j_karolak 28.04.04, 09:20 Zauważyłem, że to jedyny argument w dyskusji kibiców drużyny z Łazienkowskiej. Jezeli nie mają racji, a nie chcą tego przyznać zaraz piszą o jakimś urojonym kompleksie Legii. Kompleks kompleksu Legii? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mike_ Re: Kompleks Legii 28.04.04, 09:27 Nie możesz widzę przestać myśleć o Legii. Tak zabolało to 7-2?? czy może to że (L) walczy o mistrza a Polonia o utrzymanie?? Nie ma dnia żebyś nie napisał: kibice Legii to tacy i owacy, Legię trzeba zlikwidować, Legia to, Legia tamto. Bardziej nienawidzisz (L) niż kochasz swój klub. Żałosny jesteś. Naprawdę. Z mojej strony EOT bo z debilami nie rozmawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e(L)egion Re: Kompleks Legii IP: *.chello.pl 28.04.04, 11:51 MOże Cie zanudze panie j.k ale rzeczywiście masz chyba kompleks Legii. Zakładasz głupie tematy, w których piszesz głupoty i robisz z wielu normalnych ludzi bydlo. Jesteś w tym ostatnio bardzo aktywny, nie wiem może Cię to podnieca. Jeśli tak to współczuję i radzę wizytę u pana Lwa Starowicza. Może pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: Kompleks Legii 28.04.04, 12:30 Podzieliłem się z Wami pewną obserwacją. Widać coś jest na rzeczy skoro reagujecie tak agresywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tuzin_cwks Re: Kompleks Legii 28.04.04, 13:07 Karolak jakis ostatnio sie bardzo ciety (oczywiscie tylko w necie :D) zrobiles na kibicow Legii, czyzbys po ktoryms z meczow na Konwiktorskiej stracil np jedynke razem z szalikiem? :D Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: Kompleks Legii 28.04.04, 15:16 Ja cięty? Spójrz na mike'a. :) Ja akurat nienawiścią Legii nie darzę, ale argument kompleksu Legii naprawdę jest powtarzany przez niektorych kibiców jak mantra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calagan Re: Kompleks Legii IP: *.aster.pl / *.acn.pl 28.04.04, 15:49 Rozumiem, ze argumenty kibicow Polonii o komunistycznym pochodzeniu Legii sa jak najbardziej na miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: Kompleks Legii 28.04.04, 16:00 Nikt nigdy nie pisał o komunistycznym pochodzeniu. Legia urodziła się w dobrej rodzinie. Dopiero potem miała dość długi romans z komunistami. Fakt pozostaje faktem, że Legia w obecnym kształcie jestr wynikiem wspierania klubu ze strony LWP. Przecież kibice nie odwróciliby się w latach 70. od Polonii i nie przeszli na Legię, gdyby nie "pobor" najlepszych pilkarzy i dbanie o to, by Polonia za daleko nie zaszła. Można się śmiać, że kibice Polonii cay czas bawią się w martyrologię, ale taka jest prawda. Natomista z tym kompleksem sprawa jest bardziej dyskusyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calagan Re: Kompleks Legii IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.04.04, 16:24 To poczytaj temat obok o Waszym nie graniu na Lazienkowskiej. Romans - jak to nazywasz - z komunistami mieli wszyscy - Wy tez (przeciez kazdy klub byl finansowany z pieniedzy panstwa). Byla tylko kwestia skali. Nas przejelo wojsko - a w PRL-u wojsko cos znaczylo, a ze i w stolicy klub lezy to i silnym byc musial. Czasy byly jakie byly i nikt tego nie odwroci. Ani my sie historii swojej nie wypieramy, ani tym przechwalamy. Kompleksem natomiast jest - moim zdaniem - ciagle wyciaganie tego. Skoro nikt nie zaprzecza, ze taka sytuacja miala miejsce to po jaka cholere w co drugim poscie jeden z drugim pisza, ze Legia pilkarzy kradla? Poprawia im to samopoczucie? Jesli tak, to znaczy, ze maja kompleks Legii. Pobor trwal od lat 50, wiec jakos jego wplyw na odwrocenie sie kibicow Polonii od klubu w latach 70 nie wierze. Faktem jest natomiast, ze w tym okresie mieliscie powazne zawirowania organizacyjne i przebakiwalo sie nawet o likwidacji klubu (gdzies, kiedys o tym czytalem i nie byla to napewno ksiazka Gowarzewskiego). Rozumiem, ze straciliscie kibicow przez slabe wyniki - nie wierze w wersje, ze dlatego iz nazywaliscie sie Polonia. Jakos Gwardia z dolu weszla na gore - i nie pisz, ze to byl klub Milicyjny, bo to nie mialo znaczenia. Wy swoja martyrologie traktujecie na usprawiedliwienie wszystkiego - niskiej frekwencji (choc ostatnio Wam sie poprawila - gratuluje), slabej oprawy meczowej, klopotow finansowych klubu i cholera wie czego jeszcze. A prawda jest taka, ze komuna padla 15 lat temu. Legia od tego czasu nie ma pomocy, ze strony wojska i ciagle jest na szczycie. Wiec chyba tak do konca nie zawdziecza swojej obecnej pozycji komunie. Sukcesy w czasie komuny - tak - ale obecna pozycje tylko sobie i kibicom. Gornik Z. - rownie potezny co Legia w czasie komuny - slabo sobie radzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Po(L)ibudziak Re: Kompleks Legii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.04, 21:34 Argument o komunistycznym pochodzeniu zawsze mnie bawi (jeszcze bardziej jak jest zestawiony z tym że to nie jest klub Warszawski bo został założony na froncie). Kompleks przejawia się nerwowymi reakcjami a patrząc jak reagują niektórzy ludzie na słowo Legia... Ćwierćfinał ligi mistrzów też załatwili nam komuniści :) Odpowiedz Link Zgłoś