sibeliuss 04.03.11, 13:49 Przez dwa tygodnie, od 12 marca do 2 kwietnia, tramwaje nie będą kursowały ul. Puławską i Marszałkowską. www.zw.com.pl/artykul/574529_Pulawska-bez-tramwajow.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomjani Re: Puławska bez tramwajów 04.03.11, 15:20 Nawet nie napisali gdze tym razem będą babrać. A zamknięcie tego kawałka było zdaje się całkiem niedawno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Puławska bez tramwajów IP: 217.33.154.* 04.03.11, 15:40 łuki na placu Unii Lubelskiej Odpowiedz Link Zgłoś
michael112 Re: Puławska bez tramwajów 04.03.11, 16:56 Po 1-sze nie umieją liczyć, albo umyślnie liczą, że czytelnicy nie zauważą. Od 12 marca do 2 kwietnia to TRZY tygodnie. Po 2-gie, ostatni raz zamykano ten kawałek w kwietniu ubiegłego roku, bo robili tory od Woronicza do Malczewskiego - czyli na drugim końcu odcinka. To nie można naraz zrobić obydwu prac? "Dziękuję" w imieniu swoim i sąsiadów. Po 3-cie, z 14-ką pewnie się już będzie można pożegnać. Teraz zostaje zawieszona z okazji remontu na Puławskiej. Od 2 kwietnia (jak słyszałem) do czerwca zamknięta będzie Nowowiejska, więc pewnie dalej będzie zawieszona. Później wakacje (a przy okazji parę innych remontów przy okazji których będzie można coś mieszać) i kolejny powód do zawieszenia. We wrześniu albo coś koło tego pewnie stwierdzą, że ludzie się odzwyczaili i zlikwidują, zwłaszcza że wkrótce potem wraca wiadukt na Andersa i można pozmieniać trasy. Odpowiedz Link Zgłoś
michael112 Re: Puławska bez tramwajów 04.03.11, 17:17 Po 4-te: Oszukują z częstotliwością zetki. Ma jeździć w szczycie co 5 minut. Tymczasem teraz z taką częstotliwością jeździ sama 18. A gdzie 4, 10 i 14? Żeby było tyle samo kursów co dają dziś tramwaje, zetka powinna jeździć co 2 minuty w szczycie i co 3 minuty poza szczytem oraz w weekend. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Re: Puławska bez tramwajów IP: *.merinet.pl 04.03.11, 20:52 Bo ten remont jest dla bydlaka Ruty pretekstem do sprawdzenia jak bardzo da się obciąć ilość tramwajów na tej trasie. Jeżeli okaże się, że ludzie po puszczeniu Z-ki w związku z niemożliwością wciśnięcia się do niej przerzucą się na inne trasy po prostu część tramwajów z Puławskiej się zlikwiduje. Standarcik w wypadku chama z Legionowa, czyli Leszka Ruty. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.777 Re: Puławska bez tramwajów 07.03.11, 09:47 A po piąte. Pokaż mi przepis, który mówi, że ilość kursów linii zastępczej musi odpowiadać ilości kursów linii zastępowanych? Dobrze wiemy, że na Puławskiej jest za dużo kursów, bo nie ma możliwości wcześniejszego zakrańcowania linii. W przeciwieństwie do nich, Zetka nie musi wozić powietrza. Doskonale pamiętam jak lansowałeś projekt, w którym na Puławskiej tramwaj kursowałby częściej niż co dwie minuty. Śmiechom nie było końca. Takie bajki, to dla debili typu Tomo. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Puławska bez tramwajów 07.03.11, 09:57 A po szóste Pawełku wytłumacz nam dlaczego jesteś takim betonem i złamasem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Re: Puławska bez tramwajów IP: *.merinet.pl 07.03.11, 20:15 Debilem i to niesamowitym jesteś ty, pawle777. A do tego jeszcze szmatą bez grama honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Puławska bez tramwajów 09.03.11, 11:44 pawel.777 napisał: > Dobrze wiemy, że na Puławskiej jest za dużo kursów, bo nie ma możliwości wcześniejszego > zakrańcowania linii. Więc dlaczego przefrymarczyliście pod developerkę klimatyczną pętelkę Wierzbno, gdzie można było zakrańcować jedną z linii, niezależnie od tego że sporadycznie krańcowały tam zabytkowe drewniane tramwajki z różnych okazji, np. Św. Mikołaja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Re: Puławska bez tramwajów IP: *.merinet.pl 09.03.11, 21:16 Na to kolego od pawełka odpowiedzi nie uzyskasz. On odpowiada jedynie w wypadku gdy może śpiewać peany na temat komunikacji w Warszawie, względnie gdy może kogoś obrazić. Tak swoją drogą to zawsze mnie zastanawiało jedno - gość w pewnym sensie wypowiada się w imieniu swojego pracodawcy. Wcale się nie kryje z tym gdzie pracuje. I jego pracodawca godzi się na to, by taki buras obrażal publicznie ludzi. Ale cóż, gdyby ZTM był normalną firmą, zarządzaną przez ludzi na poziomie to pawelek na pewno by tam nie pracował... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.777 Re: Puławska bez tramwajów 10.03.11, 09:35 Gość portalu: Tomo napisał(a): > Na to kolego od pawełka odpowiedzi nie uzyskasz. Chodzi o dawną pętlę Wierzbno? Może najpierw sprawdź do kogo należał teren i kto jej likwidację nakazał. > Tak swoją drogą to zawsze mnie zastanawiało jedno - gość w pewnym sensie wypowi > ada się w imieniu swojego pracodawcy. Wcale się nie kryje z tym gdzie pracuje. > I jego pracodawca godzi się na to, by taki buras obrażal publicznie ludzi. Buras? A jak nazwiesz osobę, która publicznie nazywa ludzi "bydlakami" i "chamami"? > Ale cóż, gdyby ZTM był normalną firmą, zarządzaną przez ludzi na poziomie to pa > welek na pewno by tam nie pracował... Gdyby Polska była bardziej normalna, za obelgi które wypisujesz w najlepszym wypadku musiałbyś publicznie przeprosić. W gorszym jeszcze wesprzeć finansowo jakiś cel społeczny. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Puławska bez tramwajów 10.03.11, 09:55 pawel.777 napisał: > Chodzi o dawną pętlę Wierzbno? Może najpierw sprawdź do kogo należał teren i kto jej > likwidację nakazał. Dziękuję, wszystko jasne. Bufet kręci lody z tzw. spadkobiercami (może zza oceanu?) , a Pan to akceptuje. Niedłubo los pętli będzie mógł podzielić dom każdego z nas. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Puławska bez tramwajów 10.03.11, 15:27 O proszę, ciekawy text do przeczytania na poparcie powyższej tezy. Teraz developer wciśnie tam jakiegoś szpetnego gargamela. www.kiembrowski.com/Wierzbno/historia.html Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Puławska bez tramwajów 10.03.11, 15:30 No i co panie Pawle, zaspokoi Pan teraz moją ciekawość, od którego to spadkobiercy (może dawnej szkoły?) developerska sitwa odkupiła prawa własności terenu? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.777 Re: Puławska bez tramwajów 11.03.11, 09:13 Nie wiem i prawdę mówiąc mało mnie to interesuje. Widzę, że nienawiść do pewnej opcji politycznej odebrała Ci zdolność myślenia. Jak śp. prezydent oddawał zagrabione mienie to była sprawiedliwość dziejowa, jak obecny (bądź "ich") oddaje, to jest to "kręcenie lodów". Twój idol niedawno wychwalał rządy Gierka, Ty popierasz złodziejski dekret Bieruta. Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Puławska bez tramwajów 11.03.11, 10:34 pawel.777 napisał: > Nie wiem i prawdę mówiąc mało mnie to interesuje. Więc po co było puszczać szmatę na forum, nie znając całej sprawy? > Twój idol niedawno w ychwalał rządy Gierka, Ty popierasz złodziejski dekret Bieruta. I to właśnie pod rządami Gierka wybudowno pętlę Wierzbno na gruncie wywłaszczonym na mocy złodziejskiego dekretu Bieruta? Czy to może jednak obecna władza dała przykład jak się kupczy tym co do niej nie należy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Pingwin Re: Puławska bez tramwajów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 12:20 Mam dziwne wrażenie , że w 1924 roku spółka miejska nie zbudowałaby pętli , nie mając praw własności do terenu ,Na pętli Banacha wycięto drzewa - czyżby Banacha Apartaments zgodnie z nowa , świecką tradycją ? Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Puławska bez tramwajów 11.03.11, 12:59 Skoro apartamentowiec ma powstać na miejscu wyciętych drzew - to developer winien się zwać Banacha EKO Apartaments, którą to świecką tradycję tradycję zapoczątkowała jeszcze kołodkowa nomenklatura, stawiając reżymówek o nazwie EKO Sękocin na miejscu wyciętego lasu. Odpowiedz Link Zgłoś