzik. Piszę do niego powoli, bo IP: *.home.aster.pl 16.11.10, 14:45 nie wiem jak u niego z czytaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony HGW Nie zaciemniejmy faktów. IP: 193.111.166.* 16.11.10, 16:48 Kaczyński żadził Warszawą w innych czasach i nie mozna tego porównywać (nie bylismy jeszcze w unii), ale mozna porównac komisarzowanie Marcinkiewicza, który przez 4 miesiace zrobił wiecej niz Gronkiewicz przez pierwsze 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja z Woli Re: a gdzie ta budowa II lini metra IP: 212.160.248.* 17.11.10, 13:38 nie pier..,. głupot nie buduje II lini metra bo tam nic się nie dzieje tylko buduje medialnie!!! żadnych wykopów i inej działalności popatrz na fotki medialnie ogrodzono część miasta i kicha ... PO robi warszawiaków w wała Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Gronkiewicz nie jeździ autobusem. 16.11.10, 12:44 To po co się do niego zbliża? By się sfotografować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygmunt AAaale smród IP: *.3s.pl 16.11.10, 14:52 Ciekawe że nie napisali że 100% poparcie już ma ciekawy telewizorek - 40 cali led i bardzo cienki i tani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypolityk Re: 1500. niskopodłogowy autobus na ulicach Warsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 12:45 To miało być o tym, że hania slatatata wybudowała autobus. Wzięła się i slatatata wybudowała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzichu 1500. niskopodłogowy autobus na ulicach Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 12:47 Jakie to prymitywne! Ci osobnicy z PO to faktycznie ludzi uważają za ciemną masę i taka Gronkiewicz robi foto na tle autobusu jak to dba o komunikację! Hipokryzja prymityw i walka o koryto! No niech już ta kobieta idzie do domu, do jasnej cholery, jakby w stolycy nie było innych ludzi tylko ona!! Odpowiedz Link Zgłoś
antygronkowiec POwiedz bufeciaro ile do kasacji się nadaje? 16.11.10, 12:52 a ile z nich spłonie w pierwszym roku? a czy spłoną z pasażerami czy bez? czy na buspasie czy na pętli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: POwiedz bufeciaro ile do kasacji się nadaje? IP: 217.33.154.* 16.11.10, 13:01 płyń pisoidzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon Re: POwiedz bufeciaro ile do kasacji się nadaje? IP: 157.166.216.* 16.11.10, 14:07 dla was każdy kto przecież złodziejskim rządom POsrąńców to pisowiec? co za tłumok.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: POwiedz bufeciaro ile do kasacji się nadaje? IP: 217.33.154.* 16.11.10, 14:21 Przeczytaj swój wpis idioto, a wtedy zobaczysz, kto jest tłumokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
antygronkowiec Re: POwiedz bufeciaro ile do kasacji się nadaje? 17.11.10, 15:27 prawdziwy rasowy POsraniec, wy to macie życie za rządów kołtuństwa tiuska, komorescu i tego babsztyla bufetowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja z woli na budowie II lini metra nic się nie dzieje IP: 77.252.30.* 16.11.10, 12:54 Sparaliżowano połowę miasta a na budowie II lini metra nic się nie dzieje postawiono płot jeden dźwig przyjechał i wywalił się i dalej nic. Proszę popatrzeć uważnie na fotki z budowy... To widać na fotkach dlaczego HGW nic nie robi boi się afery przed wyborami to i tak wypłynie bo wykonawca nie ma podwykonawców ..... Odpowiedz Link Zgłoś
dungeon.master Re: na budowie II lini metra nic się nie dzieje 18.11.10, 23:11 Ale z was malkontenci! Nie jest rolą prezydenta miasta stać z łopatą na budowie, ani nawet poganiać robotników. Jego rolą jest ogłosić przetarg na budowę i rozstrzygnąć go zgodnie z prawem. Swoją robotę HGW już zrobiła. Teraz sprawa budowy metra jest w rękach konkretnej firmy i ma na to określony czas. Jak się nie wywiąże w terminie, to będzie bulić karę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Bez mydelka jedziecie IP: *.247e.com 16.11.10, 13:57 Wy nie opisujecie rzeczywistosci tylko chcecie ja tworzyc, jak zwykle z reszta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie warszawiak STOP !!! IP: *.3s.pl 16.11.10, 14:51 Ile mozna robić takiej reklamy, Proszę o odrobinę obiektywizmu !!! ciekawy telewizorek - 40 cali led i bardzo cienki i tani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: STOP !!! IP: 217.33.154.* 16.11.10, 15:16 > Ile mozna robić takiej reklamy, może najpierw pozbądź się tej sygnaturki, a potem apeluj o cokolwiek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezio Tak, zeby dewotka mogla wchodzic na kolanach IP: *.adsl.alicedsl.de 16.11.10, 15:15 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freeman 1500.... i co z tego ?! IP: *.chello.pl 16.11.10, 16:36 A jak odejmiemy Jelcze, Neoplany i Solarisy U15 które mają już taki przebieg i są tak zniszczone że nadają się praktycznie na szrot to ile tych niskopodłogowych zaostanie...niewiele. Reszta to Ikarusy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietia Re: 1500.... i co z tego ?! IP: 178.73.49.* 16.11.10, 16:58 Samych Lion's ów i Urbino 18 jeździ ponad 500. Do tego mamy te różne maluchy typu U10, małe Man-y... Nadal Ci mało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: 1500.... i co z tego ?! IP: *.aster.pl 16.11.10, 17:14 Czy wybiórcza może już skończyć z ordynarną reklamą wyborczą pani Hani? No chyba że to konieczne, bo młodzi wykształceni wyborcy bez propagandy mogliby źle zagłosować:) Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 1500. niskopodłogowy autobus na ulicach Warszawy 16.11.10, 17:10 hgw-watch.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: 1500. niskopodłogowy autobus na ulicach Warsz IP: *.aster.pl 16.11.10, 17:15 Ciekawe, że ten tekst tak szybko zdjęli w pierwszej. Czyżby dlatego, że komentarze były nieprzychylne dla pani Hani? warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,8665725,Komunikacja_wyparowala_z_wyborczej_mapy_pani_prezydent.html Odpowiedz Link Zgłoś
martica a moze sama zacznie jezdzic dziadowskim zbiorkomem 16.11.10, 17:14 a artykul raczej o wlazeniu. Mhm nie rozumiem jednej rzeczy - jak to taki priorytet to czemu sama nie jezdzi spozniajacymi sie, palacymi sie i nieklimatyzowanymi autobusami po miescie tylko wozi sobie cztery litery na sygnale w limuzynach :-) Gość portalu: Gluś napisał(a): > Ten artykuł miał być o autobusie czy o włażeniu Hance w dupę bez wazeliny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: a moze sama zacznie jezdzic dziadowskim zbior IP: *.aster.pl 16.11.10, 17:17 martica napisała: > czemu sama nie jezdzi spozniajacymi sie, palacymi sie i nieklimatyzowan > ymi autobusami po miescie tylko wozi sobie cztery litery na sygnale w limuzynac > h :-) Eee tam, nie zawsze na sygnale. Czasem tak zwyczajnie, po buspasie na TŁ:) Odpowiedz Link Zgłoś
perelka.8 1500. niskopodłogowy autobus na ulicach Warszawy 16.11.10, 17:30 Napiszcie ile rozdala kolesiom z PO I swoim ziomkom ze wzgoz Golan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak priorytet - modernizacja pozostałych urzędów!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 17:35 Super, że p. prezydent zajmowała się przez ost. lata modernizacją Zarządu Transportu Miejskiego. Mam nadzieję, że następne lata jej prezydentury zmodernizują takie betony jak Zarząd Oczyszczania Miasta i Zarząd Dróg Miejskich, z podległą mu - ryczałtowo - ZRiKD! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gluś A przy okazji załatwiła kilka stołków kolesiom, IP: *.home.aster.pl 17.11.10, 09:05 a w jednym przypadku, tatusiowi kolesia. Tatuś ledwo nastał w firmie, to zażyczył sobie służbowej limuzyny za 111 tys. zł. Oczywiscie w przetargu, ale tak rozpisanym, żeby tylko jedna bryka pasowała do założeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Pojebało Cię? IP: *.acn.waw.pl 17.11.10, 11:58 >Super, że p. prezydent zajmowała się przez ost. lata modernizacją Zarządu Trans > portu Miejskiego CZYM SIE ZAJMOWAŁA??? Ja wiem,że są wybory,ale do cholery,nie traktuj czytelników tego forum jak debili! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gluś Mnie pojebało? No to poczekaj chwilę... IP: *.home.aster.pl 17.11.10, 12:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Czekam. IP: *.acn.waw.pl 17.11.10, 12:41 Czekam,aż zrozumiesz,jakiego z siebie wała zrobiłeś:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gluś Jeśli sądzisz,że udało ci się mnie obrazić, to się IP: *.home.aster.pl 17.11.10, 12:48 mylisz. Taka gnida jak ty nie jest w stanie. Czekaj cierpliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Nie.Czekam aż zrozumiesz do kogo odnosil sie IP: *.acn.waw.pl 17.11.10, 12:52 mój wpis. Ale pewnie przeceniłem Twoje możliwości,Panie Obrażalski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gluś Sorry. Moja wina. Masz rację. Teraz złapałem IP: *.home.aster.pl 17.11.10, 12:58 Tak to jest, jak się jest nieuważnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gluś No to sobie teraz poczytaj - wale. Część 1 IP: *.home.aster.pl 17.11.10, 12:53 Kontrola UZP: Samochód dla szefa MPO z naruszeniem zasady uczciwej konkurencji. W listopadzie 2008 opisano przetarg na limuzynę dla szefa Miejskiego Przedsiębiorstwa Oczyszczania. Wykazano, że kilkanaście wymagań zdefiniowanych w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia zostało przepisanych z cenników dealera konkretnej marki i że wygrać w przetargu mogła tylko firma, która zaoferuje model Skoda Superb. Tydzień później Miejskie Przedsiębiorstwo Oczyszczania kupiło samochód za 123 tysiące złotych od firmy będącej dealerem aut marki Skoda. W przetargu odnośnie tego zadania złożona została tylko jedna oferta. Urząd Zamówień Publicznych przeprowadził kontrolę postępowania o udzielenie tego zamówienia. Według UZP naruszono zasadę uczciwej konkurencji i zasadę równego traktowania wykonawców... Fragment z informacji o wynikach kontroli: (...) Dlatego też zamawiający opisując przedmiot zamówienia poprzez wskazanie w specyfikacji istotnych warunków zamówienia na konkretny produkt - Skoda Superb, naruszył zasadę określoną w art. 29 ust. 2 ustawy oraz zasadę uczciwej konkurencji i zasadę równego traktowania wykonawców określone w art 7 ust. 1 ustawy, ograniczając krąg potencjalnych wykonawców mogących ubiegać się o udzielenie niniejszego zamówienia oferujących produkty innych marek. Wobec powyższego poprzez opisanie niektórych elementów przedmiotów zamówienia przez podanie parametrów wskazujących konkretny produkt, zamawiający dopuścił się naruszenia dyspozycji art 29 ust. 2 ustawy w związku z art. 7 ust 1 ustawy. Przepisy z ustawy: Art. 7. 1. Zamawiający przygotowuje i przeprowadza postępowanie o udzielenie zamówienia w sposób zapewniający zachowanie uczciwej konkurencji oraz równe traktowanie wykonawców. Art. 29. 2. Przedmiotu zamówienia nie można opisywać w sposób, który mógłby utrudniać uczciwą konkurencję. Miejskie Przedsiębiorstwo Oczyszczania nie wniosło zastrzeżeń do wyników kontroli. Kontrola była oparta również na opinii rzeczoznawcy. I na koniec: SIWZ został zatwierdzony przez Andrzeja Kierwińskiego, Prezesa MPO. To nazwisko zapewne niektórym wyjaśni, dlaczego wokół tej sprawy istniała zmowa milczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
antygronkowiec Re: No to sobie teraz poczytaj - wale. Część 1 17.11.10, 15:31 to przecież pełowskie standardy, a raczej żydowski sprytek :-) bufeciara i jej hołota mają to we krwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Glusia Re: No to sobie teraz poczytaj - wale. Część 1 IP: *.aster.pl 18.11.10, 19:06 Glusiu, niestety do wyznawcy HGW żadne fakty nie dotrą, nawet jakby dużą czcionką napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Bufeciarnia juz ze 100 z nich puscila z dymem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 23:16 przyjmuja pierdzistolko ledwie cytatych i pisatych do kantorkow to wiadomo ze obsluga kuleje i co dwa dni plonie autobus bo ktos czego nie dopatrzyl i dzwigienki nie przesunal nie mowiac juz o tym co sie dzieje z tylu sklepu podczas przetargow Odpowiedz Link Zgłoś