Gość: Tomasz IP: 212.75.102.* 19.01.11, 11:06 Faktycznie szkoda.... Dziwna decyzja dyrektora hotelu.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rydzyk_fizyk Re: Victoria - koniec legendy. Hotelowy McDonald' 19.01.11, 11:09 Niestety sieci znaczą teren - ciekawe co zawiśnie na miejscu liter - pewnie podobnie uroczy napis jak oczojebisty fiolet na Hotelu Grand na Kruczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Hotel Twoich snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 11:18 Obudzisz się nagle przy śpiącej kobiecie Nie poznasz jej twarzy Opuścisz autobus, wolno wstąpisz w noc Przepłyniesz wielki, obcy ci plac Neony drogę ci pokażą tam, gdzie świetlisty gmach Otoczą cię zewsząd kolory i woń I nawet gwiazdy z ekranu A jedna z nich, naga pod futrem, da ci znak Lustrzana winda uniesie was Będziecie płynąć aż do nieba bram, aż na piętro Raj Ref. Victoria hotel, hotel twoich snów Tutaj jak w telewizorze Masz niebo i stereo raj Dziś twa szansa, możesz złapać ją sam Obudzisz się nagle przy śpiącej kobiecie Nie poznasz jej twarzy Opuścisz to miejsce i w szary wstąpisz dzień Postawisz kołnierz kurtki na wiatr Do pracy pierwsza zmiana będzie szła, pójdziesz z nimi w brzask Ref. Victoria hotel, hotel... Kombi - Hotel Twoich snów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Hotel Twoich snów IP: *.home.aster.pl 21.01.11, 12:03 Śliczne :) Bardzo a propos wyszło. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tim Re: Victoria - koniec legendy. Hotelowy McDonald' IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.11, 14:12 Wraz z tym 'oczojebistym' fioletem inwestor wyremontowal caly hotel wraz z elewacja i zamontowal oswielenie budynku. Teraz prezentuje sie on najlepiej wzdluz calej kruczej. Zwlaszcza wieczorem. Zamiast tego napisu to najlepiej jakby przejechali buldozerem po tym budynku i postawali cos porzadnego. Najlepiej cos co nie bedzie robilo z placu Malachowskiego bocznej uliczki niewartej elewacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Victoria - koniec legendy. Hotelowy McDonald' IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.11, 18:16 JAKIEJ LEGENDY?.....jak taka szkarade mozna nazwac legenda????? victorie?? ......toz to zaraza byla jest i bedzie ,wczesniej panienki ,cinkciarze i cala reszta komucho-szemranego towarzycha ,teraz podobnie ,tylko ekipy sie czesciowo wymienily....... chyba tylko wieski spoza Warszawy moga to nazwac legenda !!!.............bo nie wiedza co stalo na tym miejscu przed wojna .A stal tam PALAC Leopolda Kronenberga......... Odpowiedz Link Zgłoś
jan_telecki Victoria - koniec legendy. Hotelowy McDonald's 19.01.11, 11:26 victoria znikneła bo ten hotel tak sie juz nie nazywa poza tym mi sie zawsze te litery wydawały nie proporcjonalne do wielkosci budynku, były za duże z hotelu Forum tez zniknął neon z nazwą cest la vie Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Niech znika 19.01.11, 11:28 Szyld był obskurny, jak w komunistycznym supersamie. Oczywiście nie dziwi mnie sentyment GW do PRL-owskiego blichtru, ale naszczęście to już nie wróci panowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dude Re: Victoria - koniec legendy. Hotelowy McDonald' IP: 178.73.63.* 19.01.11, 11:35 To może ten napis, Rotundę, Dworzec Centralny i kilka innych komuszych "ikon" za którymi wzdycha Gazeta wrzucić na ciężarówkę i podrzucić do redakcji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tim Re: Victoria - koniec legendy. Hotelowy McDonald' IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.11, 14:14 komuszych ikon? Poducz sie o modernizmie pisowski troglodyto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dude Re: Victoria - koniec legendy. Hotelowy McDonald' IP: 178.73.63.* 19.01.11, 15:52 zapomniałeś jeszcze napisać "myślenie nie boli" ...ćwoku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T. Victoria - koniec legendy. Hotelowy McDonald's IP: *.aster.pl 19.01.11, 11:39 Już pisałem, jak go usuwali. Zwykły bandytyzm. Niestety, w PL, nadal to co nowoczesne i postępowe to podświetlana, kolorowa tablica. A wszystko co z PRL to fe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qba Re: Victoria - koniec legendy. Hotelowy McDonald' IP: 178.73.49.* 19.01.11, 11:44 Bardzo dobrze. Kolejna pozostałość po tandetnym okresie PRL-u dostosowana będzie to obecnej rzeczywistości. A GW jest naprawdę żenująca w tej swojej obronie "zabytków" :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Labrador Re: Victoria - koniec legendy. Hotelowy McDonald' IP: 178.73.50.* 19.01.11, 12:10 W PRL było super Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Victoria - koniec legendy. Hotelowy McDonald' 19.01.11, 12:51 ubekom i nierobom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Lolek Skojarzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 12:02 Pisałem już o tym pod poprzednim tekstem na ten temat, ale powtórzę, bo to zabawna historia. Te litery na zdjęciu (ORIA) przypomniały mi kawał z czasów mojej młodości: Marynarze radziecki i amerykański biorą prysznic i oglądają sobie tatuaże. Wzrok radzieckiego pada na przyrodzenie Amerykanina z napisem (właśnie!) ORIA: - Dlaczego kazałeś wytatuować sobie coś takiego? - No, wiesz, kiedyś napis brzmiał VICTORIA, ale brałem udział w bitwie, straciłem część interesu i zostało ORIA. W tym momencie zdumiony Amerykanin odkrywa identyczny tatuaż i w tym samym miejscu u Rosjanina: - Ty też miałeś wytatuowane VICTORIA? - pyta. - Nie, u mnie to było MARIAKI BAŁTIJSKOWO FŁOTA POZDRAWLIAJUT MARIAKOW CZIORNOWO MORIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Skojarzenie IP: *.home.aster.pl 21.01.11, 12:07 To jest po prostu cudne, hi hi. Odpowiedz Link Zgłoś
vonsmroden Victoria - koniec legendy. Hotelowy McDonald's 19.01.11, 12:23 Bonjour! Wi gupi polaki, wi sie cescie ze dajemy mi wam prce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Victoria - koniec legendy. Hotelowy McDonald' IP: *.home.aster.pl 21.01.11, 12:00 Ty Francuzie od siedmiu boleści. Chyba tylko powitanie umiesz napisać po francusku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rupi Blichtr i żenada IP: 94.75.121.* 19.01.11, 12:23 Tak właśnie kojarzy mi się Victoria. Jak sobie przypomnę te wszystkie PRL-owskie filmy, w których ten hotel robił za synonim luksusu, to mi się niedobrze robi. Tak naprawdę przesiadywali w nim różni podejrzani kolesie robiący szemrane interesy, arabscy terroryści, którzy przebywali w Polsce na szkoleniu i drogie prostytutki. Zwykły obywatel upodlony przez system lizał to wszystko przez szybę i myślał że tak wygląda wolność na Zachodzie. Naprawdę trzeba albo nic nie pamiętać, albo być baaaaardzo niemądrym, żeby wypisywać o tym hotelu takie sentymentalne bzdety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaktus Victoria - koniec legendy. Hotelowy McDonald's IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.11, 12:26 I dobrze. Straszne się tu chamstwo z całego świata zjeżdżało, kasza nie dogotowana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przechodzień French military victories IP: 80.51.132.* 19.01.11, 12:35 politicalhumor.about.com/library/images/blpic-frenchmilitaryvictories.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: la. Victoria - koniec legendy. Hotelowy McDonald's IP: *.escom.net.pl 19.01.11, 13:48 Dobrze, że p. Majewski nie przypomina, że kochana Victoria była miejscem rezydencji wszelkich służb i miejscem kontaktowym dla terrorystów. Że odbywały się w niej regularne zjazdy i ćwiczenia. Że dla zwykłego Polaka była miejscem pracy kurew, cynkoli i tajniaków. A - jeszcze był basen, o którym chodziła fama, że się wyludnia, kiedy zajeżdża Urban. Mi po Victorii została taka legenda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minio Re: Victoria - koniec legendy. Hotelowy McDonald' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 14:34 bo dyrektor to żaba jak cały accor właściciel hotelu i uważa że przyjechali cywilizować swoją kolejną kolonię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Victoria - koniec legendy. Hotelowy McDonald's IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.11, 16:43 dla warszawiaków to i tak zawsze będzie hotel Victoria... jakby się nie nazywał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Victoria - koniec legendy. Hotelowy McDonald' IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.11, 18:46 Dla PRAWDZIWYCH WARSZAWIWKOW TO BEDZIE pałac Leopolda Kronenberga............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Re: Victoria - koniec legendy. Hotelowy McDonald' IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.11, 22:17 a ty co, jakiś spadkobierca Kronenbergów? akurat pamiętam ile zostało po wojnie z tego pałacu - kupka gruzów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reichsfuhrersshein Victoria - koniec legendy. Hotelowy McDonald's IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.11, 17:24 tak to jest jak jeden urzedas sobie ubzdura jakas paranoje a drugi urzedas to realizuje victoria palac kultury dworzec centralny to jak rodzenstwo gdyby ludzie z tymi durnymi pomyslami zaczeli robote od betoniarki na budowie to moze uszanowali by to co historia stworzyla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Victoria - koniec legendy. Hotelowy McDonald's IP: *.acn.waw.pl 19.01.11, 22:55 Dobry artykuł. Nie ma nic gorszego niż korporacyjna unifikacja... Odpowiedz Link Zgłoś
tvtotal2 Forum to Forum, Victoria, to Victoria 20.01.11, 01:26 ... zaś Hortex, to Hortex. Można picować budynki, firmy itd, ale zawsze bedziesz sie umawiał pod Rotundą (choćby nazwali ja Polish Szklane Fort Knox). Pewnie, że szkoda że napis V zniknął, najważniejsze że legendy się nie zmieni, najwyżej można ją rozwijać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość gorzej przydarzyło się hotelowi Solec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.11, 22:30 Hotel Solec, który był przemyślany architektonicznie (choć był trochę tandetnie wykonany i zdecydowanie wymagał kapitalnego remontu) został wyburzony i powstał koszmarny holet Etap. Widać terz takie czasy... Odpowiedz Link Zgłoś