Dodaj do ulubionych

Kompleks Legii

28.04.04, 09:20
Zauważyłem, że to jedyny argument w dyskusji kibiców drużyny z
Łazienkowskiej. Jezeli nie mają racji, a nie chcą tego przyznać zaraz piszą o
jakimś urojonym kompleksie Legii.

Kompleks kompleksu Legii? :)
Obserwuj wątek
    • mike_ Re: Kompleks Legii 28.04.04, 09:27
      Nie możesz widzę przestać myśleć o Legii.
      Tak zabolało to 7-2?? czy może to że (L) walczy o mistrza a Polonia o
      utrzymanie??
      Nie ma dnia żebyś nie napisał: kibice Legii to tacy i owacy, Legię trzeba
      zlikwidować, Legia to, Legia tamto.
      Bardziej nienawidzisz (L) niż kochasz swój klub. Żałosny jesteś. Naprawdę.
      Z mojej strony EOT bo z debilami nie rozmawiam.
    • Gość: e(L)egion Re: Kompleks Legii IP: *.chello.pl 28.04.04, 11:51
      MOże Cie zanudze panie j.k ale rzeczywiście masz chyba kompleks Legii.
      Zakładasz głupie tematy, w których piszesz głupoty i robisz z wielu normalnych
      ludzi bydlo. Jesteś w tym ostatnio bardzo aktywny, nie wiem może Cię to
      podnieca. Jeśli tak to współczuję i radzę wizytę u pana Lwa Starowicza. Może
      pomoże.
      • j_karolak Re: Kompleks Legii 28.04.04, 12:30
        Podzieliłem się z Wami pewną obserwacją. Widać coś jest na rzeczy skoro
        reagujecie tak agresywnie.
    • tuzin_cwks Re: Kompleks Legii 28.04.04, 13:07
      Karolak jakis ostatnio sie bardzo ciety (oczywiscie tylko w necie :D) zrobiles
      na kibicow Legii, czyzbys po ktoryms z meczow na Konwiktorskiej stracil np
      jedynke razem z szalikiem? :D
      • j_karolak Re: Kompleks Legii 28.04.04, 15:16
        Ja cięty? Spójrz na mike'a. :) Ja akurat nienawiścią Legii nie darzę, ale
        argument kompleksu Legii naprawdę jest powtarzany przez niektorych kibiców jak
        mantra.

• Gość: calagan Re: Kompleks Legii IP: *.aster.pl / *.acn.pl 28.04.04, 15:49
          Rozumiem, ze argumenty kibicow Polonii o komunistycznym pochodzeniu Legii sa
          jak najbardziej na miejscu?
          • j_karolak Re: Kompleks Legii 28.04.04, 16:00
            Nikt nigdy nie pisał o komunistycznym pochodzeniu.

Legia urodziła się w dobrej rodzinie.
            Dopiero potem miała dość długi romans z komunistami.

Fakt pozostaje faktem, że Legia w obecnym kształcie jestr wynikiem wspierania
            klubu ze strony LWP.

Przecież kibice nie odwróciliby się w latach 70. od Polonii i nie przeszli na
            Legię, gdyby nie "pobor" najlepszych pilkarzy i dbanie o to, by Polonia za
            daleko nie zaszła. Można się śmiać, że kibice Polonii cay czas bawią się w
            martyrologię, ale taka jest prawda.

Natomista z tym kompleksem sprawa jest bardziej dyskusyjna.
            • Gość: calagan Re: Kompleks Legii IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.04.04, 16:24
              To poczytaj temat obok o Waszym nie graniu na Lazienkowskiej.
              Romans - jak to nazywasz - z komunistami mieli wszyscy - Wy tez (przeciez kazdy
              klub byl finansowany z pieniedzy panstwa). Byla tylko kwestia skali. Nas
              przejelo wojsko - a w PRL-u wojsko cos znaczylo, a ze i w stolicy klub lezy to
              i silnym byc musial. Czasy byly jakie byly i nikt tego nie odwroci. Ani my sie
              historii swojej nie wypieramy, ani tym przechwalamy. Kompleksem natomiast jest -
              moim zdaniem - ciagle wyciaganie tego. Skoro nikt nie zaprzecza, ze taka
              sytuacja miala miejsce to po jaka cholere w co drugim poscie jeden z drugim
              pisza, ze Legia pilkarzy kradla? Poprawia im to samopoczucie? Jesli tak, to
              znaczy, ze maja kompleks Legii.
              Pobor trwal od lat 50, wiec jakos jego wplyw na odwrocenie sie kibicow Polonii
              od klubu w latach 70 nie wierze. Faktem jest natomiast, ze w tym okresie
              mieliscie powazne zawirowania organizacyjne i przebakiwalo sie nawet o
              likwidacji klubu (gdzies, kiedys o tym czytalem i nie byla to napewno ksiazka
              Gowarzewskiego). Rozumiem, ze straciliscie kibicow przez slabe wyniki - nie
              wierze w wersje, ze dlatego iz nazywaliscie sie Polonia. Jakos Gwardia z dolu
              weszla na gore - i nie pisz, ze to byl klub Milicyjny, bo to nie mialo
              znaczenia. Wy swoja martyrologie traktujecie na usprawiedliwienie wszystkiego -
              niskiej frekwencji (choc ostatnio Wam sie poprawila - gratuluje), slabej oprawy
              meczowej, klopotow finansowych klubu i cholera wie czego jeszcze. A prawda jest
              taka, ze komuna padla 15 lat temu. Legia od tego czasu nie ma pomocy, ze strony
              wojska i ciagle jest na szczycie. Wiec chyba tak do konca nie zawdziecza swojej
              obecnej pozycji komunie. Sukcesy w czasie komuny - tak - ale obecna pozycje
              tylko sobie i kibicom. Gornik Z. - rownie potezny co Legia w czasie komuny -
              slabo sobie radzi.
              • Gość: Po(L)ibudziak Re: Kompleks Legii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.04, 21:34
                Argument o komunistycznym pochodzeniu zawsze mnie bawi (jeszcze bardziej jak
                jest zestawiony z tym że to nie jest klub Warszawski bo został założony na
                froncie). Kompleks przejawia się nerwowymi reakcjami a patrząc jak reagują
                niektórzy ludzie na słowo Legia...

Ćwierćfinał ligi mistrzów też załatwili nam komuniści :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka