Dodaj do ulubionych

Zmiany w komunikacji: zlikwidują linię ekspreso...

IP: *.acn.waw.pl 05.02.11, 09:19
Dzień bez zmian w komunikacji-dniem straconym..,co to za brednie z tym słabym wykorzystaniem 106?Pomiary znowu "wykazały" to,co miały wykazać?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mielony Zmiany w komunikacji: zlikwidują linię ekspreso... IP: *.acn.waw.pl 05.02.11, 09:30
      Ojej, wawkomowa rewolucja ze 106 nie wytrzymała próby czasu! Ile jeszcze zmian potrzeba, aby odsunąć internetowe dzieci od planowania tras?
    • Gość: jaxa po co 407? IP: 178.73.32.* 05.02.11, 09:46
      Na tej samej trasie z Gocławia na Centralny (i dalej) kursuje 507.
      • Gość: Gonzo Re: po co 407? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 09:56
        Po to, żeby ludzie się nie buntowali po likwidacji E-5, a potem po cichutku wywali się i to.
        • Gość: gocław NIE!!! też się obawiam że 407 skasują... IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.11, 21:09
          To jest idiotyczny pomysł z kasowaniem e5 i dodawaniem przystanków do 407!
          e5 jeździli ludzie do Centrum, do Ronda de Gaulla, odciążając tym samym tłum z 507 który w dużej mierze wysiada na Saskiej nad trasą. A tak wszyscy razem będizemy się kotłować i mieszać. Dla mnie to bez sensu. E5 się sprawdzało, może tylko powinni wrócić do starego rozkładu w którym już po 9 był ostatni kurs a kolejny popołudniowy ok 15.

W dodatku pewnie przy budownie metra przy 507 też będą majstrować i nie będzie punktualne.
    • lukasz.1978 Ale w czym problem? 05.02.11, 09:56
      Ale w czym problem? Przecież z Gocławia do centrum można szybko dojechać metrem. Tak samo z Chomiczówki przez Bemowo i Włochy aż na Okęcie też kursuje metro. Więc po co utrzymywać jakieś 507 i 106? Jeździjcie metrem!
      • sadul Re: Ale w czym problem? 05.02.11, 10:40
        Ja tam wolę poruszać się trolejbusem - metro to diabelski wynalazek, nie ma to jak twór z podziemia ;)
    • Gość: passenger33 407 będzie pokrywać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 10:28
      W tym momencie 407 będzie pokrywać się z linią 507. Jaki w tym sens? Przecież taka była idea E-5, żeby omijała niepotrzebne przystanki i w ten sposób szybko dostać się do centrum. Przecież jeśli chcę podjechać na buspas mam do dyspozycji 2 autobusy przyspieszone - 507 i 509. Argument totalnie z d...

W lepszych dniach z przystanku Bora-Komorowskiego na w ścisłym centrum, w godzinach szczytu(!) byłem w ~20minut, kiedy 507 jechał około ~30 minut.

Jestem ciekaw kto protestował... mieszkańcy Saskiej Kępy? Sądząc po dodatkowych przystankach, chyba właśnie oni...
      • Gość: sewo Re: 407 będzie pokrywać... IP: *.acn.waw.pl 05.02.11, 15:59
        jak 407 i 507 bedą miały podobną trasę, to gwarantuje ze bedą podjezdzac na przystanki razem:) to taki kolejny fajny prezent szykowany przez tych betonów dla autobusów majacych podobne trasy :) dajcie poukładac rozkład dzieciom, mieszkancy lepiej na tym wyjdą a i le pieniazków zostanie! :)
      • Gość: kasik Re: 407 będzie pokrywać... IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.11, 23:38
        jaka jest idea 407? Żeby go w ogóle wykasować i już. Albo wyciąć 507 w końcu nie potrzeba, z Gocławia jest 407 a z Bemowa pojadą do metra i już......
      • Gość: uvw Re: 407 będzie pokrywać... IP: *.pse-operator.pl 07.02.11, 07:35
        zaprotestowała Pani Wanda z Targówka. Teraz ona steruje układem linii autobusowych...
    • Gość: Onyx_70 Zmiany w komunikacji: zlikwidują linię ekspreso... IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.02.11, 10:51
      Zupelnie bez sensu!! To jest linia ekspresowa - po to nie ma tych dodatkowych przystankow, aby szybciej dojechac do centrum. Gdy remontowano Francuska czasami zdarzalo sie tak, ze niektorzy (niestety niektorzy) kierowcy unikali korkow jadac np. do Walu albo Brazylijska, Trasa Lazienkowska, Wislostrada do Mostu Poniatowskiego. Podobnie z Centrum, zjazd na Wal i prosto do Afrykanskiej. W przypadku korkow 407 bedzie sie w nich kisic!! Moze najpierw chociazby tramwaj, albo dodatkowe polaczenie z metro Wilanowska, a potem likwidacja E5
    • Gość: dante_waw A mozna bylo dodac jeden przystanek.... IP: *.airclub.pl 05.02.11, 11:04
      ...na wiadukcie Saskiej. Malowanie BusPasow korkujacych okoliczne ulice i likwidacja linii autobusowych to jest polityka komunikacyjna Warszawy.

Metro nie wiadomo czy dojedzie na Goclaw, a tramwaj bedzie najszybciej za 8 lat.

Zachowanie władz Warszawy wzgledem mieszkańcow Pragi.... "nie mamy Pana płaszcza i co Pan nam zrobi"

• Gość: rid 106 IP: *.skynet.net.pl 05.02.11, 11:50
      To po jakiego wała było przesuwać 106 ze starej trasy (do centrum, na której NIGDY nie jeździło puste!) na Okęcie?
      To jest chyba sposób działania Ruty i innych - zniszczyć coś co działa dobrze i zastąpić czymś gorszym.
      Następnie zlikwidować to gorsze, bo źle działa.

ZLTM - Zarząd Likwidacji Transportu Miejskiego

wywalić ich na zbity pysk, a Rutę pierwszego
      • Gość: warszawianka Re: 106 IP: *.multimo.pl 05.02.11, 16:29
        Tepoglowego Rute trzeba bylo juz dawno wwalic na zbity pysk.
      • Gość: taa Re: 106 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 17:12
        dokladnie tak robia.
        ciekawy jestem kiedy na stara trase do kranca chomiczowka wroci 170...
        • Gość: ha Re: 106 IP: *.chomiczowka.waw.pl 05.02.11, 19:41
          170 nie wraca. przyjela sie dobrze trasa autobusu 180:(:( ja mieskzam na chomiczówce i chce 170 i 106
        • Gość: pasażer Re: 106 IP: *.chomiczowka.waw.pl 05.02.11, 20:57
          Ja się akurat bardzo cieszę z tego 180 na Chomiczówce - do Śródmieścia czy na Mokotów zawsze nim podróżuję i przebiega to bardzo sprawnie. Poza tym kursuje dużo częściej, niż kiedyś 170.
          Na Pragę, z uwagi na korkujące się mosty, zawsze było szybciej pojechać tramwajem.

Stoszóstki trochę żal. Do SKM we Włochach też często jeździłem. Obawiam się, że 384 to ostatni etap życia relacji Chomiczówka-Okęcie.
          • Gość: Jaga Re: 106 IP: *.ip.netia.com.pl 07.02.11, 12:20
            180 powinno zaczynac trasę od przystanku Metro Młociny, jechać Sokratesa, Bogusławskiego, Conrada - a nie zaczynać trasę od pętli na Chomiczówce!
    • Gość: bubu Zmiany w komunikacji: zlikwidują linię ekspreso... IP: *.play-internet.pl 05.02.11, 12:00
      CO za idioci to wymyslili??? E-5 to jedyna linia, która w sposob cywilizowany zabiera mieszkancow Goclawia do centrum w godzinach szczytu. Widocznie nie jestesmy wystarczająco upchani jak sardynki... No i oczywiscie, moze za szybko dojezdzamy do centrum... W koncu inni moja gorzej. Rownajmy do gorszych!
      • Gość: iskra oddajcie nam E5! 407 ani szybsze ani luźniejsze IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.11, 21:15
        masz rację! E5 szybciukto dojeźdżało się do Centrum a i tak bylo pełne w godzinach największego szczytu. Tam się nikt by nie wcisnął ze Stacji Krwiodawstwa. A tak będize jeszcze napakowane ludźmi, którzy wysiadają na Saskiej na kładce do trasy.

Nie będzie ani szybciej ani luźniej!
        • Gość: Z Bielan Re: oddajcie nam E5! 407 ani szybsze ani luźniejs IP: *.aster.pl 05.02.11, 21:51
          Gość portalu: iskra napisał(a):

> Nie będzie ani szybciej ani luźniej!

To nic, najważniejsze że ratusz i p. Ruta się ucieszą:)
    • Gość: gocław Zmiany w komunikacji: zlikwidują linię ekspreso... IP: *.aster.pl 05.02.11, 12:31
      Wredne buraki z ztm, opamiętajcie się
    • mirekmm Zmiany w komunikacji: zlikwidują linię ekspreso... 05.02.11, 13:09
      Doszukujecie się sensu? Sensem są zmiany. Wygląda na to, że dla ZTMu ideałem byłyby nowe trasy wszystkich linii na każdy dzień.
      • Gość: sewo Re: Zmiany w komunikacji: zlikwidują linię ekspre IP: *.acn.waw.pl 05.02.11, 16:01
        hahaha :)
        chociaz widac ze cos robią ;)
    • Gość: taaa wymuszenie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 17:15
      wiele osob korzysta z biletow jednorazowych...ktore maja od czerwca podrozec.
      juz od jakiegos czasu obserwuje dziwne ruch ztm (ciekawe czy za zmiany w rozkladach/liniach dostaja jakies "premie racjonalizatorskie"?)...skracanie, ciecie, przesowanie tras tak, aby trzeba bylo sie jak najczesciej przesiadac.
    • Gość: atot Zmiany w komunikacji: zlikwidują linię ekspreso... IP: *.unknown.vectranet.pl 05.02.11, 18:52
      likwidujcie dalej, coraz chętniej jeżdżę po Wawie samochodem
      • franek31 Re: Zmiany w komunikacji: zlikwidują linię ekspre 05.02.11, 23:11
        Gość portalu: atot napisał(a):

> likwidujcie dalej, coraz chętniej jeżdżę po Wawie samochodem

Pewnie właśnie o to chodzi. Czy ostatnio jakiś koncern paliwowy nie skarżył się, że fundusz nagród dla zarządu jest za niski ?
    • jhbsk Zmiany w komunikacji: zlikwidują linię ekspreso... 05.02.11, 19:37
      Pisałam już parę razy i powtórzę - dla ZTMu dzień bez zmian jest dniem straconym.
      Co im tam pasażerowie...
      • ritzy Re: Zmiany w komunikacji: zlikwidują linię ekspre 05.02.11, 19:44
        I to jest swieta prawda. W mysl zasady: "Jesli nie moze byc lepiej, to niech chociaz bedzie inaczej."

Kisiel zas na to mowil, ze od samego mieszania herbata slodsza sie nie zrobi.
    • Gość: nie rozumiem oddajcie E5! Kto chciał dodatkowych przystanków? IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.11, 21:21
      Przecież ta linia się sprawdzała, wsiądźcie o 7:20 na trzecim przystanku i zobaczycie jakie E5 jest pełna! I dowoziła ludzi którzy chcieli szybko dojechać do Centrum lub do de Gaulla! Właśnie po to przecież najpierw odjęliście przystanek na Rondzie Wazyngtona - czemu się nagle odwidziało? Może po prostu skasować kursy które są luźne o g. 9 lub o g. 14, już kiedyś jeździło w godzinach największego szczytu, potem nieco wydłużono kurs.

czyżby jakiś radny z Saskiej Kępy w nowej kadencji?
      • asperamanka Re: oddajcie E5! Kto chciał dodatkowych przystan 05.02.11, 22:33
        Sam mieszkam na Saskiej Kępie i raczej chyba nikt tutaj nie był kwestią E-5 zainteresowany. Ten temat w ogóle się nie pojawiał na lokalnych forach. Sporo ludzi nawet nie korzysta z 507 bo po prostu dojeżdża zwykłą linią do tramwaju do przystanku na rogu Saskiej i Waszyngtona. Wystarczy popatrzeć na liczbę wysiadających tam pasażerów. Pchanie się z Kępy przez Most Poniatowskiego autobusem, zwłaszcza rano, mija się zupełnie z celem, nawet mimo buspasa na moście, a przesiadanie się przy Rondzie Waszyngtona też jest mało wygodne, mimo większej liczby tramwajów. 9 i 24 w ciągu Waszyngtona wystarczająco często jeżdżą.
        • Gość: kasik Re: oddajcie E5! Kto chciał dodatkowych przystan IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.11, 23:46
          W ciągu Waszyngtona tramwaje nie jeżdżą wystarczająco często :( zdarza mi się wsiadać przy kinowej. Do pierwszego tramwaju nie ma szans, czasem sie uda do trzeciego.

Mam nadzieję, że wiosna przyjdzie szybko, przerzucam się na rower. Zdrowiej to nie będzie, jadąc obok korka na kilometr, ale kondycje się podreperuje
    • Gość: passenger33 Fanpage "ratujmy e-5" na facebooku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 23:31
      Zapraszam wszystkich przeciwników zamiany E-5 na 407. Może da się coś jeszcze zrobić:

www.facebook.com/pages/Ratujmy-E-5/180775665290994
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka