Dodaj do ulubionych

www.warszawka;-)))).pl

25.04.04, 02:21
Od dziesieciu lat mieszkam w Niemczech; 9 lat w Berlinie i od roku w
Monachium. Tu nie ma ma czegos takiego, ze ktos, kto jest z Berlina (stolica)
jest lepszy od tego kogos kto mieszka np. w Kolonii. Po prostu nie ma czegos
takiego!!! Moze warszawiakom trudno to sobie wyobrazic, ale tak jest!
Czlowieka nalezy oceniac wedle tego jakim jest; a nie wedle miejsca
urodzenia. Bo to drugie graniczy z glupota, nietolerancja.
Ja, szczesliwie, nie mieszkam w warszawie, i nie chcialabym mieszkac.
Wystarczy mi ze moja bratowa stamtad pochodzi, moja mama tam mieszka.....
I na szczescie nie mam kompleksow, ze sie w "WAWIE"...ha ha nie urodzilam
Patriotyzm lokalny-fajna rzecz, ale zboczenie, to jest roznica.
I jesli w wawie tak fajnie jest, to niech tak bedzie!!!! nie mam nic
przeciwko!
Tylko ja tutaj nie boje sie w nocy wracac sama do domu! Wchodzac w brame nie
smierdzi mi szczochami. I zawsze swiatlo na klatce sie pali!
Obserwuj wątek
    • Gość: olek112 Re: Rany Juulek IP: *.chello.pl 25.04.04, 02:30
      Następna. I po co prowokujesz nastepne jałowe dyskusje na temat dlaczego to
      warszawiacy uważaja sie za lepszych? Ten temat wałkowany był milion razy na
      forum bez wyraźnego roztrzygnięcia. Nie wiem, sprawia ci to satysfakcję? pomaga
      w orgaźmie. Zajmij sie swoimi niemieckimi sprawami zamiast miotac sie na forum
      warszawskim.
      • olka112 Re: Rany Juulek 25.04.04, 03:15
        dziecko! ja nie wbijam kija w mrowisko! Tylko chce Ci uswiadomic, ze nie
        miejsce urodzenia nie robi z nikogo "czegos lepszego". A jesli ktos tak mysli,
        to coz, jest wlasnie prowincjonallny. I nie kaz mi sie "niemieckimi sprawami"
        zajmowac; moze wlasnie wyjechac trzeba, aby zrozumiec czym tolerancja jest!
        Widocznie Warszawa za bardzo na wschodzie lezy zeby to begreifen.
        • Gość: tolerancyjny Re: Rany Juulek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.04, 03:20
          jest tolerancja i tolerancyjny
          -dzieciaku :-)))
        • Gość: Bolo Re: Rany Juulek IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.04.04, 09:17
          "na wschodzie lezy zeby to begreifen"

Żałosna jesteś i śmieszna wrzucając niemieckie słowa do wypowiedzi... Pewnie
          już po roku pobytu w Niemczech, ciężko ci było już mówić po polsku, he he!
    • Gość: Olka z kompleksem Re: www.warszawka;-)))).pl IP: 80.72.37.* 25.04.04, 03:38
      Oluś masz "kompleksa na maxa" przy W-wie!Stąd płyną twe kiepskie wypowiedzi.
      Zapewne kliasz z Krakowa, marząc o dorodnym niemcu, który przedmuchałby twe
      smętne cipsko...

• Gość: a Re: warszawka IP: *.nycmny83.covad.net 25.04.04, 05:01
        nasz przyjaciel z Berlinka musi chyba spotykac sie szowinizmem berlinczykow.
        Gdzie sa najleprze galerie, love parade, wmf, W berlinie. Berlin zmienil niemcy
        po zjednoczeniu. Oczywiscie nie ma to jak Monachium.
        • Gość: heinrich h - hodow Re: warszawka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.04, 01:37
          Munchen? Jawhol!
    • 123core Re: www.warszawka;-)))).pl 25.04.04, 09:46
      Uczenie się tolerancji przez polaków od niemców jest pomysłem(napiszę
      najdelikatniej jak potrafię wyrazić to co o tym myślę)za posrany.A ty tam
      żyjesz w getcie przyjezdnej "poleczki" która nie widzi odradzających się grup
      neofaszystowskich, turków zamkniętych we swojch wspólnotach itp.A tak w ogóle
      nie wierze w cuda żeby bawarczyk nie uważał siebie za coś lepszego od
      przyjezdego ze wschodniego landu.F*** it all
      • Gość: erni Re: www.warszawka;-)))).pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 11:55
        Widzisz czlowieku jak zdejmiesz klapki z oczu i wyjedziesz pare kilometrow za
        swoje miasto stoliczne to moze poznasz troche swiata i innych ludzi. A na razie
        to nie wypowiadaj sie o ludziachi i rzeczach ktorych na oczy nie widziales i
        nie doswiadczyles.
        • zievallo Re: www.warszawka;-)))).pl 25.04.04, 12:29
          pizdzisz wiesniaku
          • Gość: Edi z Powisla Re: www.warszawka;-)))).pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 12:36
            zievallo napisała:

> pizdzisz wiesniaku

pewnie ,ze pizdzi,ci wszyscy co mieszkaja na prowincjach to pizdza i sraja.
            Na szeczególna uwage zasługuja frajezry z krakowa i poznania.
            Dupki...
            • Gość: Zega Warszawa ? to miasto na wsch. w kierunku Moskwy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 13:58
              Warszawa najbardziej prowincjonalna stolica w europie. Z najwieksza rzesza
              prowincjuszy ze wschodu . Targowiskiem w centrum i handlem na ruskich łóżkach
              rozkładanych. HAHAHAHAH :) Jarmark cudów.
              A kulture warsawska reprezentuja moi dwaj przedmówcy. Jest sie czym pochwalic.
              • niech Re: Warszawa ? to miasto na wsch. w kierunku Mos 25.04.04, 14:00
                A co ty reprezentujesz? Trzy kurczaki i swinke? Aha, i jeszcze dwa pomidorki.
                • Gość: Zega Re: Warszawa ? to miasto na wsch. w kierunku Mos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 14:08
                  Ja reprezentuję 1000 letnie miasto w ktorym urodzilo sie 8 noblistow.

Juz wiesz zkad jestem?

W moim miescie przymierzamy sie do budowy 124 mostu , anie 9 jak w stolicy.
                  • kixx Re: Warszawa ? to miasto na wsch. w kierunku Mos 25.04.04, 14:10
                    Gość portalu: Zega napisał(a):

> Ja reprezentuję 1000 letnie miasto w ktorym urodzilo sie 8 noblistow.
                    >
                    > Juz wiesz zkad jestem?
                    >
                    > W moim miescie przymierzamy sie do budowy 124 mostu , anie 9 jak w stolicy.
                    €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
                    jak widać na powyzszym bycie noblista nie jest zarazliwe
                    • niech Wiem "zkad" jestes 25.04.04, 14:12
                      Jestes z miejsca gdzie oszczedza sie na edukacji. Za to nawozu macie pod
                      dostatkiem. We lbach.
                      • Gość: Zega Re: Wiem "zkad" jestes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 14:16
                        Zega becwale wiesz ze obok mnie mieszkal i umarl Alzheimer?
                        Ale ty glabie pewnie nawet nie wiesz kto to byl? Chyba ze cierpisz na ta
                        przypadlosc ktorą ów Pan odkryl.
    • Gość: ? Re: www.warszawka;-)))).pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 14:17
      Co slychac na centralnym? Ile cponów i bezdomnych wysikalo sie pod sciane
      dzisiaj?
      • kixx Re: www.warszawka;-)))).pl 25.04.04, 14:20
        spytaj sie ich sam,to twoi koledzy,ty z nimi spisz
        • niech Dlaczego na prowincji... 25.04.04, 14:22
          ...nie ma szkol? Nauczyciele wyemigrowali na Bialorus? Budynki przerobiono na
          chlewy? Tylko po co podciagnieto tam siec? Lepper liczy na glosy via internet?
          • Gość: Ziggy play guitar Re: Dlaczego na prowincji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 14:27
            No wlasnie stolica tak blizko bialorusi lezy. To z tad chyba ta wschodnia
            kultura.

A tak na marginesie ktos tu powiedzial ze jest z miasta w ktorym jest 120
            mostow. Tak sie sklada ze jestem tez z tad.

I co nikt nie odgadl co to za miasto? Czyzby w stolycy same gląby mieszkały?
            • klemenko Re: Dlaczego na prowincji... 26.04.04, 09:55
              Gość portalu: Ziggy play guitar napisał(a):

> No wlasnie stolica tak blizko bialorusi lezy. To z tad chyba ta wschodnia
              > kultura.
              >
              > A tak na marginesie ktos tu powiedzial ze jest z miasta w ktorym jest 120
              > mostow. Tak sie sklada ze jestem tez z tad.
              >
              > I co nikt nie odgadl co to za miasto? Czyzby w stolycy same gląby mieszkały?

Ale zachodnia ortografia...
          • niech Re: Dlaczego na prowincji... 25.04.04, 14:28
            Przyklad: Ola z Elbaka:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=12202926&a=12202926
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=56&w=7753018&a=12186953
            Nauczyciel od arytmetyki niewatpliwie liczyl cos na palcach ale robil to pod
            sukienka biednej Olci wiec ta nie widziala i nauczyc sie nie miala okazji.
            • niech Nastepny przyklad 25.04.04, 14:31
              Baran z Niewiadomozkadowa:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=12202926&a=12208375
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=12202926&a=12208676
              U niego znowuz i nauczyciel polskiego i okulista urwali sie z pracy jeszcze
              przed jej podjeciem. Wiedzieli ze sa skazani na porazke - nie chcieli sie
              osmieszac.
              PS. Czy to jest konkurs na mnogosc niepoprawnych pisowni wyrazu "skad"?
              Proponuje "sgad".
              • kixx Re: Nastepny przyklad 25.04.04, 14:38
                pojdzmy dalej:zgont
                teraz moze byc juz tylko lepiej
            • Gość: Zyd z wyboru. Re: Dlaczego na prowincji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 14:33
              >Nauczyciel od arytmetyki niewatpliwie liczyl cos na palcach ale robil to pod
              >sukienka biednej Olci wiec ta nie widziala i nauczyc sie nie miala okazji.

ha ha ha ha :)
              Dobre
              • Gość: Ziggy play guitar Re: Dlaczego na prowincji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 14:41
                Ale kabaret :) sie tu na forum zrobil. Tak trzymac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka