Dodaj do ulubionych

restauracja warszawa centrum

22.01.11, 22:47
Witam,
Chciałabym prosić o polecenie jakichś restauracji w centrum. Coś na piątkowy wieczór z rodzicami. Na pewno musi być smacznie, ale do tego chciałabym, aby było ciekawie - np. wyjątkowy wystrój i klimat, lokalizacja w specyficznym(np. historycznym) miejscu lub też jakieś występy itp. Coś co zaskakuje, od razu zwraca uwagę.
Nie zależy mi na tym aby było tanio, tylko żeby było 'to coś' :)
Obserwuj wątek
    • voyager747 Re: restauracja warszawa centrum 22.01.11, 23:09
      może Grand Kredens, tanio nie jest, wystrój nietuzinkowy, lokalizacja przyzwoita.
      • muminkisathebest Re: restauracja warszawa centrum 22.01.11, 23:20
        Nie byłam, ale rodzice nie byli wniebowzięci po ostatniej wizycie w tym miejscu, więc tam ich nie zaprowadzę. Ale coś w tym stylu mogłoby być, zatem proszę o dalsze propozycje.
        • voyager747 Re: restauracja warszawa centrum 22.01.11, 23:37
          hm... z takich klimatów, to tylko tam ostatnio byliśmy :) może Venezia Gesslerowej
          www.venezia.com.pl/
    • radiomis Re: restauracja warszawa centrum 22.01.11, 23:42
      Ale Gloria jest nietuzinkowa. Nova La Boheme dla odmiany jest smaczna. Piata cwiartka jest w miejscu historycznym
      • Gość: miu Re: restauracja warszawa centrum IP: *.acn.waw.pl 10.05.11, 11:42
        "Piata cwiartka" to bistro, czyli rodzaj jadlodajni, ktorej blizej do baru niz do restauracji.
    • muminkisathebest Re: restauracja warszawa centrum 22.01.11, 23:59
      bardzo fajne propozycje, czekam na kolejna, w końcu do piątku jeszcze trochę czasu, także mogę jeszcze poczekać z rezerwacją.
    • Gość: koga Re: restauracja warszawa centrum IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.11, 00:19
      Polecam Borprince (restauracja węgierska), ale nie wiem, czy tam są na żywo jakieś atrakcje, oprócz degustacji win. Wystrój bardzo klimatyczny i wiadomo - kuchnia regionalna.
      Miło jest też we Florianie, zwłaszcza kameralna 'sala błękitna' ; można zamówić całą salę, tylko dla was.
    • muminkisathebest Re: restauracja warszawa centrum 24.01.11, 23:28
      znacie restaurację herezja? bardzo mi się spodobało jak tak patrzę na zdjęcia. ale to chyba połączone z klubem, więc na rodzinny obiad w piątek to pewnie kiepski wybór.
      • muminkisathebest Re: restauracja warszawa centrum 24.01.11, 23:50
        chyba jednak jedzenia tam nie zachwyca - tak przynajmniej wyczytałam
        • Gość: jamal Re: restauracja warszawa centrum IP: *.pf.com.pl 09.05.11, 09:32
          Ja z czystym sumieniem mogę polecić Borpince (niedaleko Marszałkowskiej i bliziutko Chmielnej). Bardzo dobra kuchnia węgierska.

...............................
          Restauracja Warszawa
          • jej_torebka Re: restauracja warszawa centrum 29.05.11, 16:49
            dołączam się - bardzo w porządku
          • Gość: zapraszak Re: restauracja warszawa centrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.11, 14:00
            w centrum na Wilczej jest świetna restauracja indyjska Ganesh. Serwuja oryginalne jedzonko indyjskie, gotoują Hindusi. Super miejsce na lunch, czy wieczorny wypadzik:)
            • Gość: Jarren Re: restauracja warszawa centrum IP: 91.216.239.* 22.11.11, 15:12
              O widzę, że jesteś świeżo po lekturze "Słownika zdrobnień polskich". A co do hindusów, to jakkolwiek nie zabrzmi to zbyt poprawnie, to prawda jest taka, że z higieną jest u nich bardzo na bakier. A o orginalną kuchnię indyjską - cokolwiek by to znaczyło, bo to kraj zamieszkany miliona przeróżnych nacji, religii, kultur - to trudno o taką, gdy składniki są tutejsze.
            • Gość: TimothyGIDD Re: restauracja warszawa centrum IP: *.play-internet.pl 25.11.11, 00:21
              hehe "zapraszak" zapraszasz na swój koszt do tego Ganesha:P? Bo jak tak to ja sie pisze:P. Wiem gdzie to jest bo już byłem pare razy wiec nie musisz podsyłać taxi:p. Zamów mi tylko Fish Pakora i bedzie oki:)
          • paulinakar Re: restauracja warszawa centrum 10.08.14, 20:56
            Rynku Nowego Miasta został otwarty świetny lokal - "Bernie". Na prawdę warto tam wejść. Mają świetnych kucharzy, bo dawno nie jadłam w Warszawie tak świetnych dań. I to jak grillują steki... po prostu marzenie. :)
            Na prawdę polecam, na początku opierałam się przed namowami znajomych, a teraz sama polecam, bo warto.
            • 1-buc w knajpie nie ma gości więc SPAMujesz gdzie sie da 10.08.14, 22:14
              Wszędzie ten sam SPAM
        • radiomis Re: restauracja warszawa centrum 25.11.11, 08:38
          miinimarket czy jakos tam - polecasz cos, czego nie znasz? na podstawie zdjec i polecenia innych osob, ktore pewnie tez tam nie byly? Gratuluje...
    • beejay02 Re: restauracja warszawa centrum 09.05.11, 10:20
      I gdzie w końcu byłaś z rodzicami? Czytam wątek, patrzę sprzed paru miesięcy i nie ma zakończenia. Jakby ktoś wydarł parę ostatnich kartek ze smacznej książki. ;)
    • czorny10 N Powiślu 10.05.11, 09:39
      www.staraszafa.pl/
    • Gość: Bywalczyni Re: restauracja warszawa centrum IP: *.pbuk.pl 12.05.11, 08:04
      Polecam "Akademię Smaku" (vis a vis kościoła Św. Krzyża). Nie dość, że wyjątkowo smacznie, to jeszcze podane w niebanalny sposób. Restauracja niewielka, z raczej "chłodną elegancją" jeślii chodzi o wystrój wnętrza. Ogólny klimat jednak bardzo przyjemny i obsługa bez zarzutów.
    • Gość: m.studniak@gmail.c Re: restauracja warszawa centrum IP: *.samlerhuset.no 17.05.11, 15:48
      Ciurassco, przy metrze świętokrzyska. Brazylijskie jedzenie, danie główne to 10 mięs podawanych ze szpady.
    • Gość: Gosc Re: restauracja warszawa centrum IP: *.home.aster.pl 20.05.11, 08:43
      A może Flaming Restaurant przy Chopina. Szczerze polecam
    • Gość: kucharz Re: restauracja warszawa centrum IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.11, 18:41
      sketch ,ul foksal 19 ,www.sketch.pl !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • marzi_o Re: restauracja warszawa centrum 22.11.11, 20:50
      Co prawda nie w ścisłym centrum bo przy puławskiej - metro wilanowska - jest taka knajpka o wdzięcznej nazwie "po prostu" - pyszne jedzenie, świetny klimat i w pt są koncerty z muzyką jazzową. Jedynym minusem tego miejsca jest to że jest takie dobre, że trzeba rezerwować wcześniej miejsce :)
    • imponeross W Warszawie nie ma centrum 22.11.11, 23:08
      muminkisathebest napisała:

> Witam,
      > Chciałabym prosić o polecenie jakichś restauracji w centrum. Coś na piątkowy wi
      > eczór z rodzicami. Na pewno musi być smacznie, ale do tego chciałabym, aby było
      > ciekawie - np. wyjątkowy wystrój i klimat, lokalizacja w specyficznym(np. hist
      > orycznym) miejscu lub też jakieś występy itp. Coś co zaskakuje, od razu zwraca
      > uwagę.
      > Nie zależy mi na tym aby było tanio, tylko żeby było 'to coś' :)

Po pierwsze w Warszawie nie ma centrum. Tego, co jest, nie mozna nazwac centrum. Centrum bylo przed wojna, ale warszaiwiacy nie chca go odbudowac, ani nawet zbudowac nowego.
      Po drugie w tym obecnym 'centrum' nie ma restauracji. Warszawa juz od wczesnych godzin wieczornych jest jakby pocalowal ja aniol smierci - pustka i czarna rozpacz. Najblizsze restauracje i tetniace zyciem centrum to: Krakow, Wroclaw, Poznan, Gdansk, ew. Lodz. Zabierz rodzicow tam, po prostu do jakiejs cywilizacji.
      • ritzy Mam do Ciebie serdeczna prosbę 25.11.11, 01:03
        Ponawiam ją: Czy zechciałbys wyp...ać z tego Forum?

PS. W Warszawie, przymulony przybłędo z prowincji, nie bylo, nie ma i nie bedzie centrum. Jest Śródmieście.
    • Gość: rafffciok Re: restauracja warszawa centrum IP: *.play-internet.pl 27.11.11, 23:32
      no to jak chcesz zeby było smacznie i żeby jednocześnie był nastrój to ja znam tylko jedno miejsce - Ganesh na Wilczej. Restauracja w oryginalnym stylu indyjskim z dobreym jedzeniem. Będą zadowoleni jestem tego wiecej niz pewien
      • Gość: no no PA Re: restauracja warszawa centrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.11, 15:33
        dołączę sie do słów poprzedniego forumowicza. Jesli chodzi o restauracje indyjskie to ganesh absolutnie króluje. nie ma to tamto i lunchowo i wieczorowo
        • Gość: ciekawski maniek Re: restauracja warszawa centrum IP: *.play-internet.pl 30.11.11, 20:08
          słuchaj a Ganesh nie otworzył czegoś przy Hiltonie? Ostatnio widziałem tam jak dziewczyny smigaly na jakis urządzonkach i rozdawaly ulotki, moze i gdzies w tamtej okolicy cos otworzyli dobrego na lunch, co?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka