Dodaj do ulubionych

Pomimo śniegu Lotnisko Chopina działa bez zakłóceń

IP: *.umcs.lublin.pl 29.11.10, 11:14
He, he kreatywna rzeczywistość dziennikarzy wyborczej, którym nawet się nie chce sprawdzić tego, co piszą. Okęcie działa bez zakłóceń i dlatego m.in. LOT i WizzAir kierują samoloty na Pyrzowice? Nawet strona internetowa Okęcia pada raz po raz.
Obserwuj wątek
    • Gość: jajo Re: Pomimo śniegu Lotnisko Chopina działa bez zak IP: 89.73.210.* 29.11.10, 11:31
      taaak, bo to przecież wina obsługi lotniska, rządu i PO że pada śnieg i utrudnia lądowania samolotów. Nigdzie indziej na świecie opóźnienia samolotów czy przekierowania na inne lotniska nie mają miejsca...
      • Gość: janb Re: Pomimo śniegu Lotnisko Chopina działa bez zak IP: *.umcs.lublin.pl 29.11.10, 11:54
        Daruj sobie tę propagandę. Nikt nie napisał, że to czyjaś wina, a jedynie, że dziennikarze zadowalają się papka podesłaną przez rzecznika, nie racząc nawet wejść na stronę lotniska (jak już to się uda) - nie mówiąc o jakiejś innej formie sprawdzenia... Grunt, że newsik poszedł na pierwszej stronie
        • Gość: m A gdzie HGW? Znów nie radzi sobie z zarządzaniem?! IP: 94.75.79.* 29.11.10, 19:36
          Ta baba jest tak beznadziejna, ze gdy zima przychodzi w grudniu to jest juz 4 rok z rzędu zaskoczona tak bardzo sladu po solarkach i pługach nie ma. Jeszcze sie nie zdarzyło, zeby Warszawa była TAK sparaliżowana. Gdyby była II tura to by ją własnie przegrała. Jestem za tym, by nieroby z PO odeszły od władzy, bo mam ich juz serdecznie dość. Nieudacznicy i miernoty. Zero polotu i umiejętnosci zarządzania. Tylko krasc i mataczyc...
    • Gość: pszczoła Pomimo śniegu Lotnisko Chopina działa bez zakłóceń IP: *.aster.pl 29.11.10, 12:16
      polecam stronę flightradar24.com przepięknie widać jak samoloty kręcą się w oczekiwaniu na decyzję o lądowaniu. W tej chwili to Wizz z Londynu i BA również z Londynu. Ciekawe co na to Pani rzecznik ?
    • Gość: Pasażer Re: Pomimo śniegu Lotnisko Chopina działa bez zak IP: *.111.217.18.static.crowley.pl 29.11.10, 12:42
      Pani Aneto, jak może pisać Pani takie bzdury? Od godziny siedzę na lotnisku i większość lotów jest albo odwołanych albo opónionych. To jest właśnie paraliż i totalnie nieprzygotowanie na warunki pogodowe, które przecież nie są niczym zaskakującym. Żenada....
      • Gość: none Re: Pomimo śniegu Lotnisko Chopina działa bez zak IP: 10.57.10.* 29.11.10, 18:24
        to może jeszcze dopowiedz, że w rzeczywistości loty są odwoływane albo opóźnione z powodu opóźnień w przylocie do Warszawy. Miałem lecieć do Monachium o 8.30 rano, ale samolot przyleciał dopiero po 10tej.
    • mirekmm Pomimo śniegu Lotnisko Chopina działa bez zakłóceń 29.11.10, 12:49
      O co to halo? "Zima nie zakłóciła działania Lotniska Chopina" rzecze pani z biura prasowego i taka jest prawda. Lotnisko działa tak samo sprawnie jak zwykle.
      • Gość: B. Re: Pomimo śniegu Lotnisko Chopina działa bez zak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.10, 15:10
        Aha:)

Lotnisko zamkneli na co najmniej 40 minut:)

• Gość: Krakus Komunikacyjny paraliż stolicy. Odwołane loty IP: *.dynamic.chello.pl 29.11.10, 17:41
      Z takim atakiem zimy trudno skutecznie walczyć. Oprócz śniegu jeszcze gorsza jest deszcz przy temp ujemnej lodowisko gotowe.
      Informacje o sytuacji na lotniskach na
      www.airportsbase.com
      W miejscu FAST GO wpisz Kod lotniska a tam znajdziesz link do strony lotniska .
      Szybka weryfikacja czy twój samolot odleci czy nie
    • Gość: Masa syzyfowe prace IP: 195.245.213.* 29.11.10, 18:33
      Stałam na przystanku. j3echały dwa oooooogromne pługi. Jak domy. Natychmiast po ich przejechaniu śnieg zasypywał ulice. To jest wspólczesna syzyfowa praca.
      Ale w autobusie 167 było zimno i w tramwaju 18 też. Niech ktoś z MZK od razu interweniuje bo w autobusach na Gagarina w zeszłym roku też nie grzało. I tramwaju 18 tez było lodowato. Tak jak dzisiaj. Ciepło pozdrawiam.
      • Gość: gość Re: syzyfowe prace IP: 46.113.85.* 29.11.10, 22:09
        do Masa:
        To napisz do ZTM. Adres mailowy na stronie internetowej.
        Proszą o zgłaszanie takich sytuacji.
        Robią teraz wyrywkową kontrolę, ale nie mogą sprawdzić wszystkiego, więc proponują to zgłaszać. Gdzieś tu dzisiaj był ten artykuł....
      • Gość: z Re: syzyfowe prace IP: 89.79.16.* 29.11.10, 23:13
        Ciekawe czy kiedyś wpadną na to aby autobusy wyposażać we pługi.
    • jim5000 Komunikacyjny paraliż stolicy - wszystko stoi 29.11.10, 18:59
      O czym w ogóle ten artykuł? Taka sytuacja chyba była 4 godziny temu.
      Korek w Al. Jerozolimskich w stronę centrum sięga chyba Pruszkowa.
      Nic się nie rusza, korek na maxa.
      Między Wschodnią a Zachodnią nie jeżdżą pociągi podmiejskie, bo zamarzły zwrotnice, pociągi stoją w tunelu średnicowym i przed dw. zachodnim.
      Dziś przez cały dzień widziałem jedną solarkę.
      Ludzie w samochodach jeżdżą jak (przepraszam za słowo) debile. Wjeżdżają na skrzyżowania, mimo, że nie można z nich zjechać i tylko potęgują zamieszanie.
      -7oC, 20 cm śniegu, trochę wiatru i miasto stoi?
      To strach się bać jak będzie jak przyjdzie zima a nie takie coś.
    • Gość: kkookoookooo Komunikacyjny paraliż stolicy. Odwołane loty IP: 89.78.43.* 29.11.10, 19:11
      Ha,ha,ha... Już wiem gdzie są te wszystkie pługi... "pozują" do zdjęć dla prasy.
      • Gość: gość Re: Komunikacyjny paraliż stolicy. Odwołane loty IP: 46.113.85.* 29.11.10, 22:12
        nieprawda, oczyszczają ulice. Widziałam na Żoliborzu, stojąc na przystanku.
    • Gość: am Komunikacyjny paraliż stolicy. Odwołane loty IP: *.xdsl.centertel.pl 29.11.10, 19:15
      Czas pokonania SKM trasy Legionowo Piaski - Warszawa Gdańska dwie godziny zamiast 30 minut. Co najmniej trzy kolejne tramwaje linii 28 (w czasie kiedy czekałem na przystanku miały jeździć do 15 min.) nie przyjechały. Podobnie jak dwa kursy autobusu 112. Dzięki wielkie za takie przygotowanie się do zapowiadanego ataku zimy. A bufetowa zadowolona, bo kolejne latka porządzi. Brawo.
    • Gość: jaho sroga zima, kolejna plaga po zwycięstwie PO IP: *.jmdi.pl 29.11.10, 19:28
      Warszawa jest zakochana w Hanii i w samochodach i dlatego samochodziarze będą gnili w tych swoich blachosmrodach a pługa nie przepuści
    • malkavian4 Komunikacyjny paraliż stolicy. Odwołane loty 29.11.10, 19:42
      Ochota to po prostu od świata jest odcięta. 167 jechałem samą Bitwy warszawskiej ok 1,5 h (od grójeckiej do alei). Jedna wielka katastrofa i śmiech, że kolejny raz odpowiednie służby niepodołały. Łącznie wycieczka Grójecka - Powstańców Śląskich zajeła mi ponad trzy godziny... Śmiać się czy płakać?
      • Gość: mala pi Re: Komunikacyjny paraliż stolicy. Odwołane loty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 20:33
        Ja na tym dystansie jechałam prawie 1,5, tylko, że tramwajem. Więc w sumie nieźle. A tramwaje ok godz 17 na skrzyżowaniu Towarowa/okopowa/wolska stanęły
        Ja rozumiem, że pada stale i wciąż i nieustannie i do tego jeszcze nawiewa, ale takiego paraliżu to naprawdę dawno nie było, i tego nie rozumiem. Chociażby ostatniej zimy - lepiej sobie poradzili, a przecież śniegu było mnóstwo i mróz też nielekki
        i zgadzam się z przedmówcami, że kierowcy debilnie blokują skrzyżowania, wjeżdżając na nie bez możliwości zjazdu, dodatkowo blokują jeszcze tramwaje, bo jak jest metrowa luka przed tramwajem, to trzeba w nią koniecznie wjechać, po co przepuścić tramwaj, żeby zjechał ze skrzyżowania.
    • Gość: nana Niedawno wróciłam do domu IP: 89.77.247.* 29.11.10, 20:32
      z centrum na jelonki jechałam prawie 3 godziny- transport kombinowany- 2 trawmaje - autobus - pieszo. ;)
    • Gość: ludek Komunikacyjny paraliż stolicy. Odwołane loty IP: unknown 29.11.10, 20:55
      z lotniska do 17 stycznia 3h...
    • Gość: Laszka paraliż stolicy. IP: *.spray.net.pl 29.11.10, 21:29
      HGW wydaje pieniądze na stadiony to na odśnieżanie i komunikacje miejska już nie starcza.
      Miasto jest sparaliżowane!
      Nic jej nie tłumaczy , zima przyszła późno i do tego pada jak zazwyczaj, poprostu HGW sobie nie radzi, jak cała ta ekipa. Może zamiast robić polityke zaczną odśnieżać?
    • Gość: bat Komunikacyjny paraliż stolicy. Odwołane loty IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.11.10, 21:40
      Na trasie Armi Krajowej Tiry stoja jeden za drugim na prawym pasie w kierunku Bemowa. Mam widok z okna na trase, mogę fotke strzelic. Nie , że się toczą. Po prostu stoją w zaspie. Kiermany wyłączyli silniki i poszli do domu chyba. Będzie rano zadyma niezła.
    • mk72 Komunikacyjny paraliż stolicy. Odwołane loty 29.11.10, 21:58
      Leciałem dziś z Belgradu do Wawy. Samolot z powodu zimy w Wawie przyleciał do Belgradu z 2-godzinnym opóźnieniem, wrócił do stolicy z 2,5 godzinnym spóźnieniem (wylądował na Okęciu 17:45 zamiast 15:15). Po perturbacjach z dojazdem do budynku lotniska (autobus zakopał się w śniegu) i odbiorze bagażu, o 18:30 wyszedłem przed lotnisko. Do taksówek kolejka z 50 osób, przyjeżdżała jedna na co 2-3 minuty. Do radiotaxi nie sposób się dodzwonić. Idę na przystanek autobusowy. Stoi coraz większa grupka ludzi, autobusów brak. Po 25 minutach oczekiwania przyjeżdża 148. Mimo że chcę się dostać na Szmulki, decyduję się nim jechać (bo niczego innego nie widać). Przynajmniej ciepło i się siedzi. O 19:30 docieramy do Metra Imielin, stąd jadę kolejką do stacji Ratusz Arsenał. Tu teoretycznie powinienem mieć tramwaj 13, ale jest jakieś przykorkowanie, poza tym przyjeżdżają tramwaje z jakimiś dziwnymi numerami (1, 27), których w tym miejscu nie powinno być, a 13 nie widac. Po 15 minutach wsiadam do 160, po następnych 25 minutach docieram nim do skrzyżowania Szwedzkiej z Al. Solidarności. Dalej do Łochowskiej idę z 900 m pieszo, jestem w domu o 20:55 ;-).
      Post factum stwierdzam, że trzeba było z metra wysiąść na stacji Centrum i ze Śródmieścia podjechać pociągiem podmiejskim do Dworca Wschodniego (tramwaje Alejami Jerozolimskimi też jeździły nieregularnie, m.in. na skutek wczesniejszego wykolejenia przy pl. Zawiszy). Byłoby pewnie ze 20-30 minut szybciej.
    • jowita81 Komunikacyjny paraliż stolicy. Odwołane loty 29.11.10, 22:57
      Stan oblężenia śniegowego przypomina mi zimę w roku 1978/79.Ale się działo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka