szymizalogowany 27.12.10, 12:01 niesamowite! wszyscy kierowcy szalenie dziekuja za te kolejne niesamowite 3 kilometrowe osiagniecie drogowe polskiego rzadu hehe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vader2010 wow, ale sukces 27.12.10, 12:04 za to stadion za 2 MLD za kilka lat będzie wyglądał jak niedawno ten dziesięciolecia, a po A4 do granicy z ukrainą raz na godzinę przemknie jakiś przeładowany Kamaz... super priorytety. Ale wybierajmy dalej kiboli (Tusek) albo baby bez prawa jazdy (HGW). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Barany z PO niczego nie zbudują :( IP: 83.143.161.* 27.12.10, 17:53 Potrafili tylko gadać i obiecywać w kampanii wyborczej. Oszuści. PO jest już gorsze od pis. Odpowiedz Link Zgłoś
czasnapiwo Re: Barany z PO niczego nie zbudują :( 27.12.10, 19:32 i robi sobie ciągle podwyżki pensji! większość przekroczyła już 10000 miesiąc! złodziejstwo! -- Teoria spisku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kossa12 Re: wow, ale sukces IP: *.karoo.KCOM.COM 27.12.10, 20:26 zgadzam sie z pierwszym zdanie. w drugim jestes rasista. zastanow sie nad soba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: wow, ale sukces IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.10, 22:14 Na osłodę jeden z cudaków podarował ogryzek z całego jabłka, które potajemnie kolesie zżarli. Premierze gdzie jest kasa z dopłat unijnych - 65 miliarda Euro? Kiedy pana rząd sie z tego rozliczy, czy raczej czeka pan az społeczeństwo was rozliczy, tak jak komuchow? Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Pieniądze zabrano Częstochowie... 27.12.10, 12:07 https://wyborcza.biz/biznes/1,100896,8869795,Rzad_nie_ma_pieniedzy__wiec_na_razie_zapomnijmy_o.html?fb_xd_fragment#?=&cb=fadcf8cb2eb11&relation=parent.parent&transport=fragment&type=resize&height=19&width=120 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obwodnica Re: Kawałek wylotówki uratowany! Minister zmienia IP: 195.245.213.* 27.12.10, 12:08 Nie za 3 kilometry tylko 650 metrów. Im chodzi tylko o nowolazurową a nie obwodnicę Raszyna i Janek.. Odpowiedz Link Zgłoś
szymizalogowany "ziarnko do ziarnka i..hehe 27.12.10, 12:15 ...zbierze sie miarka" 650 metrow tu, 650 metrow tam i za jakies 200-300 lat bedziemy mieli drogi jak pepiki dzisiaj hehe Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: "ziarnko do ziarnka i..hehe 27.12.10, 12:23 > 650 metrow tu, 650 metrow tam i za jakies 200-300 lat bedziemy mieli drogi jak > pepiki dzisiaj hehe tia... A ty pewnie od razu chciałbys mieć odcinki dróg budowane po dwieście czy trzysta kilometrów, co nie? Nie umiesz szanowac pieniędzy; pomysl jaka dla organizatorów - dysponentów podatków to zasadnicza róznica czy będzie 100 przetargów publicznych na jakąs droge czy tylko jeden? Odpowiedz Link Zgłoś
speedylelek Re: "ziarnko do ziarnka i..hehe 27.12.10, 12:32 > tia... A ty pewnie od razu chciałbys mieć odcinki dróg budowane po dwieście czy > trzysta kilometrów, co nie? tak właśnie chciałem - bo tak obiecywał Tusk jakby nie obiecywał, to bym nie chciał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan Re: "ziarnko do ziarnka i..hehe IP: 10.19.4.* 27.12.10, 12:41 > tak właśnie chciałem - bo tak obiecywał Tusk .... :D ..... Odpowiedz Link Zgłoś
szymizalogowany ej Swan 27.12.10, 12:50 > > tak właśnie chciałem - bo tak obiecywał Tusk > > > .... :D ..... właśnie miałem się spytać czy tobie tych strzykawek czy co ty tam wozisz i handlujesz to nie skonfiskowali? bo myślałem że na dołek cię posadzili - ostatnio Tusk się przypie...ł że będzie bronił narodu przed doplaczami i innymi narkotykami i substancjami więc myślałem że cię prewencyjnie sanepid zwinął hehe Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: ej Swan 27.12.10, 12:56 > właśnie miałem się spytać czy tobie tych strzykawek czy co ty tam wozisz i handlujesz to nie skonfiskowali? bo myślałem że na dołek cię posadzili na razie jeszcze śmigam po wolności ale nie wiem jak długo jeszcze będzie mi to dane... :-) Otóz częśc firm dogadała sie między sobą i solidarnie nie dajemy sprzetu szpitalom na krechę... W konsekwencji rząd bedzie musiał wskazac winnych utrudnionego leczenia Polaków i jakos nie wątpliwosci kogo wskażą..:-) Odpowiedz Link Zgłoś
szymizalogowany Re: ej Swan 27.12.10, 13:08 swan_ganz napisał: > na razie jeszcze śmigam po wolności ale nie wiem jak długo jeszcze będzie mi to > dane... :-) jedno jest pewne "będziesz siedział" hehe > Otóz częśc firm dogadała sie między sobą i solidarnie nie dajemy sprzetu szpita > lom na krechę... W konsekwencji rząd bedzie musiał wskazac winnych utrudnioneg > o leczenia Polaków i jakos nie wątpliwosci kogo wskażą..:-) ciekawe co wymyślą tym razem na wroga i winnego: stonkę ziemniaczaną, opady, suszę, króla doplaczy czy mieszkańców magadalenki hehe ktoś musi "siedzieć" za to hehe Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: ej Swan 27.12.10, 13:17 > jedno jest pewne "będziesz siedział" hehe jak nie zdążę zorganizowac czegos w rodzaju fly by night (najlpiej "to Tel awiw") to pewnie tak... Ale co z toba? Bezrobotny jestes, ze się Donka nie boisz? Odpowiedz Link Zgłoś
szymizalogowany Re: ej Swan 27.12.10, 13:27 > jak nie zdążę zorganizowac czegos w rodzaju fly by night (najlpiej "to Tel awiw > ") to pewnie tak... Ale co z toba? Bezrobotny jestes, ze się Donka nie boisz? ja jestem rolnikiem indywidualnym, znaczy sam sieję dla siebie zbieram mielę i piekę chleb a Donka się nie boję bo ja w życiu w zasadzie tylko jem i śpię więc jak mnie donek posadzi to będę jadł i spał na koszt reszty i tyle, nawet nie trza będzie rano krów wydoić hehe Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: ej Swan 27.12.10, 13:51 twoja pewnosc siebie jest bezzasadna bo skoro gdzies siejesz to oznacza to, że masz cos co mozna ci ukraść... Jeśli myślisz, ze polski system sprawiedliwości gwarantuje ci nienaruszalnosc twojego stanu posiadania bo masz jakies akty notarialne to trzeba powiedzieć, że jestes w czarnej doopie bo nasz papuzi system nie takie rzeczy potrafi....:-) Odpowiedz Link Zgłoś
szymizalogowany Re: ej Swan 27.12.10, 14:04 > twoja pewnosc siebie jest bezzasadna bo skoro gdzies siejesz to oznacza to, że > masz cos co mozna ci ukraść... Jeśli myślisz, ze polski system sprawiedliwości > gwarantuje ci nienaruszalnosc twojego stanu posiadania bo masz jakies akty nota > rialne to trzeba powiedzieć, że jestes w czarnej doopie bo nasz papuzi system n > ie takie rzeczy potrafi....:-) wiem doskonale o tym że w polandii na porządku dziennym jest że może urzędnik bądź "szwagier" urzędnika zrobić tak że jednego dnia masz dom z księgą wieczystą nie obciążony hipoteką a drugiego już go nie masz hehe więc sieje na ziemi niczyjej a w części kradzionej i żyje wedle zasady Neal'a z the heat "Do not have any attachments, do not have anything in your life you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you spot the heat around the corner." Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: ej Swan 27.12.10, 14:36 też bym tak chciał tyle, ze jest to możliwe w realizacji tylko i wyłacznie wtedy gdy jestes sam bądź tylko z jakąś laska która możesz wykopac szybciej niz w te trzydzieści sekund.... Ale jak juz dorobisz się swojego własnego pasozyta to niestety ale trzeba gdzieś zakotwiczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
szymizalogowany hehe poważnie ludzie to naiwniaki 27.12.10, 12:42 > tak właśnie chciałem - bo tak obiecywał Tusk > jakby nie obiecywał, to bym nie chciał myślałem że taki tok myślenia jak powyżej występuje u dzieci do 10 roku życia a potem to już człowiek jest rozgarnięty i w ufo, krasnoludki i polityków nie wierzy a jednak nie hehe trzeba będzie może założyć jakąś nową "bezpieczną kasę oszczędności" lecha grobelnego bo jak widać potencjalnych klientów nie brakuje hehe Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Re: "ziarnko do ziarnka i..hehe 27.12.10, 21:14 najgorsze jest to, ze te POsrane łajzy zwrócą kupę forsy do Brukseli.... Forsy, która miała iść na infrastrukturę, którą mamy najgorszą w Europie po Albanii i Ukrainie. Z Tuska już się w tej Brukseli śmieją, Obama wcale nie krył się z tym, ze uważa Komorowskiego za pajaca, ale lemingi swoje: "to przez PiS" (na tapczanie siedzi Tusk, nic nie robi cały dzień. A czemu? To przez PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
szymizalogowany Re: "ziarnko do ziarnka i..hehe 27.12.10, 12:47 > tia... A ty pewnie od razu chciałbys mieć odcinki dróg budowane po dwieście czy > trzysta kilometrów, co nie? nie tam co ty hehe, ja tam jestem dumny z postępów naszej ojczyzny - przecież cały kraj to jeden wielki plac budowy hehe > Nie umiesz szanowac pieniędzy; pomysl jaka dla organizatorów - dysponentów poda > tków to zasadnicza róznica czy będzie 100 przetargów publicznych na jakąs droge > czy tylko jeden? zgadza się + to co ktoś tam na dole napisał jak już się te 100 metrów zbuduje to koniecznie tak żeby się za rok rozpie...ło. wtedy robimy przetarg na remont i tak co rok hehe a jak przetarg to dziengi aż brzęczą pod stołem hehe Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: "ziarnko do ziarnka i..hehe 27.12.10, 13:32 jak już się te 100 metrów zbuduje to koniecznie tak żeby się za rok rozpie...ło. wtedy robimy przetarg na remont i tak co rok hehe taka prawidłowość jest juz nawet na szczeblu wójta w podrzędnej gminie... Zawsze mnie dziwiło dlaczego w Polsce maluje sie co roku (a wniektórych miejscach i dwa razy do roku) pasy na jezdni tak jakby je jakimis plakatówkami wykonywali... I przestałem się dziwić jak kiedys postkałem w hotelowym barze jakiegos nawalonego burmistrza, który w przypływie szczerości wyznał, że ma szwagra, który zainwestował w kubły na farbę oraz pędzle i teraz musza wspólnie zbilansowac inwestycje... Krótko mówiąc; z czego zyłby szwagier gdyby pasy na jezdniach były w Polsce malowane tak jak np; w Szwajcarii, raz na dwa bądx nawet trzy lata? Polityka prospołeczna naszego rządu to jeden z priorytetów przeciez a to zobowiazuje.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Kawałek wylotówki uratowany! Minister zmienia 27.12.10, 17:11 Gość portalu: obwodnica napisał(a): > Nie za 3 kilometry tylko 650 metrów. Im chodzi tylko o nowolazurową a nie obwod > nicę Raszyna i Janek.. Jaką znów NowoLazurową. Pierwszy kawałek trasy Salomea Wolica. Wschód-Zachód. Nowo Lazurowa to kierunek Północ-Południe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiecien45 Ludzie są cierpliwi ale tylko do czasu IP: 188.33.250.* 27.12.10, 12:26 Buduje się drogi do nikąd. Jakość ich jest tragiczna. Po jednorazowych opadach śniegu te nowe trasy rozsypują się. Nikt tego nie kontroluje i nie rozlicza bo koleś kolesiowi kolesiem. A w dodatku: Płochocińska - nowa jezdnia: dziura na dziurze (latem wymieniana nawierzchnia). Gierkówka za Jankami i Nadarzynem: dziura na dziurze (latem wymieniana). Nie chce im się budować obwodnic. Bo kolesiom za trudno. Panowie władza. Kidyś dojdzie opozycja do władzy, zrobią międzynarodowy audyt i macie wtedy przechlapane. Na amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Ludzie są cierpliwi ale tylko do czasu IP: *.acn.waw.pl 27.12.10, 12:36 jaka k...,opozycja? poza paroma nawiedzonymi typu Dorn,Kaczynski nie ma zadnej opozycji-reka reke myje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F cuda(k) Tusk(a) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.10, 12:41 cuda Tuska: 1. "Reforma " emerytalna 2. "Rozbicie" MAFII KORPORACJI PRAWNICZYCH 3. "Rozbicie" MAFII PREZESÓW SPÓŁDZIELNI MIESZKANIOWYCH 4. "Rozbicie" MAFII PZPN 5. "Rozbicie" MAFII KRUS 6. "Budowa" dróg 7. "Modernizacja" kolei 8. "Odpolityzowanie" mediów Odpowiedz Link Zgłoś
derek03 Rząd nieudaczników. 27.12.10, 12:34 Zaraz puszczę pawia. Znowu , kto głośniej krzyczy ten dostaje. Zwłaszcza Warszawka. Chcę przypomnieć ,że wypadło z planu budowy dróg wiele odcinków na prowincji w tym tzw. trasa kaszubska. Do du.y z takim rządem nieudaczników . Odpowiedz Link Zgłoś
menago1916 Re: Rząd nieudaczników. 27.12.10, 12:39 > Zaraz puszczę pawia. > Znowu , kto głośniej krzyczy ten dostaje. Zwłaszcza Warszawka. > Chcę przypomnieć ,że wypadło z planu budowy dróg wiele odcinków na prowincji w > tym tzw. trasa kaszubska. > Do du.y z takim rządem nieudaczników . A co, przez obecną drogę traktorem nie pojedziesz, że trzeba ekspresówki? Trochę pokory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Rząd nieudaczników. IP: 217.116.100.* 27.12.10, 12:46 Zwłaszcza Warszawka ? Ten 3km fragmencik był już na etapie podpisania umowy z wykonawcą i został wstrzymany na kilka miesięcy, a bez niego budowana przez miasto Nowolazurowa prowadziłaby donikąd. Jak będzie kasa na wylotówki na Gdańsk, Białystok, Terespol, Lublin, Kraków, Wrocław, resztę południowej obwodnicy, wschodnią obwodnicę to można mówić że Warszawka coś wywalczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Rząd nieudaczników. IP: 212.180.160.* 27.12.10, 17:45 Wrocław , Kraków czy NIe wspomnę o Katowicach czy całym Górny Śląsku. Tam kurna majją drogi jak sie patrzy. Warszawa nie ma nawet kawałeczka tago co ta. A jak już kurna coś wreszcie zaczynaja robić to cały kurna kraj zawsze naskakuje ze to kurna w warszawie najwięcej się robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrowka Re: Rząd nieudaczników. IP: 193.210.65.* 27.12.10, 12:55 tylko Warszawka, jako chyba jedyne miasto w Polsce nie ma obwodnicy i chcialabym zobaczyc te kilkugodzinne korki na trasie kaszubskiej Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Rząd nieudaczników. 27.12.10, 12:56 Jaka Warszawka????.... Połowa ruchu tranzytowego z północy na południe stoi w tym korku... wszyscy co jadą z Rzeszowa, Kielc, Krakowa, Katowic w stronę Gdańska, Białegostoku, Olsztyna tu stoją a Ty chrzanisz o trasie kaszubskiej. Sorry... pochodzę z Gdańska ale patrzę ciut dalej niż własny nos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Rząd nieudaczników. IP: *.acxiom.com 27.12.10, 13:36 Nie nazywaj mojego miasta warszawką. Jakby wszyscy z okolicznych wioch nie jechali do warszawy za chlebem to nie byloby problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Rząd nieudaczników. IP: *.warszawa.mm.pl 27.12.10, 14:06 @derek03, koleś do Warszawy ze strony Janek codziennie wjeżdża ponad 100.000 samochodów - to ludzie może i twoich okolic którzy tu pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Sciema,sciema,sciema IP: *.acn.waw.pl 27.12.10, 12:39 wczoraj pisalem: 26.12.10, 12:52 " prxzeciez te podpisy sa niewazne Gazeta angazuje sie tylko w te akcje,ktore sa wygrane juz przed rozpoczeciem akcji " dzis sie okazuje,ze decyzja byla juz podjeta,zanim zaniesiono te podpisy.wielka akcji walki o cos co juz bylo zaklepane Stoleczna siega dna Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh Re: Sciema,sciema,sciema 27.12.10, 12:52 A kiedy jakiś (prowizoryczny) chociaż remont Modlińskiej?! Ta droga składa się głównie z dziur i łat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Sciema,sciema,sciema IP: 217.116.100.* 27.12.10, 12:53 Walka jest o odcinek Opacz - Wolica, z którym nic nie jest pewne. Nawet gdy znajdzie się na niego kasa, to i tak budowa nie ruszy wcześniej niż za 2 lata dzięki grupce mieszkańców Magdalenki, którym udało się unieważnić większość decyzji administracyjnych dla tej drogi... i cały proces inwestycyjny ruszył w tym roku praktycznie od nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: Sciema,sciema,sciema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.10, 23:13 Kazdy spoleczny protest poza inwidalistami a podbudowany realiami jest sluszny dla lokalnej spolecznosci. Wszyscy z was podjeli by wielki protest gdyby pod oknami waszych domow zaprojektowano by ekspresowke tak dla draki. Zastanowmy sie, bez wplywow pijarowcow ktorzy nam maca w glowach. Jesli urzednik ma pelna wole przeprowadzic szybko i skutecznie inwestycje drogowa, to tak ja przygotowuje razem z projektem by nikomu nie zawadzala. To co robia kolejne rzady to naigrywanie sie z narodu i mlucenie im ze to winni sa ich ziomkowie. Zazwyczaj prawda jest taka, rzad zle gospodaruje budzetem, brakuje kasy na inwestycje to projekt przygotowuje sie z bledami tak by go oprotestowali. Jest wymowka iz wladza chciala a te nieswiadome bydlaki zablokowali i nie pozwolili na kolejny sukces. Krajowy Finansista doliczyl sie iz w skarbcu puchy, kolesie pieniadze wyprowadzili (gdzie jest 70 miliardow euro z UE?) i banka sukcesu musiala peknac z tad taki smrod. Matoly i wielbiciele cudakow przed wami proste pytanie a odpowiedz jeszcze prostrza. Jesli odrzucaja projekt inwestycji jako niezgodny z prawem, zasadami czy normami stosowanymi, to jest wina zlej roboty urzedasow czy zlej woli okolicznych mieszkancow? Odpowiedz Link Zgłoś
rafxxww Walczmy o obwodnicę Marek. 27.12.10, 12:48 Również obwodnica Marek powinna byc włączona w progarm budowy dróg. Przecież obciążeniem (58tys. pojazdów dziennie) i znaczeniem niewiele ustępuje drodze przez Janki. Nie wiem czy jest to jakaś złośliwość dla Marek, bo przecież jest oczywiste jak buduje się ekspresówkę od strony wschodniej aż do Marek a później od Marek będzie wyremontowana trasa Toruńska, dalej wylot na A2 i kontynuacja S8 to nikt Marek nie ominie. Do ch....y przecież nawet przedszkolak to zrozumie że ten odcinek trasy jest niezbędny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Walczmy o obwodnicę Marek. IP: 212.180.160.* 27.12.10, 17:35 Panie Kolego :) Wszystkie drogi są tak robione by gdzieś tak czy owak robił się korek. Gdzie nie spojrzysz wszędzie tak jest. Nie ma dróg które bezkolizyjnie (bez świateł) przecinały by stolicę (czy też ją otaczały) ani z południa na północ ani z zachodu na wschód. Tak więc przez to że np w Markach nie ma obwodnicy będzie się stało i na autostradzie i na toruńskiej. Tak samo stoi się jadąc siekierkowską (z jednej strony w Marsa a z drugiej na Witosa i dalej ciągiem. Zrobili by raz a dobrze jedną trasą od początku do końca a nie tam takie tu kawałeczek tam kawałeczek. Bo to w niczym nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bulion Re: Walczmy o obwodnicę Marek. IP: *.komisariat.net 27.12.10, 22:21 Oni leją na tą stronę Warszawy. Zmieni się coś jak się jakiś rządowy pajac wyprowadzi się pod Radzymin. Położyli nowy płaszczyk na Piłsudskiego i musi nam wystarczyć na kilka lat. Mieli głosy mojej rodziny - właśnie je stracili - za całokształt ale to była ta kropla, która przepełniła czarę. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r I co to da???... stoi się przecież w Raszynie 27.12.10, 12:52 te 3km od Jerozolimskich do obwodnicy kompletnie nic nie zmienią. Odpowiedz Link Zgłoś
szymizalogowany da waadzy lepszy Pi-Ar hehe 27.12.10, 12:58 a na marginesie to koljenym polskim po kolumbie i idkryciu ameryki wkładem w rozwój cywilizacji jest wymyślenie obwodnicy południowej, północnej, 650 metrowej do tej pory obwodnica od obwodu to była taka droga wokół całego miasta jak berliner ring, m25 london orbital itd. a tu proszę polak potrafi budujemy gdzieś 100 metrów drogi i nazywamu ją np. obwodnica południowo-centralna hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: I co to da???... stoi się przecież w Raszynie IP: 217.116.100.* 27.12.10, 12:59 Ten odcinek jest po to, żebyś mógł na węźle Opacz zjechać z obwodnicy bezkolizyjnie w stronę miasta, a Nowolazurowa (połączenie Ursusa z obwodnicą południową) nie kończyła się w polu. Odpowiedz Link Zgłoś
szymizalogowany nie w polu? 27.12.10, 13:05 > Ten odcinek jest po to, żebyś mógł na węźle Opacz zjechać z obwodnicy bezkolizy > jnie w stronę miasta, a Nowolazurowa (połączenie Ursusa z obwodnicą południową) > nie kończyła się w polu. to nie powinna powstać ta droga bo jak się nie będzie kończyć w polu to złamie niepisaną tradycję polskiego drogownictwa kultywowaną od 20 lat hehe Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: I co to da???... stoi się przecież w Raszynie 27.12.10, 17:37 Nowolazurowa ma przede wszystkim połączyć Bemowo z Ursusem... to nie ma być droga tranzytowa. Tranzyt to sobie pojedzie S8 przez Konotopę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd nie tylko i nie teraz IP: *.acn.waw.pl 28.12.10, 05:59 To ma byc nowy wylot dla ursusa do jerozolimskich (teraz jest do wyboru ryzowa albo ryzowa 1 pas/kier). Ten kawalek ktory kontraktuja skonczy sie gdzie w okolicy factory. Reszta na bemowo do lazurowej kiedystam. Chyba ze cos zmienili w planach. A bez tego 650m ogryzka od alej do pld obwodnicy nie mialbys sie jak dostac z jerozolimskich przez poludniowa obwodnice na A2. Jerzolimskie beda mialy z pld obwodnica wiadukty tylko w relacji pruszkow - obowdnica -> ursynow i vice versa. Jadac jerozolimskimi od centrum na pld obwodnice nie wjezdziesz chyba ze na przelaj po nasypie. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: nie tylko i nie teraz 28.12.10, 12:36 Kurczę... spojrzałęm na SISKOM i masz rację... Nowolazurowa kończy się z jednej strony w Salomei a z drugiej w polu przed torami. Czyli Nowolazurowa w tym przypadku to faktycznie będzie tylko wyjazdówka z Ursusa i nic więcej... w stronę Bemowa tylko Dźwigowa i Al. Prymasa. Jest nadzieja tylko w tym, że obwodnica trochę je odkorkuje od tranzytu. ------------ Podróże małe i duże. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: I co to da???... stoi się przecież w Raszynie 27.12.10, 17:37 Uparłeś się koleś na tę Nowo Lazurową, która nie wiadomo kiedy będzie wybudowana, a tu chodzi o OBWODNICĘ POŁUDNIOWĄ od Konotopy, przez Lotnisko, Puławską i dalej za Wisłę. Przyjeżdżający A2 do Konotopy pojadą albo na Północ trasą S8 do dzielnic Bemowo, Bielany, Żoliborz i na Trasę Toruńską do Marek i dalej na Litwę Łotwę i Estonię, albo na południe skąd muszą mieć zjazdy do Ochoty, Śródmieścia, Mokotowa. Planowany odcinek pozwoli im dojechać wygodnie do Alei Jerozolimskich w okolicach ulicy Łopuszańskiej. Odcinek dalszy do Wolicy jest może i ważniejszy, ale droższy i trzeba czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: I co to da???... stoi się przecież w Raszynie IP: 194.169.228.* 27.12.10, 14:14 Oczywiście, że dużo da. Będzie połączenie Nowolazurowej z Jerozolimskimi, czyli wreszcie wygodny wyjazd z Ursusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: I co to da???... stoi się przecież w Raszynie IP: 212.180.160.* 27.12.10, 17:38 I od razu mieszkańcy ursusa pożałują że wybudowali :) Korki w Alejach staną sie niesamowite :) Odpowiedz Link Zgłoś
jola5033 Kawałek wylotówki uratowany! Minister zmienia d... 27.12.10, 13:00 A kiedy będzie uruchomiony odcinek (chyba już gotowy??)- od Trassy Torunskiej do Połczyńskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrz.prostej Re: Kawałek wylotówki uratowany! Minister zmienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.10, 13:18 jola5033 napisała: > A kiedy będzie uruchomiony odcinek (chyba już gotowy??)- od Trassy Torunskiej d > o Połczyńskiej? Nieprędko Jolu. Wykonawca nie złożył dokumentacji geodezyjnej, powykonawczej. :( Odpowiedz Link Zgłoś
jas_pik Kawałek wylotówki uratowany! Minister zmienia d... 27.12.10, 13:03 A może ktoś w końcu pójdzie po rozum do głowy i zrobi to z głową? Po co budować obwodnice miast na dogach o śmiesznym natężeniu ruchu? Wystarczy sprawdzić GPR 2010 . Dopuszczanie do prztargów firm bez zaplecza budowlanego a jedynie z układami finansowymi ( avax, motil etc) którzy żerują na podwykonawcach . Podział przetargów na małe odcinki które mogą być realizowane przez mniejsze firmy . Okazuje się że budowa dróg na zlecenie GDDKiA jest najdroższa w EU a budowa podobnych dróg na zlecenie gmin jest co najmniej 10 krtonie tańsza w przeliczeniu na m2 wybudowanej drogi ( wszystkie zgodnie z tym samym rozporządzeniem) Tu mamy oszczędności. Odpowiedz Link Zgłoś
losmackos Ten kawałek jest do niczego nie potrzebny 27.12.10, 13:15 W ogóle nie rozumiem radości. Potrzebna jest przede wszystkim Salomea - Wolica a dopiero potem ten kawałek drogi. Jak jadąc z Krakowa wjedzie się tą drogą? Jakaż to wlotówka/wylotówka ?!? Bzdury, bzdury, bzdury!! Odpowiedz Link Zgłoś
apendula_niewdziosek Buduje się "tylko" najwięcej w historii 27.12.10, 13:22 Więc polskie malkontenctwo ma pożywkę... Odpowiedz Link Zgłoś
szymizalogowany Re: Buduje się "tylko" najwięcej w historii 27.12.10, 13:33 ale to jest hasło reklamowe urzędników zresztą jest ich kilka: "buduje się najwięcej w historii", "polska to zielona wyspa", "jeden wielki plac budowy" itd. w rzeczywistości to w ostatnich dwóch miesiącach jechałem ze stolycy raz do poznania i raz do katowic wszystko rozpie...ne i stare takie samo jak 10 lat temu, raz tylko gdzieś tam na gierkówce paru pijaków-robotników poustawiało patyki odbalaskowe które ktoś poprzewracał i chyba jednej nitce na jakiś 2 km wymieniali asfalt trzeba było gęsiego jechać drugą nitką i tak dobrze że ten gierek tą gierkówkę wybudował bo bez niej to ta obsrana warszawa biedna by miała dojazd jak do murmańska - nic tylko samolot by został poza tym żadnego "placu budowy" nie widziałem Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Buduje się "tylko" najwięcej w historii 27.12.10, 13:45 > poza tym żadnego "placu budowy" nie widziałem bo pewnie ty frustrat jestes trybiacy kołom postępu.... Poweidzieli ci, ze żyjesz na zielonej wyspie? Powiedzieli .... A ty wciąż to samo, że niby czarna dziura a nie jakas wyspa.... Dlaczego nie możesz w końcu uwierzyć? TVN - u nie ogladasz czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
szymizalogowany Re: Buduje się "tylko" najwięcej w historii 27.12.10, 13:57 > bo pewnie ty frustrat jestes trybiacy kołom postępu.... > Poweidzieli ci, ze żyjesz na zielonej wyspie? Powiedzieli .... A ty wciąż to sa > mo, że niby czarna dziura a nie jakas wyspa.... Dlaczego nie możesz w końcu uwi > erzyć? TVN - u nie ogladasz czy co? trafiłeś w dziesiątkę hehe sam się nad tym zastanawiałem czemu ja jestem niereformowalnym frustratem - i dokładnie doszedłem do takich samych wniosków co ty: nie oglądam tvn a co gorsza nie oglądam TV, nie kupuje GW, nie czytam, onet.pl, nie słucham tok-fm anie wogle radia, nie ulegam modom, nie kupuje gazet i czasopism, czytam książki i tylko uznane min. napisane 50 lat temu, nie wierzę nikomu oprócz siebie, a co najgorsze zdanie wyrabiam sobie patrząc na rzeczywistość i nie interesują mnie opinie ani informacje jeśli czegoś na własne oczy nie zobaczę jestem do tego stopnia niezrównoważony psychicznie że jakieś 2 tygodnie temu zostałem w towarzystwie przyłapany na tym że nie wiem co to jest za program "top model" a co gorsza nie wiedziałem kto tam występuje - wszyscy na mnie patrzyli jak na oszołoma, dobrze że nie wiedzieli że nie mam też żadnych kredytów (nie wyrabiam sobie "historii kredytowej" co jest jak wiadomo istotne w życiu hehe) a tylko zapasy aktywów i nieruchomości by bym wogle wyszedł na jednostkę aspołeczną hehe a jeszcze dziwnie patrzyli że zapłaciłem gotówką a nie kartą kredytową hehe po prostu "muszę siedzieć" hehe Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Buduje się "tylko" najwięcej w historii 27.12.10, 14:23 zostałem w towarzystwie przyłapany na tym że nie wiem co to jest za program "top > model" cos mi przypomniałeś tą historią..:-) Ostatnio kończyły mi sie umowy z moim operatorem komórkowym i nie wiem skąd ale ichnia konkurencja tez to wiedziała... Przyszedł od nich taki gostek i wiesz jakiego argumentu uzył by mnie zachęcić do zmiany operatora? " Przez trzy miesiące bedzie pan mógł oglądac za darmo w telefonie odcinki jakiegoś tewałenowskiego serialu z "dziewicami" w tytule... Był to ostateczny argument który sądząc z ciszy jaka zapadła miła mnie porazić ... Psem go poszczułem tyle, ze nic mu nie zrobił bo to labrador... Cholera - musze sobie kupic jakiegos porzadnego psa na takie okazje... Odpowiedz Link Zgłoś
szymizalogowany Re: Buduje się "tylko" najwięcej w historii 27.12.10, 14:44 > Ostatnio kończyły mi sie umowy z moim operatorem komórkowym i nie wiem skąd ale > ichnia konkurencja tez to wiedziała... Przyszedł od nich taki gostek i wiesz > jakiego argumentu uzył by mnie zachęcić do zmiany operatora? " Przez trzy miesi > ące bedzie pan mógł oglądac za darmo w telefonie odcinki jakiegoś tewałenowskie > go serialu z "dziewicami" w tytule... albo ja sie starzeje i zaczynam odczuwac skutki parkinsona albo ten caly zachodni swiat to jest jakas jedna wielka indoktrynacja ludzi zrobiona przez rzady i korporacje i jednak o ile w to nie wierzylem to jednak istnieja teorie spiskowe swiata ktore nie sa bzdura masz miec telefon, w telfonie bedziesz mogl ogladac serial tvn, w serialu tvn jeden z bohaterow bedzie kupowal samochod i bedzie wybieral silnik z mala emisja CO2, drugi bohater bedzie wybieral kredyt hipoteczny banku X, a dzien pozniej dostaniesz SMS z Banku Y z reklama kredytow hipotecznych itd itp to naprawde sie dzieje > Psem go poszczułem tyle, ze nic mu nie zrobił bo to labrador... Cholera - musz > e sobie kupic jakiegos porzadnego psa na takie okazje... nie kupuj psa tylko zrob tak jak ja - masz tylko telefon na karte pre paid - i wazne kup starter nie w salonie, ale tylko tam gdzie biora od ciebie danych zadnych z jednej strony bierzesz pudelko ze starterem z drugiej dajesz gotowke ja kiedys podjechalem omylkowo do salonu orange jeszcze na panskiej teraz nie wiem gdzie jest, bo chcialem nowy starter do zalatwienia czegos, odstalem w kolejce podszedlem do stolika do pani i mowie ze biore starter a ona mi kilka stron A4 daje i mowi ze musze wypelnic a tam wszystkie dane imie nazwisko adres itd. - to ja sie jej pytam to po kiego ch...a mi starter na karte pre-paid jak mam to wypelniac? przeciez poto kupuje pre-paid zeby nikt nie wiedzial kto uzywa tego telefonu; po to zaplace wiecej za dzwonienie ze mam luksus ze nikt nie wie kto ja jestem gdzie i nie przyjdzie mi np sprzedawca orange odnowic umowe, a ta sie na mnie patrzy dziwnie - zmarnowalem czas wstalem i poszedlem i kupilem gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Buduje się "tylko" najwięcej w historii 27.12.10, 15:25 zrob tak jak ja - masz tylko telefon na karte pre paid - i wazne kup starter nie w salonie, ale tylko tam gdzie biora od ciebie danych zadnych ucz się Szymi na cudzych błędach.... Minister RP Kaczmarek i Komendant Główny Policji Kornatowski też tak widzocznie mysleli i mimo, że uzywali "czystych numerków" to popatrz jak skończyli.... :-) Uzywanie prepaidów i cała ta zabawa z tymi zdrabkami zasilającymi konto jest po prostu nie praktyczna i kompletnie nic nie wnosi do zachowania anonimowości.... Dlaczego? Bo twój głos zawiera cechy bardzo indywidulane tak samo jak linie papilarne i dziś służby w razie potrzeby sa w stanie zidentyfikowac konkretna osobe juz nie tylko po tych liniach ale i po głosie... I wszystko jedno czy uzywasz anonimowego prepaida czy telefonu na abonament załatwiony na jakiegoś słupa czy tez klasycznego telefony na drucie bo jesli narozrabiałes gdziekolwiek przy pomocy własnego głosu to masz prawo oczekiwać, że jak kiedys zamówisz pizzę to przyjadą miśki zamiast dostawcy...:-) Głos kazdego człowieka, który juz uzył telefonu jest w bazie danych szczegółowo opisany (przedstawiasz się jak dzwonisz, tak? ) i w razie takiej potrzeby moga cię zlokalizowac szybciej niż zdązysz się po jajach podrapać... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Buduje się "tylko" najwięcej w historii 27.12.10, 14:39 > a jeszcze dziwnie patrzyli że zapłaciłem gotówką a nie kartą kredytową hehe a gotówkę to niby skąd wczesniej bierzesz jak nie za ściany? W szafie masz swój bank czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
szymizalogowany Re: Buduje się "tylko" najwięcej w historii 27.12.10, 14:51 > a gotówkę to niby skąd wczesniej bierzesz jak nie za ściany? W szafie masz swó > j bank czy co? gotowke nie mam ze sciany; gotowke mam od osob ktorym spedam nadmiar zborza i trzody czyli ze swojej pracy rolnika nie to ze nie mam konta jak jarek k, czy karty - mam ale uzywam tak raz na pol roku i tak mam miejsce gdzie trzymam zapas gotowki i nie jest to konto nigdzie karta ma ta jedna wade (ma wiecej ale ta jest wazna) ze jak placisz karta to jak szczegolnie ty jezdzisz po kraju czy europie no to przeciez w razie co kazda agenda rzadowa raz dwa i moze narysowac mape gdzie byles i kiedy a ja nie jestem przestepca ale nie zycze sobie zeby takie informacje mogl miec ktokolwiek o mnie - bandytow niech lapia...ale za reke na goracym uczynku a nie ze kazdy czlowiek ma numerek i jak na komputerku maja dane gdzie byl, kiedy, ile wydal, o ktorej dokladnie itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan Re: Buduje się "tylko" najwięcej w historii IP: 10.19.4.* 29.12.10, 12:51 a nie ze kazdy czlowiek ma numerek i jak na komputerku maja dane gdzie byl, kiedy, ile wydal, o ktorej dokladnie itd. eee... nie ma co popadac w paranoię szymi... Mnie tam zwiędłym kalafiorem wisi czy i kto takie dane o mnie zbiera a potem je analizuje... Jęsli o mnie chodzi to nie mam nic przeciwko by w takiej bazie danych była np; informacja o mojej ulubionej pozycji w jakiej układam sobie panienke do zerznięcia bo niby czemu miałbym sie wstydzić, że nade wszystko lubie analek? Niech sie wstydzi ten kto widzi Szymek bo ja sie wstydzic tego nie zamierzam..:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Buduje się "tylko" najwięcej w historii 27.12.10, 20:34 swan_ganz napisał: > a gotówkę to niby skąd wczesniej bierzesz jak nie za ściany? W szafie masz swó > j bank czy co? Biorę gotówkę (najczęściej) "ze ściany", a karty kredytowej nie mam. Mam dwie bankomatowe (zwane chyba też debetowymi). A po drodze z domu do pracy mam 3 bankomaty i jeden oddział PKO BP. Jak chcę mieć nowe banknoty (na prezent do koperty) to biorę w oddziale. Jak dotąd, nigdy nie było tam kolejki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Buduje się "tylko" najwięcej w historii IP: *.bb.sky.com 27.12.10, 16:20 'droga jak do Murmańska' - śmieszne ale prawdziwe niestety Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh Re: Buduje się "tylko" najwięcej w historii 27.12.10, 13:47 apendula_niewdziosek napisał: > Więc polskie malkontenctwo ma pożywkę... Taa... Taka sama podjarka jak jesienna ofensywa legislacyjna PełO. Odpowiedz Link Zgłoś
apendula_niewdziosek Dla marud i malkontentów - parę suchych faktów 27.12.10, 14:02 Wykres 1 Wykres 2 Zestawienia Odpowiedz Link Zgłoś
veine Skandal! 27.12.10, 14:01 Grabarczyka powinno się wyje bać na zbity ryj za swoją działalność. Tusk też powinien odpowiadać za to ,że okłamuje społeczeństwo mówiąc ,że nie ma kryzysu i ukrywa stan finansów. To jest gów no ,a nie władza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niczpo Re: Skandal!POskomuna nic nierobi dla Polski!!! IP: *.11-2.cable.virginmedia.com 27.12.10, 19:34 Odpowiedz Link Zgłoś
an1005 jakie ludzkie panisko ten minister. 27.12.10, 14:26 ja sie bardzo ciesze (tak czysto egoistycznie) bo moze dzieki temu al. Krakowska troche bedzie odciazona ale ubawilo mniej to zagranie: lud protestuje a PAN podchodzi do tego z pelna, cudna empatia Odpowiedz Link Zgłoś
bigark Nieudolny minister - strachliwy premier 27.12.10, 14:27 Grabar(c)z(yk) polskiej infrastruktury, nie wie jak wydać pieniądze z Unii - zapytać drania, ile mu zostało! Strachliwy premier nie potrafił go kontrolować, nadzorować, więc go kryje, bo tamten ma na niego haka!!! Czyli, to taka "Buła i Spóła" w wydaniu warszawskim! Czas na zmiany... Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_krolowa_polski Przydałby się odważny prezydent, co Tupolewem 27.12.10, 16:38 zniwelowałby teren. Łącznie z wycięciem brzóz i innych chaszczy. Niestety, ten najodważniejszy nie miał odwagi poprosić pilotów by nie lądowali w Smoleńsku, więc juz nigdy nie wzleci. Jako i za żywota. Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Re: Nieudolny minister - strachliwy premier 27.12.10, 21:11 dokładnie jest tak jak piszesz - kasa unijna wróci do Brukseli, ale POpaprane śmierdziele i tak będą zadowolone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samon Re: Kawałek wylotówki uratowany! Minister zmienia IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.10, 15:59 To wielki sukces rządu Tuska! Dziękujemy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Kawałek wylotówki uratowany! Minister zmienia IP: *.pljtelecom.pl 27.12.10, 16:22 Bardzo dziękuję Dziennikarzom Agory świetna robota! takim artykułem udowodniacie, ze Wasz zawód to nie tylko pisanie głupot na plotku, ale ważna dla społeczeństwa i naszego kraju praca wielkie dzięki i szacun Odpowiedz Link Zgłoś
swiety1000 PR pokazówka jak za Gierka - GW sięga bruku 27.12.10, 16:35 Jak się dowiedziałem, że kolejne setki km szumnie zapowiadanych dróg spadają z wokandy to ciekaw byłem jak to zostanie PR-owo przykryte. Jak GW wyskoczyła z akcją zbierania podpisów mieszkańców to niestety od razu byłem pewien że to ukartowana Pr-owa akcja. Niestety się potwierdziło. Komunistyczna klasyka - troskliwy gospodarz (Bierut, Gierek, Tusk, Grabarczyk ...) pochyla się nad głosem ludu i cudem znajduje pieniądze i w świetle fleszy oznajmia, ze te mega super kluczowe 3 km jednak zbudują. Ja p. dole gazeto co za wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
jdk Re: Kawałek wylotówki uratowany! Minister zmienia 27.12.10, 16:49 Nie wprowadzajmy ludzi w błąd! W jaki to niby sposób ta "wylotówka" poprawi sytuację na odcinku Okęcie-Janki, skoro cały ruch "wpadnie" w Al. Krakowską i dalej będzie tak jak było?! Zresztą, liczby mówią same za siebie: ten "wywalczony" odcinek ma kosztować 300mln zł, podczas gdy cała "wylotówka" 1,8mld złotych. Ona koniecznie musi powstać - i to jak najszybciej! Odpowiedz Link Zgłoś
wrobel_3 Kawałek wylotówki uratowany! Minister zmienia d... 27.12.10, 18:49 przeciez glownie chodzi o obwodnice polnocną! to ona korkuje Raszyn! znow Ursynow zalatwil sobie cos 'pod stolem" - choc nie przecze, ze bardzo wazny odcinek, ale jednak w rankingu doprowadzen do szosy katowickiej i krakowskiej na drugim miejscu ... :( Odpowiedz Link Zgłoś
m-kow Ale 27.12.10, 19:08 Ale dobry ten minister. Bo z PO. Ludzki pan. --- "Statek coraz bardziej przecieka, pasażerowie jeszcze nie wiedzą, ale pierwszy oficer wie i po cichu ubiera kamizelkę ratunkową. Żeby pasażerowie nie zauważyli nalewającej się wody, to przelewa ją z sali balowej do maszynowni (czyli środki z OFE do ZUSu)." K. Rybiński Odpowiedz Link Zgłoś
almimota Dość tego !!! 27.12.10, 19:18 Niech ktoś to wreszcie powie: - wyprowadźcie naszych chłopców z Afganistanu, za 1,4 mld zł rocznie można wybudować co roku kilka wlotówek i węzłów komunikacyjnych - za pieniądze topione Tam można poprawić jakość życia Tu wielu z nas w wielu miejscach w Polsce - marnujemy nasze pieniądze po to aby Obama mógł nas przehandlować za zgodę Rosji na kolejną wojenkę w Iraku/Iranie gdziekolwiek (patrz Wiki Leaks) - i pokornie słuchamy jak amerykańscy generałowie besztają nas, jak narzekają na polskich żołnierzy, że nie potrafimy kontrolować powierzonych nam sektorów/prowincji DOŚĆ TEGO - ja chcę lepiej żyć (i podróżować) w moim kraju - trasy wlotowe i przelotowe w Warszawie i wokół niej to ważne dla nas wszystkich (mieszkam w Wielkopolsce ale kilka razy w tygodniu męczę się w korkach przed, pod i w Warszawie) - a za taki numer jaki wycięła nam administracja Obamy (Wiki Leaks) powinniśmy grzmieć i huczeć i wymusić możliwość bezwizowego podróżowania po USA, - a nie jak baranki tłumaczyć w mediach ustami profesorów - "..to normalne w polityce..." "...nic się nie stało..." Odpowiedz Link Zgłoś
czasnapiwo farsa 27.12.10, 19:30 nie ma się czym chwalić - rząd może by zmniejszył swoje pensję z kilkunastu do kilku tysięcy miesięcznie to na drogi by starczyło - a tak... -- czasnapiwo.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Re: farsa 27.12.10, 21:17 to jest właśnie robienie z kupy sukcesu. Wykreślone będzie multum budów w przededniu ogłoszenia przetargów, czyli po kilku latach przygotrowywania do nich, ale, ale, ale!!! Obwodnica Janek uratowana, niech żyje nam miłościwy Tusk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morepo PO nic nierobi tylko oklamuje Polski narod!! IP: *.11-2.cable.virginmedia.com 27.12.10, 19:32 3-lata lenistwa Tuska przynioslo Polsce ciemnote i zacofaniwWszyscy nakolo w Unii buduja Autostrady i robia Reformy.Ale Tusk buduje Polske na klamstwach i pustych obietnicach!! Jak sie narod obudzi to bedziemy mieli poziom Bialorusi!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: PO nic nierobi tylko oklamuje Polski narod!! IP: 195.205.194.* 27.12.10, 21:34 Wypadałoby jednak POznać białoruskie drogi i trasy ekspresowe ... nasze, POlskoeuropejskie są nawet za Rwandą Odpowiedz Link Zgłoś
suwio wylotówka:) 27.12.10, 22:31 suwenirro.pl www.suwenirro.pl/gratisy.html www.suwenirro.pl ZAPRASZAMY wylotówka:) Odpowiedz Link Zgłoś